24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Eksz
    Folytatnam is akkor a sirast az adventurezoneatlansag utan rogton ezzel:

The North American and European megaservers will first be hosted in North America. This gives us a more efficient way to address any platform issues that may arise at launch. After the initial launch phase is over, we will move the European megaserver to the European datacenter
  • ShaiHulud
    had sirjanak :) az is jo amikor wowban kijon egy uj raid es az uber hc guild letolja fobosst 2 het utan, aztan forumokon jonnek a sirashegyek hogy ennyi votl a kontent, azoktol akik meg cska a kozeleben sincsenek a full normal clearnek :)
  • cpuma
    érdekes dmg teszt lopakodásból, ha még nem volt:
  • PiszkosFred
    Ne felejtsd el, sosem "mi" - ha fogalmazhatok így - a nyugodt, a játék minden percét kiélvező emberek rázzuk a virtuális kerítést habzó szájjal a premier után pár héttel :) Én csak azt mondom, hogy két nagyobb bejelentés volt a múlt héten a béta "árnyékában", és hihetetlen, hogy nem csapott le eddig a drága közönség. Már várom, valamivel el kell ütni a következő két hetet, mert 10 percig voltam online wowban, swtor se húzta tovább, és most a diabló is picit furán fest... Tomb raidert meg már az életben nem fogom befejezni, az "hótziher".
  • ShaiHulud
    epp ezert, remelem hogy most megint olyan lesz, de szerintme ilyen tokolosen jatszva mitn ahogy en is jatszom, talan meglesz. illetve ha nem is, akkro is meg ott az 50+ azokat is le akarom tolni meg boven adventure zonolgataas elott.
  • Eksz
    Vanilla wowban volt ilyen talan utoljara. Azota meg eltelt par ev.
  • ShaiHulud
    hat nagyon remelem hogy elso honapban nem lehet 50et sem elerni normal jatekkal, nem hogy adventure zonazni :)
  • Eksz
    Akartam ide irni valamit, most hogy elolvastam az adventure zonaval kapcsolatos "infot" de...
  • Berennior
    WoW-nál*
  • Berennior
    Nálam sem lesz az mint annak idején a WoW-ban.
    Itt lesz mit tenni
    - főküldetés, mellékküldetések csinálgatása (lehetőleg minden területet "kimaxolni")
    - szakmával kapcsolatos dolgok (alapanyaggyűjtés, ruha, fegyver, enchant készítés, kutatás, stb)
    - dungeonok csinálgatása
    - PVP-zés

és még sorolhatnám. Lesz mit csinálni csak legyen rá idő. :)
  • Ubi™
    Aki még nem rendelte meg valamelyik verziót, itt van két greenmangaming-es vouchers.

$12 off Imperial: CE1WXQ-2PQZSH-UDJEQS
    $9 off Standard: S8JTAB-9MR960-R9PKJR
  • PiszkosFred
    Egy kis templar tankolós videó. Cyrodiil, PD
  • SANTANTICA #13347
    Hű én nem csinálok ebből most 50-es rush fesztivált. Tényleg normál tempóban, lehetőleg kivégezve egy egy mapot haladok majd, időm is változó mikor lesz, hol nem lesz. De most nem érzem, hogy 1 hét után írjam a quild chatbe: ding, 50
    Meg ahogy bétában most ráfeküdtem, hogy amit lehet begyűjtök és felhasználom az igen sok időt felemészt.
    Itt nem az van, hogy rohan vendorhoz és táska kiürít gold bezsebel szalad vissza...
    Itt szépen végig kell nyálazni a lootot, van-e valami használható, van-e valami amiben van kutatni való, aztán betörni finomítani, legyártani, bankba tenni. Aztán jöhet megint a terepmunka. :)
  • Terawatt
    Ha minden jól megy akkor azért a többség csak nem jut még el oda, hogy 30 nap alatt már nagyba raidelni akarjon. Persze aki 72 órás maratonokat nyomat az lehet kajabálni fog, hogy nincs content, de az elég szélsőség.
  • PiszkosFred
    Egy millás rajt szerintem kevés, annál több lesz a digitális és a dobozos eladás (én simán 2+ milla saccolom). A valódi kérdés az, hogy május végén mennyi fizető account marad. Mert tegyük fel, hogy nem kezd mindenki 04-04, de a második hullám is elkezdi áprilisban, vagyis május végére, június elejére lehet majd látni a tényleges előfizetői számokat. Na ha ez lesz egy misi körüli, akkor okés (szerintem nem lesz annyi). De, ehhez fog becsatlakozni a konzol megjelenés, az szintén 2 hónap minimum.

Vagyis, kb szeptember az, fél évvel a premier után, amikor lehet látni, hogyan tovább.

Amiről még nem volt szó, és csodálkozom, hogy a véresszájú trollok még nem ugrottak a témára (egyébként innen látszik, hogy a sok buta ember csak azt szajkózza, mint amit a sajtó a szájukba ad, semmi önálló gondolat - tisztelet a kevés kivételnek), hogy premier után 4-6 héttel érkezik CSAK az első Adventure zóna (Craglorn), vagyis jó eséllyel a 30 napos playtime után (vagy annak az utolsó napjaiban), vagyis vagy fizetsz még egy hónapot minium, vagy nem raidelsz... És legyünk őszinték, kevesebbért is küldtek már el az anyjába fejlesztőt :)
  • Munkie
    Az adná mondjuk! :)
  • Terawatt
    Szerintem simán reális az egy millás start, főleg, hogy ha túl nagy probléma nem lesz a játékkal és a sok hülyeség amit a sajtó össze tudott hordani tisztázódik és lenne mondjuk egy 8.5-9/10es metacrit/player értékelési átlag az vonzza majd még a játékosokat.
  • PiszkosFred
    Vagyis, elvileg tudják, hogy mi okozta/okozza. A kérdés az, hogy oldják meg, vagy hozzák vissza a januári nulla lagot Cyrodiilban.
  • PiszkosFred
    (Please note that users in our last scale test had lag issues, especially in Cyrodiil, but this was a game bug, not a location issue – all players, no matter where, experienced that particular problem).
  • Munkie
    ebből 1 millió troll, 2 millió azért mert "ingyé van", 1 milliót tényleg érdekelt, DE aztán kedvét szegte valami. DE ha 1 millióan startolnánk is epic lenne! :D -persze, most ezt így hasra ütve mondtam-
  • Terawatt
    Hát azt írták, hogy 5 milla volt a bétára regeltek száma. Ha tényleg ekkora létszámmal robbanna a játék az első hónapban az epic lenne.
  • SANTANTICA #13338
    Én bízom benne, hogy tudják mi okozza a gondokat, mert így meg is tudják javítani.
    Arról fogalmam sem lehet, hogy a béta létszám az a valós kezdéshez képest több, vagy jelentősen több? Ez érdekes adat lehetne.
  • PiszkosFred
    Az a szerencse, hogy a hírek szerint az US szerveren/szerverrel nem volt gond. Ahogy, a múltkori bétákban sem volt ennyi hiba, mint most. Az kétségtelen, hogy most valamit nagyon elcsesztek. És továbbra is tartom, laikusként, hogy nem a kvesztekkel van a baj, hanem az egyes shardok nem szinkronizálnak terhelés alatt úgy, ahogy kellene. Ezért is van, hogy relog után másik shardra kerülve a kvesztek 90%-a megoldhatóvá vált, mert megjelent a boss, vagy a kvesztitem.
  • SANTANTICA #13336
    De, de a javítás nem 2 hét alatt lesz meg még itt sem.
    pl GW2-ben a lenézett wpvp-n több mint 1 évig(!) tartott, hogy a partikat lehessen rendesen kezelni (pl oflline tagok kirúgása stb) na ez egy 1x befizeted azt várhatsz arra, hogy a legalapvetőbb hibákat is orvosolják féle hozzáállás! (tudom fontosabb volt a rózsaszínű hátizsák állat mielőbbi behozatala a játékba)

Itt nem lesz 1 évük arra, hogy foltozzanak alapvető hibákat, itt meg kell oldani belátható időn belül. Erre céloztam, hogy itt lesz esély a hibák korrekt orvoslására. Ha nem akkor már nem lesz kinek javítgatni, mert elmennek az emberek.
  • j0nNyKa
    mondjuk ezzel a logikával eddig is rajta kellett volna lenniük sokkal jobban az ügyön, mert sokan leírták a játékot a béták során (feltételezem, a mostaniban főleg), az meg nekik potenciális fizető veszteség
    nem?
  • SANTANTICA #13334
    Az túlzás, de igen van mit javítani. Mint minden mmo indulásánál.
    Viszont itt biztos, hogy rajta lesznek az ügyön 120%-al, ugyanis van tét is: ez egy fizetős szolgáltatás és ebből élnek. Ez szerintem előny nekünk, mert hamarabb fogják megoldani és oda is figyelnek miket mondunk.
  • Munkie
    SPOILER!

Elden Hollow - Sorci Heal szemszögéből
    -Zene miatt ne kövezzetek meg!-

• Terawatt
    Ha hitetünk annak, hogy lantecy gondot nem fog okozni az, hogy ott van a szerver akkor nekem mindegy mikor cuccolnak össze. Mostani béta ratyiságát én még mindig csak azzal tudom indokolni, hogy a "két régió" nem teljes gőzzel indulhatott.
  • Running
    ...senki sem számít, túl sok jóra megjelenéskor.
  • Running
    A launcherrel tényleg nagyon elcsesztek valamit, mert szombaton 3x töltöttem le teljesen újra az egész játékot, mire rájöttem, hogy teljesen fölösleges, mert mihelyst megvan a play-re kattintva, le is törli, de akkor is letörli, ha újra elindítom a launchert. Így launcher nélkül simán eso.exe-t futtatva tudtam csak játszani.
    Sokszor védem a játékot, mert túl sok időnként az, amit kap, de az most tény, hogy a mostani bétából kiindulva, senki sem túl sok jóra számítani megjelenéskor.
    Az meg, hogy nincs EU szerver start-ra, az meg olyan, hogy édesfaszom, a teljes tavalyi év nem volt nekik elég kiépíteni, mire vártak?
    Kicsit össze kéne kapniuk magukat, mert egy előfizetéses játéknál nem ez a szint, szerintem.
  • SANTANTICA #13329
    Az Eu-s szervereken kisebb a költségvetés, spórolni kell a falakkal is :)

• SANTANTICA #13328
    Azt azért elárulhatnák, hogy kb mikor, mert sajnos a pvp ebben a formában nem használható.
    Ha indulás után pár nappal az ok, de ha csak hetek vagy netán hónap elteltével akkor addig elég sok minden használhatatlan lesz addig. :(
  • ANDAXINx
    Nálam is volt némi vacakolás a launcherrel. Múlt péntekig két mappám volt, aztán mikor kiválasztottam az EU megaszervert, a nem EUs mappát törölte. Pénteken szépen indult, de az azt követő indításoknál (és azóta is) kiírja, hogy nincs 60 Gb helyem. Nyomok rá egy close gombot, és utána már megy is. (Kérdés, ha lenne 60 Gb helyem, akkor kezdené tölteni újra?)

Ez legyen a legkisebb gond. A hétvégi béta arra jó volt, hogy megint rácsodálkoztam a világra, véglegessé vált a karakterötletem, megismerkedtem a craftolás csodáival, skyshardokra meg lorebookra (kár, hogy ezek kellenek a mage guild képességekhez, elég lassan fejlődtem) vadásztam, benéztem az első dungeonba meg az új területre is. Minden szépen működött, semmi gond nem volt, egy valamit kivéve:

A küldetések! Számomra a TES játékokat a világ, a küldetések, az NPC-k szövegei és reakciói teszik teljessé, mondhatnám, hogy azzal adják el. Nyilván másoknak meg a DPS, meg min/maxing build, meg ilyen olyan 1st killek, stb. a lényegesek, nincs is ezzel baj. De hogy minden RPG játék alapjának számító küldetésrendszer egy bughalmaz volt ezen a hétvégén, az elfogadhatatlan. Oké, béta, de már csak pár hét, és ez a része marhára nincs kész. Remélem ezeket sikerül rendbe vágniuk a megjelenésig.

Itt lentebb írta valaki, hogy nem kell minden küldetést megcsinálni a lvl tizeniksz eléréséhez, hogy lehessen menni a következő területre (láttam ott 9. szintű kollégát is dőlni-borulni). De mivel sokunkat érdekel a sztori, egy hosszú küldetéssorozat vége felé pont nem jön jól, hogy nincs ott a "questgiver", a kinyírandó NPC, stb. Próbáltunk mindent (ami eszünkbe jutott), ki-be logoltunk, új karakter kreálása, én még az egész questline-t is eldobtam és megpróbáltam újra. Semmi. Deshaan területen sokat nem kóboroltam, bár lett volna kedvem. De mikor az első településen felvehető 2 questből az egyik bugos volt, nem erőtettem. A public dungeon viszont tényleg komolyabb kihívás, mint Stonefall területen, tetszik.

Ha javítják a bugos küldetéseket startra (ami elvárt), akkor nagyon jó kis játékot kapnak a TES rajongók szerintem. MMO rajongók meg majd leírják a saját meglátásaikat.

• j0nNyKa
    lehetőleg azt ne locsold meg a tulipánnal együtt, köszi
  • Count Adyn
    Itt lesz nálunk a kertben:))
  • Tyrpak
    Rákerestem, hogy hol mondták, hogy USÁban van... túl sok volt a bullshit a cikkben, úgyhogy ezért maradt ki:

"we have found during our beta tests that the location of these servers is not going to affect the gameplay experience. Our testing has now confirmed that millions of players from Europe (and beyond) can play on our North American server and experience ESO as it was designed—without latency or lag problems."

És ezért:

"After the initial launch phase is over, we will move the European megaserver to the European datacenter – but this will be a seamless migration for users, without additional downloads, logins or action required."

Magyarul launch-nál is, és még ki tudja meddig USÁban lesz, aztán hirtelen átmásolják Németországba, és kánaán. Addig meg "soon TM".
  • PiszkosFred
    Most is annyi kell. Sajnos előbb leszed 30 gb tömörítettet, és abból csinál megint 35gb-t, vagyis kell neki a 60-65gb alsó hangon isntallnál. De, ha máshova rakod fel, és a végleges klienst mozgatod át - én így csináltam (laptop és SSD miatt) -, úgy is ment. Igaz, látva a tombolást a hétvégén, amit a launcher csinált, én eso.exe-t indítottam minden másolatnál, csak a saját asztali gépemen ment a launcher :)
  • Szaruman
    Nekem d-n van, és semmi gond nem volt. Nem kellett átnevezni semmit, szarakodni a jogosultságokkal, etc. Ja, lehet, h a windows rendesen van telepítve, és nem használja az egész család a gépemet (főleg, h 200kmre vannak^^).
  • SANTANTICA #13321
    Viszont, most felpakolják az eu-ra szánt szervereket egy hajóra (és ha nem fog elsüllyedni félúton), akkor ha itt bedugják őket az áramba a 110 volt helyett kapnak 220 voltot, azaz 2x gyorsabban fog menni minden :)
  • Tyrpak
    Jó, ezt lehet, hogy javították, kettővel ezelőtti bétánál egy 6 megás patch kicsomagolásánál írta ki, hogy 60 giga kell neki.