24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• VladimirD
    Sziasztok! Az én gépem már szupersz@r, még helyem sincs rajta, hogy feltelepítsem az ESO-t. azonban elindult az Nvidia Geforce NOW, amiben lehet telepítés nélkül, meg szuper grafikával játszani a játékot. De! (mert mindig van egy de), az Nvidi programban csak a Stem-es ESO játszható, nekem meg sima van, a Bethesda oldalán vettem meg még valamikor, egy Tamriel Unlimited verziót.

A kérdésem az lenne, hogy átmenthető-e az én verzióm Steam-es verzióra? Az accountot átrakni vagy ilyesmi.

Előre is köszönöm.
  • Kroki105
    Ez egy jó ötlet, eszembe sem jutott. Mondjuk én mindig úgy csináltam/om, hogy random, random, random.... aztán ha kijön egy viszonylag értékelhető kinézet, azt próbálom perfektre igazítani. Bár ugye mondtam a minap, itt bazi nehéz,mert a lehetőségek nagyon korlátozva vannak, és az alapsablonok is elég ostobák az összeérő szemeikkel pl. Egy modolt f4, vagy akár egy modolt skyrim ehhez képest...
    Azt nem értem amúgy, hogy ha azok így elkészültek, akkor miért nem emelték át a részletes testreszabás lehetőségét ide is. És üzleti szempontból sem értem, hisz nagyon sokan szeretnek pöcsörészni a karakterkinézettel (nyilván nem "ezt is széccsattam egy ütéssee, ööööö, meg se tott ütni gecccceee, ööööááááööö" pvp janikára gondoltam). Ha részletes lenne a lehetőség, még több crown-t tudnának eladni, mert még több "skinchange" tokent vásárolnának. Ugyan nem értek hozzá, de nem lehet olyan nehéz megvalósítani.
  • PiszkosFred
    Igen, nem szeretik ha az "engedélyük nelkül" megpörgeted őket a karakterválasztón sem :D

Csúszkákról mindig nyomj egy-egy screenshotot, pont emiatt, hogy tudd később reprodukálni.
  • Kroki105
    Csináltam egy új karit, frankón csúszkák beállítva, szemszín, lábméret, stb, stb... Node mi legyen a neve? Ugye hát az fontos, de amiket beírtam, már foglaltak voltak. Tanakodtam pár percig, közben ugye matatni kell a képernyőn, mert ha nem érsz hozzá záros határidőn belül, kidob. Nem esett volna jól, ha a megszerkesztett karakter semmivé lesz. Kiegészítő tevékenység gyanánt elkezdtem forgatni a karaktert, de egyáltalán nem ott járt az eszem. Katt rá egérrel, és jobbról balra, aztán balról jobbra húztam, az meg forgott eszeveszett gyorsasággal. Aztán azt vettem észre, hogy beindul egy animáció, megemelkedik a karja a pörgés közben. Leállítottam, látom hogy néz rám, és a jobb mutatóujját a halántékához emeli..
  • PiszkosFred
    Farkas formaban idovel, megfelelo passzivokkal szerencsere eleg sokaig kihuzod majd kajalas nelkul, de nyilvan, az elkerulhetetlen, ha nem akarsz visszavaltozni.
  • Kroki105
    Nyugi, én alsó alatti vagyok, überprókat nem nézhetek, ők más játékkal játszanak
    Én duplakarddal vagyok, ott az utolsó skill tud ugrani célpontra. Más kérdés hogy kivettem, mert ugyanazt a buffot adja, mint a surge, és nem adódik össze.
    Farkast is fölhúztam 10re, tetszett is, valahol Vvardenfellbe egy delvebe növesztettem. Az tud darálni szépen, egyedül az ment az idegeimre, hogy hihetetlen gyors az anyagcseréje Mire meg újra visszaváltozhatok farkassá, vége egy dungeonnak. Annak még a dreugh king sett is jól áll (azért mondom, mert azt szedtem össze még), buff nélkül adja a +20% damaget.
    Ha nem kéne folyton zabálni, azzal csapnám. Bár a surgeot nem szívesen hagynám el, az a legjobb skill a selfheal miatt
  • PiszkosFred
    Nem bonyolitom tul. Ha szoloban megyek normal dungeont farmolni, akkor 2hand van a kezben (hatul bow) es akkor a szokasos buffok (surge, armor, stb.) es debuffok (caltrops allando jelleggel, poison arrow, stb.) mellett wrecking blow+light attack szpem egeszen addig, amig johet a reverse slice. Nagy ritkan verfarkas formaban, ha sokat kell ugralni a celpontok kozott, lasd mondjuk wayrest sewers teleportalgato idiotaja :)

De valodi es szakszeru tanacsert inkabb alcastot nezd meg, en a nagyon alsokategorias casual jatekosok koze tartozom, fenyevekre a uberpr0-k teljesitmenyetol.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.31. 17:38:10
  • Kroki105
    Fred, tényleg bazi jó ez a karakter, még nincs cp300, és a ruhái is lilák, de Fungal Grotto-n már végigverekedte magát. Ok, háromnegyed óra volt, de megöltem a főgenyát is. Ha leszámítjuk a 2. bosst, akkor halál nélkül. A 2. az nem adta a bőrét olcsón, de úgy fest én okosabb vagyok nála, és tanultam a hibáimból. A parasztlengőit kellett kidodzsolni (szép magyar szó), a villámlövedékét szerencsére kihordtam lábon, aztán csaptam hogy visszajöjjön a stami, közben 2 aoe buff csipkedte, így hilelődtem is. Blockot nem használtam, csak a gyengék blokkolnak , és a petem is elfelejtettem elővenni (húzom az egyik skillt és az maradt benn). Kicsit megnőtt volna az esély.
    Azt kérdezném, hogy te hogyan ütöd a singletargetet? Aoe se egy húde (bár abból ha 10 jön, azt is ledarálom), de ha egyet kell ütni, azt már simogatásként fogják fel.

Voltam egy pulblic dungeonba (most hagyjuk azt hogy azt az ovisok is megcsinálják bicskával), elég hosszú menet volt. Már nem emlékszem a nevére, de egy házból indul, le a pincébe, odelenn a föld alatt meg jégóriás, stb jön. Hatosával, hetesével álltak az emberek, megkapták lazán ami járt nekik. Jóval túl voltam már a felén, sőt lassan a célegyenesbe fordultam, mikor egyszer csak meghaltam. 2 mágus, 1 kardos csoport, nem is értettem, ezeket eddig simán vertem, egyik boss volt? Föléledtem, és látom a piros jelet a páncélomon. Nézem, 0 mind. Normál esetben 20k armorom van, most 3ezer. Rohadjon meg, én biztos nem megyek ki, mindjárt itt a vége. Már eddig is nagyon kacsingatott rám a kiportolás, mert már jó ideje dobálni kellett ki a szirszarokat a batyuból a limit miatt, de akkor sem. Itt most végigmegyünk, ha a fene fenét eszik is! (repair kit nem volt)
    Innentől már kicsit jobban kellett figyelni, mert gyakorlatilag páncél nélkül voltam. Szerencsére csak az armor veszett el, a statok megmaradtak ahogy láttam. Mobcsoportok nehezedtek, mert ügyesebbnek kellett lenni, de meghaltak mind. Aztán jött egy lila jégelementál. Itt főszereplővé a triceraptorkakasom vált, tankolta a nagy izét. Szorítsad a lábát cimbora, ha megcsap, nekem lőttek, de akkor te is az enyészeté leszel...! Motiváció volt, helyt is állt rendesen, győztünk.
    És akkor jött a főboss! Éreztem hogy esélytelen, de aki itt feladja, az... az nem küzdötte végig az előző talán másfél órát. Legyünk stílusosak, még skint is váltottam, a törölközős kosztümöt, Ádám nem volt... vagy itt pont Éva. (Azért ez fura. Nyilván nem rohangáltatnám meztelenül a karakterem a játékban, itt a történet, a szituáció adta. De az hogy lehet hogy belassítva, közelibe átvághatod egy járókelő torkát, aki hörögve esik össze, és hal meg(mikor elsőre láttam, kicsit sokkoló volt), de pucéran nem szállhatsz szembe egy bosszal? Ez miért nagyobb tabu, mint véresen, brutálisan kivégezni valakit?)
    Visszatérve a történetre, "pucéran", kalapácsokkal, a végső csata... Az orkom egy imát is elmormolt Lord Lakatoshoz, mintha az bármin segítene, aztán... Aztán elrohant mellettem öt kisszintű, elkezdték salapálni a bosst. Valami erőtér jelent meg, nem tudtam mozdulni, a boss élete fogyott, én kétségbe esve ordítottam hogy BAASSSZD MEEEEEEG!(magamban persze, kicsit késő este volt már) A szemem láttára halt meg az utolsó préda, nem tudtam megütni, és még lootot sem kaptam...
    De egynek jó volt...
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.01.31. 17:09:05
  • PiszkosFred
    De, be lehet :) "Csupán" Császárrá kell koronáztatnod magad.

#szerk: igy kapod meg a korona mellé a képen is látható "Emperor's Regalia" costume jellegű ruhát az accountodra.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.31. 15:21:01
  • Szuni
    Ezt a páncélt gyébként nem lehet valahogy beszerezni? Ezt kapjuk ugye a main quest utolsó részében, amikor indulunk leverni Molag Bal-t. Nagyon jól áll a karakteremnek :D

• Szuni
    Na kérem szépen, amint befejeztem a Coldharbor főküldetését, abban a pillanatban meg is jelent a main story hiányolt, utolsó questje. Okulásul mindenkinek. :) Köszi a tippeket, most megyek, és megalázom Molag Balt. Mind a háromszáz champion pontommal
    Utoljára szerkesztette: Szuni, 2020.01.29. 21:25:12
  • PiszkosFred
    Sajnos nem. Mivel rengeteg dontesi helyzet van a jatekban (rendszerint piros szinu valaszadasi lehetosegek jelzik a "maradando" es mikro/makro - szituaciotol fugg - kornyezetet befolyasolo dontest), illetve mivel rengeteg kuldetes sztorija es szereploje osszefugg a korabbi donteseddel, igy az ESO kb. 80%-a szolo jatekra van kialakitva, a maradek pedig a pvp/pve csapatos tartalom. Persze, lehet ezeket egyutt is csinalni, partyban, egymast segitve, de attol a kuldetesben mindenkinek jelen kell lennie aktivan.

Az egyszerubb sidequesteknel nem nagyon van gond, bar ott is elofordul, hogy a kezdozonaban egy kuldetesben azt mondod az orknak, hogy legyen batrabb es tegye oda magat, aki kesobb egy masik zonaban mar mint harcedzett kalandor koszont ismeroskent es ad kuldetest, mikozben a cimbora azt mondja neki eloszor, hogy hagyjon fel a szakmaval es menjen zabot hegyezni, igy neki nem o jelenik meg (de a kuldetest valamilyen formaban nyilvan o is megkapja, csak mastol). Ilyenkor a phasing miatt mas es mas npct/helyszint jelenit meg a kliens nalatok, de lehet, hogy amig neked az ismeros ork azt mondja, hogy szerezd vissza a kardjat, addig a cimboranak az ismeretlen npc azt mondja, hogy keszitsen egy kardot es szerezzen hozza nyersanyagot. A vegen mind a kettotoknel lesz egy kard, amelyet az npcnek adtok at es onnan lehet folytatni akar a kozosen sztori kovetkezo lepeset - mert hat majd' minden kuldetes legalabb 4-5 lepesbol all.

Most csak hasamra utottem, nem konkret pelda, de a lenyeg, hogy lehet egyutt jatszani es kuldetesek csinalni, de ez inkabb "parhuzamosan egymas mellett", mint sem "szinkronban egymassal".
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.29. 10:28:58
  • MarkBlade
    Köszi a választ. Ez annyira akkor nem party barát megoldás.. :(
  • PiszkosFred
    Sok gond es ertetlenseg volt anno ezzel kapcsolatban, koszonhetoen a fejlesztes alatti es a premier utani eltero koncepcioknak es meg ma sem tokeletes a rendszer, sajnos, neha nagyon idegesito es bugos tud lenni. :)

A kuldeteseket meg lehet osztani egymas kozott, ha mind a ket jatekos ugyanott all progressben - vagyis, ha van egy elofeltetel, az adott mind a ket fel szamara - legyen az egy prequest, egy achie, egy korabbi zonat befolyasolo dontes, stb. (sok npc vissza-visszater, ha eppen halott az egyik jatekosnal, a masiknal meg nem, az okozhat szinkron gondot, bar attol meg megy a dolog).

Illetve, nem minden kuldetest szinkronizal a jatek.

A sztorira epulo lanckuldetesnel a kozos elomenetelhez muszaj, hogy aktivan reszt vegyen mindenki az esemenyekben. Ha beszelni kell egy NPC-vel, akkor rendszerint mind a kettotoknek kell, ha interakcio kell egy targgyal, azt is mind a kettotoknek kell hasznalnia/felvennie, de ha csak annyi az interakcio, hogy hasznalat utan mondjuk megidez valakit, akkor eleg ha csak az egyikotok csinalja.

Az itt ritkan - rendszerint nem - mukodik, hogy valaki mondjuk "follow" uzemmodban kovet valakit es kozben a passziv karakternel is megy elore a progress, majd a vegen csak leadja a questet es viszi a jutalmat/xpt.

Guild (Magus, Harcos, stb.) tortenet es a sajat fotortenet (a Vestige es a Profeta sztorija) kizarolag szoloban nyomhato. Ezt jelzi is a rendszer, hogy solo dungeon/instanceba fogsz belepni.

A PVP, dungeon es vagy mas csapat alapu pve kuldetesnel (akar dailyknal) lehet "huzni" a masikat, ott nagyobb letszamu csapatban (wow terminologiaval elve "raidben") csinalva is kozos a progress.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.29. 09:53:16
  • MarkBlade
    Sziasztok! Barátommal most kezdtük el a játekot és van egy dolog amit nem értek. Groupban vagyunk de külön kell teljesíteni a q kat. Ez így van vagy van valami módszer amivel együtt csinálhatnánk? Pl wow.. felveszi ott a qt mind a kettő kari de elég az egyiknek vagy másiknak teljesíteni mert mind a kettőnek elkészül.. most jelenleg csak megyünk egymás mellett..
  • Although
    Pedig ezt jelenti a szabadság. Ez az amit élveztem benne. Csak ne lennének ennyien.
    Azt jelenti a szabadság, próbálkozol és vagy bejön vagy nem. Nem nyafogsz. svagy megtalálod mia gond vagy nem én is nézegettem a forumot anno ha nem ment, olyan is volt az SWTOR elején pl. nem tudtam paszolni, valamit. Idegesített. De végül nevettem rajta ez a lényeg.
    amiről te beszélsz az nem open world. Az open world azt jelenti, vakvágányra is futhatsz. Ez régen ismert dolog volt.
    Egy karit gyártottam arra kiismerjem milyen utána a második volt amivel mentem. Dark elf sötét forradásokkal az arcán :)
    Gond nélkül elmentem lv40-ig ott unalmas lett a nerf annak idején. De mikor itt magyaráztak mennyire rossz úton jár a Zen ezzel a játékkal. Akkor is azt mondtam, kb. az egyik legjobb a mai piacon. Nem Skyrim az amit hiányoltam belőle az igazi tartalmat. Az élő karaktereket, a történeteket. Ebben csillagászati mennyiség van :)
  • PiszkosFred
    Hat, mondjuk arra a seregre szukseg is lesz, igy nemi logika van benne. A zone guide sem irt semmit korabban, hogy mi kell hozza?
  • Szuni
    Sajnos ez sem jött be, viszont olvasgattam kicsit megint munk.. izé, szabadidőmben fórumposztokat erről, és hát.. Coldharbor - Army of Meridia küldetéssorozat többek szerint feltétele annak, hogy a main story továbbhaladjon. Nem igazán értem miért, egy részét megcsináltam, de most visszamegyek, hátha.. nem sok van hátra belőle, de ha ez sem jön be, egyszerűen tényleg nincs több ötletem. Azért az ilyeneket jelezhetnék valahol, meg aztán egy ekkora játékban ha már engedik hogy bármerre mehessek, akkor az ne okozzon ilyen gondokat. Legyen világos, hogy x területre igenis nem mehetek át, csak ha ezt vagy azt már befejeztem. Régen ez egyértelműbb volt, vagy csak most kikaptam egy ilyen véletlent, első karakteremmel anno nem volt ilyen gond, megcsináltam az első szövetségi területet, közben a főszálat, a két nagyobb guildet együtt (és emlékszem kezdőként hogy anyáztam Coldharborban, tuti nem tudtam megcsinálni a főszál előtt, de már rég volt.. Azóta a a tonna kontent csak a bőség zavarát hozta el..
    Mindegy, megírom ha bejön ha nem, hátha más is így jár egyszer :)
  • PiszkosFred
    Egy otletem van csak, Abnur Tharn elerhetosege :)

Az szokott ugyanis a gond lenni, hogy ha belekezdesz az Elsweyr felvezeto kuldetesebe (o maga hivat magahoz teged egy hirnokkel, "Imperial Summon" a neve a kuldetesnek, ha jol emlekszem), akkor ugyebar o nem lesz elerheto addig, amig a prequestet meg nem csinalod. Nem lehet, hogy az aktiv es emiatt nem jelenik meg a profeta? Ha igen, belekezdtel, akkor dobd el (barmikor felveheto) es ugy menj a kezdo varos kapujahoz, hogy megjelenjen a profeta! Egy probat meger.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.27. 16:03:45
  • Szuni
    Erre gyanakodtam először én is, de menetközben meglett az ötvenes szint, a régi karaktereknek hála champion 216 vagyok jelenleg... egyszerűen nem értem, pedig nyilván valami faék egyszerű dolog lesz... de mar a guta megüt, van mit csinálnom persze, ott a rengeteg kontent, de na.. ?
  • PiszkosFred
    Hanyas szintu vagy? Regebben kellett hozza 40-45 koruli szint, ujabban nem tudom, nagyon regen nem csinaltam mar, de hatha...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.27. 15:38:51
  • Szuni
    Igen. Emlekeztem is, meg ra is kerestem, ezutan kellene jonnie a vegso harcnak. Mindent tudok csinalni, de ez nem jon elo...
  • PiszkosFred
    Igen, veterán nehezebb (több hp, nagyobb sebzés, stb.). Loot szempontból: Normal - kék, veterán - lila. Lényeges különbség nem nagyon van ebből a szempontból, mert saját magad is csinálhatsz bármelyik kékből lilát, vagy narancsot is (ehhez egy munkapad kell és ott "improve" (vagy ilyesmi, fejből nem tudom) opció). Minél szakképzettebb a karaktered (lásd szakmai skillek passivejai), annál kevesebb anyagot kell elhasználni. Mivel account bound minden cucc, amit dungeonból szedsz, így érdemes tartani egy crafter karaktert, aki ilyenkor könnyen upgradeli a felszerelést (átadni a bankodon vagy tárolókon keresztül tudod).

A különbség a normál és veterán között inkább az általad is említett két darabos nagyon erős "monster set" cuccok, ezek fejesei csak utóbbiban eshetnek (a vallást undaunted kulcsért cserében kapott ládákból bugázhatod, kis mázlival).

"Undaunted kulcsokat" a kis Undaunted csapatnak végzett munkáért kapsz (pledge) jutalmul, nem a bossok dobják. Napi három/karakter pledge vehető fel (napi küldetésekként, vagyis resetelnek reggel 7-kor), de ha esetleg az Undaunted csapat által kért pledgeben a veterán bosst hard modedal nyomjátok le, akkor elvileg kapsz egy extra kulcsot. Plusz vannak Speciális Eventek amelyek közül évente van egy-kettő, amikor az eventhez kapcsolódó jutalom ládákban is találhatsz kulcsot.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.27. 14:43:12
  • PiszkosFred
    Melyik volt az utolsó főküldetés, amelyet megcsináltál? Az amulet of kings megvan? Utána a gyűlés megvolt és meghoztad a döntést?
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.27. 14:21:49
  • Szuni
    Nemrégiben újrakezdtem a játékot, megvettem az összes dlc-t, aktivaltam a plust, majd kreàltam egy karaktert, és a dominium területén elkeudtem fejlődbi. Menetközben ugye az új tartalmak dobáltak ide-oda a térképen, belekóstolgattam mindenbe, nehéz megállni hogy ne fejezzek be egy adott területet majdnem maxra, mielőtt továbbmennék.
    Az a helyzet állt elő, befejeztem a komplett dominium területeket, közben majdnem vége a mage és a fighter guild küldetéseknek is, valamint a main storyban is szépen eljutottam a végéig. Az utolsó küldetést azonban nem adja be a jàték, amikor Molag Balt kéne legyőzni (rákerestem, csak ez hiányzik). Gondoltam majd bedobja, mentem jobbra balra, konkrétan màr a pact területein mászkálok, utazok minden felé, de nem akar előbukkani a küldetés. Miért van ez? Olvasgattam róla, nem.látom semmi okàt hogy ne csinálhatnám (régen pl. emlékszem, nem is kezdtem másba míg le nem nyomtam mindent sorban)... lehet az a baj, hogy összevissza ugráltam, csinàltam ami tetszett? Logikàtlan lenne mondjuk, ha ennyi kontentnél nem csinálhatnám azt amit szeretnék.. nincs ötletem, mi lehet...
  • ati1992
    Olvasgattam az eso forumát a dungeonokról és ha jól értelmeztem, akkor úgy van, hogy a sima dungeon és a veterán között annyi a különbség, hogy az utóbbi nehezebb, kék helyett lila cuccokat dob, valami monster szettet meg kulcs(?)ot talán és esetleg nagyobb a drop chance meg sárga cucc is eshet.
    Még olyat is olvastam, hogy a kék cuccainkat normos dungeonból feltudjuk fejleszteni lilára, mint ami vetből esik, persze rengeteg farmolással. Meg tudnátok erősíteni ezeket?
    Valamint még a trialokról: Gondolom onnan esnek a bis itemek. Hatalmas a különbség egy vet dungeon gear és trial gear között?
  • Kroki105
    Nem tudom, ez az event... Kipróbáltam ezt a cirodil vagy mi a szösz nevezetű játéktartalmat. Úgy full hülyén, nem igazán néztem utána, de event, pvp, nézzük! Annak előtte már voltam bent egyszer, de csak szétnézni kicsit. Most úgy gondoltam aktívan részt veszek az eseményekben
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (és győzelemre vezetem népem)
    .
    Először is el kéne jutni az eventquesteshez, az a valaki a második várikonnál volt. Teleport ugye még nincs aktiválva ott, lóra fel, irány... (Nem, ekkor még nem tudtam hogy itt beépített teleport is van..)
    Naná hogy hegyek, vizek állják el az utat. Ellovagoltam Azerothba, és onnan sikerült is eljutni a 2. ponthoz. Quest lead, kaptam sárga skint is juhuhú. Még nem is néztem meg milyen, az ezelőtti eventskinek elvették picit a kedvet. Mikor megláttam a halványkék színben, lilás árnyalattal megdobott rózsaszín duplafejszét, ott valami megtört bennem. Ok, hogy a karim egy orknő, de még az ő tekintetében is fel véltem fedezni egy enyhe értetlenséget, mikor felpróbálta mint skint.
    De visszatérve a harcmezőre, láttam a térképen a következő tornyot, csatát jelzett. Lóra fel, irány.... (ez mintha már lett volna)
    Ejj de szép a táj, madárkák csicseregnek, trallala, paták hangja, ejj de szép a táj, madárkák csicseregnek, trallala, paták hangja... (pár héttel később): és megláttam a harcot, a vörösök próbáltak betörni. Arrébb megyek már, nem rohanok beléjük, de nem volt szerencsém, egy nagykardos, csilivili, aurás, szivárványszínben pompázó harcos (azt hittem először rendezvényt tévesztett) került elém, és úgy hirtelen felindulásból, egy ütéssel agyonbaszott. Őőőőő... ok. Jó is ez a heavy páncél, jó, még nem mind lila, de gyűjtögetés alatt áll. Köszönjük a lehetőséget, lehet a hajra kenni a pvp eventet, inkább mentem kincset keresni, az jobb mókának bizonyult.

A páncélszett kereséshez azért még hozzátartozik hogy a legnagyobb muri a játék feltalálása óta. A truth páncélszettet keresem, ezért random helyett az odavaló dungeonba joinolok. Há lement már vagy 10 tuti, és már kihullott mindenféle sett majnem fullra, a lovamat is sikerült felöltöztetni, de ami nekem kéne..? Neeem, szopjál gyökér! Pedig volt hogy a társakét is elkértem, de még mindig hiányzik pár darab.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.01.25. 14:26:39
  • PiszkosFred
    Ugyanmar, semmiseg. Irj majd ram es mehet! :)
  • ati1992
    Az szuper. Köszi, hogy segítesz!
  • PiszkosFred
    Okés, este leszek, írj rám. Nincs szintkövetelmény, bármikor azzá lehet válni.
  • ati1992
    Nekem nagyon tetszik mind a kettő. Skyrimben általában vámpír voltam mert tetszett az átváltozott formája és feelinges volt esténként az alvók vérét szívni. Kíváncsi vagyok mit változtatnak greymoore-ba. A vérfarkas meg passzolna a wardenhez, amivel játszok jelenleg és szimpatikusabbak is itt eso-ban a képességei. Köszi Fred a linket utólag is.
    Megköszönném akkor a segítséged, ha farkast kreálnál belőlem. A guilded tagja vagyok, majd megkereslek ingame, ha online leszel.
    Nem tudom van-e szint követelmény, mert a wardennel 13-as vagyok jelenleg.
  • PiszkosFred
    Szerintem nem nagyon. Ha nagyon keresni akarnánk, akkor számomra maximum annyi, amit írtam, hogy a képességei nagy részét csak átváltozva tudod használni a transzformáció ideje alatt. De, mivel később passzívval és hullákból történő táplálkozással ez az idő elég jól kitolható, így még az sem akkora "hátrány".

Illetve, stamina sorcimmal én megszoktam, hogy x secenként megújítom a critical surget meg a shieldet, főleg nagyobb tömeg és/vagy húzosabb bossok szólójakor - na ezeket az átváltozás alatt nem lehet használni, vagyis amíg farkas formában vagy, addig csak azokat az aktív képességeket tudod használni, amit kapsz a farkasléttel. (Nyílván ha a változás előtt lövöd el a buffokat, azok kitartanak X secig, csak megújítani nem tudod).

Hozzáteszem, mivel komolyabb group tevékenységre a profik elmondása szerint a 30-40k közötti dpsemmel csíra vagyok, így mindent amit leírok az a kontent (4 fős dungeonok/bossok) szólózásáról szól. 4/12 fős csapatban biztos, hogy más a helyzet. :)
  • Plata
    Szerintem a vérfarkas is halhatatlan.
    Láttam random instában vérfarkast tankolni,vagy túl profi volt,vagy a vérfarkas tényleg olyan durva,de nagyon jól tolta mindegyik.
  • Kroki105
    És a farkaslétnek van hátránya? Lehet kipróbálom, már csak a stamitöltés is nagyon jól hangzik.
    Vámpír akkor sem lennék, ha halhatatlan volna.
  • PiszkosFred
    Háromféle módszerrel lehetsz vámpír/vérfarkas:
    1. Megveszed a crown storeban 1000?/1200? Crownért - NA EZT MOST FELEJTSD IS EL! :)

2. Riften/Bangkorai/Reapers March zónákban bizonyos estéken (általában telehold környékén, de érdemes megnézni minden este, az a biztos), sötétedés után és hajnal előtt megjelennek a Bloodfiend (vámpír) és Werewolf (farkas) ellenfelek, akikkel ha harcolsz, akkor megfertőzhetnek.

Fontos, hogy ezeknek meg kell, hogy üssenek téged, csak úgy fertőznek, vagyis, ha többen is vagytok akik rájuk várnak, akkor érdemes egy "taunt" jellegű képességet használni, hogy legalább egyszer biztosan megüssenek. Sima mezei 30-40k életerős ellenfelekről van szó, így hamar halnak, sietni kell. Zónánként van kb 8-10 hely, ahol megjelenHETnek, általában 2-3 fős csapatokban jönnek. Körforgás jelleggel spawnolnak, vagyis amikor vámpírok jönnek, akkor nem jönnek farkasok és fordítva. Ha a valós ember időt nézzük, akkor kb. 2-3 naponta jönnek felváltva, vagyis ha lekésed a vámpírokat, akkor kb egy hét (emberi idő szerint) jönnek legközelebb.

3. Megkérsz valakit, hogy változtasson át. Ez a legjobb, leggyorsabb és legkényelmesebb módszer. Ha PC-n játszol az EU megaszerveren, nagyon szívesen átváltoztatlak, csak egyeztessünk egy 18:00-20:00 közötti időpontot és két perc alatt megvan, akár farkas, akár vámpír akarsz lenni. (írj egy üzit a játékban/vegyél fel friend listre és megoldjuk: @piszkosfred néven megtalálsz)

Mind a két állapot hasznos tud lenni.

A farkas lét stamina karakterekre van szabva. Átváltozás nélkül, ha csak magát az átváltozás képességét kirakod az Ultimate helyre, akkor az ad 15% stamina recoveryt passzívként. Ha átváltozol, akkor még több előnyöd lesz staminából, így egész nagy tombolást lehet végezni farkasként, bossok szólójától kezdve a gyors helyváltoztatásokkal járó harcokig, stb. Egyetlen hátránya, hogy az átváltozás nem tart örökké, így azt menedzselned kell menet közben. Fontos, hogy vérfarkas aktív képességeit/támadásait csak átváltozva tudod használni, farkas formában.

A vámpír lét is ad recoveryt, magickát és staminát is, 10%-ot, ehhez legalább stage2 szintű vámpírnak kell lenned, ezért ezt is menedzselned kell. A kapott vámpír képességek bármikor használhatóak, és rendszerint magicka alapúak. Van köztük minden, védelem, gyógyítás (vérszívás), támadás, stb. Nem nagyon szokták ezeket használni az emberek, mert vagy a stage2 recovery miatt lesz valaki vérszívó, vagy mert stage4-es passzívként eltűnik a sneak/stealth lassító mozgása, így tolvajok és bérgyilkosok kvázi futnak lopakodás közben, ami hasznos - főleg időt megtakarító - tud lenni. Illetve, a vámpírság átváltoztatja a karakter kinézetét, fakó lesz a bőre és ahogy süllyedsz levelé a vámpír fokozatokban (stage 1-4 között), annál durvábban változik az ábrázatod (van, akinél ez is szempont).

A városokban nem támadnak meg vámpírként - EGYELŐRE! -, viszont a májusi Greymoor kiegészítőben teljesen megváltozik a vampire létforma (képességei, funkciói, stb.), így mindez amit leírtam kb 3-4 hónapig érvényes, májustól új fejezet kezdődik.

A képességeket érdemes megnézni az UESP-n: vérfarkas / vámpír, illetve .meve kolléga is írt egy összefoglalót annó erről magyarul
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.22. 09:28:08
  • ati1992
    Olvastam, hogy vámpír/vérfarkas "átkot" meglehet szerezni. A kérdésem az, hogy a mobokkal, amik terjesztik nagyon macerás találkozni és egyszerűbb más játékost megkérni rá, vagy szerintetek vállalható?
    Valamint megéri egyáltalán? Emlékszem pl.: skyrimben vámpírként gyengébb voltam nappal és mindenféle őrültek kergettek kapákkal meg fákjákkal időnként, vérfarkasként pedig nem kaptam meg a pihenés utáni bónusz skill fejlődést.
  • PiszkosFred
    Lopott cuccot tisztára mosás nélkül is tudsz hordani, használni, megenni, tanulni, szétbontani, stb. Csak a bankban nem tudod tárolni, így ha elkapnak, elveszik. De, ha lopsz kaját, edd meg nyugodtan. Ha lopsz megfelelő TRAIT-es cuccot, indítsd el a research opciót tisztára mosás nélkül. Ahogy szét is bonthatod őket azonnal a munkapadoknál - amit kapsz belőle (nyersanyag), már nem lesz lopott.

> Találtam már kék cuccot is párat. Ezeket fel lehet használni valamire? Mert amikor el akarom adni ennek a mosónőnek, kérdi hogy biztos el akarom adni?

Sosem értettem én sem, hogy miért kérdez rá, mert semmi értelme. Azokat a drágább, kék és lila "treasure" jellegű cuccokat csak eladni lehet, másra nem jók. Illetve, ha van olyan küldetésed a Tolvaj Céhnél, amikor egy bizonyos típusú cuccból kérnek x darabot, akkor esetleg a kék/lila cuccokat is beszámolhatja, de mivel ugyanúgy "egyet" érnek a leadásnál, mitn a sima mezei fehér cuccok, inkább add el a vendornak 250/1000g-ért.

> A játékban nem használhatod a hosszú ő,ű,-t. Ezt nem lehet valahogy orvosolni?

Sajnos nem, én is hülyék kapok néha, amikor a guild message of the dayt írom és a végén látom, hogy hiányzik belőle pár ő/ű, mert nem vette be. Röviddel tudod csak helyettesíteni, addon sincs rá sajnos. :)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.21. 15:50:06
  • Kroki105
    Jaja, a kék a 250 (elég ritka), arra kérdez rá a mosó hogy el akarom e adni biztosan.
    Mér nem vagy guildbeba? 5ben is lehetsz, és tudnál eladni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nyilván ezt te is tudod, nem okos akarok lenni

Én olyan kereskedőkbe léptem (2be is), ahol heti 2000 eladás a limit. Az bőven megvan, és csordogál némi gold is. Az 50000es heti limitet valószínű nem tudnám tartani, meg olyan is van ahol 5000- 10000et kérnek befizetésre hetente. Azért annyira nagytételben én nem tolom
    A lila recepteknél 5000es is volt átlagba az ár(vagy több). Persze ezeket eddig mind benyomkodtam, mert nem voltak meg. A zöld receptek nem olyan sokat érnek.
  • Plata
    Nem csak 100-as de 250-es item is esik.
    Meg a recepteket ha tudod add el,én nem vagyok guildban,így nekem csak gyűlnek.
    Nem tudom mennyit érhetnek a receptek.
  • Kroki105
    Az elsődleges cél inkább az lenne, hogy kurrrrrrrrrva sok pénzt összeszedjek ebből. Ez nyilván halott ötlet, de egyelőre még szórakoztató. Ne aggódj, a tisztáramosó limit is kimerül, annyiféle zabát találni... Tizesre fog nemsokára ugrani Legardaizé. Most készült a kari az event indulása után, kicsikét kleptomán a lelkem...
    Ti a 40es itemeket elhajigáljátok? Mert ha csak 100asokat adsz el, az 10000 gold legalább. Bár azért kell dolgozni rendesen. Mondjuk pár napig meg tudnám csinálni, de hosszútávon már nem hiszem hogy mókás lenne.
    Ez a tisztára mosás némi logikát nélkülöz. Vegyünk egy banánt, loptam. Odaviszem az orknőhöz Vardenfellbe, ő "tisztára mossa" nekem. Már megehetem. De tételezzük fel, hogy tisztára mosás nélkül eszem meg (itt mondjuk nem gáz, a héját úgyis lehámozzuk). Ami kijön, azért vajon még elkaphatnak az őrök?

Találtam már kék cuccot is párat. Ezeket fel lehet használni valamire? Mert amikor el akarom adni ennek a mosónőnek, kérdi hogy biztos el akarom adni? A fehérnél, meg zöldnél ugye nem szól. Nem tudom mit lehet a kékkel még kezdeni, eszembe jutott hogy a hajamba tűzöm, de ennyi...
    Találtam egy sárga cuccot is, az valami gyűjtemény része lesz a thieves guildba.

Belekezdtem a bérgyilkosos dologba is, itt az ismétlődő valamivel egyszerűbb, igaz csak 5 xp-t adott a skillfára.

Lenne egy kérdés teljesen más témában. A játékban nem használhatod a hosszú ő,ű,-t. Ezt nem lehet valahogy orvosolni? Brutál hogy idekint is néha már rövid ö-t ütök az ostoba játék miatt...