10203
-
Lord Mortanius #8036 Mondjuk a tök kezdő nem fog gurulgatni és a pajzsa se lesz elég jó valószínűleg.
Igen endurance is fontos. Kivéve talán a tőröknél és a késeknél, mivel ezek alig vesznek le a stamina csíkból.
Egyébként, ha valaki nem tudná, a max stamina csíkot így érhetjük el: 40-es End + Ring of Favor and Protection. -
#8035 nope
30-35 vitality is simán elág első végigjátszásra. Inkább az endurance a fontos, karaktertől függetlenül. Ha nem kapsz sebzést, mert blokkolsz, vagy elgurulsz előle akkor felesleges a rengeteg sok hp.
És az sem hátrány, ha az elején a gyengébb fegyvereket többet tudod lengetni. -
Szabi DEMON #8034 Ha fasza armort veszel fel az szépen növeli a resistet, ami csökkenti a sebzést. Ezen felül növeli a poiset. Ahhoz, hogy ne lassulj le, kell az endurance, ami ráadásul staminát is ad, többet tudsz dodgeolni és támadni.
Invader csak akkor jön, ha human formban vagy.
Nem mondom, hogy rossz, ha Vitalityt tesz, csak szerintem van jobb. A Vitality a HP-n kívül az ég egy adta világon nem ad semmi mást. -
Lord Mortanius #8033 No-no, senkit nem küldtem ki pvp-re! Az invader meg vagy jön, vagy nem..
Amiket leírtam azok tökéletesek a gép ellen is. Az életerő meg igenis nagyon fontos. Hányszor, de hányszor volt az, hogy a szörny úgy lekaszált , hogy csak egy kis "csík" maradt a hp-ból és arra gondolunk ilyenkor, hogy: hmm ha nem nyomok még a vitality-re, most halott lennék. -
Szabi DEMON #8032 De miért akarsz kiküldeni online, pvp-re egy kezdőt, aki a Depthben van, első végigjátszáskor?
Csináljon pvp karit, majd második alkalommal. Leírtál olyan statokat, amik NG+-ig aligha lesznek meg neki, hacsak nem farmol rengeteget. Pve-ben pedig, őszintén, egyáltalán nem ér annyit az a plusz hp. -
Lord Mortanius #8031 Vitality pedig nagyon fontos, minden egyes hp számít. 1300 alatt ki nem mennék az online harcmezőre! :)
Pvp-ben ultra large fegyver + hornet ring: ha evvel valaki hátba nyom, egyből 1200-1400 sebzés...
Pvp-s( de Pve-s) karakternél amit ajánlani tudok mindenkinek:
- Magas Vitality (min. 1300)
- Magas poise (min 40)
- Mozgékonyság, menjen a fast roll!
- Jó fegyver
- Jó pajzs
- Valami kis varázslat legyen mindig kéznél. (De minél több és minél erősebb varázslat annál jobb.)
- És hát persze a sok gyakorlás, tapasztalat! -
#8030 Ha magasabb a poise értéked akkor nem tudnak megzavarni támadás közben.
Ha alacsony akkor pedig ha ütsz akkor van rá esély, hogy félbeszakad a támadásod. -
#8029 mi is ez a poise pontosan? -
Szabi DEMON #8028 Nem teljesen értek egyet Lord Mortaniussal, de nagyjából igen.
A legfontosabb, amit én másképp gondolok, hogy a Vitalyt maximum a 3. legfontosabb statod. Amennyiben hagyományos közelharcos karaktert csinálsz tényleg nincs szükség az Int és Faith statokra, de a 12-es Faith a Healért egyáltalán nem volt hülyeség, annak ellenére, hogy én nem szeretem "elpazarolni" a korai, könnyű level-upokat.
A legfontosabb statod az Endurance. Ezt mielőbb húzd fel 40-re. Miért? Nos Str-es kariként a fegyvereid brutálisat sebeznek, az igazán jókkal stunlockolni lehet a mobokat, ha egyáltalán túlélnek egy csapást, de ehhez az kell, hogy ne szakítsák meg a támadásod. Ennek a tulajdonságnak a neve a Poise és ezt az Armorod, és egy igen király ring tudja befolyásolni. A heavy armorok adnak nagy poiset, de a nevükből is látszik ezek nehezek, így le fogsz lassulni, ezt nem szeretjük. Az Endurance növeli az equipment loadot, így ezt ki lehet tolni. (A Havel ring sokat segít, amíg nem húzod feljebb.) Másik fontos dolog, hogy növeli a Staminát, ami jól jön ahhoz, hogy többször használhasd a fegyvered egyhuzamban. Főleg az R2-es támadásokat. Mondanom se kell ez milyen hasznos.
Itt akkor mielőtt rátérnék a többi statra álljunk meg, hogy ajánljak neked fegyvert. Én abszolút feleslegesnek érzem a Drake Swordöt. Egy zsákutcája a játéknak. Ha varázsolni akarsz a 16 str abszolút felesleges stat, ami ugye kell a használatához, ha meg harcolni akarsz, akkor nagyon hamar találsz jobb fegyvert (nyilván upgradelni kell), ami a fő statod alapján is scale-el, a Drake-kel ellentétben. Az én favoritom a Large Club, ehhez Blighttownban tudsz hozzájutni, addig ajánlom a Zweihandert, amit Firelink shrinetól meg tudsz szerezni a temető felé. Ott az egyik item egy hatalmas sírkő előtt emlékeim szerint. Ezeket a fegyvereket upgradelni kell. Az upgrade, különösen a pajzsé és a fegyveré, mindig prioritást kell hogy élvezzen a level up fölött.
A Dexterityre én akkor pakolnék, ha olyan fegyvert néztél ki amihez kel, egyébként feles.
Str vagy Vitality legyen az endurance után a következő? Nos attól függ. Ha sokszor halsz, akkor Vitality, de könyörgöm, ne húz 40 fölé, szerintem 30 is bőven több, mint elég. Ekkor a fő fegyveredből csinálj Fire vagy Lightning fegyvert, mert jobban jössz ki sebzésben. Ha az STR-t maxolod, mert keveset halsz és nem érzed szükségesnek a sok HP-t, akkor se rakd 40 fölé ezt se. Ekkor a fegyvered hagy a hagyományos normál vonalon upgrade-elni. Ilyenkor a statokból több bónusz sebzés jön össze, mint amit a villám vagy tűzsebzés ad.
Attunment 19-nél 5 slotot ad, ami a legtöbb varázslónak is elég, szerintem 3 slot elég neked. Egy Heal, ha már neked megtetszett, egy Combustion és egy Power Within jó összeállítás, de itt sok lehetőség van.
A pajzsban nagyon igaza van Mortaniusnak, a Balder Shield jó stabilityvel rendlekezik, később ajánlom lecserélni egy Silver Knight változatra. Jó még a Spider is vagy a Crest,és Dragon Crest, amik upgrade nélkül adnak remek statokat a játék első felére. A heavy shieldektől tartózkodnék, a parry hiánya miatt.
Tehát, amit én most csinálnék a helyedben, ha nehezen haladtál eddig, lvl50-ig 5 pont Vitality 9 pont Endurance. Elmennék a Zweihanderért és felhúznám amíg tudom. Megnézném melyik a legjobb stabilitys shieldem és azt is felhúznám. A legmagasabb poiset pakolnám magamra amíg még 50% alatt tudom tartani az equipment loadot. Szerintem a Pyromancy Flame-et is érdemes fejleszteni, de ez ízlés kérdése. Én szeretem, ha van a kezemben egy alternatív sebzésmód a mobok ellen.
Ha nagyon nagyon elakadtál érdemes lehet kis soult farmolni a Hellkite-tal. Ez segít a fegyverek fejlesztésében és a statok növelésében.
-
#8027 Érdekes kis mod :)
7mp-enként cserélgeti a fegyvert a karakternél :) -
Lord Mortanius #8026 A fő csapásirány általában: Vitality-t 40-re(minimum!), endurance 40-re és vagy a Str-t vagy a Dex-t szintén felnyomni 40-re.
Ha te Str-re akarsz rámenni, akkor a nagy böhöm de lassabb fegyvereket válaszd, ha Dex-t akkor a kisebb de gyors fegyókat!
Resistance egy felesleges stat, senki nem szokott rárakni. Ha nem érdekel a varázslat akkor nem kell se faith se int. (A pyro varázslathoz egyik sem kell, ott a kesztyűt kell fejleszteni.)
Attu-et lehetne még felnyomni, hogy több varázslatot tudj magaddal vinni.
A pajzsokat is fejleszteni kell! Ott a stability tulajdonságot kell nézni, az minél több annál jobb. És fejlesztésnél ez az amit növelhetünk. -
lammaer #8025 No, akkor itt lennének az adatok
Level36 pyromancer
Vitality - 10
Attunement - 14
Endurance - 26
Strength - 22
Dexterity - 13
Resistance - 12
Intelligence - 10
Faith - 12
Alapvetően kardozás érdekel, a varázslást csak supportként de semmiképpen sem főcsapásként szeretném. Jelenleg értelemszerűen egy Drake swordot lóbálok, mellé egy 100%os felfogású pajzs. Van még egy shortbow aggrora, meg néha lövöldözök crossbowwal is, de ez utóbbi csak passzió :) -
#8024 Ugyanígy jártam! Leestem egy lyukba, békák körülvettek meg is haltam, persze nekem is rengeteg lelkem volt ott. Másodjára tyúklépésben haladtam, de sikerült visszaszerezni. De a blighttown még nehezebb volt, egyetlen normális fegyverem is elkopott, onnan nem igazán van visszaút. -
lammaer #8023 Köszi az ajánlatot, élni fogok vele, otthonról majd beírom (most "dolgozom").
Sztem a combustiont is megvettem (ha csak 500 soul volt akkor tuti nem hagytam ott :) ), az lenne olyan mint egy kézi lángszóró? :) -
Szabi DEMON #8022 Adok pontosabb tanácsot szívesen ha leírod a pontos statokat.
A személyes kedvenc pyro spellem a Combustion, ami ezen a területen különösen hasznos a slime-ok ellen. Laurentis 500 soulért vesztegeti. -
lammaer #8021 Pyroként indultam, most ruháztam be a fireball mellé a fireorbra is. Strengthre és endurancéra fókuszáltam eddig, a faithet 12-re vittem a healing miatt (jó az a flaskák mellé tartaléknak), meg raktam még egy icipicit atunementre, a 3. slottért. -
Szabi DEMON #8020 Mind a Dingy mind az Antiquated set viszonylag egyszerűen megszerezhető a játék ezen szakaszában. Fogalmam sincs milyen karaktert csinálsz, de amennyiben Sorcerer vagy Pyro az Antiquated Helm, azaz a Crown of Dusk egy alap item amúgy is. Előbb utóbb (inkább előbb) úgyis érdemes megszerezned.
Ha gondot okoznak közelről, akkor dobj rájuk Fireballt (pyromancy) vagy Firebombot (item), ami baromi olcsó. Ha a Dexterityre fókuszálsz az íjjal lövöldözés is megoldás lehet. Akit tudsz nyírj ki felülről, a terület adottságait kihasználva. Ha STR az elsődleges statod, akkor kihúzhat a bajból a nagy területet lefedő támadásokkal rendelkező fegyverek. Zweihander, Halberd... stb. -
lammaer #8019 Van master keyem, de az tény, undead burg után jöttem ide, tehát az a sok nyalánkság (armor set, spéci spell) nincs még a birtokomban. Szóval marad az óvatos aggróztatás (1 breki nem gond, csak amikor rámesik 3 azt fújják a gázt, akkor ugrik fel hirtelen a curse).
A lordvesselnek utánaolvastam, igen szimpatikus tárgy lenne az (elég sok időpazarlástól megkímélne), de gondolom az még odébb lesz hogy legyen olyanom. -
#8018 Jaaa, nem kevertem, csak a békák jutottal el a tudatomig:)
Oké, ennyi fail után tényleg befogom. Ez tök ciki 8 végigjátszás után:) Öregszem:)
-fav :) -
Szabi DEMON #8017 Baromira összekeversz két részt a játékban. Te a Great Hollowról beszélsz, ő meg a Depthről. -
#8016 Wuuuuuut?!
Depths-ből, nem Blighttownba tud eljutni? -
Szabi DEMON #8015 Le kell menni, hogy kinyisd a shortcutot a Gaping Dragon felé a bonfiretől, ha ezen túl vagy akkor tényleg nem kell.
Tippek: A humanity erősen növeli a curse resistet, ahogy a Dingy, Antiquated set is. Van egy resist curse nevű spell is a játékban, ami 16-os Int-et igényel. Fontos, hogy a cursed vagy nem tudsz humanityt gyűjteni, csak itemként. New Londoban Ingward ingyen leszedi a Curset rólad, aki később Firelink Shrineba áthelyezi a székhelyét.
MerlinW: Lordvesselt csak Iron Golem - Anor Londo után szerzel. Ehhez meg kell ölni Quelaagot, aki Blighttownban van. Ha nem Master key-jel kezdett, akkor a Gaping Dragon nem kikerülhető boss ehhez, és nem tudja a Lordvesselt korábban megszerezni sem. -
#8014 Opcionális terület, onnan jutsz el Ash Lake-be. Ott van (5-6) dragon scale van lent, 2 bonfire, egy boss, magic barrier spell, egy covenant. Továbbá lehet twinkling titanite-ot és purge stone-t farmolni.
Ja és ott van a Catarina questline 2 pontja is. Szóval, Lordvessel után később érdemes lenézni oda. -
lammaer #8013 Lehet mire hazaérek lecsillapodok és kimarad a bosszúállás rész. asszem nem is kell lemenni hozzájuk semmiért szóval... -
#8012 Én oda csak lordvessel megszerzése után mennék, ha nem szeretnél visszafele is a békák fele menni:) -
lammaer #8011 Nem voltam rájukhangolódva teljesen, meg általában az volt a baj amikor egyszerre ugrott rám vhogy 3 :)
De ma visszamegyek és addig ölöm őket amíg meg nem halnak. Aztán feltámasztom őket és megint megölöm mindet. És megint... és megint.
Aztán pedig felhasználom a curse levevő cuccot miután megint megöltek :D -
#8010 Olyan kis satnyák... csapd le őket mielőtt rádfújnak :D -
lammaer #8009 Na gyerekek, tegnap eljutottam arra a pontra, hogy a fejlesztők halálát kívánjam, amikor depthsben összefutottam a curse "instantölős" békákkal.
Magam is meglepődtem hogy eddig milyen jól bírtam cérnával, de ezt a görénységet amit ide kitaláltak... Ráadásul pont megvoltam pakolva soullal meg humanityvel, és éppen mentem volna elkölteni, amikor egy olyan helyen estem le ahol előzőleg nem (utóbb kiderülve, az volt a bug hogy nem estem le). Persze a halál utáni visszaszerzési kísérlet is sikertelen lett, na akkor tört ki belőlem egy jó nagy "hogyrohadnamegakieztkitalálta" :)
-
Szabi DEMON #8008 Berakod customable itemként és elhasználod, mintha egy flask lenne. Ajánlom figyelmetekbe, hogy a humanity hp-t is tölt vissza. -
#8007 A humanity-t mutatja a bal felső sarokban a szürkével ugye? Nekem az nullán áll, hogyan lehet növelni? -
Szabi DEMON #8006 Ha mindig elhasználod, de ennek ellenére sokat halsz akkor persze. Ha kindleözgetéssel foglalkozol az már inkább a játék közepe lesz és nem a vége. Én három helyen farmoltam humanityt attól függően, hol tartottam a játékban.
1. Depth bonfire, ahol a nagy masszák is vannak. (Egyébként náluk jól farmolható a large titan shard és a green titanite is.) Ott jobbra elindulsz és vannak patkányok. Sokkal több, mint Undead Burgben ahol próbálkoztál.
2. Tomb of the giants 2. bonfiretől, a boss előtti barlangig elmész. Itt vannak ilyen "mini Pinwheel"-ek. Itt van egy adag picit csontváz is. Ők is dobják a humanityt. Vigyázz, mert az ő dropjuk az egyetlen a játékban ami nem permanens, hozzá kell szokni, hogy gyors legyél. Itt a soul drop is számottevőbb, mint a Depthben. Ezek a kis csontik pár másodperc után respawnolnak és alig van hp-juk. Olyan fegyvert tanácsolok, ami nagy területre sebez és nem üt el fölöttük. Vigyázni kell még, hogy toxic állapotba kerülhetsz ezen a helyen, de nem kell félni, maradj amíg van flasked majd homeward boneolj haza. A 10 humanity nem csak az itemdropot növeli, de a toxic resist is nő, így mindenképpen ajánlom, hogy annyi legyen rajtad. (legalább)
3. DLC rész vége felé. Chasm of the Abyss. Meglepő, de a humanity fantomok dobják a keresett itemet. :) Tőlük csinos twin darabok is szerezhetőek. -
lammaer #8005 Nem volt azért aaaaanyira félrevezető, a lényeg ott volt benne (a free humanity).
Amúgy az normális hogy a játék elején nem igazán van szabad humanitym? Mert amit találok azt kb elviszi a tábortüzek "kindlézése", farmolni meg nem nagyon sikerül
(pl a drake alatt a 3 patkány még 4-5 próbálkozás után sem dob humanityt, csontvázakból meg annyit kell ölni egyetlen humanityért hogy ihaj) -
#8004 Mondom, hogy rég játszottam vele, a felesleges infók meg eltűnnek a fejemből:) Meg sem szólalok a továbbiakban:) -
Szabi DEMON #8003 Cseréld ki másikra a fegvyert, ha nem akarsz visszamenni.
Egyébként meg NE vegyél repair powdert, vedd meg a repair boxot inkább! 2-3 perc Hellkite run és megvan hozzá a soul, ráaádsul a kereskedőhöz legközelebbi bonfire-nél leszel.
Taurus démonhoz pedig két tipp:
1. A gold pine resin egészen kiváló ellene, van is belőle a lépcső előtt ahol rád gurították a golyót. Master Key kell hozzá.
2. Kétféle kép könnyítheted meg a harcot. Vagy felmászol a létrán az ajtó mellett ahol bementél és ráugrasz, majd ezt ismétled, de vigyázz, mert ha sokat időzöl fenn felugrik hozzád. Vagy próbálsz a lehető legközelebb maradni hozzá, így a támadásainak nagy része nem talál el, hanem átüt fölötted. (Ez néhány egyéb bossnál is hasznos.)
Stamina management fontos. -
Szabi DEMON #8002 Álljon meg a menet! Ne tájékoztasd félre szegényt!
A human form NEM ad semmilyen boostot se az item findhoz se resisthez. Ami ezt csinálja az a rajtd lévő humanityk száma. 10-nél áll meg az item find chance növekedés és 30-nál a resist. Ehhez, nem kell, hogy human légy.
Ellenben a human formnak van egy olyan jelentősége, hogy így találkozhatsz invader NPC-vel csak, így hozzájuthatsz olyan itemekehez amik másképp elérhetetlenek lennének, pl Xanthous set. Ezen felül human formban megidézhetsz egyéb játékosokat és/vagy NPC-ket segíteni. Olyan területeken teheted ezt meg, ahol még nem ölted meg a Boss-t. Elsősorban Bossfightokhoz szokás. -
#8001 A taurus demon előtt van egy kereskedő az undead burg-i tábortűz közelében.
Lemész jobbra a lépcsőn majd balra a két pajzsos kollégánál a ládák eltakarnak egy lépcsőt. Azon lemész és onnan egyből egyenesen kifelé van egy kis terasz rész az undead merchanttal, akitől tudsz venni íjat, nyilat és repair powder-t is. -
lammaer #8000 Te tudod, bár sztem felesleges újrakezdeni csak emiatt.... -
TomStorm #7999 Gondoltam valami ilyesmi lesz.Akkor inkább kezdem elölről mert azt se tudom hol vagyok meg hol az a kereskedő úgy el tévedtem:D
Köszi! -
lammaer #7998 Kovácsál lehet javítani, vagy bármelyik tábortűznél ha az élőhalott kereskedőtől az undead burgban megveszed a repair boxot -
TomStorm #7997 Gondoltam egyébként,hogy kezdek egy Thief-t a Knight helyett ha nem tudom megoldani ezt a fegyver problémát