49
-
orbano #9 a videokártya gyártója gyanítom nem a M$ volt, ezért nem őket kell szidni. nekem is volt ilyen kijelzőjű laptopom, soha nem volt gondom a natív felbontással, egyből ment. -
Lucy in the Sky #8 Widescreen témához annyit h XP alatt az istennek se tudtam belőni az LCD natív 1440x900-as felbontását, se a monitor gyári drivere, sem ilyenolyan tweak progik, semmi nem segített, szerencsére csak apró módosítások kellettek egy flash állományhoz, valahogy túléltem, bár majd' kifolyt a szemem. Mint felhasználó kijelenthetem, nem barátom a vindóz. Bezzeg! XF86 conf megírása 2 perc, és működik. És még jópár évig nem kell ezzel se szívnom :)
Azt végülis jó hallani, hogy a MS opensource kódot pakol a linux projektbe, jól teszik, pozitív fejlemény, végülis emberek azok is, csak hát... Mindig is a zárkózottságuk volt a második legellenszenvesebb vonásuk, rögtön az után, hogy gyatra minőségű termékeket árulnak pofátlanul nagy összegekért.
Ha a Galla itt lenne, azt mondaná: "Linus, ajándék falónak ne nézd a hibát!" -
duke #7 "A Microsoft is részt vesz a Linux-kernel fejlesztésében"
Na akkor vege a linuxnak. Majd 5 percenkent jon a kek halal, meg egyebb lefagyasok. Minden szarsag utan 20-szor ujra kell majd inditani a gepet, es persze olyan lassu lesz, mintha egy lyukkartyarol butolo mechanikus szamitogepen futna. -
MacropusRufus #6 MS Linux :D
Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a fejlesztésből.
Mardekár: részben igazad van ami a linuxot illeti. Viszont a bonyolúlt telepítés már réges rég a múlté. Pl. amit haszánlok SuSe 7.1-től kezdve a telepítője egészen ember barát. Ekkor még a Win98 ment a pacon. Az új SuSE telepőket meg nem nagyon lehet már hová egyszerűsíteni. Aki rendszert telepít azért némi ismerettel legyen már megáldva nem? :) Az Ubuntu telepítője meg nem is kérdez, csak dolgozik. Amit kérdez az a hová/milyen user-jeszó/root jelszó. Ennyi.
A driverek terén jogos a meglátásod, viszont ezen a téren is rengeteget fejllődött. Pl. a SuSE v. az Ubuntu is már telepítés közben begyűjti az összes driver-t a netről, tehát mire indúl a rendszered a rádugott hardware működni fog. Wide screen sem gond már.
Viszont az tény, hogy ha spec. alkalmazásod van és annak nincs portolása linux alá akkor cumi van. Ez sajnos sok embert jobban vissza tart a váltástól mint az, hogy 20perc matatás után lez bármi is. -
Mardekár #5 Én bevallom munkára és szórakozásra is Windows XP-t használok. Pusztán megszokásból, és azért mert egyes gammák nem mennének Linuxon. És akár így akár úgy, szerintem elvitathatatlan hogy még mindig felhasználóbarátabb a Windows. Most jöhetnek nekem a Linux fanok, hogy így meg úgy jó a linux, de nagyon élénk emlékeim vannak a linux használatával kapcsolatban. Pl bonyolult telepítések, driver szarakvások, wide screen fel nem ismerése, hálózati problémák... bullshit. Természetesen a linux egy kiváló operációs rendszer, sok tekintetben jobb pl webszervernek és biztos vagyok benne, hogy még vagy ezer dologra sokkal biztonságosabb és hasznosabb mint a Winfos, de az én házamba inkább ne tegye be a lábát xD -
himihumi27 #4 Nekem olybá tűnt, hogy a Linux pont, hogy mindenre elég amit a hétköznapokban használsz. Szüleimnek pl. nemsoká összerakok egy új netezős-filmezős gépet. Biztos nem a 7-es megy fel rá, hanem valami Linux. Én is váltanék ha a DJ szoftver amit használok futna Linux alatt. A Win pont, hogy a kicsit speciálisabb igényeknél létkérdés - jobban mondva netezni/filmezni/zenét hallgatni bőven elég a L is. -
gombost #3 Es a Linux Foundation-nal bizonyara idiotak dolgoznak, hogy betegyenek a kernelbe valamit, ami sz@r. -
#2 Flame war in 3... 2... 1... -
Mardekár #1 Persze, hogy fejleszti a Microsoft is. Sok kódot át kell írni ahhoz, hogy még véletlenül se legyen jobb a Windowsnál xD Legalábbis ami a hétköznapi felhasználók igényeit illeti.