24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Plata
    Ez az addon érdekes,de csak azzal működik amit én fedezek fel.Vagyis alapból nem mutat semmit,de ha találok fát vagy rúnakövet esetleg ércet azt feljegyzi a térképen.Sőt a játékban is látni fogom egy jel jelenik meg a levegőben.
  • Irgum76
    szerintem a herbálra és a clothingra érdemes tenni azokat nehéz kiszúrni a sok egyéb virág, gaz között
    a többit hamarabb látod meg mielőtt világítana persze van olyan is ha nem világít szépen elsétálsz mellette pl farönk
    de pl a játék leghaszontalanabb képessége a rúnakő Keen eye kb 200 méterről kiszúrod a fényét skill nélkül is :)
  • PiszkosFred
    Nagyon jo kerdes, passz.
    En evek ota nem hasznalom, mert eszreveszem messzirol a lelohelyeket. De addig, amig ez nem trivialis valakinek, addig lehet, hogy hasznos. Mivel ujraoszthato minden skill pont, ezert karba nem megy.
  • Plata
    Köszönöm,kipróbálom.
    Érdemes rakni a Keen eye képességre vagy nem?
    Ha jól látom 1 pontot ha teszek rá 20 méterről mutatja,az nem túl sok.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.07. 18:27:38
  • PiszkosFred
    Van ra addon. (sosem hasznaltam, igy nem tudom mennyire mukodik, de nagyon sokan hasznaljak)

Masik megoldas, hogy a szakmai skillek fain van egy passziv, a "keen eye", amely nem a minimapon, hanem a vilagban jelzi, ha kozel ersz egy-egy nyersanyaghoz vagy lelohelyhez - egeszen pontosan fenyes aurat rak a lelohely kore, amely messzirol kiszurhato. Minel tobb pontot raksz a passzivra, annal messzebbrol mutatja.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.07. 18:20:20
  • Plata
    Volna még egy dolog,van arra valahol a beállításokban valami lehetőség hogy a térképen lássam az érceket fát füvet egyéb vackot amit be lehet gyűjteni?
    Vagy ESO-ban nincs ilyen?
    WoW-ban megszoktam hogy ha van mining vagy herba prof akkor látom a minimapon a közeli virágokat érceket.
  • PiszkosFred
    Kb 5,5-6 valodi ora egy jatekbeli teljes nap az ESO-ban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.07. 17:55:00
  • Plata
    Nos azt hiszem sikerült,a tábla adott egy küldetést,Clothier writ,már csak jute-t kell szerválnom hozzá.
    Még egy dolog érdekelne,az ESO-ban az idő hogyan telik?
    Most épp tök sötét éjszaka van,WoW-ban megszoktam hogyha délután 5 óra van akkor ott is délután öt óra van.
    Egy perc ott is egy perc,de ESO-ban sokkal gyorsabban telik az idő,csak még nem találtam meg az órát.
  • Plata
    Igen tudom,meg is volt a fehér hús,csak én egyből meg is sütöttem.
  • NiceScream
    Azért kicsit a rewardokkal tele a hócipőm.. vagy 2 órát mászkáltam egy küldetés miatt (ilyen illúziókat kellett megszünteti, stb..), erre amikor végzek vele kaptam egy szaros (elnézést) pajzsot - nyilasként. :/
  • PiszkosFred
    Minden tutorial/certification kuldeteshez szukseges nyersanyagot a jatek odaadja, csak a terkepen levo helyre menj, direkt raknak oda olyan nyersanyagot/allatot/novenyt/stb, hogy ezt meg tudd csinalni. Kesobb nyilvan mar neked kell rendelkezni a megfelelo anyagokkal.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.07. 16:05:29
  • Plata
    Értem,akkor ezért nincs nekem,ma ezeket is megcsinálom.
    Provisioning kész van,tegnap azért rohangáltam fehér hús után.
  • PiszkosFred
    Ahogy Irgum irta, hirdetotablak adjak a nagyobb varosok kezmuves negyedeiben.
    Viszont elotte meg kell csinalni a Certification kuldeteseket, amolyan tutorialokat, amelyet ket npc ad neked a kezdovarosokban: egy wood elf (Millenith) adja a bsmith, ww es clothing szakmaket, egy dark elf (Danel Telleno) adja az enchant, alchemy es provisioning szakmaket. Ahogy ezek kesz vannak, elerhetoek lesznek a dailyk is.

A daily soran kapsz minden szakmanal egy felkeres, hogy keszits valamit/valamiket, a szintednek es tudasodnak megfeleloen, amelyet aztan le is kell szallitanod a varos egy pontjara (rendszerint a varos szelere, de a terkep jelzi). Ekkor kapod azokat a ladakat, amelyek most az Event alatt fel vannak turbozva, mert a szokasos XP es nyersanyag jutalmak mellett nagyon ertekes egyeb dolgokat is kapsz. Az event meg tart 3-4 napig, erdemes kihasznalni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.07. 16:01:48
  • Irgum76
    hirdetőtáblákon van cetli
    ha regisztráltad magad mint crafter akkor abból a szakmából kapsz a szintednek megfelelő "küldetést"
    és utána csak be kell tenni egy ládába a cuccot
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.04.07. 15:47:08
  • Plata
    Csak egy kérdés,melyik NPC adja a craftos napit?
    Most már nagyon kíváncsi lettem rá.
  • PiszkosFred
    A craftingos napokat most meg kell nyomni, mert altokkal is kb 10 perc alatt megvan es 6-7 lada, tele minden josaggal :)
    Utana mar a dungeon, majd pvp, majd world bossok mar nem mennek ilyen gyorsan, igy aztan ha valaki penzt akar keresni, most kell csinalni.
  • Irgum76
    na jó ez az oldal nagyon ezer köszönet Fred
    egy negyedórája 120K-ért kitettem ezt: Crafting Motif 47: Buoyant Armiger Chests és már el is vitték
    plusz még esett a zacsikból arany wax, arany alloy, kuta ja és még egy lila motif kb 10K
    jó ez így kezdésnek :)
  • Irgum76
    ha nem vagy enchanteer akkor vehetsz is glyph-eket bár 50-alat ritkaság
  • PiszkosFred
    > ha esik is medium sokszor magicka-s

Csereld le rajta a +magicka enchantot +staminasra vagy +healthre, attol fuggoen, mit szeretnel!
  • Plata
    Először én sem értettem miért van piros fegyver ikon mikor javítottam a vendornál.
    Elmentem vendorhoz újra de a fegyver nemvolt sérült,akkor esett le hogy fel kell tölteni.
    Szerencsére szintlépések miatt kaptam egy csomó soul gemet.
    Én az armorokkal nem vagyok még kibékülve.
    Instában vagy light vagy heavy armor jön,közben nekem medium kellene,ha esik is medium sokszor magicka-s.
    Kicsit katyvasz nekem az ESO armor rendszere.
    Elder Scrolls játékban tolvaj kari az nekem ligth armort viselt általában,harcos meg nehezet.De itt mindenki mindenféle változatban viseli,sorci is vígan rohangál heavy armorban.
  • NiceScream
    Áááááá, kössz srácok!
  • Irgum76
    kiválaszt fegyver> "Y" izé akció gomb>menüből kiválaszt charge>ok>ok

(soul shardból tölt szóval az legyen nálad)
  • PiszkosFred
    A durabilityt repair kittel lehet javitani, vagy barmelyik arusnal a repair opcioval.
    A legtobb fegyveren van egy enchant, egy extra effekt, azt pedig toltott soul gemmel lehet feltolteni, mint a TES jatekokban altalaban.
  • NiceScream
    Köszi, így érthető!

**-**

Van olyan cucc, amit nem lehet megjavítani? Vagy ha nulla lesz a dura, akkor kész - el lehet dobni?
    Egy íjam van, amit használok illetve használnék. Úgy kaptam, és egyre szarabb a sebzése. Próbáltam megjavíttatni de minden mást javult, ez nem :/ Néztem az AH-ban is, de csak 50-es íjjakat találtam.

Plata #22538

Király! Kipróbálom majd azt is... asszem elleszek egy darabig ezzel a gémmel.
    Utoljára szerkesztette: NiceScream, 2019.04.07. 11:55:19
  • Plata
    Nekem is az íjász jön be.
    Nightblade és warden íjász is nagyon jó,szerintem,mind a kettő staminás,warden még mókásabb mint nightblade,van neki maci társa,ettől kicsit olyan hunter szerű.
    Nekem WoW-ban a hunter a kedvencem.
  • PiszkosFred
    Ok :) Akkor a lenyeg, hogy nem egy nagy AH van, ahol mindenki mindent elad es a tulkinalat miatt nyomott arak vannak, hanem sok kis apro bolt van a jatekban, amelyeket hetrol hetre egy-egy guild uzemeltet. Ezekre a kereskedokre/boltokra hetente licitalunk es aki a legtobbet adja, aze egy hetre. Egyszeri vak licit van ertelemszeruen.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.07. 11:31:58
  • NiceScream
    Miltiposzt ruleZ :D Szóval - sohasem gondoltam volna, hogy egy íjász ennyire fog tetszeni :) Nekem ugye új a játék, talán egy hete játszom és hétközben viszonylag kevés időm van. Most próbálgatom a karikat és ez a nyilas ez nagyon tetszik egyelőre :)
  • NiceScream
    Sose' játszottam a WoW-al... én lineage2 fan voltam ;)
  • NiceScream
    Ne hülyéskedj már... egy játékbeli karakter neve alapján megítélni valakit...
  • Irgum76
    bazz daily craftra 6-9k xp-t kaptam a szokásos 500-3000 helyett sőt egy 12k-s volt a legmagasabb
    jó dolog ez a craft :)
    megyek bontogatni
  • PiszkosFred
    Ugyanaz módszer, mint a WoWban, csak itt nem (kapcsolt)szerverenként van egy nagy AH, hanem vannak kereskedelmi céhek/guildek, akik felbérelnek hetente egy-egy NPC-t, mint árus, és náluk lehet kereskedni. Kb. 120-150 ilyen kisebb kereskedelmi bolt van a világban, bármelyikből vásárolhatsz (az ár és a kínálat eltérhet egy-egy boltban), de eladni csak azokban tudsz, amelyiknek a tagja vagy. Ezért is kell olyan kereskedelmi guildhez csatlakozni, amely feltételeit tudod teljesíteni és amelyiknek a kereskedője frekventált helyen van.
  • PiszkosFred
    Rengeteg magyar játszik a játékkal (legalábbis PC-n), így van több magyar guild is.
    Egyszer van a közösségi magyar guild, a Magyar Szövetség, ha írsz egy levelet nekem (@piszkosfred), akkor invellek. 500 tagunk van, az a max, úgy, hogy hetente válunk meg az inaktív emberektől, mert nincs hely az új embereknek.
    Ezen felül van egy magyar kereskedelmi guild is, a Nightfall Asylum, ők kis szünet után most kezdték újra a bizniszt.
    Aztán vannak progress guildek is, kisebb létszámmal, endgame (és egyéb) kontentre szakosodva, ExH, Asperatus, stb.
  • Irgum76
    hát igen ilyen visszadobás nálam is volt párszor
    de én nem is gondoltam arra, hogy odateleportáljak visszamentem a váróba aszt kész
  • Irgum76
    Klafa lett
    majd aszem én is próbálgatok valamit bár nekem nagyon bejön úgy ahogy van
  • Plata
    Jah tényleg,találkoztam magyarral,a kikötőben,de a neve alapján sok jót nem gondoltam róla.
    Tegnap este úgy fél egyig voltam fent,két dungeonba hívott be ennyi idő alatt.
    Mondjuk lehet túl sok dps van.
    Mellesleg warden karival el buktam a jutalmat is,először lopkodtam nightblade-el és közben jelentkeztem dungeonra,behívott,kaptam jutalmat is.De a napi 110 lopott cucc eladás limitet elértem így váltottam wardenre,lopkodás közben jelentkeztem dungeonra,olyan másfél óra után behívott,itt következett egy fura dolog,waycrest severs insta volt,ha jól emlékszem,nyomtam a readyre jött a betöltőképernyő és újra daggerfall kikötőjében voltam.Nem rakott be az instába vissza dobott oda ahol voltam,vagy egy percnyi lázas keresés után rátaláltam arra a lehetőségre hogy csapattársra rá teleportáljak,így be jutottam a dungeonba.Le ment a dungeon és nem kaptam meg a jutalmat a napi első random dungeonért.
    Nem tudom miért nem rakott be,pedig jött a szokásos betöltőképernyő,de insta helyett ott voltam ahol előtte.WoW-ban van a random instá-nál lehetőség hogy beteleportáljak az instába,csak rá kell nyomni a teleport to instance gombra,de itt nem találtam meg.Viszont csapattársra lehetett.De így meg nem kaptam jutalmat.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.07. 10:58:28
  • Irgum76
    "De ESO-ban nem sokan járnak dungeonba."

nem hinném, szerintem inkább túl sokan próbálj meg este 10-11 után jelentkezni ha megteheted talán nagyobb szerencséd lesz

"Egyrészt nem is találkoztam még magyarral"

esetleg Fred tud neked segíteni ebben
  • Plata
    Én még egyhez sem csatlakoztam.
    Egyrészt nem is találkoztam még magyarral,másrészt nem is nagyon akarok komolyan játszani,csak úgy szórakozásból,el marháskodni.
    Ahhoz meg guild nem nagyon van.Esténként el szórakozom a rablásokkal zsebeléssel,közben random dungeonra is jelentkezem.
    Ez az egy dolog ami zavar,hogy iszonyúan sok idő kel egy random dungeonhoz,nem ritka a másfél órás várakozás sem,igaz közben el lébecolok a városban,110 zsebelés elég sokáig tart.
    De én WoW-ban szeretek random dungeonra járni,nekem volt már több mint 70 ezere timewalking tokenem is,annyit random dungeonoztam,abból upgradeltem ingyen maximális szintre a heirloom szetteket minden karinak.
    De ESO-ban nem sokan járnak dungeonba.
  • Irgum76
    max 500 fő lehet egy guildban és max 5 játékos guildhoz tudsz csatlakozni...
    szóval meg kell nézni milyen guildokhoz csatlakozol
  • Plata
    Nincs,csak kereskedő guild-ok,azokhoz kell csatlakozni és tudsz eladni te is.
  • NiceScream
    Srácok. Lehet kereskedni a játékban? Mármint ilyen aukciósház-szerű valami van?