10203
-
Zozo0122 #9038 Köszi :) Elég nehéz Seathnek is...csalogasd a kritályhoz és hagyd, hogy ő zúzza szét a mágiájával, aztán elkezd vonaglani és futás mögé és addig csapkodd! -
Dreadshade #9037 Gratula hozzá! Amilyen izgága az a boss én soha nem lennék rá képess vagy türelmem fogyna el hamarabb :D Amúgy ha már farok levágásnál tartunk Seathnek mennyire nehéz megcsinálni? -
Rony94 #9036 1 hónap múlva lesz gép. Az első meg második részt kijátszom még egyszer ilyen kivesézősen, utána én is készítek egyet. Majd próbálom a lehető legtöbb információt elmondani a történetről és karakterekről, mert így legalább lesz egy kis értelme az egésznek. :) -
Zozo0122 #9035 Levágtam Kalameet farkát EGYEDÜL ! 2. próbálkozásra sikerült és majdnem elsőre is szerintem...:) Ez nagyon durva mennyit fejlődtem, a múltkori végigjátszásban 12. alkalomra tudtam csak megölni, most meg ha nem a farkára megyek egyszer sem bánt volna el velem...:D Mostmár tényleg bőven felkészültnek érzem magam egy videós végigjátszásra :D -
Rony94 #9034 Igen, érdekes hogy Darkroot Garden az egy az egyben a Royal Wood. Royal Wood-ban is ugyanúgy ott vannak a Stone Knight-ok meg habár máshogy néznek ki, de itt is vannak fa/növény lények. (a vasvillásakra gondolok)
Meg ugye Darkroot Garden-ben lehet elvétve látni egy-két gomba lényt is, alapjába véve semmi szerepük sincs, de később rájöhetünk hogy ezzel csak azt akarják üzenni nekünk a készítők hogy ez az egész hely egy az egyben Royal Wood. Ergo, a DLC térben ugyanott játszódik, csupán az idő nem stimmel. -
#9033 igen ezt már nagyon sikerült nekem is összeraknom érdekes valóban és szerintem is így van :) -
Zozo0122 #9032 Na fűzzük tovább :D A Taurus Demon és a Capra Demon is a Demon Ruinsból jött, gondoltak egyet és felsétáltak és elfoglalták a várat :D A Moonlight Butterfly Seath teremtménye természetesen, ugyanúgy mint az összes kristály gólem. Azért van Oolacile is az arany gólamben valamint Siegmeyer lánya is, mert Seath szűzlányokkal kísérletezett, ami lett belőlük azt láthattad Seath börtönében, azon a kék kúszó piócalények :D Valamint van egy teóriám, de ezt még mástól nem hallottam, szerintem a Hydrák elesett sárkányokból kelnek életre. Ash Lakeben is van ugye egy még élő sárkány, de bizonyára haltak is ott meg sárkányok, nagyon ősi az a hely, és az egyikből valószínűleg újraéledt egy Hydra. Az erdőben lévő Hydra pedig szerintem Kalameet :D Ugyanis a múltban pont ott intézzük el őt, ha jól megfigyelitek. Hú , jól belelendültünk a loreba :D -
Rony94 #9031 Most már értem. -
Rony94 #9030 Akkor ez egy ördögi kör aminek soha nem lesz vége.
Na de akkor ezt most nem értem. Most akkor melyik a fiú testvér?
-
Zozo0122 #9029 A Ceaseless Discharge a fiú, a Centipede Demon a gyűrűből jött létre amit a fiú eldobott :) -
Zozo0122 #9028 Szerintem igen. És szerintem az is beletartozik a ciklusba, hogy legyőzzük önmagunkat az előző formánkban. Mintha önmagunkkal küzdenénk. Szerintem akkor lesz vége a ciklusnak, ha a Dark Soul nem születik többé újjá. -
Rony94 #9027 Ja akkor az a Centipede Demon? Azt hittem a Ceaseless Charge. :D -
Rony94 #9026 A fiát kihagytad aki nem más, mint a Ceaseless Charge, aki a nővére holttestét őrzi. -
Zozo0122 #9025 Jah igen, a fiú is démonná vált, és a nővérei egy gyűrűt ajándékoztak neki (amivel tudsz a lávában járni), hogy enyhítsék a szenvedését, de a fiú dühében eldobta, és ahol belezuhant a lávába ott kelt életre a Centipede Demon. -
Rony94 #9024 Na akkor tisztázzuk (megpróbáltam jobban utánanézni).
Most akkor a Pygmy volt az első ember aki mellesleg rendelkezett a Dark Soul-al (azaz a humanity-vel)? Csak aztán a sok humanity elmérgesedett rajta és létrejött a Manus? -
Zozo0122 #9023 Szerintem a Furtive Pygmy Manus volt az előző korban, majd újjászületett bennünk és ezt beteljesítjük, ha hagyjuk kialudni a tüzet :D Így lesz belőlünk Vendrick király, de mikor ő is hollow lesz akkor újjászületünk a 2. rész hősévé. Nekem így jött le, de ebben előfordulhat, hogy nagyon nagyot tévedek, de az biztos, hogy az össze Lord Soul korszakonként újjászületik. Myselor, a Bed of Chaos eredetileg a Witch of Izalith volt, aki szerette volna duplikálni a lángot, de elrontotta és egész Izalith egy úgynevezett bölcsővé vált, ami ontotta a démonokat magából. Volt neki 4 lánya és 1 fia. A lányok közül Quelana megmenekült még időben, egy másik lány teljesen bekattant, ő azóta is védelmezi az anyját (ott találkoztál vele a Bed of Chaos előtt) aztán ugye ottvan még Quelaag és a másik lány akinek nem tudni a nevét. Na most ezek ketten félig változtak démonná (póktest) és elkezdték elrabolni Blighttown lakosait. Quelaag humanityt gyűjt a húgának, hogy enyhítse a szenvedését, ő ugyanis nagyon gyenge és folyamatosan szenved. Ha esetleg az Old Witch Ringet kéred a játék elején ajándékként, akkor tudsz vele beszélgetni. -
Zozo0122 #9022 Örülök, hogy sikerült :) -
Rony94 #9021 Lehet én tévedek, valamiért nekem ez jött le hogy a Furtive Pygmy mi vagyunk. Utólag is bocsánat ezért. Mondom én hogy kusza ez a lore. :D -
Dreadshade #9020 Na végre meglett a Four Kings :D Számomra ez volt a legrohadékabb boss NG+-ban eddig, bár még Nito, Kalamet, Manus odébb vannak, bele se merek gondolni azok mit fognak művelni :D Ez a Power Within és Tűzes fegyver enchant vagy minek nevezzem jó tipp volt köszi :D Mondjuk most így fogom a fejem, hogy annyira nem is volt vészes, ha már tud ilyeneket az ember, Mask of the Child-ot használtam a többi meg havel armor volt és egyszerűen az arcába másztam és nem érdekelt, hogy ütöget, amikor kellett töltöttem gyorsan hp-t, és így sorban egymás után meglett mindegyik. Most happy vagyok, hogy sikerült lenyomni :D Bocsi a sok szövegelésért, de muszáj volt kiadnom magamból :D -
#9019 furtive pygmi az manus azt írják meg minden .és ugye mikor megyünk hozzá ott a sok humanity is hmmm -
#9018 "a Furtive Pygmy (azaz mi)"
WUT?
Én úgy tudom, hogy a Pygmy-é volt a dark soul, ami felosztásával jött létre a humanity, így az emberek is.
A főhős csak egy random undead, aki azért "chosen", mert sikerült valahogy kijutnia az asylumból. Ahogy a crestfallen is mondja "nem is az első és nem is az utolsó " ilyen személy. -
#9017 aha aha értelek :D oké akkor ez egy fajta születése a világnak.hát érdekes mindegy szóval a lényeg mindig ugyanaz próbáljuk megmenteni a világot az átoktól a sötétségtől kialudjon a tűz.aki az utunkban áll levágjuk bár ennél mélyebb dolgokról van szó néha de a lényeg ez.:) a másodikban mondjuk konktrétabb szerepe van a gonosznak.de asszem még nem vitted végig szóval nem mondom el:) -
Rony94 #9016 A tűz az csak úgy magától létrejött és ezzel létrejöttek az ellentétek amikkel beindult az élet. Ez olyasmi mint nálunk hogy volt a nagy semmi, aztán jött Isten és megteremtette az eget, a földet, a világosságot meg ezek a baromságok. De ezekben én nem hiszek mert ateista vagyok. :D -
#9015 aha hát értem de mondjuk előtte gwyn sárkányokat ölt meg ugye gonoszságokat tettek nito betegéseket terjesztett ugye chaos sisters a tüzet akarta másolni bár az ne mvolt gonosz,seath?elárulta a fajtáját meg a halhatatlanság.voltak azért bűneik rendesen bár azokat nem tom mért tette gwyn a sárkányok gyilkolását.meg az érdekelne még ez az egész tűz hogy kezdödött és ki hozta létre mi a cél ezzel mindig ilyen volt a világ? az iron golemes lore-t most néztem igen :D meg is szereztem a páncélját és megtudtam volan idézni is tarkust.hát igen szomorú többet is próbálkoztak ezzel mint mi de nekik nem jött össze -
Rony94 #9014 Ez a Dark Souls. Itt nincsenek fekete-fehér karakterek. Gwyn szerintem azért támad ránk mert azt hiszi rólunk hogy az utolsó tűz lángot is el akarjuk oltani. Ebből kifolyólag meg nem mondhatjuk rá hogy gonosz.
Mondjuk a két játékbefejezésről sem egyértelmű hogy most melyik a jó befejezés.
Ja még egy érdekesség. Az Iron Golem-et eddig senki sem tudta legyőzni, egyetlen ember kivételével.....Black Iron Tarkus. Tarkus legyőzte az Iron Golem-et és ő is továbbjutott Anor Londo-ba mint a Furtive Pygmy (azaz mi), de látta hogy a csigalépcsős felvonóra nem tud feljutni, ezért vett egy pillantást balra és észrevette a festményes katedrálist. A tetőn keresztől eljutott a katedrálishoz és betörte az ablakot (mi is itt tudunk bejutni). Viszont ahogy próbált a magasban átjutni a terem másik végébe, leesett és meghalt. Ezért van az, hogy a terem legvégén a festménytől balra, a sarokban, ott van Tarkus armorja. Tarkus is olyan volt mint mi, ugyanaz volt a célja mint nekünk. Ez is egy szomorú történet. Tarkus-al csak úgy találkozhatunk ha human form-ban megidézzük közvetlenül az Iron Golem előtt. -
#9013 jah értem oké viszont megöljük így átvesszük a helyét meglehet ugye menteni a világot hogy begyujtuk újra a tüzet aha.hát fura azthittem komolyabb dolgok mögött áll de akkor nem volt ilyesmi :) -
#9012 Gwyn csak berezelt, hogy lejárt az ő és a fajtájának ideje, ezért a saját lelkével nyomott egy kindle-t, ami kicsit tovább húzta Lordran agóniáját.
A végeredmény látható, mert mire a chosen undead kijut az óriások, akik tudtak elmenekültek ugye Drangleic-re (vagy aminek akkor hívták), az emberekből meg félőrült undead vagy öntudatlan hollow lett. -
#9011 az hogy érdekes főleg a gwinevere és seath féle gyerek habár elég méretes a csaj na mindegy :D seathnak nem volt más alakja csak az a sárkány? különdbne pinwheel tényleg elég beteg de hamar letudható volt,nito meg egy undormány dög.lényegében akkor gwyn nem is gonosz ?oké tudom a sárkányokat kiírtotta stb de sötétségbe ne makarja a világot tenni.zavaros nekem -
Rony94 #9010 Gwyndolin eredetileg fiú volt. Csak aztán kiderült hogy erősen kötődik a Holdhoz és így lányként nőtt fel vagy valami ilyesmi. Így leírva eléggé fura, de így volt. :)
Hát azt tudtad hogy Priscilla az valójában Gwynevere és Seath közös gyermeke? Igen, ez így van. Fogalmam sincs hogy zajlott le az aktus, de valahogy megtörtént. :)
Pinwheel-t kb fél perc alatt leverjük, de igazából ő(k) is érdekes karakter(ek). Pinwheel-en ugye 3 maszk látható (Apa, Anya és Gyermek). A lore szerint az apa elveszítette a feleségét és gyermekét is valamilyen okból. Mivel nagyon el volt keseredve, ezért Nito-tól ellopta a Rite of Kindling-et és ezzel segítségével megpróbálta megidézni a családját a túlvilágról (hallottidézés). De ez a szertartás rosszul sült el és létrejött a Pinwheel. Harc közben lehet hallani az Apa, az Anya és a Gyermek suttogását. Eléggé creepy ez az egész személyes véleményem szerint.
Gwyn-ről annyit hogy azért lobbantotta be a tűzet, mert az már majdnem ki akart aludni, ha pedig kialszik, akkor sötétségbe borul a világ. -
#9009 értem hát oké amúgy ő lány te :D gwyndolin és amúgy van egy szobor elvileg ahol van egy nő akinek a kezében egy kisbaba és egy kard ami hasonlít solaire kardjára.egy videóban láttam és hallottam.na de gwyn mi a picsát is akart?azt tudjtátok?:) -
Rony94 #9008 Ez már tényleg rajongói spekuláció. Semmi bizonyíték vagy információ sincs arról hogy Solaire Gwyn fia lenne. Egyetlen embert tudunk aki Gwyn fia, az pedig nem más mint Gwyndolin. -
#9007 hmm na ezaz semmit se lehet már tudni most pl kiderült amit én ne mtudtam hogy lord gwyn fia solaire?hát oké nekem ez is jó volt:) -
Rony94 #9006 Vannak spekulációk hogy a 2. részben levő Ornstein se a valódi Ornstein, hisz ott mágiát használ lightning helyett. A FromSoft-osok nagyon összekutyulták már a lore-t. Reméljük kapunk válaszokat a folytatás/folytatásokban. -
#9005 köszi ezt a kis lore-t nagyon érdekesen hangzik és amúgy nézegetem épp az artoriasos lore-t sokat megtudtam abból is.különben erre hogy a fenéből jöttetek rá ?:D néha egy kicsit nem bánnám ha komolyan történetmesélés lenne nem csak ki kell találgatni és a tárgyakból kiolvasni már amiből lehet hogy mi is történt és ki kicsoda meg mivan.azért ez érdekes hogy akkor a második részben az igazi orstein,amott meg azt mondták páran hogy ő már nem is az ,vagy én értettem félre?jól össze van zavarva az ember.pl a második részben azt a nőt se tudom ki lost sinner,oké bed of chaos megy bele de ki a fene ő,és lord gwyn mi a fenét akart .jöhetnem még lore-k ha tudsz :) -
Zozo0122 #9004 Akkor lehet tényleg balkezes volt :) Viszont itt van egy kis lore Myselornak (ha esetleg nem figyeltél vagy nem tudtad ezeket):
Gwyn leghűségesebb lovagjai az alábbiak voltak:
Ornstein, Artorias, Hawkeye Gough és Ciaran. Ornstein volt a kapitány, Artoriast ismered, Goughot is, ő az óriás az íjjal, Ciaran pedig a csaj aki Artorias sírjánál virraszt. Ciaran egyébként bérgyilkos volt. Na most úgy tűnhet, hogy Orstein gyengébb Artoriasnál, de szerintem ez nem így van. Akivel megküzdünk, az csak Gwyndolin illúziója, tehát logikus, hogy nem az eredeti, sőt az igazi Orsntein többszáz éve eltűnt. Smough az ítéletvégrehajtó volt, kb. hóhér, de őt nem vették be a lovagok csoportjába, mert túlságosan élvezte a kínzást, ennek ellenére nagyon tepert. Na most a valódi Ornsteinnel a 2. részben találkozhatunk, de itt már öreg, és mivel fekete mágiát használ, valamilyen szinten rá is hathatott az évek alatt Manus mágiája...na mind1 öregsége miatt itt sem nagy ellenfél, de szerintem valahogy így lehetnek a dolgok :) -
#9003 én is csak hátráltam és akkor ütöttem ,nem volt túl nehéz rájönni parryt én se használtam :) -
Rony94 #9002 A balkezes teória azért van jelen, mert az eredeti (első) játék borítón egy balkezes lovag van. És ez a lovag leginkább Artorias-ra hajaz.
-
Rony94 #9001 Nekem kihívás volt Gwyn is, mert nem tudtam hogy lehet parryzni. És ezért soha nem használtam parry-t. Mindig az volt a taktika hogy mikor beadja az animációt amivel elkapna engem, olyankor hátrálok egyet, aztán durr bele egyet. Aztán így tovább. Addig minden támadásánál hátráltam. -
Zozo0122 #9000 Artorias szerintem jobbkezes volt, a bal karja azért sérült meg mert amikor Manussal harcoltak akkor a pajzsával védte meg Sifet :) A pajzs is alig bírta ki a támadást és a karja is eltört de Sif megúszta...:) -
#8999 hát igen,de az egész világ sem túl vidám. viszont furán lett megoldva végülis a 4 lord el is van zárva nem úgy tünik mintha akkor a hatalmuk lenne csak így a saját területükön.lord gwyn konkrétan csalódás volt számomra most komolyan semmi nehézség :)