10203
  • gagaga
    A +15-hoz mi kell, hogy elerjem? Titanite shard? Ugy erosebb lesz a fegyver? 99-es szinten vagyok. Ero 43. Dex 41.
  • Rony94
    A Raw-al az a baj hogy csak +5-re lehet fejleszteni maximum. Ez a játék elején még egész jó, de ahogy olvastam, te már Anor Londo-ban vagy, ott meg már jobban járnál egy +15-ös normál fejlesztéssel.
  • gagaga
    Na megneztem a Raw-ot. Tobb fegyonal is maxon van. Katana,halberd,ij,landzsa. Szoval ha visszaallitom eredetire akkor jobb lesz a kard. Pl igy Rawolva 203 az alapsebzese ha visszaallitom akkor 150.
  • gagaga
    Na most már kezdem kapizsgálni
  • benőmenő
    Itt virít a bannerban a das wiki :D
    A Raw egy fejlesztés, amit a kovács rakhat a fegyveredre. Mivel elveszi a skillel skálázódást, olyan fegyverre érdemes rakni, ami alap esetben nem a karid iránya, de mégis az adott területen jobban boldogulnál vele. Ilyenkor rátolod a raw-ot és hiába nincs millió dex-ed (csak annyi, hogy épp használni tudd) mondjuk egy strength-re pakolgatós karakterrel, nem számít mert a raw-al az alap damage érték nő jelentősen, a skálázás meg ugye felesleges.
  • gagaga
    Na megnézem a játékban hol található ez a Raw szó.
  • MerlinW
    Vagyis inkább levétel, hiszen a raw szó jelentése "nyers" :)
  • Myselor
    raw egy enchant fejlesztés a fegyverre
  • gagaga
    Raw az egy fejlesztheto valami mint az Endurance? Ez egy roviditese valaminek mert igy nam talalom sehol.
  • LeonSKennedy
    A RAW megnöveli a fegyvered alapsebzésének értékét, de csökkenti a különböző statpontjaid által hozzáadott skálázódási bónuszt.

Érts: egy katana esetében majd kétszer akkora sebzést (a fegyód alapsebzése plusz a dexterity pontjaid általi bónusz) viszel be ha símán meghagyod +15-ön. Ha Raw-olod ezt a pluszt bukod el, ergó hiába a nagyobb alapsebzés, a karakterfejlesztésből nem profitál tovább a kardod,így az össz sebzése jóval kevesebb lesz. Érted ? :)

Raw-olni tőröket és íjakat szoktak nagyobbrészt (mert azok rosszul skálázódnak), de mint ahogy Rony94 is írta, az egyik legrosszabb fejlesztési irány. Inkább hanyagold! :)
  • gagaga
    OK,Ok,de mi is az a Raw?
  • Rony94
    A raw a lehető legrosszabb fejlesztési irány, hagyd a francba!
  • LeonSKennedy
    Bocsánat. A VGR az a 2. részben van, a Vitalityvel megegyező. Az életerőd. :)
  • gagaga
    Mi az a Vigor, Raw, Skálázódó?
  • LeonSKennedy
    Értem, viszont Raw-ot ne használj katanán! Csökkented a skálázódási/sebzési (DEX alapú fegyver) értékeit. ;) Csak rosszul skálázódó fegyvereknél érdemes Raw-olni.
  • gagaga
    Az uchigatana-t most szereztem meg a Japán árustól. Nagyon kedves volt és kölcsön adta
    De van egy Raiw Alto nevű kardom is, az jobbnak tűnik. Az Uchi még nincs teljesen felfejlesztve. Az a jó benne hogy lehet vele szúrni. Kíváncsi vagyok ha teljesen felfejlesztem akkor milyen lesz.
  • LeonSKennedy
    Az Endurance kulcsfontosságú stat a DS világában. Nemcsak nehezebb páncélt viselhetsz és gyorsabb leszel, hanem nehezebb fegyvereket (Greatswordok,Halberdek) is használhatsz általa. Ennél csak a Vigor és a Stamina fontosabb.

Ha tudod próbáld meg legalább/minimum 30-ra feltolni mindhármat, mert ezt már egy jó kis gyűrűvel (pld: Anor Londoban lelhetsz is egyet, ha megölsz egy bűnös lelket) megfűszerezve szinte minden közepesebb páncélt és pár nagyobb kardot is röhögve el fog bírni.

Én jelenleg NG+-ban egy 130 szint körüli Knight karakterrel tolom. Artorias teljes páncélja rajtam van, plusz egy Uchigatana (DEX 40, a STR pedig 25) felváltva egy Divine Zweihander-el. A Faith-et is sokan hanyagolni szokták, pedig bitangerős dolgokra képes (Lightning Spear, Sunlight Blade), az összes tűz alapú főellenfelet pillanatok alatt megsemmisítheted ha elég magasra növeled. Az enyém most 36-os, de valószínű tolok még pár pontot bele. :)

De ha kitapasztalod a játékot, akár idővel könnyű páncélzatban, vagy pár szakadt ruhában is megölsz bármilyen ellenfelet. Piromágia (ezt Blightown mocsarában tovább túrbózhatod, ha korábban már elérted a +15-ös maximumot) is erősen javallott, lévén használata során nem fogyasztja a staminádat. Ez komolyabb főellenség harcoknál különösen jól jöhet.

Igen, a fegyverek/páncélok sebzéseit és védekező erejét ki kell tapasztalni, én ezért használok inkább gyorsabb kardot, mert 40-es DEX-el az Uchigatana is igencsak szépeket tud sebezni, a nagyobb fegyver meg jóval lomhább, hiába csap oda nagyot. Ebben a játékban pedig a fürgeség igencsak nagy előny tud lenni. :)
  • MerlinW
    Mert van ugye van páncél, tűz, villám, magic ellenállás. Egy 100-at sebző villám elementál kard 120-at sebez egy villámra érzékeny ellenfélre, egy 120-at sebző sebző sima kard csak 100-at, míg egy 150-et sebző tűzelementál kard 75-öt fog sebezni, ha az ellenfélnek van tűzvédelme. Ezért kell 3-4 féle fegyvert használni.
  • Myselor
    a lord vessel anor londoban van ha ott megölöd a 2 bosst,ők egyszerre jönnek majd :D elég izgi,egyébként vannak olyan fegyverek amikre érzékenyebbek az ellenfelek,és ezért tudnak nagyobbat sebezni
  • gagaga
    Az a Lordvessel hol van?
    Tehát ha az endurance-t fejlesztem akkor hordhatok nehezebb páncélt?
    Próbálgattam a páncélokat. PL. ha felveszem Havel göncét,akkor a Londo-ban lévő csupasz röpképtelen denevérek nem sebeznek ha a pajzsot is feltartom. De ha egy gyengébb páncélban megyek akkor rendesen sebeznek. Szoktam próbálgatni,hogy melyik fegyver mit tud. Hiába van magasabb ereje papíron pl. egy nagy kardnak,mégis kevesebbet sebez mitn egy kisebb pontszámú. Ez fura nekem.
  • benőmenő
    Mert sok-sok-sok pontot rakott endurance-re, amitől szép nagy equip load-ja lett.
    Ha az equip load 50% alatt van akkor tudsz "normálisan" mozogni, de természetesen ha még könnyítesz, pl. leveszel mindent úgy érheted el a max sebességet.
    Ha pedig felette vagy, úgy értelemszerűen lassú leszel.
  • Rony94
    Előbb szerezd meg a Lordvessel-t! :)
  • gagaga
    En is szoktam kolbaszolni. Pl. Londoban is megtalaltam a kandalloban a titkos atjarot. De az ember nem utogetheti vegig a falakat.
    Londobol megy egy sarga kodkapu. Ott valami Lordnak a cucca kell hogy kinyiljon.
  • Rony94
    "Ha ti nem segitetek akkor egy halando ember ezeket honnan tudja meg?"

Én pl. unalmas perceimben mindig körülnéztem a pályákon és néha rá is találtam titkos helyekre. Így bukkantam a hollónak a fészkére is. Egyedül egy helyet nem találtam meg segítség nélkül (The Great Hollow), de az olyan pimaszul van eldugva, hogy már az fáj. :D
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.01.27. 20:40:09
  • gagaga
    Youtube-on mindig nezem ha elakadok. De ott a brutal mehez pancellal is olyan konnyen fut mint en csupaszon.
  • wedge31
    Bannerban a link de a yt is tele van DaS videókkal.
    Nehéz páncélt ne viselj ha gyors akarsz lenni én egyébbként se javaslom a nehéz páncélokat.
  • gagaga
    Koszi.
    Ha ti nem segitetek akkor egy halando ember ezeket honnan tudja meg?
    Mar 92-es szinten vagyok. Az erot hiaba fejlesztem mar nem emelkedik a fegyver ereje.
    Viszont a nehezebb pancelokat meg mindig nem tudom hordani. Azokat hogyan lehet viselni ugy hogy gyors is maradjak?
  • Seth
    Firelink Shrine-ban ugye ott csücsül a hatalmas holló a rom falán. Oda kéne feljutni , van ott egy fészek,amibe bele kell mászni és várni kicsit.
    A fészekhez úgy jutsz oda, hogy a duplaliftnél kiugrasz az első adandó alkalommal egy párkányra, onnan átugrani, gurulni egy kiszögellésre, (tetőn egy item is van, szóval tuni fogod hova menj) ,onnan már nem lehet eltéveszteni
  • gagaga
    Koszi. Es hogy jutok oda vissza? Onnan egy madar hozott el.
  • Rony94
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ahhoz meg kell szerezned egy babát ami az Undead Asylum-ban található, a celládban, ahol kezdted a játékot, de vigyázz, mert egy Black Knight őrzi.
  • gagaga
    Anor Londo pályán nem enged be a festménybe. Valami szerkezet hibát ír.
  • gagaga
    Ja,amelyik dobálja a tüzet.
  • Rony94
    Az, amelyik folyton feltámasztja a skeletonokat. Könnyű felismerni, mert rajtuk és a skeletonokon kívül más ellenfél nincs a Catacombs-on.
  • gagaga
    Melyik az a Necromancer?
  • Rony94
    Elvileg az utolsó Necromancer-nek dobnia kéne egyet.
  • gagaga
    Már 70-es szinten vagyok. Végre sikerült lecsapnom a kardos kutyát. A Skull Lntern-t nem találom sehol. Egyik árusnál sem láttam. Kellene világítani a nagy csontvázaknál.
  • Rony94
    DSfix-et felrakod és az F7-el tudod ki-be kapcsolni a kurzor láthatóságát.
  • mans
    Ezt próbáltam,de így sehol sincs kurzor,régen valahogy sikerült úgy hogy menübe legyen csak.
  • MerlinW
    dsfix.ini: disableCursor 1
  • mans
    Jóest

Hogy a kiskutyába lehet beállítani,,hogy a kurzor a játékba ne látszódjon és ha menübe megyek álljon a kép és legyen kurzor?bent van a mausefix meg dsfix is,csak a ki be kapcsolás megy.