47
-
vasedeny2 #47 james cameron elsüllyed -
Merces #46 igen a hamburger is isteni csoda valóságos gasztronómiai mestermű, ahhoz képest elég sokan zabálják -
#45 Istenem ments meg... Biztos a számtalan Oscar díjat és egyéb elismerést azért kapták a filmjei, illetve azért döntöttek bevételi/nézettségi rekordot mert annyira középszerű figura. Lehet nem szeretni a filmjeit, de elvitatni a munkásságát és átlagosnak titulálni mérhetetlen ostobaságra vall!
-
nagylzs #44 > Vagy nehezebbek a víznél és így a fajsúlyuk révén. (Ezek egy bizonyos mélység után már nem képesek felemelkedni)
Ez csak a "normál" tengeralattjárókra igaz. A korábbi rekordtartó hajó is víznél nehezebb volt. Az alján volt egy vasreszelékkel teli ballaszt, ezt eresztették el és ezután jött föl a felszínre. Tehát, megfelelő felépítés esetén lehetséges a fajsúly "változtatása", hasonlóan mint amikor a hőlégballonból kiszórják a homokot.
A másik érdekes dolog, hogy ha jól tudom akkor az a tengeralattjáró más szempontból is hasonlított egy ballonra. Egy nagy tartály alkotta a nagy részét, amit - emlékeim szerint - valamiféle szerves folyadékal (olajjal???) töltöttek föl. Ez rendkívül ellenáll a nyomásnak (mert hasonlóan a vízhez, alig lehet összenyomni), és a tartály tömegével együtt a vízhez közeli, de annál valamivel kisebb össz-sűrűségű szerkezetet alkot. Jól ki volt találva. -
gforce9 #43 De ha ő nem mehet le, valószínű nem adna rá pénzt. A szerencsétlen mélytengerkutatóknak, meg ki tudja mikor gyűlne össze egy ilyen eszközre való. Legalább valami értelmes dologra költi pénzét, nem arra, hogy a kutyájának szülinapi zsúrt rendezzen, mert ugye erre is lehet példát látni :S -
kisemlős #42 Még egy kiegészítés: nagyon régi tengeralattjárókban próbálták a vizet levegővel kiszorítani, nem is sikerült mindig. A ballasztokból a vizet kiszivattyúzzák, és persze, hogy ne keletkezzen vákuum, levegővel töltik ki az űrt. -
kisemlős #41 A búvárhajók kétféleképpen tudnak merülni.
Vagy nehezebbek a víznél és így a fajsúlyuk révén. (Ezek egy bizonyos mélység után már nem képesek felemelkedni)
Vagy egy erőforrással (motorral) küzdik le a felhajtóerőt. (Ezek, ha megszűnik a tolóerő, feljönnek a víz felszínére)
Ez a szerkezet talán mindkét eljárást ötvözheti, azért próbál minél kisebb felülettel haladni lefelé. A motorjai, vagy hajtóműve pedig tolják hátulról. A súlypontja az orrában lehet.
Több lehetőség van rá, hogyan jöhet vissza.
-
kisemlős #40 Ha jól emlékszem, petróleumot használtak, és nem benzint, de az általad leírt módon. -
gabeone #39 Ha találnak majd valami érdekeset odalent, azt nem biztos, hogy meg is fogják osztani velünk. -
Merces #38 inkább merüljön, mindenki jobban jár....... -
duke #37 Ja es a titanic, az nagyon gaz volt, meg most is az. -
duke #36 morden :"
Nem értem, minek kell embert küldeni, ha úgy sem fog semmit látni inkább +2 jófajta kamera és máris több értelme van mint kukucskálni."
Ez ilyen erzelmi dolog, hogy elmondhassak, hogy valaki jart ott es megtapasztalta. Persze valojaban semmit sem tapasztal, mert mozdulatlanul fog allni egy konzervdobozban, amibol szinte egyaltalan nem fog kilatni, es orul ha megussza elve.
Egyertelmu, hogy hatekonyabb lenne, egy fele ekkora robot, ami a rendelkezesre allo energiabol sokkal tobbet tudna ki hozni. Jobb es tobb felvetelt tudna kesziteni. -
szasz85 #35 Nem lenne egy rossz ötlet bevezetni az offtopic törlést, elég szánalmas hogy minden cikk után az idióták háborúja megy. Főleg hogy a legtöbbnek fogalmam sincs arról amiről okoskodik. -
xinosz #34 Bocs Tetsuo,ezt finizliknek szántam! -
xinosz #33 Nem tudom, ki bírnátok, hogy nem fikáztok valakit? Ha annyira nincs sehol Cameron teljesítményben, akkor ajde, csináljad utána barátom! -
#32 Szánalmas! Az eddigi 31 hozzászólásból jó ha 5 szólt a valós hírről a többi vagy szapulta Cameront mint rendezőt vagy dicsőítette.Tiszta szerencse vagy csak a véletlennek tudható,hogy nem kezdtek el a hozzászólók politizálni. -
teddybear #31 Ami a batiszkáf működési elvét illeti, az inkább a léghajókéhoz hasonlít, nem pedig a hagyományos tengeralattjárókéhoz.
A felső úszótestben benzin volt, ami a tengervízben épp elég felhajtóerőt adott az emelkedéshez. A függőleges mozgást a vasballaszt ledobása illetve a benzin kiengedése szabályozta. Sűrített levegőt nem használtak, a több mint ezer atmoszférás nyomás megoldhatatlan technikai problémát jelentett akkor is, és mai azt jelentene.
Ami a Challanger útját illeti, készült felvétel odalent, és teljes meglepetésükre láttak halat és más élőlényeket. Az első hal egy lepényhal volt, azaz egy olyan fenéklakó, amely ott élt, nem pedig leúszott magasabbról.
Hogy Cameron kapszulája hogyan működik? Gondolom ez is leoldható balansszal működik. -
taxi33 #30 A cikk témájához -és nem a filmipar világához- kapcsolódóan:
Cameron tengeralattjárójának működési elvéről ejthettek volna pár szót. Anno a Trieste batiszkáfnak kicsiny, gömb alakú "utastere" volt, felette óriási tartállyal, amiből fokozatosan engedték ki a levegőt, így ereszkedtek órák alatt le a fenékre. Emelkedéskor pedig súlyokat hagytak lenn és sűrített levegőt pumpáltak a tartályba. A Deepsea Challengerről írták, hogy "függőleges torpedó". Valóban, úgy is néz ki, de hogyan ereszkedik? Kiegyenlítő tartályt nem látok rajta. Csupán a súlyánál fogva függőlegesen "zuhanna"? És hogyan, mitől jönne vissza? -
gforce9 #29 Jobb lett volna ezt a hírt a film kategóriába tenni, mert úgy látszik, maga az a dolog, hogy mélytengeri kutatást végez, ami eléggé kuriózum.... na az senkit se érdekel :) -
csimmasz #28 Nem értem mi értelme ennek?
Nekem, amelyik filmje tetszett azt szerettem amelyik nem azt nem ennyi.
A rendezőt meg ettől függetlenül nem akarom szeretni vagy utálni, hanem az alkotásait élvezni akarom ha tudom.
-
#27 Megint ez a "sehol sincs". Meg "esetleg értékelhető". :)
Ja, az Aliens is tök szar film, meg a Terminator 1-2 is akcióműfajban egy nagy lóf*.
Most az a baj, hogy nem rendezett Keresztapát, vagy egyébként se vennétek észre, hogy a filmtörténelemben az alkotásai megkerülhetetlenek? Lehet szeretni vagy nem szeretni a manust, de nem kicsit ért ahhoz, amit csinál. Elfér a polcon a Tarkovszkij mellet, nem? Mondjuk egyszerűbb felvenni a szemellenzőt, aztán simán leszarozni. -
WoodrowWilson #26 Most akkor azt lehet csak a legnagyobbak között emlegetni, aki vezeti az imdb top250-et? Ilyen alapon akkor Darabontnak két filmje van a 250-ben, Cameronnak meg négy. -
finizlik #25 nevételben ő a király teljesítményben sehol sincs.
Mi is a minden idők legjobb filmje 250 körül? A remény rabjai Frank Darabonttól.. Nem véletlenül. -
#24 Az egyik legnagyobb rendezo, az ugyanugy szubjektiv kategoria, mint finizlik velemenye.
Az egyik legsikeresebb vagy ilyesmi... az talalobb ill. pontosabb lett volna. Az anyagi sikert ill. a dijak szamat azt objektiven lehet osszehasonlitani;
Filmesztetikai szempontok alapjan az "alkotasai" mar mas szintet jeleznek, persze ez az, ami vitathato. -
morden #23 Nem értem, minek kell embert küldeni, ha úgy sem fog semmit látni inkább +2 jófajta kamera és máris több értelme van mint kukucskálni. -
WoodrowWilson #22 A szubjektív toplistádon nincs ott. Mérhető dolgokban ott van. -
finizlik #21 Top 10 ben nincs benne. Így már azt jelenti hogy nincs a legnagyobbak közt, de mint tudjuk bővíthetjük addig amíg benne lesz de az szintiszta hazugság lenne -
trollibusz #20 Ha eléri az árok mélyét akkor mélyebbre már nem is tud süllyedni...
Azért ez nem kis teljesítmény. Remélem sikeres lesz az expedíció. -
Katalizátor #19 Cameronban az a jó, hogy ő félig tudós-szellem. A mélytengeri kutatásai és elméletei más energián élő lényekről az, ami a legjobban érdekli, de emellett nem sok más rendezőt foglalkoztat a mozi technológiájának feljesztése. (CGI, 3D kamera, fanatikus makettek)
Annó Hitchcock volt a nagy úttörő a kamera-bravúrjaival. Peter Jackson a méretek illúzióját fejlesztette mai szinten tökélyre, valamint szintén nagy makett-fan. Van jópár fanatikus rendező, de egyik sem annyira elszállt, mint Cameron.
Rendezésének minőségétől függetlenül is elismerést érdemelne ezekért, hisz nagyban megváltoztatta magát a filmezést. -
WoodrowWilson #18 Még mindig nem cáfolja azt, hogy Cameronnak a legnagyobbak közt a helye. -
finizlik #17 Számomra?
Itt az ideje IMDB-t nézned. Vagy bármilyen filmekkel foglalkozó VALÓDI portált. -
WoodrowWilson #16 Számodra lehet, hogy ő sokkal jobb, de ez nem kérdőjelezi meg Cameron helyét a legnagyobbak közt. -
#15 "Júúj, megint trollkodtam! Csak a tömegvélemény a vélemény. Mindenki más troll."
Azért vagy troll, mert amit te csinálsz az nem egy szubjektív véleménynyilvánítás, kritika, hanem fikázás (illetve az első kommented még annak sem minősíthető).
Akinek meg tetszik, az meg "disznajcsordaszellemnek engedelmeskedik". No komment...
-
gombost #14 Tehat, ha neked valami nem tetszik, akkor az szar es aki mas velemenyen van az egy csordahoz tartozik? Csak szolok, hogy a nepszeru dolgok fikazasatol nem leszel egyeniseg. -
finizlik #13 Frank Darabont-tól tudod milyen messze van Cameron? -
pauly #12 Mondjuk ha James Cameron akkor szerintem inkább aliens,terminator 1-2-t érdemes megemlíteni.Ezeket szinte 1-2 évente újranézem,megunhatatlanok!Nekem pl az Avatar már nem igazán jött be... -
WoodrowWilson #11 Az egy dolog, hogy nem tetszenek a filmjei, ettől még azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy az egyik legnagyobb rendező. Szimplán az a két tény, hogy a Oscar-díjas, és az összbevételi lista első két helyén az ő filmjei vannak, a legnagyobbak közé emeli. -
#10 "Az Alien film teljesen tévútra vivését pedig sose bocsátom meg neki."
Szegény James, biztos szenvedve hal majd meg. -
gombabácsi #9 Ja, és hogy mi a bajom a rendezésével? Pl. az hogy nem engedi a színészeit dolgozni, mindegyik 1:1-ben Cameron parancsait teljesíti. Emiatt a karakterei totálisan sablonosak, unalmasak, 1-2 kivételtől eltekintve. Mintha 1 ember játszana minden karaktert: James Cameron, a rossz színész.
Amit meg ezen kívül csinál, az sima iparosmunka, annak is közepes.
Júúj, megint trollkodtam! Csak a tömegvélemény a vélemény. Mindenki más troll.
Csináltam is erről egy kis animációt: http://www.youtube.com/watch?v=moaxF7NxzKg
:)
Az Alien film teljesen tévútra vivését pedig sose bocsátom meg neki. -
gombabácsi #8 számomra a terminator 1 esetleg értékelhető rendezés
persze ez nem számít, hiszen a filmjei sok pénzt hoztak, a legtöbb embernek tetszenek, akinek nem, azt TROLLnak kell nevezni, eztet parancsolja a disznajcsordaszellem
a disznajcsordaszellemnek való 100%-os engedelmesség az megy látom