Több monitoron hatékonyabban lehet dolgozni?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Munkához:
Fordítok. Egyik widescreen monitoron egymás mellett van a forrás illetve a célszöveg, másik monitoron a szakszótáblázat, szinonimaszótár miegymás ... emellett a több monitort kezelõ szoftverem automatikusan az egérkurzor alatt levõ ablakra váltja a fókuszt.
Egyesek nem bírják felfogni, hogy totál mindegy hány virtuális desktop van, nem ugyanaz! Mivel több monitoron mindennek megvan a helye állandó jelleggel, mindig azonnal tudod hogy hol tartottál, és nem kell a szemeddel átfutnod az ablakot hozzá elõször, hogy ott folytasd ahol abbahagytad. "Jajjmer az a fél másodperc ..." hát igenis sokat számít! Három óra alatt csinálom meg ugyanazt a terjedelmû munkát mint azelõtt egy monitoron 4,5-5 óra alatt!
Kikapcsolódáshoz:
Ha teljes képernyõs alkalmazást - pl filmet, játékot - futtatok az egyiken, a másikon még mindig látom ha mondjuk üzenetet kaptam, vagy szinkronban láthatom a rendszerteljesítményt, hõmérsékletadatokat, stb. Ez például elengedhetetlenül fontos nekem játékmodok készítése közben, teljesítmény optimalizálásra! Ha fordulok egyet, és hirtelen egy fél másodpercig "belaggol" látom a másik monitoron hogy pontosan mi az a rendszerforrás amit hirtelen leterhelt, és így nem utólag kell kilottóznom hogy most mi lehet a hiba forrása, mert élõben látom, hogy vagy a GPU, vagy a videó RAM, vagy a CPU ugrott meg hirtelen, így azonnal le tudom szûkíteni a kört. De nem csak optimalizálás közben, készítés közben is sokkal hatékonyabb ha az egyetlen ablakos, de négy méretezhetõ al-ablakkal rendelkezõ fejlesztõi környezetnél a script ablakot, objektum listát stb. egy monitoron, míg a másikon a render ablakot - amiben gyakorlatilag a játékos által látott dolgokat manipulálom - kinagyítom teljes képernyõre. Ezt hogyan csinálja meg bárki is virtuális asztallal? Sehogy!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
peldaul igy ::: http://www.pclinuxos.com/forum/index.php/topic,73118.0.html
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Mert érdekelen. Én is linuxot haszánlok, de nekem eddíg csak kiterjeszteni/duplikálni sekrûlt a deskotpot 2-3 monitorra. 1 monitorra nem sikerûlt összevarázsolnom a dolgokat...
Nem kell mindíg überfankót mondani mert akkor jönn a hallgattál volna...
A sok desktop, meg a több monitor nem ugyan az a mûfaj.
practitioner of the forbidden arts of death
Kicsit olyan mint a BMW-k esetében. Van akinek 1 sincs, sokaknak 1 van, sokaknak meg több. Egy seggel egyszerre egyben tudnak ülni, ettõl még hasznos lehet a több, hiszen ha az egyikbe beülsz, a másikat még tudod zárogatni-nyitogatni a távirányítóval és fordítva...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egy professzionális informatikusnál ez a szám 3-ra módosul, ennél többet értelmetlen igazából használni, mert ez az a mennyiség, ami még átlátható.
A felbontással valóban lehet játszadozni, de attól, hogy nagyobbra van állítva, a felhasználható terület még nem feltétlenül átláthatóbb is. A több monitor pedig pont az átláthatóságot hivatott biztosítani.
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.
Nothing Ever Changes
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Egy biztos, ne adja az Isten, hogy több monitorral kelljen dolgoznom, mert az több munkát is von magával 😄
Munkaban meg a 3-4 excel ablak, vallalati munkafelulet, levelezes, bongeszo mellett egy monitornal igencsak lecsokken a hatekonysagom (de lehet en vagyok bena).
Otthon viszont csak egy 19"-os van, és nem látom szükségét +1 monitornak.
a munkahelyen: sima noti kijelzõ: 1280x800.
Fejlesztésre nagyon jó a sok monitor, én is nagyon szeretem, bár a a 3x1920x1080-hoz a notebook kijelzõjét már nem szoktam hozzáadni, 4 kijelzõre nincs szükségem. 5760x1080-on bármi elfér.
A munkában szorongani a notebook kijelzõjén viszont egyáltalán nem kényelmes, és kevésbé hatékony😞
2 darab 27"-es már igen is megfelelõ lenne - fordítás/tesztelés esetén, de a Photoshop és a Vegas is igényelné nagyon...
...csak pénz nincs rá.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az e-maileket, Facebook-üzeneteket, Google naptárban beállított figyelmeztetéseket és hasonlókat pedig kiválóan jelez az androidos okostelefon, ezekre kár egy külön monitor.
egy átlagos munkahelyen teljesen felesleges. minden kollégának ott a dokk, mellette kinyitva megy a noti, jó esetben legalább gyerek képe van rajta, rosszabb esetben a win háttér. és ezek it-s arcok, szóval tudják hogy kell áthúzni az ablakot.
Én pl. úgy dolgozom, hogy laptop + monitor a fejlesztéshez, és egy másik laptop-on vannak az anyagok.
Egeret macerás átvinni nagyon messzire, más baj nincs a sok monitorral. 2 az sokkal nagyobb lépés az 1-hez képest, mint amennyi a 3 a 2-höz képest.
Photoshopot, InDesignt már nem is találom hatékonynak másképp. A 22 colos Samun van a szerkesztés, az eszközök pedig a noti képernyõjén. 😊
A trend mar az egyszeru irodakban divik es otthon (akar hitelre is😊.
A hatranya az lehet, hogy fuggove tesz (a kenyelem miatt) es jobban kiszolgalja az internethez kapcsolodo fuggosegeket is, pl. az info-fuggest.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
2 monitort én mindenképpen hatékonyabbnak tartok munkára, pl egyiken a doksi, üzenetek miegymás, míg a másikon lehet kódolni fotosop, ki mivel dolgozik.
Aztán hogy a 3-4-6 ehez hogy viszonyul az passz.