24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• ShaiHulud
    hat nem tudom, mount azert tok mas kerdes, mert pl ha megint elovesszuk a wowot, ott nem csak a funkcioja szamit a mountnak hanem a kinezete is, tehat nem mindegy hogy feher lo vagy barna lo. nem veletlenul lehet kapni battlenet shopban egyedi mountokat (amik funkcioja ugyanaz mint sima mountoknak)

na most egy ring of mara viszont tok mas kerdes, mivel annak nicns kinezete, csak a funkcioja szamit, ezert a funkcio maga az ami exluziv. nem erzem fairnek ha a jatek soran barmikor is megszerezheto lenne normal kiadast vevo embernek is onerobol. mert ott szerepel az imperial edition extrainak felsorolasanal.

normalosnak egy modja van szereznie, hogy lepaktal egy imperial editionossel, hogy rajta hasznalja el a pledge-t ami jar az imphez.

• PiszkosFred
    Igen, a kérdés az, hogy ki mit szeretne bónusznak. Magát a teljes ringet, vagy annak a megszerzését (instant megkapását)? Mert ez esetben igen, másként látjuk - nincs ezzel baj -, mert előbbi a lore és TES szempontból eléggé tré megoldás lenne - @számomra.

Az Imperial Horse - mint item - is nem a lóhasználatra, annak kizárólagos lehetőségére vonatkozik, hanem egy aránylag könnyen és elég gyorsan megszerezhető kényelmi funkcióra (lovaglás / gyors haladás). Olyan funkcióra, amely mindenki számára elérhető lesz 17 000 arany (vagy mennyi is most) leperkálása után.

Ezért gondolom - és remélem - azt, hogy a Mara gyűrű féle extra xp és mint szerepjátékos "házasságkötés" vonulat, csak annyiban jelent extrát, hogy hamar megkapja az illető, ellentétben a többiekkel, akik később, 20-30-as zónákban fognak hozzájutni.

Peteknek nincs funkciójuk, azok lehetnek egyediek, ez bevett szokás. De, mivel van a pénz, amiért korpás a Dóra haja is, ezért szerintem meg fognak jelenni a storeban idővel ezek is. Főleg idővel, annak fényében, hogy marad e a sub vagy váltanak, akkor aztán fel lesz töltve esetlegesen minden lószarra a shop. Bár, reméljük erre nem kerül sor sosem.
  • ShaiHulud
    na ebben mas a velemenyunk, szeritem az lenne a hibas dontes, ha egy dragabb verzios exluziv itemet ellehet erni annak is aki nem azt vette meg. Mert ugye akarhogy nezzuk ez a ring of mara az imperial edition kivaltsagai koze tartozik. elkepzelheto hogy van aki emiatt veszi meg, annak teljesen jogos lenne a felhaborodasa, ha a normal verzios is megkaphatna. az meg nem mentseg hogy mondjuk 10 szinttel kesobb.
  • PiszkosFred
    Értem. Köszönöm. Eszembe sem jutott volna. A körítés, a "korhű" szöveg/nyelvezete és leírása alapján nem hittem volna, hogy egy teszt gomb miatt ennyit fáradoznak. Én megoldottam volna egy "teszt" felirattal.
  • PiszkosFred
    Speciel a funkciójára gondoltam - aka. gyorsan megy - és nem a színére/fajtára. :) Hibás döntésnek tartanám, ha csak Imperial kiadással lehetne Mara ringet szerezni, bármennyire is bagatell a funkciója, de egy online rpgben fontos lehet embereknek. Viszont az elmúlt időszakban sok hibás döntést hoznak/tak, ezért nem lennék nagyon meglepve sem, ha kizárólagos lenne, de bízok benne, hogy megszerezhető lesz ingame is.
  • cain
    tesztelési okokból indokolt ugyan egy reset gomb, de egész eddig úgy volt marketingelve, hogy a gyűrűlidércség a karakter életére szól.
  • ShaiHulud
    jo de a lo eseteben sem lesz senki masnak feher lova, mert az csak az imperialhoz jar.

de fene tudja hogy lesz ez a gyuru ill xp bonuszt ado egyeb ring a jatekban, igazabol engem annyira nem erdekel ez a resze az imperial editionnek, ugyis solo akarok jatszani, tehat eleve nem er semmit szamomra :)
  • PiszkosFred
    Miért kellene kivenni?
  • cain
    kb. 1 soros változtatás kivenni belőle.
  • PiszkosFred
    Hát, kiderül, de én másként látom, mint a ló esetében. Imppel már lvl1-én indulhatsz (lvl3 valójában, mert kb addigra érsz el az első Shrine of Mara-hoz) és kaphatsz ring x 5%/10% extra XP-t.

Aki meg nem Imp verzióval van, az később találja meg a gyűrűt, és max a későbbi szinteken fogja használni majd 1-50 között, illetve a veterán rangoknál.
  • SANTANTICA #13830
    Minden esetre a bétában elástam 9000 goldot egy titkos szikla alá. Kezdéskor megyek és jól kiásom, hogy legyen egy kis induló tőkém ;)
  • ShaiHulud
    ja igen es raadasul xp bonuszt ad, ami nem jo mert akkor hamarabb megvan a max szint :) itt meg pont az a jo hogy lassabb a szintezes:)
  • ShaiHulud
    szerintem mivel a pledget kapsz alapbol es azt hasznalod a masik playeren akkor krealodik meg a nevre szolo ring, ezert gondolom, hogy nem lesz mas modja szerezni ringet. de amugy is kalap szar ez a ring, mert ad1 equipelni kell, ad2 nem lehet mas ring bent helyette ad3 csak akkor aktiv ha a szerelmetespartnereddel egyutt partyzol es questelsz.

azt lehet tudni mekkora a bonusz amit ad?
  • PiszkosFred
    Nem a működésére vonatkozott a kérdés, hanem, hogy kizárólagos lesz e az Imp. Ed. kapcsán, vagy megszerezhető lesz e ingame is. Én értettem volna félre?

"This union is forever."

Ez azért is vicces, mert a legújabb bétában ott volt a reset oltár közvetlenül az attrib és a skill resetés mellett. Nem próbáltam, de a PTS beszámolókban is azt írták, hogy arra szolgál.
  • ShaiHulud
    szerintem amugy a peteket sem lehet majd megvenni, shopban majd masfajta petek lesznek.
  • ShaiHulud
    "When you purchase the Imperial Edition, you receive the Pledge of Mara. This is the item you use to get the Rings of Mara. Only one Pledge of Mara is required—both people do not need to have it.

The pledge can be equipped for use. Two characters can approach a Shrine of Mara within the game. While standing on sacred ground, the character with the pledge can target the character without and then use the pledge to evoke the Ritual of Mara. Both characters must agree to share this commitment. Upon acceptance, a celebration occurs and the rings are placed in each character’s inventory. The rings are marked with the name of the matching character. While wearing the ring and adventuring with the corresponding partner, both characters will receive a bonus to their experience. This bonus stacks with others.

Each pledge can only be used once. The names on the rings cannot be changed. This union is forever."

http://www.elderscrollsonline.com/en-uk/news/post/2014/02/18/ask-us-anything-variety-pack-13
  • PiszkosFred
    „kis jószág ” javítsatok ki ha tévedek de minden cucc(mara gyűrű,vanity pet,stb) megszerezhető a nem preordereseknek is,vagy nem?

Elvileg igen. Gyakorlatilag viszont nem vagyok benne biztos. A jószágok a boltban elérhetőek lesz X dollárért, az szinte borítékolható. Mara legendája, jelen esetben a gyűrűk a TES világ szerves részét képezik, remélhetőleg megszerezhető ingame is.
  • Eksz
    Paul Sage hit you for 169 with API Nerf Bat. Vicces az FTC. :f
  • ShaiHulud
    ez jar a preorderhez, ezeket nem lehet maskent megszerezni kesobb:

Explorer’s Pack:
    -Early access to the game – from the 30th of March
    -Your characters can join any of the alliances, no matter which race you choose.
    -Scuttler pet
    -Extra Treasure maps that can be found during your explorations

ez meg az imperial editionhoz, ezeket nem lehet maskent megszerezni csak imperial editionnel (vasarolhato lesz imperial edition upgrade a normal verziosoknak, dobozoshoz is es digitalishoz is)

-New Imperial race
    -Imperial horse
    -Mudcrab pet
    -Rings of mara: Complete the Ritual of Mara with a friend and receive an experience bonus when you play together.
  • Player16
    az alap felállás 3 frakció frakciónként 3 faj(+imperial)
    ha preorderelsz akkor mindkét verzió(normál/imperial) esetén megkapod az explorer pakkot, ami azt jelenti, hogy bármely fajal kezdhetsz bármelyik oldalon. (pl altmert indíthatsz az ebonheart oldalon)

„majd fajt sem lehet választani” Imperialt nem lehet választani mert ahhoz csak a preorderesek férhetnek hozzá, úgy hogy imperial edition-t vesznek vagy „simát” és később updgradelik.

„kis jószág ” javítsatok ki ha tévedek de minden cucc(mara gyűrű,vanity pet,stb) megszerezhető a nem preordereseknek is,vagy nem?
  • pitt
    Igen, eddig nekem is így jött le ahol olvasgattam cikkeket a magyar oldalakon. Csak félre értelmeztem és azt hittem majd fajt sem lehet választani, mondom micsoda hülyeség ez..
    Engem a szövetség választás annyira nem izgat. Ellenben hogy hamarabb játszhatok (nem is az idő miatt, hanem több free game) az már vonz, illetve a kis jószág az nagyon tetszik, kellene. Viszont egyik sem létszükséglet, játszok ahogy megadatik.
  • Sir Critical
    A pre-order verzió legfőbb pozitívuma az, hogy bármely fajjal indíthatsz karaktert bármely szövetségben. A többi teljes mértékben eltörpül ehhez képest. De szerintem már ezt is írták korábban. A kritikát ne szívd mellre (tudom, nem is vetted, korrektül reagáltál), így tanul az ember.
  • pitt

Nagyrészt igazából csak viccből írtam, elfolyattam a témát, gondoltam, hogy nincs nagyon lehetőség a kódba nyúlni. :)
    Az ember mindig tanul valamit, nem is tudtam h css-el lehet wordwrapolni, szerver oldalban bízok inkább tudod.. de most néztem h van már erre megoldás.
  • j0nNyKa
    a modiknak ajánlhatsz sokmindent, ha pl. rajtam múlna, ezzel együtt másik 521521 hiba is ki lenne már itt javítva :)
    nekünk közünk nincs sajnos a fejlesztéshez, de még csak beleszólás szinten sem - ezt a vezetőség végzi, illetve 1 ember, az is eléggé szarik rá
    egyébiránt a word-wrap a legkisebb probléma kb, másik 2141421 mögött (mindamellett, hogy ténylegesen egy sornyi kód lenne javítani - btw nem phpval, hanem css-sel)
  • pitt

Ahh de megnyugodtam, köszönöm. Ősi, fórumokon és IRc-n szocializálódott kövület vagyok, aggódtam, hogy vitát robbantok ki, pedig nem volt célom.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A játékkal kapcsolatban a dolgok teljesen egyszerűek, csak bennem egy-két félreérthető információ bizonytalanságot szült, és mivel azon sakkozok, hogy megéri e bebukni 3-4e Ft miatt az EA-t, annak terhe mellett, hogy lehet kapok 1-2 ajándékot is, ha türelmes vagyok, inkább kérdeztem, mint sem megpróbáltam kihámozni most én nem értek e valamit teljesen. Aztán az infók alapján (amit megint nagyon köszönök) arra jutottam, semmi olyat nem ígér nekem az EA ami miatt megveszem drágábban és kapcsolaton kívül a játékot. A srác sosem jön üres kézzel, most sem fog, ebben biztos vagyok. Ha meg tényleg igazatok lesz és elszúr valamit, el leszek halmozva minden mással amivel csak szolgálhat, mert egy angyal az ember. (milyen is lehet aki játékboltban eladó? :D )

A lényeg, gáz hülyeségeket kérdezni és széjjel is nézhettem volna jobban, de amit 1 perc alatt nem leltem meg, megkérdeztem, eddig úgy láttam a dilettánsokkal is nagyon türelmesek vagytok, de mégis csak hétfő van, s ezt elfelejtettem ;) (az angolom pedig gyenge közepes féltem ha ott is egy szót félreolvasok már rossz infót találok, ezért itt kérdeztem) 99%ban az irodámból írok, aztán van hogy itt napi 50 ügyfél is megfordul, gyorsan kell intézzem a fórumozást, ezért is van az összevissza loginolás is.

A végtelen binárist köszönöm, a fórum modiknak meg ajánlom a következő nagyon hasznos PHP függvényt:
    http://hu1.php.net/wordwrap
  • danone
    Megkövetlek, leellenőriztem: nekem is csak early acc
  • Munkie
    Ez így pont jól van megfogalmazva. Engem ezért bosszantottak a beragadó questek. Nem azért mert bug, az hol nincs... a sztori, az h minden döntés számít. Minden infó amit megtudni érdekes ÉS lényeges lehet. :P
  • j0nNyKa
    lenti cikkből idézet, számomra fontos pontja a játéknak:
    Every single quest feels important, part of the story, necessary for my personal journey, taking
    the chore out of completing these tasks.
    Nothing feels beneath me, I am no one’s dogsbody here, which is
    probably the most liberating feeling I have experienced in an MMO in years.
  • SANTANTICA #13812
    Érdemes ellátogatni a bannerben közölt linkekre is, mert lehet, hogy néhány kérdésre, már a fórumtéma nevében válaszra lelsz :)

http://www.elderscrolls.hu/forum/17-the-elder-scrolls-online
  • j0nNyKa
    binárisan értek, művészetet is láttam / hallottam már (elég 1-2 teso zenére visszaemlékezni), de hogy a kettőnek k*rvára semmi köze egymáshoz, az biztos :)
  • Munkie
    Mert ez művészet és nem érted! Amúgy bocsi, nem volt szándékos!
  • j0nNyKa
    beraktam spoilerbe, mer szétbasztad vele a topicot
  • PiszkosFred
    Ne vedd a szívedre a dolgot. Ha kérdésed van, fórumon, fészbúkon, itt privátban, ahogy jól esik bárhol felteheted, továbbra is állunk rendelkezésedre. Szerintem még itt a topikban is, a többség érdemben fog válaszolni. És igen, igazad van, nem születik mindenki profinak, amennyit én kérdeztem anno az első mmo-közeli élményemnél, csoda hogy nem vertek agyon a cimboráim :).

De azért annyiban nekik is igazuk van, hogy néha te bonyolítod túl a dolgokat, pedig a legtöbb dolog sokkal egyszerűbb, mint sem az gondolnánk :)
  • Munkie
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    010000101000100100001010001110101000111011101000010011000010111000101000010100010010000101000111010100011101110100001001100001011100010100001010001001000010100011101010001110111010000100110000101110001

(Ha nem értenéd, azt írtam, semmi baj ha nem vagy kocka, ne vedd a szívedre ha mások épp meg akarják mondani a tutit, a lényeg, hogy élvezd majd a játékot)
  • pitt

Hát azért mert éppen nem vagyok képbe az MMO világgal, még nem kell rögtön ilyet írni, hogy nem gondolkozok. Alább is megfogalmazódott már másban is, hogy nem teljesen egyértelműek az itt megjelenő információk.

Lehet te nagyon vágod az egész TESO, MMO, gamer világot és nagyon okos is vagy ezzel kapcsolatban, de jelezném, hogy vannak ám fontosabb dolgok is az életben számomra ahol képben kell lenni, és inkább ezt választom.

Az eddigi Elder Scrolls tapasztalatok alapján pedig nem nagyon találtam magam szemben olyan küldetéssel ami nagy gondolkodásra sarkallt volna, lehet neked sokat kell erőltetned a tekervényeidet a küldetéseken, nekem az egész annyi, hogy ha van este pár szabad órám, akkor jövök-megyek kicsit a világban kikapcsolódásként és kész. Baj?

Nagyon kedvesek vagytok, hogy segítetek ha kérdezem ami nem egyértelmű számomra, meg is köszöntem és nem voltam bunkó, nem jellemeztem és oktattam ki senkit, ezt kérem/elvárom tőled is.

És nem is értem miért ekkora fájdalom, hogy én most lehet elpackázom az EA-t. Nekem nem az életem múlik ezen, néhány óra játékidővel több vagy kevesebb, nem megyek a falnak. Valószínű, hogy nem lesz gond, és még ingyen is játszok egy kicsivel többet, mint mások, nem először kapok Isten módot ezen a kapcson keresztül, ezért merek bízni benne, hogy életem egyetlen igazán várt MMO-ját is így tudom majd játszani.

Végül: Elnézést kérek mindenkitől hogy nem vagyok elég kocka ehhez a fórumhoz.
  • SANTANTICA #13805
    Nyilván minden változik most, azaz frissíteni/átírni kell mindent.
    Biztos, hogy kell majd "takarítani" a régiek között.
  • SANTANTICA #13804
    Ez rémálom.....tényleg vannak ilyen mazochisták ?
  • Ahet
    Mindről nem tudok nyilatkozni. Atropos annyit írt, hogy az FTC addon átalakított verzióját, igyekszik a start előtt közzé tenni.
  • Munkie
    Arról tudni már valamit, hogy a esoui-n lévő jelenlegi addonok, az új API-ra vannak írva v sem? Csak mert még mindig találok buff meg debuff figyelőt, és nem csak magunkra, hanem targetre is, ami meg, ha jól rémlik, nem lehetséges. :O
  • KingBradley
    Sziasztok ! Eladásra kerül eredeti weblapon beszerzett Imperial Edition accountom . Jó áron . Irjatok rám :) ( Csalok kíméljenek )