The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Running

3 House sizes (small, medium, large) themed after each of the 10 races - 30 houses + DLC areas
Free apartment through quest with housing launch
Upgrade to bigger houses with in-game gold
Houses account-wide for all characters
New furniture crafting system for crafters to furnish their house and SELL the furniture they can make
Invite players/guilds into your house
Decorate your house with hundreds of housing items "any way you want"
Own multiple homes

Terawatt
Dióhéjban igen.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Running
Eddig legalább volt progress a szintezéssel, most már annyi sem a skálázódás miatt. Valami low lvl arc írta, hogy a fejlődés annyi, hogy szerzed a skill pontokat és csökkennek közben az értékeid a skálázódás miatt.
Nekem ebben már nem lesz tapasztalatom, de szerintem ez az új rendszer megint csak szar lett. Meg kellett volna hagyni az coldharbourig a szinteket, aztán a többi skálázódhatna, de így... szerintem elkúrták ismét, de nagyon, de majd pár hét múlva kiderül.

Jaja, egy ideig én is kontrollerrel nyomtam, és tényleg sokkal jobban kézre áll. De nem tetszett az Interface, úgyhogy visszaváltottam egér+ billentyűre.
Terawatt
Érdekes látni, hogy a lvl 4es karakteremnél is mekkora számok vannak.

Más: Xbox kontrollerrel kényelmes játszani, szerintem casual questelésekhez hátra dőlök a székben és úgy fogok játszani.

Hali!

Túltárgyaltuk ha megsértettelek akkor elnézést kérek részemről lezárva.

ui. én is szoktam csak hirtelen sok volt 😄

PiszkosFred
Akkor zarjuk is rovidre, mert itt valoszinuleg felreertes esete forog fenn. Elnezesedet kerem. Pont. Mentsegemre legyen mondva, nalam a fasz(sag) es barom(sag) kifejezes (sajnos) az alap szokincshez tartozik. A hetkoznapi eletben is, amennyiben a hely(zet) nem kovetel meg nemi visszafogottsagot. Nem szep dolog, tudom, de leszarom. Hja igen, a szart is surun hasznalom 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Végül is ez csak azért érdekes mert más "fórumokon" tudsz viselkedni😄
Kedves Fred keresgess már trágárságokat ebben

"A beloggoláson kedves mindenttudó Fredó azzal lehetne javítani, hogy a patcheket követően egy hétig meg lehetne oldani több órás vacakolás nélkül de mivel érteni sem akarod felesleges ezen vitázni.

Elvonási tüneteim géptől utoljára 2001-ben voltak 😛P Csak tudod ha nekem van egy nap 1 órám arra hogy játszam, akkor ezt nem szeretném 48 db. beloggolási kísérlettel eltölteni.

ui: nyugodtan kezdhetünk személyeskedni ha akarod de akkor tegyük priviben hátha mást untat."

Ha találtál faszság baromság kifejezéseket kérlek jel9ld meg hol.

Sokadszor mondom el bár látom hogy nem érted meg, hogy én nyugodt vagyok, de látom ez neked nem nagyon megy.
PiszkosFred
Kedves Vera

Teljesen normalisan reagaltam a kommentedre, majd feltettem egy kerdest. A tobbi mar rajtad mult, eszembe sem jutott teged pont megbantani vagy megserteni, de ha fasz vagy velem (amit megertek az idegallapotodra valo tekintettel), akkor mar bocsanat, de vagyok annyira primitv fasz en is, hogy ugy reagalok, hiszen osi szittya mondas szerint, "amilyen adjon Isten, olyan a fogadj Isten!".

Kedves Fred! 1 vegyél vissza az arcból erre meg én nem vagyok vevő, lehet faszozni csak nehogy megidd a levét és mint már utaltam rá priviben megtalálsz ha erre van igényed.

2 ha én fizetek valamiét elvárom hogy működjön, te nem ez ok, de ismét mondom lehet ezért faszozni egy ideig 😊

3 én nem haragszom rád mert miért is haragudnék, bár kezded felbaszni a csőröm a stílusoddal, de ne magadból indulj ki, én semmilyen idegállapotban nem vagyok max leírom a véleményem akár ide is hogy basszák meg de ehhez meg jogom van.

watt rád már reagálni is kár.
PiszkosFred
Ezek ott ulnek 😄 Orokzold pelda az, amikor a magyar teveben a adasszunet jel is 4-5% SHR-t hozott.

PiszkosFred
Kedves Vera. Patch day van (volt), idestova 2 eve szopoagra kerul ilyenkor mindenki. MINDENKI. Vagy igy: M-I-N-D-E-N-K-I! Capisce? Sajnos az a helyzet, hogy a fejlesztok csinaltak egy olyan komplex egyedi rendszert, amellyel ok maguk sem birnak, kovetni sem tudjak mar szerintem. Arrol nem beszelve, hogy folyamatosan szetbarmoljak az egeszet minden 3 honapban, amely utan legalabb 2-3 patch kell, hogy mukodjon megint minden csak egy piciti bugosabban, mint korabban. Ez nem 2016 oktoberi dolog, ez baszki 2014es betak ota igy van.

Na de kerlek, az mar a te faszsagod, hogy 2 ev alatt nem tanulsz ebbol es a 0day jatszani akarsz. Hat - most kapaszkodj meg - jo esellyel nem fogsz! 😄 Mas sem fog. MAS SEM! M-A-S S-E-M!

Az kulon vicces, hogy a napi 1 orad kepes vagy elbaszni 0day loginokkal, irigyellek az optimizmusodert es a kitartasodert. En nem rendelkezek egyikkel sem, meg sem probaltam frissiteni, majd hetvegen, vagy majd a jovo heten az elso fix utan.

Haragudhatsz ram, nyugodtam johet a ragequit meg a szokasos "nem megy a szerver, kurvaanyatokat fejlesztok, tobbet engem nem lattok, amugy sem jatszik senki ezzel a fossal" hiszti - hidd el, telibeszarom. De a fejlesztok felkeszuletlensege mellett a te baromsagod is kellett ahhoz, hogy "idegallapotba' keruljel", ezt akar belatod, akar nem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.06. 16:39:06

Terawatt
Ha a tv-ben hangya csata megy az egyik adón akkor ott ülsz amíg nem jön vissza a kép? Van más adó, átkapcsolsz, ennyi. Nincs idegeskedés.

A beloggoláson kedves mindenttudó Fredó azzal lehetne javítani, hogy a patcheket követően egy hétig meg lehetne oldani több órás vacakolás nélkül de mivel érteni sem akarod felesleges ezen vitázni.

Elvonási tüneteim géptől utoljára 2001-ben voltak 😛P Csak tudod ha nekem van egy nap 1 órám arra hogy játszam, akkor ezt nem szeretném 48 db. beloggolási kísérlettel eltölteni.

ui: nyugodtan kezdhetünk személyeskedni ha akarod de akkor tegyük priviben hátha mást untat.
Running
A populációval utoljára 2014 nyarán volt kicsi gond, de azóta is temetik a játékot folyamatosan.

Én kb egy hete játszok az ESO-val, így nem tudom hogy előtte mi volt a helyzet, de szerintem nincs baj a populációval. Szinte mindig van körülöttem egy tucat játékos, akár hova megyek. Tegnap este meg aztán főleg tumultus volt. Kb minden második ember nyomta a PVP-t a városok főterén/közelében.
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.10.06. 11:55:29
Nem hiszem, hogy kitalálták azt az mmo-t amit folyamatosan lehet játszani. 😊 Persze szar dolog mert jó közösségek eshetnek szét az "üzemszünetben" de ez velejár. Ha lesz azt virtuális valóságnak hívják és személy szerint nem várom. 😊

Running
Nem én találtam ki, a fejlesztők nyilatkozták nyáron, hogy nő a bázis és elégedettek. Én tényeket írok, nem a saját véleményemet, de ha arra vagy kíváncsi én mit gondolok, akkor a következő:
A játékosbázis persze, hogy nőtt, hiszen két konzolon is fut, ahol sok mmo lehetőség nincs. PC-n szintén sok a játékos, de mind kezdő, vagy nem túl nagy szintű. A kitartó, guildben gondolkodó, trial képes játékos, azok akik a játék gazdaságát viszik, azokból meg egyre kevesebb van. A játékot kb úgy játszák az értelmes guildek, hogy dlc után egy hónapig, majd 2 hónap lézengés, más játék, szünet, aztán dlc újra 1 hónap, és így tovább.

Nekem ez a mostani update egy sapka szart nem ért, sőt a napi craftot szétbarmolták, a gazdasággal együtt, minden más fejlesztést meg leszarok, így valszeg battlefield 1 marad a következő dlc-ig.
Utoljára szerkesztette: Running, 2016.10.06. 11:09:26

PiszkosFred
Most erre lehetne linkelni, hogy juniusi adatok szerint 2014 tavasz es 2016 nyara kozott 7 millio jatekos (account) jatszott mar a jatekkal, akik kozott nem szerepelnek sem a beta idoszakos emberek, sem a trial hetvegeken krealt accountok. A szinten tetemes mennyisegu penzt hozo - de reszemrol kurvara gyulolt - Crown store szarsagrol nem is beszelve...

...de felesleges, mert a valasz ugyis az, hogy hazudnak, hogy kamuznak, hogy a kurvaanyjukat a fejlesztoknek, haldoklik az egesz, nincs jatekos, blah blah blah. Ennyi.

(Fel napig vacakol a belepes mar jonnek az elvonasi tunetek, elszabadulnak az indulatok es megy a hiszti. En sok ember helyeben erre fokuszalnek inkabb, mert nem tunik egeszsegesnek a dolog.) 😊

PiszkosFred
Belogolason mit kellene javitani?

Gondolom azt, hogy a játéknak egyre nagyobb a játékosbázisa te sem gondolod komolyan. A guildekben lézengenek az emberek. 2 pvp kampány megy, már ha szereted a 999-et figyelni a sarokba és 10 percenként reloggolni két bug közt A változtatások okát mindenki ismeri maradjunk annyiban. A pve területeken meg több szarvas van mint játékos, de mindegy, hagyjuk is mert nem ez a lényeg, hogy ekézzük a játékot, aki akar játszik, aki nem akar nem játszik, csak nem értem, hogy egy adott hibát, ami mondjuk a beloggolást érinti eddig nem volt idő javítani..évek.. vicc.

Running
Valótlanságot ne állítsunk. A játéknak egyre nagyobb a játékosbázisa. Attól, hogy te csalódásként éled meg a változásokat, sokaknak még bejön a sztori.

Running
Tévedtem, ha nem jelennek meg a karik többszöri belépésre sem, akkor a sima live szerverre felmész, logout, majd az eu-sra. Ez segít.

PiszkosFred
Ennyi ido alatt megtanulhattad volna mar, hogy DLC-k erkezese utan erdemes varni minimum egy hetet (de ketto is ajanlott), mert a 0day allapot a legtobb mmo eseteben - ESO-nal meg aztan foleg - tobb oldalas bugreportot vonz magaval, a tobbi technikai faszsagrol nem is beszelve. Jo sok jatekban megeltem mar sok frissitest/patcht/dlc-t, de komolyan mondom, olyan szintu kovetkezmenyeket (ertsd: kaoszt), amelyek az ESO frissitesekkel jarnak, sehol mashol nem tapasztaltam. Gondolom mas sem nagyon. Az egyetlen elonye ennek, hogy idovel az ember hozzaszokik. Illetve szokna, mert ahogy a peldad is mutatja, megint bantoan optimistan allt(al) hozza a dolgokhoz... Pedig aki kecskenek all, az tudhatna, mi var ra.

Ránéztem én is a játékra és a belépéskor 2 szerver elérhető: Live (na) és Live eu. Ha valakivel új karaktert akar csináltatni az azért lesz szerintem, mert alapból a Live (na) szerverre csatlakozik ( ha jól rémlik régen is játszotta ezt a launcher, hogy az eu helyett na-ra akart menni ). Nálam az segített, hogy kijelöltem a Live szervert accept, majd utánna a Live eu-t accept és ment minden rendesen, megvoltak karaktereim.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.10.06. 09:14:53
Tegnap éjfélig próbáltam, majd írtam egy kedves levelet a supportnak kiváncsi leszek a reakcióra. Csodálkoznak, hogy már csak a legelésző kecskék játszanak a játékkal 😄 Ez a patch sem más mint a többi megint mindent összefosni megvariálni, mire nagy nehezen összeáll egy build eltellik 2 hónap addig is piszkálgatja valaki a gamét.
Running
Igen, többször meg kell próbálni a belépést ilyenkor. A pániknak semmi helye.

Terawatt
Lehet, hogy csak kevésbé volt most terhelve a szerver, de simán felmentem és mindenem megvan. Már csak ki kell majd találjam, hogy azzal a 156 skill ponttal mit csináljak 😄

Lépj be és ki többször, egyszer csak ott lesznek elvileg., Mondjuk én várok legalább hétvégéig. 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Mekkora egy gyökér banda ez a ZOS. Először 206 természetesen 2 óra baszkódás, most meg a could not retrieve.. hát gratula ennyit tudtok. <#falbav>
Csak nálam hülyült be a játék? Minden áron új karaktert akar velem csináltatni.
yesname
Teljesen más stílus, de az EVE Online pl. teljes mértékben és minden részletében, minden területén dinamikus.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.10.05. 14:33:10

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

PiszkosFred
WoW pl ilyen. 2005 ota ott mar minden varos vagy zona volt lerombolva, ujjaepitve, felgyujtva, megfertozve, megszallva stb.

Valos idejut dolgokat inkabb kisebb szerverekkel dolgozo Survival jatekban keress, na ott tenyleg hetrol hetre epulnek es pusztulnak jatekosok altal epitett bazisok, varosok, stb. MMO-ban ritka az ilyen, sajnos. Volt ra pelda, de cska volt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.05. 14:26:03

PiszkosFred
Az eredeti felallas az volt a korai alpha tesztek soran, hogy a 3 frakcio onalloan, 5/5/5 (+1 coldharbour) zonaban fog elni, a sajat sztorivonala menten, teljesen elszeparalva egymastol (ertsd: nem mehettel volna at a masik 2 frakciohoz, sehogy sem).

Ez baszta ki a biztositekot a jatekosok koreben, mondvan, nem akarnak 3 karaktert krealni ahhoz, hogy minden tartalmat lassanak. Marpedig amit az ezerfeju cezar szeretne, azt meg is kapja. Jott a Veteran rendszer es a "mi lenne, ha ott spawnoltal volna" nagyon elcseszett otlet. De, a premier elott fel evvel csak ennyire futotta.

Most, a mai nappal semmi sem valtozik, a rendszer ugyanolyan baromsag (lore szempontjabol), mint ket es fel eve mar. Aki meg leszarja a tortenetet (a jatekosok 90%-a), es csak a phatloot erdekli, annak ez most meg jo is lehet. Gameplay szempontjabol a mai nappal lesz igazi TES jatek az ESO, a maga openworld jellegevel. (koszonhetoen a DLC-k - Ors, Thief, DB, IC - visszajelzeseinek, mert ott lett ez letesztelve, par napja nyilatkozta Lamber vagy Firor, mar nem emlekszem melyikuk)

Létezik valahol olyan MMO a világon (én csak az ESO-val játszottam), ahol a megalkotott világ (a story mode rész) dinamikusan változik? Tehát pl. most háború van, most éppen béke van, most éppen egy másik háború tört ki két új ellenfél között, most éppen pestisjárvány van, most elmúlt a pestis, de bejött a tatárjárás, ilyenek. Vagy ilyen dinamikus, "valós idejű" MMO-t csinálni még mindig meghaladja a mai lehetőségeket?
Tulajdonképpen nekem aztán mind egy. Úgy se lenne hozzá gyomrom, hogy Khajjit ként az Ebonheart paktum, vagy a Daggerfall szövetség területén küldizzek. Ha kíváncsi leszek a többi frakció küldetéseire, majd annak megfelelő fajt indítok.
Running
Vicces vagy sem, szinte biztos, hogy semmit nem fognak variálni a küldetésekkel.
1. teljesen fölösleges, még akkor is, ha már ellentmondásos, a játékosok nagy része el sem olvassa, vagy el sem jut lvl50ig, az aktív játékosok már túlléptek rajta
2. több ezer oldal szöveget, dumát nem fognak átdolgozni, főleg nem a fizetős dlc-k kárára

Talán az lett volna a legpraktikusabb megoldás, ha csak a fősztori lezárása után mehetsz át más szövetség területére, esetleg valami dlc-vel továbbszőve a fősztorit. Egyszer majd biztos lesz, de tartalmilag borzasztóan el vannak maradva, mivel állandóan a szar régi rendszert kell pofozgatni, javítani. Így 3 év ESO után ki merem jelenteni, hogy akkora öngólt rúgtak maguknak a 3 szövetséges megoldással, egyéb játékmechanikákkal, hogy azóta is azt nyögik, habár lassan már végeznek.
Érdemes elgondolkodni azon, hol járna most a játék, ha a 3 évet tartalom fejlesztéssel és javítással foglalkoznak és nem azzal, hogy a saját elbaszott szar ötleteiket javítgatják.

Nem lenne rossz ötlet, csak az a baj, hogy ezzel a húzással szerintem értelmetlenné tennék a PVP-t, meg úgy az egész Cyrodiil zónát, ami az endgame content egyik nem elhanyagolható része.
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.10.05. 13:34:06
Ez jogos, és emiatt szerintem meg kellett volna támogatni az egészet valami tartalmi változtatással - végülis a háború a 3 alliance között már a játék megjelenése óta folyik, lehet, hogy itt az ideje továbblépni és valamilyen békeszerződést szimulálni, valamelyik NPC alliance uralkodót időlegesen győztesként császárnak emelni Cyrodiilban, és ezzel, ha fogcsikorgatva is, de átjárhat egymáshoz a 3 egykori szövetség. Mintha kijönne egy story mode DLC, ami tovább viszi a fő sztorivonalat. Megjegyzem, hehe, ha nem Ayrenn királynő lesz a császár a high elfektől, ők fogják elsőnek felrúgni a békeszerződést, the haughty arrogant bastards.
Engem azért érdekel a sztori. A küldik leírását és a dialógusokat is végig olvasom. Úgy fogom fel az egészet, mint egy hagyományos TES részt. Ezért, bevallom, egy kicsit zavar, hogy gyakorlatilag feleslegessé tették a szövetségi rendszereket.
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2016.10.05. 13:06:08
Nem annyira vártam. Eddig se értettem, jó de, az emberek többségét nem érdekli a felvezető sztori. Miszerint háborúban állnak egymással a 3 szövetség. Most mennyire vicces csak úgy besétálnia területükre.

Running
Elképesztő, hogy végre elértük a játék 1.0-ás állapotát. <#nevetes1>

Running
Remélem izgultok már!

PiszkosFred
Remelem, ugy lenne logikus, ha csapatot akarok keresni.

Egyébként a chat is közös lesz PvE területen?

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Running
mért lenne

Terawatt
Shrineoknak nem lesz" méreg drága" ára?

PiszkosFred
Holnap lesz a napja, amikor egyetlen skilled sem fog ugy mukodni, ahogy korabban es a napja annak, amikortol kezdve barmikor szabadon keresztul lovagolhatsz Tamrielen level 1-eskent keletrol nyugatra, vagy eszakrol delre, kotottsegek es akadalyok nelkul.

Terawatt
Update 12 aka One TamrieeeEEeeeLll