24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Irgum76
    pár kiegészítés Fred válaszához:

"Vigyazz, ha az orok elkapnak, mindent elvesznek toled, igy ha epp bounty van a fejeden, akkor keruld oket. Ha nincs bounty - vagy elevult -, akkor nem fognak megallitani!"
    viszont ha van nálad szajré és nyílt terepen vagy (vigyázz a zárt terekből nem tudsz kijönni) meg is tudsz pattanni
    egyik legjobb élményem volt a játék során mikor futottam bukfenceztem elkaptak kiszabadultam aszt leráztam őket
    ha viszont nincs nálad cucc és nem nagy érték a vérdíj akkor mászkálhatsz nyugodtan max kifizeted

"- Zsebtolvaj trainer sincs :)"
    ez így van viszont van rá skill úgyhogy fejleszthető a Legerdemain Light fingers skillje

"- Igen, erdemes felszedni mindent."
    ezért érdemes folyamatosan fejleszteni a szüttyő és bank kapacitást amit megkeresel azt elviszi az upgrade... :)

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.29. 18:05:27
  • Plata
    Köszi ez is nagyon jó sokat segítő válasz volt.
    Outlaw refugee-t véletlen megtaláltam,mert eltévedtem.
    Zsebtolvajlás akkor ilyen egyszerű,én meg aszittem tanár kell hozzá.
    Ha peca is ilyen egyszerű akkor jó.
    Lopott cuccot Balmorában szereztem,nem vettek észre egy eldugott helyen volt ahol senki sem járt.
  • fluency
    A weapon damage glyph az 5 másodpercig növeli a weapon és a spell damage-t ütés után (számol vissza).
    Feldobáltam a karimra 2 WD-s, random trait-es medium set darabot ( 5-öt a passzív miatt), egyedül a fegyverek legendaryk és így néz ki:

• PiszkosFred
    Mondanam, hogy gyere a FB csoportban es tobb tucat valaszt kapsz, de nem hasznalsz FB, igy megprobalok valaszolni itt :)

- Peca trainer nincs. Folyok-tavak kornyeken keress rajzast, es ha van nalad csali, akkor ki kell valasztani a csalit es hasznalni a rajzason (alapbol "e" betu hosszan lenyomva a csali valasztasa) Csali lehet barmi, kukac, bogar, kisebb hal, stb. Olj meg par critter jellegu ellenfelet, vagy kisebb allatot, esetleg szedj ossze par repkedo bogarat es hajra!

- Igen, erdemes felszedni mindent. A 0 goldos cuccokat rendszerint tarolokban talalod, azok semmire sem jok, se eladni se lebontani (nagyon keves crafting xp jon beloluk). Ami nem 0 arany, az mar hasznalhato es lesz is sok olyan.

- Lopott (pirossal jelzi a rendszer) cuccokat orgazdaknal tudsz eladni, Outlaws refuge nevu helyeken (jelzi a terkep ezeket). Vigyazz, ha az orok elkapnak, mindent elvesznek toled, igy ha epp bounty van a fejeden, akkor keruld oket. Ha nincs bounty - vagy elevult -, akkor nem fognak megallitani!

- Zsebtolvaj trainer sincs :) Mindenki szuletett zsebtolvaj, vagyis csak annyit kell csinalnod, hogy atvaltasz sneak/stealth uzemmodba (ctrl gomb talan?) es moge lopakodsz az illetonek. Az NPC-k 95%-a kizsebelheto. Ekkor megjelenik egy %-os ertek, hogy mennyi az eselye annak, hogy sikeruljon a lopas. Ha varsz 4-5 masodpercet, ez az ertek felugrik magasabb ertekre, akkor kell lopnod. Figyelj arra, hogy vegig rejtve maradj, mert ha eszreveszi valaki (vagy a lebuksz), akkor jonnek az orok!

- Stat elosztas elegge egybites jelenleg. Stamina alapu karakterrel csak staminara, magicka alapuakkal csak magickara erdemes rakni. Az eleterot majd potolod kajabol, enchantbol vagy szett bonuszokbol.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.29. 16:45:42
  • Plata
    Nincs valami magyar oldal vérhülye kezdők számára?
    Elolvastam a fenti linken található útmutatót.
    De több infó kellene.
    Például azt sem tudom peca trainer hol van.
    WoW után TESO kicsit fura,már ötös szintig eljutottam.
    Sajna többet nem tudtam játszani mert megint nemtudok sokat játszani mert pont most kell nekem is betegnek lenni.
    Morrowind területén kezdett a karim,ami elég szép.Morrowind volt a kedvencem.
    Mászkálás közben érdemes cuccokat felszedni?
    Eddig bármit találtam boltban nem tudtam eladni,hiába van ráírva hogy x pénz,egyik boltosnál sem.Mindnél 0 az értéke.
    Loptam ládából valamit 100 arany értékben,majd elmegyek Vivecben elpasszolni.
    Zsebtolvaj trainert sem találtam még.
    Szintlépéseknél a stat elosztáshoz kellene segítség.
  • PiszkosFred
    > így tudja magát gyógyítani (esetleg csapattársat)

Stamina alapu karakternel nagyon hasznos tud lenni a PVP-s skill fan a rang 4 vagy rang 5 kornyeken elerheto (fejbol nem tudom pontosan) Vigor nevu kepesseg (es annak morfja), amely self healre tokeletes es ami a legfontosabb, stamina alapu.

Ha pedig elerted a Vigort, onnantol mar csak egy lepes a Caltrops, amely szinten megdobja a dpst.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.29. 09:40:38
  • Irgum76
    elnézést a floodért
    de ezt már többször megszerettem volna kérdezni de mindig kiment a fejemből:

a weapon damage glymp-nél és hasonlóknál ahol 5mp-et ír azt hogy számolja?
    minden találat után 5 másodpercig aktív?

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.29. 07:14:28
  • Irgum76
    na itt van:

ja még annyi, hogy a drága kutát nem használom fel inkább eladom :)
    így is nem érem magam utol mert CP szerintem még alvásért is ad skill pont meg zéró
    (mármint nem tudok a szintemhez maxos fegyvert gyártani vagy kompromisszum vagy amit találok)
    már kénytelen vagyok csalni a skyshard helyekkel

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.29. 06:36:25
  • Irgum76
    köszi szépen kb így néz ki a karakterem ahogy leírtad :)

ahogy Lengyel2nek is írtam alant szerintem félreértettük egymást
    én a statoknál kiírt értékre gondoltam abban csak az alap van boofok nélkül
    így tápokkal meg van az a x ezres sebzés (pontos értéket mint írtam nem tudok)
    ahogy elnéztem a PC-s verzió menüje nagyon más mint a boxosé
    küldök egy screent, hogy nálam milyen
  • Irgum76
    nem, nem néztem de ez a karakter nem is arra van, hogy überkircsi legyen
    leginkább seftelni és szakmázni, goldot farmolni
    csak rájöttem, hogy a muszáj kipörgetni mert a magasszintű lootokból potyog a gold
    és nem is szeretem ezt a fajta hozzáállást, hogy akkor most én brutál tank leszek így fogom építeni a karaktert

az meg, hogy mindháromra pakolok egy templárnál szerintem alap RPG szempontból
    így tudja magát gyógyítani (esetleg csapattársat) egy-két kisebb varázslattal megzavarni az ellent vagy bevédeni a csapatot
    és mint kiderült Fluencyvel két malomban őröltünk én a statnál írt összegről kérdeztem ő meg a tényleges sebzésről beszél amit simán hozok szerintem
    de ez csak tipp mivel xboxon játszok és ott nem írja ki a játék mennyit sebzel csak fent mutatja hogy mennyi Hp-ból mennyit ütöttél le
    de olyan apró számokkal, hogy nagy tv-n sem látom monitoron meg összefolynak a pixelesedés miatt
  • fluency
    Jah a hidden blade az Dual Wield skill, csak megkeveredtem, mert az NB-mnek van az kirakva. :)
  • fluency
    Na akkor most egy kicsit összeszedetebben válaszolok. :)
    A WD-det növeli a weapon damage-es medium set ( 5 db-nál a 2 szintű passzív esetén +15% WD) divine trait-el ( lehetőleg Legendary legyen, mert az adja a legnagyobb értéket) Itt találsz leírást az armor set-ekről . A mundus stone a divine trait miatt értelem szerűen Warrior. A fegyver lehetőleg legendary, nirnhoned trait-el. Skill, ami major brutalityt ad, pl. a rally (2H), hidden blade(nightblade), vagy potiból, ami ugyan ezt adja. A fighter guild flawless dawnbreaker skillje a 4. szinten ad még 5%-ot passzívan, ha ki van téve. Mivel templar vagy az aedric spear utsó passzívja a 2. szinten szintén ad 6%-ot. A weapon enchant az weapon damage-es legyen ( a legendary az +174-et ad).
    Ami még az elején elég jól jön neked az a champion system The Atronach ágán a Master-at-Arms. Az azt csinálja, hogy az összes Direktbe sebző skillt megnyomja x%-al. Nagyon hasznos cucc.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.03.28. 19:17:42
  • Plata
    Jön már lefelé,hat órakor jelent meg Steamen,Elderscrollsonline.com-on regeltem accot,de steamről töltöm,érdekes hogy 96 giga szabad helyet kért,de letöltésnél csak 79.3 gigát szed.Két óra és meg lesz,remélem.
  • Lengyel2
    Néztél friss stamina templar-os build-videókat a YouTube-on? Még ha nem is követi le 1 az 1-ben az ember a build-et, akkor is sokat lehet belőlük tanulni. Én totál casual noob vagyok, de a szakirodalom alapján nekem evidensnek tűnik, hogy nem pakolunk mindhárom Attribute-ra. Ha weapon-nal akarsz nagyot ütni, akkor Magicka: 0 Health: 0 és minden pont Staminára. Ha M-re is és HP-re is pakolsz bőven, akkor egyikkel sem fogsz nagyot ütni.
    De ahogy a többiek is mondják, a sima szólózható quest content-hez bármi működik (csak kicsit tovább tart a boss), amit most mondtam, az kb. pár hónappal ezelőtti kutatásaimon alapul, azóta változhatott a tudomány álláspontja. :)
  • Irgum76
    lehet, hogy hülyeség de ezzel aszem el tudod indítani telóról:
    TeamViewer
  • Plata
    Az ördögbe,akkor még nem leszek itthon,hát akkor a tervemnek lőttek.
    Este majd csak le jön.
  • PiszkosFred
    Minden event 16:00 oratol kezdodik az ESO-ban, ez is valoszinuleg akkor lesz elerheto. 80 giga lesz a kliens.
  • Plata
    Azt hittem ma kezdődik az ingyenes trial,gondoltam reggel gyorsan leszedem és este kipróbálhatom,de még nem látom hogy elkezdődött volna.
  • Irgum76
    köszi, hogy szakítottál rá időt

hát én már minden fegyverkombót kipróbáltam most sharpen van Glyph of Decrease Health-el
    a passzivok közül a follow up és a battle rush kivételével mind 2-es
    a momentumot használom
    most, hogy átpakoltam (mivel valami hülye dobozt nyitogattam és sikeresen rányomtam a rezet scrollra)
    M:14, H:12, S:38, templár vagyok úgyhogy kell a mágiára is
    2 staminás set van rajtam egy 5 db-os fullos meg egy 4db-os, páncél bónusz maxon
    champion most 52 pont és mind ami lehetett sebzés tápra ment
    és mégis csak 1500 a WD...
    nem értem én eztet

mondjuk gondom nincs vele ütök-vágok mindenkit csak a boss fightok húzódnak el kissé
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.28. 06:21:01
  • fluency
    Tömören válaszolok, mert ma durva napom lesz (nem biztos, hogy én ma ráérek válaszolni):
    1. a WD-t növeli a fegyver sebzést, meg néhány skill aktív/ passzívba ( nézd át a leírásokat) és a Champion systemben lévő dolgok. Tuti kihagyok valami. :)
    2. 2500 felett a WD már tűrhető, de a 4000 fötti az már jó.
    3. a stamina mennyisége növeli a fizikai sebzést.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.03.28. 05:39:53
  • Irgum76
    pár kérdés:
    hogy lehet a weapon damage-t növelni?
    mennyi a jó érték egy lvl 50-es DPS-nél?
    a stamina a sebzést is növeli vagy csak a képzettségekre jó?
    lehet átpakolom a pontokat de előtte jó lenne ezeket tudni
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.27. 21:46:57
  • Irgum76
    mindkettőre tökéletes a wood elf íjászatra, lopásra is kap faji bónuszt
  • PiszkosFred
    Hat ez jo kerdes, sajnos passzolom. Amiota kulon kezeli a steam es kulon a bethesda is a vasarlasokat, azota nem tudom mekkora az atjaras a ketto kozott.
  • Plata
    Volna még egy kérdésem.
    Írtátok hogy ne Steamről szerezzük be a játékot hanem inkább a honlapról,mert a steames vacakol.
    Ha Bethesda store féle trialt töltöm le holnap és tetszik a játék,arra megvehetem steamről a játékot meg a DLC-ket ha akarom?
  • Plata
    Valami tőrös esetleg íjas erdei elf féleségre gondoltam.Aki mellék állásban zsebeket metsz esetleg betör.
  • PiszkosFred
    Barki lehet tolvaj. A Bosmer (es altalaban a stamina alapu osztaly+faj kombinaciok) azert lehet jo valasztas, mert a lopakodas soran staminat fogyasztasz, igy tobb ideig tudsz lopakodni stealthben egy 20-30k staminaval szusszanasnyi szunet nelkul, mint egy 10k staminas breton magus karakterrel. De ez is, mint minden a jatekban, a jatekostol fugg, mind a ketto lehet mestertolvaj, zsebmetszo vagy barmi.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.27. 17:34:32
  • fluency
    Egyáltalán nem lenne hülyeség. Azt csinálsz, amit akarsz. Ez a szép ebben. Persze, azért azt észben kell tartani, hogy a Bosmer főleg Stamina-ra kap bónuszokat. Érdemes olyan irányba vinni, de ha nem trialokra gyúrsz, akkor szerintem simán csináld azt, amit szeretnél.
  • Plata
    Köszönöm a válaszokat.
    Erdei elf tolvaj nagy hülyeség lenne?
    Morrowind óta mindig Bosmer tolvajom volt.
  • fluency
    Itt meg tudod nézni, hogy a Thief guild milyen skilleket ad: link

Ahogy Fred is írta, simán tudsz lopkodni és a Legerdemain skilleket ( ezekben vannak lopást és zárnyitást segítő passzívok) is megkapod.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.03.27. 17:11:58
  • PiszkosFred
    Mindenki tud lopkodni. Sot, el is tudod adni a lopott cuccot az orgazdaknal, ez nem DLC fuggo.

A tolvaj cehes DLC egy kivalo sztorit es egy kulon zonat ad extrakent, illetve ha csatlakozol a cehhez, akkro kapsz egy uj passive skilleket tartalmazo skill fat, amelyen levo kepessegek segitik a lopkodast es a lopakodast - de nem nelkulozhetetlen modon.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.27. 16:53:37
  • Plata
    Engem az érdekelne hogy ha megveszem az alapjátékot amiben Morrowind is benne van de a Thief guild nincs,akkor nem tudok lopkodni ugye?
    Régóta szemezek Teso-val.
    De WoW miatt mindig elmaradt.
    Most hogy a Kul tiran humanoid karim is nemsokára maxos újra érdekelne.
    De nekem tolvaj kari kellene.
    Ha nem lehet tolvaj akkor meg venném azt a packot amiben az is benne van.
    Feltéve ha próba hétvégén bejön a játék.
  • Bandeeka
    nincs karakter kreálva amikor be logolok rögtön a karakter készítésre megy
  • Irgum76
    csak tipp: nem lehet, hogy elfogyotak a karakter slotjaid?
  • Bandeeka
    igen PC
  • PiszkosFred
    PC?

Mert konzolon (XB1 es PS4) jelenleg heti szokasos karbantartas van.

• [IN PROGRESS] Xbox One: NA and EU megaservers for maintenance – March 27, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
    • [IN PROGRESS] PlayStation®4: NA and EU megaservers for maintenance – March 27, 6:00AM EDT (10:00 UTC) - 9:00AM EDT (13:00 UTC)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.27. 12:03:59
  • Bandeeka
    Bármit csinálok ez a hiba üzenet fogad: "An error has occurred. Please wait a few minutes and log in again" Hivatalos fórumon olvastam amit írnak róla végig csináltam amit írtak de továbbra is ez a üzenet fogadd. Tanácstalan vagyok azt hiszem tovább nem is próbálkozok a játékkal.
  • Irgum76
    kösz csak egy félórát ugráltam a seggeseket a díszek miatt :D
  • kingofn00b
    Köszi a tippeket.
    Szerintem maradok a DW/bow kombónál.
    Egyébként van valami aktív magyar guild/társaság PS4 szerveren? (EU)
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Miért van az, hogy elkezdek csinálni 1 karaktert és fogja magát és error-ral kilép? Olyan mintha megszakadt volna a net kapcsolatom. Csak ennél a játéknál van ez. Hivatalos fórumon is keresgéltem, de ott se nagyon találtam erre választ.
    Köszönöm
  • PiszkosFred
    Valoszinuleg csak disz :)