24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Irgum76
    és crown akció várható?
    azt mondtad szülinapon sanszos, hogy lesz
  • Plata
    Jaaa,hogy majd a nyáron,én azt hittem most az eventen.
    Akkor fölöslegesen pakoltam félre pár skill pontot.
  • PiszkosFred
    Nincs konkret datum, nyaron az Elsweyr utan eselyes, hogy lesz megint. De ez csak tipp.
  • Irgum76
    én még keveset játszottan NB-el Brotherhoodra tartogatom de nekem elég könnyen ment teleporttámadás sityi sutyi kivégzés
  • Plata
    Nightblade karival a két tőrös vagy kardos harc nagyon nem ment,de íjjal nagyon jól megy.
    Remélem harcosabb karakterrel jobban megy.
  • Irgum76
    mindkettő elég egyszerű
    mondjuk teplárnál lehet healer vagy gyakó
  • Plata
    Én arra gondoltam,ha lesz ESO Plus csinálok még egy karaktert,csak nem tudom hogy melyik az egyszerűbben játszható,Dragonknight vagy Templar?
    Eddig van egy íjász NB és egy Íjász wardenem.
    ESO plusz az mikor kezdődik?
    Ha írtátok már akkor bocs.
  • Irgum76
    basszus tegnap én is belefutottam K'otorába 3x meghaltam
    jött uncsi öcsi mondom neki öld már meg nekem, aszondja jó csak nem tudom melyik gomb mit csinál, mondom mindegy csak öld
    erre elsőre kinyírta, mondom dohh én akartam megölni
    de hál isten újra kezdődött az egész küldi most megint itt vagyok és fogalmam nincs, hogy hogy kéne megölni már vagy 5x szétrúgta a seggem
    ezt nem lehet megölni és kész! :)

ja és ez a dagadt disznó gyógyul is
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.04.07. 07:18:28
  • PiszkosFred
    Van egy dark elf npc a kozeli magus cehben, nem messze onnan, ahol allt a wood elf (aki tanitotta a bs-cloth-ww szakmat) a kezdo varosban. O tanitja meg az enchanting, provi es az alchemyt.

Ha van Summerset kieged, akkor az utolso szakmat, a jewelcraftingot Alinorban tudod megtanulni majd.

Ez korabban eleg jo aron mozgott, most mar annyira nem draga, par szaz aranyat er. Rakd el kesobbre, es ha lesz crafter karaktered, azzal tanuld meg! :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.06. 23:58:35
  • Plata
    Ma este megint találtam egy Motif könyvet.
    Egy ládában találtam daggerfallban,az egyik házban.
    Nightblade karakterem nem tudott ma már több lopott szajrét eladni,így gondoltam játszom másik karival.
    Persze ő is kleptomániás.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.06. 23:19:56
  • Plata
    Főzés az a provisioning.
    A szakmákat ha akarod ha nem megtanulod könyvekből.
    Nekem is van öt szakma,mert minden útba eső könyvet elolvasok.

• Bandeeka
    Sziasztok!
    Lehet nagyon nagy hülyeséget kérdezek de az baj ha a craftolos szakmák közül felvettem mind a 3at (Blacksmith, Clothing, Woodworking)? Kerestem azt a szakmás emberkét aki főzni tanít de nem találtam mi a neve és véletlenül megnéztem ezeket és megtanította a skillekt 1es szinten. Bocsánat ha nagy butaságot kérdeztem de nem rég kezdtem és eltévedtem picit.
    Köszönöm szépen a türelmeteket.
  • Plata
    El is adtam.
    Már alig várom mikor adnak Plus-t,egyből unlockolok pár tolvaj céhes skillt.
  • PiszkosFred
    Ezt eladhatod. Ha a bal felso sarokban Treasure felirat van, azt eladhatod az orgazdanak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.06. 19:20:04
  • Plata
    Felvettem egy craft küldit,amiben lopni kell egy fehér húst.
    Elmentem hát daggerfall kikötőjébe mert ott tudom hogy sok minden van talán találok fehér húst.
    Találtam is,de egy ilyen item is volt az egyik ládában.

Jó drága volt tisztára mosni,de nem mertem eladni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.06. 19:09:40
  • Plata
    Nekem most egymás után kb két perc alatt lett két kék item is.
    Receptek is jöttek,valami bútor is meg kaja is.
  • Plata
    Köszönöm,ez nagyon hasznos.
    Thief guild dlc izgat engem.
    Morrowind megvan.
    Most gyorsan át is olvasom meló közben.
    Amíg el nem megy mobilnet.
  • PiszkosFred
    Amely skillt unlockolsz egy-egy karakterrel, az nem tunik el.
    Ami lootot osszeszedsz, az sem.
    Ha lejar az ESO Plus, akkor nem tudod elerni a DLC-s teruleteket, de minden mas, amit addig megszereztel, az marad.
    Az osszes nyersanyag, ami bekerult a Crafting Bagbe, az ott is marad es onnan hasznalhatod, de nyilvan ujabbakat mar nem tarolhatsz ott, csak megint a bankodban.
    Bakancslista ESO Plus idejere.
  • Plata
    Ha kapunk ingyen Plus-t akkor ugye minden DLC meglesz addig.
    Mi lesz utána?
    Ha Dlc-s skilleket unlockolok a Plus időszak után eltűnnek?
    Mi az ami nemtűnik el és érdemes unlockolni ingyen időszak alatt?
  • CS@
    Többen is írtátok(asszem 2en:), hogy tetszik a ThiefGuildos ruci, csak az a gáz vele, hogy sokan használják.
    Az Outfit stationnal szerintem marha jó dolgokat lehet alkotni.
    A cél egy kicsit megerősített Ninja kinézet volt, ami olyan hatást kelt, hogy kicsit védettebb, mint a tolvajos, de azé látszik rajta, hogy ahhoz képest kevésbé mozgékony.
    Igazából semmi extra nincs rajta mert szinte csak a legalapabb dolgokból áll.

Hátha valaki ihletet kap és nekiáll összeállítani egy Outfitet, úgyis hamarosan jön az ingyenes Plus időszak, akkor ezzel már nem kell foglalkoznia viszont az idő alatt kitudja majd festeni (a meglévő festékei alapján) neki tetszőre :)
  • CS@
    Köszi ezt eddig én se tudtam. Eddig mindig Mournhold, Rawl'kha, Wayrest, EldenRoot –ba jártam, hogy tájékozódjak az árakról vagy, ha valamit venni akartam, de ma meglesem Craglorn -t is.
  • Irgum76
    ja és tök hülye vagyok könyvet már majdnem mindet megtanultam
    a franc figyelte, hogy ez ugyanaz csak kicsibe
  • Irgum76
    na megnyugodtam még jól is jártam azzal az 5k-val mert olyan 2500 az átlagára
    (legalábbis PC-n)
  • PiszkosFred
    Ezert van a forum, kerdesekre es valaszokra - no meg ha faraszto lenne, nem valaszolnek :)
  • Irgum76
    eleinte pár perc alatt megvan az összes
    nálam már az a gond, hogy van vagy 150féle összetevő így kénytelen vagyok leosztani más karaktereknek ki-be logolni
    elcsesztem, vissza stb
    aztán a kicsomagolás, helyet kell csinálni, kinek mit kell küldeni, mi az amit eladnák stb
    szóval tökölős
  • Plata
    Még sosem csináltam azt hiszem crafting napi küldit,craft skillt véletlen szereztem,olvasgatással főleg.
    Bár egyszer felvettem valami küldit hogy csináljak egy itemet,csak a zsebelgetés mellett ki ment a fejemből,talán valami bőr ruhát kéne készíteni,arra sem emlékszem már hol vettem fel.
    Folyton rosszban sántikálok.Vagy zsebelek vagy betörök,a többi dologra valahogy nem jut idő.
    A bűnözés egyenlőre le foglal,sosem tudhatja az ember hogy mit fog zsebelni.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.04.06. 09:57:45
  • Irgum76
    köszi szépen a részletes választ
    bocs, hogy kora reggel ilyenekkel fárasztlak
  • PiszkosFred
    Crafting stilus ket dologra jo:
    - ahogy megtanulsz egyet, az elerhetove valik account szinten az Outfit stilusok kozott igy barmikor hasznalhatod.
    - ahogy megtanulsz egyet, az adott munkapadnal tudsz olyan stilusu targyat kesziteni.

Peldaul talalsz egy "Crafting Motif 16: Glass Swords".
    - Ha barmikor leulsz egy blacksmith munkapad ele es kardot akarsz gyartani, akkor elerhetove valik a glass kinezetu stilus is, akar lvl1-est csinalsz, akar cp160-as kardot. Ez karakter szintu, mas karakterrel nem fogsz tudni ilyet gyartani, csak ha o is megtanul egy ilyen konyvet (erdemes egy karaktert kinevezni crafternek es mindent vele tanulni, kutatni, stb.)
    - Vagy, ha hasznalod az outfit stationt, akkor be tudod allitani azt, hogy a kezedben tartott egykezes kard mindig Glass kinezetu legyen, attol fuggetlenul, hogy milyen kard van a kezedben. Hasonlo, mint a costume, csak itt te allitod ossze az egyes pancel darabok es a fegyverek kinezetet. Ez account szintu, barmelyik karakterrel be tudod allitani.

Az elso pont akkor jon inkabb jol, ha majd maximalis szakmakkal akarsz master writeket csinalni, mert ott kerhetnek olyat az npck, hogy gyarts X szetthez tartozo Y stilusu Z minosegu targyat, igy ott nem art, ha ismered azt a stilust.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.06. 09:46:19
  • Irgum76
    a térképen látod bárhol van ilyen lovaskocsi szerű ikon
    de az a torta készítés
    én a daily craftrol kérdeztem amit egyébként is csinál mindenki aki craftolásal foglalkozik
    csak most ilyen arany mikuláscsomagra változtatták az érte járó jutalmat
    amiben elvileg értékesebb dolgok vannak mint általában
  • Plata
    Én még azt sem tudom hol kell felvenni a küldit.
    De ma ha lesz időm utána nézek,csak napközben nem nagyon tudok játszani,mert ha géphez is jutok úgysincs 5 perc nyugtom,valaki úgyis megzavar.
  • Irgum76
    oksa
    akkor csak az olcsót "egyem" meg
    még egy hülye kérdés aztán békén hagylak:
    ezek konkrétan mire jók?
    az itemek kinézetét változtathatod meg az adott stílusra?
  • PiszkosFred
    Eventet mindig erdemes megvarni, mert most boldog boldogtalan kapja ezeket a crafting stlusokat, igy a piac el van arasztva ezekkel, az aruk pedig csokken. Kesobb, amikor vege az eventnek es visszaall az eredeti allapot, na akkor lesz erdemes ezeket eladni. Pl a Bohocos Camonna Throne recept az event ideje alatt 20-25k-ra sullyedt, pedig az eladhato 80-100k korul is normalizalodott piaci korulmenyek kozott, amikor elfogyott a kinalat. A ritka es draga motifoknal ugyanez a helyzet.

Nyilvan, ami mindig olcso, azt ne tartogasd! :)
  • Irgum76
    ja tényleg köszi bocs reggel van...
    a guildokban amikben néztem az árakat volt 500-tól x ezerig
    de amik nekem voltak azokból nem volt kirakva
    akkor majd nézem
  • PiszkosFred
    Parszor linkeltem mar a PC-s online kereskedelmi adatbazist, szerintem azt hasznald kiindulasi alapnak! Meg akkor is, ha a PC-s es a konzolos arak sokszor elter(het)nek egymastol, de ami ritka es draga PC-n, az vszinuleg PS4/XB1-n is az :). (a linken van konzolos adatbazis is, de addonok hianyaban azt kezzel frissitik es emiatt nagyon hianyos)

Esetleg ugorj el Craglornba es az ottani guild kereskedoknel keress ra es nezd meg, ott mennyiert aruljak azt, amit el akarsz adni! (Craglornban altalaban a legnagyobb es legjobb kereskedelmi guildek vannak, igy akar mertekado is lehet az ott latott ar)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.06. 09:08:55
  • Irgum76
    Jó reggelt,

ezeket a lila lapokat amik a daily craft-bol jönnek érdemes eladni? és ha igen milyen áron?
    tegnap kitettem kettőt 5000/db-ért és egy negyedórán belül elkelt mindkettő szóval aszem nem kértem érte sokat
    vagy inkább kivárni míg lemegy az event?
    vagy csak simán felhasználni?
  • LeonSilver
    Mindenképpen kipróbálom :)
  • VladimirD
    Ja es a magicka NB ugyamond forditottja a stamina sorc, amire inditottam egy dagadt orkot. Duel Wieldel egy teruleti gyilkologep, futok korbe mint az orult es a trash volt nincs. Ezt is csak ajanlani tudom.

Ha megvannak a main karkaterek (bar nekem a magicka NB a main es a stamina Sorc a masodlagos), mindenkinek javaslom, hogy terjen el a megszokott, healer, tank, dps meta-tol es kostoljon bele az ilyen jellegu karakterekbe is, mert hat ez egy rohadtul nagy elonye az ESO-nak. Lehetsz ami akarsz, es ha eltersz egy kicsit a berogzodesektol, extra elvezetes lesz a jatek.

(En pvp-ben ben vagyok, mondjuk oda templar healert hasznalok)
  • VladimirD
    Magicka Nightblade iszonyat fun! Nekem main karakterem, igaz vagy fel eve be sem leptem, nem tudom most mennyire allja meg a helyet, de a single target dps-e rohadt jo volt. Mindig is szerettem a sotetebb jellegu karaktereket es a magicka NB a Siphoning skilljeivel, meg a tavolsagiva alakitott Assasin skillje az Impale... huhh mekkora finisher. Nem tudom mennyire eletkepes most, de mindenkeppen ki kell probalni, mert egy igazi dark magic karakter. Csak ajanlani tudom.
    Utoljára szerkesztette: VladimirD, 2019.04.05. 19:27:13
  • Irgum76
    aha értem
    sajnos én még nem találtam megfelelő helyet
  • Plata
    Én körbejárok a hajók közt meg a parton,a hajók közt van két pecás,meg két nem emlékszem fejből milyen NPC.
    Parton fent egy csajszi jár körbe,amikor megáll nézelődni kizsebelem,nem messze tőle az outlaw refugee bejáratától van pár munkás,az egyik a lovaknál melózik,másik ládákat pakol.Nekem nem magas még a legerdemain,asszem 5 vagy 6,már nem vagyok fent,csak kicsit tudtam játszani.
    De szokott náluk lenni kék cucc.De főleg zöld és szürke,néha van olyan hogy 85%-nál is elcsípnek,van hogy sokáig nem bukom le,de van hogy egymás után három négyszer is lebukom,néha 100 fölé is felmegy a bounty,de a hajók közt sosincs őr.