10203
  • Rony94
    Ha nyugodt természetű vagy és gyorsan tanulsz a hibáidból, akkor nem lesz semmi baj. Szórakozni fogsz. De attól tartok lesz egy-két rész...khm...Anor Londo...khm...ahol lesznek nehézségeid. O&S harcnál például én majdnem depresszióba estem. Ráment egy teljes hétvégém hogy megverjem őket, de sikerült. De hiába idegeskedtem rajta sokat, pont ezért érződik sokkal nagyobbnak a győzelem és nagyon jó érzés tölt el ilyenkor. Tehát emiatt se aggódj, ha beleéled magad és mindenre odafigyelsz, akkor szórakozni fogsz rajta, sőt, talán még fan is lehetsz. :)
  • horpeti
    Majd meglátom. Egyelőre még a contoller beállitással is gondom van. ill. csak az, hogy a key beállitásoknál csak a billentyűket irja, a controller gombokat nem. Igy találgatni kell majd melyik gomb micsoda. Meg még peccselnem is kell, szóval az elején vagyok.

Tényleg idegesitő lesz a játék? Én pont kikapcsolódás miatt akarok játszani. Ha végig nyomasztó és idegesitő, meg mérgelődős, akkor nem az én játékom lesz. Azért remélem nem annyira nehéz, hogy 1 perc alatt kiakadjak tőle. Más is végigvitte, akkor nekem is fog menni. :) (vagy nem)
  • Rony94
    Legtöbb TPS játéknál ahol nem lövöldözni kell (pl. Assassin's Creed, Splinter Cell), érdemes kontrollert használni mert tényleg jobb élmény. Dark Souls-nál ez hatványozottan igaz. Szóval igen, kontrollert érdemes használni.

A megszokáshoz meg annyit hogy gyorsan hozzászoksz, emiatt aggódj a legkevésbé, annál inkább aggódj amiatt hogy nehogy falhoz baszd a kontrollert mérgedben.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2014.08.23. 18:34:39
  • horpeti
    Hopp, ha jól láttam az első rész beállitásainál, nincs is egér. Ha teljesen consol átirat, akkor érthető. Akkor ez viszont igy kicsit nehézkes. :) A 2. rész az már rendes PC-s és ott egér is van, nem? Mindjárt felrakom azt is, aztán amelyik jobb, azzal nyomom.
  • horpeti
    Ja, még egy kérdés, mielőtt látnám. Azt olvastam, hogy controllerrel kell, mert úgy van élmény. Ez tényleg igaz? Van kontrollerem, de hasonló játékokat is inkább mindig egér+billel oldottam meg. Nincs consolom, biztos azért.
  • horpeti
    Hehe. Okés. Akkor elég a kérdésekből, irány a játék. Ha lesz kérdésem, majd irok.
  • Rony94
    A Dark Souls 1-2-ben nem lehet nehézséget választani. Automatikusan az 'anál rodeóra' van állítva!
  • horpeti
    Jah,elsore minden sokkal nehezebb,amikor meg uj minden. Mas jateknal is elsore,sot parszor vert izzad az ember,sokadszorra meg korberohogi. :)

Nehezsegi fok van benne? Ha teljesitheto,akkor szeretem a leheto legnehezebbet valasztani (persze ha nem Diablo tipusu a jatek,h.farmolni kell tobb cuccert). De ahogy eddig lattam ez nem arra megy ki.
  • Tinman #9310
    Végigtolható mindenféle help nélkül, de vérpisálós... így tettem anno és O&S harcnál fel akartam adni.
  • horpeti
    Ezek es ehhez hadonlo infok kiderulnek a jatekban,vagy a wikit kell hozza nezni,h.mit hogyan kell upgradelni,craftolni,stb.? Csak hogy mire szamitsak. :)
  • horpeti
    Koszi,akkor kezdem az elsovel es a modot is hasznalom. Ha bejon,akkor biztos fogok tobb fele karaktert is probalni (es akkor a masik reszt is). Mostanaban pont ilyen fajta jatekkal szeretnek jatszani.
  • MerlinW
    Egyik sem modernebb a másiknál, két egyenrangú játékról beszélünk, ugyanazzal a motorral készültek, ugyanaz a gameplay. Az első rész hangulata, pályatervezése szerintem jobb, persze a másodikkal sincs különösebb gond e-téren.

A DSfix nevű mod-al - amit mindenképpen használnod kell majd a béna portolás miatt - ugyanúgy néz k, mint a második rész. Konkrét - elbeszélt - történet pedig nincs a DaS játékokban, lore-ok vannak (tárgyak leírásában) és azokból kell összeraknod a történetet.

Persze kezdheted a másodikkal is, az utalásokat úgysem fogod megérteni 1 végigjátszás után, hacsak nem nézel utána a teljes sztorinak.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.23. 15:18:11
  • horpeti
    Bocs,a dark souls 2re gondoltam. Latom ez az elsonek a topikja. A 2 mar megvan es egy videot nezve nem rossz. Az elsonek jobb a tortenete,v.a gameplay?
    Altalaban szeretek modernebbel jatszani,hatha a regebbinel fejlettebb. De lehet nem mindig jobb.
  • MerlinW
    Akkor javítom magamat, mindenképpen kezdd ezzel, mert jobb, mint a második:)
  • MerlinW
    Jaa, hogy ja:)
  • Laza
    Mármint mi nem jelent meg konzolra? :)

Az első részt kérdezi, ami ez a rész :) nem a DeS-t :)
  • MerlinW
    Igen érdemes, de csak ha van konzolod, mert PC-re nem jelent meg. Egyébként kezd ezzel:) Történeti összefüggés nincs.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.23. 13:11:23
  • horpeti
    Sziasztok, most láttam meg ezt a játékot, és megtetszett. Az első részt érdemes játszani a 2. előtt (pl. történet miatt), vagy amiatt nem (a kettő független egymástól)?
    Elég nekem egy játék is, de azért érdekel, nem ismerem a hátteret.

Köszi.
  • gerey
    Valamit benézhettem, mert eddig itt minden irányból, csak halál jött felém. :)
  • Rony94
    Blighttown-ban épp egy nagy parti lesz mikor lemész oda. Az emberek is meglepően kedvesek a felszíniekhez képest. Tetszeni fog neked, garantálom. ;)
  • gerey
    A nyári pihenő után újra elővettem az első részt, hogy végre ezt is végig vigyem. Capra után álltam meg még máj/jun környékén, így a következő megálló a csatorna volt. Amit szerintem nem térképeztem fel teljesen, de a bosst megtaláltam, hogy ennek a dögnek mennyi hp-ja volt nem tudom, de szerintem az eddigiek közül neki volt a legtöbb. Még szerencse, hogy a mozgása kiszámítható, így sikerült elsőre lecsapni + a farkát is levágni. Következő megálló Blighttown, már sok jót hallottam róla. :D
  • Keveqiah
    Jók a videók Zozo mester remélem a második részéhez is csinálsz
  • MerlinW
    A karakterlapodon látod mennyit sebez a fegyvered.
  • Kandurex
    Hm, akkor ez alapján maradok egy katananál. Köszi. Egyébként ez a +300 sebzése, hogyan megy? Mert én akkorra szamurájá váltam, hogy ihaj, de nem érzem ezt a 300 sebzést.
  • MerlinW
    Én 3 fegyvert cserélgettem tűz, villám és sima. Miután minden boss/mob másra allergiás. Lehet, hogy a statbónuszt elveszíted, de ha az ellenfél allergiás a tűzre, akkor a tűz kritikus sebzést okoz neki azaz 2x annyit, mint a sima fegyver A-s bónusszal. Tehát ugyanúgy működik, mint más RPG-kben.
  • Kandurex
    Azon gondolkodtam, h érdemes tűz, vagy lighting ill. más sebzést adni a fegyvereknek? Szinte mindig elveszíti és\vagy csökken a skálázódás a fő statisztikával :(
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.08.15. 14:58:54
  • MerlinW
    Zwei az OP fegyver ebben a részben. A másik kedvencem a sima Battle Axe-volt. Azzal játszottam végig SL0-án. Az is üt (+15) ~230 körül (+ C str és D dex bónusz). Battle Axe univerzális, nem szereti senki, sem a csontik sem senki más:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.14. 19:24:39
  • Myselor
    én egyből a zweihanderrel mentem,a többivel csak karcolgattam úgy éreztem xd de az nagyon bejött :)
  • Laza
    Ha jól rémlik +10-re kell upgradelni egy kardtípust, talán a szablyát, és ha ez megvan akkor a kovács a pókcsaj lelkével együtt a kettőből megcsinálja neked a kardot. Ezt utána még talán +5-ig lehet upgradelni.

Nekem egyik kedvenc kardom volt, tüzes sebzésű, ezt használtam gyors fegyvernek a Zweihandler mellett :)
  • Kandurex
    Thx
  • Tinman #9288
    Quelaag lelke kell hozzá, Anor Londo, kovács.
  • Kandurex
    Már ketten is írtátok ezt a Fury sword -ot, hol lehet megszerezni, vagy hogyan lehet csináltatni?
  • Laza
    A Drake Sword nem skálázódik semmilyen stattal, azaz annak fix 200 a sebzése ... viszont pl mág a Gargoyle boss előtt a templom bejáratánál (ahol felhúzod a nagy kaput) fel lehetett venni a Halberd-et, amit ha rögtön a templom mellett lévő kovácsnál felhúzol pár szinttel (és ugye skálázódik a statjaiddal), már akkor és ott 210+ körül van a sebzése, hát még később. Ráadásul hosszú fegyver, lehet vele szúrni. Én nagyon sokáig ezt használtam.

De a játék legelején le lehet szaladni a temetőbe a Zweihandler-ért ... nem kell megölni senkit, csak elsprintelni a végére, felkapni, utána meg is halhatsz ... nálam az volt az egyik best of fegyver a Furrysword mellett.
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.08.14. 13:08:29
  • Rony94
    Egyáltalán nem volt unalmas, mert így kénytelen voltam alkalmazni egy kis agilitást is és ezzel még különlegesebb volt az egész.
  • Kandurex
    Vagy úgy, thx
  • Tinman #9283
    Nagyon sokszor le lett már írva, de akkor újra.

A fegyverek sebzése a képességeidnek megfelelően változik.

S = legjobb
    A = jó
    B = korrekt
    C = normál
    D = átlag alatti
    E = alig skálázódik

Tehát, ha találsz egy fegyót, aminek a tulajdonságainál azt látod, hogy DEX ---> A, akkor az elég kellemes darab, mert ha pakolsz DEX-re szintlépéskor, akkor a fegyver jóval többet fog sebezni, mintha csak azt látnád a tulajdonságainál, hogy DEX --->E.

Normál fejlesztést a már általad is ismert kovács tud nyújtani, de majd ha találsz "ember-t", akkor tudod fejleszteni teszem azt mágikus sebzés irányába is a kardod, vagy lightning sebzést tudsz neki adni, de ott még nem tartasz.

Na igen :-D

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.14. 11:46:04
  • Tinman #9282
    Ha STR akkor te már tudtodon kívül eldöntötted, hogy nagy kardokkal fogsz csapatni... azok az igazi STR alapú fegyók. STR alapon nincs igazán jól skálázódó Straight, Curved Sword, de Katana se.

Fejszék közül a Butcher's Knife skálázódása STR irányban faja, de azt is lomhának fogod érezni. Érdemes lenne DEX irányba tovább lépned, ha a könnyű és gyors kardokra vágysz, vagy csinálj egy Fury Sword-öt majd, de az is DEX-eseknek frankó.

• Kandurex
    Hogy érted a skálázódást? (magát a skálázást értem, csak ebben a játékban, jelzik a fegyverek valahol, hogy milyen statra érzékenyek, vagy hogy?) és az elementális sebzés? Ott milyen döntés van?
  • Kandurex
    Inkább str (41. Szint 24 str, endurance 27, vit 27, dex 14)
  • Tinman #9279
    A nyers fizikai sebzés egy dolog.

Fontos a skálázódás. STR vagy DEX alapú vagy?

Fontos eldöntened, hogy milyen extra sebzést szeretnél, lightning, fire, poison, etc?

Tulajdonképpen hót' mindegy mit csinálsz, az a lényeg, hogy keress egy neked szimpi fegyót, ez lehet egy Long Sword is, majd tépd fel a k. anyjába maxra :-D