24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• hartmano
    Az a gond ezzel, hogy tárhelyek vannak, vagy dekorációk.. szóval, simán egy normál cuccot berakni az asztalra itt nem tudsz, mert az asztal az nem storage. A nem online elderscrolls játékok sok téren nagyobb szabadságot adnak, ott simán le lehetett dobni, vagy fegyverállványra rakni egy kardot, ha jól emlékszem..,
    Online játéknál viszont az account része a storage, ami szerverhely és mondjuk több százezer emberke bármit bárhova pakolna, akkor az problémás lenne, meg a storage limitálás jó indok lehúzásra is..
    Ettől független elképzelhető a fegyverállvány, vagy üveges bemutató vitrint elképzelhetőnek tartanék, de itt is felmerülne a houseitem limit probléma plusz valószínű jelentősen át kéne alakítani valami a motorban.

• Kroki105
    Köszi, tényleg, de hülye vagyok, a provisionnél is van bútorrészleg... Csak az asztalosba , meg kovácsba gondolkoztam.
    Minikonyhát már felhúztam, csak kéne némi kaja, hogy legyen is látszatja a dolgoknak.
  • PiszkosFred
    Kaják (készételek, zöldségek, gyümölcsök, piás üvegek, stb.) vannak a bútor receptek között, de fegyverek egyelőre nincsenek, vagy legalábbis azokat én sem találtam.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.13. 11:28:27
  • Kroki105
    Lehet valahogy kaját, vagy épp kardot pakolni, asztalra, vagy falra?
    Olyan recepttel még nem találkoztam hogy pl sima alma építőmódban.
  • ezekiel766
    Én nem nagyon érzékeltem hátrányt, nekem a magicka recoverys passzív miatt volt szükségem ra.

Viszont a Barbered Trap működését valaki le tudná írni? (nem a legjobb az angolom, mit csinál, meg nyomogatni kell? ha igen akkor aktíválódik ha belelép az enemy a trapba?)
  • bunny
    Én kipróbáltam a vámpírkodást de nekem nem jött be, érezhetően jobban sebződtem a tűzeffektektől, és valahogy mindig olyan jött szembe. De én casual vagyok, biztos van ahol több a pro mint a kontra. A vérfarkas legalább ki-bekapcsolható, úgyhogy most vérfarkas high-elf templar vagyok :D Értelme nem sok, de +1 skill fa amit kihúzhatod, nem megy el a levegőbe az XP a küldetésekért legalább.
  • ezekiel766
    Így már világos, köszi.
  • PiszkosFred
    Nem.

Stage 1 + 6 óra = stage 2, stage 2 + 6 óra = stage 3, és így tovább.

Minden vámpír aktív skill használata csökkenti a 6 órát 20-25-30 perccel (fejből nem tudom pontosan a pontos mennyiséget), vagyis ha stage 1-ből gyorsan el akarsz jutni stage 2-be, akkor kvázi 12 alkalommal elnyomod mondjuk a "mist formot", az nagyjából 12x30 perc (kb. 6 óra összesen) minusz, és egyből stage 2 leszel.

Ha iszol egy npcből, akkor a jelenlegi stagenek megfelelő előző stagebe kerülsz, vagyis ha stage 4-esen megcsapolsz valakit, akkor stage 3 leszel, majd újabb "kaja" után stage 2, stb.

Ezekkel tudod menedzselni, hogy csökkenjen vagy növekedjen a stage 1-4 szinted. Stage 4-nél nincs lentebb, ott már nincs "6 órás" időszak, onnan csak felfelé tudsz menni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.10. 12:06:16
  • ezekiel766
    Ha stage 2-be lejár a 6 óra akkor stage 1 leszek?
  • PiszkosFred
    Menedzselned kell és ha átvált stage3-ba, akkor innod/enned kell egy npcből. (bloody marát nem használtam sosem, ha az is csökkenti, akkor az is jó).

Az ESO baromsága (van még pár ezen kívül), hogy ha vámpír vagy, akkor az NPC mögé lopakodva nem csak a "FEED" opció jelenik meg, hanem a lopás "PICKPOCKET" felirata is, és ez utóbbi az, ami %-os aránnyal mutatja, hogy mire számíthatsz a sikerességet illetően. Ilyenkor hátrálj picit, mert a feed az távolabbról aktiválható. Van addon rá elvileg, ami picit könnyíti ezt a kavarodást.

...és akkor még lehet ezt fokozni, ha Dark Brotherhood tag vagy és a lopás, táplálkozás ugyanazon a gombon van/gombra kerül, mint a orgyilkosság "Blade of Woe" akciója... :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.10. 09:28:13
  • ezekiel766
    Sziasztok, a vámpír formát, hogyan tudom fenntartani stage 2-be végig? NPC-ből iszok (gondolom felmegy akkor stage 3-ra) és akkor egy bloody mara-t iszok?

+1 mikor valaki mögé odalopózok nem ír 100% chanchet csak 30-at, ez mitől függ?
  • marczi77
    Ma végre én is szerencsés voltam. Fél óra alatt 3 esett (2 fortified, 1 potent)
  • fluency
    "Es akkor en vagyok a makos mi?" Aha. :)
    Ez egyébként nálam úgy szokott működni, hogy ha nagyon kéne valami, akkor nem esik. Ha meg már nem fontos, akkor meg kiesik. Mintha a rohadt játékok megéreznék, hogy mi kellene és jól beintenének. :)
  • Kroki105
    Légyszíves rajzold be a nyilat, nem tudom hova kell nézni...
  • marczi77
    Szerintem most kéne lottóznotok :)
  • PiszkosFred
    Es akkor en vagyok a makos mi? :D gratula, egy kis 42-45k koltopenz igy hetvegere (a hetvegi luxusvendoros oroszlanszobor ki is jon belole es meg marad is)
  • fluency
    Kitartás Kroki, előbb-utóbb esik az. :D

Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.02.08. 15:38:50
  • PiszkosFred
    Oda inkább két emberrel menj, az egy groupos daily.
  • Plata
    Nálam jó a kép.
    Ott az van írva hogy Fred kapott 2 potenciális horcrux-ot.
    Vagy mi a ragyát.
  • Kroki105
    Látom ott azt a két piros nyilat, de mire mutat? Nekem ott a képen csak üres sor van.

Tegnap is barangoltam egy kört, de semmi...
    Próbáltam egy új dailyt is craglornba, ez már nem volt olyan egyszerű, bele is tört a bicskám. Egy nőt kellett levezetni valami templomba, előtte három pirosbosst kellett legyű
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (azok a kurva ü betűk, folyton rövidet írok az eso miatt)
    rni. Azokat sikerült leküzdeni nehezen. Odabe is eljutottam egy darabig, de 4. kupac dög már megevett. Szétlőttek a fenébe, szinte csak tűzgolyós kis ördög, meg staffos mágus volt. Azokat nehéz egyszerre ledarabolni, mert nem húzhatók kupacba. Oda még kell erősödni.
  • fluency
    Azt ugye tudod Fred, hogy rohadt mákos vagy. :)
  • PiszkosFred
    Legendák márpedig vannak, és nem csak a CW kínálatában :)

Egy Craglorn Clothier Survey reportban egyből párosával jöttek.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.07. 21:14:52
  • marczi77
    Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat. :))
  • PiszkosFred
    > Pontosan hogyan működnek a könyvespolcok? Karaketerenként, vagy accounttól függnek? Nekem úgy tűnik, hogy az utóbbit veszi alapul a játék. Ahol az egyik karakteremmel már kiolvastam mindent, ott egy alacsonyabb szintű mintha már nem tanulna semmit. Másrészt ezek mindig egy teljes szintugrást eredményeznek egy skillben, vagy csak egy bizonyos mennyiségű EXP-t?

Karakterenként kezeli őket és mindig szintugrást érnek, instant jelleggel. Vannak fix helyen lévő könyvek és vannak, amelyek csak random érhetőek el. Van rá addon, ami mutatja a fix helyen lévő Skill könyveket.

> A glyph felhasználása függ-e a karakter szintjétől? Az ok, hogy jó glyph készítéshez megfelelő tudás kell, de egy master enchanter felteheti-e a glyphet egy fegyóra, ha hülye a kovácsmesterséghez? Illetve meg van-e kötve, hogy milyen szintű fegyóra/vértre, milyen szintű glyph rakható.

Konkréten a karakter szintjétől nem függ, se az enchanteren kívüli többi szakmai tudástól. Viszont a felszerelés minősége és a felszerelés szintje befolyásolja, hogy az adott glyphet tudod e használni azon a tárgyon és ha igen, az mennyire lesz hatásos. Minden glyphnél meg van határozva - ezt látod is -, hogy milyen szintű (tól-ig) felszerelésre tudod felrakni. Az enchant minősége és a felszerelés szintje és minősége azt határozza meg, hogy a kapott extra effekt mekkora lesz. Több extra fire sebzést ad egy adott minőségű enchant narancs szinű azonos szintű tárgyon, mint egy lilán vagy fehéren. Ezért is kell a legjobb cuccokat fejleszteni narancsra, mert minden kapcsolódó aktív/passzív effekt nő, legyen az enchant, szett bónusz, bármi.

> Érdemes-e a jutalomládák kinyitásával várni és magasabb szinten nyitni őket?

Igen. Mindig akkor generálódik a tartalom, amikor belenézel. Ha lowlvl karakterrel nézel bele, akkor a cucc is lowlvl lesz. Ha naggyal, akkor nagy lesz. Nyilván ez főleg a mailben kapott ládákra vonatkozik (pvp rewardok, stb.) és a nem a karakterspecifikus ládáknál, jutalmaknál - lásd crafting jutalmak, leveling reward, stb.

> Nirncrux farmolásnak van valami előfeltétele, tehát pl vmilyen quest-et meg kell-e csinálni ahhoz, hogy találjon az ember? Azt tudom, hogy meglehetősen ritka, de ennyire? Tegnap 2 órát csak farmoltam Craglorn-ban, de sikertelenül.

Nincs előfeltétel, el kell menni oda és bolyongani (és életben maradni), a többi pusztán vakszerencse. Kicsi % az esély, de van, amikor két egymás követő érclelőhely ad 1-1 darabot, van amikor száz sem. Érdemes a Craglorn Surveyeket gyűjteni, mert ezek során is jöhet potent vagy fortified nirncrux. Gatherer passzív nem hat rá, viszont érdemes mégis ilyen karakterrel keresni, mert legalább a nyersanyag duplázódhat, amelyet mellékesen szedsz fel (a nirncrux nem fog duplázódni). Én rendszerint ércek, rostok/szövetek és fa lelőhelyekben találok, de hallottam már, hogy esett valakinek alkímista növényből vagy enchanter rúnékből. 20k/db áron simán elviszik manapság is a Potentet, a 1-2k/db áron a Fortit.

> Kicsit zavaros számomra, hogy a szettek és a karakter szintje hogyan is kapcsolódik egymáshoz. Sok helyen azt írják, hogy 160CP alatt nem érdemes szettekben gondolkodni. Én sima 40-es szinten járok és nem sietek, szépen craftolgatok, barangolok, de mire összeszednék egy szettet, vagy annak egy részét, már rég elavul, mert többször szintet lépek. Jól értem, hogy 160CP a max szett szint és afelett már mindegy, hogy hányas szintű karaktered van?

Pontosan. CP160 a maximum felszerelési szint, így a CP160-as felszerelést már nem fog elavulni, nem fogod kinőni, nevezhető tartósnak. Más kérdés, hogy később cseréled másikra, mert az jobb vagy effektívebb, de amire lecseréled, az is CP160-as lesz. Mivel CP160-ig szerzett cuccodat úgyis lecseréled, ezért mondja mindenki azt, hogy nem kell nagy energiát beleölni CP160-ig, mert minek? :) Főleg nem éri meg drágán craftoltatni, esetleg a cuccokat upgradeltetni CP160 alatt.

> Az 50-es szint felé közeledve már jóval több EXP kell, a szintlépéshez. Gondolom ez a CP szintezésnél még lassabban fog menni, ugye?

Igen is, meg nem is. Az CP1-től CP100-ig a rendszer boostol, aránylag gyorsan meg fogod szerezni. CP100 felett lassul be, de lesz egy ún. "enlightment bónusz", amely egy "rested bónusznak" felel meg más mmoból, vagyis naponta kapsz fix mennyiségű bónuszt, amely mennyiség amíg tart a bónusz, duplán számolja a szerzett XP-t. Ha elérsz oda, látni és érteni fogod a rendszert, túl péntek van most, hogy értelmesen leírjam, sorry. :)

> Valahol olvastam valami olyasmit, hogy az egyik karakternél elért CP pontok az azonos accounthoz tartozó alacsonyabb szintű karaktereknél is bónuszt jelentenek. Ez tényleg így van? Néha összefutok olyan alacsony szintű játékosokkal, akik nálam lényegesen nagyobbat sebeznek én pedig csak pislogok… vagy csak én vagyok looser… :)))))

Igen, a Champion pontok account szinten vannak kezelve. Egy CP200-as/427-es/810-as/XXX-es karakter gazdája ha frissen kreál egy új karaktert/altot, akkor az a lvl3-as, frissen "szökött" karakter is megkapja a 200/427/810/XXX darab champion pontot, amit azonnal el is oszthat, nem kevés segítséget nyújtva a friss karakter szintezése során. Viszont, újabb CP-t nem szerez az alttal, csak ha eléri az is az 50-es szintet. Viszont ekkor, 49-es szintről nem 50-es lesz, hanem 50-es és CP200/427/810-es szintre ugrik egyből.

• Kroki105
    Azt én is tudom tanúsítani, hogy az a crixcrux kavics csak legenda. Pár napja keresgélem én is, és azalatt 12 fehér holló jött szembe, de olyan biza egy se volt.
  • fluency
    Könyvespolcok: Karakter függőek. Általában egy pontot emelnek az adott skillfán.
    Glyph: szintfüggő. Írja is, hogy minimum milyen szintű tárgyakba lehet rakni. Bárki tud bármilyen enchantot tenni tárgyakba. Jobb klikk a tárgyon, ott enchant és látod, hogy mit enged beletenni.
    Nirncrux: baromi ritka. Szerencse függő.
    Set: nem érdemes cp 160 alatt seteket szerezni/craftolni, mert kinövöd és kevesebbet is ad értékekbe. Jelenleg cp160 a max tárgy szint.
    CP: az accounton levő összes karakter megkapja őket, mindegy mekkora szintűek.

Fred majd tuti részletesebb infókat ad. :)
  • PiszkosFred
    Cyrodiili PVP-nél választhat a játékos, hogy hova csatlakozik, ugyanis van olyan Campaign, ahol nem számítja a rendszer a CP-s passzív bónuszokat és van, ahol igen.
    Battlegroundok esetében pedig mindig ki van kapcsolva a CP bónusz, vagyis skill és gear számít csak (+csapatmunka).

Mindjárt válaszolok a többi kérdésre is, csak az több idő. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.07. 11:00:51
  • marczi77
    Köszi Plata,
    Akkor ezek szerint pl. két 10-es szintű karakter között valójában óriási különbség lehet, ha az egyik CP-s. Ez mondjuk PVP-nél meglehetősen egyenlőtlen rendszer....
  • Plata
    Hát én csak a CP-re válaszolnék.
    CP szintezés gyorsabb szerintem mint a kari szintezés.
    A CP-t a többi karid is automatikusan meg kapja.
    Náluk is el kell osztogatnod a pontokat.
    Már 1-es szintű karidnál is ott lesz az 50-es kari által elért CP.
  • marczi77
    Sziasztok,

Egy pár alábbi kérdésben szeretném tapasztalt játékosok segítségét kérni.

Pontosan hogyan működnek a könyvespolcok? Karaketerenként, vagy accounttól függnek? Nekem úgy tűnik, hogy az utóbbit veszi alapul a játék. Ahol az egyik karakteremmel már kiolvastam mindent, ott egy alacsonyabb szintű mintha már nem tanulna semmit. Másrészt ezek mindig egy teljes szintugrást eredményeznek egy skillben, vagy csak egy bizonyos mennyiségű EXP-t?

A glyph felhasználása függ-e a karakter szintjétől? Az ok, hogy jó glyph készítéshez megfelelő tudás kell, de egy master enchanter felteheti-e
    a glyphet egy fegyóra, ha hülye a kovácsmesterséghez? Illetve meg van-e kötve, hogy milyen szintű fegyóra/vértre, milyen szintű glyph rakható.

Érdemes-e a jutalomládák kinyitásával várni és magasabb szinten nyitni őket?

Nirncrux farmolásnak van valami előfeltétele, tehát pl vmilyen quest-et meg kell-e csinálni ahhoz, hogy találjon az ember? Azt tudom, hogy meglehetősen ritka, de ennyire? Tegnap 2 órát csak farmoltam Craglorn-ban, de sikertelenül.

Kicsit zavaros számomra, hogy a szettek és a karakter szintje hogyan is kapcsolódik egymáshoz. Sok helyen azt írják, hogy 160CP alatt nem érdemes szettekben gondolkodni. Én sima 40-es szinten járok és nem sietek, szépen craftolgatok, barangolok, de mire összeszednék egy szettet, vagy annak egy részét, már rég elavul, mert többször szintet lépek. Jól értem, hogy 160CP a max szett szint és afelett már mindegy, hogy hányas szintű karaktered van?
    Az 50-es szint felé közeledve már jóval több EXP kell, a szintlépéshez. Gondolom ez a CP szintezésnél még lassabban fog menni, ugye?

Valahol olvastam valami olyasmit, hogy az egyik karakternél elért CP pontok az azonos accounthoz tartozó alacsonyabb szintű karaktereknél
    is bónuszt jelentenek. Ez tényleg így van? Néha összefutok olyan alacsony szintű játékosokkal, akik nálam lényegesen nagyobbat sebeznek
    én pedig csak pislogok… vagy csak én vagyok looser… :)))))

Előre is köszönöm
  • Plata
    Én steamből szoktam indítani a dobozos GTA-t,mert nekem GTA-ban nem megy a print screen,csak valami fekete kockát csinál.
    Évek óta megy steamről a GTA,de RDR2 nem hajlandó.
    RDR2 valami sügér errort nyom.Sőt ha a rockstar games launchert steammel indítom el,azt sem szereti RDR,akkor is errort nyom és újra kell indítanom steam nélkül.De GTA meg csodásan megy steamről indítva és képeket is tudok készíteni.
    Amikor először vettem Bethesda-tól DLC-t az ESO-hoz féltem hogy nem fog a steames ESO accountal menni,de szerencsére nincs semmi baj.
    Arra már nem emlékszem hogy a steames accom linkelve van-e a bethesdáshoz.Rég volt már.
    No meg nekem olyan lukas a memóriám mint a szita.
  • PiszkosFred
    Hát nem tudom. Steam könyvtárba én is raktam már be külsős progit, hogy az overlayt és az egyéb steames funkciókat tudjam használni, de attól a játék még nem lett steames. Egy próbát persze megér, hátha! :)

Az ESO-nál semmi sem egyszerű, ha steam vs. Bethesda accountról van szó:
    Steamen vett ESO játékot lehet linkelni Bethesdás accounthoz, sőt, a játék erre direkt rá is kérdez az első alkalommal.
    Bethesdás, vagyis a hivatalos oldalon vett játékot viszont nem lehet Steamhez linkelni, csak akkor, ha megvetted Steamen is az ESO-t és akkor linkeled össze a kettőt.
  • fluency
    Gondolom azért, mert ugyan azt az Accountot használod mindkettővel. Nálam a TSW volt ilyen.
  • Plata
    Csak Alap és morrowind steames,a többi Bethesdás.
    Steam-ben nekem csak a Morrowind DLC-t látja a könyvtár.
    De játékban már ott van a többi is.
  • fluency
    Mit gondolsz Fred, az működhet, hogy manuálisan hozzáadja a steam könyvtárához az eso/eso64.exe-t? Mármint, hogy megjelenne-e a Geforce progiban?
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.02.06. 13:27:41
  • PiszkosFred
    Jó, de te mindent Steames accounttal vettel a Steames boltban. Ő pedig a bethesdás/hivatalos oldalon vett account és a steames account között szeretne átjárást, ami jelenleg nem igazán működik, sajnos.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.06. 13:12:51
  • Plata
    Nekem Steames accom van,de tudok vásárolni steamen vett crownért a játékon belül DLC-t meg egyebet.
    Ha jól emlékszem steames trial accot kreáltam hogy kipróbáljam a játékot,megtetszett megvettem az alap+ morrowind kieget steamen,meg vettem crown-t steamen és a játékbeli crown storeban megvettem még négy DLC-t.
  • PiszkosFred
    Igen is, meg nem is.

A házak account szintűek, bármelyik karaktered elérheti és használhatja az összes berendezéssel együtt.

A ládák szintén account szintűek, szinte bármilyen cuccot rakhatsz bele, sőt, a karaktereddel szerzett "bound" tárgyakat így át tudod adni a másik karakterednek (persze bankon keresztül is), monster szetteket, dungeon cuccokat, vagy drágán legyártott szetteket, amelyeket nem akarsz kidobni, mert az altnak majd jó lesz, ha belenő,s tb..
    A ládákból lehet szerezni 4 darab 30-ast és 4 darab 60-ast, vagyis összesen 360 férőhellyel lehet bővíteni a "raktárat". Ebből az első 30-ast megkapod a 10-20 szint környékén leveling rewardként, a többiért már melózni kell sokat :) (vagy megveszed aranyáron Crownért).

Viszont, és itt a "nem", lopott cuccokat biztos, hogy nem tudsz tárolni se bankban, se ládában. Vagyis, az a kockázat, hogy egy rosszul sikerült balhé után elkoboznak mindent, az mindig ott lesz a fejed felett a játékban :)

A Bethesda és a Steames account teljesen kölünböző szinten van kezelve, tudtommal nincs átjárás köztük, se Crown, se progress, se semmi tekintetében.
  • Plata
    Igen ha van ládád oda pakolhatsz,ráadásul közös a többi karival.
    Nekem csak ingyenes szobám van.De van egy ládám is amit kaptam valami küldiért.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2020.02.06. 12:20:45
  • Szuni
    Banális kérdés merült fel. Ha veszek házat magamnak, és bele ládá(ka)t, akkor ott is tudok tárolni dolgokat pluszban, nem csak a bankban és az inventoryban? Mármint úgy hogy meg is maradjon :) Elkezdtem lopkodni ugyanis, és elég jól megy viszont pikkpakk elértem a napi eladási fekete limitet, az inventoryban azonban sok helyet foglalnak, ráadásul ha elkapnának nem is szeretném hogy elvesszen, valahol tárolnám a dolgokat ha lehet.. amíg meg nem tudok szabadulni tőlük.
    Utoljára szerkesztette: Szuni, 2020.02.06. 12:13:27