Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi 😄 A kettõ is ilyen elhagyatott helyeken játszódik, vagy ott már van nyoma valamiféle civilizációnak? Amúgy túl vagyok a csöcsökön is, meglepõen könnyû volt 😄 A legnehezebb bossok a játékban nálam eddig a gargoylek voltak.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

a csöcsöket kifelejtetted😄

Hát a lore az nagyon bonyolult ám 😊 Olvasgassátok a fegyverek, páncélok stb leírását azokból rengeteg dolog kiderül. Rég játszottam vele komolyan mert már vagy 4x végigvittem így sok dolog kiesik, de a lényeg az, hogy van ez az átok, ami mindenkit érint a világban , ez az üresedés vagy nemtudom hogy írjam le, mindenki megõrül, és amikor meghal elhagyja a lelke, de késõbb visszatér élõholt formában(mint pl. a lovag az elején). Ez egy ilyen végtelen ciklus, évezredek óta így van, azthiszem mióta Gwynék összeálltak, hogy szétcsapják a sárkányokat. Na most az a lényeg, hogy megöljük Gwynt, és ezáltal átvegyük a helyét, mert nekünk ez van megírva. Ez a sorsunk. Vannak rá ködös utalások, hogy ezzel véget vethetünk az átoknak, de kétféle végzõdés van itt is. Teljesen mindegy, mert bármit is válasszunk a végén minden újraindul NG+ban 😄 Tehát újra a cellából kezdünk az elején, csak megmaradnak a cuccaink és minden erõsebb mint addig 😄 Néhány dolgot biztos pontatlanul írtam, mondom alig emlékszem. Biztos lesz valaki, aki pontosabb.

Másik válasz arra, hogy mirõl szól a játék fejezetekre bontva egy átlagos játékosnál 😄

1. Karaktercsinálás
2. Most tényleg ez a nagy baromállat az elsõ ellenség?
3. Ne, ezek rewpawnolnak!
4. Drake sword
5. Anyázás Capránál
6. Anyázás Blighttownban
7. Anyázás az erõd csapdái miatt és hol van az a rohadt bonfire?
8. Azta de szép ez a hely! (Anor Londo)
9. Anyázás és billentyûzetek és egerek szétverése Ornstein és Smough harcnál.
10. Mostmár semmi sem állíthat meg.
11. Four Kings
12. Hogy kell megcsinálni a DLC-t?
13. DLC
14. Végsõ Boss
15. NG+
a lore-ból nekem is annyi van meg ami a kezdõ videónál kiderült 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Egyébként így lassan 20 óra után felötlött bennem, hogy ez a játék mirõl szól egyáltalán? Mert eddig annyit tudok, hogy felébredtem, élõholt vagyok és megyek elõre, ütöm a csontvázakat meg a zombikat. Semmi info a világról, se semmi, ez így egy monoton hack and slash. A kettõben ugyan ez van?
Lore-ról felvilágosíthatna kicsit, aki vágja, nyugodtan spoilerezhet is 😄

Megnéztem közben 34 str kell a dragon kings axehoz, érdemes erre gyúrni? Jelenleg a drake sworddel csapkodok, de blight townba kicsit kevésnek érzem már, mondjuk még kb 14 szint kéne ahhoz hogy használhassam a baltát. Undorító egy hely amúgy ez a blight town 😄

jah a sword megvan, és voltam is Darksootban, de ugye a drake valley az tuti sok
a másik helyen találtam vmi bosst, de az távolról olyan cuccokat lõ hogy nem óhajtottam közelmenni 😄

vmi kristály mobok vannak elõtte, a lovagot levertem amúgy 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Ha legyõzted a Gargoyle-okat (ezt vajon hogy kell leírni 😄), akkor az erdõ tökéletes választás 😄 Jól fognak jönni az itemek amiket itt találsz, kevesebb anyázás lesz Blighttownban majd...😄 Vigyél az erdõbe sok firebombot, mivel a fáknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy jól égnek <#idiota> Egyébként könnyû hely, a bosst is könnyen meg fogod lelni, és legkönnyebb taktika ellene is a firebomb dobálás. Ha megszerezted a Drake swordot akkor most jó ideig kemény leszel, az ellenfelek nagy hajlandóságot mutatnak az elhalálozásra, ha a kardot elhelyezed a testükben. Ha meg tömeget kell oszlatni, akkor próbáld a kétkezes erõs csapását 😉 Egyébként nagyon erõs az a kard, bõven elég lett volna Sen's fortressbe elrejteni...a játék elején egyedül a halberd jobb nála sztem.
Elõbb nem jelenítette meg a képet...

Érdekes wtf bugba futottam bele :

Egyébként ennek az alagútnak szerintetek mi értelme van? Álldogál ott egy Balder knight de nem õriz semmit...talán vmi titkos utat akartak oda a falhoz...
MerlinW
Szigetelt páncélban (lighning protection) kell menni és meg sem karcol😊

[merlinw.org]

meg kerestem hogy mi a kövi boss amit le kell verni 😄
bár még nemtom hogy találom meg 😄 de sztem lassan arra is rámegyek 😄

davidka003
szerintem erõsen overpowered a kis kék sárkány.
még brutál karakterrel is kinyír simán.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

sikerült lejutnom a Valley of Drakes-be, gondolom oda még kevés vagoyk 😄
legalábbis az elsõ kék sárki már majdnem legyakott úgy h épp csak rákarcoltam 😄

nem sikerült, de meglett 😄 4-5. próbára segített egy YT videó 😄
most kicsit sötétbe vagyok hogy merre kéne menni
menjek az erdõbe vagy vissza a várba?
erdõvel kezdem 😄

az elsõ próbáld meg kinyírni mielõtt jön a következõ

meglett a gargoyle axe 😄 de a 2 geci még szivat 😄

azt szerintem a játék vége felé vagy ng+ban tudod forgatni

két bejárata van, úgy rémlik én egy kúton másztam le

Na megvannak mindezek.

A dragon kings axe-hez milyen stat kell, mert nem tudom használni. Gondolom mondjuk str. BLighttown kulcs megvan, a kérdés már csak BLighttownt kéne megtalálni 😄

oh, aszittem hogy ha ellövöm akkor ad majd boostot 😄 köszi 😄

MerlinW
Nehogy ellõdd, add oda egy Firekeeper-nek😊 A flaskák többet gyógyítanak és 5-el több lehet nálad mindegyik után.

[merlinw.org]

a fire keepers soul elvileg boostolja az estus flasket, megéri ellõni?
vagy pontosan mit csinál?

valamint most én is a Gargoyl-el szívok épp 😄
de talán látom az alagút végén a fényt 😄

a "trash" itemeket pedig be lehet váltani vmire? (lentebb kérdeztem 😄) vagy full kuka?

Igen, akkor is okád néha tüzet...."néha". Ezért kell gyorsnak lenni. Eléggé szívás az a fight, melee karakterrel szvsz. Én már a játék vége-fele voltam mikor kinyírtam egy +5 Silver Knight Straight Sword-el.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

davidka003
Depth-be lemész és ott megölöd a Gaping Dragont. Az adja a kulcsit Blighttownhoz
Meg elõtte megölöd a Capra demont lower undead burg-ban.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Áhh értem. Akkor valami támpont, hogy merre kéne elindulni az alsó bellhez? Ha lemegyek a romokba ott szétszednek a szellemek, de amúgy sem találtam ott utat hogy merre kéne mennem.

davidka003
Gondolom kell hozzá a tolvajkulcs amit a karaktergenerálásnál lehet választani.
Késõbb majd megvehetõ lesz a játék során.

Megpróbálom majd ha haza értem. Egyébként gargoylek sok-sok csapkodás és káromkodás után lementek, de most tanácstalan vagyok. A speedrunban lefut a romokba és a toronyban átmegy egy ajtón 31:10 körül, ahhoz honnan szedte a kulcsot? Én nem tudok átmenni rajta, pedig már nagyjából mindent megöltem a környéken.

ha leugrott akkor is okád még tüzet?

Felmész a hídra és elbújsz a fal mögé. Vársz durván 10 mp-et és a sárkány leugrik a hídra. Ekkor mehetsz támadni.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

MerlinW
Pedig odaszáll, hiszen megölni is úgy lehet csak. Kicsit aggrozni kell a drágát. Kiállsz elé, elbújsz és vársz. Felrepül, tüzet okád, visszaszáll, majd lejön hozzád. Csak várj.

[merlinw.org]

Próbltam, de nekem nem száll oda a sárkány, mint a videón. Felrepül és elmegy a másik végébe, ahol annyit csinál hogy felszáll, tüzet okád majd hátrébb megy. A közelébe se tudok kerülni.

MerlinW
Vágd, ne lõdd. Ha visszaolvasol linkeltem videót is róla. Gyorsabb és könnyebb.

[merlinw.org]

Bowot hol tudok szerezni, kéne a sárkány farkának lelövéséhez 😄

benőmenő
Sirch
Dokumentumok/NBGI/DarkSouls
Onnan szépen kimásolod a mappát máshova, és mikor meghalsz, akkor a fõmenüben Load elõtt visszamásolod!

davidka003
Akkor kicsit fejlõdj még. Lépj 2 szintet és úgy menj vissza. Néha segít. Mondjuk rakjál pontot a vitalityre meg dex vagy strength-re.

Én a taurust meg a fekete lovagot vagy micsodát öltem elsõre, ezzel egy fél napja szenvedek. Ha bemegyek az ajtón nincs lehetõségem manõverezni, és megöl három csapásból (mondjuk amúgy is 😄).

davidka003
Legkönnyebb boss kb a gargoyle.
Elsõre meglett nekem.

Annyi a taktika, hogy ahogy bemész az ajtón, maradj is ott, mert akkor késõbb jön a másik gargoyle.

Egyébként nem csinált még valami leleményes egy savegame modot ehez a játékhoz? Mindenhol utáltam a checkpoint rendszert, értem én, hogy ez a lényeg meg fúdenehéz húha, de ez egyszerûen értelmetlen. Pl a gargoyleknél kb tizedjére próbálkozom, és minden egyes alkalommal 10percig kell csapkodnom az idióta csontvázakat, hogy megint feljussak a tetõre és meghaljak 15sec alatt. Ennek semmi értelmét nem látom, nem ettõl lesz nehéz meg fun egy játék, ez csak idegesítõ.

Ha már itt tartunk gargoylekre van valami jó taktikat? Az elsõt lecsapkodom kb 20-30% hp-ra majd jön a másik fúj egykis tüzet, fps lemegy 3-ra és meghalok 😄

DSmouse fix felrakása után nem mûködik a kontroller, erre van valami megoldás? Hiába disabledeltem a mouse modot, úgy sem.

egyébként esik egy csomó vacak, azokat el lehet adni/szétbontani?
vagy dobáljam ki?

jah, az volt a gond 😄
most meglett 25bõl kb 😄

legalább 100x elrepült 😄 ezért gondolom hogy valami nem volt jó 😄

és most szenvedek így, legközelebb meg talán levágom 😄

MerlinW
De mondom, hogy két ütés... totál felesleges íjjal pöcsölni...😊

[merlinw.org]

Voltan
Nem, nem.

Ha elrepül, akkor találtad el. Minden egyes talált lövés után elrepül.
És olyan 20-25x kell eltalálni.

Igen, ez egy kellemes negyed órás szórakozás. De meglesz a kard.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

MerlinW
Sokkal egyszerûbb, ha fent levágod karddal. 2-3 nagy csapás az egész.

Így: 26:50

[merlinw.org]

elfogytak a vesszõk, szal nem 😄
de holnap újrapróbálom 😄

MrDevil
De megérte nem ? 😄

igen 😄 sztem 1 fél órát szenvedtem vele 😄 és tudom hogy ez jó csak hogy ennyi lövésbõl sem esett le gondolom az a baj h nincs elég dex hogy viseljem rendesen 😄

Az nem baj ha elrepül, olyankor találod el. Vársz 5-6 másodpercet és visszamegy a helyére. Emiatt is olyan idõigényes lelõni a farkát, mert ezzel az elrepüléssel elmegy egy csomó idõ.