10203
  • steweee
    ezt a csákót +3-as alabárddal már simán ki lehet fingatni pár ütésből

az nem páncélos vadkucu, bika ?
  • Ryder7
    Az utóbbit úgy kell érteni, hogy a 6.-7. részben, ami jó ha 1 hét múlva felkerül:P
  • Ryder7
    az utóbbi részekben, talán mintha jobban menne már a kettő együtt:D
  • toturi
    tinmannek? ő maga mondta videó közben hogy nehéz neki is egyszerre a kettő. sőt még bakizott is miatta. de rossz szavam nincs rá. jók a videói!
  • davidka003
    Tinman-nek ment a kommentálás is.
    0:30-tól ajánlom:D
  • toturi
    ugyan ez volt a problémája a másik srácnak is. a dark souls esetében nehéz egyszerre életben maradni plusz kommentálni is. csak az volt a baj hogy ő nyugis, ellenségektől mentes helyszíneken sem mondott túl sok infót, csak annyit hogy ara még nem megyünk..
    a másik dolog meg az hogy pl az ilyen vadkanos nyilazós részeket egy az egybe ki is vághatod. aztán majd bemondod hogy kivágtad és kész.
  • Ryder7
    Az új részekben, amik valószinűleg 1-2 héten belül felkerülnek már valamennyivel többet kommentálok, és itt-ott elszórok egy pár tippet is, ha tudok. ha eszembe jut. igazság szerintem túlságosan lefoglal az, hogy ne halljak meg és igy nehezebb kommentálni:D
  • toturi
    csak belenéztem. a bikát a lépcsőről simán meg lehet ölni. ott ahol felmész az fenti íjjászokhoz. ott nem ér el és mikor megfordul ütöd a seggét. meg ha szerencséd van beleszalad a tűzbe ami ottvan a lépcső mellett és mivel a tűz a gyengéje elég szépen lesebzi saját magát..
    egyébként hajrá. csak szerintem majd kommentálj játékközben mindent ami a környéken van, az sokat segített volna nekem is másfél hónapja mikor még ismerkedtem a játékkal és nézegette ilyen tiedhez hasonló magyar nyelvű videókat.
  • Ryder7
    tudom, hogy nem gurulok, az előző végigjátszásom tankolásból állt leginkább és bennem van az a regi szoftver h kibirom én.
  • MerlinW
    Pár dolog ami szúrja a szemem:

1. parry: Akkor nyomd, mikor már feléd tart az ellenfél fegyvere. Kb egy ötöd másodperced van rá, hogy elkapd azt a pillanatot, mikor az ellenfél fegyvere pont félúton van feléd. Ha korábban, vagy később nyomod, nem működik.

2. backstab: Állj az ellenfél mögé, nyomd meg az előrét, majd engedj el minden gombot és úgy üss. Ha fent van a pajzs, nem működik. Lock nélkül még biztosabb.

3. Ez a black knight-nál esett le. Nem gurulsz. Gurulj. Ha nem vetődsz el, lecsapnak mint a taxiórát. Ezzel kapcsolatos az is, hogy ne használj az teherbírásod felénél többet. Mondjuk mint hunter a 25%-ot sem kellene elérned. Az staminád a páncélod ezzel a karakterrel,az equip load legyen 25% alatt, stamina maximumon. Vetődéssel kevesebb staminát vesztesz, mint ha pajzzsal védenéd az ütést.

4. Ne kapkodj, mert meghalsz. Ne hagyj magad mögött ellenfelet, mert meghalsz.
  • Laza
    Csak belepörgettem ... vegyél firebombot.
    Egyébként felesleges bepakolászni mindig, huszadik ilyen sorozat, ha valaki kíváncsi rá tudja követi. A játékmenet sem extra, sőt ... sokszor csak fogom a fejem, mondjuk ezeken a részeken én rengetegszer végigmentem az 'egy életes' játékaim során :)

De azért köszönjük, hogy csinálod :)
  • davidka003
    Nem tudom de szerintem felesleges linkelni naponta az új részeket. Akit érdekel úgy is feliratkozott.
  • Ryder7

A Dark Soulsos végigjátszásom 4. része. Remélet tetszik :D
  • benőmenő
    Végül is a spear-hez is dex kell, szóval meg fogom próbálni.

Sif-et nem nevezném szenvedésnek. Talán 3x haltam, mire meg lett a taktika.
    Csak legyezni kell körülötte (nehogy elkapjon a pörgős cucc, mert az átüti a védelmem jelenleg) és amikor a bal-jobb kombót üti utána begurulni alá és ütni, amíg van staminád, mert utána úgy is elugrik.
  • MerlinW
    Sőt, Sen-ben ott a lighning spear, ami szintén op fegyver egy jó darabig.
  • Laza
    Nem tudom miért szenvednek páran Sif-nél, nekem a játék legkönnyebb bossa volt, meg sem tud sebezni.

A draket egyébként már akkor eldobhatod mikor odaérsz a kovácshoz. Szinte bármi amit nála felhúzol sima fegyver +5-re az jobb lesz mint a drake a stat bónuszok miatt. Ott már meg kell legyen a halbert, az azon a szinten tökéletes, pláne Sen-ben, ahol a szűk helyek miatt szurkálni jobb :)
  • benőmenő
    Hogy ne csak szapuljam a játékot:
    Sikerült elvernem Sif-et végre, ráadásul a drake sword-del. Hülye módon a Servert kezdtem el tápolni, mint kiderült csak +5-ig lehet, így a jelenlegi dexteritymmel kemény 3-mal sebez többet a drake-nél, cserébe legalább 2x olyan lassú. Ez még alakulhat.
    Végül egyébként maradt a szaggatás, mert a későbbi pvp-vel még kacérkodom, offline módhoz meg ha jól tudom külön local live profil kell és kezdhetném előlről immár harmadszor.
    Holnap jöhet Sen's Fortress :)
  • benőmenő
    Ezelőtt a Dirt 2-nél volt hozzá szerencsém.
    A mentéseim rendszeresen elvesztek és a backupokat sem lehet csak úgy bemásolni, valamint első indulásnál közel 2 órán át tépte a patcheket legalább 6x újraindítva a játékot (közpen a pc kb. használhatatlan volt másra). Azóta inkább a törés, ha újrarakom és így a mentések sem tűnnek el.
  • Tinman #6738
    4850 & PC-s Dark Souls DSFIX-el...hááááááát, nem mondom, hogy nem vagy kemény gyerek, mert az vagy :-D

Egyébként nekem dobozos DaS-om van, Steam reget nem kért, nem is volt vele gondom egészen addig, míg nem vettem egy papíron jóval erősebb AMD kártyát. nVidia-ról AMD VGA-ra váltottam igen.

Na akkor iszonyat mód szaggatott egy csomó helyen a játék a DSfix egyik verziójával, ami nVidia alatt tökéletesen muzsikált, végül leszedtem az akkor legfrissebb Dxfix-et és csoda történt. Jóval szebb és álom frame jött. Kár, hogy már eléggé a végén jártam mikor ez történt.

GFWL rémtörténeteket sokat hallottam már. Elkerülésére az a trükköm, hogy MINDEN up-to-date, igen a GFWL kliens is, így nem rémlik, hogy nyűgöm lett volna vele... Fallout 3 esetében volt, de ott magam műtöttem bele a GFWL achikat, egy nem GFWL-os Fallout-ba, mert nem fogadtam el, hogy nem lesznek achik... és sikerült végül, de az pokoli menet volt, mert a játék alapból is k. sokat lépegetett kifelé :-/
  • benőmenő
    Az 5 éves kártya köszöni szépen jól van :) (monitorból adódóan nem FHD-ban játszom)
    A csodatétel pedig pont egy cpu heavy feature a dsfix fejlesztője szerint.
    Egyszerűen ilyen a játék
  • Laza
    Jah, hát egy kb 5 éves kártyával nem lehet csodákat tenni, főleg a portolt játékokkal.
    Nekem egy 2 éves kártyám van (560Ti), azon minden csutkán tökéletesen fut.
  • benőmenő
    Nem tudom milyen géped van, az enyém az aláírásomban szereplő és rendszeresen leesik 15-re, ami igen kellemetlen tud lenni.
    Konkrét helyzetek pl.: a hidra Ash lake-nél végig 15-tel, illetve a crest of artorias-os kapu-ból íjjal célratarva garantál frémfeleződés. Unlockolva sosem megy 30 alá, értsd: egyszer sem. Fraps-al néztem végig.
  • Laza
    "Tehát választhatok, hogy szaggatva szenvedve játszok, vagy simán"

Nekem még olyan DsFix-em volt, amiben nem is lehetett ezt állítani, mégsem 'szaggatott' sohasem a játék .......... kicsit erős amit írsz.
  • benőmenő
    Tehát választhatok, hogy szaggatva szenvedve játszok, vagy simán, de bukom az egyedi multiplayert és az achikat a gyökér gfwl miatt. Fasza.
    Valószínüleg utóbbi lesz, de ez milyen már?
  • Ryder7
    Dark Souls - Az íjász (Ep03)

Harmadik rész, sok-sok meghalással:P
  • Ryder7
    majd legközelebb:D
  • MerlinW
    A GFWL szúrja ki a hekkelést. A pvp pedig eme játék esetében ugye együtt van az sp-vel:) Persze sokan játszanak így, de a DSFix fórumában olvastam olyat, hogy tiltottak. Persze, hogy konkrétan emiatt-e, az jó kérdés. A lényeg, hogy a DSFix fejlesztője azt ajánlja, csak offline módban használjuk az fps unlock-ot, biztos, ami biztos.
  • benőmenő
    Annyira nem izgat mert ez az egy gfwl-es eredeti játékom van.
    De mégis ezt hogy ellenőrzik? Még ha 120-ra állítod és pvp-mél reportolnak azt megértem, de így full retardság lenne. Főleg, hogy már alapból így kellett volna kijönnie a játéknak (csak mondjuk ini turkálás helyett egy pofás kis launcherrel).
  • MerlinW
    Érdemes végigcsinálni, mert a legvégén egy titanite stab a jutalmad:)
  • Ryder7
    nem mert végülis nem csináltam végig a questjét:D azt hittem, hogy igen, amikor később találkoztam vele Firelink Shrine-ba, de csak ma olvastam el, hogy háhá nem itt van a vége:P
  • MerlinW
    Jaja tavaly óta:) Arra figyelj, hogy az fps unlock (bármit is állítasz be utána), olyan helyeken túrkál a programban, ami LIVE tiltással járhat. Erre fel is hívják a figyelmet. Szóval csak saját felelősségre:)
  • benőmenő
    Csendben megjegyezném, hogy ha dsfix-ben (már 2.0.1-nél tart ) unlockoljuk a framerate-et, majd az alatta lévő opcióval visszaállítjuk 30-ra, nagyságrendekkel jobban fut a játék, mint az alapból 30-ra lockolt opcióval, amikor nem állítunk semmit.
    Glitch-el még emiatt nem találkoztam ~1,5 óra alatt.
  • MerlinW
    Azt tudod, hogy a gyűrűt neked adja, ha végigcsinálod a quest-jét?:)
  • Ryder7
    Igen. és nagyot pislogtam, amikor egy ütésre a fél HP-m lement:D

De meg kell hagyni, szép gyűrűje van.
  • MerlinW
    OFF

Ez pech:) Én XP-t és W7-et vettem, W8 upgrade csak 8000-be fájt volna, de anno mindenki lebeszélt róla. Aztán január környékén kipróbáltam, valamint olvastam a szaksajtót és én is lebeszéltem magamat róla. Igazság szerint semmi ok nincs arra, hogy váltson az ember. Ebben a szent pillanatban pedig inkább csak hátrányai vannak (lásd pl. a saját példádat, de ahogy olvasgatom a fórumokat gondok vannak sok más dologgal is kompatibilitás tekintetében). Én a helyedben visszaváltanék W7-re, a W8-at pedig spájzolnám, amíg ráncba nem szedik. Mondjuk 2014-15-ben jön a Win 9... Nem tudom mi lesz itt a jövőben:) Értem én a 2 éves disztribúció ütemet, így csinálja az OSX, Linux is, de az MS eddig nagyon bénán oldotta meg a dolgot.
  • benőmenő
    Végre van egy nagyjából legális oprendszerem, erre leszólnak, meg csak a sz0p@s van vele :S
  • MerlinW
    Jaa, hogy meg akartad verni a habcsókemberkét:) Hát igen, kell vele kergetőzni egy ideig. Mondjuk +15-ös zweihander-el neki is elég 4-5 ütés:)
  • Ryder7
    soha nem néznéd ki belőle, de iszonyatosan erős:D
  • MerlinW
    Win 7-en meg 10-ből 10x elindul. Persze, ha szeretsz vergődni, használj egy olyan rendszert, amit a szakma is lenéz:)
  • MerlinW
    Mit ne csináljunk, miért?