10203
-
El Gigante #8156 NG+1 az első bosst két ütéssel lenyomtam, ez így is marad vagy nehezebb lesz? Zweihander meddig lesz elég? -
#8155 NG+7 -
Rony94 #8154 Egy gyors kérdés: Hány NG+ van összesen? -
El Gigante #8153 Még annyit, nem túl nagy spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a legtöbb boss farkát le lehet vágni -
Rony94 #8152 Én meg jelentem, egész jól megy a játék. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A híd alsó részén átlopakodtam a sárkány alatt és túljutottam rajta könnyedén. Aztán fel a létrán és már meg is érkeztem Undead Parish-ba. Mondom magamba: "Remek!" :)
Aztán látom hogy egy toronyban kötöttem ki, gondoltam fölmegyek a lépcsőn, megnézem hogy mi van fönt. Erre meg látom hogy egy Black Knight, hohóóó, fordultam is vissza, mondom én ilyenből nem kérek....még. Kijöttem a toronyból és mentem előre. Már látom hogy a távolban ott egy bika szerű lény. "Remek!" - gondoltam - és mielőtt megtámadtam volna a bikát, egyesével magamra húztam 2 enemy-t. Utána már támadtam volna meg a bikát, hirtelen észrevettem jobb oldalt egy lépcsőt. Gyorsan odaspuriztam és kinyírtam mindenkit akivel odafent találkoztam. Mivel több enemy nem maradt, így lett egy kis nyugodalmam és szét tudtam nézni. Néztem a bikát is és tudtam hogy gyorsan ki fog nyírni. Beletelt egy kis időbe, de ki is nyírt. :D
Később véletlenül megláttam hogy a bika belemegy egy máglyába és vette is le a bika életét elég rendesen, így hát a taktikám meg is született ezzel. "A bikát a mágláyhoz KELL csalni! Nincs mese." Amit korábban mondtam lépcsőt, annak a közelében pont van egy ilyen máglya. És egy kis trükkel oda is tudtam csalni, a hülye bika bele is ment a tűzbe. Ezt eljátszottam párszor és végül beledöglött. Nem túl intelligens ellenfél. Úgy öltem meg hogy nem is érinthetett meg.
Utána mentem tovább, találkoztam egy új típusú ellenféllel, először azt gondoltam hogy ez jó erős lesz és nekem most végem. De nem! Az első ilyet elsőre levertem. A második viszont már kinyírt. Sebaj, később továbbjutottam a templomba ahova először szemből akartam bemenni......nagy hiba volt! Megpörkölt egy mágus. :D Oldalt kellett bemenni. Be is mentem oldalt, de hirtelen kipécézett egy full fekete góliát lovag. Na itt már tényleg biztos volt a halál.....mármint az én részemről. ÉS NEM! Én öltem meg....elsőre. Először el se akartam hinni. Ezután inkább kijöttem a templomból és a másik irányba mentem, mert ott még nem voltam és gondoltam fedezzük fel azt is. Bevallom, kicsit féltem mikor arra vettem az irányt, de végül jól jártam, mert rábukkantam a Kovácsra és egy Bonfire-re. ANNYIRA BOLDOG VOLTAM ILYENKOR!!! *.*
Mentettem, illetve szintet léptem és mentem is vissza a templomba. Megint oldalt mentem be és most fölmentem az emeletre. Itt már számítottam arra hogy a mágussal kell végeznem, úgyhogy eléggé óvatosan mentem előre. Végül elértem a mágust, de hirtelen vagy 10 mezei enemy egyszerre támadott meg. Majdnem részese lettem egy "double penetration-nek", de aztán sikerült kijutnom a templomból. Odakint a közepes nagyságú téren mégis csak könnyebb harcolni (+ a mágus oda nem nagyon követett engem). A gyenge enemy-ket kinyírtam, mentem vissza az emeletre és a mágus elég könnyedén levertem.
Na kb. itt tartok most. -
#8151 ej :D
voltam olyan elszant, hogy 80 jatekora utan, mivel oflfineban inditottam karatkert, inditottam egyet onlineba, mert az joval mokasabb, erre lementem blighttownba, ahonnan, eddig nem is tudva hogy letezik great hollow-ba. utkozbe eltort a fegyverem, meg elfogyott a nyilam, mondom sebaj, majd kiteleportalok a bonefirehez, de ehelyett lementem a tohoz, ahol meggyalaztak a testemet, otthagytam harom humanityt meg egy csomo soult, na mondom inkabb irany fel, ott meg bekaptam egy atkot, ugyhogy most se fegyver, se nyil, es meg atkozva is vagyok, kinnt meg megesz a poison, purge stone sehol a kozelbe, ugyhogy most csupa moka es kacagas.
ezert olyan jo ez a jatek :D :D -
lammaer #8150 Basszus, melléolvastam na :)
Csak tipikusan akkor linkelnek az emberek képet meg írnak, ha valami érdekli őket, nem akkor ha valamire NEM akarnak választ kapni :D -
#8149 "Ne mondjátok el a megoldást, én magam akarok rájönni, még ha vért fogok izzadni is. :D"
Komolyan már gyerekek... ^^ -
lammaer #8148 Szaladj a híd feléig és ott a jobb oldalon lesz egy lépcsős lejárat.... (ne felejtsd el lerúgni a létrát hogy aktiváld a shortcutot a tábortűzhöz).
A sárkányt békén kell hagyni, a híd alatt lehet továbbmenni. -
Rony94 #8147 Váá, sikerült legyőznöm a Taurus Demon-t. Most viszont a sárkány miatt nem merek továbbmenni. Ne mondjátok el a megoldást, én magam akarok rájönni, még ha vért fogok izzadni is. :D
-
Rony94 #8146 Már sokszor sikerült levinnem az életét a feléig, csak aztán agyon csapott. Próbálom megtanulni hogy melyik támadásánál hova érdemes gurulni, de sokszor hiába gurulok mindkét irányba, pont oda csap le a bunkójával.
És még ráadásul sikerült elhasználnom mind a 3 Golden Pine Resin-t is fölöslegesen. Pedig azzal könnyebb lett volna. Szóval van még mit tanulnom, de pont ez benne a szép, hogy kitanulom, fölfedezem az egész játékot. Mintha a saját kalandom lenne. :) -
lammaer #8145 Lábuk közt többnyire gurulni se kell (fúj, de erkölcstelen :) )
Igazából ellenfél és támadás függő az, hogy mennyire ügyesen kell gurulni ahhoz hogy ne találjon el. Mert ugye van olyan ütés ami akár az utolsó pillanatban is iránytválthat, van olyan ami 360 fokban tarol... szóval ilyenkor jobban észnél kell lenni.
De tény, ha valaki ügyes és nagyon jól időzíti az ugrásait, azzal jobban jár(hat) mintha pajzzsal hárít (mert többnyire a gurulás kevesebb stamina mint a pajzssal való felfogás).
Én csak azért írtam a pajzsokat, mert szimpla ellenfeleknél nem kell olyan jó reflex a hárításhoz (felteszem a pajzsot azt üssél pubi), kezdőbarátabb dolog. Plusz ugye könnyebb ellentámadni, amikor hárítás után megbillen az ellenfél (jó kis tower shielddel rohangálok). -
El Gigante #8144 Úgy vettem észre hogy gurulásnál nem kapsz be egyáltalán ütéseken még ha gyakorlatilag benne is vagy. Legtöbb bosst, főleg a nagy darabokat közelharcban nyomtam le ami azt jelenti hogy szinte a lábai közt voltam:D vagy pedig szorosan az oldalánál, így nehezen tudnak megütni.
-
lammaer #8143 Nyugi srácok, nálam pont ugyanaz volt - sztem vagy 15ször ölt meg mire sikerült legyőznöm (pedig én ugye a kiírt tippnek megfelelően nyitásként mindíg ugrásból ütöttem egy jó nagyot rá, de a maradék leverése nagyon nem ment).
A lényeg hogy ne adjátok fel, próbálkozzatok. Az eleje nyögvenyelős (az utána következő pályák töltelékharcosaival is sokat szívtam, kb 10-12 órányi játék után éreztem rá a harcra), de bőven meg lesz a jutalma ha kitartotok és nem dobjátok a játékot. ŐsPCsként a kontroller nekem se ment könnyen, de mostmár el se tudnám képzelni a játékot nélküle.
Egy tipp: tanuljátok meg használni a bal kézbe rakott pajzsot (lehetőleg olyat ami 100% körüli fizikai védelmet ad). Nem nhéz, met csak nyomni kell a bal gombot, rádsom az ellen, HPt nem vesztesz csak némi staminát (csak 1-2 ellenfél van aminek akad olyan támadása ami ellena pajzs nemvéd, de közkatonák ellen tuti), és egyből ütheted is. Kezdőként sztem ez mérföldekkel könnyebb harcmodor mint a gurulgatás meg elugrálás, még 90es szinten a bossfightoknál is "nyugodtabb" játékmenetet ad nekem.
Emlékszem, nagyon sokáig a gurulgatással próbálkoztam az első pályákon (pl undead burg), de vhogy sose jött össze. Pajzzsal meg mint az álom :)
Tessék kitartani, ez a játék pont attól jó hogy nem könnyű :) -
#8142 Legutóbbit streamet nem láttam, de egy régebbit max 3 percig bírtam, mert fájt amennyit bénázott. -
Negritis #8141 Shirint néztem ahogy ugrált rá :D élmény volt
amúgy a "gyakorlás" része amit még bele kell kezdenem fektetni, dehát ez nem egy casual játék elvileg -
#8140 Pedig nem nehéz. Vagy a felmászol, ráugrasz, elszaladsz a várfal végére, visszaszaladsz, felmászol ugrasz megoldással ölöd meg könnyen, vagy a várfal közepén ütöd, mad mikor támad átgurulsz a lábai között. Én az utóbbit szoktam csinálni. Kis gyakorlással figyelemmel és türelemmel hamar megvan. -
Rony94 #8139 Nekem még ez lenne a legkisebb problémám (ha nem lenne kontrollerem). Én eljutottam a Taurus Demon-hoz és most vele szopok. Mindig úgy agyon csap hogy az nem igaz. :D -
Negritis #8138 én most tervezem elkezdeni PC-n, de az eddigi kb 1 óra játék alatt inkább szenvedek
pont a controller kezelés miatt :( -
lammaer #8137 Hopp, lehet be vagyok rúgva és gyárilag kezeli PCn is a controllereket (csak nekem kellett egy kicsit molyolnom a PS2 controller rákötéséhez).
Akkor csak a low grafika marad, az meg önmagában nem rossz pont :) -
lammaer #8136 No igen, ha nincsenek a lelkes PCs játékosok akik ingyen és bérmentve megjavítják a játékot (grafika, controller kezelés), akkor szerintem is nagyon gyenge eresztés lett volna PCn.
Mert valljuk be, sztem a játék lényege a harcrendszerben van, namost ha a kezelés szar és még ocsmányul is néz ki, akkor PCn jogos a rossz pont. -
El Gigante #8135 Tegnap este befejeztem én is a játékot, kár hogy vége lett:S A rossz befejezést választottam mert véletlenül lecsaptam pár npc-t!
Demon's Souls-t tavaly végigvittem, azzal sokszor megszenvedtem ez jobban ment, hatalmas a játék a DeS képest, de annak is megvan a hangulata, az ugrótámadás hiányzik ott.
A pályatervezés csúcsa a játék, megnéznék belőle egy 3D-s terepasztalt:D
Tegnap olvasgattam még pár magyar tesztet a játékról és akadt amiben nagyon lehúzták. Persze az alap grafika barom ronda, az irányítás nem tudom milyen egérrel, az sem lett kiemelkedő. De ezt a két mondhatjuk elég nagy hibát könnyen lehet orvosolni. Ezen felül tökéletes a játék!
Szóval jöhet a 2. rész reméljük hasonló grafikával, szuper harcokkal irányítással és egy kicsit komorabb grafikával! -
lammaer #8134 Köcce. -
Rony94 #8133 Elkezdtem én is a játékot. Csak azért írok hogy szóljak, magamat ismerve hamar ide fogok jönni segítséget kérni a továbbjutás érdekében. :D -
Rony94 #8132 Parancsolj! -
lammaer #8131 Á, nem olyan vészes, sztem nagyon jól megvannak tervezve a pályák, ott vannak a bonefireok ahol lenniük kell, nagyon jó hogy van egy rakás shortcut amik megkönnyítik a mozgást ha aktiválod őket. Ebből a szempontból le a kalappal az alkotók előtt.
Csak az elején kell kicsit belerázódni, visszagondolva hogy hány napig (!!!) küzdöttem az undead burgban mire sikerült elvergődnöm a bonfireig. Szinte egy életnek tűnt, főleg amikor az utolsó ellenfél lenyomása után leestem a hídról... hiába na, rá kellett érezni a harcrendszerre :) -
lammaer #8130 Ezek a Tinman videók merre vannak? Youtubeon?
(mondjuk lassacskán a végére érek a játéknak, de kiváncsiságból megnézném) -
#8129 Hú, azért így második végigvitelkor nem kevés segítség volt az első :D
Depths-ben például nem ártott a "földszinten", hogy nőnek öltöztem :D
A wiki-t érdemes olvasgatni, de nem érdemes szó szerint követni. -
BAk3R #8128 na jó, elszóltam magam. elég ritkán vannak ezek a bonfire helyek, a tény meg, hogy minden halál után az összes létező ellen újraéled előttem-mögöttem úgy, hogy minden pontom bukom az elég kellemetlen. az meg nem sűrűn fordul elő, hogy a hullámtól visszaszerezzem a pontokat, mert általában lekaszabolnak addig... -
BAk3R #8127 Meghallgattam, de végül a sűrűbb úton kötöttem ki, de elvagyok velük :)) -
#8126 Nehézségi fokozat nincs. Legfeljebb, ha használod Tinman végigjátszását, az kb. az easy mód, de azzal egy kicsit el is veszik a játék varázsa.
Elsőnek a pyromancert szokták ajánlani, egyébként teljesen mindegy, mert az elején olyan gyorsan lépkeded a szinteket, hogy akármit fejleszethetsz akármiből.
Ilyen alapvetések élnek még, hogy egy nehéz páncélos warrior, vagy knight az használja a pajzsát bőszen, míg a többiek inkább guruljanak amikor csak tudnak.
Még kezdő tanács, hogy figyelj arra amit a láncinges fószer mond, nehogy a csontik közt vergődve menjen el a kedved végleg a játéktól. -
BAk3R #8125 OK, köszi a tanácsokat.
Egyébként nehézségi fokozat van? És még egy, van ajánlott karakter, akit elsőnek érdemes választani? -
#8124 Na, a végére értem!
Tényleg hihetetlen király játék! Köszönöm Tinmannek a videókat, nagyon sokszor segített, és élvezet volt nézni is őket. :)
Most újrakezdtem egy kicsit mágia-orientáltabb karakterrel, már túl vagyok Blighttown-on :D
Ja, és persze Zweihander rulz :DD -
#8123 Ha az lentebb írt master key-t választod, akkor már a játék elejétől több felé mehetsz, de így is teljesen végigjátszható a játék, a black firebomb meg jól jöhet még undead parish-ben, ha nem hamarabb. -
El Gigante #8122 Szerintem is kezd elölről és a kulcsot válaszd! -
#8121 A master key-t szokás választani, így egy cseppet komplikáltabb lesz az utazásod (ami nem feltétlenül baj) :) -
BAk3R #8120 Na így már tök jól fut, köszi szépen! :)
amúgy meg szoktam én olvasni a message-eket, de most olyan volt, hogy egymás után 3 azt mondta, hogy "good luck", a 4. meg azt, hogy "here" :) mondom köszi :)
annak nagy jelentősége van, hogy kezdéskor bónusznak a black firebomb-ot választottam?
ja és túl vagyok az első "boss"-on végre -
#8119 "kezdhetem újra onnan az elejéről"
Legalább 4-5 zombit le kell csapni OMG! :D
Ha figyelsz a padlón lévő leírásokra akkor 1 ütés mind. Pl. A backstabhez annyit kell tenned, hogy az ellenfél háta mögé kerülsz és nyomsz egy sima ütést.
A parry kicsit trükkösebb, de az sem lehetetlen.
A dsfix ini-ben lévő beállítások jórészt szebbé teszik a játékot. A legtöbb erőforrást az AO zabálja, én be sem kapcsoltam.
Nekem sokat dobott még az fps unlock opció használata. Kapcsold be, majd az ini-ben alatta lévő másik sorban korlátozd vissza 60-ról 30-ra. -
El Gigante #8118 Amikor a boss felett vagy leesés közben nyomd meg az RB-t így sokat sebzel rajta! Aztán fogd be a jobb oldali analóg benyomásával majd ütögesd lehetőleg ne szemből, ha felrepül menj távolabb majd vissza. De belejössz egy idő után fakarddal is letudnád verni:D -
BAk3R #8117 nekem kicsit lassúcska a játék, pedig nincs rossz konfigom, lehet valahogy finomhangolni? ha igen mit érdemes állítani? vagy a dsfix.ini-t kéne babrálni?
amúgy nem gondoltam, hogy ennyire szemét játék. most kezdtem el ugye, van egy bonfire az elején, utána jön nem sokkal a lépcsős rész, ahol legurul a nagy golyó, aztán azért még van egy kicsi mire az első boss-hoz jutok. és akárhányszor megöl, kezdhetem újra onnan az elejéről, 20 percig bírtam és kiléptem. :)