917
-
cylontoaster #597 Tele van a net UFO észlelésekkel, holdraszállt nácikkal, és hasonlóan értelmes dolgokkal.
Ha ezeket az összeesküvő, nagytitkokat elrejtő nemtudommik nem korlátozzák, akkor ezt hogyan tudnák?
Másik, hogy ezekhez a kreténségekhez is gyártanak bizonyítékokat. Talán figyelemfelkeltés miatt, esetleg ezzel együtt pénzbevétel reményében, vagy csak simán poénból. Vagy azért, mert meg vannak győződve arról, hogy ők tudják a nagy Titkot, amit mindenkinek tudnia kéne, és hogy a tudatlan tömeget meggyőzzék, a nemes cél érdekében nem túl nemes módszert alkalmaznak.
Ezt a cikket sem találtam meg, nem hiszem, hogy jó cáfolatot fogok találni. De ha nem találok, vajon az bizonyítja-e, hogy nem is létezik ilyen? :)
Hány százalékát tudom átnézni a netnek? :D -
#596 Aha, bunkerek...egy 9-10 es erősségü földrengésnél a föld felületén(és nyilván benne is) látható hullámok mennek végig, az a bunkeredet simán szarrá zúzná :)
de legyen, páran (akár pár 100ezren) túlélik az elsödleges csapást, és utána? a többi felsorolt dolog állna :) lehet a rögtöni csapást túlélnék, de nem többel szerintem mint 30 nap :) -
#595 Hát akkor mutass egy linket, ahol hivatalosan foglalkoztak a témával, bemutatják sok sok fotón, megcáfolják, esetleg megerősítik, vagy kijelentik, hogy nem tudnak rá érdemben válaszolni??
egy link?
még képet is alig lehet találni róla..
másik érvelésem, alapból logikai...ha hamisítás ugyebár..mért hamisítana valaki olyan dolgot, ami alapbol hülyeség?? rögtön lebukna..hiszen ember/dino nem élt együtt, ugye?
komplett hülye lenne aki ilyet hamisítana, hiszen azonnal kilógna a lóláb :) -
Tau Tang Wou #594 Vannak már jól felszerelt bunkerek. Semmi gond nem lenne, főleg nem civilizációs vívmány hiány. -
cylontoaster #593 Ez mondjuk növeli a számot, de egészen kizárt, hogy ha egy pontosan olyan becsapódás történne, mint korábban, akkor most is lennének túlélők, ahogy akkor is voltak. Ha nagyobb a pusztítás, akkor lehet hogy nem, de ez akkor már nem hasonlítható össze a korábbival. -
Tau Tang Wou #592 Az is érdekes, hogy miért nem lehet megvenni sehol Michael A. Cremo könyveit . -
cylontoaster #591 Ez így biztos nem igaz.
Ha jött valaki, hogy nagy tudományos felfedezés, megdőlt az evolúció stbstb, és az egész cáfolásához az kellene, hogy valaki odamegy, megnézi azt a kődarabot, és megállapítja, hogy hobbibeton, akkor megtenné.
És mit fog találni? Vagy hamis, vagy nem.
Ha hamis, akkor nyilván azt mondja, hogy hamis. Ha nem hamis, akkor valóban kérdéses, hogy ki meri ezt mondani, vagy inkább lapít, és hamisnak mondja, miközben meggyőződése, hogy nem az.
De az biztos, hogy vannak olyanok, akik megvizsgálnák/ták. -
#590 amit leírtam az kb annak felelt meg...de mondjuk 1% túléli a közvetlen csapást...
és a járulékos dolgokat hogy?
pl: élelemhiány, káosz, járványok(hiszen emberek milliárdjai fekszenek temetetlen)
sugárzás, lélekben összeomlás..hisztéria, pánik, másodlagos katasztrófák ezrei
sötétség, elemi civilizáció teljes hiánya( az emberek 99%a nem tudna megélni a vadonban)stb stb:) -
#589 Nyilván én sem, de sajnos akik értenének hozzá, azok sem foglalkoznak vele, mert nagyon felborítana mindent :) így inkább felejtős... -
Tau Tang Wou #588 Én amúgy arra tippelek, hogy a kormeghatározási módszerekben van a hiba.
Ugyanis az egész a levegőben lóg.
Legalább is az U-Th bomlási soron alapulók.
Na meg arra is rájöttek nemrégiben, hogy a felezési idő mégsem állandó, mindentől független dolog. -
Alfa Of NS #587 Csak akkora katasztrófáról volt szó, mint ami a dínókat kiírtotta. Azt mi túlélnénk. Érsd: a lakosság mondjuk 1%-a. -
cylontoaster #586 Az egy rendkívül érdekes lelet, amennyiben eredeti. Ezt így a monitor előtt ülve biztos nem fogjuk tudni megítélni. Persze én akkor se tudnám, ha az orrom előtt lenne :D -
csimmasz #585 Azt honnan veszed, hogy nem használta? -
cylontoaster #584 Nincs más állatnak öntudata?
Kutya, majom, delfin?
Mennyiben más a mi öntudatunk, mint az amit bennük annak látunk?
Más: ott a lábnyomon a hüvelykujj látszik, hogy különáll, sőt, mintha lefelé is állna kicsit. Ez aligha egy lényé, aki a földön való gyalogláshoz alkalmazkodott. Sokkal inkább egy olyané, aki fán él, vagy "nem rég" mászott le onnan. -
#583 agy bonyolultsága is egy érdekes kérdés:) már a neander völgyinek is ekkora volt az agy mérete...vajon mért? mi miatt alakult ki és lett akkora? mikor nem is használta:) -
#582 keress rá az emberi lábnyom/dino nyom kombóra:) az is ott van valahol, az kb 65millió éves:)
azt hogy? -
csimmasz #581 Ha lenne lehetőségem én is végigjárnám az összeset, inkább mint tengerparton aszalódnék a semmittevés közepedte.
Én eltudom képzelni, hogy sokkal több van az eredetünk mögött mint sima törzsfejlődés.
Maga az öntudat is anyira egyedül álló az állatvilágban, hogy nem is tuják egyáltalán, hogy működik.
Nem tudom, hogy az agy bonyolultsága elég e az öntudatra ébredéshez vagy több kell annál? -
Alfa Of NS #580 "eegen, de 4millió éve nem nagyon voltak 2 lábon járó emberkék, ha jól emlékezem a hivatalos verzióra:) 2.4 millió az első igazi :)"
A lábnyom épp azt bizonyítja, hogy volt korábbi is. Az ember 5-8 millió évvel ezelőtt vált el a csimpánzoktól, ezért belefér az időbe. Ha 25 millió éves ilyen lábnyomot találnak, az lenne az érdekes... -
cylontoaster #579 Egyet kell értsek az előttem szólókkal. Vagy nagyon okos vagy, és szándékosan trollkodsz, vagy borzalmasan ostoba.
Make your choice! -
#578 Nem tenne be?
kiváncsi vagyok ha egy kb 6-8km-es aszterioda becsapódna és 9-es földrengés lenne mindenhol, a kb 2-3km magas árhullám nagyjábol mindent elmosna ami emberi építmény, a hang és hő robbanásban meghalna az emberiség kb 80-90%a, a többi a kitörő járványokban, éhezésben, káoszban, a maradék meg nem tudom mit kezdene a kemény gamma sugárzással, mivel a Van-allen övezet összeomlana, és nem lenn ami védjen a sugárzásától, és 100évekig sötétség lenne, és a növények 99%a kihalna igen hamar, plusz az összes állat. jaaa..de mi túlélnénk..persze:) -
Tau Tang Wou #577 "Ha feltételezzük, hogy a tudósoknak mind az az érdeke, hogy sok pénzt kapjon, és elismert legyen, és mindenki azt gondolja, hogy igaza van, akkor az ilyen új elméletekbe tonnaszám kapaszkodnának a fiatal, feltörni vágyó tudóspalánták."
Amennyiben egy fiatal tudóspalánta ezekbe az elméletekbe kapaszkodik, máris derékba törte a saját karrierjét. -
csimmasz #576 Neharagudj de te vagy túl hiszékeny és könnyen manipulálható.
Akik tisztában vannak az evolució mibenlétével azok nem kételkednek.
Ha találnának furcsaságokat az nem azt jelenti hogy amit eddig tapasztaltunk az hibás, hanem hogy nem ismertuk az egész folyamat minden részletét, hozzá tesszük az új felfedezéseket tehát kiegészítjük, ez mindíg is így működött.
Ha holnap lejönne jézus és azt mondaná, hogy srácok ezt az egészet én génmanipulálgattam és a háttérből irányítottam, akkor valóban dobhatnánk ki az evoluciót mert van egy olyan tény ami igazolja tévedésünket.
-
#575 Én személyesen voltam pár ilyennél, élőben nagyon nehéz még a piramisokról is elhinni, hogy 20 év alatt hordták össze :)
iszonyat nagy, és lenyűgöző :)
-
Alfa Of NS #574 ""feltételezhetően?" ez érv?"
Igen. Azért feltételezhető, mert van okunk feltételezni ismereteink alapján, nem pedig kitaláltuk.
"ezekkel a példákkal nem tudok mit kezdeni...egszer arra hivatkoztok, hogy elméletben beleillik, aztán meg arra hogy nem lehet mindent beleilleszetni, most lehet vagy nem lehet?"
Hogy más mire hivatkozik az egy más kérdés. Én azt mondom, hogy nincs olyan dolog ami nem illeszkedik bele, illetve ha talál valaki ilyet, arról előbb-utóbb mégis kiderül, hogy beleilleszkedik, csak a rendelkezésre álló információk még kevesek voltak. Ha csak korlátozott ismeretekkel rendelkezik valaki valamiről, akkor sok mindent bele lehet magyarázni. Mára viszont egyre nehezebb ilyen dolgot találni, mert a mai ismereteink birtokában egyre könnyebben megtalálható a magyarázat.
"mit értesz azon hogy fejlettebb?"
Több mindenhez és jobban tud alkalmazkodni mind az egyed, mind a faj. Összetettebb csapatmunkára képes stb.
"az ember 100e éve? millió éve? (ki tudja?) mióta van..a dinok 400millió évig királykodtak, tehát sikeresek voltak,"
Az evolúció gyorsuló ütemben halad, tehát ami akkor 400 millió év, az most töredéke. De amúgy nézzük meg 400 millió év múlva az emberiséget, hogy lesz-e még :)
" egy aszteroida betett nekik, de egy aszteroida nekünk is betenne most...pedig ugye sokkal fejlettebbek vagyunk(?)"
Nem tenne be nekünk. Pár millió ember túlélné és ugyan ott folytatná, mint most van. A dínók ezt nem tudták megtenni. Az emlősök folytatták helyettük. -
Tau Tang Wou #573 Aztán EZT láttátok e már?
-
#572 eegen, de 4millió éve nem nagyon voltak 2 lábon járó emberkék, ha jól emlékezem a hivatalos verzióra:) 2.4 millió az első igazi :) -
cylontoaster #571 1: Nem vagy te az a fajta, aki ilyen konteós, minden tudós összeesküdött hogy takargassa az igazságot dologban hisz, úgyhogy ezt hagyjuk is.
2: Na szerintem pont ezért nem kutatják ezeket, vagy nem nagy számban. Ez sajnálatos dolog, de nyilván érthető.
3: Ez ugyanaz mint az első. Egy tudományosan gondolkodó ember célja az, hogy tudjon. Ha 80 éves, és kiderül, hogy élete munkája végig hamis volt, akkor talán nem fogadná örömmel, sőt, sokan esetleg mindent megtennének az új teóriák ellen. De szerintem legalább ennyien lennének, akik támogatnák ezeket. Ha feltételezzük, hogy a tudósoknak mind az az érdeke, hogy sok pénzt kapjon, és elismert legyen, és mindenki azt gondolja, hogy igaza van, akkor az ilyen új elméletekbe tonnaszám kapaszkodnának a fiatal, feltörni vágyó tudóspalánták.
Szerencsére nem ez jellemzi a tudósokat.
Mégegyszer: a 2. ponttal tökéletesen egyetértek, és szerintem minden további pont nélkül ez elég ok. -
csimmasz #570 Igen, végignéztem az összes hasonló sorozatot, nagyon érdekelnek de azért ott is szelektálni kell, amire van ésszerü egyéb magyarázat azt inkább kerülöm nehogy megvezessen és elveszítsem józan ítélő képességem.
-
Tau Tang Wou #569 "Az evolúciós elmélet nem fog összeomlani akkor, ha kiderül, hogy volt civilizáció 100k éve is. ...
Ha a dinókkal együtt valóban létezett ember, az már egy másik kérdés. HA ez így van, akkor még mindig meggondolandó, hogy az evolúció léte hibás-e, az evolúciós erők hibásak-e, vagy csak az a tudásunk, miszerint az emlősök a dinók kihalása után kezdtek jelentősen teret hódítani."
Nyakamat rá mertem volna tenni, hogy bármi is derül ki az nem rengeti meg az evolúciós elméletet, mert azonnal hozzápofozzák a cáfolhatatlan tényekhez.
Szóval beindul a brainstorming és aki nyer, az lesz a következő celeb tudós." -
#568 rengeteg régi rom és lelet van ami előtt értetlenül állnak a tudósok, csak hát könnyebb elfeledni, mint sok sok melót beleölve kijelenteni: nem értjük :) -
csimmasz #567 Ez manapság nem fenyeget, ha van tudományos alapja megjelenhet az ismeretterjesztő csatornákon. -
#566 http://szkeptikus.blog.hu/2007/11/29/zarora_az_idnek_15972
ítéld meg te magad :) -
#565 Ez teljesen igaz, de az emberre vonatkozó része akkor az evoluciónak hibás...
de ez már tényleg más téma...:) de örülök, hogy legalább elgondolkodtál rajta, és halvány kétely merült fel benned :)
Talán ha komoly tudósok, vagy ismert régészek stb, és egy komoly tudományos csatorna nekiállna és teljesen feltárná ezeket a dolgokat, utána mennének, hogy léteznek ilyen leletek, tényleg vannak ellentmondások, megszólaltatnának ismert szakembereket, laborokban megvizsgáltatnák a leleteket stb stb
de ezzel 3 gond lenne
1: ha kiderülne hogy van a dologban valami, és akkor sok dolog felülíródna a hivatalos tudományban, és joggal merülne fel az emberekben, eddig mért nem publikálták ezeket
2: félelem hogy hülyeség az egész, és az összes szereplő tudós, és szakértő blamálná magát, és a tv csatorna is...
3: a hivatalos tudomány képviselői ott tennének keresztbe ahol tudnának, a vallási vezetők úgyszintén... -
csimmasz #564 Nemtudom láttad e a historin az ősi idegenek vagy mi a magyar címe annak a sorozatnak.
Kicsit talán túl lelkesek az abban szereplő kutatók, mindenben UFO t látnak de van egy két nagyon komoly fejtörő benne. például az a rom puma punkunál.
Elképesztő leletek és szerintem többet kellene foglalkozni vele, márha a sorozatban mondottak nem ferdítések. -
cylontoaster #563 Nem hiszem, hogy ezt egy neves, és a szakterületén elismert tudós írta volna, mint ellenérvet.
Ez inkább ilyen SG szintű szobatudós lehetett, még abból is a Tau fajta. Csak ez az illető itt a tudományban hisz. -
cylontoaster #562 +1
Az evolúciós elmélet nem fog összeomlani akkor, ha kiderül, hogy volt civilizáció 100k éve is. Az őskori, és azelőtti időkről alkotott történelmi tudásunk már inkább, de az nem az evolúció.
Ha a dinókkal együtt valóban létezett ember, az már egy másik kérdés. HA ez így van, akkor még mindig meggondolandó, hogy az evolúció léte hibás-e, az evolúciós erők hibásak-e, vagy csak az a tudásunk, miszerint az emlősök a dinók kihalása után kezdtek jelentősen teret hódítani.
De valószínűleg erre vonatkozóan nincs sok, és nincs ténylegesen szilárdan álló bizonyíték.
Azt könnyen el tudom hinni, hogy arra van, hogy civilizációk voltak mondjuk 50k évvel ezelőtt. De ez történelem, és nem biológiai evolúció. -
#561 Na jó, de ez az ember nem egy műkedvelő mint daniken, hanem ismert tudós, akit sok egyetemre hívnak előadni..
hm, érdekes dolgot találtam, idézem mivel cáfolják meg az elméletét, jellemző a hivatalos tudományra ez a hozzáállás, és érv rendszer:)
"Michael Cremo nevű ember (5:05), aki kiadott egy könyvet, amely egy pár ("sok száz") olyan leletről szól, ami szerinte problémás az evolúció szempontjából. Ez a téma nagyon sok részletkérdésbe vezetne, amelyekbe itt nincs módom belemenni, TI sem ment bele.(!!!!!!!!!!!) Arra felhívnám a figyelmet, hogy a Cremo-őrület már kezd lecsengeni, ugyanígy a Behe őrület is. Előjött a dolgaival, a tudomány ezekre megfelelt, egy ideig tartani tudta a média figyelmét, de kifulladt."
ennyi az érvelés...csak nem igaz, mert nem és kész:) nagyon vicces :) -
Alfa Of NS #560 "1979-ben Afrikában, Tanzániában, Mary Leakey több tucat lábnyomot talált. A fizikai antropológusok, akik megvizsgálták a lábnyomokat, azt állították, hogy azok teljesen megegyeznek a mai ember lábnyomával. De olyan kőzetben találták őket, ami majdnem négymillió éves. "
Itt van az a bizonyos lábnyom (Laetoli lábnyom):
Szóval nem egészen arról van szó, hogy pont megegyezett a modern ember lábával a nyomott hagyó. Ez amúgy inkább arra bizonyíték, hogy a két lábon járáshoz szükséges lábforma erősen hasonlít a modern emberéhez. -
#559 Van elég sok nyoma a feltételezett régebbi civilizációnak...szerintem nem kevés...de az már egy másik téma :) -
cylontoaster #558 Elolvastam, érdekes. De mivel ez riport, és nem tartalmazza rendesen az említett példákat, így nehéz vele vitatkozni.
Azért vannak benne érdekes dolgok.
Korábban is volt technikai civilizáció, de ennek semmi nyoma, mert elmállott.
Ezt azért így elég nehéz elhinni. Kövületekben olyan lenyomatok is maradtak, ami nagyságrendekkel régebbi, és mégis annyira részletes, hogy mondjuk szabad szemmel is látszik a toll erezete.
A leleteknél említi, hogy megvizsgálták, és megállapították a korát, stb.
Gondolom a könyvében ez jobban le van írva, de így a cikk alapján ezzel nem lehet mit kezdeni. Vagy így volt, vagy nem. Itt most én is mondhatom, hogy Dr.Máris Szomszéd megvizsgálta a kertemben talált fémdarabot, és egyértelműen megállapította, hogy ez egy földön nem fellelhető ötvözet, illetve egyértelműen nem természetesen jött létre, tehát..