24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    A legutolso halaluk utan X (10-15?) percenkent erkeznek mindig, de mivel valtozo, hogy melyik sarkanyra hanyan is mikor ugranak ra, igy sosem lehet tudni elore, hogy eppen hol tart a ciklus es melyik fog legkozelebb erkezni. Ha eltoltesz kis idot a zonaban, akkor viszont lathatod, hogy kb milyen sorrendben erkeznek az 1-2-3-as teruletre. Egy teruleten belul pedig tobb helyen is leszallhatnak, de azok kozel vannak egymashoz, kvazi szomszedosak, at lehet gyorsan lovagolni.

Nem is a treasure adja a sok penzt, hanem egy-egy ritkabb kek vagy lila recept, amelyet a sarkanykobol szerzett "felig megemesztett" zsakokban talalsz, azok kozott van 50 000 aranyat ero ritka recept vagy tervrajz is neha. (igaz, ehhez kell egy kereskedelmi guild, ahol el tudod adni, vendor nem ad erte csak par aranyat)
  • tutyimutyi2
    Northern Elsweyr-en van valamiféle "szabály" ami alapján eldönti a játék hogy a balfelső a jobbfelső vagy az alsó terület valamelyik pontjára száll majd le az újonnan érkező sárkány illetve hogy milyen időközönként érkezik?
    Csupán azért érdekel mert így új játékosként egész jó bevételi forrás az a sárkányonkénti 200 gold(az eladható trash itemből) és az egyébb eladható vagy lebontható tárgyak miatt.
  • Plata
    A daily rewards furán működik,amikor én elkezdtem a játékot és először vettem ki a daily jutalmat az valamikor éjfél 1 után volt,azóta nekem mindig akkor vált.
    Legalább is nekem éjfélkor nem vált még.mindig valamikor 1 utánra mutatja.
    Múltkor még fél egykor nem volt elérhető mikor végeztem random dungeonban.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.12.07. 20:55:55
  • tutyimutyi2
    :(

Mellesleg hogyan működik ez a Daily rewards rendszer tekintve hogy tegnap este fél-tízkor beléptem és begyűjtöttem de a mai napit nem engedi begyűjteni hanem azt mondja hogy várjak éjfélig...
  • PiszkosFred
    Eszakot a Chapterrel kapod meg, a deli resz az kulon dlc, a Dragonhold resze.
  • tutyimutyi2
    *Southern Elsweyr-hez
  • tutyimutyi2
    És Northern Elsweyr-hez elegendő az elsweyr chapter megléte avagy kell hozzá valami egyéb dlc is?
  • PiszkosFred
    Event ticketet naponta 2-t tudsz most szerezni. Egyet az elso sarkany megolese utan Northern Elsweyrben, es egyet szinten az elso sarkany megolese utan Southern Elsweyrben.
  • tutyimutyi2
    A mostani Dawn of the Dragonguard event ideje alatt az itemshopból egyszer megszerezhető küldetésen kívül lehet még valamivel gyűjteni event ticket-et?
  • PiszkosFred
    Lasd #23112, vagyis nezd meg a skill faknal a passive kepessegeket, hogy melyik staffal mire vagy kepes, ha kirakod azokat a passiveokat. Frosttal pl taunt+shield es igy tankolhatsz a kard+pajzs helyett. Emellett van, aki figyel arra is, hogy heavy attackkent a frost es az inferno jeg-/tuzladbakat lo x secenkent/mozdulatsoronkent, mig a lighting/resto folyamatosan okozza a sebzest. Kerits egyet-egyet es teszteld le/probald ki! Egy skill fahoz tartoznak ugyan, de megis mas es mas mindegyik.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.06. 19:10:16
  • fluency
    Nem. Mindegyikhez kapcsolódik egy status effect és különböző destruction staff passzív képesség.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.12.06. 18:31:53
  • tutyimutyi2
    A 3 külömböző elementálú staff között csak az tér el hogy mien elemi sebzést oszt ki?
  • PiszkosFred
    Boven van eleg skill pont. Eleinte nyilvan be kell osztani, de kesobb lesz annyi, hogy mindent maxolhatsz amit akarsz. Plusz ott van az ujraosztas, par ezer aranyert barmikor resetelheted ugy, hogy a progress megmarad, vagyis nem kell sosem nullarol kezdened, ott folytathatod kesobb egy-egy skill huzasat, ahol abbahagytad.

Egyszerre ugy huzhatod, hogy az elsodleges actionbarra rakod aztokat, amelyeket hasznalsz, a masodikra meg minden fegyver skillbol egyet-egyet, majd amikor leadsz egy XP-t ado kuldetest, akkor elotte atvaltasz a masodlagosra, iyg az XP szetoszlik az actionbaron levo skillek, es a hozzajuk tartozo skill fak kozott.

Tankolj akkor Frost Staff-fal.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.06. 17:58:15
  • tutyimutyi2
    Nézegetek egy a játékhoz tartozó wikipédia oldalt ami emleget lehetséges dupla meg tripla buildeket és azt még értem hogy a külömböző fegyvereket és páncélokat hogyan húzzam egyszerre no de hogyan futja skill pont arra hogy a 2 vagy 3 külömböző buildhez tartozó összes skillt kihúzzam?
    Vagy épp mennyire boritja fel a buildet ha pl tank buildhez kard+plajzsot ajánl de nekem az nem tetszik?
  • PiszkosFred
    A terkepen keresd az "Outlaws refuge" ikonjat, ott talalsz orgazdat (linkre kattintva a jobb oldalon latszik az ikon).

Eredeti es nem eredeti win7 alatt is tokeletesen fut az ESO, nala szerintem valamelyik extra cucc hianyzik. A 2010/14/17-es visual c++ msvcp140/100/XX.dll vagy ilyesmi, ami gondot szokott okozni a hianyaval. Nem a jatekot kell(ene) ujraraknia, hanem a megfelelo MSVC-t lekapni es azt felrakni. Az segit altalaban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.05. 16:08:18
  • tutyimutyi2
    Sziasztok, olyan kérdésem volna hogy ha Elsweyr területen kezdtem a játékot és lopkodok akkor merre találok orgazdát hogy megszabaduljak a szajrétól?

Illetve ismerősöm olyan gonddal küzd hogy akárhányszor is rakja újra a játékot minden egyes bekapcsoláskor újabb és újabb dll fájl-t hiányol nem számít mennyit tölt le és rak be a játék könytárába. Mit tudna ez ellen kezdeni(nemtudom mennyire van ehhez höze annak hogy nem eredeti win7 van a gépén :D )?
  • Kroki105
    Jaja, ló megvan már néhány napja, a csomagtartóját szoktam növelni.
  • PiszkosFred
    Elvileg igen, irtak mar joparan itt-ott, igy arra alapozok - de en sem probaltam meg sosem :)
  • fluency
    Igaz. Ha van ló, akkor nyomatni kell az etetést. Ezt még sose néztem, lehet "etetni" hátas nélkül is? :)
  • PiszkosFred
    Kap ingyen egyet 10-20 szint kozott leveling reward reszekent. Inkabb a napi 250 aranyas "etetest" kell elkezdeni, akar meg lo nelkul is :)
  • fluency
    Minden craftingot ki lehet húzni maxra, de idő kell hozzá (meg sok sok skill point). Érdemes minden könyvet elolvasni, mert azoktól is fejlődhetnek a skilljeid!
    Az, hogy mit húzz, az attól függ, hogy mire van szükséged a fejlődéshez. Provisoring jó, mert sok alapanyagot lehet hozzá találni mindenhol. A többihez úgy kell bányászni vagy gyűjteni az alapanyagot.
    Az Enchantok (Glyph-ek) nem rosszak, mert bele tudsz pakolni az armorba, fegyverbe vagy ékszerbe különféle effekteket, vagy a Health/Stamina/Magicka hármasból valamit. Az alap Glyph-eket lehet kapni a megfelelő vendornál is mondjuk. A többit ki kell kísérletezni, mint az Alchemy-nél (vagy modot használni hozzá). :)
    A "gyűrűbuzeráló" Jewelry Crafting csak akkor válik elérhetővé, ha megvan a Summerset.
    Nem tudom lovad van-e, mert ha még nincs, akkor inkább arra gyűjts lóvét. Az nagyon megéri az elején.
  • PiszkosFred
    Vannak a szakmai skillek kozott a "keen eye" nevezetuek, azok felhivjak a figyelmedet a vilagban a kozelben talalhato XY szakmahoz kapcsolodo nyersanyagra. Idovel a szemed megszokja es kilometerekrol is kiszurod, de amig nem ismered meg, hogy melyik nyersanyag hogy nez ki, erdemes 1-1 pontot aldozni ra.

A szakmakat azzal is novelheted, ha minden felesleges fegyvert/pancelt/gyurut/amut/enchantot nem eladsz, hanem "betorsz" (deconstruct) a munkapadoknal, es az igy visszanyert nyeranyagot vagy elhasznalod, vagy eladod, esetleg elrakod "kesobbre". Vagyis 50-es skillt megszerezheted ugy is egy szakmanal - igaz, nem ket perc lesz -, hogy egy darabot nem gyartottal semmibol sem. Igy ha kesobb ugy dontesz, hogy hasznodra valhatna egy-egy szakma (mondjuk elkezdesz butorokat gyartani es azzal bizniszelni), akkor mar csak skill pontokat kell szetosztanod, a szakmad szintjet nem kell nullarol huzni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.28. 14:06:59
  • Kroki105
    Ok, akkor azt majd unlockolom ha meglesz a következő pont. A kaja jó egynek, de mi legyen még? Elolvastam a leírást, de marhára nem tudok dönteni.
    Íjász + médium armor van nekem. Minden prof ugye lehetetlen, de mi legyen a 2.? Esetleg 3.?
    Armoros, íjkészítő jól hangzik, de mire ezeket olyan magasságba felhúzom, hogy értékelhetőt adjanak... Talán ésszerűbb vásárolni cuccot.
    Kovács nem játszik, nem használok olyasmit, pedig egy rakás vasat összeguberáltam a bankba.
    Encsi nem illik a karihoz, bár tud varázsolni wardenként, de azt meghagyjuk a mágusoknak.
    Alkímia az nem tűnik rossznak, de a hozzávalókat eddig marha ritkán találtam a többihez képest.
    Van a gyűrűbuzeráló, oda egyelőre még jogot sem kaptam, hogy használjam a munkapadot, valakivel beszélni kéne. De ez se nagyon tetszik, túl sok kavicsot kell tárolni hozzá.
    Van ugye a lopás, mint "szakma", az még szórakoztató is eddig. Már annyi arany összejött belőle, hogy a 100 hely megvan a bankba. Most a 20k-s 110 helyre gyúrok, az még picikét odébb lesz.
  • Plata
    Van egy recept amihez csak hal kell.De egész érdekes kajákat italokat lehet készíteni.
    És ha a skilleknél megveszed a hirelinget,azt hiszem ez a neve fejből.Akkor naponta küld neked postán alapanyagot.
  • Plata
    Sok receptet találtam,de vettem is vendortól.
    Én nagyon sokat zsebeltem és rabolgattam,sokszor esik recept.
  • Kroki105
    Írtad hogy a horgászott halakat megfőzöd. Még nem esett recept hozzá. Ezek random receptek, vagy van valahol vendor ami árulja? Annyiféle kaja alapanyagot elpakoltam már a bankomba, hogy teli van. Ha a hallal tudnám húzni a főzést, kidobálnék mindent a fenébe.
  • Kroki105
    Nem tudom, ahol rám jön. Az őröket is szoktam figyelni, a leírt az nagy pech volt épp. VVVVVerdenfall vagy mi a szösz, morrowind kezdő, még csak ott erőlködök, a dokk környéke. Néhány házban is voltam már északabbra, egyelőre nem tudnék visszatalálni mégegyszer ugyanoda Nekem eddig csak zöldek voltak a legértékesebbek amiket találtam, 100 arany az nagyszerű. Amúgy megfigyelted, még ha a földművesektől lopsz is, 40 arany értek van náluk, de ha megölöd a tökömtudjamilyen táborban a csilivili páncélos, meg mágusgenyákat (mobokat), náluk (jóesetben!!!) van 4-5 arany, ha épp nem üresek. (Megint logikátlan.)
    A tradeléssel én is úgy vagyok mint te. Mondjuk próbáltam keresni trader guildot, de nekem csak pörög a kereső, és nem ír semmit. Az is igaz, hogy egyelőre nincsenek nagyon áruim.
  • Plata
    Nem tudom hol szoktál lopkodni,de szerintem ne a város közepén.
    Én daggerfall-ban a kikötőben szoktam zsebelni,bár a városban is szoktam és feltöröm a házakat is.
    Az őröket ki lehet cselezni.
    A kikötőben kék cuccokat is lehet zsebelni.Házakban található lila cucc is.
    Nekem tele a ládám receptekkel meg motif-okkal.
    Nem vagyok valami nagy kereskedő,ellopni ok,eladni már nem ok.
    Kaja recepteket megtanulom.
    Ha bounty van a fejeden akkor szépen húzd meg magad,elég hamar lejön,bár asszem nekem van is skill téve rá hogy hamarabb elmúljon.
    Meg van az őröknél kidumálási opció ha thieves guild tag vagy.Elküldöd a búsba és tipli.
  • Kroki105

Általában szembejön valami logikátlanság a játékokban, fogom a fejem tőlük. Ok, ugorjuk át terminátorokat, a rendet valahogy fent kell tartani, és ha leöldösnék az őröket az olyan 15ös kis szerencsétlenek is, mint amilyen még én is vagyok, vicces lenne.
    De itt egy újabb (ki)magyarázni való! Az történt hogy gondoltam belépek már, mert rányomom a lóra a napi fejlesztést, 250 péz. Igen ám, de a zsebembe csak 215 arany lapult. A gyökér lókupeccel nem lehet alkudni, hiába bizonygattam neki, hogy holnap a dupláját kapod, cimbora! Hajthatatlan volt. Egy akkorrohadjmeg után gyors fejszámítás, bőven elég lesz az egyik járókelőt kizsebelni, 40arany rossz esetben.
    Az első páciens sikertelen volt, megkaptam a vérdíjam, kb 20 arany, de csak mutogatott, meg magyarázott, én meg elszaladtam.
    Egy nő ácsorgott a közelben, 15 centiről bámulta a falon masírozó hangyákat, könnyű célpont. Azonban 80% nál észrevett, és ez már rögtön agresszulni kezdett. Jaj, csak 40 arany lett volna, most mit kapálódzol? De nem hatotta meg a sűrű elnézéskérés, így kénytelen-kelletlen kapott pár nyílvesszőt a buksijába, a vérdíj már 200 körül. De legalább a szajré megvan! Nem kell matekzseninek lenni hozzá, hogy kurvára nem érte meg! Mindjárt ugrott is 400 fölé, egy guard megállított, hát miért is ne épp akkor sétáljon arra? Jött a fenyegetés, én már vettem is elő az erszényem, mikor "ott repül a kismadár..."!! És futottam is a folyó felé, guard utánam, de leráztam.
    Aztán sikeresen elsóztam azt a valamit, meglett a 250 pénz. Visszalopóztam a lovardához kikerülve minden őrt. Mi a slusszpoén? A kedves jóember nem állt velem szóba a vérdíj miatt!!! Az egy hangyányit sem izgatta, hogy nem éppen virágletépésért kaptam a 400 aranyat a fejemre Ez nem tűnik logikusnak...

(A játék jó, tetszik, és ezért játszok vele! (ezt muszáj volt leszögezni, hogy megelőzzük amint egy lelkes eso imádó a torkomnak ugrik a kritika miatt. "minek jáccol vele ha nem tetsziiiiik, hát nem is érteeem?" és szokásos társai))
  • VladimirD
    Ami szerintem nagyon nagyon fontos, es soha nem szabad elfelejteni: a TESO az nem WoW. Ezt mindig szem elott kell tartani. Mas a tartalom, mas a jatekmechanizmus. El KELL vonatkoztatni a WoW-tol es az elsovonalas MMORPG-ktol. Eppen ezert olyan nagyszeru es sokretu. Nyitottnak kell lenni ra, ez a "titka". (Ami amugy nem titok, csak nem erdemes mindig a regebbi mmorpg jatekojra hivatkozni, hogy de hat ott igy meg ugy volt valami. Ez mas. Ezjobb. ;) )
  • PiszkosFred
    Halhatatlanok a "guard" jelzésű biztonságiak. Előlük csak elfutni lehet. :) Zárt térben jobb, ha nem kapnak el, vagy ha igen, akkor max egy nagyobb területen helyen tudod lerázni őket (kocsmák, stb.). Ha elkapnak, visznek mindent, vérdíjat, lopott cuccot, mindent.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.11.26. 15:05:07
  • Plata
    Nem tudom milyen terminátorra gondolsz.
    De lopakodva bárkit megölhetsz egy mozdulattal ha a dark brotherhood tagja vagy.
    Rablás közben ha őr felidegesít én kinyírom.
    Vérdíjat ki lehet dumálni.
  • Kroki105
    Macera ez a vérdíj... Akkor nincs gond mikor kültéren megy a dolog. Küldit nehéz volt leadni a városban, kerülgetni kellett lopakodva az őröket. Ezzel nincs gond, én csináltam a bajt a fejemre, persze hogy üldöztek. Igazából még élveztem is a szituációt, és végül sikerült is elérni a célhelyszínt.
    De mi van olyankor, ha odabent is vannak ilyen barnacsíkú terminátorok? Iszkiri, vissza ki, de nem enged ki az ajtón!!! Odalett az összes szar amit összelopkodtam, meg a nálam levő lóvé is megcsappant. DE NEM ENGEDETT KIMENNI AZ AJTÓ!!!
    Ezeket a terminátorokat amúgy le lehet vágni, ha van hozzá szinted? Mert ha halhatatlanok, akkor marha vicces a szerepük. Halhatatlan biztonsági őrök Csak végiggondolva, ha halhatatlan vagy, biztos naphosszat egy kapualjban fogsz ácsorogni, unatkozva, alig várva hogy vége legyen a műszaknak, és mellesleg idiótákat kergetve? Vagy inkább bemész a főgenyához a kastélyba, és megkéred szépen hogy cseréljetek helyet. (mert az tuti nem halhatatlan, a játékosok meg tudják ölni(általában))
  • PiszkosFred
    Vagy a játékban kikeresed a guild finderben és nyomsz egy jelentkezést, vagy írd meg privát üzenetben az egyik karaktered vagy az @accountod pontos nevét és küldök meghívót.
  • Plata
    Köszi át olvasom.
    De nem csodálom ha nem láttam research-et.Én csak főzőcskéztem.
  • PiszkosFred
    Parancsolj, Meve kollega nagyon jol osszeszedte.
  • PiszkosFred
    Miert ne, siman hasznalhato a dulpa Bow felallas is. :)
  • Kroki105
    Eddig még nem zavart be, de akkor majd figyelek rá
    Nekem orkom van, azt olvastam a macskák ügyesebben lopkodnak. De akkor megnyugodtam, ha minden faj, kaszt tud mindent.
    Azon gondolkozok mit adjak második fegyvernek az íjász, medium armoros karinak. Igazából nekem tetszik a bow, nem is nagyon kell más.
    Olvastam olyanról, aki 2 bow-t használ. De annak mégis mi értelme?
  • Plata
    Erről a research-ről írhatnál bővebben.
    Bár be vallom eddig csak főzéssel foglalkoztam,mert ugye szeretek pecázni,pecázgatáshoz meg jól passzolt,de researchre nem is figyeltem.
    Más szakmával nem is foglalkoztam,bár a többi szakma is megvan,mert mint notórius tolvaj minden könyves szekrényt felforgattam ami az utamba került és fejlesztették a szakmákat.
  • Kroki105
    1 hónapig??
    Ennyi idő alatt íj helyett minimum egy minigunt kéne már kifejlesztenie a kutatónak.