The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jahogy több ilyen eset is volt? Mert az elmúlt pár napban nem olvastam rendszeresen ezt a fórumot.

BDO: Jordine

PiszkosFred
Azt ne felejtsuk el, hogy a tavalyi e3, gc, qc, pax, stb soran rajottek arra is, hogy pvpzni nem a legjobb egy lanon max. 30 ujsagiroval/latogatoval a pavilonokban 😊 Ezert is osszerakhattak valamit az idei evre (esemenyeire).

Egy Oblivionban latott arenanak orultem volna (lasd WoWban a Brawler Guild - fun, de jo gyakorolni, es meg reward is jon), de ahogy elnezem, az a megoldas inkabb 4 fos trialkent koszon majd vissza.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BEAST
Nem tudom ki írogat különféle guildek nevében, gondolom büszke magára, de nagyon remélem, hogy nem lesz ennél nagyobb öröme az életében.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Gratula annak a nyomoréknak aki az én nevemben írogat a Resonance guildnak!!!

Röhögni ér!!! Ill nem röhögni hanem szánakozni, hogy szegény ennyire nyomorék.

Jah és jó lenne ha nem írogatnál senkinek a nevemben. Kösz

Idézet a levelébõl amit a Resonance nek küldött az Én nevemben :

"Nagyon remélem h a levél célba ér!

Aadwark vok, a Supernatural Covenant klán vezetõje a Elder Scrollsban DC oldalon.

Mid size guildem van sok jó taggal. Elvárás, jelentkezési form meg hasonló bullshit ek nincsenek nálunk, mivel ha nem tetszünk egymásnak az úgyis kiderül . Cél a kikapcsolódás, PVE és PVP tartalmak megismerése (small group al krokodilba resource-ok elfoglalása utánpótlás megakadályozása, dungeon ok beverése stb...), lehetõségek kiaknázása meg hasonló bla bla....

Még mielõtt oltogatnátok h a 16 éves kis pöcs minek irogat mondom h 31 éves vok nem gyerek.

Nem akartam irni nektek de forrt bennem a düh azok után ha a burkolt toborzásotok kikerült az eso fansitera. Gondolom tövig benyaltatok valami adminnak h ki ne hagyja a klánotok linkjét. Ez szerintem kurvára nem ettikus de mindegy.

Megnéztem a honlapotokat, nem rossz de süt belõle a felsöbbrendûség érzése elég volt a szabályzatot elolvasni. Megnéztem pár jelentkezést is, amit pár szerencsétlen jelentkezõvel mûveltetek, az már kritikán aluli, mintha élveznétek h megalázhattok embereket.

Nekünk nincsen weboldalunk meg egyéb szarságok, van egy 20 fõs mumble szerver és kész. Nem kell itt agyonszervezni semmit sem.

Végeztem egy kis kutatást mmo területen (google és társaik, klánok megkeresése több mmoban) és több fórumon is rendesen osztanak titeket, elég sok klánnak a bögyében vagytok és nem is csodálkozok rajta.

Azzal a mentalitással ami nektek van csodálom h még van tagotok!

Én soha nem voltam tagotok, nem ismerek embereket tõletek de el tudom hinni amikor rólatok fröcsögnek több fórumon (sg.hu, GSO fórum TOR és STO topikja, stb). Két vezetõtök neve pedig már közszájon forog, Zsolty és Mistgun.

Nem ismerem õket nem tudom kik õk de ha ezt két nevet említem mmos körökben mindenhol köpködést kapok, de sokszor elég, ha a klán nevét mondom csak ugyanezz a reakció.

Srácok, el kellene gondolkozni a változtatáson! Ha ennyire nem megy ez nektek - a jelek szerint nem megy- akkor ne eröltessétek. A két vezetõtöket meg ha ennyire utálják akkor nem lenne korrekt lemondatni õket? Gyurcsány Feri is lemondott végül nem baj az! Az alkalmatlan vezetõket el kell mozdítani!

Az arrogancia csak úgy süt a honlapotokról ezen kár vitatkozni, az ész nélküli terjeszkedésetek pedig egyre több ember irritál, nem lesz ennek jó vége.

Mi nem félünk tõletek meg ha meg is környékeztek minket abba kegyetlenül bele fog törni a bicskátok és kurvára oda fogok nektek csapni! Ezt vegyétek igéretnek!!! Azt hiszitek nagyon és erõsek vagytok de majd én helyre teszlek titeket ha velünk akartok szórakozni!!!

Ennyit akartam leírni és ezennel csatlakozunk mi is az anti resonance táborhoz!

Nem vagytok az ellenségeink (még) de ha belénk köttök akkor szétcsapunk titeket az ESOban és a többi mmoban ahol ott vagytok, mert nem fogunk leállni!

Jó játékot!

Aadwark"

Szerintem tesztnek szánhatták a kiállítást, mit szól hozzá a nép. 😊

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

BEAST
A jobbak már akkor is destruction vagy resto staffot használtak. 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Helloz,

Van itt valaki aki a Resonance guild bõl van? Troll kodás áldozatává vált mit az kiderült a nevemben.

Running
A Snipe-ot mire morpholták? <#banplz>

0Fritz0
A lõfegyverek elõtt ez a távolság a technológia csúcsa lehetett.
Egy 100 kilós lövedéket úgy 300 méterre lõttek el.
A szabadesés segített megadni a lövedék kinetikus erejét a becsapódáshoz.
Nem is rossz egy némi fémet és kötelet is tartlamazó faépítménytõl.
A középkori íjak csúcsát viselõ hosszúíj úgy 200 méterre lõtt el, de persze ez már nem célzott lövés, hanem ferde szögben, felfelé kilõve.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Fpocok
Ez inkább ment magasra, mint messze.

Parasite Eve 2, best game EVER!

0Fritz0
Vajon van házhozszállítás? 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Running
Szeptember környékére kiverekedik magukat a béta állapotból, aztán jöhetnek azok a fejlesztések, amelyek talán életben tartják a játékot egy fix játékosbázissal.

Ez kicsit "álszent" nyilatkozat...egy börzére nem fognak egy ilyet leprogramozni!
Ez már készen van, mivel már az induláskor nyilatkozták, hogy a játékosok igényeit figyelik és amit akarnak azt belerakják a játékba. Márpedig az egyik legtöbb poszt az indulás környékén az aréna igénye volt.
Szóval meg van az, csak amennyire lehet elhúzzák az adagolást...

Arra kell figyelni, hogy egy ilyen aréna rendszer teljesen más karakter kezelést teljesen más buildet és skill rendszert igényel. (pl a GW2-ben akik arénáztak profik lettek ebben, de gyakorlatilag ott élték az életüket) és ha itt nem lesz egy olyan megoldás, ami lehetõvé teszi, hogy itt és csak itt (aréna) egyedi setup-od lehessen egyetlen egy gombnyomásra, akkor a kezdeti "kipróbálom" játékos özön után eléggé le fog csappanni az érdeklõdés. Remélem erre gondolnak majd.

A mohának mindig a déli oldala fás!

Running
Forrás >> Elder Scrolls HQ
Sokszor tanakodik az ember, hogy vajon mennyiért érdemes berakni X mennyiségû Y tárgyat a különféle kereskedelmi céhet boltjaiba. Vagy, mennyiért éri megvenni azokat...
A következõ ‪#‎ESO‬ weboldal adatbázisa talán segít ebben egy picit eligazodni. A jelenleg közel 284 guild eladásaiból készült becsléseket és megközelítõ értékeket az ugrás után találjátok. Minden adat és érték természetesen csak útmutató, ettõl a valóság eltérhet itt-ott. De az átlag árakat be lehet lõni nagyjából.
http://esomerchants.org/item-database/

Running
Forrás >> Elder Scrolls HQ
Két apróság estére, Paul Sagetõl az ‪#‎ESO‬ egyik vezetõ fejlesztõjétõl, aki az ‪#‎E3‬-on adott interjút az Alcehmic Dreamnek.
Egy, a 3v3 Arena jellegû móka nagyon pozitív visszajelzéseket kapott az #E3-on, pedig mindezt csak azért csinálták, hogy a látogatók tudjanak instant pvpzni. De, mivel ennyire jó a visszhang, akár még bele is kerülhet a játékba a késõbbiekben. Ki tudja?
Kettõ: írtuk már, hogy érkezik egy új 4 fõs "Trial" jellegû harc is hamarosan, a Dragonstar Arena. Na most kiderült, hogy ez a harc egy aréna küzdelem lesz, és a túlélésrõl szól. Négy fõs partyk fognak küzdeni a folyamatosan, újabb és újabb hullámban érkezõ (egyre erõsebb) ellenfelek ellen, és a kérdés csupán az, hogy meddig képes életben maradni a csapat. Részletek késõbb.
Mivel az 1.2-ben a jövõ héten jön a Crypts of Heart, aztán 1.3-ban jön a guild, bank és player customization (festékek, guild tabardok, licites kioszkok, miegymás), ezért a fentebb említett Dragonstar Arena leghamarabb 1.4-ben érkezhet, vagy még késõbb az 1.5-ben, ha lóversenyes frissítés hamarabb debütál. Meglátjuk.
Interjú

Running
Pár kép >

De nagy😄D<#eljen>
0Fritz0
A csodálatos sg tákolmánnyal nem számoltam, tehát:

0Fritz0
Tamrieli életképek:

PiszkosFred
"szóval tuti jó minden"

Bar igy lenne. Senki sem mondja, hogy minden jo, mert az ostoba. 😊 Sok minden hianyzik, vagy jelenleg rossz a koncepcioja az ESO-ban. DE, van ezek kivul sok egyeb, jo dolog ami viszont jol mukodik - csak hat, ami jo, arrol minek beszelni.

"Tehát te a fix tervezhetõ fizetést favorizálod, a bizonytalan fejlesztés mellett."

En igy nottem fel, az elet ezt tanitotta. Lehet gyavasag, lehet beszarisag, de jobb szeretem a fix de tervezheto, kiszamithato jovedelmet, mint az adhoc jellegu fizeteseket, amelyek vagy vannak, vagy nincsenek.

De befejeztem, mert kaptam emailt, hogy most mar kussoljak, es teljesen jogos 😊

Omrega
"jobb cuccokat úgy is craftolni lehet" teljesen igazad van, érdekelne, hogy miért így találták ki a játék gazdasági rendszerét, hogy - ha jól veszem ki - akkor például nem is nagyon kell raidelni ahhoz, hogy a lehetõ legjobb felszerelést megszerezd. ( persze mint casual craft mániásnak ez nekem tetszik ) - de egy csomó játékos azért hajt, hogy fel tudjon mutatni valami "trófeát" amiért küzd. A játék élmény mellett ezt is jobban át kellene gondolni, például ha a raidek legendary köveket dobálnának.

ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld

BEAST
Tetszik, ahogy páran ilyen szorosan ragaszkodtok az ESO szemüvegetekhez. Tehát te a fix tervezhetõ fizetést favorizálod, a bizonytalan fejlesztés mellett. 😊

Mi értelme az instáknak, ha a jobb cuccokat úgy is craftolni lehet, még ha csak fejlesztés szintjén is. Mi értelme hónapról hónapra ilyen irányba fejleszteni, ha az egész egy zsákutca? Miért nem az olyan fejlesztések élveznek elõnyt, amik egy igazi Elder Scrolls játékra jellemzõek.

Persze vannak itt páran akik túlzásba esnek a fikázás közben, de Ti is legalább ennyire túlzásba estek, amikor minden ponton véditek a játékot "mert én élvezem, szóval tuti jó minden".

PiszkosFred
"több is volt de gyakolatilag kihaltak. olyanok maradtak, akik 2 hónap alatt se tudtak vr12-re jutni. endgame nincs, altozni meg nincs értelme, mert a szintezés bûnrossz, hosszú és unalmas.

én gyakolatilag a trial-okért fizettem +egy hónapot még annó, hát gyakorlatilag elsõ nap meglett, mind a kettõ. a loot egy nagy nulla, szintezõs szemét. mert õk úgy gondolták, hogy majd verseny lesz, mérik az idõt és az alapján lader lesz. és az lesz a menõ akinek a legkevesebb idõ kell hozzá. :W na az értelmesebbje itt lépett ki.

aki maradt az kb olyan aki ma is skyim-al játszik, de azt már unja és a saját töketlen módján élvezi a questelést. de skill hijján még egy veteán istát se tud letolni és vája a csodát."

Egy Pr0 kommentje a pH forumrol 😊 A kerdes pedig csak annyi volt, "Nincs valami magyar guild egyébként?".

Ha az ESO topikok ilyenekkel vannak tele, ezt kapja a pofajaba a kerdezo instant, akkor mirol is beszelunk? Felhivnam a figyelmet az utolso bekezdes uberpro kivagyisagara, hasonlo, mint a par napja itt rumlizo maximalista baratunk. (helyesirast hagyjuk, azert gondolom megkapta a "nyari iskolat" az uriember)

Ezaz, miközben p2p pont apukát/anyukát tartja távol, akik néha szintén játszanának vele egy kicsit, amikor épp van idejük vagy kedvük. Az mmo játékos közösség óriási és gyorsan növekszik, de a többség casual, akiknek vagy eleve idejük sincs rendszeresen többet játszani, vagy több játék közt ugrálnak pillanatnyi kedvük szerint így szétforgácsolják az idejüket (amennyi épp van), mint pl. én 😄

PiszkosFred
Ki nem szarja le, hogy en mit gondolok? 😄

Ok gondoltak igy 😊

PiszkosFred
En nem felek tole (jobban idegesit, hogy a WoD-ra meg mindig fel evet kell varnom). A reakciotol felek, a kovetkezmenyektol, hogy a nerdrage-t a kedvenc jatekvilagom sinyli meg. Azt feltem.

Fpocok
5 évre elõre tervezni? lol, te sem gondolhatod komolyan.

PiszkosFred
Meg egyszer: 5 evre elore terveztek meg pontosan a fejleszteseket, hogy mikor mit akarnak kihozni (minimalis csuszassal). Hogy mi lesz utana, az majd kiderul. Ez nem para, ezt Matt Firor nyilatkozta meg ev elejen. Ha sikeres lesz a projekt, akkor lesz belole sok sok ev. Ha nem, akkor nem.

Nem kell félned annyira a free to play-tõl. Sok mmo van ilyen és köszönik jól vannak. Az Elder Scrolls rajongók tábora meg már úgyis felhígult, abban sem lesz túl nagy változás.
Szûrõként már rég nem állja meg a helyét a fizetõsség. Hisz apuka/anyuka mindent kifizet, csak szálljon már le róla a gyerek, ne nyaggassa, legyen el magában, játsszon!
Senki sem mondta, hogy szar, de sokan azt hiszik, mégpedig azért, mert ezt olvassák mindenütt. Láttunk már ilyet. A másik, hogy olyanokból akik ráállnak egy játékra és huzamosabb ideig ugyanazzal játszanak viszonylag sokat, és régebben általánosak voltak, manapság egyre kevesebbet látok. P2P õket támogatja. Ez a dolog nem arról szól, hogy jó vagy rossz a játék, hanem, hogy a játékosok megváltozott szokásaihoz hogyan tudnak leginkább alkalmazkodni. Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy egy játék attól jó vagy szar, hogy milyen a fizetési modellje? Viszont a jövedelmezõsége és a közösség nagysága már nagyban ezen múlik.

s0n1c
Már miért lenne alap a F2P? Most is megteheted, hogy nem minden hónapban fizetsz, csak úgy nem is játszol.

Omrega
Végre volt alkalmam hosszabban kipróbálni a pvp zónát (ts nélkül) ... össze se hasonlítható az itteni fight feeling a pve-beli küzdelmekkel. Talán ezt a dinamikát hiányolták sokan a pve-bõl. A trailerek hangulata itt köszön leginkább vissza.

Közelharcosként is nagyon élvezetes az egész. ( igazából még nem jöttem rá, hogy mi poén van távolról gyilkolászni az ellenfelet )

ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld

Dehogy fog csak 5 évig.Ez is csak Fred parája:-)
Lesz ez nagyon sokáig mint az összes többi
Hol írtuk,hogy szar a játék.Neked õszintén van valami szorongásod ezzel kapcsolatban😊
Néhányunknak jó lenne F2P opció ez megvan?Nem minden hónapban akarunk fizetni ez is ok?Ennyi érted?

Jössz itt ilyenekkel,hogy tönkremegy a játék meg nem menti semmi meg.
Mindentõl függetlenül egy F2P opció már ALAP kéne,hogy legyen.Nincs ebbe semmi rossz nem is értem miért támadod.
PiszkosFred
A fejlesztese/frissitese tart addig jelen allas szerint. Minden a jovotol fugg.

PiszkosFred
Igen, azt mondjak. Bar en a fix es tervezheto bevetelre eskuszom, nem a bizonytalanra, de ugy legyen, amen. Ha f2p-kent tudjak tartani a 4-6 hetes tartalmi frissiteseket, akkor hajra, mar holnap valtson a ceg, mire varnak meg? 😄

Remélem azért, hogy nem csak 5 évig fog futni a TES Online.
Na de miért veszte az valaminek ha bekerül a F2p opció vagy B2p?Ezek mind extrák,mind több pénzt hoz nekik,F2p mindenképpen.
PiszkosFred
Ami penzert szar, az ingyen is szar. Ha nem tudja magat p2p-ben eltartani PC-n, akkor megette a fene az egeszet. Egyelore dugig vannak a szerverek, de ha tenyleg akkora fos ez a jatek, hogy rajtam kivul mindenki latja, csak en nem, akkor ezt nem menti meg a f2p opcio sem. PC-n nem. Konzolon mas a helyzet, ott nincs ez a nagy mmo kanaan, ott meg lehet barmi.

Volt már példa gyors váltásra, de most a konzolos megjelenésre koncentrálnak, addig biztosan nem fognak váltani.

F2P nem egyenlõ az ingyenessel, ha jól eltalálják akkor több jöhet be mint havidíjból. A frissítések gyakorisága sokszor szándék függõ, mert a bevétel minden nagy mmo-nál megvan rá modelltõl függetlenül. SWTOR és GW2 jó példa erre. GW2-ben képesek egy eventért is berakni annyi tartalmat, mint máshol egy kiegészítõben szokás, míg swtor-ban fél/egy év kell nekik, hogy kiizzadjanak valamit. A pénz ott is meglenne pedig. Zenimaxosok annyira meg nem hülyék, hogy lelõjék a szervereket TES VI érkezésekor, ha amúgy profitot termel. A játékot nagyon megfogta az erõs ellenszél, ez látszik. A játékosokat leginkább a saját tapasztalat gyõzhetné meg a valós helyzetrõl. Ráadásul rengeteg a casual. Amint megnyílna az út egy modellváltással óriási tömeg szakadna a játékra, ami sok pénz és a negatív kampányt is kiütné. A közösség leromlásától megint csak nem kell félni, mert tapasztalatom szerint arányaiban ugyanannyi a retardált p2p mmo-ban is mint f2p-ben és amúgy is azt írtad, hogy a közösség most sem jó.

PiszkosFred
Ha PC-n nem tarthato a P2P, akkor jobb lenne minimalizalni (esetleg leloni) a PC-s oldalt teljesen, es csak a konzolra fokuszalni - felteve, ha sikerul vegre megoldani a gondokat es sikerul jovore ott is megjelenni. Sot, egy FF fele reboot lehet nem artana elotte, tiszta lappal, sandboxkent, stb. A PC-seknek van ugyis alternativa, rengeteg mmobol valogathatnak, ha eddig nem jott be az ESO az uri kozonsegnek, kar eroltetni.

PiszkosFred
Azert fura, de tipikusan magyar fazon vagy te 😊 Direkt a vesztet akarod valaminek, mert neked attol lesz jo. F2p esetben a mostani 4-6 hetes frissites nem lesz tarthato, igy kvazi lottek annak az eselynek, hogy bejarhassuk egyszer valaha teljes Tamrielt. Jonnek majd max fel evente az kontent peccsek, benne valami limlom skinnel, lopancellal meg ujabb grindelesre szant zonaval, amihez megveszed majd a jobb targyakat es mountokat a bethesda store-bol.

Persze, a jatekosok szama noni fog, jajdejo, de mivel te es az elotted hozzaszolok kozott is tobben jeleztek, hogy csak ingyen fog vele jatszani, a bevetel nem feltetlen lesz akkora, ami lehetove tenne a jelenlegi fejlesztesi utemtervet.

Az ESO csak egy 5 eves projekt, a kovetkezo TES reszig, nem egy WoW aki mar 10 eves lesz lassan, vagy mas regi mmo. 5 ev es a kozosseg megmaradt resze a TES VI-ban folytatja, ezt a Zenimax is jelezte mar, igaz burkoltan, hogy csak 5 evre elore terveztek egyelore.

Fpocok
Remélhetõleg mielõtt f2p lesz, b2p lesz. Arra befizetnék.

Running
Ha nagyon szarul megy a bolt egy mmo-nál, akkor is legalább egy évig tartják a havidíjas rendszert, aztán még fél év, mire kidolgozzák az átalakításokat.

Remélem csak pár hónapot kell várni.Aztán lehet úgy lesz ahogy írod de végülis az is kibírható😊
Running
Akkor még egy darabig más, "nagyobb" szolgáltatást kell választanod, mert az ESO még legalább egy évig nem lesz b2p.

Az én szememben igen,nagyobbak mert bevállalják ezt az opciót.Tehát simán megtehetik.
Nincs minden hónapban 3000ft egy ugyanolyan játékra pontosan ezt írtam erre írsz egy másik sztorit errõl,minek?Ott van feketén-fehéren HA van 3000-em befizetek HA nincs akkor nem játszok,példa a TESO,vagy igen játszok akkor is ha nem fizetek példa SWTOR.
Fizessem akkor amikor én akarom de a játékomat ne szakítsa meg senki hanem csak korlátozza.Szerintem ez a normális
Az SSD sokat számít, óriási a különbség, másodpercek alatt tölt minden. Más játékokban is elõny, de swtor-hoz nagyon kell. Az õk f2p modelljük amúgy pont az egyik legrosszabb. Ha preferreden akarsz játszani, akkor javaslom unlockolj mindent, úgy már teljesen élvezhetõ. A jobb f2p/b2p modellekben nem zárnak ki semmilyen tartalomból, csak díszeket és különféle könnyítéseket árulnak, így nem veszik el a kedvét az egyszeri játékosnak a sok tiltással.

Running
A fp2 játékok attól nagyobbak, mert ingyenesek? Ezt te sem gondolod komolyan.
Egyébként meg ne vedd a szívedre, de akinek nincs 3000 ft-ja havonta egy játékra, az keressen más szórakozást. Jelezném, hogy egy másfél órás film a moziban 1500Ft, 3 feles a kocsmában.