36
-
#36 Bocsesz, de ez, amit leírtál, a többszörös desktop :) Így ugyan valóban használhatsz akár 16 desktop-ot is, de nem egyidejűleg, hanem váltogatva! -
#35 Felcsigáztál - miket, milyen MOD-okat készítesz? -
#34 Pár hónapja 2 monitort használok. Munkára, kikapcsolódásra kiváló.
Munkához:
Fordítok. Egyik widescreen monitoron egymás mellett van a forrás illetve a célszöveg, másik monitoron a szakszótáblázat, szinonimaszótár miegymás ... emellett a több monitort kezelő szoftverem automatikusan az egérkurzor alatt levő ablakra váltja a fókuszt.
Egyesek nem bírják felfogni, hogy totál mindegy hány virtuális desktop van, nem ugyanaz! Mivel több monitoron mindennek megvan a helye állandó jelleggel, mindig azonnal tudod hogy hol tartottál, és nem kell a szemeddel átfutnod az ablakot hozzá először, hogy ott folytasd ahol abbahagytad. "Jajjmer az a fél másodperc ..." hát igenis sokat számít! Három óra alatt csinálom meg ugyanazt a terjedelmű munkát mint azelőtt egy monitoron 4,5-5 óra alatt!
Kikapcsolódáshoz:
Ha teljes képernyős alkalmazást - pl filmet, játékot - futtatok az egyiken, a másikon még mindig látom ha mondjuk üzenetet kaptam, vagy szinkronban láthatom a rendszerteljesítményt, hőmérsékletadatokat, stb. Ez például elengedhetetlenül fontos nekem játékmodok készítése közben, teljesítmény optimalizálásra! Ha fordulok egyet, és hirtelen egy fél másodpercig "belaggol" látom a másik monitoron hogy pontosan mi az a rendszerforrás amit hirtelen leterhelt, és így nem utólag kell kilottóznom hogy most mi lehet a hiba forrása, mert élőben látom, hogy vagy a GPU, vagy a videó RAM, vagy a CPU ugrott meg hirtelen, így azonnal le tudom szűkíteni a kört. De nem csak optimalizálás közben, készítés közben is sokkal hatékonyabb ha az egyetlen ablakos, de négy méretezhető al-ablakkal rendelkező fejlesztői környezetnél a script ablakot, objektum listát stb. egy monitoron, míg a másikon a render ablakot - amiben gyakorlatilag a játékos által látott dolgokat manipulálom - kinagyítom teljes képernyőre. Ezt hogyan csinálja meg bárki is virtuális asztallal? Sehogy! -
#33 A Linux-on ugy van hogy lennt a Taskbar-on vannak a Desktop valto gombok , lehet 4 - 6 Desktopod beallitva.
peldaul igy ::: http://www.pclinuxos.com/forum/index.php/topic,73118.0.html -
KopaszIsten #32 Egyszerre sehogy. Szerintem azt csinálja, hogy van egy "elosztó" (most nem jut eszembe a szakszerű neve) amire több gépet ráköt, plusz 1-1 egér-billentyű-monitor hozzá. Így egy gombnyomással váltogat a gépek között, és nem kell gépenként be-kiveteli eszköz. -
KopaszIsten #31 Szerintem 1 monitor sokkal jobb, mint egy sem. :D -
MacropusRufus #30 namost elárúlnád nekünk lemaradottaknak, hogy hogyan a náthás túróban nézel egyszere 2 desktopot 1 monitoron? :o
Mert érdekelen. Én is linuxot haszánlok, de nekem eddíg csak kiterjeszteni/duplikálni sekrűlt a deskotpot 2-3 monitorra. 1 monitorra nem sikerűlt összevarázsolnom a dolgokat...
Nem kell mindíg überfankót mondani mert akkor jönn a hallgattál volna...
A sok desktop, meg a több monitor nem ugyan az a műfaj.
-
bujtorgy #29 pénzügyi vonalon a 3 monitor alap, de ahogy a cikk írója által idézett példában írja, a 4-6 sem ritka -
#28 osztom, két monitorral majdnem olyan érzés volt dolgozni mintha duplikáltam volna magam! -
#27 Szerintem mivel egy időben csak egy helyre lehet nézni, a vita max. azon lehet, hogy az ablakok közötti váltási idő a nagyobb, vagy a fejet mozdítani a megfelelő monitor felé? Meg a másik, hogy gusztus dolga a dolog.
Kicsit olyan mint a BMW-k esetében. Van akinek 1 sincs, sokaknak 1 van, sokaknak meg több. Egy seggel egyszerre egyben tudnak ülni, ettől még hasznos lehet a több, hiszen ha az egyikbe beülsz, a másikat még tudod zárogatni-nyitogatni a távirányítóval és fordítva... -
#26 2 monitor még jó egy egyszerű felhasználónak is, mivel átláthatóbbá teheti vele a munkát. Ennél több felesleges neki.
Egy professzionális informatikusnál ez a szám 3-ra módosul, ennél többet értelmetlen igazából használni, mert ez az a mennyiség, ami még átlátható.
A felbontással valóban lehet játszadozni, de attól, hogy nagyobbra van állítva, a felhasználható terület még nem feltétlenül átláthatóbb is. A több monitor pedig pont az átláthatóságot hivatott biztosítani. -
Anomaly #25 Engem kifejezetten idegesít a két monitor. Pedig programozó vagyok ráadásul weboldalakkal foglalkozom indokolt lenne. Volt is 2-3 évig de egyszerűen kiszáradt tőle a szemem rendszeresen. Így 1 monitorral lényegesen jobb. És nem lett lassabb tőle a munkavégzésem. Bár ez a win 7 miatt is lehet mert ha két ablakot akarok egymás mellett látni akkor csak simán (start gomb) + jobb. Ez a win7 előtt nem volt, csak külön programokkal lehetett ezt elérni azok meg többnyire... furcsán működtek. Ezt a funkciót kb percenként használom. Enélkül viszont lehet tényleg lassabban dolgoznék. -
endrev #24 Ezt még az nyugdíjas édesanyám is belátta, hogy két monitor jobb mint egy... :D Pedig csak webböngészés, dokumentumkezelés a dolga. -
sanyicks #23 igen. Nemtudtad? A magyar informatikai oldalak lakói mind profi fotosopperek, 3d modellezők, és dokumentumkészítők egyben, emellett jövendőmondók is akik 100%-os biztonsággal jósolják meg a jövőt. -
Sir Cryalot #22 "Egyszeruen kenyelmesebb es hasznosabb" főleg ha nem látom rajta a mozgást mert át-blur-ölődik egyik frém a másikba, az menő -
Sir Cryalot #21 Rongyrázásban otthon vagyunk 2 monitor meg quad hádé , fú fú, csak sportközvetitést ne akarj rajta nézni , mert szétmosódik és nem fogsz látni a pacáktól -
#20 Itt mindenki fotosop művész meg szerkesztő? Bizonyos eszközök monitorozásánál (hálózat, atomerőmű, nasa) egyszerűen annyi adatra kell figyelni, hogy az nem fér ki egy monitorra.
Egy biztos, ne adja az Isten, hogy több monitorral kelljen dolgoznom, mert az több munkát is von magával :D -
BrockSamson #19 Kb. tiz eve ket monitort hasznalok otthon es munkaban is. Egyszeruen kenyelmesebb es hasznosabb, foleg akkor ha tetszoleges idotoltes kozben az ember ALT+TAB es kis ablakokra osztas nelkul is fenn akar tartani mondjuk egy parbeszedet (esetemben IRC)
Munkaban meg a 3-4 excel ablak, vallalati munkafelulet, levelezes, bongeszo mellett egy monitornal igencsak lecsokken a hatekonysagom (de lehet en vagyok bena).
-
EdDyBoy #18 Nekem irodában két 22"-os monitorom van, és azt kell mondanom, hogy munkámból kifolyólag kell is. Az egyiken még így is 3 részre van osztva az Excel, átlag 70%-osra kicsinyítve. Így is váltogatok az ablakok közt, de nagyban segít, hogy egyszerre több információt látok át.
Otthon viszont csak egy 19"-os van, és nem látom szükségét +1 monitornak. -
kvp #17 Nem a monitorok szama szamit, hanem a lefedett terulet es a felbontas. Tehat 2 kisebb meretu es felbontasu monitor helyett jo egy nagyobb meretu es felbontasu monitor is. Azert terjed jobban a ket vagy tobb monitoros hasznalat, mert olcsobb ket kisebb monitort venni mint egy nagyobbat, foleg ha mar eleve van egy es ezt bovitik. Velemenyem szerint az egy nagy monitor kenyelmesebb, mert nincs zavaro keret a munkafelulet kozepen. Bizonyos meret felett pedig leteznek hajlitott monitorok, amik jobb ralatast biztositanak a munkafeluletre. Ezt a hajlitast persze egyszerubb 3 monitor ives elrendezesevel emulalni, viszont ez akkor sem hoz olyan jo eredmenyt mint egy nagy monitor, viszont sokkal olcsobb. -
ZarqEon #16 otthon: 3db 21"-os, 1920x1080-ban + noti kijelző 1280x800
a munkahelyen: sima noti kijelző: 1280x800.
Fejlesztésre nagyon jó a sok monitor, én is nagyon szeretem, bár a a 3x1920x1080-hoz a notebook kijelzőjét már nem szoktam hozzáadni, 4 kijelzőre nincs szükségem. 5760x1080-on bármi elfér.
A munkában szorongani a notebook kijelzőjén viszont egyáltalán nem kényelmes, és kevésbé hatékony:( -
#15 Nekem néha kevés a 27"-es ['csak' 1920*1080], néha sok.
2 darab 27"-es már igen is megfelelő lenne - fordítás/tesztelés esetén, de a Photoshop és a Vegas is igényelné nagyon...
...csak pénz nincs rá. -
vision5 #14 Sőt, az egyik monitor 90 fokkal elforgatva hogy nagyobb kódrészlet elférjen rajta :) -
vision5 #13 Legalább 2 monitor nem árt. Határozottan igen. -
#12 Én az egy nagy monitor híve vagyok. Egy 27'' iMac 2560*1440 pixelnyi területén azért már elég kényelmesen elférek, legyen az grafika, videószerkesztés, animáció, bármi.
Az e-maileket, Facebook-üzeneteket, Google naptárban beállított figyelmeztetéseket és hasonlókat pedig kiválóan jelez az androidos okostelefon, ezekre kár egy külön monitor. -
#11 Én is lassan 4 hónapja 3 monitorral ténykedek, és SOKKKKal kényelmesebb, nem akarnék visszaszokni az 1 monitoros témára, laptoppal is elég kényelmetlen így... -
#10 Nagy munka lehet ott, ahol faszbúk, cset, twitter és blogok olvasgatására ráérnek. És még külön monitort is vesznek! Természetesen értelmes munkára a kettő, vagy több monitor igen hasznos, felgyorsítja a munkát. -
lapaleves #9 rendet kell rakni emberek, és máris nincs szükség mindenféle ál-indoklásra hogy megint vegyünk valami drágát (és hogy valamivel alátámasszuk a heti 3 óra játékhoz való elengedhetetlenségét).
egy átlagos munkahelyen teljesen felesleges. minden kollégának ott a dokk, mellette kinyitva megy a noti, jó esetben legalább gyerek képe van rajta, rosszabb esetben a win háttér. és ezek it-s arcok, szóval tudják hogy kell áthúzni az ablakot. -
WeAreMany #8 HA nálam van a noti akkor 10 desktop :-) Synergyvel összelőve hogy egy egér bill kombó kelljen csak. -
WeAreMany #7 Sikerült megint feltalálni a spanyol viaszt bakker... Nincs 2 monitorom de jópár éve 4-5 desktoppal dolgozom, és kb mindenki aki linuxot használ gnome, kde, stb-vel... Le vagytok maradva de nagyon. -
grobs #6 3 vagy több monitor általában passzív adatszolgáltatónak jó. pl. ott van a diagram, jogszabály ami alapján dolgozol, vagy kamerák képei, ritkán használt tool-ok.
Én pl. úgy dolgozom, hogy laptop + monitor a fejlesztéshez, és egy másik laptop-on vannak az anyagok.
-
Komolytalan #5 "Aztán hogy a 3-4-6 ehez hogy viszonyul az passz."
Egeret macerás átvinni nagyon messzire, más baj nincs a sok monitorral. 2 az sokkal nagyobb lépés az 1-hez képest, mint amennyi a 3 a 2-höz képest. -
morden #4 IT iparban szerintem alap a min 2 monitor. -
anubys1984 #3 Én is két monitoron nyomom itthon.
Photoshopot, InDesignt már nem is találom hatékonynak másképp. A 22 colos Samun van a szerkesztés, az eszközök pedig a noti képernyőjén. :) -
#2 Bizonyos teruleteken (pl. tozsdei kereskedes, szerkesztomunkak) mar regota igy nyomjak, nameg komoly programozoknak sem uj a dolog (akiket megszolitottak a cikkben).
A trend mar az egyszeru irodakban divik es otthon (akar hitelre is:).
A hatranya az lehet, hogy fuggove tesz (a kenyelem miatt) es jobban kiszolgalja az internethez kapcsolodo fuggosegeket is, pl. az info-fuggest. -
tntmax #1 +1 monitort mindenkinek!
2 monitort én mindenképpen hatékonyabbnak tartok munkára, pl egyiken a doksi, üzenetek miegymás, míg a másikon lehet kódolni fotosop, ki mivel dolgozik.
Aztán hogy a 3-4-6 ehez hogy viszonyul az passz.