24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Terawatt
    Az a rengeteg tárgy ami van a játékban bőven elég lenne szerintem és "csak" össze kéne pakolni a rendszert.

Garrison nagyon jópofa volt és jó volt oda vissza térni. Gw2ben nagyon be volt harangozva megjelenés előtt, hogy a fővárosokban egy egész kerület lesz ami majd a döntéseid alapján változik, azt nudli lett a vége. Jól nézett ki, de kb nulla befolyása volt a karakternek.

Én sem bánnám, ha a Heartfire dlc-t copy pastelnék. Valami erdős dombos részen volt a házam és nagyon hangulatos volt. Nagyon remélem, hogy még sokáig építeni fogják a játékot, mert rengeteg lehetőség van benne és támogatni is fogom a pénztárcámmal. Az meg, hogy a "The most hated mmo for no reason" címet elnyerhetné még változhat idővel. :)
  • PiszkosFred
    De, es ezert is pofanbasznam oket egy peklapattal, mert meg legalabb masfel ev, hogy teritekre keruljon... HA, eljutunk odaig egyaltalan, es nem lesz atutemezve es tovabb csusztatva.
  • Nephin
    (Na látod, pont az ilyesmiktől mentsen meg az összes elképzelt deitás, itt acsarkodsz minden ok nélkül, csak mert ki merészeltem javítani a "nincs EP játékos" című állításodat.)

Árnyékokra lövöldözöl (most már többedszer), mondtam már, ne félj, senki nem vetélkedik veled meg a klánjaiddal. :)
  • BEAST #18706
    Dragon Age-ben sajnos tényleg csak timesink, mert gyakorlati haszna nincs a várfejlesztéseknek. :) Viszont nem azt mondták még régebben a ESO fejlesztők, hogy majd ha 2 éves lesz a játék akkor visszatérnek a témára? :)
  • PiszkosFred
    Jo, akkor masik tema, amely leragott csont, de most meg inkabb haragszom a fejlesztokre, amiert kimaradt. Az pedig a Housing. Nem ujdonsag a dolog, TES sorozatnak a szerves resze, regi klasszikus mmokban is jelen volt, de az utobbi fel evben harom helyen is visszakoszont, nem is akarhogyan. Mind az SWtoR-ban, mind a Dragon Age Inquisitionban es mind a WoW-ban kurva jol osszeraktak egy ilyen timesink jellegu, de megis hasznosnak tuno cuccost, amelyet housingnak neveztek el, es amely kurvara hianyzik nekem az ESO-bol. Mar swtor housingja is ramutatott erre a fajo hianyossagra, de most a WoD Garrisonja miatt egyenesen haragszom a fejlesztokre. :) Van egy kiszabott nagy teruletunk (amely nincs a kontinens 30%-a sem), boven lenne hely egy fasza es kelloen kreativ TES stilusu housingnak, berendezesekkel, valaszthato hazakkal, vitrinekkel, konyvespolcokkal, stb. Pl a Hearthfire-t egy az egyben at lehetne venni, es onnan elindulni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.04. 14:33:01
  • Terawatt
    Jajj mit robbantottam ki egy egyszerű kérdéssel.

Mind két oldal csábító, mert Khordakkal meg a többi régi arccal jól elvoltam /akiket láttam hogy még tolják/ , de a másik csoportosulás újabb emberek megismerése is jó más kérdés, hogy nem szívesen vagyok olyan guildben aminek a neve nem angol [főleg egy rp-sebb játékban] és ráadásul ordít hogy magyaroké. :D
  • Running
    Egészségedre.
    Tudod nálunk szokás megkérdezni egy új jelentkezőtől, hogy szia honnan jöttél. Aztán mondja, hogy egy halott guildből EP oldalról. Ennyi. De szépeket írtál azért, csak semmi értelme nem volt.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.01.04. 14:13:41
  • Nephin
    Kicsit (nagyon) el vagy tévedve. :D

Engem tökéletesen hidegen hagy, ki hol és milyen klánban játszik, szuperül elvagyok, jól szórakozom, ha csapat kell, az is van. Nem mondtam azt sem, hogy nálunk mindenki egész nap ebben a játékban pörög, valahogy nagyon nem ez határozza meg a klánt. Még csak recruitolni sem akarok, mert egyáltalán nem hiányzik az ilyen-olyan sírás és dráma és a kétnapalattv14pistik, meg a "ki a kiskirály a szemétdombon" klánokközti effektus, mint mondtam, remekül elvagyok, a kevés játékidőmet végre konkrét játékkal tudom tölteni, nem békebíróskodással meg diplomáciával (meg "jelentésekkel" a másik klánok "helyzetéről" lol ez komoly? :D).

Akinek tetszik a dolog és ESO-zni akar, az jön, akinek nem, az meg megy másik oldalra, vagy nem ezzel játszik, viszont az, hogy az EP-n nincs játékos, szimplán nem igaz, hát ennyi.

Mi a bajod a bolhapiaccal? Most már többedszerre szólod le, teljesen ok nélkül. Ne félj, nem konkurencia, plusz az induláskor ki lett írva, hogy mindenki akkor jön és megy, amikor akar, nem értem, miért bántja ennyire a csőröd. :D Vagy engem féltesz, hogy feleslegesen foglalja egy klánhelyemet? :P Múltkor mondtam már, hogy nálam elfér, nyugi. :P :D
  • Running
    Írtam pm-et. :)
  • Running
    Én tényeket mondok, nem mesét. A csapatod elment Archeage-zni, akik meg ott maradtak az ESO-ban átjöttek, miután kvázi meghalt a csapat. Nem mesedélutánt tartok, nem én találtam ki, akik átjöttek azok jelentették, EP oldalon mi a szitu. A renegade helyzetét is pontosan megmondták.
    Köszöni szépen jól megvan a Magyar Szövetség, mert egyébként így hívják, (a banner alatt is megtalálod a nevét legközelebb) 100+ aktív játékossal, ja de nem úgy aktívval, mint a Tamriel-i Bolhapiac, hanem valóságos adatok alapján, mivel 30 nap inaktívság után repül az illetékes.
    Egyébként meg a kontent vagy jön, vagy nem, nyilván nem én döntöm el mikor, ennek ellenére, a guild tagjai elvannak, programok vannak, segítséget lehet kérni, szövetségi lottó van, sokak sok új ember ismertek meg, akit érdekelt megtalálta a számítását és a jövőben is meg fogja találni. Ha a lehetőségek bővülnek, akkor még jobb lesz.
    Sajnálom, hogy nem tetszik a mondandóm, de szerintem lassan ideje lenne, ha nem állítanád be magatokat úgy, mintha ESO-ban valami aktív, létező dolog lennétek, mert ez sajna nincs így. Habár lehet, hogy most újra, miután az Archeage-ben megfáradt huszárjaid szivárognak vissza, de fel kéne fogni, hogy nem velem tolsz ki, toltatok ki, hanem azokkal, akik a kiírások alapján EP oldalon indítottak karit, aztán csak azt látták, hogy jéééé, de hát a másik két oldalhoz képest itt nincs semmi.
    Remélem a sértettségeden sikerül felülemelkedned és átgondolni a dolgokat. Egyébként meg én örülnék a legjobban, ha az EP oldalon is lenne valami élet. Elfér minden oldalon pár értelmes magyar guild.

• sznek1975
    nem tudtam hogy nem lehet nevén nevezni a dolgokat. bocs.
  • Nephin
    Or not. Tök jó, hogy megfellebezhetetlenül kijelentesz dolgokat. :P :D Jut eszembe, mi is van azzal a frakciófüggetlen kontenttel, amire a nagymagyarklán épül? Sajna nyomát sem látni.
  • sznek1975
    akkor mit érdemes használni? világ életemben távolsági harcos típus voltam wow-ban hunter anno. Mage meg nem nagyon érdekel vagy bárhogy is hívják itt a hozzá hasonlót.
  • Running
    Guild, aktivitás és programok témakörében az EP oldal halott 4-5 hónapja. Az tény, hogy még mindig van ott pár játékos, de majd átjönnek előbb vagy utóbb ők is, ha társaságra vágynak.
  • 0Fritz0
    Igazán jó nincs, talán a Redguard kapja a legtöbb bónuszt staminára.
    Fejlődéshez íjat csak az elején érdemes használni, mert nincs igazi területi sebzése és az késöbb mindig kelleni fog.
    PvP-n már hasznáhatóbb.

Viszont nemsokára kijön a nagy patch, ami sokat változtathat a jelenleg favorizált buildeken (vagy nem).
  • sznek1975
    Dc oldalon ki az ideális Archery
  • Nephin
    Hátöö... játszunk azért páran, EP oldalon is. Az, hogy altokkal valaki átment, vagy leléptek, az más tészta. Az utolsó kilépő 2 hónapja volt, azóta csak visszajött ember.
  • Running
    Ranged játék nem feltétlen jobb, inkább biztonságosabb, lásd trial, pvp. Sokan már stamina buildekkel tolják a trial bossokat, csak ahhoz már kell némi érzék is.
  • Terawatt
    Ranged játék még mindig mérföldekkel jobb választás? Mert lehet kezdek akkor új karaktert másik oldalon, de nem tudom mi lesz. Sorcim volt
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.01.04. 00:52:42
  • Running
    Magyar szempontból hónapok óta teljesen halott. Renegade nyár óta teljesen inaktív, az aktív magyarok mind átjöttek DC és AD oldalra, valamint minden más új játékost is figyelmeztetünk. Ha magyarokkal szeretnél játszani, akkor a két oldal közül kell választani.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.01.04. 00:07:12
  • Terawatt
    EP oldalon mi a helyzet? Renegade mennyire aktív valaki tőlük(nk)? Rég jártam a tsen. :)
  • sznek1975
    Klaffa videjó tetszett a zene és látvány ami fogadott. hangulatos volt nagyon.
  • Running
    Magyar játékosból sincs hiány, mi kellemesen elvagyunk a magunk 50+ aktív emberével, valamint a 100+ fős szövetséggel. A hangulat jó, programok bőven vannak, tartalomból még mindig van, amit nem tudtunk megcsinálni, mert jó nehéz. Ja aki csapatot keres DC oldalon, mi várunk szeretettel minden értelmes játékost. userid: @Runningwild
    Promó videónk!
  • Running
    Kérem, ne beszéljünk butaságokat. Az általad említett dolgok, amiket ígértek meg ott csúsztak meg, hogy ők sem számítottak arra, hogy a vr rendszert le kell cserélni, egyébként meg pontosan tartották kb azt amit ígértek. Érdemes megnézni a májusi előrejelzést, kb minden ki van pipálva, illetve 1.6-al érkezik a maradék, valamint rá a megcsúszott tartalmak.

Van értelme azon rágódni ki mit ígért, miért és mikor? Milyen az előfizetési modell? Milyen a játék? Szerintem nincs, aki szereti az ESO-t, az játszik vele, aki meg nem szereti, az játszik mással. Minden más csak duma.
  • Kryon
    Ha azt nézed, hogy ráadásul a cart marketes cuccok nagy része egyszerű átszínezés vagy vizuális környezetszennyezés és mégis veszik, nekik nagyon bejött a váltás. Szegény Wildstar hogy eltűnt, ahelyett hogy ők is váltottak volna.
  • Kryon
    A WoD jó lett, de már én is meguntam. Hiányzik a régi csapat, sose azért játszottam wow-al mert annyira jó játék lett volna, hanem mert szerencsére összejött egy elég jó kis társaság. Na ez már sajnos rég nincs meg.
  • Gudott
    Lehet irigylik az SWTOR féle cartel marketes eladásokat, stabilan 100m dollár felett van csak ebből a bevétel évente .
  • Kryon
    Mivel a játék megjelenik konzolra is, ahhoz pedig jobban illene egy DLC rendszer, mint az swtor-féle hibrid p2p/f2p, ezért ha egyszer váltanak, akkor szerintem inkább valami olyasmire fognak amit írtam.

Ez a f2p átka, hogy jól megtervezett f2p játékban a sokszorosát képes elkölteni az ember mint p2p-ben ha nem vigyáz :) Aztán még mondja valaki, hogy f2p-ben nincs pénz a fejlesztésre.
  • PiszkosFred
    En nem ertek hozza, nem vagyok fejleszto. En csak annyit "kerek", hogy fizethessek tovabbra is havidijat es kapjam meg erte a 100%-os, teljes erteku jatekot, korlatozasok nelkul. Tobb penzt koltottem WoT-ban vagy Neverwinterben a sok egyeb kis szar "unlockra" vagy "muszaj megvenned hogy ervenyesulj itemre", mint havi 3500 Ft elofizetesi dij egy wow, swtor vagy eso eseteben. STO-rol nem is beszelve, anyam, pedig azzal a jatekkal alig jatszottam fel evet, de tobbet koltottem ra, mint a masik kettore osszesen :)
  • PiszkosFred
    Mert egy hulye szazat csinal... SENKI sem mondta, hogy most valtanak. Az tortent, hogy kivettek a 180 napos elofizetesti lehetoseget az opciok kozul, mert senki sem hasznalta (vagy nagyon kevesen), es csak maradt a 30 es a 90 napos levonas periodusok. Ezt kiszurta valaki es a redditen megkerdezte, hogy "lattatok?". Na erre valami reszeg es kelloen ostoba helyettes szerkeszto, vagy bepalizott ugyeletes valamelyik nemz. gamer portalnal (ne menjunk bele, hogy hova sullyedt az egesz szakma es miert is nem meglepo ez) megirta, hogy ez az F2P eloszelenek tunik, es hamarosan vege a elofizeteses rendszernek, HISZEN NYILVANVALO, ezert nem lehet mar fel evre elore fizetni, hogy ne legyen hiszti, a bennragadt ido miatt. Persze, azt megtanitottak neki is, hogy kerdezzen, es ne allitson, mert ha kerdezel, nem lehet beperelni, igy aztan mindezt kerdezve tette fel, gondolatebresztonek :). Ezt aztan atvette mindenki, itthon is meg azok a portalok is irtak rola, akik egyebkent magasrol szartak a jatekra eddig, es elindult ujra az orult mokuskerek.

Az, hogy az hivatalos oldalon a francia forum reszlegben az egyik ZOS alkalmazott elmondta, hogy mindez csak azert tortent, mert a kutya sem vette igenybe a 180 napos elofizut, mar kurvara nem erdekel senkit. Megint ott tartunk, mint a pedofiliaval gyanusitott tanar eseteben, akirol kiderul kesobb, hogy koholt es kamu vadakkal illettek, de onnantol o "AZ" a tanar, akinek volt valami pedofil ugye. Sok sikert az ilyen karrierhez ezek utan :) Na az ESO az a premier elott mar volt pedofil, naci, noket eroszakolo perverz, szatir, stb. jatek... akkora ellenszelet meg nem kapott jatek, amelyet ez kapott.

Minden havidijas mmonal, ami nem a WoW, ott lebeg a P2P rendszer levaltasa, de egyelore az ESO tartja magat, nem rosszabb vagy jobb a helyzet, mint volt par honapja. Konzolos sikeres premier vagy nem sikeres premier majd eldonti, hogyan tovabb, de ehhez kellene az is, hogy a vezeto fejlesztok vegre eldontsek, mit akarnak, mert a beta ota eltelt 8 honapban szinte minden belso rendszert lecsereltek, vagy le fognak cserelni, es az sem tul jo, ha egy ev alatt egy teljesen uj jatekot kapunk. Foleg ugy, hogy nincs idod megszokni az aktualis allapotot, mert jovo honapban megint valtozik :) Na de, ez mar az en marhasagom, mit ertek en a lovakhoz.
  • Kryon
    Nekem az is jó, csak így hirtelen nem tudom elképzelni miket tudnának úgy korlátozni a játékban, hogy attól még valamennyire élvezhető maradjon, de mégis nagy igény legyen az unlockokra/előfizetésre. Ha túlságosan lekorlátozzák, akkor aki kipróbálja f2p-ben sikítva rohan telesírni a fórumokat, mekkora játszhatatlan fos, amivel minden újabb érdeklődőt elijesztenek. Ha nem nagyon korlátozzák, akkor meg kevesen fognak előfizetni és nem lesz bevétel. A játékban jobban "egyben van" a világ mint swtor-ban, így egy hasonló mértékű korlátozás sokkal jobban fájna mint ott. Szerintem a b2p jobban illene hozzá. Annyi változna, hogy több nagyobb fejlesztést összegyúrnának, és fél/egy évente kiadnák mint megvásárolható "kiegészítőt". Akkor pénz is lenne a fejlesztésre és nem kéne agyonütni a játékot a korlátozásokkal.
  • Terawatt
    Ez egy jó meglátás. Nekem már be van készítve az előfizura és csak arra vár, hogy WoD vagy Esora jöjjek vissza. WoD-ot egy hónap alatt megunásra toltam, szerintem közel sincs abban annyi tartalom ami megérne egy újra előfizetést ami szomorú, mert minőségi lett amit bele raktak, csak ott tartani nem tart egy végig játszás után. PvP geart effektíven két nap alatt össze szedi az ember casual játékkal.

Szerintem mások is lesznek így, hogy vissza térnek ha eltűnik a mostani vr szintes rendszer. Minden hiányosságával együtt is imádtam a játékot. Így ahogy ezeket írom kezd megindulni a nyál termelésem, szal 1.6kor jövök. :D
  • Kryon
    Ezt furcsállom én is benne, hogy most amikor már kezd látszani, hogy előfizetéssel is életképes a játék, ráadásul közeleg a konzolos megjelenés akkor váltanak. Nem logikus.
  • Gudott
    Bocsi hogy belevauzok a "szomszédból" ,de miért gondoljátok hogy ép a konzol megjelenés idejében váltani a PC verzió f2p-re? Ennyire csak nem hülyék a fejesek. Xbox 360/one Ps3/4 menne az előfizetéses verzió, PC-n meg lehetne úszni havidíj nélkül? Eléggé lábon lövés kategória enne. Az hogy eltűnt a hathavi fizetés, valószínű csak a konzol premier időpontjára enged következtetni.
    Egy dolgot lehet a fejlesztők szemére vetni, az hogy a PC-sek kb early betateszterek a konzolos verzióhoz. Még ha túlzás is, de van benne igazság. A konzol-piac a lényeg, ott lehet a nagy pénzt szakítani, mert kb még szűz területnek számít mmo szempontból.
    Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.01.03. 15:30:44
  • PiszkosFred
    Ez valami betegseg "nalatok" :) Ki a fene mondta, hogy az ESO "iszonyat jo". Egy faszt, rengeteg dolog hianyzik belole, amelyet mar a premier napjan tartalmaznia kellett volna, es meg 1-2 evig nem is lesz benne. Pedig a TES vilaganak szerves reszei es emiatt hianyoznak. Nem "iszonyat jo", nem is uttoro (pedig lehetett volna) az mmok piacan, nem wowkiller (hogy a masik ostoba jelzot is idezzem), stb. Ez egy tisztesseges iparos munka, egy kozepesnel jobb mmo, amely viszont koran sem annyira szar es fos, ahogy az emberek tobbsege tartja (0 perc live, vagy 10 perc betas jatekidovel, vagy ezek nelkul).

Nem kell tartani az f2p-tol, mert ha jol csinaljak, az meg segithet is, tobb penzt hozhat, tobb jatekost, mint eddig. De ha szarul csinaljak, amelyre van esely, mert kurva bena donteseket hoz neha (ersd mindig) Firor, akkor ott nagy baj lesz. Az mar mas kerdes, hogy szamomra valoszinuleg ott er veget az amugy is hatterbe szorulo mese, ahogy f2p-re valt, de ez az en egyeni problemam, van helyette mit csinalni :)

Ami a lenyeg, hogy az elmult 8 honapban szepen kupalodott a jatek - pech, hogy a jelenlegi allapotban (alrendszereket illetoen) kellett volna startolnia -, es meg koran sincs vege, En bizok benne, hogy idovel osszeall az egesz egy egessze, bar az mar mas kerdes, hogy aki a premier ota jatszik vele, az mostanra picit mar besokallt - en legalabbis picit igen, kell is a szunet.

Akar igy, akar ugy, a Fallout Online premierjere tanulnak az ESO tortenetebol es fejlesztoi donteseibol. :)
  • BEAST #18674
    Én sem azt állítottam, hogy csak bug fixek jöttek, de lényegesebb új tartalmak nem kerültek be a játékba (lásd "future updates"). Csak ilyen Craglorn/Trial körüli témák. A Guild Wars 2 is hasonló lendülettek fejlődött. Így kaptunk emlékezetes Karka szigetet, meg a fractal insták. Egy időre leköti az embereket az ilyesmi is, de a nagy ígérgetések idején nem erről volt szó.

Én még azt is megértem, hogy a jó munkához idő kell, szépen dolgozzanak ki mindent mielőtt a játékba kerül. Csak akkor ne állítsuk azt, hogy mennyire iszonyat jó minden már így is. Vagy ha ez a tempó számít jónak, akkor tényleg van félnivalója az embereknek a f2p rendszertől.
  • PiszkosFred
    Lapozz lejjebb is, ott van a lista, hogy mi tortent/erkezett aprilis ota az Update 1 es 5 kozott :) De, nem akarok vitatkozni, hiszen lassan masfel honapja, hogy aktiv elofizu mellett en sem leptem be a jatekba (nesze neked unnepek, Revan es WoD), de azert valotlansagokat ne allitsunk, igen is jottek tartalmi frissitesek is az elmult 8 honapban, nem csak bug fixek. Sot, az a menku sok fix foleg ezeknek az uj dolgoknak koszonheto, mert mindig elbasznak valamit, ha uj tartalom jon. Update 6 utan speciel szerint 2 hetig nem is lesz erdemes a jatek kozelebe sem menni, amennyi minden valtozik, ez a minimum.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.03. 13:57:30
  • BEAST #18672
    A "future updates" lista már akkor is kb így nézett ki, amikor én leléptem. Ha legalább a fele pár sorral lejjebb lenne, akkor valóban rosszul látnám. Érdekes úgy tűnik a plusz guildek már említésre sem méltóak, pedig a justice system környékérén biztos elfértek volna. Viszont igazad van, már tényleg mindegy. :)
  • PiszkosFred
    Hat, rosszul latod, de vegul is mar mindegy. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.03. 12:39:20
  • BEAST #18670
    Legyen, de akkor lottek a masfel havi Updateknek, lottek a fejleszteseknek es marad a cicoma frissites, meg par alibizes ket nagyobb, fel evenkenti/evenkenti update kozott.

Most annyival jobb a helyzet? Lehet nem játszok már, de én most is főleg bug/quest fixeket látok a játék frissítéseknél. Nem látom azt a hatalmas plusz tartalmat, amiért hónapról hónapra fizettek a fejlesztőknek.

Engem személy szerint nem igazán érint a téma. Sajnos az ESO már eljátszotta nálam az esélyeit és az én szememben, nem lett jobb játék (fejlesztés szempontjából), mint a GW2.