90
  • morden
    Amióta eladta magát a Blizz kilóra azóta zuhan a népszerűség és a bevétel is, de igaz ez a Bioware is sajnos(bár ott csak a népszerűség).
  • FoodLFG
  • AnuluWork #8
    Szerintem csak tesztelik, hogy meddig mehetnek még el. :D
  • csabipapo
    Lehet,hogy nagyot fognak bukni. Annó én is wowoztam ,meg kipróbáltam más MMO-kat (Warhammer Online, LOTRO, Cabal,STO), de amikor meghallottam,hogy pandák lesznek benne sírtam a röhögéstől. Nem mintha bajom lenne a pandákkal,de azért egy viszonylag komolynak mondható játékba kungfu pandákat bepakolni...hát... érdekes. Amúgy meg az eddigi videók amiket kidobtak ,azok nem is rosszak, sőt sok változtatás nagyon klassz.
    Egyedül a Katában bevezetett, minden-faj-lehet-minden-kaszt hatalmas baromság.
  • Botond #6
    Azt vágod, hogy nem cáfoltad a srácot, hanem számokkal támasztottad alá amit mondott? :)

1,6 MRD bevételből 4 év alatt 0,2 MRD a működés, szóval tényleg az van, hogy 1 millió előfizető kell a fenntartáshoz a többi meg a profithoz. :)
  • cateran
    Jujj...de jo latni, hogy lathatoan fingod nincs a kulonfele nem p2p (pay to play) jatekokrol...
    Arrol nem is szolva, szerinted hanyan fizetik az accountot es nem jatszanak? Jo sokan ,mi? A pandaig meg honapok fognak eltelni...
    A WoT-ot csak peldakeppen hoztam fel, van millio masik f2p (free to play) mmo, rengeteg b2p (buy to play) es elenyeszo mennyisegu p2w (pay to win)
    Amugy a vilagert sem akarnalak kiabranditani a rozsaszin vilagodbol, de a Blizzard bevetele 2011-ben (csak a Blizz, az Activison nelkul)$1,243000000 volt..szep summa, nem igaz? Csakhogy 1 evvel korabban ez az osszeg meg $1,656000000 volt...mindjart nem annyira szep...
    " Blizzard's net revenues decreased for 2011 as compared to 2010, primarily due to:

No new titles released in 2011 as compared to 2010 when World of Warcraft: Cataclysm was released in the fourth quarter of 2010 and StarCraft II: Wings of Liberty was released in the third quarter of 2010; and

A decline in World of Warcraft's subscriber base during 2011. With the launch of World of Warcraft: Cataclysm , in the fourth quarter of 2010, the subscriber base reached a new peak at more than 12 million subscribers at December 31, 2010. Since that time, the subscriber base has trended downward, and was approximately 10.2 million subscribers at December 31, 2011."
    Ja, mellekesen Eszak-amerika tobb bevetelt termel (az Activision/Blizzardnak) mint Europa es Azsia osszesen...
    Masik adalek:A WoW kb fele annyi penzt termel nekik, mint a 3 nagy konzol (ps3, xbox360 es wii) osszesen...$1,357000000 vs ps3-$935000000, xbox360-$1,140000000, wii-$351000000
    Szoval oszd szepen el az adott szamokat 10-zel (kb 10 millio account vs az altalad elegnek titulalt 1 millio), aztan gondolkodj el rajta, hogy valoban megerne-e?:P
    Jah, meg 1 dolog (csak 1 kis ramutatas, mennyire majmok az emberek)
    A Blizzard $200 milliot koltott a customer servicere, a serverparkra, a dolgozok fizetesere (staff payroll) 2004-2008 kozott...4 ev alatt..Szoval hova is megy el az elofizetes?:D Az emberek szeretik ha tejelhetnek a semmiert...(a GW a legszebb pelda arra, hogyan lehet 1 b2p jatek is sikeres, folyamatos tartalombovitessel ellatva, ugy, hogy kozben kifejlesztettek a folytatasat...)
    A microtranzakcioke a jovo (jelen?) Elofizeteses mmo-k mar nem nagyon vannak...(Rift, WoW, SW:tOR, Tera, EVE -hellyel-kozzel, bar jatekbeli penzzel is kivalthato a havidij-, hogy az ismertebbeket emlitsem, meg par nem tul elterjedt..elenyeszo a szamuk a tobbihez kepest...oskovuletek:D)
    Ne becsuld ala az emberi hulyeseget:D Lasd a legutobbi mount a WoWban..allitom, tobb vetelt generalt, mint a WoW maga, az adott honapban...De a tobbi mount is szep forgalmat generalhatott...20 euro darabja...20 euro parszaz pixelert (polygonert:P)..Az emberi hulyeseg hatartalan:D
  • NovaTerra
    Letolja a Blizzard, ha üresek a szerverek, az előfizetés a lényeg, abból meg még mindig van 10 millió. World of Tanks készítői hálát rebegnének, minden nap tízszer, ha tized annyi bevételt termelne a játékuk, mint a WoW.
    MMO piacon nem igazán mérvadó a regisztrációk száma. Hiába van olyan koreai ingyenes mmo, amire némi túlzással egész Korea regisztrál, ha fizetni csak 4-5% szokott néhány skinért meg petért.
    Az igazság az, hogy 1 millió előfizetővel is megérné üzemeltetni a WoW szervereket, supportot.
  • shaddam
    Aki wowozni akar annak le kell nyelnie a pandás békát. Jó lenne ha pofára esne a blizzard, mert nagyon nagyra vannak magukkal
  • cateran
    A WoW piacvezeto az ELOFIZETESES mmo-k kozt...de amugy nincs benne talan az 1. 100-ban sem....(World of Tanks pl 18 millio regisztracioval tolja es az 1 aranylag uj mmo, de ugy remlik van 100 millio feletti is, persze ezek regisztracioszamok, ami eppenseggel lofuttyot sem jelent:D)
    A WoW serverek jelenleg majdhogynem konganak az uressegtol, hihetetlen mennyisegu ember hagyta abba a jatekot a Pandaig, mindazonaltal, sokan varjak..A Blizz szetlopta az agyat a kiegeszitohoz, mert az accountok rohamosan fogytak (mas kerdes, hogy az ujdosagok felet mar evekkel eelott be kellett volna vezetni..)
    Majusban jon a D3, az rengeteg embert fog elszivni a WoW-bol, jon a GW2, az is...Ha bukik a Panda, az nagyon rosszul fog esni a Blizznek...penzugyileg mindenkeppen
  • nr1ranger
    Amúgy a bejelentés előtt is már csak 10 millóan játszottak.