90
-
Higinos #50 MMO != MMORPG -
Ry0K3N #49 Megkérnélek ezúttal is és ismételten #44-re hivatkozva hogy ne keverd az MMO-t az MMORPG-vel. Köszi. -
Roró #48 Nos, egy árva játékot sem fikáztam szerintem, olvasd csak vissza. Tipikus magyar mentalitás nem tetszik vmi egyből leugatják az embert :))). Akihez hozzá szóltam főleg az arrogancia miatt volt. De hangsúlyozom egy tankos játék amibe raktak rankokat és bármikor lecserélheted egy jobb tankra nekem még nem lesz mmo... Ezt ti is vágjátok, hogy nem ugyan az mint , hogy csinálok egy karaktert és felhúzzátok max szintre és raideltek meg craft + stb... De ha megkérdeztek egy embert nem WoT fog az eszükbe jutni, hanem Wow,Conan, Ddo, Swtor, Gw stb... De azért marhajó kötekedni ! :D -
Ayma #47 Az, hogy az MMO mit jelent lehet vitatni, nekem a WoT is MMO, más írta már az okokat. Központi szerver, többen játszanak, stb. De ez még szubjektív véleménynek elmegy.
De az, hogy egy játékról keveset tudsz és úgy fikázod az meg elárul pár dolgot rólad kedves Roró. Ha gondolod kifejtem miért nem pontos amit írtál:)
WoW-hoz nem sanszos hogy vissza megyek, pont a Panda miatt, nem tetszik már az egész úgy ahogy van, asszony játszana max vele:). SW:ToR miatt még mindig szomorú vagyok, mert nem lett nagy eresztés és feleslegesen kidobott pénz lett csak. -
Ry0K3N #46 Az jobban is teszed mert tévedsz mind az mmo fogalmával kapcsolatban mid pedig a WoT pénzért vásárolható dolgaival kapcsolatban. -
Roró #45 Nem vitatkozok veled mert felesleges... -
Ry0K3N #44 Legközelebb ha nincs információd valamiről inkább maradj csöndben nem égetve magad a tudatlanságoddal. -
#43 a gyurcsány is. találkoztam vele a Bloodscalp serveren mikor még miniszterelnök volt. -
#42 A norvég sorozatgyilkos is WoWozott -
Beni521 #41 a WoTot legnagyobb jóindulattal sem lehet szimulátornak nevezni -
#40 Szexuális zaklatás panda! -
Roró #39 Ennél, már csak az volt viccesebb mikor , tavaly kipróbáltam vmi free Cs klónt. Fps lvl- upolni lehetett meg minden. Aztán egy csávó megkérdezi ez az első karid???? heeee???? szóval no comment. -
Roró #38 Klasszikus értelemben az mmo szerintem a legtöbb embernek nyilvánvaló mit jelent... Előfizetsz kigrindeled a cuccokat lvl up-olsz stb...
El nem fogadom, hogy egy tankos szimulátort mmo-nak hívjanak. Pláne ahol igazi pénzért lehet jobb tankokat + fegyókat venni és igazságtalan előnyhöz jutni az unatkozó és pénzes hülye gyerekeknek. Ennyi erővel akkor a facebook-os játékokat is hívhatjuk mmo-nak. Azért ne nevettessük már egymást...
Tankos mmo pffff.... -
#37 Szerintem teljesen jól csinálja a Blizzard. A Wow-al már évekkel ezelőtt is sok 10enéves vagy mégfiatalabb játszott, így náluk nyerők lesznek a pandák is. Aki meg HC-zni akar meg felnőttködni, annak mindjárt itt a Diablo. Egyébként pedig lehet fikázni a Wow-ot, de a műfajában még senki se tudta leverni, és már nem is fogja, ugyanis ez a műfaj szerintem épp kifut lassan. -
radical #36 Mindenki le van ragadva hogy pandák bazz, de senki sem veszi észre hogy száz egyéb újdonság lesz még a kiegben. Ha nem tetszik a panda nem játszol olyan karival és nem mész a területeikre. Ha meg látsz egyet akkor elfordulsz vagy /spit.
BTW ha valaki most akarna hosszabb kihagyás után visszajönni játszani az írjon PMet, tudok küldeni scroll of resurrectiont amihez ingyen adják a Cataclysm kiegészítőt meg egyéb jóságokat. -
Stranger666 #35 Vagy esetleg azt a sztereotípiát mellőzni, hogy minden wowos hardcore gamer?
Casual szinten simán tudsz a család, barátok, munka mellett wowzni is..
mit érdekel téged a wow ha csak fikázni tudod. -
vjanika #34 Az MMO kifejezés az bizony ráhúzható a legtöbb olyan online multiplayer-es játékra, ahol egy központi szerveren, egy időben több játékos játszik egymással.
Wikipedia
A WoT is ilyen, tehát alapvetően MMO,van fejlődési rendszere is. A WoW az viszont az MMO-n bellül RPG a WoT viszont a Szimulátor, illetve Stratégiai szimuláció kategóriájába sorolható, szerintem. A kettő valóban nem összekeverendő. -
hopp #33 "World of Tanks is a team-based massively multiplayer online game dedicated to armored warfare in the mid-20th century." Ezt a készítők mondták róla. Lehet, hogy ők valamivel jobban tudják, nem? -
vjanika #32 A legjobb példa a micropay-es rendszerre a LOTRO. Amint bevezették a bevétel a duplájára nőtt. Akik meg lifetime membership-et vásároltak, hogy ne kelljen havidíjat fizetnim, azokkal meg jól kib@sztak (velem is). Érdekes amióta ingyenes nem játszom vele...
A Blizzard valóban nagyon gusztustalanul tolja, de ha ez megfelel a WoW-osoknak, akkor nincs mint kiakadni :-) Az más kérdés, ha "lázadnának" talán elérnének valamit, a kérdés, hogy mit? -
Roró #31 Ha már ennyire okos és arrogáns vagy! akkor ugyan áruld már el ki mondta neked, hogy a World of Tank mmo ?? :) De ha a Dota vagy a Hon-t is mmo-nak titulálod agyhúgykövet kapok..... -
morden #30 Természetesen,csak nem tudom elképzelni azt hogy idős korban arra emlékezzek vissza, hogy életem legszebb éveit bossolással ,craftolással tölöttem. -
#29 Vagy esetleg nem lehet azt csinálni, hogy hagyod másnak eltölteni az idejét? -
hunwhite #28 Te romániából netezel? -
hunwhite #27 Ez kell a nyomorékoknak! MMO meg sztárleszekrtlfaszság! -
hopp #26 Ha minden jól megy, akkor GW2 június végén kijön. A 260 nap a legrosszabb eset, 2012. december vége, mivel azt ígérték, hogy 2012-ben biztosan kijön. Ettől függetlenül a nyári megjelenés szinte biztos. -
Dredd #25 a tauren paladin és a dwarf sámán után nem tudom miért kell kiakadni pár pandán meg monkon :D -
morden #24 Vagy esetleg azt nem lehet csinálni, hogy wow off és kicsit a családdal, esetleg egy kis suli vagy önkéntes munka :D ? -
FoodLFG #23 Azt nem lehet csinálni, hogy összefogtok és legyilkoljátok a pandákat folyamatosan ? Amolyan panda holokauszt. Előbb vagy utóbb csak kipusztulnak.
Vagy ez ilyen családbarát játék, hogy nem ölhetsz meg senkit a szörnyeken kívül ? -
whisper #22 Figyu Elmondom hogy nem akarok WOW-i ,de egyszerűen amik kijöttek MMOROPG-k annyira összedobott bukások ,hogy agyrém az egész és nem tudok váltani másra. GW2 meg 260 nap anyám borogass. Nem akarjuk elnyelni ,de hülyeségre elkölteni pénzt se. Ott a Rift megvettük szép és jó 50-en meg halál unalom! Egyszerűen már sokan félnek megvenni egy megjelenő MMORPG-t mert sokan ráfáztak a Rift,Aion és társaival Vagy ott volt a nagy szerelmünk a WH mindenki örömmel játszotta aki játszatta és szerette és erre a mi abba kellett hagyni mert a fejlesztők elhagyták a játékosokat kb.
-
hopp #21 Na ez így nem igaz. Simán tudsz játszani tovább, ha nem veszed meg a kiegészítőt, csak nem mehetsz az új területekre, nem léphetsz szintet, stb. Legalábbis eddig minden kiegészítőnél így volt. A kiegészítő megjelenése előtt volt egy nagy patch, ami megváltoztatott mindent, amit kellett, azoknak is, akik nem vették meg a kiegészítőt. Nyilván sok értelme nincs nem megvenni, mert mindenki az új területeken lesz, te meg malmozhatsz a fővárosban. -
thrawnguru #20 Annak aki továbbra is wow-ozni akar eredetin, annak nincs választása, meg kell venni. Minden eredeti szerver átáll, mert elég rosszul venné ki magát, ha emellett még Catás realmokat üzemeltetnének. Olyan lenne, mintha a Blizz nem bízna a saját termékében. Catás tört szeró van ugyan, de csak fun szeró, blizzlike catás realm még jóideig nem lesz, az emuja még finoman szólva is a béka se**e alatt van. Melleseleg, nem kötelező Pandaren karit indítani. Anélkül is lehet élvezni az új contentet. Az már más kérdés, hogy nagyon pug barát lett már ez az egész... -
Szefmester #19 Most kötelező megvenni a kiegeket mert nincs olyan szerver hogy csak licskinges, meg csak alap, meg csak pörköltkrúzédes? CSAK a legfrissebbre van? Vagy olyan van hogy van alap+katiciszta? vagy ez sem lehet? Mert akkor mit kell pánikolni a pandákon? nem veszed meg és kész.. max a skillek butulását fogod észlelni ha peccsben módosítják azt a részt. -
gombabácsi #18 wow=a játékok barátok köztje/győzikéje -
Balintos #17 Oké, hogy csak egy példa, de nagyon nagy különbség van a WoT regisztráció és a WoW aktív előfizetői között. A WoT-nál elég komoly aránya lehet azoknak aki egy hétnél tovább nem játszottak vele vagy azoknak akik már hónapok óta nem játszottak vele. Plusz valószínűleg vannak bőven akiknek US és Eu-s szerverre is van regisztrációjuk. Ahogy felnéztem a US szerverre (még 0.valahányas verzióval kezdtem, utána nem játszottam vele, amikor meg újra elkezdtem US szerveren volt az accountom) 14000-en vannak online éppen (oké, most még reggel van az Dél-Amerikában meg NY-ban, a nyugati parton meg hajnal). -
hopp #16 "És akkor ne hagyjuk ki a számításból a Titan munkacímen futó MMO-t sem, mellyel valószínű újra megrengetik a játékvilágot."
Egyrészt hiszem, ha látom, másrészt ennek mi köze a WoW-hoz. A Titantól nem lesz több WoW előfizető, inkább csak jóval kevesebb. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Blizzard nem fog csődbe menni... -
hopp #15 1 millió kell a mostani infrastruktúra fenntartásához. Ha lecsökkenne az előfizetések száma 1 millió környékére, akkor nyilván becsuknák a szerverek 90%-át, leépítenék a support nagy részét, és máris töredékére csökkenne a fenntartási költség is. 1 millió előfizetővel is termelne nyereséget, de még 500k-val is. Nyilván sokkal kevesebbet, mint 12millióval, de még úgy sem lenne veszteséges.
cateran posztjának a lényege szerintem inkább az, hogy nem a pandák miatt mentek el az emberek, hanem már a Cata alatt is elindult a kivándorlás az új játékokba (Rift, SW:TOR, stb). Az mondjuk tény, hogy a pandák sokakban kibaszták a biztosítékot, én is csak pislogtam, hogy na most akkor ez így április 1. vagy mi a szösz. GW2 itt van a sarkon, és iszonyatosan jónak tűnik. Nyilván nem fogja megölni a WoW-ot, de jó néhány százezer júzer el fog menni miatta. -
#14 Történetem nekem is hasonló, igaz én sose jártam eredetin, de teljesen igazad van, cata eléggé felkavart, túl sok volt a változás, ez a panda meg... annó a warcraft játékban a brewmaster(részeg panda) eastren egg-ként volt berakva. Ha találkoznék a Blizzard fejesekkel, csak ezt az egy kérdést tenném fel: Eastern eggből nagy kiegészítő, komolyan? Hogy jön ez a warcraft lore-hoz? -
#13 Én nagy wowkockának tartottam magam, sőt mind a mai napig annak tartom...
Anno haverom mutatta a classicot, nagyon bejött, de mint diák, nem volt rá se időm, se pénzem, inkább buli :)
BC-s időkben kezdtem neki, tört szerveren, majd elég hamar elmásztam eredetire, és toltam is ott LK-ig. Aztán jött a cata, ami nagyon nem jött be, így visszatértem egy magyar tört szeróra játszani, ahol még LK volt/van.
Az a baj a wow-al, hogy folyamatosan butul, ami régen kihívás volt, szórakozás, és TS-en sírvaröhögés, az ma már csak dögunalom, a legnehezebb insták is vicc kategóriát súrolják. Semmi extra kihívás (anno BC-ben ugye tanács mage-el tankolása, illidan lock tankolása, és barátaik), mindig ugyanaz a történet, 2-3 tank megy, hílerek spammelik a hílt, mert statok miatt megtehetik hogy megállás nélkül tolják az overhealt, DPS meg 3-4 gombbal darál. Unalmas :(
Anno a BC volt a legjobb, annak a butított verziója az LK, Cata szintén vicc kategóriába esik már nálam, a pandafalvi kiegészítő pedig bizonyítja h felnőttem, és nincs több wow :( -
Szefmester #12 AZ még poén lenne, de majd amikor megcsinálják választható fajnak a hello kitty figurákat... akkor lehet félni. -
#11 Majd mikor mennek raidelni és ott az utolsó boss.. ÉS Felmerül a kérdés hol van a szörny? A nyúl mögött?? NEM, a nyúl az!!!