24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Még tart jelenleg is. Ma hajnalban 01:00-kor indult és szerda hajnali 01:00-ig tart, még nyithatod a tigrist (hogy aztán sose használd, én legalábbis így jártam) :)
  • Kroki105
    Még jó hogy leírtad, úgy ahogy volt elfelejtettem a tegnap estit.
    Pedig érzem, tegnap pirosfoltospárducot nyitottam volna.
    No nem baj, majd a következőn...
  • PiszkosFred
    Meg kellene kérdezni tőlük a következő ESO Live Q&A alatt, de meg merem kockáztatni, hogy te lennél az első, aki ezt számon kérné rajtuk, pedig teljesen logikus lenne az, amit írsz. :)

Ma este is lesz ládaszerzés, csak most az ESO Stream Teamet keresd és azokat nézd! (aztán legközelebb majd hétvégén)
  • Kroki105
    Sikerült, tegnap kaptam dobozt. Természetesen értékes nem volt benne, gyorsan be is törtem drágakőre.

Már csak arra kellene válasz, hogy 25 üvegcse potiból hogyan tud lenni egy drágakő? Mért nem 23 összetört üveg, miért pont 25? Esetleg a drágakő az egyik üvegben van elrejtve? Arra nem gondolnak hogy az meg is akadhat az azt elfogyasztó torkán?
  • PiszkosFred
    Folyamatosan frissítik, de a funkcióit nem fogják, az már így marad. :)
  • Plata
    Nekem eleve 99 giga volt azt hiszem.
  • PiszkosFred
    Eddig meg volt 90-100 gb, pont ezért lett frissítve, hogy csökkenjen a méret. Az "első" 51gb az alapjáték, a többi utána már a Harrowstorm tartalmi frissítése.
  • D00zer
    Azért huncutok egy kicsit. A telepített könyvtár mérete azért átlépte a 70GB-t. Az 50 giga utám még töltöget egy darabig. :)
  • Plata
    Aukciós házat és a party keresést is felújíthatnák.
  • Plata
    Értem.
  • PiszkosFred
    A grafikához nem nyúlnak, a fileszerkezet változott és a játék bizonyos assetjeit (hang, textura, stb.) optimalizálták.
  • Plata
    Klassz.
    Az sosem rossz ha optimizálják.
    Bár szerintem nem volt eddig sem csúnya.
    WoW-ot sem a grafika miatt szeretem.
    Remélem most nem kattan meg a steam kliens,régebben egy nagyobb frissítésnél meghülyült és ész nélkül töltött mindenféle szarságot,kb 170 gigás lett már a játék mikor meguntam a hülyeségét és megszakítottam.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2020.02.24. 12:10:08
  • PiszkosFred
    Új alapra helyezik a kliens belső felépítését, plusz optimalizálják az egészet, így újra le kell szedni a teljes játékot mindenkinek.
  • Plata
    Mi a szent szösz 53 giga?
  • PiszkosFred
    igen
  • D00zer
    Már az új kliens csordogálhat lefelé 53Gb körüli mérettel ?
  • PiszkosFred
    Mindig 16:00 es 16:20 kozott erkezik, masnap. 20 percnel tovabb nezd szerintem, mert ha nem garantalt a drop (mint a hivatalos Bethesda streameknel), hanem csak esely van ra, hogy kapsz (lasd most), akkor menjen az ember biztosra, es igy lehalkitva, lebutitva menjen 2-3 orat alttabolva!
  • Kroki105
    Hogy van ez twitches móka? Máskor kaptam boxot, szóval össze van kötve, de most nem adott.
    Rányomtam egyre random, aztán néztem vagy 20 percet zabálás közben egy félig megkopasztott lányt. Rajta volt a zöld dropbox izé is. De én nem kaptam tegnap se, azelőtt se, aztán se, semmikor se. Vagy ezután fogja adni?
  • ANDAXINx
    PS-en mi a klán név amelyiket tudom keresni?
    platformot váltottam egyéb indokból, nem terveztem ESO-t ezen, de aztán csak feltelepült
    komolyan ég és föld ...
  • Plata
    Én nem tisztelem az alapítókat.
    Szabad Vanguard Jem'Hadar vagyok.
  • Kroki105
    Nem igazán úgy van ahogy írod... Vannak(gyunk) ugyan sokan, de mindig mindenki segítőkész, és normál arc. Ezt tapasztalatból mondom.

És több tiszteletet az Alapítónak!

Alapító

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    DS9 remélem megvolt
  • ezekiel766
    Nagyon rosszul gondolod, nekem sincs "régebben tevékenykedő spanom" a guildben és mégis nagyon sokat segítettek a guildon belül, szerintem ne alapozz arra mert már volt rossz tapasztalatod ilyennel.
  • PiszkosFred
    Ez esetben sajnos nem tudok segíteni, meg sem próbálom javasolni a mi guildünket, mert már most eldöntötted, hogy nem tetszik, azt pedig tiszteletben tartom :)
  • D00zer
    "Természetesen" Pc. A nagy guildek nem igazán érdekelnek mert ott elveszik az ember. Ha nincs valaki régebben ott tevékenykedő spanja akkor általában magasról tesznek az új jövevényre :) Ezt tapasztalatból mondom. Mondjuk az aktív discord/ts használat sem hátrány.
  • PiszkosFred
    Melyik platformon?
    PC-n van nagy közösségi guild (500 fővel, amelyből 350-400 fő aktív volt az elmúlt egy hétben), és vannak kisebb guildek is, speciális céllal (kereskedelmi, baráti, progress, stb.).
    PS4-en is van egy nagyobb magyar PVE guild és egy kisebb PVP-s.
    XB1-en sajnos nem ennyire jó a helyzet, de ott is van egy friss PVP guild, illetve ott inkább discordon találhatóak az emberek.

(DC-t szinte mindenki használ.)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.19. 16:35:59
  • D00zer
    Sziasztok. Nem olyan régen kezdtem a játékot , talán 30 közelében járok. A kérdésem az lenne hogy létezik valami kissebb casual magyar guild , ahol szóba állnak az abszolút amatőrökkel is és használják a TS/Discord valamelyikét ?
    Utoljára szerkesztette: D00zer, 2020.02.19. 15:04:38
  • Teppik Amon
  • marczi77
    Köszönöm szépen az infókat Fred.
  • PiszkosFred
    :) igyekszem. Rengeteg dolog van, ami szamomra is homalyos - foleg end game reszen, vagy komplexebb mechanikak, amelyeket mindenki csak gondol, de senki sem tud biztosra -, de azokra, amelyekre tudom a valaszt, orommel valaszolok itt is, fbn is, ingame is. Ezek egyebkent nem nagy dolgok, se nem ujdonsagok, inkabb csak alapveto aprosagok megerositese, olyanoke, amelyeket barki megismer, ahogy jatszik a jatekkal. De, mivel a jatek nagyon nem segit a jatekosnak, szemrebbenes nelkul elengedi a jatekos kezet mar a kezdesnel, mindenki inkabb rakerdez, mielott cselekedne.

No meg, hatha valaki egy jo valasztol kap pont kedvet es probalja ki a jatekot, azzal csak epul es bovul az amugy is szep szamu magyar kozosseg. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.16. 19:30:48
  • VladimirD
    Bocs, az OFF-ért, de Fred, te a játék fejlesztői közül való vagy, vagy honnét ez a temérdek információ? :) Elképesztő, lenyűgöz ez a mennyiségű ismeretanyag, van egyáltalán olyan kérdés, amire csípőből nem tudod a választ? Ráadásul ezek a mindig kerek, korrekt, részletes, türelmes válaszok... Le a kalappal. Big respect!
  • PiszkosFred
    Nem, azok az extrak nem szuksegesek, azok csak valaszthatoak. A szakmai szintedet az a passive ertek hatarozzak meg, amelyek novelik az altalad felhasznalhato nyersanyag szintjet, ezaltal a vegeredmeny szintjet is. Rendszerint az elso helyen van ez a passive (metalworking, tailoring, stb.), de az enchant, alkimia, stb.-nel masodik talan.

Igen, 50-es szakmai szinten es minden traitet kitanulva a research boost skilleknek nem sok ertelme van, azokat erdemes resetelni. Keen Eye is addig jo, amig nem szokod meg a dolgokat, mert utana mar megtalalod a nagy gazban is a kis novenyeket. A finomitas es az improvement boost viszont szinte kotelezo a master writhez, foleg utobbi tudja csokkenteni a nyersanyag koltseget tobb tizezer arannyal is esetenkent.

Hireling skill nem rossz, ha van par szabad pontod, amivel nem tudsz mit kezdeni, akkor erdemes dobni egyet-kettot rajuk. Neha egesz korrekt nyersanyagokat dobnak be a kozosbe, igaz, maskor meg szinte semmit. Mivel van annyi skillpont, mint a rosseb, en dolgoztatom oket.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.16. 18:12:34
  • marczi77
    Köszi Fred. És a szükséges passzívokba pl beleszámít a keen eye és a hireling is, mert ezek szerintem inkább csak extrák? Illetve, ha már megvan minden trait, akkor gondolom a kutatásba fektetett 4 skill pont szétoszható másra. Vagy ennek a 3 skillnek is mind fullosnak kellene lennie?
  • Szuni
  • PiszkosFred
    Clockwork Cityben van egy küldetés, amely során megkérnek, hogy rakd össze ezt a Dwemer robotot, amely darabjai Tamriel-szerte találhatóak a Dwemer romokban. Ha kész, kapsz egy Training dummyt te is a házadba.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.16. 10:58:37
  • Szuni
    Ezeket gyűjtögetem egy ideje (van más is ilyen "múzeumi darab"), de nem jöttem rá hová valók, vagy kinek kell leadni (nem kaptam semmi ilyen küldetést).
  • PiszkosFred
    Spelldamage erteket noveld mindig es a magickat. Ebben a sorrendben.

Master writ teljesen random, minden mas csak urban legend. Az adott szakmaban maximum szintu passive kell, hogy a maximum szintu megbizasd tudd teljesiteni es ennyi. MInden mas passziv csak a karaktered helyzeten es a koltsegeken konnyit, az eselyeken nem. En pl most egesz heten nem kaptam, mult heten kettot is.

Writeket nyilvan akkor eri meg csinalni, amikor van keszleten cucc, vagy amikor a nyersanyag koltsege nem egetvero, ez igaz. Viszont, van, amikor merlegelsz, hogy melyik a dragabb? 1000-2000 Crown egy storage ladaert (az kb 350 000 / 700 000 arany) vagy egy-ket szaftos 100+ vouchert ado writ.
  • marczi77
    Ahhoz, hogy master writ-et kapjál számít, hogy az elkészült daily crafting writ-eket hol adod le, vagy mindenképpen Rolis Hlaalu-nál kell leadni? Azt tudom, hogy sokminden befolyásolja az esélyeket (tudás, traitek, motifok száma, stb), de a helyszín is számít? 50-es kovács vagyok 10-es metalworkinggel (bár igaz a traitjeim még nincsenek fullon, a motifjaim meg pláne foghíjasak), de még egyszer sem kaptam master writ-et.
    Egyáltalán megéri velük foglalkozni? Amiket nézegettem, ott többe került a leves, mint a hús... (tempering anyagok)

Szintén érdekelne, hogy főszabályként mitől függ, hogy egy magicka skill mekkorát sebez? Most nem számítva az egyéb plusszokat, pl. enchantment, potion, mundus stone, passzív skillek, stb. A karakter szintjétől, a magicka szintjétől, vagy az adott skillline szintjétől?
    Például, ha a distruction staff alatt lévő "Force Schock" sebzését szeretném növelni, mi az ami alapban beleszámít?
  • PiszkosFred
    Igen, sajnos az az egész gátja. Valahogy a játékosok által birtokolt tárgyakat és javakat kezelő rendszer/adatbázis/valami az, amit az évek alatt kinőtt az ESO. Minden patch több száz új tárgyat ad a játékhoz, amely tárgyak - köszönhetően a sokszínűségnek és a szinte végtelen kombinációnak - egyre csak terhelik a rendszert, illetve nem a tárgyak, hanem azok jelenlétének a követése. Ezért is szánják ezt az évet arra, hogy a régi 5-10 éves háttérben alrendszereket felújítsák, átdolgozzák.

Az már más kérdés, hogy mennyire fog sikerülni, az LFG rendszer rebootja nagyon nem lett jó, kellett jó pár hónap mire a javított rendszert megjavították :D

A housing vezető fejlesztője egyébként pont pár napja nyilatkozott a témával kapcsolatban
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.14. 13:14:09
  • hartmano
    Akkor ezek szerint az item limit a fő probléma..
  • PiszkosFred
    Tudsz tárgyakat rakni asztalra (nem csak kaját, bármit, nekem konkrétan van egy dwemer alkatrészekkel teli kis műhely sarkom, asztalokon és polcokon heverő dwemer alkatrészekkel), a szerkesztőben bármit tudsz kombinálni bármivel.

Sőt, üveges vitrinek is vannak már egy ideje, csak ki kell kapcsolni az ütközés figyelést és lehet "belerakni" dolgokat. Fapados módszer, de hát na... :)

Weapon display rack és mannequin bábuk már 1-2 éve benne vannak a játékban (Morrowind körül jöttek), csak nem aktiválták/nem tették egyelőre elérhetővé azokat, mert előbb a mostani performance overhaulon akarnak túl lenni. Pont a napokban nyilatkozta az egyik dev, hogy nem nagyon lesz furnishing limit emelés sem a házakban addig, amíg meg nem látják a változtatások hatását, mert a házakba elhelyezett tárgyak eléggé hatással vannak a teljesítményre, még akkor is, ha minden ház "instanceolt".

A 360 helynyi extra tárhely a 8 darab Storage ládával egyébként aránylag könnyen beszerezhető, csak egy crafting karakter kell, akivel tudsz gyártani master writeket. De ha nincs ehhez kedve az illetőnek, akkor is ott az IC-s PVP, az is egy megoldás, ha Tel Var köveket farmolva szerzed meg őket. Nem kell feltétlen Crownért megvenni azokat, én writekért vettem meg mindet úgy, hogy amikor a leveling rewardba bekerült az első 30-as láda, már akkor meg volt mindegyik, és morogtam is, amiért nem kaptam egy kis retroaktív kompenzációt :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.14. 10:16:07