24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Fehercsoki
    Pedig sokkal jobb lett, így valamivel több skill kell a játékhoz.
  • PiszkosFred
    En egy kicsit most elfaradtam IRL, pechemre, pont az Morrowind EA kezdeten. Addonjaimat is ujra kell konfigolnom (itt uzenem, hogy kapjak be, amiert 99%-ban nincs global beallitas adonoknal, vagy legalabb profil menedzsment), szoval megvarom a hetveget es frissen, turelmesen megcsinalom es beallitok mindent, aztan nekiesek. Betaban direkt kerultem a sztorikat es csak a regi kontent teruleten probalgattam a dolgokat, igy a kedv es a lelkesedes megvan, csak energiam nincs mar estenkent.
  • Running
    Jaja, kemény lett a terület. A küldetések meg zseniálisak. Ebben vérprofik. Feketeleves az új meta, mert most élesben kipróbálva kritikán aluli lett az egész. Remélem ezzel kezdenek valamit, mert nagyon elkúrták.
  • Terawatt
    Nagy a csönd. :) Ennyire tolnátok Morrowindet? :D

• bunny
    fészbúkról, hátha valaki nem látja.
    https://www.greenmangaming.com/7th-birthday-deals/
  • bunny
    Pl. a lélekszívó skill tipikusan olyan, hogy nincs kirakva de ugye kell a feltöltéshez, és akkor mindig kézzel valami helyére berakom aztán vissza, ezt pl. meggyorsíthatja egy ilyen addon.
  • fluency
    Nincs mit, szívesen. Személy szerint én szeretem használni, mert kibővíti a lehetőségeimet, annélkül, hogy különböző szituációk előtt kellene manuálisan cserélgetni/keresgetni a skilljeimet.
  • PiszkosFred
    Vilagos, en is erre gondoltam. Anno hasznaltam egy ilyet (vagy lehet ennek elodjet) a premier utan nem sokkal, de csak rovid ideig es azota sem, azert kerdeztem ra, hogy egyrol beszelunk e. Koszi a valaszt.
  • fluency
    Igen, 2 actionbar van és lesz gyakorlatilag. Viszont az addonnal lehetőséged van több "skill bar" használatára. Ettől még ugyan úgy kettő actionbar lesz, de egy gombnyomásra cserélgetheted az előre beállított skilleket combaton kívül bármikor. Az idő spórolás pedig néha elég jól jön, amikor nem úgy kell összekotornod a skilleket, hanem egy gombnyomásra az egész sor cserélődik.
  • PiszkosFred
    De az nem csak a ket actionbar kiosztasat/leosztasat menti el es tolti be ooc szituban egy-egy gombnyomassal? Mert ettol meg tovabbra is csak 2 barod lesz, maximum idot sporolsz a skillek ide-oda huzigalasaval.
  • fluency
    Lehet több skill bar-od is, ha használsz addont pl. swap skill continued. Nekem volt egy külön fejlődös bar-om, amire pakolgattam azokat a skilleket, amiket fejleszteni akartam és quest leadás előtt arra váltottam. Sőt kis karakterrel most is azt csinálom.
    Elvileg semmid nem veszik el minden skillekre rakott pont és xp megmarad. Azért elvileg mert nálam már volt, hogy a skill resetek után szintet esett valamelyik. De ez qrva ritka kb. 1% esélyed van erre.
  • PiszkosFred
    Megegyszer, semmit sem buksz, amit egyszer megszereztel, az a tied. :) Csak maximum nem tudod majd hasznalni es/vagy legyartani.

Szakmaknal megmaradnak a megtanult egyedi receptjeid, csak reset utan a gyartopadnal/kondernal pirossal lesznek jelolve mindaddig, amig ujra nem raksz pontot a szukseges passziv skillekre. Ha beXeled fent azt, hogy mutassa, mit tanultal mar meg attol fuggetlenul, hogy van e eleg tudasod hozza, akkor pontosan latni fogod, hogy minden recept amit egyszer megtanultal, az ott is marad.

Hozzateszem, hogy a recepteket meg tudod tanulni barmikor, akkor is, ha nincs tudasod hozza. Maximum legyartani nem fogod tudni. En jartam mar ugy nem egyszer, hogy nagyon ritka es/vagy draga receptet olyan karakterrel tanultam meg veletlenul, akinek koze nem volt a craftinghoz. Mai napig ott piroslik a listaban :)

Ami a motifokat es a wood/bsmith/tailor szakmakat illeti, ott minden esetben a passzive skilled hatarozza meg, hogy aktualisan mit tudsz gyartani. Ha felvitted valamelyiket 6/9/10/X-es szinture, hogy megtanuld a frissen talalt/vett egyik ritka stilust (mit tudom en, legyen mondjuk a Crafting motif X: Glass Swords konyve peldanak), akkor az a tudas is orokre a karakterede, akkor is, ha utana resetelsz es a skillt meghagyod megint csak 1-es szinten. Ekkor maximum nem tudsz ujabb konyveket megtanulni mindaddig, amig megint fel nem viszed 10-esre valamelyiket (maradva a Glassnal, azt hiszem ahhoz 10-es kell).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.11. 14:51:12
  • bunny
    Oh, köszi értem. Tehát 50-ig mennek a skillfák, é és kétszer 4-ig a skillek. Ezt a külön skillbar-t megjátszom, jó ötlet. Kár, hogy csak kettő van. Csak érdekesség képpen mi van a szakmákkal, ha onnan visszaveszem a pontokat bukom a recepteket amiket úgy tudtam megtanulni, hogy növeltem a szakmai skillt, vagy megmaradnak csak használni nem tudom. Mert most ugye megtanulni se lehet.
  • PiszkosFred
    A skill faknak vagy 50 (class, fegyverek, armor, stb.) a maximum szintje vagy 10 (cehek, stb. eseteben).

A skill fakban talalhato, ahhoz kapcsolodo kepessegek vagy skillek viszont mar 4 szinten keresztul fejlodhetnek, I-II-III es IV jelzessel. Ha elerik a IV veget is, akkor jon a morf lehetoseg, amikor is donthetsz ket fajta (tovabb)fejlesztes kozott. Ekkor ertelemszeruen az adott skill lecserelodik/fejlodik, majd kezdodik az uj skillnek a fejlodese elolrol I-II-III es IV szintig. Itt elerve a IV-et mar nem lesz tovabbi morf, sajnos, en el tudtam volna meg kepzelni tovabbi lehetosegeket, de nincs.

Vampir es verfarkas egy letforma, amelyet megszerezhetsz az ESO-ban is, mint (majdnem) minden TES jatekban. Nyilvanvalo okok miatt egyszerre csak az egyik lehetsz, ez nem a Vampir naplok a hibridjeivel. Mind a ket allapotnak megvannak az elonyei es hatranyai, es mind a ketto teljesen opcionalis, vagyis nem kotelezo megfertozodni, ha nem akarsz.

Jelenleg tobb mint 300 pontot lehet osszeszedni a jatekban, olyan 330-340 korul, ha mindent megcsinalsz, mindent osszegyujtesz. Normal, casual jatekoskent lazan osszejon 250-270, amely rengeteg es amely boven eleg mindenre.

Ami a skill resetet illeti, egy nagyon egyszeru peldan keresztul:
    - Jelenleg 50-es a Resto Staff skill fad es rajta maxolva van minden kepesseged "morf IV-es" szintig.
    - Meguntad a healer szerepet, a fovarosokban reseteled a skilljeidet, minden visszaall nullara.
    - Elkezded fejleszteni a Dual Wield skill fat, mert ket karddal akarsz harcolni.
    - Elered a Dual Wield skilleddel is az 50-et, a kepessegeid is "morf IV-n" allnak, de megunod, vissza akarsz menni healerbe.
    - Resetelsz.
    - A pontokat ujra a Resto staff agra teszed. A skill fad azonnal 50-es szinten fog fogadni teged, es barmelyik kepesseget is aktivalod ujra, az is a korabban elert maximum IV-es szinten lesz, annyi kulonbseggel, hogy ujra valaszthatsz a morfok kozul. Ha ugyanazt a morfot valasztod, mint korabban tetted, akkor az igy kapott uj kepesseg is egybol IV-esen kezd. Egy darab korabban megszerzett XP-t sem vesztesz a skill reset soran. Ha uj morfot valasztasz probakeppen, akkor az ertelemszeruen I-es szinten kezd, mert az ujnak szamit.

Ami a 300+ skill pont szamot illeti, nagyon sokat lehet nyerni/sporolni azzal, ha egyszer-ketszer ujraosztja az ember a pontokat, es kiveletesen kihagyja azokat a kepessegeket, amelyet sosem hasznal, de korabban a fejlodes kozben muszajbol (minel tobb kepesseg van az action baron egy adott skill farol, annal gyorsabban fejlodik XP szerzes soran) vagy kivancsisagbol rakott ra pontokat.

A skill fakat es kepesseget ha huzni akarod, akkor nyugodtan meg lehet azt csinalni, hogy minden skill farol raksz 1-1 kepesseget az egyik actionbarodra. Mondjuk legyen az elso helyen egy dual wield, a masodik egy 2handed, a harmadikon egy vampir, a negyediken egy class skill (a harom class skill farol barmelyik, vagy mindegyik), az otodiken egy kard+pajzs kepesseg es mondjuk az ultimate is legyen egy masodik skill farol szarmazo kepesseg. Nyilvan ezek nagy reszet nem tudod hasznalni aktivan, hiszen nincs a kezedben olyan fegyver, amely szukseges hozza (egyszerre, egy idoben nem lehet nalad ket kezes pallos, egy kezes kard+pajzs es ket bicska sem), viszont ha leadsz egy-egy kuldetest, ez nem szamit. Az ott kapott XP mennyiseg mindig azokat a skillek fejleszti, amelyek vagy az actionbaron vannak, vagy amely allapotban te vagy. (pl. mindegy mit hasznalsz, PVP kozben barmilyen killnel vagy feladat teljesitese utan fejldoik a PVP skill fad, mind a ketto, ahogy vampirkent is fejlodik a vampir skill fad mar csak azzal is, ha vampir vagy es XP-t szerzel valami tevekenyseggel, stb.)

Rengeteg lehetoseg es szabadsag van a jatekban, neha pont ezt rojak fel neki sokan, hogy a szabad kezet ado jatekmechanika es a kisse soknak tuno skillek szama remiszto es atlathatatlan. Elsore tenyleg az, de mint minden, idovel mindenki szamara letisztul a kep.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.11. 09:35:12
  • Shion
    Minden skill-t először felhúzol IV-es szintig (azon belül is max xp-re), majd ekkor Morph-olhatod 2-féle irányból az egyikbe. A Morph-olt skill-t újra IV-es szintig tudod felhúzni és ott vége, tovább már nem erősödik.

A Morph-olás lényege, hogy az adott skill-t kicsit módosítja, de mindkét változat másképpen. Van ahol erősebbet üt egy ellenfélre, de a másik inkább kisebbet üt viszont 3 ellenfélre. Van ahol a heal AoE erősebben healel, de a másik változat gyengébben, viszont sebzi az ellent. Neked kell eldöntened, hogy melyik illik inkább a játék stílusodhoz. Ha bizonytalan vagy, próbáld ki az egyiket és ha nem vállik be, akkor bármikor tudod 2-3 ezer goldért resetelni az összes Morph-odat és újraválasztani őket.
  • bunny
    300 pont az tényleg elég sok, mivel goldom van nyilván a kiegekben lévőket is ki tudom szedni, a PVP-ből nem tudom mennyi jön, azt egyelőre nem tervezek, max csapattal néznék be. 1v1-et sosem kedveltem, utálok meghalni :D
  • bunny
    És van max szintje a skilleknek? Ha jól láttam 2 morf lehetőség van, de mi a max szintje?
    Amúgy mi ez a vámpír, vérfarkas dolog?
  • PiszkosFred
    "Úgy hallottam lehet rezetelni a kiosztott pontot, de akkor mi lesz a skill fejlődésével? "

Amit egyszer megszereztel, megtanultal, az sosem nullazodik le. Ha reseteled a pontjaidat, akkor a skillek szintjei megmaradnak ott, ahol tartottal. Sot, ha vampir es verfarkas vagy, majd kigyogyitod magad, az a tudas sem tunik el, barmikor ujra megfertozodve ugyanugy folytatod.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.11. 08:15:23
  • Running
    Kaszt építés
    Elég sok skill pont van, kb 300 körül van már a max. Kb mindenre elég. Mindent nem lehet, de minek kéne minden, azok kellenek amit használni fogsz, ezért lehet resetelni bármikor.
    Ha más ágra váltasz, akkor húzod azokat a skilleket, skillfákat ameddig fel nem fejlődnek. Kb ennyi.
  • bunny
    Így kb. egy hét után felmerült pár kérdés bennem (na jó, sok), úgy a jövőre nézve. A lotro-ban gyk. a top levelig nem nagyon kellett agyalni a fejlődési meneten, mert a skillfán a pontokat bármikor egy gombnyomásra rezetelted és újra osztottad, sőt elfeve több fa volt amit váltogathattál.
    Az ESO-ban ugye a skillek továbbfejlődnek használattal, tehát már így kezdőként kis szinten el kell döntenem, hogy mit akarok? Templárként tudok használni csomó fegyvert aminek mind saját skilljei vannak pl. Most destruction staff-ozok, kipróbálnék mást, mittomén ijjat poénból, vagy épp pajzs+egykezes. Plusz azt se tudom mi legyek, ha nagy leszek magica vagy stamina alapú dps pl. Most úgy érzem, túl sok múlik olyan döntéseken amiket meg se tudok hozni, mert nem értek hozzá.
    Hogy néz ez ki, tényleg már totál bután el kell dönteni mit akarok, és ha rosszul döntöttem kuka több hétnyi, hónapnyi meló mert rosszul orientálódtam? Mennyi skillpoint gyűjthető max, és az egyáltalán mire elég? Gondolom nem lehet kimaxolni minden skillt a fán. Úgy hallottam lehet rezetelni a kiosztott pontot, de akkor mi lesz a skill fejlődésével? Mondjuk most toltam a dps-t, de később healer akarok lenni, átrakom a pontokat a heal ágra, akkor a heal skillek nulláról indulnak hiába van pontom, a dps skilleket nincs pont, azokkal akkor? Szóval ez az egész skill fa dolog nagyon nem világos, és az eso.hu oldal kezdős leírásában erről nem nagyon van szó.
  • wudoORock
    Látom azért vannak itt tapasztaltabbak. Shionon kívül senki nem hajlandó segíteni pár perc erejéig? Főleg az endgame és a most következő Morrowind DLC kontent érdekelne. Olvasni én is tudok, de amit a játékban tapasztal egy veterán az egészen más mint amit lefestenek a játékról a cikk írok. Valaki esetleg?
  • Running
    Ha a rendszer minden játékos levelét ellenőrizné minden másodpercben, akkor meg az lenne neked bug, hogy akad a játékod valamiért.
  • bunny
    Szememben ezek mind bug-ok, ha pedig mindig is így voltak az hatványozottan szomorú. No de mindegy, a lényeg, hogy nem tűnt el a motyóm :)
  • PiszkosFred
    Eloszor, rengeteg uzenet, tranzakcio, stb. zajlik parhuzamosan, koszonhetoen a kozpontositott megoldasnak, emiatt (is) van a csuszas, illetve masodszor, nem mindig frissiti magat az interfesz, hogy jelezze az uj maileket, pedig mar ott vannak es varnak arra, hogy megnyisd oket. Sok esetben ha megnyitod a mailboxot, akkor "pattan" be az osszes level, amelyet vartal. A zonavaltas vagy ki-be lepes ezt surgeti meg.
  • Sheltem
    Nem, ez mindigis így volt. Vagy azonnal kapod meg a levelet, vagy 10-15 percen belül(nálam legalábbis ez volt a max).
  • bunny
    Köszi, ma reggel a reloginoláskor jött meg a levél. Azért ez elég bug szagú dolog, nem?
  • PiszkosFred
    Nem, dehogy. Megkapod emailben, de nem mindig azonnal. Ha nem jon meg 1-2 masodpercen belul, akkor vagy valts zonat, vagy gyors kilepes a karaktervalasztora majd vissza. MIndenkeppen megkapod, de mivel eltelt bo masfel ora a kerdes ota, erre mar te is rajottel feltehetoleg :)
  • bunny
    Cancel-eztem egy felrakott cuccot a trade guildbe, hova kerül ez ilyenkor? az inventoryban nincs, bankban nincs, levelet nem kaptam. Ugye ez nem megy ilyenkor a levesbe????
  • Shion
    Ha 2,5 hónapnyi játék alapján összeszedett alaptudás elegendő most számodra, akkor tudok segíteni.

Ha PvP és end-game tartalomra vagy kíváncsi, akkor passzolok, mivel ebben nem sok tapasztalatom van még.
  • wudoORock
    Sziasztok!
    Van köztetek olyan, vagy tudtok szólni olyan segítőkész és hozzáértő ismerősnek / klántársnak aki feltudna jönni hozzám TS-re (vagy fordítva) és egy elég korrekt beszámolót tudna tartani a játékról?
    Részleteket és ennek okát privátban megbeszéljük.
  • bunny
    Amúgy is baromi sok helyet foglalna el mindig félrerakni, mert ha jól látom nem rakja őket össze, szóval az meg hogy lv8 vagy lv11, hát tökmindegy :D
  • Gilmoor
    Köszönöm.
  • fluency
    Wykkyd's Outfitter, Gearswap, AlphaGear meg még tuti hogy van, de én csak ezeket próbáltam régen. Hogy mennyire naprakészek most azt nem tudom, de valamelyik tuti hogy műxik most is.
  • PiszkosFred
    Akkor lehet en csesztem el valamit, vagy nem tudom. Magtemplaromat nem olyan regen kezdtem, es vele probaltam ki, de nalam nem jott be a kesleltetett nyitas dolog mert alacsonyabb szintu cucc volt benne. DE, mivel eltelt 2-3 het a daily es a kinyitas kozott, siman benne van a pakliban, hogy en neztem be valamit, vagy korabban mar kinyitottam csak nem lootoltam. Ha te most letesztelted, akkor az a helyes es nalam a hiba.
  • bunny
    Nyittom, kb lv7-en szereztem, most lv11 vagyok és 10 vagy 11-es szintre adott cuccokat. Szóval vagy eleve az volt benne, vagy valamennyire csak figyelte a szintet. De lehet határok vannak tól-ig, passzolom.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.05.05. 12:43:26
  • Shion
    Létezik ilyen add-on, minap láttam az esoui.com-on, de nem rémlik már a neve. Mást kerestem, azért nem foglalkoztam vele. De ez szerintem csak csatán kívül működik. csatában csak a fegyver cserélhető 1-2 között.

Utoljára szerkesztette: Shion, 2017.05.05. 12:34:10
  • Gilmoor
    Van olyan opció amivel egy ruha szett is cserélhető, nem csak a fegyver a kezedben?
  • bunny
    Kérdés, vannak az olyan itemek amiket elolvashatok, utána azt írja, hogy benne van a library-mban. PL. a curator list, vagy az antology a megvehető házakról. Kidobnám az itemet, mert foglalja ahelyet, de nem látom, hogy az a library ahol ezek ott vannak? A journals vagy a collectionban nem találom.
  • bunny
    Afene, abban reménykedtem, hogy azt nézi amikor kinyitod. Akkor tényleg nincs értelme tárolgatni :/
  • PiszkosFred
    Az olyan napi reward "tarolokat" nem nagyon szokta engedi. Illetve, mindegy mikor nyitod ki, olyan szintu cucc lesz benne, amely szintu karakterrel anno megszerezted, legalabbis par hete en direkt kiprobaltam egy alttal, es a 28-as szinten kapott ladat csak 32-es nyitottam ki, de az alacsonyabb szintu gear volt benne.