24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Imperial faj es stilus tuti, es 99% hogy megkapod az explorer's pack fele kotetetlen faj/szovetseg kombot is. Viszont figyelj arra, hogy amikor ingame mailben megkapod az egyeb extrakat (petek, kincsesterkepek), akkor azt csak egy karakterrel veheted at. Magyaran, ha krealsz egy karaktert, majd level 3-askent rajosz, hogy nem tetszik, de kozben meg atvetted az osszes mappot es petet, akkor elobb rakd be oket a bankba, es utana torold/kreald ujra, mert kulonben ugrottak a cuccok. Nagyon sokan jartak igy anno aprilisban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.07. 12:29:05
  • Nephin
    Nézd, amikor annak idején a Lotroban szénné nerfelték a huntert, én is nagyon pipa voltam. Aztán megtanultam, hogy ne a statokért játsszak, hanem a játékért és ha nerfelnek vagy gyengítenek vagy valami nem úgy lesz, ahogy jólesik, hát istenem, majd visszaerősödik a karakter vagy megtanulok játszani az új körülmények között. A kihívás mindig izgalmasabb, mint a tutiban üldögélés, szerintem. :) Nyilván van egy szint, ami után elmegy az ember kedve az adott játéktól, de - nekem - itt ez gyakorlatilag nem létező probléma, igaz, nem is rusholok a max szintre, hogy trialt farmolhassak, hanem elolvasok mindent és satöbbi. :)
  • TVelvet
    Sziasztok, én tavaly előrendeltem a digital imperial edition-t. viszont, csak most aktiváltam be. :))))
    Szerintetek megkapok minden pluszt? Az expolorers packot is? a preorderesek kapták elméletileg.

Köszi!
  • PiszkosFred
    Marc 17-tel semmi nem fog erkezni, maximum idegesseg es sorbanallas, ha visszaternek az emberek es mindenki egyszerre akar jatszani.
    Nyarig nem valoszinu, hogy lesz uj tartalom, es majd akkor is fizetos fog erkezni (valoszinuleg).
    Lehet fejlodni v10-es karakterrel, ellentetben azzal, amit olvastal valahol valakitol.
    Nem lesz free to play a jatek, ezt a faszsagot jo lenne mar elfelejteni :) B2P rendszerre valt at, csak a havidij lesz torolve, az alapjatekert mindenkinek fizetnie kell egyszer, aztan az uj teruletekert megint, ha ott is jatszani akar.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.07. 11:04:37
  • nomiss
    ha jól értem kiveszik majd a veteran rendszert de mikor március 17 tel ? illetve mikor lesz tényleges új content ? új zónák stb ?
    mert csak az látom mindenhol forumon sírni hogy visszajöttem játszanni v 10 karival hol fejlödjek ? hol van új terület ? craglorn üres azt írják , magad meg ott nem tudsz mit csinálni főleg most... Kapunk valamit free to playnél vagy semmi ? csak mindenki játszhat vele
  • Aloe Vera
    Nephin, nem az a gond, hogy nem lett szebb a játék, és nem is a csp és nem is az alkalmazkodás. Az elv ahogy az új rendszert megcsinálták az a gond.

Miért? Roppant egyszerű. Ha a csp rendszer az eddig elért szint, skill, erő stb továbbfejlesztésének lehetőségét jelentené senki nem szólna egy büdös szót sem. De itt nem ez a helyzet sajnos.

Hanem az, hogy fogták a karaktered és visszanyírták, mint egy birkát és odab..ták neked, hogy nesze paraszt húzzad ha akarod arra a szintre hónapokig tartó grinddel ahol tegnap állt.

Nekem a két kölök mellett 1-2 óra játékidőm van már ha van. Nekem nagyon sok hónapba telt egy vet14-es kari kihúzása, felöltöztetése, a pvp17 elérése ésatöbbi.

És most nem arról szól a játék, hogy hogyan erősíthetem továbbá a karit kreatív módon, hanem arról, hogy hogyan érjem el megint hónapok alatt azt amit már elértem.

Az age of conanban a funcom ugyanúgy meghúzta ezt lépést, csak ott a karikat nem nyírták vissza, hanem a már meglevő skilleket erősíthetted vagy új irányba fejleszthetted + dobtak egy alapjátéknyi új területet és vagy 20 új Hm dungeont és 2 új raidet.

Na én itt erre számítottam de nagyon nem ezt kaptam. És igen kurva pipa sok ember ....
  • Nephin
    Nyilván nem én vagyok az átlag kezdetektől játszó, de nekem nincs gondom az update-tel. Szebb a játék, CSP-t is kapok, a dps csökkent, de majd alkalmazkodok vagy átvariálok, igazából az okoz gondot, mire költsem a pontokat, ez is kellene meg az is. :D
  • Bandras DaSilva #19302
    Egyszerűen csak nem érdekli őket az, hogy beszopta x játékos, de nagyon.

Mi eddig fizettünk/fizetünk azért, hogy majd a konzolosoknak már simán menjen. Abban látják a nagy pénzt és pont ezért nem nagyon hiszem, hogy nyárig jönne bármi komolyabb content.

Ha felhúztál már pár karit és megcsináltad a questeket is, akkor az dupla szopás, mert mehetsz grindolni mint az állat, hogy szerezz champion pontokat, amikkel kb. arra a szintre építed magad vissza, ahonnan indultál.

Nem nagyon játszanak a asaját játékukkal és nem hiszem, hogy leesett nekik, hogy nem biztos, hogy mindenki majd ész nélkül grindolni akar. Ráadásul bent maradtak a veterán szintek is, ami tovább rontja az egészet.

Persze, majd ha kiveszik őket, akkor meg úgy tudsz trialozni, groupolni, stb, stb, higy be kell írnod, hogy mennyi champion pontotd van, aztán majd az okosok meghatározzák, hogy bizonyos tartalmakat csak ilyen vagy olyan szinttel lehet megcsinálni.

Így nem túl vagány a dolog. Hagyni kellett volna 50 szintet csak, a skillpontotk meg a attribute pontok mellé osztani cp-t is, aztán kész.

Akkor akár mindenki húzna x karit. Így akinek van már négy v14es maxolt karija, az nem hiszem hogy újat indít.

De, mint ahogy kezdtem is, ez nem is olyan nagy baj, mert majd jön a konzol és az majd tarol.
  • Running
    Átlag 40% dps csökkenést tapasztalt mindenki, ezért mint az őrült mindenki a dmg-et adó seteket vásárolgatja. Ez az egyik, a másik meg, hogy majdnem egy fél szint 1 CSP (aktív 2-4 játékóra) és 1200 pontot lehet összeszedni, számold ki...
    Aki ezt így kitalálta, az teljesen bolond volt, ebben egészen biztos vagyok.
  • PiszkosFred
    Irtam, hogy lehet nem latom jol, meg nem telepitettem fel az 1.6-ot. De ezek szerint akkor nem a kapott CP mennyiseggel van a gond, hanem azzal, hogy a karakter ertekei/statjai, es ezaltal a teljesitmenye lett elbaszva/nagyon lecsokkentve a CS miatt?
  • Running
    Ezzel most nem értek egyet, mivel a kimaxolt, kigrindelt karakterek akkorát buktak értékekben, hogy amit eddig endgame tartalmat nyomtál, kvázi elérhetetlenné vált. Ok, kell CSP, de most 4 hónapot farmoljon, küldizzen mindenki, hogy ismét elérje azokat a tartalmakat, ami eddig elérhető és teljesíthető volt? Ez itt a gáz, szerintem.
    A csapat fele 200-300 ezreket költött el fejenként, hogy legalább annyira visszatolja az új buildekkel a dps-t, hogy az alap dolgok menjenek, lásd pl v14-en, egy veterán dungeon.
    Vasárnap megpróbálunk egy sima trial-t, akkor többet tudok mondani, de ha nem megy el, akkor az szomorú lesz.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.03.06. 10:34:19
  • PiszkosFred
    Az se segitene sokat, ha minden VR14-es karakter kapna 200 pontot, igy azok, akik kvazi egy eve jatszanak, es van 3-4 maxolt karakteruk - kis tulzassal - azonnal maxolnanak mindent. Maga a rendszer nem az unatkozo, romma farmolt es grindelt mostani VR14-eseknek keszult, hanem a hamarosan erkezo, uj teruletet es uj kuldeteseket hozo, es ott, azokon a teruleteken kalandozo VR14-eseknek. Illetve mindenki masnak, aki VR szintet most eri majd el egy alttal, mainnal. Nem kaptal uj tartalmat most a 1.6-tal, csak uj alrendszereket, vagyis ha mindent kitakaritottal, akkor varnod kell arra meg, hogy tenyleg ertelme legyen az adott maxolt karaktered szamara a CS-nek.

De lehet rosszul latom es ugy kellett volna, hogy minden VR14-es karakter (amibol van majd' mindenkinek 2-3) kap fejenkent 200 pontot, es igy szinte mindent maxolhatnak 2 nap alatt, aztan jon megint majd az unalom, mert az uj teruleteken hiaba szereznek majd ujabb pontokat, nem lesz mar hova kolteni, azert a +0,001%-ert plane nem? Lehet.

Koporsoszegrol meg annyit, hogy egy eve folyamatosan utik azokat a szegeket, ujabb 10 darab a mostani millios nagysagu mennyiseghez kepest lofasz. :)
  • Running
    Templar DPS
    Más opciók
  • rage
    Elég régen játszottam a játékkal, új patch után beléptem, látom, minden skill és attribute resetelve van
    Egy redguard templarom van, 37-es szintű
    Kétkezes karddal játszottam korábban, az úgy tetszett, nem volt túl könnyű sem, s lehetett haladni.

Most szerintetek mely skillekre érdemes tenni? Inkább PVE-t játszom

Köszi!
  • Johika
    Az elso 400 K xp lassan jon, utana felgyorsul. Ma mikor meglett az elso csp. utana 3 ora alatt lett 3.

A veteran instak kemenyebbek lettek, de meg lehet oket csinalni, at kell nezni a skilleket es probalgatni.

Utoljára szerkesztette: Johika, 2015.03.05. 22:35:44
  • Running
    Cryodiilban bezártunk 2,5 óra alatt vagy 20 dolment, és egy 60% CSP pontot sikerült összeszedni. GZ zenimax.
  • Aloe Vera
    Ne legyen igazam de ez a patch legalább 10 koporsószög. Első blikkre pár órányi játék után kb. olyan mintha nem vet14 es karim lenne hanem csak egy sima lvl14-es és azzal próbálnék játszani.

Az biztosan nem volt normális aki kitalálta a 400k xp 1 pont rendszert, tehát egy fél veterán szint xp 1 champ. pontért, ez egy vicc. Az meg, hogy 70-et adnak egy olyan karinak, amely kimaxolt minden területet, minden questet, no comment.

Akit csak ismerek mindenki háborog és az biztos ha ezen gyorsan nem változtatnak akkor megy le a függöny a gamenak.

Kár volt ezért.
  • Nephin
    200k xp 1 pont, nem? Vagy ez csak a váltás előtti xp-re igaz?
  • Running
    Hotfix 3/4/15 - Survey Reports and Lightning Splash
    Hi everyone!

We have just completed a hotfix on both megaservers that have fixed the following issues:
    The Craglorn Woodworker III Survey Report was not being removed from your inventory after clearing the nodes, resulting in large quantities of materials.
    There were some instances where multiple occurrences of Lightning Splash were still unintentionally stacking with each other.
    You do not need to restart your client in order for these changes to take effect.
  • Running
    Ja accountos a csp, de jelenleg nagyon sok xp kell, hogy 1-et kapj, kb 2-4 óra 1 pont.
  • Bandras DaSilva #19289
    Az a gond vele, hogy nagyon sokan megcsinálták már az összes questet a játékban. Ők nem tudják ezeket resetelni, viszont questek nélkül nehéz xpt/cpt/vpt szerezni mert a grind helyeket nerfelgették.

Ha csak dungeonöket/pledgeket/raideket csinálsz, nagyon lassan jönnek a pontok.

Azonban, ha húzol egy új karit, amivel nem csináltad még meg a questeket, akkor úgy könnyebb cpket szerezned, viszont sok oylan ember is van, aki 2-3-4 karin már kimaxolta a questeket, stb és nem nagyon akarnak még egy karit indítani, hogy tudjanak champion pontokat szerezni.

Az enlightened státusz (assem ez a neve) segít ezen, mert úgy jobban jön az xp/vpm, viszont ez csak adott ideig tart és csak 3 napig halmozódik.
  • nomiss
    Miért a champion pont az accuntos? Vagy nem értem mire írod hogy ha valaki nem húz kiskarit?
  • MrPredator
    Hát ez baromi rossz hír. Azt hittem tanultak a hibákból, és ezt már nem basszák el. Én is terveztem a visszatérést, mert az ESO-nál hangulatosabb mmo nem nagyon van jelenleg, de ha csak a bosszúság van megint, akkor hagyom a vérbe az egészet. Pedig annyira reménykedtem...
  • Running
    Champion pontokat nagyon megszívtuk. Több dungeon és akármi után 1/3 csp pont jött össze csapattársnak. Szóval akinek nincsenek küldijei, vagy nem fog karit húzni küldikkel, annak marad az endless farm.
    A damage-k annyira leestek, hogy V2-esre lehúzott dungeon ment le úgy, mint eddig a v12.
    Ha nem lesz megoldás erre a Champion-os dologra, akkor sok régi játékos fogja abbahagyni a játékot.
    Az első pánikroham után, itt az első segítség magickás dk-knak:
    http://tamrielfoundry.com/topic/update-6-dk-dps-firespitter-2-0-magicka-first-version/
  • PiszkosFred
  • Nephin
    Nagyonnagyon szépek lettek az új töltőképernyők.
  • Nephin
    A mountok máshogy vannak, a karakter kap lovaglóskilleket és szabadon válthatsz a mountok között, nem az ő tulajdonságaik számítanak (gondolom ezért az alapállapot).
  • Running
    Az 1.6 letöltéséig egy kis olvasnivaló: AA Trial Hard Mode
  • Running
    Ment a válasz Pü fred. :)
  • Bandras DaSilva #19280
    Én az NA szerveren tolom és nálam sok gond nem volt. Sem a peccseléssel sem pedig a játékban.

Az sajnos igaz, hogy crashelget a játék, de nekem nem tűnt annyira nagyon rossznak. Futottam pár pledget és egyszer dobott ki amikor be kellett menni egy ajtón.

Lagot nem tapasztaltam, de mások panaszkodtak.

hangokkal nem volt gond.

Eltűnő kaják: furi, mert megváltozik a kaják ikonja. Lehet azért gondolták többen, hogy eltűnt. Teljesen máshogy néz ki a kaja meg az ital mint régen. Nyílván a statok is változtak velük.

Ami furi volt az az, hogy a lovam visszaállt alapállapotba...lehet kezdeni fejleszteni megint. Viszont gyorsabbnak tűnik alapból is.

• Running
    Hamarosan megérkezik az 1.6.5 az eu szerverre is, de mindenki őrizze meg a nyugalmát, mert vannak gondok:
    > Szokásos lassú patch letöltés
    > US szerveren óriás laggok, crash, töltőrefagyások és rollback-ek
    > Templar skill (Radiant Destr stack bug, 15k sebzéssel)
    > Inventoryból eltűnt cuccok (kaja)
    > UI bugok, felbontás, repair és swimm feliratok értelem nélkül
    > Eltűnt játék hang
    > Nem iható potionok
    > Rossz crit érték mutató
    > stb, stb, stb...

Lehetőség szerint az addonokat tiltsátok, frissítsétek amint lehet, főleg ha van valami gond. A következő 4 hét valószínűleg az 1.6 bugjainak javításáról fog szólni.
  • Running
    ESO közösségépítés cikk
  • Terawatt
    "Conjure Dremora Lord"? :O
  • Running
    Az adatbányászat újabb áldozata a Spellcraft, akit érdekel kattintson ide.
  • MaRee
    Yay!
  • Running
    Update 6 will be deployed this week! Maintenance on the North American server will begin Tuesday at 8:00AM EST (1:00PM GMT), and on the European megaserver Tuesday at 10:00PM EST (3:00AM GMT Wednesday).
  • nomiss
    Nagyon köszi a választ
  • Terawatt
    Helyes, mert már hetek óta nem léptem be és csak ketyeg az acc. :D /Nem volt kedvem úgy elkezdeni az új karaktert, hogy még nincs bent az új rendszer. Csampinyon systemen kívül érinti rendesen a patct. Főleg azért, mert nightblade lesz és az ahogy elnéztem elég sok mindenben fog változni. /
  • Running
    Update 6 is coming to the live megaservers this week. Get ready for the Champion System, Justice System, revamped Provisioning system, and more!
  • Running
    Pár sor arról röviden, jelenleg milyen lehetőségek vannak a játékban, mi az amivel időt lehet tölteni, a teljesség igénye nélkül:

Szövetségenként 5 zóna + kezdő (gyakorló) terület (lvl1-50)
    Két másik szövetség területe 5+5 zóna (VR1-VR10)
    Group leaderhez skálázódó 15+1 normál 4 fős group dungeon (lvl 12-50), valamint ezek (8 darabnak) veterán módja (VR1-VR14) (ENDGAME content)
    Craglorn: veterán zóna (VR1-től, a terület VR10-VR12-es), dungeon, boss, egyéb feladatok 4, vagy több fős csapatok számára (ENDGAME content)
    Craglorn felső: veterán zóna (VR12-VR14-es), dungeon, boss, egyéb feladatok 4, vagy több fős csapatok számára (ENDGAME content)
    3 db Trial (raid) 12 fős partik számára normal és hard mode-ban (Maxos karaktereknek) (ENDGAME content)
    PVP zóna, várfoglalások Cyrodiil tartományban (lvl10-VR12), kis és nagyobb csapatok számára egyaránt (ENDGAME content)
    PVP zónában legyél te is Emperor (ENDGAME content)
    Dragonstar Arena két nehézségi fokozattal, 4 fős partiknak (VR12+) (ENDGAME content)
    Zónánként world bossok, publik dungeonok, solo dungeonok és dolmenek
    Achievement rendszer és az ehhez kapcsolódó ruha festékek megszerzése
    Skyshard-ok összegyűjtése a zónákban
    Lorebook-ok összegyűjtése a zónákban
    Kincsestérképek megszerzése és a ládák felkutatása
    Set-ek gyártása, vagy kifarmolása
    1000+ solo és group küldetés teljesítése
    6 szakma, sok-sok megszerezhető stíluskönyvekkel és különböző set-ekkel