The Elder Scrolls Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Tehát ha ilyen szisztémát találsz ki akkor semmi értelme külön pvp pve szervernek, mert open world nélkül nincs értelme. Ha végiggondolod zseniális. lehet nem áll amit írtam hogy ezért találták ki de ez az egyik eredménye.
Amit nem ertek, es mar sokan leirtak, es nem is akarok belemenni, mert ez mar megmasithatatlan, hogy miert nem lehet siman csak atmenni a tobbi frakcio teruleteire az adott karakterrel kivancsisagbol. Persze, fejvesztes terhe mellett ugy, hogy esetleg azt kockaztatnam, hogy mindenki megtamad, de en persze nem tamadhatok egyetlen jatekost vagy NPC-t sem, nem tehetem tonkre a szintezos jatekosok jatekelmenyet, viszont szetnezhetek, hogy mi a helyzet arra fele. Mert igy - bar ez nem akadaly, hiszem, hogy minden frakciot ki fogok probalni majd -, aki kivancsi az osszes zonara Tamrielen, amit eddig csak az Arenaban lattal 320x200-ban, vagy olvastal rola a kesobbi jatekokban, annak csinalni kell 1-1 karaktert ket olyan frakcioba is, amellyel mondjuk nem szimpatizal.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az elszigetelt 3 frakció azért van hogy a kicsik legankelésére esély se legyen. Ezek tényleg mindenre gondoltak, nagybetûkkel kiírták a mi játékunkat nem cseszitek el. Nyilván mint írtam korábban, a warzones megoldást emelték alapkoncepció szintre. És a fejlõdési területeken nem lesz pvp csak az impperial területen. Legalábbis nekem így állt össze
Persze nem biztos hogy így lesz, de egyenlõre mindenki azt mondja nem lesznek dedikált szerverek. És akkor ez a megoldás tökéletes, ha így lesz. És nyilván ez határolja azeredetstorikat másrészrõl a resspad létének magyarázata a korlát.
A masik resze pedig a szokasos massziv pvp, hasonlo objektumorientalt alapokon, ahol a harom frakcio konstant egymast gyilkolja. Lesznek elfoglalando erodok, farmok, "resource"-k, node-k, es minden, amit lattal a DAoCban vagy a GW2-ben. Lesznek frakcio kozpontok, minden kozpontban 1-1 Elder Scrolls, amelyet meg kell szerezni, es ha megszerezted, meg is kell vedened. (lasd capture the flag stilus). Minel tobb objektumot, feladatot, es random eventet teljesitesz a pvp zonaban, annal jobban jar a te frakciod, mind a pvpsek, mint a "kint" szolozok.
A Cyrodiili kozponti zona akkora lesz teruletre, hogy a harc itt nem csak egy villamhaboru lesz, hanem tenyleges hosszu, taktikara is epulo haboru. Aminek a vegen a gyoztes frakcio megkoronazza a legjobb harcosat, es az uj Csaszarral az elen x ideig elerhetove valik az Imperial Cityben talalhato kincseskamra jellegu raid content, extra jutalomnak.
Es akkor lesz achievment, mert par eve ugyebar mar ez is az epeen resze, es kulon iparag lett ennek gyujtese es maxolasa - respekt azoknak, akik csinaljak, nem csinalnam utanuk, az hetszentseg.
Ennek ellenere nem fogja megvaltani az mmo piacot, viszont a GW2-hoz hasonloan, az ESO is az ujabban mmo jovojenek tartott iranyt celozza meg, es nem a "bevalt recepten ne valtoztass" alapon klonozza a WoW-t.
3 év EVE után nekem egyértelmû hogy a pvp a lényeg, a pve csak kötelezõ "rossz", hogy legyen pénz hentelni 😉
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Remélem a TESO fejlesztõi ebbõl a fent belinkelt játékból is "kiloptak" mindent, mert érdekes mód mégis meglehet csinálni a teljes szabadság érzetet egy mmo-ban is, ráadásul u3 enginnel... A többi csak fejlesztõi kifogás, na meg persze a WOW sötét korának hatása, hogy nem tudnak v nem mernek egy értelmes mmo-t készíteni és megszületnek az ilyen wow klón swtor-ok, nagyon vártam azt a játékot de hatalmas csalódás is lett, ha wowozni akartam volna azzal játszok... remélem a TESO tényleg beváltja a hozzá fûzõtt reményeket...
(a fenti videó az ArchAge mmoról csak egy rövid részlet, a lényeg, ház/vár/város építési lehetõség, és annak le is rombolása 😊, nincs semmilyen teleport, de van helyette saját hajó, mount, amikre más játékosokat is felvehetsz, nincs konktér kaszt te variálod össze mi akarsz lenni, stb...stb...)
SWTOR lehetett volna egy jo jatek is, ha nincs Lucas bacsi, ha minimalisan figyelembe veszik SWG-t, ha nem kotik meg enyire a frakciohoz valo tartozast.
Kulonben TES-bol, ha atviszik a fejlodest, a kraftot, a bounty hunter rendszert es a ház rendszert, nagyon jo kis MMO-t lehet csinalni.
Amit még írtam az arra vonatkozott a skyrim soloként sem tud többet ott a forsworn conspiracy quest ami jó lett, de benned van az érzés de jó lenne ha másképp is dönthetnék és ez jelen van állandóan, viszont ezt egy mmoban nem várom el. Sok solo játékos viszont igen. Ezért mondtam azt jelenleg a solo játékosok részére az SWTOR lehet a legjobb belépõ az mmokba kezdésnek mûfajában kiváló solo tartalommal rendelkezik.Ha az nem elég akkor... Vagy esetleg a TSW. Azt meg teljes körûen mit fog tudni a TESO azt majd meglátjuk.
harcrndszer/fejlodes: itt csak az SWG-t tudom mondani azota talan csak a Terranak volt erdekes probalkozasa(de az is csak a harcrendszerben), TSWnek a fejlodesre (csak kicsit tul gyorsra sikeredett)
end game/egyebb tevekenysegek: nekem fontos a haz, a benne kirakhato trofeak targyak, fontos hogy ha arra van kedvem leuljek pecazni es kozben irl konyvet olvasgasak.
Ez a zacsipacsi kinek nagyobb dolog szamomra kihagyhato.
loot: GW2-ben az nagyon tetszett, hogy mindenkinek megvolt a sajat lootja + beszalhattal a mobba.
Na kb enyi. 😊
Nagyon jo az SWtOR sztorimeselese, de az is ugyanolyan lineris, mint barmely mas rpg. Latszolag van dontesed (minimalis, a nagy kepet egyik sem valtoztatja meg), de A pontbol D pontba ugyanugy el fogsz jutni, hiaba megy A-B-D vagy A-C-D utvonalon, ahol a B es a C a jo es a rossz oldal dontese. A vege ugyanugy D.
Es meg igy is, az SWtORban minden elvezi a donteseket, elvezi, hogy o iranyithatja a folyamatokat, de lenyegeben csak finomithat a torteneseket, azt befolyasolni nem tudja. (ugyanazok a tarsak, ugyanbban a sorrendben csinalod a bolygokat, ugyanazoknak az npcknek segitesz, ugyanabban a feladatban) Nem is biztos, hogy egy mmo-nak a jatekosok donteseirol kellene, hogy szoljon, hiszen hogy oldasz meg/realizalsz 100-1000-1.000.000 jatekos donteset? Meg instanszolt megoldasokkal is necces, es ha mar kulonszeded es csak te latod, akkor annak mi ertelme van egy MMO eseteben?
TESO-ban szabadon kalandozhat, azt csinalsz es ott, amit akarsz. A vilag instanszolt lesz, amelyet csak te latsz. Egy-egy varosban, ha segitettel a farmernek, akkor a farmer eled fog rohanni, es ad ujabb kuldest. A cimborad, akivel epp partyzol, nem segitett a farmernek, o nem fogja latni azt az npct. Ez sem jo megoldas, ha belegondolsz, de egyszeruen keptelenseg MMO-ban egyeni donteseket megvalositani.
PVP-ben igen. Ott lesz is Cyrodiilban eleg, ott a dontesek a harcban/NPC-knel/vezetok utasitasi szamitanak majd, de ezek sem veglegesek, hiszen pvprol beszelunk, es ugy lett kialakitva. PVE-ben leolod a varosi kereskedot, es mivel persistant vilagot akarsz, akkor onnantol egy millio ember marad kereskedo nelkul?
Volt mar jo MMO, csak sajjnos jott Blizard es a mindenek folott a haszon hozzaallasaval tonkre tett majdnem mindent.
Másképp közelítjük meg, sok ilyen ismerõs barát van nekem a conanba mint te 😊Azt szoktam mondani messze az az idõ még amit ti vártok ha egyáltalán lesz 😊 Én beérem az SWTOR-al 😊
Nincs behatarolva merre menj, mehetsz uton vagy hegyen volgyon at( minimalis az a terulet amin nem tudsz kozlekedni).
Bioware utolso ilyen jateka a BG volt, azota csak linearis jatekokat csinalt.
SWTOR: szamomra csalodas volt es pont a tul hangoztatot storystorystory es a donteseidnek kovetkezmenyei lesznek tulzas miat.
Mindegy volt hogy light vagy dirk voltal a fo kuldeteseid par kuldetesben tert el. Ugyan az lett mindig a veg. Hidd el tudom 10 db maxos karakterem volt. Ha a kuldetesek aranya fo/mellek 80/20% lett volna akkor azt mondom oke van story, ha light sithkent kitaszitanak vagy verdijat tuznek ki fejemre, vagy atalok jedikhez, vagy akarmi csak ne repa, akkor lett volna hatasa a donteseimnek.
TES sorozatban ez meg van, leulheted a buntetes, kifizetheted, vagy leolsz mindenkit, rajtad mulik.
Na ennek fuss neki megint. Oblivionban a hozzad igazitott monster szint miatt tenyleg azt csinaltal, amit akartal. Morrowindben fix szintek voltak, ott ha rossz iranyba kalandoztal, hamar futnod kellett. Skyrimben szinten jatekosokhoz igazodo szintek vannak, par fix szintu junik monsztaval/boss/npc-vel, igy ott is szabadon csinalhatsz mindent.
WoW gazdasagi sikerei miatt jo MMO-t csak akkor fogunk kapni ha valaki visszater a gyokerekhez es ugy probal valami ujat hozni.
Baldurs Gate ota csak az Elders Skroll sorozat az ami igazi szabadsagot ad. MMO-ban az SWG(Star Wars Galaxi) volt ilyen amig SOE nem akart WoW-ra hasonlitani.
Nem erett a gamer tarsadalom arra, amit szeretnel (hozzateszem, en is orulnek neki). Egy olyan vilagban, ahol az NPC is jatekosok iranyitjak, a kereskedelem is teljesen a jatekosokra van bizva, es ebbol kifolyolag a torvenyhozas/szabalyozas/vegrehajtas is csak kaoszt eredmenyezne...
Ami a legjobban zavar az, hogy sokkal nehezebb beleélni magam, mint egy witcher, vagy skyrim storyba, mert nálam nagyon lerontja a játékélményt, hogy egyszerre 125-en csinálják ugyanazt a küldetést, ha akarod, akkor 75-ször kinyírhatod a fõgonoszt, és mivel meg kell oldani, hogy mindenki megkapja ugyanazt a questlinet, ezért totálisan statikusak az NPC-k, nincs még annyi életük sem, amit egy normálisabb rpg-ben beléjük tudnak tölteni. Ráadásul a világ is elég fura: szaladgál körülöttem a képernyõn 15 JK, akik mind annak az egy szerencsétlen NJK-nak akarnak a kedvében járni, vagy megmenteni azt az öt NJK-t, amit városnak neveznek. Ha meg valami vadabb helyre elkeveredek, akkor mindenhol azt látom, hogy herok, vagy herocsapatok szaladgálnak, és 50 méterenként nyúltól démonig mindent leírtanak. Aztán valahonnan megjelenik egy újabb állat, vagy szörny, de az is csak pillanatokig él, mert máris ráveti magát valaki. Ha meg véletlenül bemegyek egy barlangba, ahol tegnap kinyírtam egy óriást, aki ellopta a falu csirkéit, és fél óráig nem csinálok semmit, akkor azt látom, hogy szegény óriásnak naponta 5-6ezerszer kell meghallni ugyanabban a világban, ahol én már kinyírtam. Ehhez képest Prométeusz májproblémája kismiska. Ok, ha egy single player hackandslashel vetem ezeket össze, akkor nem olyan vészes, de én az RPG-ket szeretem. Méghozzá szó szerint a "role playing" miatt.
A GW2-hoz nagyon sokban fog hasonlitani, foleg elveket es megoldasokat tekintve, lehet erdemes lenne addig megbaratkozni a gw2-vel.
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."