10203
  • TomStorm
    Hi.Én csak szeretném kérdezni mi van akkor ha kardomra figyelmeztetést ír,hogy tönkrement v.valami ilyesmi.Alig sebzek vele,fennt vagyok várba és ott is van egy főellenség minotaurus de esélyem sincs így.
    Lehet javítani vagy mi van ilyenkor:)
  • benőmenő
    Viszont a karakter képességeivel nem skálázódik a drake és piszok drága fejleszteni. Én Anor Londoig használtam drake swordot, ott már a 10+-ra felhúzott halberd vette át a helyét, amit később ki is maxoltam és fejeztem be a játékot.
  • Szabi84
    Felhúztam Zweihander-t +2 -re, tetszik hogy letaglózza az ellenfelet! A stamina növelő pajzzsal és a gyűrűvel, ami ad egy kis hp-t ha meglölök valaki jól kiegészítik egymást. De a Drake sword erőssbenek tűnik így is és gyorsabb is!
  • Solid Snake
    Jah, rutintalan tackó
  • Ryder7
    úgy van :D

Amúgy, annak ellenére, hogy elég nehéz lenne lemérni ki mennyire jó Dark Souls játékos, érdekes lenne.
  • benőmenő
    Majd a folytatás topikjában meglátjuk később, mi a valóság
  • Ryder7
    Hogy itt hirtelen mindenki milyen ultrapro Dark Souls játékos lett:D
  • Lunki88
    Ezek már csukott szemmel végigmennének rajta elhalálozás nélkül. :)
  • Szabi84
    túl sokszor haltatok meg:D
  • davidka003
    Én is bármit el tudnék mondani. Térképet is simán rajzolnék.
  • Tinman #7986
    :-)

Belém iszonyat beleégett az egész... fejből mondok bármit, amit ott tapasztaltam.
    Most lerajzolom a összes helyszín térképét fejből, ha kell :-D

Useless knowledge EVER :-D
  • davidka003
    Nem elégszer vitted végig az a gond. :D
  • MerlinW
    Basszus, tényleg rég játszottam vele, öregszem:)
  • Fletley9
    divine a csontik ellen kell :)
  • wantonly
    Vagy cursed weapon. Mondjuk tényleg felesleges, mert elég sok trainsient curse-t dobálnak.
  • Tinman #7981
    Divine???????

Transient curse kell ellenük...
  • TomStorm
    Ja ok,köszi:)
  • MerlinW
    Le. Majd a játék vége fele divine fegyverrel. A játék elején a tábortűztől balra levő lépcső felé indulj, ami felvisz a várba.
  • TomStorm
    Hi.
    Knight-al az elején vannak szellemek a vízben,azokkal mit kezdjek?Le lehet ölni őket?
  • Ryder7
    szerintem unlockold az FPS-t de, csak 30 FPS-re mert tapasztalataim szerint furán limitál a játék alapból. Pl nekem nincs meg a 30 FPS csak kb 20-25 és limitál 15-re. Amikor leülök a bonfirehez és jön a köd, akkor leesik 10-re. De ha ugyan igy kézileg limitálom magam 15-re akkor amikor leülök a bonfire-höz csak 14-re esik le.
  • Szabi84
    Pedig a backstab jól megy, parry-t meghagyom profiknak, buggal sem találkoztam eddig. De kipróbálom 30fps-el, köszi!
  • MerlinW
    60fps-el lehet hogy simább a játék, de fele annyi időd van parry-zni meg backstab-elni, továbbá egy csomó bug előjön vele, lévén a játék 30fps-hez készült.
  • Lord Mortanius
    A pyro témához... Igen, nem stat függő, a kesztyűt kell fejleszteni hozzá. Ezenkívül a sebzését lehet növelni még egy gyűrűvel(bellowing dragoncrest ring) és egy fejékkel( crown of dusk).

Hogy gyorsabb legyen a castolás, növeld a dexterity-t(45-re max). Másodpercekkel gyorsabban fogja nyomni a a pyro varázslatokat így!
  • Szabi84
    Eljutottam a Blighttown bossig, buzogánnyal csinálom, jó kis fegyver, jobban tetszik mint a kard! Kicsit belassítja az ellenfeleket , remélem találok belőle izmosabbat, mert a Drake sword-höz képest azért elég gyenge, de csak lenyomom vele a bosst! Rengeteget szívtam itt rohadt köpőcsövesek.
    Depth blighttown vonalat kb 5 órán át nyüstöltem! DeS-ban nem volt ekkora szívás ez a pálya, pedig ott is utáltam nagyon!

Az lehetséges, hogy a GFWL ledob a 60-as fps miatt, mert framerate problémát írt ki! Nem szeretném 30-ra visszavenni, így simább a játék!
  • Szabi84
    sajnos nem:D
  • lammaer
    Hát, nem triviális sztem.... :)
  • MerlinW
    Jogos, rég játszottam vele:)
  • MerlinW
    Feltételeztem, hogy az volt az egyik első dolga, mikor a kovácshoz ért:)
  • Fletley9
    Pontosan emiatt. alapból benne van. De oda tényleg nagyon sokára ( a végjáték előtt) érdemes ellátogatni :D (korábban nem is nagyon lehet mert elég nehéz megnyitni magát a dlc-t)
  • lammaer
    Az AoTA DLc az PCn kijött? (esetleg a Prepare to die edition az emiatt kapta az alcímét)
  • lammaer
    Köszi az infókat.

Igazából 1-2 napja érzek nagy áttörést a játékban, mármint hogy ráéreztem a harc mikéntjére, nem fosok be attól ha jön valami NAAAAGY, nem kezdek el kapkodni, tudok higgadt maradni (hárítok, leengedem a pajzsot hogy jöjjön vissza a stamina, ha elég messze van merek inni a gyógyflaskából stb stb).
  • Fletley9
    Btw megnéztem ezt az ING walkthroug-og és elég mazoista..nagyon is :D Ezen a linken ahogy vannak a helyek felsorolva úgy sokkal barátibb követni :)
  • Fletley9
    miért is közelharcban használnád a tűzlabdát? ^^ (plusz a kaszt időt lehet gyorsítani ,de azt nem tudom már melyik stattal), és igen a kesztyűt kell upgradelni.

Igazából szerintem most még ne erőltesd a halberdet, amúgy mehet mellé pajzs is, de egyértelműen hatékonyabb két kézre fogva. Fejleszteni nem éri még most meg. Anor londo-ban fog esni egy kristály halberd az nagyon táp. Később ami ott esik a legnagyobb halberd azt már megéri villámosra csinálni. Viszont ha nem vagy megelégedve a drakeswordel (sose használtam nem tudom milyen a sebzése) akkor a játék feléig (de slvl1-s végigjátszásnál végig) egy szintén lighting-ra húzott battle axe is nagyon nagyon jó szolgálatot tesz. Ezt egyébként meg is tudod venni az első kovácstól, és szvsz ezt érdemes is minél előbb minél nagyobb szintre húzni. Lighting sebzést meg majd úgyis az Anor Londos óriás kovács tud csinálni rá..
  • lammaer
    Fél szemmel az IGN oldalán található guideot követem, szóval a terv csak egy rövid kis kitérő a Gardenbe, nem megyek a mélybe (pontosabban már lementem egyszer csak úgy magamtól, ott lecsapkodtam pár "kristályóriást" aztán valami vízesés (nemtom pontosan mi, de messziről jött, azt elvitte majd az össze HPmet) meggyőzött róla hogy egyelőre arra nem akarok menni :)

re1: Pyro: itteni javaslatra kezdtem piróval (pont a kezdőbarátsága miatt írtátok), de alig használom a tűzlabdát - egyrészt mert a kardozás sztem NAGYON jól meg van csinálva (tehát véteknek érzem a tűzlabdát használni, amikor le is csaphatom az ellent), másrészt a tűzlabdázás nekem nagyon "lassú", nem nagyon tudom közelharcban effektíven használni.

De: jól tudom hogy a pirók használatához statot igazából nem kell növelni, mert az atunement csak a slotok számát növeli, a varázslatól sebzése meg nem statfüggő hanem attól függ hogy a "kesztyű" mennyire van upgradelve? ERgo soul csak az upgradehoz kell.

2: halberd: asszem már találtam egyet, akkor kezdjem ezt ugradelni (hogy idővel lightning legyen), vagy fogok találni jobbat és azt kell majd fejleszteni?
    Amúgy jelenleg nagyon odavagyok a pajzshasználatért, gondolom halberd mellé az nem dukál, de hát miért ne kóstoljak meg egy másik harcmodort.
  • Fletley9
    10 óra után szerintem még bőven hagyhatod a Gardent. Undead burgben megvolt minden? (kapra, depths, esetleg blightown?) Ezek után ráérsz arra menni (vagy még később).

1: Pyro hivatalosan is a legkezdő barátabb kaszt a játékban. Hidd el piszkos erős spellek vannak, nagyon megkönnyíti főleg a játék elejét (persze később se elhanyagolható) Miracle-t persze megéri, de ne gondold ,hogy majd harcközben fogsz healt használni :D van egy "kis" kaszt ideje.

2: drakesword elég táp igen, de szintén csak kezdésnél később fejlesztve lesznek jobb fegyvereid..sőt. Személy szerint javaslom a halberdekkel való minél korábbi barátkozást. (addig pedig a battle axe-t míg nincs) Egy felfejlesztett lighting halberdel kb végjátékig jó vagy.

3: később tudsz, de nem éri meg.

4: Íjászat elég kiforratlan a játékban, nagyon kevés helyen éri meg használni (pro tip ahol igen tisztességes távból egy mérgezett nyíl kis türelem=profit), olyan rég játszottam nem is emlékszem már a statokra pontosan, de amit mindenképp kell húzni az, az endurance strenght/dex (használt fegyvertől függően) vitality meg talán a res? nem vagyok már biztos.

Az ellenfelek később is 20-40% de inkább több hp-t fognak leütni rólad (sőt többet is) mindegy mit viselsz/mennyi a hp-d. ez egy ilyen játék. De kell ott a hp.

Páncélzat megint csak külön érdekes téma. Karaktertől is függ, hogy mit viselsz DE. minél nagyobb pácélt viselsz annál nagyobb lesz a poise (?) értéke ami azért felelős ,hogy mennyire tudnak "lehengerelni" minél nagyobb ez az érték annál nehezebben esel/löknek el, leszel stabil. Ugyanakkor lassabban is bírsz ám mozogni. Más páncélokat meg megint csak különleges szituációkban éri meg hordani. Van ami nagy tűz resistet ad (depths boss-hoz tökéletes) van ami nagy Curse resistet ami szintén jól jön pár helyen ha nem akarsz sokat szívni a feleződő hp-val....és még sorolhatnám. :)
  • lammaer
    És vazze, nem tudom leírni másodszorra se hogy REPAIRBOX :D

Ja. 5. kérdés, páncélzat: van e értelme a páncélzat viselésének, ha van nagypajzsom és vhogy úgy érzem, a játékban inkább az a fontos hogy ne üssenek meg (eltáncolás, elugrás vagy blokkolás) minthogy arra építsek hogy a páncélzat felfogja a sebzést.
    Mert vhogy megint csak úgy tűnik, mind1 hogy pucér vagyok vagy van rajtam láncing, kb ugyanolyan gyorsan bontanak le ha nem védekezek ügyesen.
  • lammaer
    *reparbox na.

Viszont nekem is lenne 1-2 kérdésem.
    (Érzésem szerint elég lassan haladok, 10+ óra után csak most jutottam el Darkroot Gardenbe - rengeteget pöcsöltem az undead burgban, valahogy nem éreztem rá a stamina fontosságára, és a más játékokban megszokott állandóan elugrálok harcmodort nem értettem hogy miért nem megy jól. Azért lassan belerázódok)

1. Pyromancert indítottam, de vhogy a tűzlabdázás nem jött be (jobban fekszi a karozás :D) szóval nem erőltetem sztem a piromanciákat. Viszont szimpatikusnak tűnnek a miraclék, pl a gyógyítások. Van azoknak praktikus haszna, hogy legalább minimális szinten megtanuljam őket?

2. A drakesword elég táp, és hiába találok egy rakat fegyvert (rövidkard, hosszúkard, mindenféle csatabárdok, lándzsák) azoknak a sebzése és gyorsasága közelében sincs a drake swordnek. Később találok majd jobb fegyvereket, vagy egyszerűen csak arról van szó hogyha ezeket a szimpla fegyvereket felupgradelem, akkor sokkal jobbakká fognak válni? Esetleg ezeket dobáljam ki mert nem lesz rájuk szükség?

3. Felszerelést/lootot eladni soulért lehet majd vmikor?

4. Alapvetően a közelharc tetszik nagyon (alkalmanként lövöldözök ijakkal is, ha pl tornyokban kempelő ranged ellenség van), ezért leginkább a strengthet meg az endurancét növelem. Érdemes a többi stattal is foglalkoznom?

pl: Vitality - vhogy úgy érzem, a HP növekedés amit a vitality növelése ad elég csicska, mert a legtöbb ellenség kb 20-40%ot lever a mostani HPmból ütésenként, ergó most az hogy 10-20 Hpt kapok egy vitality növelésért valahogy lényegtelennek tűnik.

Faith/Int/Atunement - a varázslás max csak supportként érdekel, kard meg balta kell hogy agyonverjek mindenkit - akkor ezt ugorhatom?
  • lammaer
    Tábortűznél csak akkor lehet javítani, ha az emberfie megvette a reparboxot, nem?
  • Szabi84
    A depths-től mentem, ott megöltem a sárkányt! Nem tűnt fel, hogy lehet tábortűznél javítani!
  • Ryder7
    Tényleg azt várod el egy kezdőtől, hogy átrohanjon azokon a félelmetes óriásokon? :D

Szabi84: A depths-ből, vagy firelink shrine-ból mentél Bighttownba?