41
-
sanyicks #41 Azért mert telóban nincs swap, mert nincs vinyó (nem is hiányzik), el kell férnie mindennek a memóriában. Másrészt pedig szaré hugyé adják a memóriát, már csak ezért is sok kell. Ennek ellenére a telefonok 90%-ban még ma is csak 512 mega ram van. 1 giga már soknak számít. Hol az a nagyobb erőforrás? Egy arm mag pedig nagyon a töredékét tudja annak amit egy asztali processzor tud...
(egyébként meg a 4096*4096 nem felbontás hanem képméret. Egy jármű modell kivül belül minden egyes darabja ezt a textúrát használja, még helyenként ez is kevés) -
MacropusRufus #40 Elég 2 giga. :) Mivel nem professzionális renderelést végzek., ezért rohadtúl ráérek.
Több gépem van, ez most a "legújjabb" szerzemény. Eredetileg ebben is 4 volt, de ezt az öregem magánál tartotta, neki is kell, így most ő 8gigával renderel. ;)
Nekem elég 2 is, ui. nem profi vagyok. Amatőr szinten meg ráérek várni 1-2 órát is egy kész képért. Bár nem igen szoktam 1600x1200-nél nagyobb képet készíteni mert számomra felesleges. Animációt szintén amatőr szinten nyomom, de az max. 1024x768. A textúrák meg kb. fele akkorák sincsenek mint amit írtál, mert arra a következtetésre jutottam, hogy mivel úgy is használom a mozgásoknál a motion blur effektet ezért a textúrák úgy is el lesznek enyhén mosódva, tehát nem kell ekkora felbontás nekik. A képek esetén más a helyzet, de ezért nem fogok külön textúrákat tárolni.
De itt a lényeg nem is azon volt, hogy most swap-ol-e a gépem vagy sem. Hanem az, hogy ezt gond nélkűl megteszi. Ennél nagyobb erőforrás van egy átlagos okos telóban. De minek?
-
sanyicks #39 2 gigával renderelsz? milyen felbontásban? 640x480-ban ban? Mert nálam 4 gigánál úgy swappel a fos max ha renderelek egy 4096*4096-os ao textúrát, mint az állat. -
MacropusRufus #38 Kérdés: miért kell egy telefonba 2 mag meg több giga memória?
XeonII DualCore 3.02Ghz + 2Gb RAM... Ezzel renderelek meg animációt készítek.
SolidWorks-el, hogy áll egy ilyen telő? Esetleg Autodesk Maya 3D?
Valószínűleg megfektetné a legjobb telót is. Ahhoz, hogy képeket kezeljek, meg a sok kis mobil marhaságot nincs szükség 2 magra meg több ghz-es órajelre sem.
Jól optimalizált kódokra viszont igen.
HD lejátszáshoz meg elég egy célorientált hardver ami csak ezt tudja.
HD képek kezelése nem igényel nagy gépteljesítményt, egy HD kép 2megapixeles. Ezt a 10 évvel ezelötti fényképezőm is pik-pak kezeli. A pár megabájtos alkalmazások viszont leszívják a gép erejét: szar kód.
Véleményem szerint ez a magszám növelés egyenértékű az évekkel ezelötti megahertz szám növeléssel: parasztvakítás.
Amíg mindenből 1 van csak a magokból kettő addíg ez egy nagy nulla, nem párhuzamos szálon történő feldoglozás, viszont arra jó, hogy leszívja a teló aksiját. -
m4G1c #37 Galaxy Note-om van és semmi para nincs vele. GTA3 tökéletesen megy. Real Racing dettó. Ha éppen ráér, visszavesz 200 Mhz-re. Intenzív használat mellett 24 óránként töltés. És eddig egyszer sem fagyott. -
TomecK #36 Ha már aksiidő: Motorola Defy -m 4 napig bírja töltés nélkül, napi 1-1,5 óra dumálással, 1 óra nettezéssel, és 1 óra játékkal. Nekem ez az átlagfelhasználás. Persze, használok egy kis pogit ami ha lockolom telót leveszi proci órajelet 300 Mhz-re az 1100 -ról. -
sanyicks #35 nem találtál egy 5v-ot vagy usb-t? Hol jártál, közép afrikában? :D
Akkuidő rohadtul nem os függő, de nem gáz ;) -
Ender Wiggin #34 Mivel sosem lesz előfizetésem, ezért az okostelókat nem nekem találták ki (meg azért sem, mert két elvárásom van a telefonnal szemben, amit egyik okos sem tud). De rossz irányba halad a világ, ha nem marad más választás a piacon csak ezek a szarok. -
wright #33 Nem olyan régen,olyan országban jártam 3 napig ahol a 'csodaandroidos' készülékemet nem tudtam tölteni az eltérő elektromos szabványok miatt.Első nap vége felé már ki kellett kapcsolnom....továbbá egész nap repülő mód stb....pótakksi nuku....Ott álok telefon nélkül...3 hete boldog szifon tulaj vagyok.Láss csodát minden basztatással kibír 3 napot.
Ezzel csak azt akartam kifejteni,hogy lehet akármilyen erős a hardver,pont a lényegen a:'elérhető vagyok' csúszik el az android.Meg még sok minden máson is -
#32 Tök mindegy, hogy milyen vas, ugyan olyan Androidos bóvli mint a többi okosteló 90%-a. -
codylcran #31 "A Nokia, aki még mindig komoly szereplőként van jelen (küzd saját jövőjéért) a szegmensben, most tette közzé első negyedéves eredményeit, amelyek kissé lesújtóak. Jelentős mértékben visszaestek ugyanis az eladások, ezen még a Lumia 900 vártnál jobb adata sem tudott javítani"
Ki írja ezeket a marhaságokat? A Lumia 900 április 8. óta elérhető az USA-ban és Európában még nem is lehet kapni... Hogy a halálba emelte volna az első negyedéves bevételt? -
#30 3GS-em van, mindenki tudja,régi és milyen hardverrel rendelkezik, DE mégis mennek ugyanazok az alkalmazások mint mondjuk galaxy 2-ön. A rendszer alig eszik 40 memoriát, és mikor azt jelzi hogy csak 50 van szabad(pár nyitott alkalmazás miat) mégis megnyitom a gta3-at vagy unreal motorra épült infinity bladet és SIMÁN VISZI,rálehet keresni nem kis játékokról van szó.
Kérdezem én akkor mire ez a nagy felhajtás hardver terén,inkább optimizálni kéne azt az androidot..mert nekem volt de mikor már csak kevés ram állt rendelkezésre szétesett és lefagyott a rendszer a héten legalább 3-5x.
Nem vagyok egy almba buzi,de ők legalább jól megcsinálták,nincs hiányérzetem mint androidnál hogy nem megy egy alkalmazás a 80e telefonomom vagy szagat a rendszer vagy valami,egy telefon legyen stabil,és hiába jönnek ki az erősebb telefonok ne mondja már meg nekem senki hogy nem fagyot még be neki az android.. -
tomcsa4 #29 Tömegtermelés van. Fogod a kódsorokat, összehegeszted, majd jön a következő. Sablonokból dolgozol.
A másik: ezek a cpu-k teljesen más felépítésűek, mint az asztali rendszerekben lévők. Nem szabad összehasonlítani pusztán az üzemi frekvencia alapján.
Ráadásul ma nagyon népszerűek az okostelók és a tabletek. Majd lehet később visszatérnek az egy-két maghoz, magasabb frekvencián, jobb optimalizálással, de ma el kell adni a sok magos csodákat. Ráadásul pl az Android zsigerből elbaszott rendzser, de ahelyett, hogy teljesen újraírnák, inkább leszarják, majd a hardver megoldja alapon. Holott a szoftver irányítja a hardvert és nem fordítva (mint azt sokan gondolják). -
orbano #28 azért lássuk be, többet ki lehetne hozni ezekből a vasakból. csak ugye ugyanaz a szar, mint a PCknél. 26-féle architektúra, nincs teljesen korrekt integráció a cpu és a grafikus mag között, stb. ha egy újabb sw verzióban tud gyorsulni pl. a felhasználói felület grafikája, az bizony sajnos azt jelenti, hogy szar munkát végeznek. pontosabban azt, hogy sz*rnak bele, nem adnak elég erőforrást (időt) a programozóknak.
ja igen, szakmabéli volnék lenni -
orbano #27 tegyük fel sokat szretném egy nap használnia telefonom... ja, nem bírja ki egy napig... tudom, tudom, sziezstázzak egyet napközben, persze mindenképpen valami áramforrás közelében. persze ha lehet ne menjek el túrázni, vagy bármi ilyen hülyeség. -
Blackrav3n #26 Te elég jól érthetsz a szoftverfejlesztéshez meg a hardvertervezéshez is. -
bino512 #25 nincs kihasználva... meg 1.6 ghz meg 2 mag 4 mag... stb... RÖHEJES az egész....
Emlékeztek még arra az időre mikor a csúcsgépekben volt 1ghz? Mikkel játszottunk akkor ? gta 3 max grafikán... most meg az 1ghz es tabletemen szaggat XDDDDD ne vicceljünk már gyerekek... milyen pici vas van egy xbox360 ban?...ugye ugye..
CSAK OPTIMALIZÁLNI KELLENE a programokat azokra a bizonyos telefon/tabletekre... és megvan a megoldás... de az senkinek nem éri meg.. se a fejlesztőknek se a gyártóknak... hmhm jah bocs én meg se szólaltam :D::DDD szóval fejezzük be a kevés a vas dolgot mer szétröhögöm magam :D:D:DD -
tomcsa4 #24 Jók ezek az okostelefonok, leváltották a pda-kat. Igazi kis mikroszámítógépek. De! Ha valaki csak ezt használja, akkor ne sírjon a szája. Én telefonálásra Nokia 5310-et és egy Nokia 5130-at használok. Az okosteló meg maradjon meg böngészős, játszós stb gépnek. -
Blackrav3n #23 Abból egyenesen következik, hogy nem is alszik. -
caius marius #22 Ès mi van akkor ha nem ott ül? -
#21 Nem tudom miért kéne az akku töltöttségén paráznod állandóan. Szerintem is bőben elég ha egy napot kibír a készülék. Este úgyis mindenki odarakja az éjjeli szekrényre, vagy valahova, ahol tölteni szokta. Annyira fáj az az 2s-os mozdulat rádugni a töltőre. Annyival jobb érzés, ha ezt csak 3 naponta kell megtenni, így spórolsz 3 naponta 4s-ot...
Az enyém bírná 2-3 napig, de minden este rádugom, mert így biztos vagyok benne, hogy nap közben bírni fogja, akármennyit is nyüstölöm, és soha nem parázok a töltöttség miatt, és ez így lenne, akkor is, ha 2-3 nap helyett csak egy napig bírná.
Persze nyilván jó, ha sokáig bírja, csak szerintem nem kell túllihegni ezt a dolgot. Akkor lenne tényleg nagy ugrás, meg érdekes a dolog ha hetekig kibírnák, de attól még messze vagyunk. -
fastleslie #20 A veszteséget én máskép fogalmaznám meg! Az nem veszteség, ami meg sem volt! "Csupán" visszaesés, vagy elmaradás a várthoz képest. És bízom a Nokiában, hogy ez még nem viszi csődbe, és még az is lehet, hogy előbb-utóbb megtérül neki, hogy vállalta ezt a vonalat...! -
#19 Nem tudom mire jutott az intel az elmult idoben, de errol az atomrol annyit hallottam utoljara, hogy
1) kb a tavalyi csucsgepek teljesitmenyet hozza (1.2-es Exynost meg veri (S2), az 1.4-est mar nem nagyon (note))
2) Cserebe brutalsokat fogyaszt (azt hiszem meg komplett wattokat akartak lefaragna a fogyasztasbol)
3) Draga
Cserebe iden mar nem 1.0 - 1.2-es Cortex A9-ekkel kell majd megmerkoznie, hanem 1.5-os A15-okkel, (jovore mar 4 magosokkal) es nem a 40 nanon gyartott 4 magos tegrakkal, hanem a 28-32 nanos Exynosokkal, OMAP-okkal es Kraitekkel, szoval erzesem szerint ez egyelore keves, nagyon keves...
-
Blackrav3n #18 Én speciel nem szoktam 2 napig folyamatosan segítséget kérni/ utazni, miközben a telefont használom. Ha messzire mész autóval, a gps-hez is kell autós töltő, akkor már jobban jársz telefontöltővel. A fél naponta töltögetés azért túlzás. Nem mintha annyira szeretném a töltögetni, de ezekkel az akukkal a cpu fogyasztása épp akkora parasztvakítás, mint hogy hány mag van benne, a legtöbbet úgy is a képernyő fogyasztja. -
atomkrumpli #17 Sosem fogom megérteni miért boldog valaki attól, hogy fél naponta töltőre pakolgatja a telefonját. Mi a jó abban, hogy van egy olyan szerkezeted ami megkönnyítheti az életedet (utazás,segítség kérés,stb) de az akku töltöttségén kell paráznod állandóan ha hosszabb útra mész mert különben csak levél nehezéknek tudod használni (töltő/hátizsákba_Vart_napelemet cipelgesse akinek 4 lába van) -
Blackrav3n #16 Sosem fogom megérteni, miért boldog valaki attól, hogy x napig bírja az akksi. Én is "okos" telefont használok, több óra wifizéssel, zenehallgatással, telefonálással is kitart nap végéig, sosem éreztem, hogy kevés volna. Ott ül az ember napi x+ órát a gép előtt, telefon a monitor mellett, mikrousb lóg a gépből, de összekötni hatalmas munka lenne. Ugyan ez este, töltő a konnektorban, telefon mellette, de csak sokkal jobb ha csak heti egyszer kell ténylegesen rátenni... Nem azt mondom hogy nem örülnék neki, ha tovább bírná, de nem hisztizek rajta, hogy este +1 mozdulat, hogy rádugom. Amíg nem lesz technikai áttörés akku szinten, addig vagy marad a nokia 3410, vagy lehet erőlködni, hogy 25 vagy 26 órát megy töltésenként. Ha meg valaki többet akar telefonálni/nyomkodni, mint amennyit egy nap alatt bír, az tényeg nem járt jól, bár neki akkor más komoly gondjai is lehetnek. -
theCREATOR #15 14 nap mi?
Ja kivett aksival :D
Bűnronda -
MR007 #14 Külső bővíthetőség, microSD vagy más ennél a modelnél sem várható? A 16GB belső flash memória nekem kevés lenne és körülményes. -
MacropusRufus #13 Nos lejjebb már írták: nem 14 óra hanem 14 nap!!!
Xolo X900
2G-s beszélgetési idő meg több mint 15.5 óra
3G-s beszélgetési idő meg több mint 7.8 óra
-
MR007 #12 Az a 14 óra készenléti idő szerintem elírás. De ha nem akkor visszavonom.
A magmizéria pedig számomra a mobilarénáról jön főleg. A hozzászólások és cikkek sugalják. De vannak más oldalak és fórumok is ahová be szoktam nézni informálódni és csak attól csöpög. Azért is nyomatják gondolom, mert ez a közgondolkodás, gerjednek rá, számháború, és veszi is a többség. Aztán ha vki ellen példával jön leugatják. -
#11 // ha az akkuidőbe EGYBEN van benne a dumálás böngészés és készenlét akkor viszont tényleg szép,mert ezeddig erre egyik okosteló sem volt alkalmas ennyi ideig egy töltéssel. -
#10 Hater..:)
Mire ellenpélda ez? Benne van egy 1.6-on ketyegő vas, és van 14 óra készenléti ideje (ez azért igen karcsú,1-2 napot bírjon már ki ha nem piszkálom),valamint kötve hiszem hogy ez erősebb lenne mint egy I4S vagy egy G2S...
Egyébként nem tudom hol jönnek neked az android hívők a 2 és 4 maggal,a legtöbb ember akivel beszéltem egy faxságnak tartja a 4 mag erőltetését mert még a 2magosok sincsenek kihasználva... -
#9 Még mindig szebb mint a Nokia szögletes téglalapjai...:) -
MR007 #8 "Akkor megtudhattuk, hogy a készülék a Medfield családba tartozó Atom Z2460 chipre támaszkodik, amely egymagos felépítést, valamint 1,6 GHz-es órajelet jelent."
Mindig azzal jönnek az android hívők, hogy kell az a 2 vagy 4 mag, mert csak attól lehet izmos a teló. És lám itt egy ellenpélda. És az akku idő is nagyon rendben van. Persze megelőlegezve a bizalmat. Gondolom az Intel tudja mit csinál. -
erahurka #7 14 óra készenlét? Az mi? Az semmi. -
tomcsa4 #6 Ha igaz amit linkeltél, akkor az Intel tarolni fog. Mert egyelőre a kettő-, illetve a négy mag arra jó, hogy hamarabb lemerüljön az aksi. (Tegra 3 öt magos tudom, és az ötödik mag csak készenlétben aktivizálódik, míg a másik négy kikapcsol, de sokat nem változtat a tényen.) Nagyon izgalmas lesz így a verseny.
Nokiához pedig: a telók jó minőségűek, a cég irányvonala számomra is ködös, de nem minden ökörség, ami a céget érinti. Meg majd az Intel felkarolja, hogy olcsóbbak legyenek a telefonjaik (átvállalja a veszteséget), ha már anyira a partnerségen gondolkodnak. Amúgy a legszebb telefonokat a nokia gyártja a mai napig (és nem olyan unalmasak, mint az iPhone, Samsung, LG, ZTE, stb cégek készülékei. Még a motorola tud izgalmas dolgokat, csak Európában nem sok vizet zavar, a vásárlók nem is veszik észre a Motorola telefonokat). -
rDAVE #5 Az 14 nap.
Xolo weboldalán ezek az adatok szerepelnek:
Talk time (2G) up to 15.5 hours
Talk time (3G) up to 7.8 hours
Music playback (earphones) up to 43.9 hours
Video playback (earphones) up to 6 hours
Total standby time up to 14 days -
Chronos2111 #4 14.. -
Chronos2111 #3 "4 óra készenléti idő4 óra készenléti idő" - csak nekem tűnik kevésnek? -
Cat #2 A telefongyártóról sose hallottál volna, ha nem Intel chip lenne benne. Nyilván mások is fel fogják használni, főleg ha olcsóbb, vagy többet tud mint az ARM megoldása.