10203
-
#6276 Upgrade: A játék elejéről beszélek, te már nem 6-8 órát toltál bele tudtommal.
A Stonefang tunnelbe találtam végre egy normális fejszét, mert az általad említett broadsword szerintem genyó lassú és messze nem olyan a páncálozottságom, hogy megengedjek magamnak olyan luxust, hogy ütés közben bekapjak sebzést, vagy előbb érjen be az ellenfél találata mint az enyém. Viszont ehhez a fejszéhez NULLA fejlesztési anyagom van, bezzeg a gagyor alapanyagokból 30-40-es szám. Tehát csinálhatom azt, hogy "átmeneti" fegyvert fejlesztek, amit nagyon nem szeretek.
A páncél/fegyver javítása szintén SOKKAL kölcségesebb, mint a DaS-ba.
Estus flask: Füvet elvből nem veszek árusnál, ahogy anno humanityt sem... inkább költöm fejlesztésre azt a lélekszámot.
"Simán lehet farmolni a játék elején 0 kihívással." - Látom nem érted. Abból indulj ki, hogy egy DaS-al soha nem játszó, teljesen átlag gamer ül neki a játéknak. Rengeteg ismerősöm hagyta el a DeS világát pár óra leforgása alatt. Egyébként ha egy játékban már az elején farmolnod kell, az tökéletes indikátora annak, hogy nehezebb játékkal van dolgod.
A Tower Knight a DeS HC arcok szerint, sőt úgy kollektíve mindenki szerint, aki legalább 1x végigjátszotta a játékot NEM a Phalanx demon után következik, pont azért mert kvázi chip dmg-elni tudod. Helyette a Stonefang-es pókig ajánlott takarítani. Nyilván lehet marokra venni a brét, de azt hagyjuk meg SolidSnake-nek :-D
Pont a pók is egy olyan boss, hogy gyak. sebzés nélkül megoldható, a dodge a kulcs és SOKKAL jobban sebződik egy alap fegyótól is, mint a Tower Knight ergo hamar levágható, ergo Phalanx után ajánlott darab.
A Dragon Longsword-ig mire eljut egy átlag játékos az simán 10+ óra... mivel kényelmes kivesézős tempóban haladok még én sem tartok ott így közel a 10. órához. Hát akkor hol lehet egy olyan, aki már a tutorial Boss-t sem tudta kinyírni :-D
Summon? Az igazi férfi nem summon-ol, ennyi erővel save game editorhoz is nyúlhatnék
Aztán a halott forma, ahogy említed. Elég alacsony ebben az állapotban a HP. Gyűrű nélkül konkrétan a fele. Nincs az, hogy az 5 percenként levő tábortűznél elpattintok 1 humanityt. Itt SOKKAL neccesebb human formba tartósan létezni, hiszen tele van a világ erősen profi Black Phantomokkal.
A csákányosok jó részét NEM kell megölnöd. 3 lelket dobnak, nem véletlenül. A szemeiket érdemes figyelni, mert ha sárga, akkor azzal tuti végezned kell, mert amúgy is rád ront.
Tüzes gyíkokat irtottam pont este nekem rém egyszerűen ment. Egy db. nyílvesszővel leszeded a falról, felfordul, majd slash sebzéssel seperc alatt bedarálod. Esélye sincs.
A Knight comboja azért végzetes amiért a DaS-ban is az volt ELEINTE. Egyszerűen KEVÉS a staminád. Viszont k. jól lehet őket parry-zni!
Estus flask-el annyi a bajom, hogy mivel a tábortüzek 5 percenként vannak kb. azokat fel is húzhatod elég hamar, így mindig bőven van nálad estus.
Míg a DeS-ben könnyen megeshet, hogy kifogysz a fűből, nincs lelked, lehet szépen visszamenni az elejére farmolgatni, ami elég pain in the ass tizenötödszörre a nulla nehézségű ellenfelek között.
Ráaádsul DaS-ba előholt formába se veszted a el a HP felét csak akkor ugye, ha meg vagy átkozva. Itt meg az esetek nagy részében soul formba, 75% HP-vel futkozol, amíg a gyűrű nincs meg (szerencsére elég hamar), addig meg 50%-al. Kvázi olyan, mint a DaS-ban az átok!
DeS nehezebb. -
#6275 Nehezebb, de nem feltétlen azért amiért mondod ... szerintem :)
Upgradelni rögtön lehet, ráadásul csak úgy szórja a materialokat, minden nehézség nélkül az alap broadswordom húzogattam az elején brutál sebzésűre. Mondk az tény, hogy itt pl a szúrófegyverek sokkal 'erősebbek' a vásóknál ... azaz amivel lehet szúrni (erős csapás) az sokkal nagyobbat sebez szinte mindenkibe, mintha vágnád. Konkrétan egy ütés a többség.
Tehát ez könnyebb szvsz.
Estus flask ... itt füvet lehet nyomatni, amit lélekért venni is lehet. Az alap fűből már az elején az első árus után 50+ -om volt, most meg állandóan 99-en van, a többi is 40-50+ -on ... bármikor lehet nyomatni ezerrel. És simán lehet farmolni a játék elején 0 kihívással.
Tehát ez könnyebb szvsz.
Aztán ugye a Tower Knight után átkényszerülsz a következő világba, ahol az első boss egy kicsit nehéz (pók), de mondjuk másodikra az is meglett, hála a töménytelen mennyiségű fűnek :)
Utána pedig az alagutakban meg lehet találni a Dragon Longswordot, amihez ráadásul az upgrade material végtelen mennyiségben farmolható a bogarakból, így meg is kaptad azt a fegyvert, amivel simán végigjátszható a játék :)
Ez sem különösebben nehéz szvsz :)
Aztán halott formában lehet summonolni, a megmentett NPC-k meg maguktól bejönnek a bosshoz, nem kell hívni őket ... ha kell, ha nem kell, jönnek ...
Mondjuk eddig Én is azt mondom, hogy nehezebb, mint a DaS, de nem ezekért. Hanem pl a néha szabályozatlan erősségűnek tűnő ellenfelek miatt ... konkrétan pl egy csákányos vacak 3x nagyobbat sebez, mint bármelyik boss. Vagy a tüzes gyíkokat egyszerűen alig lehet eltalálni, mert annyira lent vannak a földön, hogy nem éri el a kard. Vagy egy knight olyan kombót nyom, amiből nem tudsz kigurulni ha bevédted az elsőt, de utána meg addig üt, amíg el nem fogy a staminád és egy ütésből leszed ... vagy a dárdás knight, aki nekifut és konkrétan átüti a pajzsod és egy ütés vagy.
És ott van a world és karakter tendency ... ennek ha valaki nem olvas utána, akkor szétszopatja magát, ugyanis a játék konkrétan semmit nem mond róla. Ez az a játék, ahol ember formában játszani teljesen értelmetlen, semmi haszna. Még szerencse, hogy a summonhoz meg egyebekhez nem is kell. Ráadásul a játék nem hogy nem beszél róla, de még az állapot kijelzése is teljesen kaotikus, konkrétan csak találgat az ember, hogy milyen állapotban lehet (nagyjából látszik csak).
Na meg ugye a kizárólag bossok után lévő mentési lehetőség ...... amivel végül is akkora nagy baj nincs, mivel általában a pályán végigmenve lehet shortcutot nyitni hozzájuk (vagy egyszerűsíteni az odajutást), de néha idegesítő. Jobban idegesít, hogy ha visszamegyek 5 lépést a tűztől és ott halok meg, akkor visszatesz az előző boss tüzéshez, mivel ugye annak a területnek a végén haltam meg ... aztán tölthet percekig a gép, míg visszamegyek nexus és onnan a másik tűz :)
Na, ezek olyan direkt szopatások, ami nincs benne a DaS-ban.
Úgyhogy szerintem sok dolgoban a DaS egy agyonra finomított változata a Demons Soulsnak, és ebből a szempontból bőven sokkal jobb. Pl az Estus rendszer pont, hogy taktikusabbá teszi a játékot, a füves semmitől sem másabb, mint más játékokban a töménytelen healt potion :)
Hát Én így látom :) -
#6274 Tulajdonképpen jogos! -
#6273 Akkor mondjuk úgy, hogy a shortcut az opcionális:) Hiszen alapesetben játékosnak fogalma sincs, mi történik ha ad a boszinak 30 lelket, és hogy hol, mi nyílik meg. Mikor megjelent a játék, nem volt wiki oldala:) -
#6272 Igen de opcionális úgy.
#6270: a shortcut-al nincs semmi láva. Átmész a hídon aztán kész, ott van Bed of Chaos. -
#6271 Csak akkor, ha csatlakozol a Chaos-hoz és áldozol 30 lelket a shortcut-ért. Különben nem jutsz el Bed of chaos-hoz. Firesage nélkül pedig nem jutsz el Centipete-hez. -
#6270 Centipede Demon nélkül, hogy fogsz a láván átjutni Bed of Chaos-ig? -
#6269 Opcionális:
Demon Firesage
Centipede Demon -
#6268 Ezek a kötelező boss-ok:
Asylum Demon
Taurus Demon
Bell Gargoyle
Chaos Witch Quelaag
Iron Golem
Ornstein and Smough
Demon Firesage
Centipede Demon
The Bed of Chaos
Seath The Scaleless
Pinwheel
Nito
Great Grey Wolf Sif
Four Kings
Gwyn Lord of Cinder -
#6267 Tolom Demon's Souls-t (2. wt).
Hát ja... DaS sokkal könnyebb. Elképesztő mennyire hozzászokott az ember a tábortűzhöz, meg az Estus Flask regenerálódáshoz, meg ahhoz, hogy tábortűznél 5 percenkét el is költheted a lelkeket, meg ahhoz is, hogy mennyire hamar lehet jó fegyverhez jutni, meg upgrade sem nehézkes az elején... hát itt az első 6-8-10 óra valódi orálszex :-)
Mondjuk Boletarian palace elejét egész Tower Knight-ig 0 halállal kipucoltam (Phalanx ugye 1/10-es nehézségű), de azt már nem tudtam leverni. Alig sebeztem rajta ilyen 14 körül :-D -
#6266 Gyakorlatilag az, sőt Gaping Dragon is az. -
#6265 Azon gondolkoztam most, hogy a Capra Demon opcionális boss?
Nem rémlik, hogy van-e célunk lemenni a Depths-be.
Blighttown-ba a Valley of Drakes-en keresztül is el lehet menni. -
#6264 Vegigvittem ujra, most par napig nas lesz teriteken, aztan Ng+, meg csinalok egy Pvp karit:) -
#6263 -
#6262 Viccelsz? Első megnézett animéim között volt a Berserk. :D Mangában is követem folyamatosan. :) -
#6261 -
#6260 Nézd csak meg az SG-s logo-m (nem a lógóm SolidSnake :-D).
Megvan? Akkor most keress erre rá: Berserk
Persze, hogy más nagyon, de a feeling az elég hasonló :-) -
#6259 A múltkor azon gondolkodtam milyen jó animét lehetne csinálni ebből a játékból. :) Aztán beleért a kezem a bilibe. -
#6258 :) -
#6257 Na. NG+++ -on halál nélkül eljutottam O&S-ig, akik elkenték, a számat:) Beszorítottak a mocskok:) -
#6256 Meg kell állni alacsony szinten és akkor nagyobb az esély. Az Én lvl1-es karim éppen O&S-nél tart. -
#6255 Igen. Nalam ugyan ez a helyzet, 100-as vagyok, de eleg nehezen jonnek az emberek Artoriasnal. Ha pedig nincs Red Ey Orbod, vagy Cracked belole, akkor eselytelen, mert a legtobb leoli a Bossokat igy a Pvp meghal. Tegnap volt egy-ket ember, lehet en is ujra nekikezdek es csinalok egy Pvpre kihegyezett karaktert. -
#6254 110 vagyok ... ott elég nehezen. Legalábbis csak párszor mentem be, akkor is kb mindig ugyanazt az embert adta be.
Mondjuk fos ebben a multiban az, hogy az embernek fogalma sincs milyen szinten van esélye normálisan PvP-zni meg arénázni.
Kell majd csináljak egy új karit.
Egyébként már megterveztem egy lvl100-asat.
Itt van egy jó kis webes cucc, amivel meg lehet tervezni a statokat, mindent:
http://mugenmonkey.com/darksouls/ -
#6253 Szia. Irtad, hogy lvl 120 vagy. A Battle Arenaba igy meg talalsz ellenfelet? -
trkadam87 #6252 Akinek kell meghívó a most lévő ingyenes Guild Wars 2 hétvégére, az tőlem igényelhet. Gondolom páran itt is kíváncsiak vagytok a játékra, de nem tudjátok, hogy érdemes-e beruházni rá, most lehetőségetek van ingyen szemügyre venni, játszani vele!
Szóval akinek kell, az jelezze felém!
Az Offolásért pedig elnézést kérek Laza házigazdánktól! -
#6251 Elertem az Artorias utani Bonfirehoz. Sajnos mivel Darkwraithhoz nem tudtam csatlakozni, igy szivok erosen, mertvolt 8 humanitym, amit az Invaderek elvettek rendesen, viszont hiaba vagyok a Darkmoon Blade tagja, az aki ott Invadel, mar mind megolte az area bosst igy eselyem sincs anelkul harcolni, hogy ha levernek legalabb ne vesszen el mindenem. Ettolt meg tetszik, csak zavar,hogy Cracked red eye orb alig van igy hamarosan mar csak Host lehetek. -
#6250 Kimaradt egy illető megemlítése -
#6249 Igen. :D -
Lord Mortanius #6248 Rhea of Thorolund -
#6247 Catarina (Michelin baba Michelin lánya), lásd lent a képen. -
#6246 Hát az nálam a legalja a játéknak a NG+-t ott hagytam abba, mert nem volt kedvem megint lemenni oda :) -
#6245 Egyébként nekem is kb addig tetszett nagyon a játék. Utána gyengült a varázs.
Blighttown idegesítő volt például. -
#6244 Én is így voltam vele aztán már az első harang után beleuntam és töröltem, elég volt 1x, a NG+++++ meg maradjon csak a Merlin és Tinman-féle fanatikusoknak :) -
#6243 Amúgy a vékony hangú csaj kinek volt a hangja? -
#6242 0:50-től
Mennyire jók a szinkronhangok.
Annyira varázslatos.
Délután még úgy volt, hogy soha többet nem indítom el aztán most meg vágyom rá, hogy nyomjak egy new game plust. :D -
#6241 Hát igen. Vannak helyek ahol 10 FPS-re leesik. -
#6240 Box-os verzió piszkos mód szaggat.
PC-s után tolni, olyan volt mintha az Anor Londo-i kovács csinálna meg hátulról szárazon. F*ck i can, strong i am -
#6239 Jó hát konkrétan a boxos verzióhoz képest ég és föld. De nem csak a grafika miatt jó játék. :D -
#6238 K. jól néz ki a PC-s verzió ;-) -
#6237 Nem is néz ki olyan rosszul a PC-s verzió. :D