10203
  • Szabi84
    az mit jelent hogy így van leszabályozva? miért nem 30, vagy több?
  • Tinman #6795
    Inkább nem játszanék semmivel.

Ezt a legkomolyabban mondom. Ami nem megy azt nem kell erőltetni.

4 FPS = nem megy
  • Ryder7
    játszottál már Need For Speedet 4 FPS-el? na az a borzalom:P
  • benőmenő
    Azért tud pc-n is fura dolgokat produkálni.
    Tinman videója alapján egyedi eset, de Anor Londoban, amikor az első bell gargoyle után fel kell menni a keskeny cuccon, előtte a peremről legurulásnál beáll a játék egy 2-3 mp-re. Minden. Egyes. Alkalommal.
    Gondolom akkor tölti be az épület belsejét, vagy valami, de az első megállásnál majdnem a szívem is követte a közel 30k lélekkel.
  • davidka003
    Arra a részre emlékszel boxon amikor a 4 Kingshez kell menni egy shortcuton keresztül? Van közbe egy létramászás. Na ott fullra meghal a játék. :D
    Mondjuk eleve a New Londo Ruins szarul fut.
  • Tinman #6791
    PC-n, ha bírod géppel 60 FPS sem gond. Amúgy normál esetben 30 FPS-es lock van a játékban, erősen nem ajánlott eredeti Live-os játéknál ezt babrálni.

XBOX-on borzalmas framedropok vannak rengeteg helyen és nem csak 1-2 mp-re, hanem van ahol komplett pályarészek 15 FPS körül :-/

XBOX-on a 30 FPS többször nincs meg, mint ahányszor 24 FPS alatti értéket tapasztalsz.
  • Tinman #6790
    15 FPS = borzalom.
  • Tinman #6789
    Igen.
  • Tinman #6788
    PC-re.

Mind a 3-om platformon végigjátszottam. A PC-hez (Dsfix-el) képest a konzolos rossz vicc.
  • toturi
    én úgy tudom hogy ez a játék konzolon is ugyanennyi fps-t produkál. legalábbis öcsém box-án ugyanez volt a helyzet. megvan a30 és annál nem több. néha meg leesik 15-re de csak egy rövid időre.
  • toturi
    ha csak annyi a gond hogy más lett az account neved akkor meg lehet oldani. bemásolod a régi save file-t az új acc név mappájába és kész.
    így jártam én mikor csináltam saját nevet a rendszer által generált helyett.
  • Ryder7
    én pl 15 FPS-el nyomom leginkább és annyira nem veszélyes. igy van leszabályozva az FPS a játékba.
  • Szabi84
    Más. Demon's soul's-ból találtam egy ázsiai verziót, ugye az angolul van?
  • Szabi84
    Ps3-ra érdemes megvenni vagy pc-re? Warezt kiprobáltam dsfix-el kicsit szaggat, mint alapbeállításnál:S
  • Ryder7
    nekem is megvannak, de annyira nem fontosak:P csak a végigjátszás-sorozatomat nem fogom folytatni:P:-j
  • MerlinW
    Jah, az ilyen. Én megtartottam a warez mentéseket, ha offline akarok játszani, azokat használom a töréssel:)
  • Ryder7
    Na meglett a játék az Intkeysről, MerlinW-nek nagyon szépen köszönöm, szép is, jó is, csak a régi mentéseimet nem tudom használni. De hát, ez van. Jó ez igy:D
  • toturi
    na majd megnézem. egyébként alapfelbontáson játszom ami nekem 1366x768 és ennél nagyobb nem is kell. egér fix az nem szükséges. az nem zavar. kihúzom oldalra és jól van úgy.
    nekem sincs egy erős gépem. abba sem voltam biztos hogy elindul mert a dobozára erősebb gépigényvolt írva.
    konfigom: proci: E6800 dual core, 3giga 1333-as DDR3 ram. vga: gigabyte GT220 1giga ddr3 ram-al.
  • MerlinW
    Bemásolod a zip tartalmát a játék könyvtárába és annyi.
    Mousefix-et szintén, majd a dsxfix.ini-ben beállítod, hogy használja: dinput8dllWrapper dsmfix.dll

DSFix 2.0.1
    DSMFix (mousefix) 0.9

Nekem így néz ki a dsfix.ini-m:
    (1080p-nem futtatom, erősebb gépen, tehát gyengébb konfigokon lehet, hogy ez a beállítás sok lesz.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

###############################################################################
    # Graphics Options

# internal rendering resolution of the game
    # higher values will decrease performance
    # setting 1280*1024 fixed the seams in main menu elements for me - Kaucukovnik
    renderWidth 1920
    renderHeight 1080

############# Anti Aliasing

# AA toggle and quality setting
    # 0 = off (best performance, worst IQ)
    # 1 = low
    # 2 = medium
    # 3 = high
    # 4 = ultra (worst performance, best IQ)
    aaQuality 2

# AA type
    # either "SMAA" or "FXAA"
    aaType SMAA

############# Ambient Occlusion

# Enable and set the strength of the SSAO effect (all 3 settings have the same performance impact!)
    # 0 = off
    # 1 = low
    # 2 = medium
    # 3 = high
    ssaoStrength 0

# Set SSAO scale
    # 1 = high quality (default)
    # 2 = lower quality, lower impact on performance
    # 3 = lowest quality, lowest impact on performance
    ssaoScale 1

# Determine the type of AO used
    # "VSSAO" = Volumetric SSAO (default, suggested)
    # "HBAO" = Horizon-Based Ambient Occlusion
    # "SCAO" = VSSAO + HBAO
    # VSSAO and HBAO types have a different effect and similar performance
    # SCAO combines both, with a higher performance impact
    ssaoType VSSAO

############# Depth of field

# Depth of Field resolution override, possible values:
    # 0 = no change from default (DoF pyramid starts at 512x360)
    # 540 = DoF pyramid starts at 960x540
    # 810 = DoF pyramid starts at 1440x810
    # 1080 = DoF pyramid starts at 1920x1080
    # 2160 = DoF pyramid starts at 3840x2160
    # higher values will decrease performance
    # do NOT set this to the same value as your vertical rendering resolution!
    dofOverrideResolution 810

# Depth of Field scaling override (NOT RECOMMENDED)
    # 0 = DoF scaling enabled (default, recommended)
    # 1 = DoF scaling disabled (sharper, worse performance, not as originally intended)
    disableDofScaling 0

# Depth of field additional blur
    # allows you to use high DoF resolutions and still get the originally intended effect
    # suggested values:
    # o (off) at default DoF resolution
    # 0 or 1 at 540 DoF resolution
    # 1 or 2 above that
    # 3 or 4 at 2160 DoF resolution (if you're running a 680+)
    dofBlurAmount 1

############# Framerate

# Enable variable framerate (up to 60)
    # NOTE:
    # - this requires in-memory modification of game code, and may get you banned from GFWL
    # - there may be unintended side-effects in terms of gameplay
    # - you need a very powerful system (especially CPU) in order to maintain 60 FPS
    # - in some instances, collision detection may fail. Avoid sliding down ladders
    # Use this at your own risk!
    # 0 = no changes to game code
    # 1 = unlock the frame rate
    unlockFPS 0

# FPS limit, only used with unlocked framerate
    # do not set this much higher than 60, this will lead to various issues with the engine
    FPSlimit 60

# FPS threshold
    # DSfix will dynamically disable AA if your framerate drops below this value
    # and re-enable it once it has normalized (with a bit of hysteresis thresholding)
    FPSthreshold 28

############# Filtering

# texture filtering override
    # 0 = no change
    # 1 = enable supersampling by downscaling (use only if you need it!)
    # 2 = full AF override (may degrade performance)
    # if in doubt, leave this at 0
    filteringOverride 0

# HUD options - WARNING - visual glitches will ensue if you set this on

# Enable HUD modifications
    # 0 = off (default) - none of the options below will do anything!
    # 1 = on
    enableHudMod 0

# Remove the weapon icons from the HUD
    # (you can see which weapons you have equipped from your character model)
    enableMinimalHud 1

# Scale down HuD, examples:
    # 1.0 = original scale
    # 0.75 = 75% of the original size
    hudScaleFactor 0.75

# Set opacity for different elements of the HUD
    # 1.0 = fully opaque
    # 0.0 = fully transparent
    # Top left: health bars, stamina bar, humanity counter, status indicators
    hudTopLeftOpacity 0.8f
    # Bottom left: item indicators & counts
    hudBottomLeftOpacity 0.75f
    # Bottom right: soul count
    hudBottomRightOpacity 0.0f

# Window & Mouse Cursor Options

# borderless fullscreen mode
    # make sure to select windowed mode in the game settings for this to work!
    # 0 = disable
    # 1 = enable
    borderlessFullscreen 0

# disable cursor at startup
    # 0 = no change
    # 1 = off at start
    disableCursor 1

# capture cursor (do not allow it to leave the window)
    # 0 = don't capture
    # 1 = capture
    # (this also works if the cursor is not visible)
    captureCursor 1

# Save Game Backup Options

# enables save game backups
    # 0 = no backups
    # 1 = backups enabled
    # backups are stored in the save folder, as "[timestamp]_[original name].bak"
    enableBackups 1

# backup interval in seconds (1500 = 25 minutes)
    # (minimum setting 600)
    backupInterval 600

# maximum amount of backups, older ones will be deleted
    maxBackups 20

# Texture Override Options

# enables texture dumping
    # you *only* need this if you want to create your own override textures
    # textures will be dumped to "dsfix\tex_override\[hash].tga"
    enableTextureDumping 0

# enables texture override
    # textures in "dsfix\tex_override\[hash].png" will replace the corresponding originals
    # will cause a small slowdown during texture loading!
    enableTextureOverride 1

# Other Options

# skip the intro logos
    # this should now be slightly more stable, but should still be
    # the first thing to disable in case you experience any problems
    skipIntro 1

# change the screenshot directory
    # default: . (current directory)
    # example: C:\Users\Peter\Pictures
    # directory must exist!
    screenshotDir .

# override the in-game language
    # none = no override
    # en-GB = English, fr = French, it = Italian, de = German, es = Spanish
    # ko = Korean, zh-tw = Chinese, pl = Polish, ru = Russian
    # this does not work in Windows XP!
    overrideLanguage none

# Dinput dll chaining
    # if you want to use another dinput8.dll wrapper together
    # with DSfix, rename it (e.g. "dinputwrapper.dll") and put the new name here
    dinput8dllWrapper dsmfix.dll
    # dsmfix.dll

# D3D adapter override
    # -1 = no override
    # N = use adapter N
    # this setting is for multiple (non-SLI/crossfire) GPUs
    # everyone else should leave it at -1
    d3dAdapterOverride -1

# Log level - 0 to 11, higher numbers mean more logging
    # only enable for debugging
    logLevel 0

# The settings below are not yet ready to use!!

# You can only set either forceFullscreen or forceWindowed (or neither)
    # 0 = off, 1 = on
    forceWindowed 0
    forceFullscreen 0

# The following settings are only functional if either forceFullscreen or forceWindowed is enabled
    # The display width/height
    presentWidth 1280
    presentHeight 720
    # turn on/off Vsync
    enableVsync 0
    # adjust display refresh rate in fullscreen mode - this is NOT linked to FPS!
    fullscreenHz 60

• toturi
    ja értem. én azt hittem setup-os. leszedtem egyszer valamelyiket de láttam h file-ok vannak benne és nem mertem belenyúlni a játékba.
  • benőmenő
    Kicsomagolod és bemásolod, kb. ennyi.
    A dsfix.ini szerkesztésével (értelmesen le van írva mi és mit csinál) tudsz a megjelenésen változtatni.
    Fps droppok így is lesznek, "csak" jóval szebbé válhat tőle a játék. Még ezen az oldalon ha visszaolvasol láthatod kb. miért ilyen.
  • Ryder7
    csak valami kis pici ini fájlokat kell másolgass és körülbelül ennyi az egész.
  • toturi
    ja igen. egyébként én az alap játékot tolom. és érdekelne hogy kell felrakni ezt a ds fix-et csak az fps drop-okelkerülése végett. bár az sem tudott annyira zavarni hisz már a 3. végigjátszásban épp most vertem le ornstein és smough-ot. de azért jó lenne ha nem esne 15-re az fps néha sem.
  • benőmenő
    Ti a dsfix-en és mousefix-en kívűl használtok modot pl. a DS Nexusról?
    Vannak jó textúra javító modok, amik megnövelik néhol a textúrák felbontását, vmint bugfixek, ha közelre is a lod textúra ragad be. Továbbá kipróbáltam csak úgy poénból a top modok közt lévő sweet fx-et is, de furcsa, mert meg nem mondanám mi változott (lehet nem működik).
    A poén az egészben, hogy az én minimum alatti gépemen is kb. 0 teljesítménycsökkenést okoztak ezek az apróságok úgy, hogy a játék hangulata megmaradt és valamivel szebb is lett :)
  • Ryder7
    Na hát megvettem, PayPallal kifizettem, várom a keyt:D
  • Ryder7
    Digitálisan?
  • MerlinW
    Dehogy dobnak, én is az oroszoktól vettem. (Intkeys.com)
  • Ryder7
    szerintem az IP-m miatt kidobnának a francba. mert nem tudom megvenni Steamről, szóval valószinűleg az IP-t is ellenőriznék.
  • toturi
    de ha rendelsz egyet külföldről és felrakod úgy sem megy az online?
    mert az dúrva. 3. végigjátszásnál tartok és sosem játszottam online nehogy megzavarják a haladásom. más meg menne és nem tud. nemistudtam hogy ilyen létezik hogy valahol nem megy az online.
  • benőmenő
    Na most reggel, frissen sikerült is.
    Ez a crystal halberd lesz anor londo lightning spearje eddig. Kár hogy törik, mint a ropi :S
  • Ryder7
    Ezért "jó" Romániában lakni, ahol nem lehet megvenni még Steamen se a DS-t, és nem tudsz online játszani:D Pedig, kb ez lenne az első játék amire nem sajnálnám kiadni a pénzt.
  • MerlinW
    Mindennel könnyű az. Három dologra kell csak figyelni.

1. Mindig mögötte kell lenni
    2. Mindig ugyanazt a lábát kell ütni
    3. Nem szabad közel maradni a peremhez.
  • benőmenő
    Lightning spear-rel azért sokkal könnyebb, mert támadás közben nem lép akkorát a kari, így legalább már a kamera nem szabotál.
    Majd holnap kipihenve hátha...
    Azért furcsa, hogy pont ez nem megy, mert a többi boss-al alig szenvedtem. Na jó, talán Queelag-gal, de még ott sem haltam ennyit.
  • toturi
    nem mondod h nehéz? ha nincs a fehér felhő én nem is gondoltam volna hogy boss. álj meg középen és mindig próbálj ott maradni. engem úgy még sosem tudott lelökni. plusz ha tudsz maradj a lába között és akkor elég védett helyen vagy.
    sőt! legutóbb én löktem le őt. :) elfelejtettem leölni a másikat aki dobálja a robbanó golyókat így nem is mertem a híd tövétől kijebb menni. gólem úr meg odajött és addig küzdöttünk mir elfáradt v én nemtom. (tudjátok mikor kicsit megáll a támadással) na akkor elkezdtem ütni és leeset a hídról. :)

Ryder7: azóta csak az zavar az online-ba hogy haladnék is és ha jön egy invader nincs bonfire. de am nagy poén ez a z invade. akkora szerencsétlenek jönnek be hozzám... egyik dehts-be nekem jött én meg észrevettem hog ez nekem nem ellenfél s lerohantam. jól nézhetett ki neki. nyomja rám a poison-t a varázslatot(azt a kéket) meg amije csak van én meg csak megyek rá a giant armor set-be egy bk xe-al és meg se torpanok. :D végül menekülőre fogta és beesett egy lyukon a curse-os békákhoz és ott azonnal beátkozódott..
    másik menő meg blighttownba jött nekem és jobbra balra gurult fent a fa tákolmányon míg végül leesett... :) szóval azóta elvagyok velük.

tényleg. van aki pc-n tolja és kéne neki segítség boss harchoz?
    mert szeretném elérni a warrior of sunlight covenant követelményét viszont faith-reazért nem adok.
    3 végigjátszásban vagyok és kb lvl 157. meg ha kell adhatok itemeket is amiből több van nekem vagy nem használom sosem..
  • davidka003
    Iron golem? Sen's Fortress tetején? Mert az akkora lol boss. Elsőre megöltem úgy, hogy hozzám se ért. Lightning Spear tök jó volt ellene.
  • benőmenő
    Áh ez a gólem
    Első boss, ami úgy igazán szívat, de már lassan kezd sok lenni. Mindig lelök a mocsok akármit csinálok. Az sem segít, hogy a rossz fegyó miatt még a drakesworddel is jobban tudom sebezni (2 heavy attack, míg serverrel csak 1 fér bele az időbe).
  • Ryder7
    vannak jó, és vannak rossz emberek. ennyi:D
  • toturi
    én nagy single player vagyok azt elismerem de ezt az invade-t tényleg nem értem. minek támadnak be? mi olyan jó neki benne? gondoom nem a humanity kell neki mert annak van pár egyszerűbb módja is. akkor? meg akarja mutatni mekkora jampi?
    csak mert én nem vágyom rá hogy valakit lelöljek szinte semmiért. nekem jött egy srác stonegreat sword, ami magic-et issebez ugye. meg kurvanagy tüzgömbeket nyomott rám. semmi gyűrű vagy shild nem volt rajtam ami ez ellen véd és sima kikerüléssel elkerültem aztán meg agyonvertem. nekem max-os giant armor set, max-os eagle shild és max-os BK axe.
    azért voltam online mert hátha valakinek tudok segíteni bossfight-ba hogy könnyebben beléphessek a warrior of sunlight-ba ere más meg csak szopatni akar.. komolyan nem értem.
  • steweee
    egy +3-as halberddel már 3x3-as kombóval ki lehet fektetni a figurát. az azért nem olyan sok, csak 2x kell kigurulni a támadását. mire odajut vki biztosan van annyi titanite shardja hogy felhúzza a kovácsnál ami nem messze van. karddal elég macerás a bácsi, mert elég nagyot harap a buzogánya, és azt mondja hogy "ácsi" :)
  • MerlinW
    Törött karddal (2dmg) is meg lehet ölni bárkit, ha van hozzá türelmed és kitartásod:)