10203
  • gagaga
    Aha. Szoval embernek kell lennem hogy lassam az uzenetet. Ok.
  • gagaga
    Megoltem a Gwyndolint
  • LeonSKennedy
    Nincs olyan acsi. Nekem 4 hiányzik még (ebből kettőt kapnék a varázslatokért, egyet meg a ritka fegyverekért, plusz ugye az uccsó acsi azért jár ha megvan minden). A korábbiak között nem volt ilyen.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nehéz kvázi "bűn" elkövetése nélkül játszani egy olyan játékban ahol szinte mindenki bűnös, vagy elveszett lélek. Az is bűn, ha hagyod a papnak megölni Rhea-t, csak nem kapsz érte pontot. Az is ha jószándékból megosztod Laurentiussal hol jutottál hozzá a fejlettebb piromágiához, hisz a szerencsétlen odamegy a mocsárba és legközelebb már hollow alakban fog az életedre törni ott, ergó a halálába küldöd/küldheted, akaratlanul. De szerintem a legnagyobb bűn, ha a hazudozó Framptet segíted, aki elárulta a sajátjait, lepaktált az uralkodni vágyó Gwynnel és lovagjaival, hogy szépen uralkodhassanak az emberiségen tovább. Itt nem bűntelen senki. Seath a saját fajtátját árulta el és pusztította ki Gwyn segedelmével. Őt meg egy külön öröm legyilkolni ezért. :) Nem mintha Kaathe olyan kedves lenne ,hiszen ő meg a Darkwraith-ek élén szipkázza ki áldozataiból a Humanity-t. ha Frampttel vagy az isteneknek segítesz(magadat meg feláldozod), ha Kaathevel akkor meg az embereknek(meg persze saját magadnak), de a világ ugyanúgy tovább haldoklik majd. Ez a jó ebben a játékban, racionális döntéseket hozol, de nem jót, vagy rosszat. Egyszerűen választasz.

Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.02.01. 19:38:55
  • Rony94
    Az oké, de én majd egyszer ki akarom játszani az egészet úgy, hogy egyetlen bűnt sem követek el, de néha nem világos hogy miért kapok és miért nem kapok sin-t. Meg nem tudom van-e ehhez hasonló acsi hogy vigyük végig bűnkövetés nélkül.
  • LeonSKennedy
    Megölhette. A gyűrűvel eltüntethető Gwyn szobra és símán le lehet jutni hozzá még azelőtt. Külön helyen van az a bonfire.
  • LeonSKennedy
    Szerintem jár (Priscilláért biztosan), de ezért van a jó öreg Oswald. :)
  • Seth
    Gwyndolin-t biztos nem ölte meg,ha még Q&S-hez kért segítséget
  • Rony94
    Nem vagyok benne biztos, de Gwyndolin és a Fire Keeper leöléséért jár sin?
  • LeonSKennedy
    Gwyndolinért nem nagy kár. Én mindíg megölöm. Ráadásul ugyanúgy megmarad a város általa teremtett illúziója és frankón lehet farmolgatni a nagydarab Knightokat tovább. :) Warpolni meg ugyanúgy lehet a kialudt tűzhöz is, meg a másik kettőhöz is.

SunBrok-k amúgy is meg kell tegyék, hiszen nem lenne meg enélkül a Sunlight Blade, másrészt meg úgyis csak egy zsarnokoskodó travi. :)
  • Rony94
    Human alakban a köd előtt, a lépcsőnél látnod kell pár summon sign-t (ezek általában fehérek, ritka esetben sárgák). Azokra ráállsz és beidézed őket a világodva. Megvárod hogy betöltsön nekik a pálya, aztán mehet a harc. Ide már elég egyetlen ember is, mert így megosztódik a harc. Egyik harcol Smough-al és másik harcol Ornstein-al. Külön-külön nem nagy ellenfelek. Csak arra figyeljetek hogy Ornstein-t öljétek meg először, hidd el, így sokkal könnyebb dolgod lesz a továbbiakban, mert a Super Smough ugyanolyan gyenge, csupán a a pörölyének van DURVA(!) sebzése, azzal kell nagyon vigyázni, de az oszlopok segítenek (az Smough gyengéje).

Megölhetitek Smough-ot is először, de így a Super Ornstein még nagyobb kihívás lesz. Le lehet győzni, de trükkösebb és veszélyesebb mint Smough-ot.

Sok szerencsét.

UI.: Ja igen, ha tényleg nem megy, akkor megpróbálhatok segíteni. Talán még pont azon a szinten vagyok ahol még be tudok csatlakozni hozzád.

szerk.: Tehát a Darkmoon Knightess megtámadott. Megsebezted véletlenül valamikor? Vagy megölted Gwyndolin-t? Ha ezek közül valamelyik megtörtént, akkor ne csodálkozz.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.02.01. 18:59:01
  • gagaga
    Anor londoban le akartam ulni az elso tuzhoz es a csaj megtamadott. Miert? Meg kellett halnia. Mas.
    Hogyan tudok segitseget hivni Londoban a dupla bosshoz?
  • LeonSKennedy
    A Sunlight Blade egy varázslat(a kardodat tuningolja fel a nap erejével, bivalyerős), nézd meg mekkora Faith kell a használatához. Ha lesz annyid majd nézd meg mekkorát sebzel egy síma kis katanával. Most NG++-ban Uchival aprítom őket és Sunlight blade-el. ;)

Fire Keeper Soul: a gyógyitalos flaskádat erősíti fel és Firekeepereknél tudod ezt kiválasztani. Anor Londoban a páncélos hölgy is Firekeeper az első tábortűznél, több HP-t tudsz egy korttyal gyógyítani (+7-ig mehetsz). Ha használtad Anor Londoban a Black eye Orb-ot (ezt a Smough/ornstein csata előtti nagycsarnokban tudod megtenni, akkor is kapsz egyet, ha megölöd a FireLink Shirine-i Anasctacia gyilkosát. Azt NE (!!!) használd fel ilyesmire, hanem majd vidd vissza hozzá és fel fogod tudni támasztani.

Az összes Boss lelkét fel tudod használni valamire igen. Kivéve talán egyet a DLC-ből, de érdemes félrerakosgatni őket. Kardokat, tőröket tudsz belőlük kovácsoltatni, ha megfelelő erősségű fegyvereid lesznek (+10-es katanából pld majd Chaos Blade-t és így tovább)

Ha már maxon lesz a gyógyitalos flaskád akkor is tudod használni, kapsz +5 Humanity-t, vagy megeteted Frampt-al Firelink Shrine-ban.
  • Rony94
    A Fire Keeper Soul az egyik legfontosabb item. Azt NEM szabad ellőni magadra hogy pár lelket kapjál érte. Szépen oda kell menni egy Fire Keeper-höz, pl. Anastacia-hoz (Firelink Shrine), Darkmoon Knightess-hez (Anor Londo) vagy Quelaan-hoz (Quelaag's Domain) és majd ők felfejlesztik neked egy fokkal az Estus Flask-et, így már több életet fog visszatölteni, ami ugye nem rossz dolog.
  • gagaga
    Megtalaltam a Sunlight blade-t. De nem talalom a fegyvereim kozt. Hol keressem? A pyromance- talaltam a festmenyben egy halott zombinal. A Fire keeper soul mire jo? A Londo elso tuzenel a csaj ilyet ker. Pl. Priscilla lelket is felhasznalhatom valamire?
  • LeonSKennedy
    Én mikor legelőször játszottam piromágus voltam, de nem volt meg a szükséges +10-es flame-em így nem is találkoztam vele a mocsárban. második nekifutásra (Ng+) ücsörgött a kis mocsaras helyén, meg is lepődtem, hogy korábban miért nem volt ott.

De a Wiki szerint sem tisztázott pontosan mi kell ahhoz hogy felbukkanjon. Valakinek Pyro flame nélkül is megjelent (lehet hogy megadott nagyságú Faith vagy Int esetén is előjön) , másoknak meg egyáltalán nem. Hiába még a régi hardcore rajongókat is meg tudja kavarni a játék ezek szerint. :)

Gagaga: akkor sok sikert a harchoz. Majd most gyakorolhatod a kitérést a sprintelést meg a bukfencet. ;) Ha ott végeztél ne felejts el elfutni a hosszú folyosón -bár elsőre szinte végtelen hosszúnak tűnik - lévő kis terembe ,mert lesz ott 1-2 láda és benne egy igazi finomság (Sunlight Blade).
  • Rony94
    Húú, azt nem tudom, de az első részre válaszolván, nekem a felfejlesztés nélkül is megjelent és wikin is azt írja hogy nem kötelező hozzá.

"She has been seen without carrying a Pyromancy flame at all, so the details to make her appear are uncertain. A +10 pyromancy flame is the only guaranteed way to make her appear."
  • gagaga
    Priscilla legyilkolva. Meglepődtem rajta amikor megütöttem:)
  • gagaga
    Egy skorpiót pedig kinyírtam Londoban. :)
    A harmadik tüzet már megtaláltam és fura is volt hogy csak annyi:)
    A sok gyűrű között biztos lesz egy odavaló.
    Katakombákban már jártam.
  • LeonSKennedy
    Quelana nem csak akkor jelenik meg, ha a Pyromancy Flame-ed minimum 10-es? Nekem ő csak úgy jelent meg. De nála inkább már csak annak továbbfejlesztése érdekes.

Magyarán ha kinyírod Laurentiust én nincsen meg a pyrod, akkor elvileg meg sem jelenik az adott játékban,nem?
    Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.01.31. 17:02:10
  • LeonSKennedy
    Offline játszom és ez az üzenet alapból ott van. "Treasure ahead" vagy vmi ilyesmi. 100 %. :) nem ez az egyetlen ilyen ,crystal cave-ben is van egy ilyen készítői segítség.
  • Rony94
    Pyromage még nincs kilőve. Quelana-tól is lehet fejleszteni és venni dolgokat. Lent van Blighttown-ban, Quelaag's Domain-től nem messze.
  • MerlinW
    A narancssárga üzenetet játékosok teszik ugye le, és csak addig látszódnak amíg az adott játékos online. Tehát nem mindig vannak ott:)
  • LeonSKennedy
    Nem rá gondolok. Skorpió amúgy sincs Anor Londoban. Jobban el van ő rejtve, mint hinnéd. :)

Két módon is felfedheted majd hol van, de az egyikkel bűnt kell elkövetned, a másikhoz meg egy speciális gyűrű kell. A Katakombákban meg gondolom még nem voltál, de ha már igen, ott van egy betörhető téglafal - könnyen ráakadsz mert ott virít előtte egy narancssárga üzenet belevésve a talajba - ami mögött megtalálod: Darkmoon Seance Ring a neve. Ha megtalálod az eldugott harmadik tábortüzet a városban (pontosabban inkább a mélyében), akkor már jó nyomon jársz, csak vedd fel ott a gyűrűt és meg is van a ködkapu. :)

u.i.

Akkor piromágia kilőve, kár volt megölnöd Laurentiust. Majd a következő végigjátszásnál erre figyelj.
    Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.01.31. 15:43:28
  • gagaga
    A skorpióra gondolsz mint másik Boss? Annak már annyi.
    A csuklyás fickót véletlenül kinyírtam,így tőle már nem tudok venni semmit.
  • LeonSKennedy
    Szerintem is ő az. Az a beteges vonzódása és mániája a nap után. Imádom, hatalmas karakter. Csak azért szoktam őt mint fantomot megidézni (a többi fantom NPC amúgy is tök béna), hogy jó SunBro módjára vele harcolhassak. :) Az eredeti koncepció szerint Andre Of Astora , az Undead Parish kovácsa lett volna az elsőszülött, de ezt valamiért elvetették. Persze Solaire is inkább rajongói spekuláció, de logikusnak tűnik, hogy ő Gwyn fia.
  • steweee
    két butcher is van. az első az erősebb, aki az asztalnál vagdalja a husikat. a másik akkor támad, amikor lemész a lepénylények folyosólyához vezető folyosóhoz. az gyengébb és kisebb is, sztem az a butcher nője :)
  • Rony94
    Pont azért írtam idézőjelben a nászéjszakát, mert nem volt Priscilla éppenséggel törvényes gyermek.

Gwyndolin-ról is tudok, basszus először én is azt hittem hogy lány, erre meg... :D

De van itt ellenpélda is: A Depths-ben a Butcher az nem férfi, hanem nő. Ezt is mikor megtudtam....A japánok betegek, ezt el kell fogadni. :D

Visszatérve Gwyndolin-ékra, a harmadik testvér szerinted ki lehetett? Sokak szerint Solaire. De én...nem tudom. :(
  • LeonSKennedy
    Nem ,Priscilla nem csinál semmit...egész addig míg meg nem támadod. :) Ő is egy opcionális Boss, szintén jó gyakorlás legyőzni, nem nehéz és sok lelket ad ha megölöd. Inkább idegesítő, hogy plusz vérzést okoznak a fizikai támadásai semmint komoly kihívás.

Piromágiához Pyromany Flame kell, ezt Laurentius of the Great Swamp-től tudsz beszerezni, miután kiszabadítottat őt a The Depts-ben. Ő az a csuklyás manus akit a hordókkal teli szobában szabadíthattál ki.Utána átköltözik a bázisodra Firelink Shrine-ba, tőle tudod megvenni az ehhez szükséges dolgokat. ott fog ücsörögni nem messze a tábortűztől.

Anor Londo sem az aminek elsőre látszik. ha jól körbenézel fogsz ott még találni egy másik opcionális Boss-t (jól eldugva), akit szintén érdemes lesz majd legyőzni. Ott pedig inkább csak ügyesnek kell lenni, egyáltalán nem nehéz, bár elsőre annak tűnt.

Rony94:

Közös gyermek ,bár inkább fattyú, hiszen Gwynevere (mármint az igazi) már rég elhagyta Lordrant és hozzáment egy másik istenhez Flann-hoz, csak transzvesztita öcsikéje van a városban, bűnös lelkekre vadászva :).

Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.01.31. 12:30:56
  • Rony94
    Igen, az a nagy fehér ruhában levő hölgy akinek hátul farka is van, ő Priscilla. :)
  • gagaga
    Koszonom a sok segitseget nektek. Ha tudnek angolul akkor valoszinu egyszerubb lenne. De ezt mar mondtam.
  • gagaga
    Ennek a piromanianak utana kell nezzek mert fogalmam sincs mi az es hogy kell alkalmazni. Ahoz is egy fegyver kell?
  • gagaga
    Az Uchi most 135-os sebzesu csak egyenlore. A masik katanat hasznalom. Na azt akartam is kerdezni mi a fenet tudok csinalni a szobor korul gyulekezo lenyekkel. A kardom alig sebzi oket.
    A Priscilla az a feher ruhas csaj a karddal? Aki nem csinal semmit csak mond par mondatot ha beszelek hozza?
  • Rony94
    Fun Fact: A halott sárkány tetemére ha csinálsz ugró támadást (előre+gyors támadás egyszerre lenyomva), akkor hirtelen felpattan a lábaira a tetem. Nem csinál semmit, nem fog megtámadni, nincs semmi értelme, de azért vicces. :D

Ja talán annyi hogy megnyitja az utat, de annak sincs sok értelme, mert ugyanúgy Priscilla-nál kötsz ki, mintha lent mentél volna.

Na jó, utolsó fun fact: Priscilla nem más, mint Gwynevere és Seath közös gyermeke. Hogy a "nászéjszakát" hogy a fenébe oldották meg, azt nem tudom, de most így belegondolva nem is akarom megtudni.
  • LeonSKennedy
    Hogyha nagyon nem boldogulsz a Smough/Ornstein párossal, maradj még egy darabig a festményben (a Dark embert ugye megtaláltad ott?), mert remek - sőt a legjobb- tápolós hely. Priscilla megölése után ott sok dolgod már nincs, a hídon lévő sárkány nem torlaszol el semmit, ha akarod megölöd(Dragon Scalet ad, ha van ilyen típusú fegyód), de csak opcionális, nem kötelező.

Az udvaron lévő lándzsás/pajzsos lényekkel foglalkozz inkább mert kb 2 perc alatt 10-12 ezer lelket adnak neked ha ügyes vagy (Firestorm, fireball piromágiával seperc alatt kinyírod őket), utána vissza a kastély előtti tábortűhöz és újra. Aztán így tovább. Ha ezzel a metódussal tápolsz itt 1-2 órát, pillanatok alatt feltornászhatod a VIT pontjaidat akár 50 fölé is (nem tudom mennyi most a HP-d), úgy már lényegesen könnyebb dolgod lesz az Anor Londo-i főellenség párossal. Ha van stamina regeneráló pajzsod/sisakod, inkább azt használd ehhez a harchoz, lévén folyamatosan mozognod kell.

Menni fog az, elsőre én is kiakadtam, mert szinte lehetetlennek tűnt, de csak türelem kell. Meg jó nagy HP: :)
    Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.01.31. 09:16:40
  • LeonSKennedy
    Ha emberi alakban vagy, akkor ott meg tudod majd idézni Solaire-t és úgy picit könnyebb dolgod lesz. ;)

Tanács. elsőnek NE a nagydarabot (Smough) támadd, mert ő a lassabb és ha meghal a képességét magába szívja a másik (fordítva is). Ornstein a gyorsabb, viszont őt hamar el lehet tenni láb alól (tűzre érzékeny, lévén villámokkal operál), ha van egy jó kis lándzsád vagy kardod.

u.i.:

Lecsekkoltam neked az Uchit. 225 az alapsebzése(+15-ön), plusz 195 sebzési bónuszt kapsz, ha 40-es a Dex-ed. Ezzel 400 feletti sebzést tudsz bevinni, s ami kulcsfontosságú: mindezt gyorsan. Messze nem a legjobb fegyver a játékban (főként nem itt NG+-ban) de ebből is látszik mennyire nem éri meg Raw-olni az ilyen típusú kardokat.
  • gagaga
    Egyre tisztabb a kep. A dupla Bossal egyenlore nem boldogulok Londoban. Mire megutom az egyiket a masik nyakon vag. A festmenyben kinyirtam egy sarkanyt de van ott meg egy doglott sarkany. Az eltorlaszolja az utat es nem tudok tovabb menni. Talan arra mar nem is lehet tovabb menni?
  • MerlinW
    Lehet, hogy 203 a sebzése, de ha a fegyvernek raw nélkül A-B vagy C bónusza van pl STR-re, akkor az 30-as STR mellett akár +100 sebzés is lehet, és a 150-ből 250 lesz.
  • LeonSKennedy
    A +15-höz kell a Very Large Ember. Addig csak +10-ig mehetsz maximum.
  • gagaga
    Ja epp azt nezegetem. De angol nyelvtudas hijan nehezkes. A bongeszom eleg erdekese fordit. De azert valamit megertek belole.
  • Rony94
    Dark Souls Wiki