The Elder Scrolls Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Cyrodiil az ESO-ban ilyen, egy kb 3 zonanak megfelelo nagysagu kozponti tartomany, rombolhato erodokkel, hidakkal, elfoglalhato farmokkal, banyakkal, stb. - aminek a vege rendszerint egy nagy hompolygo masszakent vonulo zerg, sajnos. De, teljes pvp van,v agyis abba kotsz bele, akibe akarsz. 3 frakcio kuzd egymas ellen, igy egyszerre harcolsz a masik ket oldal jatekosaival szemben.
> Dungeonok (NEM INSTANCE ZONE!!!!)
Az ESO-ban van dungeon (4 fos, instanceolt), van Public Dungeon (1-2 fos, instanceolt, de kozosen hasznalod a tobbi jatekossal, ettol "public"😉, Delve (szolozhato, szinten kozosen hasznalt, instanceolt), amelyeket fel lehet fedezni es a vegen van minimum egy-egy boss (minel nehezebb a hely, annal tobb a boss).
> Playerek által generált piac (Nem aukciós ház)
4 eve szidjak emiatt az ESO-t, mert a jatekosok altal iranyitott kereskedelmi guildek, es azok altal felberelt kereskedokon keresztul zajlik a kereskedelem, nincs kozponti AH. A kereskedoknel nincs licit, ha kell valami, megveszed, ha nem, akkor nem veszed. Ha pedig te kinalsz valami eladasra, meghatarozod az arat es bizol benne, hogy vki megveszi. Az ESO-ban van kozel 30 zona, mindegyikben van minimum 3, de inkabb 6-7 kereskedo, igy aztan a jobb helyeken levo kereskedoket csak aranyarban lehet csak felfogadni.
> Illetve, hogy ne solozásról szoljon a játék hanem igenis legyenek olyan részek (minél több) ahol csapatban kell játszani.
Hat, az ESO kontent 80%-ban szolozhato, kazuar szinten. A maradek 20%-bol kb 10-10% a dungeonok és a Trialok (12 fos raidek). Vannak azert world bossok, akikhez nem art egy-egy party, de megfelelo tudassal es felszerelessel azok is lebirkozhatoak. De, ami a lenyeg, hoyg a jatek nagy resze a hetkoznapi jatekosoknak keszult, a sok uberprofi hc arc ott is hagyta a jatekot, mert szamukra ez nem kihivas. Mas meg pont ezt szereti benne, hogy jatszhat nyugodtan, nincs pofon a rendszerol, hogy elcsesztel valamit a karakter fejlesztesnel es nincs tovabb.
> Mennyire találnám meg a számításaimat az ESO-ban?
Ahogy irtak korabbi kommentben, hamarosan lesz probaidoszak, erdemes megvarni. Az alapjatek kb 10 euro kornyeken mozog akciosan, egy pizza ara, ha nem kozmunkaskent dolgozol, akkor belefer ennyi kockazat. De, a dontes nyilvan a tied.
> Ha egyszer megveszem a játékot és a kiegészítőjét akkor nem kell tovább fizetnem semmiért?
Csak azert fizetsz, amiert szeretnel. Az osszes DLC kihagyhato, ugyanis nem egymasra epulnek, hanem parhuzamosan hoznak uj tartalmakat, vagyis barmikor elkezdhetoek, barmikor kihagyhatoak.
> Ha kell akkor P2W a játék?
Akar kell, akar nem, az ESO-ban nem tudsz venni semmit sem penzert, amitol jobb lennel, tobb lennel, vagy amit ne tudnal amugy is megszerezni. Aki gazdag es kelloen lusta, az persze el tud kolteni sok eurot minden szirszarra, amelyet nincs kedve a jatekban osszeszedni, de ezek csak kozmetikai dolgok, ugyanolyan lusta fakezu marad miatta a jatekos, ezek sosem jelentenek elonyt.
Hja, es hulye kerdes nincs, csak hulye valasz, sose felj kerdezni! 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.04. 18:53:11
Próbáld ki a Darkfall Rise of Agon-t. Az tetszeni fog.
Utoljára szerkesztette: Morinad, 2018.12.04. 18:34:07
PVP Cyrodiil-ban van nagyobbrészt. A játék szerintem nagyobb hangsúlyt fektet a PVE-re, mint a PVP-re.
Javaslom, hogy várj meg egy ingyenes hétvégét, amikor kipróbálhatod és meglátod kell-e ez neked.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.12.04. 16:49:57
Lineage 2 Classicról térnék át erre a játékra és érdekelne néhány dolog. (előre is bocsánat ha hülyeségeket kérdezek... 😊)
Szóval ami tetszik nekem az L2-ben (És szerintem a mai napig nem készült ilyen mmo azok a következő dolgok.)
Open world pvp (Kérdés nélkül abba ütök bele és ott ahol én akarok)
Dungeonok (NEM INSTANCE ZONE!!!!)
Playerek által generált piac (Nem aukciós ház)
Illetve, hogy ne solozásról szoljon a játék hanem igenis legyenek olyan részek (minél több) ahol csapatban kell játszani.
Mennyire találnám meg a számításaimat az ESO-ban? Ha egyszer megveszem a játékot és a kiegészítőjét akkor nem kell tovább fizetnem semmiért? Ha kell akkor P2W a játék?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jó játékot mindenkinek.
Érdemes olvasni a topicot mindenki lemérheti Running csalódását, az mmo játékos csalódása. Vagy a többiek írását. Egyet nem lehet tagadni jelenleg nincs másik mmo ami ilyen szinten képes lenne a solo játékos és a running kategória igényét összeegyeztetni. Nem tökéletes? Nem is lesz jelenleg még évekig ami a kettő mixét akarja összehozni. Nem lehet, más az elvárása az egyiknek és más a másiknak. Zenimaxnak van pénze ekkora tartalmat összehozni. Jelenleg jól. Persze nem az érdemük mikor elkezdték akikkel elkezdték azok életre kelltették a világot. Ha grafikalilag nem is. Tartalomban igen. Jó lett.
Ja igen mikor Running sírt majd lehal az egész tudtam nem így lesz. Sajnos. Még mindig túl sokan vannak és lesznek is. Ettől függetlenül ha solo játékos vagy, nem az amit Running jól leírt. Akkor ha képes vagy kikapcsolni a rohangáló embereket akkor érdemes próbát tenni vele. Olyan mennyiségű tartalom és sztori, karakter vár rád ami várhatóan az elkövetkezendő TES játékokban nem fog.
Akit érdekel egy csodálatosan megcsinált film róluk, már a végéről. Ezt tudom ajánlani. Érdemes megnézni mert érthető lesz mit miért csináltak mi miért történt úgy ahogy. Az öregember a fénykorukról regél. Az elejéről. Mikor még a csúcson voltak . Ez a film meg a történet vége. A Morrowind.
Ma azt sajnálom, hogy annak idején a Templart úgy választottam ki, hogy mi lesz a legideálisabb neki, pedig úgy szeretném, ha Argóniai lenne, na de az már tényleg sok pénz, viszont miért nem döntöttem annakidején bölcsebben.
Nemtudom mennyit Morrowindeztél, de azért ne essünk már túlzásba atéren, hogy ott nem lehetett bármit.
DE sőt ott lehetett csak igazán a cap limit hiánya miatt. Odasétáltam a templom elé hozzáérintettem az open100as amuletett kinyílt bevágtam egy általam főzött potiont és úgy megvertem Vivecet, hogy köpni nyelni nem tudott. Ugyanezzel a potival olyan lazán lóbáltam a Sundert meg a Keenenget, hogy Wraithguard nélkül, mint a huzat.
A sima full exklúzív setbe rakott fullos bound armor ról nem beszélve, vagy akár ugyanez 100% chameleonnal, gond nélkül „istent” csináltak a játékosból.
Félreértés elkerülése végett imádtam/imádom a Morrot a mai napig nekem az volt a best.
On: Ha csak az alapjáték van meg, akkor is lesz benne annyi quest meg terület, hogy bőven eléred a max szintet. Viszont: ha úgy gondolod, hogy nem akarsz grindolni, akkor lehet abba kéne hagynod ezt most, mert egy idő után CP grind lesz, akár tetszik, akár nem.
Mostanában nem nagyon tolom, de régebben ez volt. Mondjuk ami jó hír az az, hogy ha sikerül beszerezni a hiányzó tartalmakat, akkor kapsz még ismét rengeteg tartalmat meg questet.
Pénzt nem kell beletolni, de sztem megéri előfizetni mert egyrészt kapod a bonusz crownokat, másrészt meg hozzáférsz rengeteg tartalomhoz. Aztán egy kis idő múlva beclaimeled ezekből a fizetős kiegeket és nem kell többet fizetned, bár jól jönnek az extrák.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.26. 20:11:15
Kapsz masik nap 250 Tel Var kovet? Par perc IC-ben. 2000 Alliance pontot? Fel ora Cyrodiilban. 1500 aranyat? 5000 arany alatt mar be sem rak az ember kereskedo guildbe termeket, mert minek, csak a helyet fogja a tobbi ertekes cucc elol? stb.
Ezek csak parasztvakito aprosagok, amelyek egy vadonat uj accounttal rendelkezo es elso karakteret huzo jatekosnak talan, talan jol tud jonni. Minden masnak szemet kacat, amelynel jobbat gyart, jobbat foz, jobban buvol, stb.
Az esoben veteran szintu tartalomig nem a potikon meg a kajakon mulik a dolog, annyira kazuar az egesz, hogy szinte keptelenseg meghalni. Ezert is szeretik sokan. Aki meg kihivast akar, az vagy keres maganak veteran tartalmat nyustolo csapatot es azt csinalja achievement runokkal, vagy hagyja az ESO-t es keres masik jatekot.
A kek (rare) es a lila (epic) itt lofaszt sem jelent. A csucs a legendary, de mivel azt is barmikor legyartod/fejleszted, egyszeruen nincs olyan loot rendszer, mint mas mmoban, ahol elelvezel egy lila szin lattan. Itt nem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.26. 19:52:32
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.26. 19:44:27
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.26. 19:36:28
Nagyon el vagy te tevedve, ha ezt akkora nagy kincsnek tartod 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.26. 19:33:50
A novemberiben én kimondottan örültem a Murkmire –nek, örülnék ha ezt a továbbiakban megjelenő DLCkre is általánosítanák.
Az már más kérdés, hogy általában inkább olyan dolgok vannak benne, aminek semmi hasznát nem veszem sőt inkább csak teher, ilyenek a potik, poisonok, kaják, stb. mert mindegyiknél jobbat csinálok. Ezeknél inkább azt sajnálom, hogy nem lehet se becserélni őket se destroyolni, mert így jobb híján azt csinálom, hogyha már túl sok van belőlük, akkor csinálok egy új karaktert, aki magához vesz minden ilyet, aztán letörlöm(ahhoz valahogy nincs kedvem, hogy leüljek és megiszogassak 600potiont😊
De ezt a sokkféle különféle elképzelést összehozni egy játékba lehetetlen. Nekem megadja amit kerestem és amitől a Beth már eltávolodott.
Ez az mmo visszaadja hibáival együtt ami, vicces de solo játékban már nincs jelen. A világ mmo szinthez képest nagyon is él. Sőt egyik legjobb. Nem mondom, vagy tudom az új tartalmak is ilyenek. Amit látok a tribunal él. Akik szembe mennek a régi istenekkel. Azura és a többiek. De ők is élnek. Szóval ez egy élő világ.
Nem vagyunk egyformák mindenki olvashatta kinek mi a baja itt. Én viszont örülnék ha kikapcsolhatnám a sok rohangáló, keresztbe kasul futározó bolondot. Megölik az egészet. 😊 Félek ez az utolsó igazi TES ami nyomokban Morrowindet tartalmazz 😊
Edit Borzasztó nézni mennyire nem képeske már az emberek elvonatkoztatni a saját jelen idejüktől. Oké nem végzetesen rossz de unalmas a mellék questek zöme jajgató szerencsétlenekről szól a dark elf régióban is. Pedig büszke emelt fejjel járó embereket kellene látnom akik nem panaszkodnak. Csak már nincs aki megírja ezt. Úgy néz ki az AAA piacon.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.25. 17:08:37
A craft,aclhemy, stb sokat fejlődött. Minden butítás ellenére fényévek a skyrim és a TESO az utóbbi javára. Questek amik tényleg questek és kontinenseket bejárnak na ez az.