24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• bunny
    Azt hiszem world boss napi itemetit akartam berakni, hogy majd nagyobb szinten nyitom csak ki, azt sajnos nem engedte.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.05.05. 09:17:42
  • Shion
    Bound-os gear-t be tudsz tenni a bankba, de például Monster Trophy-t vagy Quest Itemet nem.
  • bunny
    Amit eddig próbáltam, semmit nem engedett. Ezekszerint akkor sikerült pont a kisebb halmazból választani :)
  • PiszkosFred
    A legtobb boundos cuccot be tudod rakni a bankodba, sot, a masik karaktered sok esetben ki is veheti es hasznalhatja.
  • bunny
    Látom a bank nem karakteré, hanem account közös. Így akkor a boundos cuccokat le se tudom sehova pakolni, hurcolászni kell magammal?
  • PiszkosFred
    Azt hadd tegyem hozza, hogy amit leirtam ertelemszeruen korant sem teljes, ez csak az a modszer, amelyet en magam csinaltam. Eleinte probaltam sharpened/divines nepszeru szett cuccok grindelesevel, de megmondom oszinten, par nap alatt meguntam azt, hogy egy 20-30 fos massza tagjakent rohanjak 4 boss kozott es toljam a maximum dpst csak azert, hogy tudjak lootolni.

Ismerosok kozott van olyan is, aki csak es kizarolag a magas szintu nyersanyagok gyujtesere eskuszik. Kinez maganak egy zonat es elkezd benne kovalyogni es gyujteni mindent, ami le- vagy felszedheto, banyaszhato, termelheto, majd ezeket (es az esetleg mellekesen esett narancs dustokat) eladja feldolgozatlanul. Mivel a top tier nyersanyagok idoszaktol fuggoen 4-5000 arany/stack (100 db) aron is mennek, ez is egy jo megoldas.

Ami a peldadat illeti, ez ESO-ban sincs maskent. Ami uj recept vagy uj stilus vagy egyaltalan csak uj, az mindig dragabb. Aztan par het, egy honap es telitodik a piac, ami miatt tized annyiert meg tudod venni. Anno egy kisebb haz arat kifizetted egy Daedric stilus konyvert, ma kvazi ingyen viheted par szaz aranyert. A receptekkel is ez a helyzet. A nagyon ritkak tartjak magukat ma is, de a tobbibol idovel lesz annyi kinalat, hogy lecsokken az ara.

MM-rol tudni kell, hogy csak az altalad elerheto adatok alapjan mutat arat, vagyis csak azon guildek es eladasai alapjan, amelyeknek tagja vagy. Emiatt lehet csaloka is az eredmeny. Erdemes inkabb rakerdezni guild cseten es/vagy zona cseten egy-egy cucc arara, hogy pontos kepet kapj.
  • bunny
    Huh, kösz, ez részletes volt :) Azért érdekelt, mert most olyan 1000G körül téblábolok, és az MM az egyik sárga kaja receptre ami esett valahonnan azt írta, 15.000G-ért lehet eladni, ami nekem így most nagyon soknak tűnik. Nem akarok abba a hibába esni, hogy nem tudom mi az értékes, és mi mennyit ér, nehogy véletlen a 15K-s cuccot felrakjam 100 aranyért :)

Nagyságrend ezért érdekelt, mekkora pénzekben játszik az ember. Anno amikor kezdtem a lotrot (ott van copper, silver és gold is) az első 1 gold iszonyat soknak tűnt, aztán amikor játszottam az 5G-s házra is gyűjtöttem, és hű meg há volt amikor klántag mondta, van 100G-je. Aztán max szinten pár évre rá meg egy-egy rare item akár 1-2000G-ért is elment úgy, hogy 10.000G / karakter a limit a játékban, afelett nem számolja, de a 100G-s nagyságrend teljesen megszokott volt egy-egy kieg elején a jó cuccokért. Amikor eladtam az accountot, asszem 6000G-m volt, és nem farmoltam különösképp én sem csak ahogy te, a felesleget eladtam, de nyersanyagot pl soha, mert minden szakmához volt karakterem. Ja és a lotro-ban a store nem közös, úgyhogy volt hova tenni a cuccot.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.05.04. 08:18:03
  • PiszkosFred
    Hat, ha minden talalt dragabb receptet, stilus konyvet, butor tervrajzot eladsz egy jobb fajta (frekventalt helyen levo guild arussal rendelkezo) Trade Guildben, akkor hetente osszejohet lazan tobb szazezer arany is ugy, hogy kvazi semmi sem farmoltal, csak csinaltad a dailykat es a vilagban kinyitottal minden, de minden ladat, dobozt, szekrenyt, urnat, stb.

Nekem osszesen volt a Homestead elott 2 hettel 70 000 aranyam, mert elkoltottem mindig minden szarra, a recepteket megtanulgattam, a stilusokat hasznaltam, stb. Aztan amikor betaban lattam az Housingot, majd utana jott a cikk az arakkal, onnantol nekialltam eladni es nem hasznalni az egyebkent szamomra nem erdekes cuccokat.

Ami az MM es TTC szerint 500 aranynal tobbet ert, beraktam a boltba es eladtam. A nyersanyagokat kivetelesen nem finomitgattam magamnak, hanem eladtam dupla aron nyersen, illetve elkezdtem jarni par olyan public dungeonba es delvebe, ahol rengeteg a lootolhato lada, szekreny, urna, miegymas, vagyis ahol nagy esellyel esik motif, recept, stb.

Illetve, a vilagban jarkalva mindig megneztem, hogy melyik guild melyik arusa mit arul, es ha az MM (es tapasztalat) alapjan nagyon olcson arult valaki valamit, azt megvettem es beraktam a sajat guildjeim arusaihoz, nem keves penzt keresve ezzel is.

Es persze ne hagyjuk ki a 3 karakterrel kb 20 perc alatt naponta megcsinalt maximum szintu crafting dailykat, es az azokert kapott Writeket. Egyszer mazlim volt, 170k-ert is adtam el szerzodest. Azota sem.

En igy szedtem ossze masfel honap alatt a Daggerfall Overlook arat, 70k-rol indulva 3.7 misiig meg sem allva, egy percet sem farmolva, csak normalisan napi par dungeonnal es dailyval jatszogatva, endgame nelkul, casual modon, szolozva. :)

(hozzateszem az iron orkos (eszakon) Craglorn dailykat esetenkent - ha nem unom az egeszet, mert akkor bele sem kezdek - 2-3 karakterrel meg szoktam csinalni, mert azokat a stilus konyveket mai napig jo aron viszik az emberek, ez nem tudom mennyire szamit goldfarmnak, de megvan az egesz egy ora alatt az osszes karakterrel)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.04. 00:06:45
  • bunny
    humble-n most volt hosszú hétvégén ESO akció, úgyhogy erről pont lecsúsztál. Én a gold-ot vettem meg 24 euróért ha jól rémlik, de a morrowind is volt preorderben akciós, már nem tudom mennyiért.
  • bunny
    Egy maxos karinak, aki nem goldfarmol csak normálisan játszik nagyságrendileg mennyi pénze van? Százezres, milliós, tízmilliós?
  • Gilmoor
    Köszönöm.

Addig is aki kedveli a discordot, csináltam egy szervert (ezt egyébként bárki megteheti, ha privát szerverre vágyik).
    Itt a friss belépők vagy csak alkalmanként játszó játékosok is tudnak szót váltani egymással anélkül, hogy zavarnák a magyar guildekhez dediált TS-t. Telefonra is telepíthető applikáció, számos kényelmi funkcióval. Külön van szöveges és audió csatornája, overlay funkció stb.

ESO MSZ discord
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.05.03. 13:04:15
  • PiszkosFred
    egy probat meger ezt csekkolni
  • bunny
    Mivel első kari, így még élvezem a questelést :) Majd kíváncsi leszek, van-e endgame content és milyen, de ez elég távoli jövő.
  • Aloe Vera
    Hali!

Segítsetek plz. honnan lehetne legjobb áron megszerezni a júniusban érkező kieget?
  • PiszkosFred
    Jelenleg nem lehet. A forumot kollega at akarja alakitani/torolni/helyettesiteni, nem tudom valami ilyesmi, de emiatt egyelore szunetel a regisztracio.
  • Gilmoor
    help.. hogy kell regisztrálni?
    ide: http://www.elderscrolls.hu/forum

Biztosan én vagyok a vak, sajnálom. Nem jöttem rá, hol kell létrehozni új fiókot.
  • Running
  • fluency
    Annyiban hasonlít a LOTRO-ra az ESO, hogy itt is qrva sok quest van (olyan 1000 körül összesen). Nem kötelező mindet megcsinálnod, ahogy ott sem kötelező. Ebből adódik, hogy a qurva sok quest teljesítését Lehet grindelésnek érezni. Viszont vannak questek, amiket nagyon ajánlott teljesíteni, nemcsak a sztori része miatt, hanem azért, mert ezek végén skill pontot kapsz. Farm meg grind minden játékban van/lesz, ahol a mobok öléséért xp-t/itemet kapsz. Lvl 50-ig nem fogod ezt érezni, de ahogy Fehércsoki írta, a 600 Cp eléréséhez már kell grindelni. Nem eszméletlenül sokat, de azért kell. :)
  • bunny
    A grindelés az, amit írtam, nem a questelés. Hanem hogy mondjuk egy pontért ölj meg több száz valamit, és ilyen pontból kell egy csomó. LOTRO-ban pl a traitel ilyenek, amikor eljöttem asszem 19-es volt a max, és egy jó karinak kellett mondjuk 5-10 trait legalább, szóval mondjuk 190 pontot kellett gyűjteni részben ilyen ölj meg 150 aztán 300 valamit. Vagy használd a skilled 300x, de naponta csak 10x számolja. Na ez a grindelés.
  • Gilmoor
    eso messze a legjobb sztoribázissal rendelkezik. Ha érdekelnek a questek, akkor élvezet végigjátszani. Ha nem szoktad elolvasni a questeket akkor minden grindelésnek fog tűnni. Vagy a killeket grindeled, vagy a questeket stb.
  • Fehercsoki
    Questek elég jók, mindegyik valamilyen érdekes történetet mesél el, grindolás gyakorlatilag 0, viszont lvl50 után a 600cp-t kifarmolni nem egyszerű dolog, ott már elég sokat kell grindolni.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.05.01. 16:42:08
  • bunny
    Egyébként ESO-ban mennyire van jelen a grindelés, ha nem szakmázásról van szó? Itt is van ölj le 600 egyforma állatot valami képességpontért, amiből kb 100-at kell gyűjteni, ha valahogy ki is akarsz nézni?
  • CS@
    Még állati prosztó :/ De dolgozom rajta, ha már valahogy minimálisan kinéz akkor mutatom :)
  • PiszkosFred
    Igen. Minden jatekos fel van felskalazva lvl50-es szint alatt, hogy barmilyen tartalmat meg tudjon csinalni, szinttol fuggetlenul. Ha szolo instaba megy, ott majd ervenyesul a jelenlegi szinted, minden mas kozos/publikus teruleteken skalazas van. Statjait, sebzesed, stb. - igy tudsz egyutt jatszani a maximum szintu es CP mennyisegu karakterekkel. Aztan ahogy kapod a szinteket, ugy csokken ez a boost.

A legnagyobb kulonbseg pedig majd 49-rol 50-es szintre lepeskor lesz, mert 49-en meg van boost, 50-esen viszont mar csak az szamit, ami a karaktered (skillek, statok, champion pontok, stb.).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.30. 18:01:24
  • tttmelis11
    Ja igen? Akkor az is normális, hogy lvlv 1 es szintű fegyvernek 982 damage-t ír? pedig ez engem idegesít :D
  • PiszkosFred
    Ez normalis, ez a skalazas egyik lenyege. Ahogy no majd a szinted es leszel kozelebb az 50-es szinthez, ugy fog ez a jatek altal nyujtott kis boost csokkenni.
  • tttmelis11
  • tttmelis11
    Sziasztok szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni irreálisan nagy számokat (statokat) írkál ki a játék és eléggé zavaró.
    1 es szinten 15370 magickát ír meg 20k hp-t mi lehet a hiba? próbáltam már ui resetet addons resetet de semmi...
  • Nephin
    Szerintem az lesz, amit Fred mondott, gond van a neteddel, nekem akkor csinált ilyesmit a játék, mikor kezdte magát megadni a modem. Nem tudsz futtatni valamit, ami megnézi, nem vesznek-e el az adatcsomagok? Vagy felhívni a szolgáltatót, nézzék meg?
  • bunny
    Nem értem, harc közben kivágott, aztán beloginolni se tudtam már, nem mondott semmit csak jelszóbeírás után próbált tölteni majd újra jelszóbekérés. Eh, bosszantó baromira.
  • bunny
    Elég sokat sikerült most játszani, beraktam az IP-ket tiltásba, és -bár admin vagyok- ráraktam az indítóikonra, hogy run as administrator, ártani nem árt bár szerintem nem kell. Egyelőre lekopogom jobb, mint volt.

A chat-en nem látok nagy életet, nem mintha hiányozna de egy megaserveren félóránként egy üzenet elég sovány, sehol egy LFF stb, mit kell bekapcsolni? Vagy területi, és kezdő területen még mindenki magával van elfoglalva?
  • PiszkosFred
    Van itt is 3rd nezet, tudsz valtani ha az jobban fekszik.
  • bunny
    Itt is invitel, sajnos nincs más úgyhogy vagy ez vagy semmi. Vagyis van, egy agyonszidott volt aktív1 hálózat ami most digi, de régi vackokkal szóval annál minden jobb.
  • bunny
    Egyelőre nagyon fura még az egész, kezdve hogy nem 3thperson nézet :) A LOTRO-ba már nincs kedvem visszatérni, a régi accomat eladtam jó áron egy hollandusnak, nulláról meg eszméletlen messze a lv105. De örülök, hogy neked bejött, remélem nekem is befog ;)
  • PiszkosFred
    Az elmult 1 honap hasonlo jellegu kerdeseit neztem en is. Sajnos (szamomra persze szerencsere) sosem volt ilyen jellegu gondom egyetlen egy mmonal sem.

Amikor volt, az a szolgaltatom miatt volt (akkori invitel/fibernet), amely csucsidoben 5-10% packetloss mellett mukodott. Na azt nem szerette semmilyen online jatek. Radiok, streaemek, stb. mentek normalisan, torrent is maxon szedte amit kellett, bongeszes is gond nelkuli volt, de amikor folyamatos kapcsolatot igenylo mmokkal vagy online jatekkal jatszottam, akkor volt, hogy puff, megadta magat, megallt a vilag es en kinn voltam a loginnal/launcherben. Hiaba hadakoztam veluk, vagy vontuk be a tobbi helyi panaszos elofizetovel egyutt az akkori fogyasztovedelmet es NMHH-t, csak akkor lett vege az egesznek, amikor otthagytuk oket a picsaba. :) De ez megint egy masik tortenet.
  • bunny
    Nézem, én már olyant is találtam, hogy a chrome akad össze vele (???). Túrom a netet én is :)
  • Sheltem
    Szevasz Bunny!

Egy tipp: Állíts windows compatibilityt az indítóikonra, Vista-t is és XP service pack 2-3t is nézd meg.
    Te lotróból jössz ahogy énis, melegen ajánlom neked a TESO -t , én próbáltam sok mást(Wow, GW2, Blackdesert online) de egyedül TESO az aminek a hangulata / összetettsége a Lotrohoz hasonlítható számomra.
    Az endgame contentről nem is beszélve(bár nekem mindig is a lotro lesz az örök favorit, dehát azt valamiért nem szereti az új gépem sajnos).
  • PiszkosFred
    Illetve, itt az elso kommentben irjak, hogy egy-egy IP-t blokkolva eltuntek a gondok

Vagy, a ShaderCache.cooked file a dokuban, ami meg okozhat gondot. Sokan irjak, hogy letoroltek, es az ujonnan a jatek altal generalt filelal mar nem volt DC gondjuk.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.29. 13:04:40
  • PiszkosFred
    Open your outpound ports for ESO traffic

To best access The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, you should configure you routers to open the following outbound ports:

PC / Mac Ports
    TCP / UDP Ports 24100 through 24131
    TCP / UDP Ports 24500 through 24507
    TCP / UDP Ports 24300 through 24331
    TCP Port 80
    TCP Port 433

If you have any questions about the port forwarding process, you should contact your Internet Service Provider or router manufacturer for additional assistance.
  • bunny
    Hibaüzenet nincs, nézem a könyvtárat de nem látok log-ot sem amiből esetleg kiderülne valami. Routeren milyen portokat kéne nézni? Meg aztán egy-két óráig megy, aztán nem? Ez nem porthibának tűnik :) Jó lenne valami hibaüzenet, de szó nélkül kivág aktív játék alatt, legutóbb épp gyalogoltam amikor hopp, loginscreen.