11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#5650 Tudtok valami oldalt ami szépen összegyüjti a pénzszerzési lehetőségeket? Valami jó kis guideot keresek. -
rozsa88 #5649 Hali!
Bocs, hogy megírom, de gyerekek, meghalt Cipő!
Egy értelmes zenész se marad az országban (Tankcsapdán kívül) -
#5648 Bocs, nem akartam kukacoskodni, tényleg lenyűgöző város :) -
BYpsilon #5647 Egy grafikai bug ami attól függően látszk mennyire vagy rázoomolva. Közelről nem látszik. -
Borg #5646 Ilyen nekem is van, ahogy zoomolsz oda vissza, hol eltűnik, hol előjön... -
#5645 Huh, nagyon szép munka! Az első képen az csak ilyen képi bug, ha kicsit közelítesz eltűnik magától.
Ha ipart csinálsz, nagyon nagy ház ha nem a pálya szélére teszed, ahonnan kifújja a zónából a légszennyezést, mert eléggé megbetegednek tőle a simek. -
#5644 Erről eszembe jut egy streames videó, amiben az ipari épületeket pont abba a sarokba rakta le, ahonnan fújt a szél. Így a légszennyezés szépen átlósan végig ment a városon. Érdemes az elején megnézni merre fúj a szél és úgy rakni az ipari épületeket és zónákat, hogy ne fújja be a városba. -
#5643 első kép, lenti parton az road bug? állandó vagy csak a képen ilyen? -
BYpsilon #5642 Kohász városkám, ami elsősorban ma épült ki ennyire. Eleinte minden szükséges importból jött, de később szükség volt saját ellátásra. Érzékenyen érintett egyik szomszédban városban történt gyík támadás miatt tönkre ment atomerőmű katasztrófa. Az importált áram fele kiesett. Két kötvény kibocsátással és épületek lekapcsolásával megoldódott.
Most már a legszennyezés a gáz elsősorban.
-
kareey #5641 Origin név: Kareey01 -
kareey #5640 Sziasztok nem rég indítottam egy régiót Alföld néven:) akinek van kedve csatlakozzon! 1 kisebb város már készen van olajra specializálódva:) kellenének további városok úgyhogy akinek van kedve csatlakozzon!:)
-
#5639 Most fejlesztem ezt a gyors neutronreaktort... valaki használ ilyet, vagy ez is olyan könnyen robbanhat mint az atom? Mindenesetre igen derekas áramot termel. -
#5638 megjelentek az épületeknél a graffitik... az mi :D ütném őket míg mozog... ezek a barmok legrafitizték az egyetemet :D -
#5637 uhh, ez komoly? -
#5636 Füvesíteni szerintetek lehet valahogy? Mert a meteorok óta, sok helyen szép zöld helyett puszta van... pár nyitottabb épületnél elég ronda. De tudom: ez legyen a legnagyobb bajom :D -
Kokszi58 #5635 Szia én szívesen csatlakoznék hívj meg vagy írj originen
-
#5634 Azt kijavítják vajon, hogy a megkülönböztető jelzéssel haladó autóknak nem kell a piros lámpára várniuk? Milyen vicc ez, hogy ott vesztegelnek a három sávos úton, miközben a szembesáv üres.
Az egyes autóknak (iskolabusz, kukásautó) az útkeresését is optimalizálhatnák. Nem kevésszer csak köröznek egy tömb körül, miközben a felszedni való teljesen máshol van. -
massFx #5633 gyertek játszani ..Europa Kelet 2 szerveren, DunaDelta régió .. public, kihivásos 16városnak:)
originen: akszumabo nicken megtaláltok.. kellene már végre egy jo együttműködéses-régiófejlesztős játszmát összehozni:D
ma éjfélig tuti játszom:D -
Joybull #5632 le kell rakni kereskedelmi raktárt, vagy depót. a specializációs fülön a kör alakú jelnél az elsőt és bővíteni a megfelelő nyersanyag raktározásra. ott belehet állítani a globális kereskedelmet (export). -
#5631 Akkor talán az lesz a legjobb, ha az ember kreál egy saját privát régiót, mondjuk egy három településből állót, és ott elkezd együttműködni önmagával :) Próbaképpen. -
#5630 Jaja, tapasztalom énis... -
#5629 A nagy kórház csak nagyon nagy városoknak kell, nekem olyan 150 ezer környékén kezdett hiányozni, addig egy (később két) kis klinika pár bővítménnyel elég volt. A nagy tűzoltóközpont is csak akkor kell, ha magas szintű iparral játszol, mert annak van vegyvédelmis kocsija, egyébként elég 1-2 sima, fejlesztett tűzoltóság.
Főleg akkor, ha a szomszéd városok mentői, rendőrei, tűzoltói is besegítenek - erről szól az együttműködés :) -
#5628 Még nem ismertem ki. Perpillanat nehéznek találom, állandóan a tönkremenetel határán egyensúlyozok. Azt már látom, hogy teljesen önálló várost nehéz csinálni, egyszerűen minden épület nagyon drága. Mindenképpen rá kell gyúrni valamelyik specializációra még a legelején, hogy legyen bevétel, és legyen miből építkezni. Mert havi 1-2 ezer bevételből mikorra raksz le egy 40ezres alap rendőrörsöt vagy egy 120ezres alap kórházat (amit ráadásul havi 1700 fenntartani)? És akkor hol vannak még a fejlesztések? De legalább a zónázás ingyenes. -
Flora2 #5627 Ezt nem gondolnám, én még csak szólózom, de nyilván az enyém lesz az összes város a régióban és saját magammal működöm együtt, és nem hinném, hogy ez unalmasabb, mint másokkal együtt játszani. Sőt, szólózni egy szempontból tutibb: nem kell másokra várni, eltűnt partnereket keresgélni, vagy amiatt bosszankodni, hogy neked gyakrabban kellene a partnervárostól az együttműködés, ő meg nem játszik, és eltűnik egy hét múlva.
Ugyanakkor viszont elismerem, hogy az online játék így is kísértésbe hoz, hogy benézzek mások városaiba, egyszerűen azért, hogy tanuljak másoktól. Mások ötletei azért érdekelnek. És valahol azt is értem, hogy amikor eltervezték ezt a játékot, akkor volt a fejükben egy zseniális koncepció (ami az indulásnál elbukott a megvalósításon): hogy a SimCity az egy nagy közös City, egy bolygónyi hely, amit mindannyian építünk, maga egy globális gazdaság; ez hihetetlen szimulációvá nőhetné ki magát, ha mindannyian hatással lehetnénk az AI "világpiacra"... ezért is értettem meg, miért nem SimCity 5 a neve, hanem "A" SimCity. Szóval, annak ellenére, hogy főleg szólózni fogok, valahol értem az egésznek a nagyívűségét, és imponál. -
#5626 Eddigi tapasztalatok? Mivel én még nem tudtam belemerülni, és te is elég régi motoros vagy Sim City ügyben. -
#5625 Tegnap este vagy 6 órát játszottam, és 2-szer is beléptem. Elsőre, probléma nélkül. Ha van az adott szerveren játékod, beenged. -
#5624 Te, komolyan mondom, ezek mi a fenére tudnak magyarázatot adni. -
#5623 Tegnap este próbáltam, de teljesen tele volt. Ma szintén csak estefelé tudok ránézni. -
#5622 Tapasztaltam már én is hasonló dolgot, így aztán sok értelme van a státusznak. -
BYpsilon #5621 A server figyelő ellenére simán elérhető az east 2 és azonnal belehet lépni. -
Austin Bailey #5620 valójában amúgy nem tudnak rá magyarázatot adni, hogy miért nem érnek össze a területek. -
#5619 Na ez az, így némi értelme lenne. De akkor továbbmegyek. Lehetne önálló kerületeket is menedzselni ha már összeérnének. -
Austin Bailey #5618 ha például összeérnének a városok, akkor a metrót meg az autópályát is lehetne közös projektként csinálni. -
#5617 "EURÓPA KELET 2 SZERVEREN JÁTSZUNK!"
Szerver státusz figyelő: Europe East 2 Full for last 2 days :)
-
csendesbendes #5616 Sziasztok! Le tudnátok írni, hogy miként kell az árukat exportálni? A gyárak és a kohóm, szépen dolgozik, a kereskedelmi lerakatban beállítottam a vas és az ötvözet exportját, azonban pénzt nem látok belőle. Hogy tudnék egy kis pénzt varázsolni ezek exportjából? Köszi előre is a válaszokat. -
csendesbendes #5615 Sziasztok! -
#5614 Tegnap este tudtam egy kicsit (1,5 óra) szöszmötölni vele, hát mit mondjak? Vegyesek az első tapasztalatok. Őszintén megmondom, nekem első, ismétlem első nekifutásra nem volt az a hűha vaze, leesett az állam érzés. Nem a grafikára értem ezt, szép. Kicsit az utak rendszere zavar, a zónázás, nomeg..az a kibaszott térképméret. Nem mondom, hogy SC4 rulz, de majdnem. Ezzel a köntössel a Sim City 4..."forevör". Puding próbája, természetesen ez is. Ma is nekiállok, és játszok, nem keresek benne hibát, élvezem, és csak tolom ha tudom. Jah, amúgy azt hiszem valami Antarctica szerón sikerült kicsit pötyögni, sandboxban. -
#5613 De ekkora térképre minek metró? Majd ha esetleg lesz nagyobb terület, akkor ott indokolt lehet esetleg. És igen jó írtad, modern nagyváros nincs metró nélkül, de egy modern kisváros igen :) -
Aragorn831109 #5612 Nagy nehezen sikerült összehoznom egy olajfinomítót. Mostmár gyárthatom az üzemanyagot és műanyagot. Azokon több profit úgyis, mint a nyersolajon. :) -
#5611 Azért mert ha csak látogatsz, nem számol semmit a géped. Az a +600MHz szerintem nem számíthat ekkorát. Mennyi memóriád van?