24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Sir Critical
    Nem gond, a HQ-s fordításokat alapvetően a plusz gondolatokért olvasom, amiket hozzá szoktatok tenni, azoknál meg elfogadom, hogy gondolkodni kell, mármint hogy idő kell hozzá :)
    Utoljára szerkesztette: Sir Critical, 2014.12.22. 20:34:53
  • PiszkosFred
    Kuldtem egy msg-t, nezz mar ra kerlek :)

A magyar ESO Live osszefoglaloval csuszunk picit, aki varta volna, elnezest es kis turelmet kernenk.
  • Nephin
  • Running
    Angolul a tegnapi ESO live összefoglaló
  • Running
    :) Majd lesz jobb is.
  • PiszkosFred
    Ment válasz.

Most már nem csak emailt nem küld, ha új privát üzenet érkezik, de már nem is jelzi kis piros bizbasz számocskával a saját menüben :) Az SG-n az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.
  • Running
    Fred írtam privátot.
  • Running
    During our next ESO Live show this Friday, December 19th, we’ll be spotlighting the upcoming gameplay changes and new Champion System, and will be explaining what you can expect once this system is available in Update 6. This special presentation will include the following:
    Gameplay Changes
    Removal of Overcharge
    New buff and debuff categories
    Changes to AoE caps
    New ways to generate Ultimate
    Armor and ability changes
    How Synergies will work
    Champion System
    Overview of the new system
    How the system works, and why we chose this path
    Changes to the system since the announcement at the ESO Guild Summit
    Transitioning from the Veteran System to the Champion System
    We’ll be taking questions from the Twitch chat room live, but in case you can’t join us, feel free to post your questions in this thread and we’ll do our best to answer as many as we can!
  • Running
    Küld el a userid-t nekem, beinvellek.
  • Toomy_Xp
    Köszönöm a tippet! Azt hogyan kell pontosan? Én eddig a "/zone" tag-et használtam. Leginkább egyedül szoktam jönni menni és eddig sikerült is, de itt most megakadtam.
  • Running
    A szövetség csetjében írj, ott még van 1-2 ep-s.
  • Toomy_Xp
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ebonheart Pact VR5ös szinten vagyok Bangkorai-ban és már csak a "To Walk on Far Shores" küldetés legvége választ el attól, hogy tovább léphessek az AD-s területekre. Sajnos nem tudom megcsinálni ezt a küldetést egyedül. Van esetleg valaki aki ugyanitt akadt el? Előre is köszönöm a segítséget! Próbálgatom chat-en is de a délután folyamán nem reagált senki sajnos.
  • Running
    ZOS_JessicaFolsom admin
    December 15 edited December 15 in Official News & Patch Notes Staff Post
    Today, we updated the ESO launcher to include the following improvements and fixes:
    Realm status is now available on the launcher.
    Made improvements to the launcher to reduce system resource slow-down when applying game patches.
    Fixed an issue with the patch progress bar visual so it no longer shows a progress past 100%.
    Fixed an issue where the game would not automatically launch when starting up the launcher.
    Improved messaging for some error messages and the repair process to help identify and resolve issues.
    Fixed an issue where if you highlight PTS, hide PTS in the launcher options, then click Play, you would still be sent to the PTS.
    Please let us know if you run into any issues with the new launcher. Thank you!
  • Sir Critical
    Bár alapvetően én sem látom semmi értelmét a Bolhapiac létezésének, de ez a kis rövid komment tetszett :)
  • Nephin
    Nálam elfér. :)
  • Running
    A tagok 90%-a inaktív hónapok óta, ők nem fognak neked árulni, mivel már régen nem játszanak. Nyugodtan megszüntethető a bolhapiac.
  • Nephin
    Hát, ez úgy működik, hogy azt lehet megvenni, amit beraknak a tagok, ha nem raknak be semmit vagy vackot, akkor az van. Bár találtam ott pár jó dolgot... És igen, a létezésről volt szó, a fejemet ne harapd le, odaírtam, hogy nem tudom, mennyire aktív az eladás. :P
  • Running
    Na igen, kb 5 aktív emberrel a 200-ból, akik több mint fél éve inaktívak. Kereskedelem meg kvázi nem is volt soha benne, illetve semmi értelmes, de tényleg érdemes ajánlgatni.
  • PiszkosFred
    A letezesrol, mint olyan volt szo, nem a hatekonysagrol :)
  • Running
    Ezt remélem te sem gondoltad komolyan.
  • Nephin
    A bolhapiac működik, ha gondolod, felveszlek, bár nem tudom, mekkora az aktivitás eladási téren.
  • Running
    Magyar nincs, külföldit kell keresni.
  • Szuni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Belépési procedúra a mai napig macerás, launcher első indításnál konstans bejelentkezési hiba. Második indításnál tökéletes (már amikor hajlandó a win a feladatkezelőből kilőni erőétetett kérésemre.. ) nem baj, végre játszhatok..

A fenti linkeken kutattam magyar kereskedőguild után, de nem lelek, ami volt megszűnt (?). létezik még ilyen? a chates adokveszek eléggé zsákbamacskának tűnik (mármint én azt hiányolom, hogy nem látom milyen cuccok lehetnének - mik közül válogathatnék - a birtokomban már ha lenne elég pénzem hozzá :)
  • PiszkosFred
    Peldaul, eddig ugy volt, hogy a champion pontok altal unlockolt kepessegek, bonuszok, extra akarmik globalisan, account szinten fognak minden karakterre hatni. Most pedig ugy fest - 2 honappal az elozo statement utan -, hogy csak a pontokat kapja meg minden karakter, es onnantol kezdve egyenkent tudjuk azokat elkolteni.

Sot, arrol is volt szo, hogy 50 alatt nem elhet pontokat szerezni sem kolteni, csak felette, de most mar ugy fest, hogy csak szerezni nem lehet, de ha egy vagy tobb 50-es karakterrel mar szereztem 30 c.pontot, akkor azt megkapja a frissen krealt 3-as szinten "szabadult" altom is, es mar oszthatom is el a bonuszok kozott.

Szoval a fene sem tudja, hogy alakul meg a Champion System phase 4 :)

While characters under level 50 cannot earn champion points, they will be able to spend champion points that are earned by your level 50 characters.

As an example, say you have a level 50 character who has earned 20 champion points to date. When you make a brand new level one character, you will automatically have 20 champion points to spend on that character if you'd like. And your level 15 character who you've had since launch will have had access to each champion point as your level 50 character unlocked them.

Basically each of your characters will have their own pool of points that can be spent independently but are earned collectively by your level-50 characters. When your level 50 character earns another champion point, the pool of points will increase by 1 for each of your other characters.

We hope this helps to clarify things a bit!

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.12.11. 11:47:40
  • PiszkosFred
    Varjunk meg ezzel, nem mai ez a cikk es azota valtozhatott is a koncepcio. Mostansag minden a champ meg a justice rendszerrol szol, a kesobbi veteran rang eltorlesrol keves friss infokat kaptunk. Gondolom jonnek majd idoben, de valoszinuleg meg keplekeny a dolog.
  • Johika
    Ezt olvastam, de azert nem orulnek ha V14es sarga felszerelesem egyenertekuve valna egy V1essel.
    Errol nem talaltam meg semmit, hogy ezt hogy akarjak megoldani.
  • Running
    4. fázis: A Veterán Rangok eltörlése és a "Season" felszerelések bevezetése.

Jelenleg, ha találunk egy felszerelést a Veterán zónákban, akkor annak van egy minimum követelménye, egy meghatározott Veterán Rang, amely alatt nem lehet használni azt. Ez a megkötés meg fog szűnni a Veterán szintekkel együtt. A cél az, hogy bármilyen talált felszerelést tudjunk használt, és a felszerelések tényleg fontosak legyen a játékosnak, számítsanak. De ne úgy, hogy közben szétválasztja őket, mint most, a VR rangokkal és követelményekkel.

Mivel a Veterán rangok el lesznek törölve, ezért újra mindenki 50-es szintű lesz. Onnantól kezdve bárki bármilyen tárgyat hordhat.

Az új és jobb minőségű felszerelések mindig az új tartalmi frissítésekkel érkeznek majd, és egy bizonyos ideig (amíg nem jönnek újak) ezek lesznek az elérhető legjobb felszerelések. Legyen szó craftingról, PVP-ről vagy Trialok lootjairól. Ezt akár nevezhetjük szezonális tárgyak megoldásának is. Amikor jön egy következő zóna, egy új dungeon, új trial vagy bármi, akkor újabb, a jelenlegieknél „jobb” tárgyak kerülnek a játékba. Ezek megszerzése nem lesz olyan egyszerű és könnyű, mint jelenleg. A mindenkori „legjobb” tárgyak értéket fognak képviselni és az ember örülni fog, ha megszerzi őket. Aztán, amikor jön a következő tartalom, és vele az új felszerelések, akkor az azt megelőző, addig nehezen megszerzett tárgyak megszerzése sokkal könnyebbé válik. Sőt, az is lehet, hogy meg is lehet őket majd vásárolni.

Az egésznek az a lényege, hogy bárki bármikor utol tudja majd érni a társait, és be tudjon csatlakozni a „progressbe”. Lesz idő kiélvezni a „csúcs” felszerelések előnyeit és hatásait. Viszont, a következő nagyobb tartalmi frissítésnél újra neki kell majd veselkedni, és meg kell szerezni az új „csúcs” felszerelést. A régi sem megy kárba, továbbra is lehet majd használni, de már lesznek nála jobb cuccok is.

Ha például érkezik az Imperial City, mint új tartalom, akkor vele együtt érkeznek majd új fegyverek, új páncélok, új tárgyak, stb. Ezek megszerzése nehéz lesz, mert vagy olyan bossokat kell agyonverni, akik nehezek, vagy olyan ritkán találhatóak a Főváros hulláiban, hogy nem fog ilyen tárgyakkal mászkálni senki sem a premier utáni első napon. Vagy olyan alapanyagok szükségesek a gyártásához, amelyek beszerzése nem egyszerű. Később, ha érkezik a Tolvajok Céhe, akkor vele együtt újabb fegyverek és páncélok kerülnek játékba, amelyek egy picit jobbak lesznek már, mint az Imperial City frissítéssel érkezők. És így tovább.

Nem lesz két egymást követő nagyobb tartalmi frissítés tárgyai között nagy a különbség, viszont ha valaki kihagy 2-3 frissítést, akkor ott már szembetűnő lesz a differencia. Viszont, pont ezért lesz könnyen beszerezhetőek az utolsó előtti frissítésig elérhető tárgyak, hogy ne maradjon le senki sem, csak mert kihagy pár hetet, hónapot.

Nagyon fontos, hogy minden változhat még azok közül, ami most le lett írva. A rendszer gerince adott, az nem fog változni, de a részletek, értékek, megoldások még itt-ott képlékenyek.
  • Johika
    Ha eltorlik veteran szinteket, mi lesz a ruhakkal/fegyverekkel?
    Lehet figyelmetlen vagyok, de errol nem talaltam semmit.
  • Running
    The Elder Scrolls HQ:
    A mai napon a CD Galaxis-ból akciós áron és ingyen házhozszállítással lehet beszerezni több tucatnyi játékot, köztük a TES:V Skyrim Legendary kiadását (3999 Ft) és a The Elder Scrolls Online -t (7990 Ft + ajándék Soundtrack CD), amíg a készlet tart. További részletek a linken.
  • Running
    Cyrodiil Performance & Population Cap Adjustments
    ZOS_GinaBrunoZOS_GinaBruno admin
    December 9 edited December 9 in Official News & Patch Notes Staff Post
    Hi everyone,

We are aware that there are performance issues in Cyrodiil with particular campaigns at certain hours. During our investigations into the problem, we have discovered a decrease in performance if the population of a campaign passes a certain threshold. In order to address this, we are going to decrease the campaign population cap below that threshold. This is unlikely to have any negative effects for the majority of PvP players, although you may encounter a queue if you log in during prime time hours, particularly with the North American and European Thornblade campaigns. While we believe this change will improve the overall performance in Cyrodiil, we will still continue to work on other optimizations.

This change will happen within the next hour, and won’t require a server maintenance or a client restart. We’ll let you know as soon as it’s complete.

Thank you for your continued patience and support!
  • Running
    Nem kell 60 gigát letölteni, lehet csinálni egy mentést a játékról más mappába, aztán ha gubanc van, csak vissza kell másolni. Egyébként meg:
    link
    link2
    Ami olyasmi mint neked volt

Hello @Rubiin,

To help resolve this issue, please complete the process below:
    Close the ESO launcher
    Open task manager by pressing Ctrl+Shift+Esc
    Go to the Processes tab
    Right click on ZoCrashReporter and select "End Process"
    Restart the launcher

The game should now patch correctly. Should the issue persist, please don't hesitate to contact us again for further troubleshooting.
  • PiszkosFred
    Nyugi, nem nalad van a hiba. Peccselessel nem volt gond eddig az ESO-nal, az aprilisi premier korul volt a launcherrel gond, de az a hiba megszunt. Azota semmi gond nem volt egeszen 2-3 hettel ezelottig, amikor az 1.5.6-t elcsesztek es ott felvettek 1-2 hetre a szopoalarcot. De az is megoldodott, ez a mai reggeli valoszinuleg valami uj hiba, de a lenyeg, hogy nem nalad van a gond, hiszen Running is irta, hogy masnal is elojott.
  • Szuni
    Steamről játék töröl, gyári installerrel feltesz anélkül. Ugyanaz a hibajelenség, a bejelentkezésnél 201-es általános hibakód (lehetetlen hogy tűzfal vagy ilyesmi legyen a hiba, ezeken már túlvagyok, reggel ellenőriztem. Magyarán minden rendben, egyedül bejelentkezni nem enged. Sajnos nincs több ötletem, és türelmem sem.. Másfél év napi szintű GW2-zés után ez eléggé meglepett, hogy ilyen előfordulhat fizetős rendszerben, pedig imádom az ES világát. Mindenesetre harmadszor nem töltök le 60 gigát az tuti... csak egy hete van meg kb a játék, eddig nem volt probléma, de ahogy olvasgattam, peccseknél mindig van valami gond. Kár.
  • Running
    Maga az élet, a természet, a barátok, a barátnő, kocsma, sörök, borok, pálinkák.
  • PiszkosFred
    Hat, akkor meg is van a gubanc forrasa, megint a ZOS cseszte el a frissitest :) A multkor az amcsik szoptak, most mi. Mi lesz itt az Update 6 premierjen, jezus :D
  • Running
    A patch körül is lehet lesz valami gubanc, mert már találtam 2 topicot, ahol megköszönök a csodálatos javítást, mert belépni nem tudnak azóta.
  • PiszkosFred
    Probald meg steam nelkul, sima eso.exe-vel. Ma reggel elvileg volt patch, de az kb 100mb-s volt a hirek szerint (en ma reggel nem inditottam el a klienst, szal csak hallomasbol irom), de semmi esetre sem 1.9 giga. PTS-en volt upgrade par napja, de ott sem uj verzio jott, mast peccseltek.

Illetve a tuzfalad beallitasait is atneznem a helyedben. Ki tudja, jonnek a 2015-os verzio frissitesek sok esetben, hatha ott lett valami elkutyulva es nem engedi ki az eso-t a rendszered.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.12.09. 09:40:29
  • Szuni
    Most ott tartok (a hajtépés határán) hogy a kliens újrarakta magát, de bejelentkezni nem enged ugyanúgy. A Steamből meg kilépni sem lehet csak a gép újraindításával, mert állandóan fut az eso a háttérben, amit érthetetlen módon kézzel sem tudok kilőni a feladatkezelőből..
  • Running
    Repair-el próbálkozz.
  • Szuni
    Tegnap este még minden normálisan ment, ma reggel indításkor valami 1.9 gigás peccset leszedett a játék. Szemre minden oké, , mégis utána 201-es hibaüzenetet kapok. Egy órája szenvedek, megcsináltam mindent amit a support ír , töröltem az updatet, újraindítottam, a helyzet változatlan. Nem akar bejelentkezni. Vírusírtó, tűzfal, egyebek nem változott semmi este óta, nem értem, és kezdek mérges lenni...