Megvan a tökéletes SETI célpont?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ott írja, hogy találnak régi mobilokat, 15cm-es antennával. így már elképzelhetik hogyan ment végbe az evolúciója.
ha jól értelmezem a példádat, a marslakok csak egyfajta superuj telcsit találnak, és nem találnak régieket, amiböl kilettek fejlesztve az ujak..ok
de akkor nem állithatnak fel telefon evoluciós elméletet, hiszen nincs semmi bizonyítékuk arra, hogy voltak elödök...hm?
de akkor nem állithatnak fel telefon evoluciós elméletet, hiszen nincs semmi bizonyítékuk arra, hogy voltak elödök...hm?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Mondok egy példát nem biológiai evolúcióra:
mobiltelefonok
Voltak a telefonok, amik jó dolgok voltak, de mennyivel jobb lenne, ha nem csak az adott 2nm-n lehetne használni. Valaki kitalálta, hogy legyen vezeték nélküli.
Jó volt, mert sokkal hasznosabb eszköz, mint egy vonalas. De baromi drága volt, így kezdetben nem sokan vették meg. Aztán lejjebb ment az ára, és elterjedt.
Ekkoriban még marhanagy, nagy antennás készülékek voltak. Jók voltak, hiszen bárhol lehetett használni, de kényelmetlen volt hordozni, és tartani. Ezért egyre kisebbek lettek. Az antenna idõvel nem kellett, hogy ilyen hosszú legyen, és mivel útban van sokszor, így el is tûnt.
Pár éve még a kihajtható telefon volt a divat, ezek, mivel 2 réteg van egymáson, vastagok voltak. Aztán változott a divat, és kitalálták, hogy mennyivel kényelmesebb, ha lapos. Ekkor a kihajthatók már életképtelenek voltak, mert túl vastag volt a telefon úgy. És a folyamat persze még mindig tart, és nem is említettem a headset-t és még sokmindent.
Most képzeld el, hogy hirtelen kihalunk. Ez így 2012ben úgyis aktuális, és eddig mintha nem is lett volna a topicban a minnmeghalunk 😄
Aztán jön 30k év múlva egy marslakó tudós, és látja, hogy itt civilizáció volt. Elkezd ásatásokat végezni, és látja, hogy mobilokkal kommunikáltunk. Viszont nem találja meg azokat a telefonokat, amik mondjuk 10 éve voltak, néhány centis antennával. Csak olyat talál, ahol marhanagy, nem tudom, 15 centis van, és olyat, amiben beépített, mint manapság.
mobiltelefonok
Voltak a telefonok, amik jó dolgok voltak, de mennyivel jobb lenne, ha nem csak az adott 2nm-n lehetne használni. Valaki kitalálta, hogy legyen vezeték nélküli.
Jó volt, mert sokkal hasznosabb eszköz, mint egy vonalas. De baromi drága volt, így kezdetben nem sokan vették meg. Aztán lejjebb ment az ára, és elterjedt.
Ekkoriban még marhanagy, nagy antennás készülékek voltak. Jók voltak, hiszen bárhol lehetett használni, de kényelmetlen volt hordozni, és tartani. Ezért egyre kisebbek lettek. Az antenna idõvel nem kellett, hogy ilyen hosszú legyen, és mivel útban van sokszor, így el is tûnt.
Pár éve még a kihajtható telefon volt a divat, ezek, mivel 2 réteg van egymáson, vastagok voltak. Aztán változott a divat, és kitalálták, hogy mennyivel kényelmesebb, ha lapos. Ekkor a kihajthatók már életképtelenek voltak, mert túl vastag volt a telefon úgy. És a folyamat persze még mindig tart, és nem is említettem a headset-t és még sokmindent.
Most képzeld el, hogy hirtelen kihalunk. Ez így 2012ben úgyis aktuális, és eddig mintha nem is lett volna a topicban a minnmeghalunk 😄
Aztán jön 30k év múlva egy marslakó tudós, és látja, hogy itt civilizáció volt. Elkezd ásatásokat végezni, és látja, hogy mobilokkal kommunikáltunk. Viszont nem találja meg azokat a telefonokat, amik mondjuk 10 éve voltak, néhány centis antennával. Csak olyat talál, ahol marhanagy, nem tudom, 15 centis van, és olyat, amiben beépített, mint manapság.
Ok, legyen neked igazad,,akkor hogy is van??
ebböl az ezereléknyi példábol szûrjûk le az evoluciót mint tényt? mikor az össz élölény történetének ezrelékét ismerjük?,
a te példáddal élve: ufo vagyok leszállok grölandon, és egy azaz 1 eszkimót látok, levonhatom a következtetést, hogy ezen a bolygón eszkimók élnek, és csak egy???
ezek szerint...
ebböl az ezereléknyi példábol szûrjûk le az evoluciót mint tényt? mikor az össz élölény történetének ezrelékét ismerjük?,
a te példáddal élve: ufo vagyok leszállok grölandon, és egy azaz 1 eszkimót látok, levonhatom a következtetést, hogy ezen a bolygón eszkimók élnek, és csak egy???
ezek szerint...
Pontosan.. legalábbis a biológiai. Ha nem szigorúan biológiai evolúciót nézzük akkor az eszközhaználat is segíti az adott populációt. Lásd azon madarak akik követ dobnak a tojásra hogy feltörjék mert másképp nem tudnák, vagy ahogy egyes fõemlõsök botokat használnak a hangyák megszerzésére, vagy esetleg a másik egyed elkergetésére. Az hogy az ember kicsit túllépett a kõdobálás, és bottal piszkálás szakaszán az is fejlõdés. Egészen addig pedig pozitív fejlõdés amíg a túlzott eszközhasználat miatt gond nem lesz. (atompukkancs) Ha az elõkerül akkor egy újabb hatalmas evolúciós lépcsõfok jön. Vagy netán jön Tau mester és egyenként eldönti ki marad életbe ki hal ki, és kit kell átalakítani hogy éljen?
10% -át????!!!!!!!!! Bazd a mai élõlényeknek se biztos, hogy ismerjük a 10% -át, nemhogy az elmúlt többszáz millió évét. Még ha ezrelékrõl beszélnénk, az is túl kicsi szám lenne... omg.
bármilyet..😊 csak lássak már egy egyértelmût 😊
a tyúk tojás kérdéshez:
"DNS enzimek és fehérjék jelenlétét követeli meg, hogy ezek segítségével megduplázhassa önmagát, ám az enzimek és a fehérjék a DNS termékei. A DNS-enzim párosnak egymás mellett kell léteznie ahhoz, hogy a DNS-kód alapján létrejöhessen többek között a sejt külsõ rétege, a „sejthártya”. Az élet kialakulásához a DNS-nek, a fehérjéknek és a sejthártyának egy idõben kellett megjelenniük."
egyik sem létezhetett a másik elött..vagy a másik nélkül...az egyiknek hatni kellett volna a másikra, hogy az kialakuljon, de nem hathatott, mert nem létezett...
a tyúk tojás kérdéshez:
"DNS enzimek és fehérjék jelenlétét követeli meg, hogy ezek segítségével megduplázhassa önmagát, ám az enzimek és a fehérjék a DNS termékei. A DNS-enzim párosnak egymás mellett kell léteznie ahhoz, hogy a DNS-kód alapján létrejöhessen többek között a sejt külsõ rétege, a „sejthártya”. Az élet kialakulásához a DNS-nek, a fehérjéknek és a sejthártyának egy idõben kellett megjelenniük."
egyik sem létezhetett a másik elött..vagy a másik nélkül...az egyiknek hatni kellett volna a másikra, hogy az kialakuljon, de nem hathatott, mert nem létezett...
Nem értem ennek a kérdésednek a célját, ha nem is olvastad el sehol még logikusan is ki lehetne következtetni a tényekbõl. Hogyhogy hol vannak, rengeteg "átmeneti" fossziliát megtaláltunk, a többsége már rég kihalt (pl. a leghíresebb: tictalic). De rengeteg ma élõ fajról elmondható, hogy átmenetet képviselnek, de a változások (elágazások) ellenére azok is fenntmaradtak - ez is ugyanúgy igaz a baktériumokra is. Miért nem tûntek el a baktériumok, annak ellenére, hogy látjuk, megjelentek "fejledtebbek" is? Te is tudod a választ erre, nem kell túlságosan erõlködni.
Fejlõdésrõl beszélni meg továbbra is értelmetlen, fejledtebb vagy mint egy fotoszintetizáló baktérium, vagy mint egy madár aminek 100x jobb szeme van ráadásul repülni is tud, vagy mint egy denevér aki hangokkal tud vaksötétben repülni, vagy tudsz úgy ugrálni a fákon, mint egy majom?
Fejlõdésrõl beszélni meg továbbra is értelmetlen, fejledtebb vagy mint egy fotoszintetizáló baktérium, vagy mint egy madár aminek 100x jobb szeme van ráadásul repülni is tud, vagy mint egy denevér aki hangokkal tud vaksötétben repülni, vagy tudsz úgy ugrálni a fákon, mint egy majom?
Amúgy milyen átmenetet keresel? Csak kíváncsiságból..
Olyat mint az ló-zebra-okapi-zsiráf, vagy mint a farkas-kutya-csivava, netán böszömnagy brachiosaurus-kolibri?
Másrészt jöhetne a tyúk vagy a tojás kérdésköre, de a válasz mindenképpen a tojás... csak éppen nem tyúknak készült, de egy sor mutáció azt idézte elõ. Végülis két fekának is születhet albínó gyereke, vagy ahogy Mexikóban él egy "farkasember" család is, akiknél a gyerekek mind öröklik a dús arcszõrzet (és testszõrzet) gént.. Pedig elõnyük nem sok van belõle. Bár itt meg jön az emberi hülyeség miszerint mindenki tud szaporodni nem csak az erõsek. Persze ez jó is, mert nem specializálódunk szélsõséggé.
Olyat mint az ló-zebra-okapi-zsiráf, vagy mint a farkas-kutya-csivava, netán böszömnagy brachiosaurus-kolibri?
Másrészt jöhetne a tyúk vagy a tojás kérdésköre, de a válasz mindenképpen a tojás... csak éppen nem tyúknak készült, de egy sor mutáció azt idézte elõ. Végülis két fekának is születhet albínó gyereke, vagy ahogy Mexikóban él egy "farkasember" család is, akiknél a gyerekek mind öröklik a dús arcszõrzet (és testszõrzet) gént.. Pedig elõnyük nem sok van belõle. Bár itt meg jön az emberi hülyeség miszerint mindenki tud szaporodni nem csak az erõsek. Persze ez jó is, mert nem specializálódunk szélsõséggé.
"...akkor lehet õk másként alkalmazkodtak. Lehet õk szorosan összebújtak vagy nem csak ültek a gép elõtt hanem nekiálltak mozogni. Én februárban pólóban bicajoztam a városban míg azt láttam hogy sokan összébbhúzzák a kabátot. Akkor most ez hogy van? Életben maradtam úgy is hogy nem alkalmazkodtam. Az elmúlt 4 év alatt csak pár hetet hordtam egy sima elöl nyitva tartott hosszúkabátot, és mégis közlekedtem az utcán. Akkor most én mi vagyok? Zsákutca, vagy fejlettebb mint akik kabátot vettek fel? Könnyen lehet hogy míg én a hideget jobban bírom addig a meleget nem.. és tényleg.. volt olyan év amikor márciustól októberig ventillátor elõtt ültem mert melegem volt. Ha a gyerekem is így fog születni akkor célszerûbb lesz elvándorolnunk északabbra, mert ott sikeresebbek lennénk. (lásd tüdõt növesztett halad kimászott a partra), ha meg olyan lenne mint a többi ember és télen õ is fázna, akkor csak bennem volt egy olyan mutáció amit nem tudtam továbbörökíteni (akár azért mert benne is az a gén változott meg, vagy mert lappangó gén és majd késõbb fog visszaütni), és kész."
Hát ez epic.<#worship>#worship>
Elkezdtem kijelölni az idézetet és nem tudtam abbahagyni. 😊
Ezt is csípem az evolúciós elméletben.
Lehet, hogy A, vagy B, vagy C, de lehet 21 is, esetleg 128, akármi...
Ötletelés az egész.
Ötletelni bárki tud, de ez mitõl tudomány?
Hát ez epic.<#worship>#worship>
Elkezdtem kijelölni az idézetet és nem tudtam abbahagyni. 😊
Ezt is csípem az evolúciós elméletben.
Lehet, hogy A, vagy B, vagy C, de lehet 21 is, esetleg 128, akármi...
Ötletelés az egész.
Ötletelni bárki tud, de ez mitõl tudomány?
Pont ebbõl látszik, hogy kevered 😊
Csakhogy az evolució nem döntés kérdése, az adott faj, egyed nem válaszhatja mint egy opciót, hogy ki vagy be kapcsolja...😊
Akkor mond meg hogyan lett az a halfaj? Ki vagy mi miatt? Ne csak trollkodj.. mondj is valamit, mert jelenleg csak a szád jár.
Ha valakinek még gondja lenne az evolúcióval :
http://www.youtube.com/watch?v=wxDOpAM2FrQ&list=UUR9sFzaG9Ia_kXJhfxtFMBA&index=3&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=wxDOpAM2FrQ&list=UUR9sFzaG9Ia_kXJhfxtFMBA&index=3&feature=plcp
nem keverem, a puhatestüböl vázas hal az nem törzsfejlödés, hanem új faj kialakulás..aka evolució 😊 csak nincsenek meg az átmenetiek, azok a frányák 😊
"Mondjuk kiszárad a tó..."
Itt aztán kutya gyorsan kell tüdõt növeszteni, az hétszencség.<#nevetes1>#nevetes1>
Itt aztán kutya gyorsan kell tüdõt növeszteni, az hétszencség.<#nevetes1>#nevetes1>
Az is evolúció ha csak az aktuális pillanatban vagy életképesebb mint a többi. Ha te kabátot növesztesz a többiek nem de mégis túlélik akkor lehet õk másként alkalmazkodtak. Lehet õk szorosan összebújtak vagy nem csak ültek a gép elõtt hanem nekiálltak mozogni. Én februárban pólóban bicajoztam a városban míg azt láttam hogy sokan összébbhúzzák a kabátot. Akkor most ez hogy van? Életben maradtam úgy is hogy nem alkalmazkodtam. Az elmúlt 4 év alatt csak pár hetet hordtam egy sima elöl nyitva tartott hosszúkabátot, és mégis közlekedtem az utcán. Akkor most én mi vagyok? Zsákutca, vagy fejlettebb mint akik kabátot vettek fel? Könnyen lehet hogy míg én a hideget jobban bírom addig a meleget nem.. és tényleg.. volt olyan év amikor márciustól októberig ventillátor elõtt ültem mert melegem volt. Ha a gyerekem is így fog születni akkor célszerûbb lesz elvándorolnunk északabbra, mert ott sikeresebbek lennénk. (lásd tüdõt növesztett halad kimászott a partra), ha meg olyan lenne mint a többi ember és télen õ is fázna, akkor csak bennem volt egy olyan mutáció amit nem tudtam továbbörökíteni (akár azért mert benne is az a gén változott meg, vagy mert lappangó gén és majd késõbb fog visszaütni), és kész.
Mellesleg a "fûccsé vazze" is evolúció csak éppen nem biológiai. A lényeg azon van hogy tud e a populáció alkalmazkodni vagy sem.
A vízben élt egy zónában 200 halfaj. Egy megpróbált kimászni, nem jött össze neki kihalt mert elkapta a nagyobb hal. Egy kimászott mert sikerült neki, túlélte és vígan élt míg meg nem halt. Volt 100 aki nem változott.. õk szerencsére bízták a létüket, meg az addig elért változásaikra. Meg volt 97 alfaj aki úgy döntött hogy õk inkább elbújnak.. övék lett a rejtõszín. 1 meg úgy döntött õ lesz a helyi badass és nekimegy a nagynak.. vagy sikerül vagy nem..
Mellesleg a "fûccsé vazze" is evolúció csak éppen nem biológiai. A lényeg azon van hogy tud e a populáció alkalmazkodni vagy sem.
A vízben élt egy zónában 200 halfaj. Egy megpróbált kimászni, nem jött össze neki kihalt mert elkapta a nagyobb hal. Egy kimászott mert sikerült neki, túlélte és vígan élt míg meg nem halt. Volt 100 aki nem változott.. õk szerencsére bízták a létüket, meg az addig elért változásaikra. Meg volt 97 alfaj aki úgy döntött hogy õk inkább elbújnak.. övék lett a rejtõszín. 1 meg úgy döntött õ lesz a helyi badass és nekimegy a nagynak.. vagy sikerül vagy nem..
Helló! Csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy az, hogy az ember ilyen fejlett lett technikailag ( pl ugye a fûtés) az ugyanúgy az evolúció része, ez egy természetes dolog. Valószínû, hogyha máshol kifejlõdik az élet, akkor az evolúciónak köszönhetõen elõbb-utóbb beindul ez a technikai fejlõdés. Csak mi gondoljuk, hogy már nem tartozunk bele a természetbe.
Félreértettél: az evolúciót kevered a törzsfejlõdéssel.
A puhatestûek csak egy példa volt, hogy szemléltessem mi a különbség.
A puhatestûek csak egy példa volt, hogy szemléltessem mi a különbség.
Ez egy szemléletes példa volt, reméltem, hogy a párhuzamot érteni fogod..
Tüdõshalak volt a kérdés. Mi a környezeti változás? Mondjuk kiszárad a tó, amiben élnek, és a fulladás veszélye fenyeget(meg a kiszáradásé).
Megoldás: legyen tüdõnk.
Ez volt ugyebár a kabát, míg a tó kiszáradása a tél.
A fûtés: ássuk be magunkat a földbe, és nyálkás burokban várjuk meg, míg lesz víz a tóban.
Azok a halak, amik nem voltak képesek olyan változást produkálni, ami elég jól bevált, azok elpusztultak. Lehet, hogy csak egyféle megoldás volt, lehet, hogy többszáz. Talán egy sem.
Tüdõshalak volt a kérdés. Mi a környezeti változás? Mondjuk kiszárad a tó, amiben élnek, és a fulladás veszélye fenyeget(meg a kiszáradásé).
Megoldás: legyen tüdõnk.
Ez volt ugyebár a kabát, míg a tó kiszáradása a tél.
A fûtés: ássuk be magunkat a földbe, és nyálkás burokban várjuk meg, míg lesz víz a tóban.
Azok a halak, amik nem voltak képesek olyan változást produkálni, ami elég jól bevált, azok elpusztultak. Lehet, hogy csak egyféle megoldás volt, lehet, hogy többszáz. Talán egy sem.
Amúgy, szóltam.
Többször is. <#nevetes1>#nevetes1>
Többször is. <#nevetes1>#nevetes1>
"Mert eddig még nem láttam a 400 hozzászólásban egy értelmes linket vagy meggyõzõ érvelést tõled."
Semmi gond.
Engem nem zavar a vakságod. 😊
Semmi gond.
Engem nem zavar a vakságod. 😊
Akár szólhattál is volna! 😊
nem keverem, a tudósok állítják, hogy a puhatestüekbõl fejlödtek ki
OK. <#kacsint>#kacsint>
Sejttem, hogy a "nekem"-t "nem"-nek olvastad.
Sejttem, hogy a "nekem"-t "nem"-nek olvastad.
Meg a francot. Akkor erõsebb valami, ha a mutációja pozitív. Ekkor esélyesebb, hogy túlél egy faj egy antibiotikumos kúrát, meteorbecsapódást, vagy klímaváltozást vagy sorolhatnám. Ha negatív a mutáció jellege egy nyomorék marad, ami mindegyik másik egyed elõtt elhullik. Amúgy úgy látom mindegy. Nem az evolúcióval állsz hadilábon, hanem a józan ésszel, logikával. Mert eddig még nem láttam a 400 hozzászólásban egy értelmes linket vagy meggyõzõ érvelést tõled. A további kellemes estét! 😊
de az nem evolució..vazee, az evolució biológiai válasz!! fejlödés, változás, jobb erösebb, okosabb egyedek, akik továbbörökitik a génekben..ha elmondod a gyerekednek hogy fütsé vazee, az nem evolució 😊
Ezek a hatások nagyon ritkán globálisak ezért csak bizonyos élõhelyeken van komoly nyomás az egyedeken, amik ott élnek azok vagy változnak vagy eltünnek de ez nem jelenti az egész faj kipusztulását.
Itt megint kevered a törzsfejlõdést, és az evolúciót.
Lehet, hogy a vázas halak nem a puhatestûekbõl lettek, hanem egy olyan más csoportból, amit eddig nem is ismerünk. De ettõl még az evolúció létezik, és olyan, amilyennek tudjuk.
Lehet, hogy a vázas halak nem a puhatestûekbõl lettek, hanem egy olyan más csoportból, amit eddig nem is ismerünk. De ettõl még az evolúció létezik, és olyan, amilyennek tudjuk.
A többiek vagy nem élik túl, vagy más trükköt használnak. Mondjuk bekapcsolják a fûtést a kocsiban.
egyértelmû hogy nem, sokkal több.
szerintem az összes élt faj kb 10% ismerjük talán.
ezért ebbõl a 10% bol következtetést levonni az egészre, elég merész szerintem.
szerintem az összes élt faj kb 10% ismerjük talán.
ezért ebbõl a 10% bol következtetést levonni az egészre, elég merész szerintem.
Basszameg teljesen igazad van, ötvenszer is átolvastam és a nekem et minden alkalommal nem nek olvastam!
Lehet kellene már aludni menni.
Lehet kellene már aludni menni.
ok, beszélgessünk..ha nem anyázgatsz 😊
ok, változás külsõ hatás miatt jön létre...a tüdös hal kimászott a partra mert hatás érte....csakhogy az a hatás az összes ott lévõ többi halat is érte, õk mért is nem másztak ki, tüdöt növesztve?
ha a példádnál maradva...nincs kabát senkinek, és jön a hideg..és én kabátot növesztek, és túlélem..de más nem növeszt de így is túléli, akkor rá nem hatott a hideg??? csak rám??? vagy hogy?
ok, változás külsõ hatás miatt jön létre...a tüdös hal kimászott a partra mert hatás érte....csakhogy az a hatás az összes ott lévõ többi halat is érte, õk mért is nem másztak ki, tüdöt növesztve?
ha a példádnál maradva...nincs kabát senkinek, és jön a hideg..és én kabátot növesztek, és túlélem..de más nem növeszt de így is túléli, akkor rá nem hatott a hideg??? csak rám??? vagy hogy?
Kérdésem: Szerinted csak annyi faj élt és annyi egyeddel amennyit megtaláltak? Válaszolj már erre légyszíves és akkor talán újra normálisan fogok állni hozzád.
Folyamatosan találják meg õket, mindet sosem fogják nyilván.
"És a nem szó benne az tényleg nem ?"
Tényleg nincs benne a "nem" szó, de most már tényleg nem értelek.
Tényleg nincs benne a "nem" szó, de most már tényleg nem értelek.
http://www.dailymotion.com/video/xqguiz_sivatagok-meghoditoi-david-attenborough-elet-a-foldon-7-13_animals&start=2592
Tessék. Ez kígyók kialakulásánál meglévõ, ma is élõ átmenetek sora.
Javaslom a sorozatot, legalább pár részt nézz meg.
Tessék. Ez kígyók kialakulásánál meglévõ, ma is élõ átmenetek sora.
Javaslom a sorozatot, legalább pár részt nézz meg.
Sõt meglehet hogy azok az evolúciós elágazások végül két fajt eredményeznek nem pedig egy zsákutcát és egy sikerest.
ok, de akkor fenáll a kérdésem, hol vannak az átmeneti fajok?? a régi fossziliák, vagy a maiak? hiszen az evolució ma is zajlik😊
Ha nem változik a környezet akkor az egyed minek változzon? te felveszel egy nagykabátot nyáron? Nem... télen felveszed? Igen... Miért? Mert megváltozott a környezet. Ha állandóan nyár lenne akkor kellene kabát? Nem? Miért? Mert nincs rá szükséged... de mi van ha hirtelen bejön a cidri? Ha nincs kabátod így jártál, míg akinek volt az felveszi és vigyorogva megy tovább.
Ha ezt nem fogod fel akkor nem tudom mit.. mellesleg fölényeskedhetsz itt az ásít... unalmasoddal, de be kéne látnod hogy míg én példákat és logikus dolgokat hoztam fel (még amikor anyáztam is) addig te csak annyit mondasz hogy: Tévedsz... vagy hogy: Nem úgy van... mert csak.
Lássuk mi a te nézeted a világmindenségrõl.. hidd el szívesen olvasnánk akár 2-3000 szavas cikkecskét is.. csak éppen kéne valami ami kikerül a nem és a tévedsz hatókörébõl.
Ha ezt nem fogod fel akkor nem tudom mit.. mellesleg fölényeskedhetsz itt az ásít... unalmasoddal, de be kéne látnod hogy míg én példákat és logikus dolgokat hoztam fel (még amikor anyáztam is) addig te csak annyit mondasz hogy: Tévedsz... vagy hogy: Nem úgy van... mert csak.
Lássuk mi a te nézeted a világmindenségrõl.. hidd el szívesen olvasnánk akár 2-3000 szavas cikkecskét is.. csak éppen kéne valami ami kikerül a nem és a tévedsz hatókörébõl.
hülye szar zsákutcák, már rég ki kellett volna halniuk 😊 jobb lenne ha kollektive elharapnák saját nyakukat 😊
Kelta, lehet hogy nem túlságosan célszerû átmeneti fajnak hívni, ha még ma is él valahol, ettõl függetlenül ezekbõl rengeteg más faj alakult ki, amiknél ez egy lépcsõfok volt (fejlõdésnek meg tudományos megközelítéssel semmi értelme, csak változás). Ha egyszer nincs szelekciós nyomás rajta, akkor nyugodtan életbe maradhat az is (pláne ha nem sikerül hatékonyabb változást produkálni, amivel kiszoríthatja az ahhoz képest hátrányban levõ tulajdonsággal rendelkezõ egyedeket).
Egyenlõre megvannak, hogy mi lessz velük az még kérdés! 😊
Elvesztettem a fonalat. Vegulis mi van a geparddal? 😊
Mondok egy jobb példát, amire tudok átmeneti állatokat.
Sok gyíkfajta átáll földalatti életre. A föld alatt a sérülékeny szemek nemhogy feleslegesek, de kimondottan hátrányosak. A kiálló, mozgást akadályozó lábak szintén.
Ezért szépen fokozatosan elveszítik ezeket.
Keresem róla a videót.
Sok gyíkfajta átáll földalatti életre. A föld alatt a sérülékeny szemek nemhogy feleslegesek, de kimondottan hátrányosak. A kiálló, mozgást akadályozó lábak szintén.
Ezért szépen fokozatosan elveszítik ezeket.
Keresem róla a videót.
Szerinted mi a mondókád jelentése?
És a nem szó benne az tényleg nem ?
És a nem szó benne az tényleg nem ?
"Mindenesetre bámulatos, ez a 2,4 milliárd éve feltalált tökéletesség, ami azóta se tudott tovább fejlõdni. 😊
Vajon mennyi idõ kellett a kicsiszolódásához?"
ha egyszer az adott élettere ennyi idõ alatt nem változott olyan jelentõsen hogy új életképes/zsákutca válaszúthoz érjen a populáció akkor úgy maradt. ha egy fajnak semmi elõnye sem származik abból hogy nagyobb lesz és pikkelyes lesz és egy harmadik tüdõlebernyegben bélgázt tartalmazva majd valami módon tüzet okádhasson, akkor azon egyedek akik csak simán nagyobbak vagy pikkelyesebbek lettek nem feltétlen fogják a génjeiket sikeresen örökíteni.
Ha holnap globálisan kijelentenék hogy csak a szõke kék szemûek párosodhatnak akkor vajon pár generáció múlva milyen lesz az uralkodó haj és szemszín? Ez evolúció, mert a szõkék és kék szemûek életben maradtak, míg a többiek nem. Te meg jöhetsz a kötözködéseddel hogy majd kontaktlencse meg hajfesték... (mint a retardált példád balesetben félkezûje), attól még ezek a csalók utódai nem lesznek szõke kék szemûek.. és ha továbbra is vadásszák õket akkor õk bizony ki fognak halni.
Vajon mennyi idõ kellett a kicsiszolódásához?"
ha egyszer az adott élettere ennyi idõ alatt nem változott olyan jelentõsen hogy új életképes/zsákutca válaszúthoz érjen a populáció akkor úgy maradt. ha egy fajnak semmi elõnye sem származik abból hogy nagyobb lesz és pikkelyes lesz és egy harmadik tüdõlebernyegben bélgázt tartalmazva majd valami módon tüzet okádhasson, akkor azon egyedek akik csak simán nagyobbak vagy pikkelyesebbek lettek nem feltétlen fogják a génjeiket sikeresen örökíteni.
Ha holnap globálisan kijelentenék hogy csak a szõke kék szemûek párosodhatnak akkor vajon pár generáció múlva milyen lesz az uralkodó haj és szemszín? Ez evolúció, mert a szõkék és kék szemûek életben maradtak, míg a többiek nem. Te meg jöhetsz a kötözködéseddel hogy majd kontaktlencse meg hajfesték... (mint a retardált példád balesetben félkezûje), attól még ezek a csalók utódai nem lesznek szõke kék szemûek.. és ha továbbra is vadásszák õket akkor õk bizony ki fognak halni.
már a puhatestüek és a vázas halak közti átmenetet sem találták meg..pedig az nagyon nagy ugrás volt..és sehol egy átmeneti fosszilia, vagy hal, vagy puhatestû...😊
Ugye, hogy nincs benne a "nem" szó. 😊