10203
  • benőmenő
    A zöld az stamina regent ad.
    poison-höz a purple kell, míg a toxichoz a blooming purple moss, vagy mi a fene.
  • MerlinW
    Ööö, ha meghalsz akkor automatikusan tábortűznél kezdesz újra, ahol tudsz javítani. Az elsőt egyébként egyszerű elérni, elfutsz az "óriások" mellett, majd mindent lemászol a létrákon a "malomkerékig", ami levisz a legalsó szintre. Ott végigszaladsz a bal oldali parton és ott lesz egy barlang. A másik út a depth-ből vezet Blighttown-ba de az sokkal nehezebb útvonal.

Legyen nálad pár blossom a méreg ellen. Purple-t egyél ha megfertőződtél, zöldet ha mérgezett egér vagy. Nem olyan nehéz az. Lényeg, hogy Firelink -> Drake útvonalon harc nélkül el lehet jutni az első Blighttown tábortűzig. Max a barlang bejárata előtt kell leverni 1-2 csúszómászót.
  • MerlinW
    Ööö, ha meghalsz akkor automatikusan tábortűznél kezdesz újra, ahol tudsz javítani.
  • Szabi84
    Sikerült legyőznöm! Most viszont Blightown-ban nem sikerült sajna elérnem az első tábortüzet, és közben a Drake kardom is elkopott.
    Mondjátok hogy lesz erre valami kereskedő, aki meg tudja javítani, mert szerintem nem is lehet innen visszamenni a Firelink shrineba, hogy megtudjam javítani. Úgy néz ki ebből szopóroller lesz mert az összes többi fegyver amit forgatni tudok ennek közelébe se ér sebzésben:D
  • Ryder7
    A capra démonnál az a lényeg, hogy menj fel a lépcsőn ami a köd után balra van és ott tovább arra a kis szarra. aztán onnan zuhanyó támadást csinálhatsz a démonra. De ha muszáj nézz utána Youtubeon. nekem is van róla videóm, de nem oktató jellegű és coop.
  • Szabi84
    A fenébe ezzel a capra démonnal simán kicsinálnám, ha nem négyen nyomorognánk egy négyzetméteren. Lecseréltem a páncélzatot is könnyebbre, csak hát mindig bekerítenek.
  • Fpocok
  • MerlinW
    Zársz egy portot a tűzfaladon és senki sem fog zavarni:)
  • Ryder7
    Nem értettelek félre, ne aggódj :D
  • benőmenő
    ...ami egy kétélű fegyver, mert human formban bármikor beinvadelhet Lajos a 3kbit-es tanyanetjével és szemből backstabel, vagy összefuthatsz (vér)Istvánnal, aki szimplán csal és akármilyen táp vagy legyalul a végtelen pyro-jával, vagy akármivel.

És akkor ide is beírnám, hogy milyen mocskosul jó, amikor nem lehet kommentelni a mobil oldalon kedves SG :P
  • MerlinW
    Nem igazán van. Max mocskosul meg tudod nehezíteni a dolgodat, ha bántod a barátságos NPC-ket:)

Ebben is vannak fordulatok abból eredően, kit mikor ölsz meg, nem is kevés, de a legrosszabb esetben is max buksz egy bonfire-t, esetleg sötétségbe borítasz egy egész várost, szóval no pressure:) Lényeg, hogy az előrehaladásodat nem igen akadályozza semmi, bármit is csinálsz.

Az emberi forma továbbá növeli a loot esélyét és a támadásod/védelmedet. Minél több aktív humanity-t tartasz magadnál emberi formában (10db-ig) annál több/jobb.
  • Szabi84
    Játékban van olyan helyzet amivel nagyon el lehet szúrni a egészet? A Demon's Soul-ban ha nem nyírtál ki egy lovagot, akkor az a kretén lemészárolta a nexusban a fél bagázst! Ott utánaolvastam sok mindennek, a nélkül iszonyatosan nehéz szerintem.
    Mi az amire nagyon kell figyelni? Szeretném úgy végigvinni hogy minél kevesebb dolognak nézzek utána. Human formának azo kívül hogy tudok multizni és fejleszteni tábortüzet van még szerepe?
  • lammaer
    Lehet félreértettél, én a saját hibákra értettem... abból tanulok állandóan, folyton emlékeztetnem kell magam, hogy nyugi, nyugi, nem rohanunk, nem hebrencskedünk, csak szépen óvatosan....
  • Ryder7
    Sen játszóháza? :D

Én azt bánom a legjobban, hogy a játékot ilyen guide-okkal vittem végig.
  • lammaer
    Heh, én a játékban órákon keresztül csak abból tanulok.

Iszonyatosan mennyire megbosszulja magát a játékban bármiféle figyelmetlenség, hirtelenkedés, kapkodás. Épp az előbb sikerült már majdnem elérni a következő tüzet, amikor egy rossz kontrollermozdulattal leestem a várfalról..... :)
  • Ryder7
    shhhhhh.

Hadd tanuljon a saját hibájából :D
  • MerlinW
    Gyakorlatilag rajtad áll, lesz belőle több is. A sztoriban egyetlen helyen lesz majd "szükséges/célszerű" használni, a játék végefele Duke végén.
  • Szabi84
    Egész jól fut!
    Találtam egy Ring of Sacrafice gyűrűt, az elején gondolom érdemes tartogatni?
  • Szabi84
    Hello! A nagy leárazás óta megvan steamen, aztán most elszántam magam, hogy összehozom játszhatóra a játékot hardware vásárlás nélkül.

Kínkeservesen sikerült DSfix-ben megoldanom az fps lock-t, így már egész folyamatos a játék, de jobb lenne ha teljesen kisimulna, nem hiányzik pont ebben a játékban a szaggatás. Mivel tudnék még pár fps-t nyerni? Mert akkor lemondok a ps3 verziórol! legalábbis egy időre:D
  • Tinman #7937
    Meglehetősen sok különös dolog van a játékban, a történettel kapcsolatban is.

Igen... a Nexus hasonló a Firelink-hez, de sokkal fontosabb annál. Tulajdonképpen a menedéked.

Így van sok visszakacsintás van a DaS-ban a DeS-ra, de ne aggódj rettentő sok dologban más. Unatkozni nehéz benne.
  • Lunki88
    Ígérem be fogok számolni a fejleményekről amint megint jut időm játékra. Amúgy ebből a játékból is olyan nagy volumenű történetet lehet kibogozni mint a DS-ből? Mert ott tetszett a sok találgatás, meg a különböző okfejtegetések amiket a neten olvastam róla. :)

Amúgy ez a Nexus nevezetű kezdőhely, olyasmi akar lenni mint a firelink shrine? Ha jól sejtem ide még vissza fogok térni egy párszor. :D Még érdekesnek találtam hogy a lépcsőn ücsörgő, reményvesztett fickó tisztára olyan mint a firelinknél lévő. Még a szinkronhangja is ugyanaz. :)
  • Tinman #7935
    A tutorial boss-nál 90%-ban mindenki meghal, még sokadszorra is. Lassú vagy, gyenge még ott nagyon és a kardod is egy nagy nulla. Nem véletlen, hogy utána az jön ami jött... persze, ha nagyon ügyi vagy és leverted, akkor más következik látszólag, de az eredménye u.a.

Örülnék neki, ha rendszeresen beszámolnál az élményeidről... élvezettel olvasom, mert a DaS-os történések már kissé uncsik számomra :-)
  • Lunki88
    Na sikerült viszonylag olcsón hozzájutnom egy ps3-hoz, és beszereztem a Demon's Souls-t. Hát mit mondjak, rögtön az elején a "tutorial" boss-nál elvéreztem, 1 csapással megölt. :D Az Asylum Demon-ra hasonlított amúgy a DS-ből. Már most látom hogy vért fogok hugyozni, pedig a DS is baromi nehéz volt nekem. :)
  • lammaer
    Ja, megvan minden ilyen nyalánkság, csak még szokni kell ezt a sok gombot :)
  • MerlinW
    tudsz ám gurulni/vetődni. Azt használd, ne "szaladj" :)
  • lammaer
    "akkor vagy vegyél fel könnyebb cuccokat, vagy csak vegyél le valamit."

hát, még nagyon az elején vagyok, ugye most szabadultam a cellából, gondolom az a pár szakadt cucc meg a fapajzs ami rajtam van az nem kéne hogy lassítson. Vagy igen?
  • benőmenő
    NPC-kel beszélgess, mert firelink shrine-on mondja is a láncinges csóka, hogy harangokat kell kongatnod és az első felfelé (szó szerint van egy kis ösvény, csak ne balra menj a tűtől a temető felé, hanem jobbra.
    Ha túl lassúnak érzed magad, akkor vagy vegyél fel könnyebb cuccokat, vagy csak vegyél le valamit.
  • lammaer
    No, megvolt az esti program - hát őszintén, le a kalappal a community előtt, mert amilyen tréhány munkát végeztek a fejlesztők a portolásnál, annyira jól dolgoztak a játékosok - a játék bevételének a felét a játékosok érdemelnék :)

DSfixxel, ce360-al és két apróbb mod segítségével egy tökéletesen működő játékot sikerült az este összekalapálnom, PS2 kontroller gond nélkül megy és a játékban a PS2es gombokat is látom. Ahogy elnézem, kell is a kontroller ide.

Egész jól elszórakoztam a tutorial pályán, mondjuk azt a böhöm démont csak sokadszorra sikerült levernem, akkor is csak tűzgolyókkal (hirtelen nem is tudom elképzelni közelharcban hogy győzhető le, mert a karakterem túl lassan tud elszaladni és a démon nagyon nagy távolságra üt).

Aztán a madár utáni pályán kb 1-1.5 órát szórakoztam azzal, hogy a csontvázakat megpróbáljam leverni, de gyanúsan esélytelen voltam.
    (ok, írták a játékról hogy nehéz, de azért az kicsit erős hogy két csontváz ellen esélyem sincs - egyetlen apró hiba és olyan támadáskombót kapok hogy egyből fekszem is). Szóval a végén rágugliztam hogy tényleg én vagyok ennyire béna, vagy lehet hogy a csontikat nem kéne b*szogatnom...? :)
  • MerlinW
    Ha nekem nem okozott gondot féltucatszor végigjátszani fixekkel, akkor szerintem te is megoldod:)
  • lammaer
    Köszönöm a tippeket, közben olvasgatom bőszen az általános tippeket a játékkal kapcsolatban (pl javasolják hogy giftnek a key-t érdemes választani), nagyon remélem hogy sikerül a dsfixxel meg dsmfixxel kezelhetővé varázsolnom a játékot.

Végső esetben van vhol egy elfekvő PS2 kontrollerem amit USBvel rá is tudok kötni a PCre... egy-két repcsis játékot toltam igy, bár elég macerás volt bekonfigolni.
  • Ryder7
    Attól függ milyen a stílusod. Én Knight-al mentem, mert az a tank class és tiny beings ring-et választottam giftként, ne tedd.

Szerintem a legjobban azzal jársz ha pyromancerrel mész, mert annak vannak tűzlabdái és az sokat segíthet bossok ellen a játék elején.

Lényegében nem számít mert a játék közepére kb olyanná csinálhatod a karaktered amilyenre akarod, ami fontos Stat az az endurance, a strength vagy dexterity (attól függően hogy nagyokat akar csapni vagy gyorsan) meg esetleg néha nem árt vitality-re is tenni. Valamint próbálj olyan páncélt szerezni amelyiken van poise, valamint minnél nagyobb stabilty-s pajzsot.
  • benőmenő
    A warrior is jó, esetleg a pyromancer.
  • lammaer
    Köszi, közben átböngésztem a modokat is, látom van már xbox gomb eltűntető is :D

Játéktechnikai kérdés: totál kezdőnek milyen karaktert ajánlanátok? Menjek csak egy natúr warriorral azt hajrá? :)
  • ratgab
    AA-t kapcsold ki és megoldódik a gondod.
  • benőmenő
    Dsfixel mindenképpen érdemes.
    A játék menüjében az aa és a motion blur ki lett kapcsolva?
    Erősen ajánlott elolvasni az ini-ben, hogy mi mit csinál. Esetleg próbáld meg borderless window-ba futtatni, amit szintén a dsfix.ini-ben lehet elérni a megfelelő leírással.
  • Fpocok
    Valamit kell állítani, hogy ne a képernyő sarkában legyen a kép. Már nem emlékszem mit, de okosabbak megmondják.
  • lammaer
    Sziasztok,

Hosszú ideje szemezek a játékkal, és eljött az idő hogy felrakjam. Kicsit sokkoltak a PC port amatőr dolgai (lásd: press start a menüben, meg a játék során folyamatosan az Xbox gombokat mutogatják a releváns PC billentyű helyett, az egér+billentyű irányítás alapból katasztrófális), de mivel mindenfelé olvasom a tömjént meg itt a fórumon is látom hogy egy viszonylag komplx ARPGről van szó nem terveztem egyből feladni.

Okulva a fenti linkből, megpróbálkoztam a DSFIX (meg a DSMFIX) berakásával, de vmi szörnyű katyvasz lett a vége (a jétékképernyő a bal felső sarokba került vmi eltorzult felbontásban, a menük a jöbb felső sarokba és hát az irányításban se éreztem semmi pöpec változást)

Kérdés: tolja ezt vki nagyüzemben egér+billentyű kombóval, ha igen, érdemes küszködni a dsfix+dsmfix belövésével, kisül abból vmi jó?
  • Ryder7
    NFS Underground-oztam NFS Underground 2 megjelenése után is :D
    Amúgy, nem az önutálatról van szó, hanem arról, hogy folyamatosan kihívások elé kell állítsd magad.

Mellesleg, ma harcoltam Siffel. Megsajnáltam szegényt amikor elkezdett bicegni. Gondoltam de jó lenne ha ott lehetne hagyni a harcba - voltak erről anno pletykák - de aztán beugrott, hogy mennyire szenvedne..
  • benőmenő
    Azért annyira nem utálom magamat :D
    Indítottam egy varázslót, meg még belenézek, milyen az ng+, aztán ha nem patchelik ki a gfwl-t, akkor a megszűnése előtt még pvp-zek.
    Szép volt, jó volt, de elég volt, ráadásul lassan jön a második rész is.
  • Ryder7
    Solaire-al vitted végig? Mintha magamat látnám :D Ha jól emlékszem én is ilyen 60 óra körül vittem végig ma pedig már ott tartok, hogy nyugodt tempóban ha kellene 10 óra alatt meglenne a játék, persze nem az összes bossal.

Mindenesetre, gratulálok! Jöhet a SL1-es végigjátszás :D