24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Eventek alatt van dupla (100% extra) xp
    Vannak scrollok, amelyek adnak 150% extra xp-t (crown storeban lehet venni, vagy kapod napi belepes jutalmakent)
    Vannak potik, amelyek adnak 50% extra xp-t, ezeket lehet craftolni.
    Van Mara gyuruje, amellyel - ha meghazasodsz az oltarnal - ha egyutt jatszol a paroddal - egy partyban -, akkor kaptok 5% extra xpt.

Hirtelen ennyi. Es ezeket lehet kombinalni :)
  • Plata
    Köszi a tippet.
    Akkor nem én vagyok ennyire béna hanem tényleg erősek.
    Valamiért nagyon rosszul esett hogy le öltek,elszoktam tőle hogy megöljenek.
    Azt hiszem ez a WoW hibája.
    Ott kiskarim nem szokott meghalni,max ha hülye vagyok és lezuhanok valahonnan.
    Ami néha megesik,mert folyton eszetlenségeket találok ki.
    Elszoktam tőle hogy a karakteremnek nincs jó gearje.
    WoW-ban minden classnak van fullra upgradelt heirloom szett.
    Tényleg ESO-ban van ilyen?
    WoW-ban heirloomal gyerekjáték karit húzni.Ezért is van 30 valahány karim.
  • PiszkosFred
    Na azok a world bossok, a legtobb DLC-s zonaban felveheto kuldetes (daily), hogy old meg oket. Ilyenkor vard meg, amig tobben nem vagytok es ugy egyutt nyomjatok le! Nagyon jo jutalmakat kaphatsz cserebe, erdemes megcsinalni naponta egyszer mindegyiket.

Chatre beirva, hogy "lfg <boss neve>" vagy ha latod, hogy mas irja be, akkor ird be, hogy "+ <boss neve>" es akkro mindjart lesztek egy csomoan.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.03. 14:41:05
  • Plata
    Térképen a halálfejjel jelölt tábor jól gondolom hogy valami erős és veszélyes ellenséget jelez?
    Napi küldiben oda kéne bemenni.
    De már ha kintről egy tagot megtámadok bentről a bánatból is kijön egy rakás és azonnal padlót fogtam.
    Vagy a karim ilyen gyenge vagy ezek combosak.
  • Lengyel2
    Olyan jó néha ilyen természetes színű öltözéket meg lovat látni a sok lángnyelves, villámoktól örvénylő hátas, meg extrém jelmezek mellett. A tolvajcéhes jelmez nekem is nagy kedvencem, általában azt hordom. (Régesrégen, amikor még az első karakterem volt lvl 10-20 körül, irigykedve bámultam meg a városközpontokban nyüzsgő színes-fényes csillogó veteránokat, azt gondoltam, ha majd nagy leszek, és is ilyen szép színes, meg arany leszek... aztán megöregedtem, és már a kopott barna-szürke tetszik.) :)
  • Irgum76
    ja nem ilyesmire gondoltam csak, hogy harcos, tolvaj stb
  • PiszkosFred
    1. Hat az elso Bosmer biztos, hogy stamina, mert lo nelkul kell a kitartas, hogy birja azt a sok gyaloglast, legyen egy dualwieldes stamina sorci (de csak azert, hogy seta kozben tudjon teleportalgatni) :)

2. A kisse sapadt Khajiit a tolvaj cehes gunyaban keteselyes az uj racial passzivok miatt, de legyen magicka hasznalo (mondjuk egy magblade), mert a legutobbi update ota a magicka khajiit elegge fun tud lenni.

3. A masik Bosmer (vagy melynovesu Altmer? nem latom jol a kepet, de Bosmernek tunik) meg sisakot is hord, es hat kizarasos alapon legyen o a tank, mondjuk egy stamdk
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.03. 13:18:53
  • Irgum76
    egy kis képrejtvény ha nem gond:
    melyik karakterem milyen beállítottságú?
  • Solid Snake
    Jókat mulatok itt a sztorikon, nagyon jó hogy pörög a topik. Meg persze köszönöm a sok sok hasznos jó tanácsot is.
  • Plata
    Igen.
  • PiszkosFred
    Amikor egy kiados "urites" utan kapod meg a "quest itemet"? :)
  • Plata
    WoW-ban Grizzly hills-en a WC-s küldi nagy poén.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.03. 11:02:00
  • Terawatt
    Gondolom senki nem szeretne bele gondolni, hogy ezek után valaki khajiit ürülékből főzne kotyogós kávét legalább csatornázás van:)
  • PiszkosFred
    A WC teljes hianya a szerepjatekok 99%-nak a nagy misztikuma :)
  • Irgum76
    én a tojást simán kiloptam
    (na jó én is belefutottam nagy lazán elsőre pár pofonba de másodikra elsettenkedtem és megvolt a tojás)
    nekem a zárral voltak gondjaim
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.04.03. 10:38:26
  • Terawatt
    Csak szerezzen egy vödröt, mert nincs külön WC :(
  • PiszkosFred
    Az egy world boss, amelyhez nem art par ember pluszban. A kuldetes nem oda kuld, hanem mellette egy Ayleid romba, ha pedig azt megcsinalod/kitakaritod es megszerzed a targyat, amelyet az npc kert, akkor kapsz egy ingyenes kocsmai szobat (mint sajat haz) Daggerfallban, ahova barmikor pakolhatsz butort, berendezheted, es barmikor barhonnan oda ugorhatsz ingyen egy kattintassal :)
  • Plata
    Tegnap este miután ki lopkodtam és raboltam magam daggerfall kikötőjében jelentkeztem dungeon finderre,gondoltam az időt el kéne valamivel ütni,így a városban egy NPC-től felvettem egy küldit,elég laza küldinek tűnt,szerezzek infót az outlaw refugee-ben,lementem dumáltam akivel kellett,erre mindegyik adott egy feladatot,ezt vagy azt szerezzek be neki,vagyis lopjak,az első laza volt,valami ruhát kellett lopni a városban,a második tárgy a térkép másik végében valami tojás,meg még egy item még messzebbre,volt pár keresetlen gondolatom a küldi készítőjének elme állapotáról.
    De neki indultam és eltrappoltam ahova kell,először gondoltam irány a tojás,lopok egy vacak tojást na bumm,tök ismeretlen vidéken,hegyeken és völgyeken átvágtam hogy rövidítsem az utat,nem volt piskóta út,vérfarkasokkal teli mocsár,valami őrült tábor tele katonával,nem volt unalmas út.
    De végre meg közelítettem a tojás helyét ami tengerparton volt,örültem végre közelbe értem,kiérek tenger partra és egy nagyobb szikla mögött ott van a cél,szikla mögött a sokk várt meg a pánik.
    1.7 milla hp-s döggel szemeztem.
    Valami 1.7 millás dög őrzi azt a vacak helyet,égnek álló hajjal visítva menekültem vissza a legközelebbi wayshrine-hez.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.03. 09:38:25
  • Plata
    A kikötőben ahol mondtad tegnap kirámoltam hajókat,utána meg próbáltam zsebelni a kikötőben,zsebelés mindig 40-100 arany értékű cuccot adott.Igaz nem tudtam el passzolni már mert a napi 50 lopott cuccot elértem.De zsebeléssel ott a kikötőben érdekes cuccok jöttek,képek szobrok,receptek.Negyven aranynál olcsóbb cuccot nem zsebeltem.Ráadásul egy tengerészt egymás után többször kizsebeltem.
  • Irgum76
    bár csak ott tartanék, hogy gazdagodom :D
    minden fityingem alapanyagban van
    és hiába jön némi profit sutty már el is költöttem :)
  • PiszkosFred
    Hat, ez a szep ebben a jatekban, hogy mindenki ezerfelekeppen gazdagodik meg :)
  • Irgum76
    na igen de ha a szüttyő, bank fejlesztéseket kell finanszírozni akkor muszáj valamiből könnyen gyorsan pénzt csinálni
    és ha valaki alacsony szinten húz egy szakmát akkor jól jön neki egy 20-as pakk 2000-ért mint egy 200-as 20K-ért mivel nem tudja kifizetni
    illetve a napi crafthoz is fontos lehet egy-egy alapanyag ami hiánycikk
    Pl.: fokhagymát sosem találtam sehól de a felbérelt manóim beszállítottak annyit, hogy eltudtam kezdeni utána meg jött craft jutalomként is
    úgyhogy alacsony szinten az a 4000 amit kaptam 20db-ért igen jól jött
  • Irgum76
    ja és még azt akartam mondani, hogy nem tudom miért de a wood elf-nél a trafficker skill a leírásban szereplő +20% helyett 50 slotról 120-ra ugrott úgyhogy érdemes kipróbálni

az meg, hogy 15-ös szint alatt nem hív be randomba nem csoda 15. szinten én csak bekukkantottam, hogy mi is ez a hely le is gyaktak izibe
    olyan 20. szintől érdemes kezdeni és akkor is inkább ahhoz a dungeonhoz menni ahova a küldetés szól mivel sokan akarják megcsinálni
    és így a szetted is egységesebb lesz
  • PiszkosFred
    Barmikor ujraoszthatod - igaz penzert, de ingyen is lesz lehetoseged, mert kapsz olyan scrollt menet kozben -, de szerintem jobb, ha egy statra pakolsz. Bow es kozelharc eseteben stamina (mert a legtobb skilled staminat fogyaszt). Ha magiat hasznalo vagy, akkor magicka (hasonlo okok miatt).

Healthre pedig akkor, ha tank, bar ott nem art nemi stamina is elvileg a skillek miatt, hogy ne fogyj ki - de mivel tankom sosem volt, igy passzolom :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.03. 00:28:26
  • PiszkosFred
    Csakhogy amikor a tarolobol/szekrenybol/polcbol kiveszel egy kek vagy lila butor receptet, amelyet eladsz esetenkent 5 000-20 000 arany aron (summersetben pedig az Alinor reciket 30 000+ aron), vagy kek kaja receptet, szinten 1000+ arany aron, stb. - es mindezt kb 5 perc meloval, akkor azert az mar nem rossz ido/penz arany :)

Nyersanyag farmolas sem rossz, ne ertsd felre, de azt en speciel top tiert elerve csinaltam mindig, es ezt is szoktam javasolni masnak is, mert egy anc.cloth vagy rub.ore siman elmegy 6000 aranyert/100 db, mig egy sima tier1-es iron ore nem. Peldaul a crafting napikert kapott Survey terkepeket is javaslom mindig megtartan, amig nem eri el a cp160 szintet/max szakmai skillt, mert sokkal tobbet er a 100 darab top tierbe tartozo erc/szovet/fa, mint az alacsonyabb szintu megfeleloi.

De nagyon jo penzkeresesi megoldas a horgaszas is. A kifogott halakat megpuculod es ha mazlid van, esik belole "Perfect Roe", amely kell az XP potihoz es 10k koruli aron viszik darabjat. Teljesen random, van akinek 100 halbol esik 5 db, van akinek egy sem :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.03. 00:25:32
  • Plata
    Elder scrolls útmutatóban olvastam hogy az atribute pontokat fele fele arányban kell elosztani fejlődés közben,ha így osztom el az jó?
  • Irgum76
    így az elején a lopás nem túl kifizetődő
    ha gold kell én azt javaslom vedd fel az alkémiát és ott a Keen Eye Reagents 1-esen így világítani fognak a közeledben gyógygazok
    (ezt a képességet minden szakmánál fel lehet venni de a többinél annyira nincs haszon)
    20 pakkokban adtam el darabját 50-100 g-ért szóval egy pakk 1000-2000 gold
    illetve még a ruha gaz gyűjtésnél clothing-nál jöhet jól nem a gaz a lényeg hanem random dobál valami izét a gyökerénél és az értékes alapanyag bútoroknál
    persze így gyalogolni kell sokat de pl van egy hely ahol tonnaszám teremnek a vizigazok és viszik mint a cukrot
    ha nem vagy még guildban csak menj egy nagyobb városba és kiabáld el magad, hogy "I'm looking for traider guild"
    meghívnak simán nem kell velük picsogni csak nézd meg milyen jogaid vannak, van-e kereskedőjük stb ha nem tetszik kilépsz aszt next
    persze a lopással ne hagy fel kellemes szórakozás :)
    és ahogy Fred meséli egy idő után az egyik legjobb kereseti lehetőség
  • Irgum76
    én most Summersetben próbálkozok
    pár 40-es egy házban mondjuk izgi kerülgetni őket de a pénzesládánál mindig megbukok
    de most legalább nem vertagyon az öreglány... :)
  • PiszkosFred
    WAyrest a fovaros, hajozz tovabb Daggerfallba (Glenumbra a zona neve). Mivel kezdo zona, ezert van oda wayshrine is automatikusan, es ott keresd meg a kikotot, van ott harom hajo, fedelkoz tele van jobbnal jobb ladaval, szekrennyel, polccal.
  • Plata
    Összelopdostam 2 tonna gizt meg gazt.
    Egy két értékesebb 40-100 arany értékű cucc volt,többi 1-10 arany közt.
    Annyi fű félét loptam hogy elmehettem volna sárkányfű árusnak is.
  • Plata
    Na végre fel engedett.
    Wayrest városában vagyok,remélem ez az a hely.
    Ha jól nézem a térképet ez daggerfall.
  • PiszkosFred
    En sem tudtam belepni a steambe, behalt a teljes steam login egy kis idore.
  • Plata
    Hát ez nem enged fel a jó életbe.
  • Plata
    Hát ez jó,mennék lopkodni daggerfall-ba ahogy tanácsoltad,de nem tudok,a steam le halt nekem.
  • PiszkosFred
    Ha majd meglesz a Tolvaj Ceh DLC, akkor abban lesz olyan napi kuldetes, hogy lopj el bizonyos tipusu eszkozoket (peldaul lopj el tiz darab fogkefet, vagy lopj el hangszereket Wayrestbol, stb.), akkor esetleg ha szobrokat ker az orgazda, akkor ezeket le lehetne adni, de teljesen felesleges megtartani addig, az 1000g mindig jol jon. :)
  • Plata
    Vagyis akkor el lehet passzolni.
    Kösz.
    Nem mertem eladni.
    Hátha valamibe kell.
  • PiszkosFred
    Megcsinaltad a Bolondok napi egyik kuldetest, annak a ladajaban volt ez, siman eladhato barmelyik vendornak.
  • Plata
    Ezt a képet tegnap csináltam,meg tudnátok mondani mi a rosseb ez a cucc?
    Csak most jutott eszembe hogy meg akartam kérdezni.

• PiszkosFred
    Lehetseges, bar ezt teszteltuk mar parszor, es teljesen randomnak talaltuk.
  • Irgum76
    igazából szerintem ez is szintfüggő, hogy miket droppol lopásnál
    eleinte csak kaját találtam aztán egy-egy 40g-sat később pár százast most néha beesik egy-két kék
    pedig napi rutin a lopás bejáratott útvonalon
    a legerdemain most 11-es