341
A City Interactive új játéka immáron CryENGINE technológiával...
  • Muttley
    na, srácok, akkor

Sniper Ghost Warrior 2 - review (quick)

Act II-nél vagyok már x pályán túl és azt kell, h mondjam
    a játék teli találat
    - ez A Sniper játék -
    persze, azért hibák vannak, de a LÉÉÉÉNYEG
    amitől sniper game egy sniper game, na az stimmel :)

Pro:

- van ballisztika - VÉÉÉGRE - és elég valósághűnek hat.
    számol a játék széliránnyal, távolság miatti lövedék eséssel a gravitáció miatt
    és ennyi elég is egy játékba
    úgy 3-400 m-től már lehet számolni a 2 fenti tényezővel több-kevesebb fölé és mellé célzást
    nem úgy, mint az idióta sniper elite V2-ben, ahol már 60-70 m-től ugyanezt meg kell tenni
    ők pisztoly ballisztikát számoltak :)
    szóval a ballisztika 10/10 - teli találat - ez a játék lényege

- enemy AI: bőségesen van és most nem lett annyira eltúlozva, mint a GW1-ben
    ha felfedeznek, iszki-ri, futás, nyúlcipő, különben megrohamoznak és szitává lőnek
    ott keresnek ahol előzőleg felfedeztek és ott is maradnak abban a körzetben
    ha te is ott maradsz a karakterrel, abban a reményben, hogy majd jól elrejtőzöl, akkor megszívod, ronggyá darálnak
    mivel a sniper puska közelről semmit nem ér
    a pisztoly pedig nem tudja felvenni a versenyt a roham gépkarabélyok tűzerejével és gyorsaságával
    ilyenkor tehát taktika: - ami az életben is egy felfedezett mesterlövész esetén
    hogy el kell futni jó messzire és onnan adni egyenként a buksi skúlót az enemy fattyának
    majd mikor újra felfedeztek, uccu-neki húzás a következő fedezékbe és onnan ugyanez stb.-stb.
    akinek ez nem tetszik, az menjen gears of warozni, az az ő játéka :)

- van benne night-vision és infra (előbbinek az aktiváló hangját átvették a Splinter Cellből - piros pont érte :)
    de ilyen van az ellenségnek is, így adott pályán csak fedezék mögött, vagy ha éppen nem arra néz az enemy, tudunk észrevétlenek maradni - ez szintén valósághűre sikerült

- hangulat:
    sok helyen a Modern Warfare sniper pályáinak hangulatát idézi
    zenében, dumában,
    amik ugye szintén nagyon el lettek találva
    tehát nem hiába sírtuk nekik f.szbukkon, h figyeljenek erre :)
    meghallgatásra talált

Contra:

- Grafika: cry engine 3-as Crysis2-3 hoz képest elég gyenge, de összességében egészen rendben van 2013-as szinten
    semmi kimagasló, de azért O.K.
    a titka a dolognak: el kell vonatkoztatni a crysis látványorgiájától :)
    a City Int. egyelőre még nem tudja jól kezelni a CryEngine 3 motort, de majd beletanulnak :)

- sérülés modell: itt kissé bugos a játék. Mellkas és fejes lövés tud halálos lenni.
    minden máshová ért találat után az enemy 1 mp-re megtántorodik épp'hogy majd tüzel tovább ezerrel, mintha misem történt volna - sérülésból fakadó fetrengés vajúdás és ezt kihasználandó enemy csapattárs segítségére sietés
    és ezt saját javunkra kihasználás nincs

- játékmenet: elég lineáris - nem durván, de azért csőjáték. ha elmennél kissé messzebb felfedezni, nézelődni, már rád is számol a gép, hogy húzzáááá vissza, különben kirak a játékból

- Hangulat: a Modern Warfare féle Captain Price-Soap MacTavish-Ghost féle karakterépítés, heroikus sztori nincs
    próbálkoznak vele, de nem jön át

SUMMA:
    összességében, amiről kell szólnia egy Sniper játéknak
    ballisztika és enemy AI - azt egészen jól eltalálták
    és ez a lényeg
    emiatt felhozza az egyéb hibái mellett a játékot
    8/10-re

Sniper game fanoknak
    nagyon ajánlott!
  • DarkSector
    Hát nekem ez gáz, az alapvető bajom hogy ha előbujok lelőnek, ha elfutok (már ahol lehet) nem látm őket tehát patt helyzet.
    Idegesítő, Sniper-ben nem volt ilyen gondom.
  • mester1987
    Én meg már kivittem az első részt úgy 6 éve, szal sok újat nem mutatott :D
  • DarkSector
    Tudom, de nekem a sniper elite v2 kb gyermeteg könnyedségű.
  • mester1987
    Azt írtam: "Ha a Sniper Elite V2-vel jéátszottál ez meg se konnyanhat"
  • DarkSector
    Sniper elite meg sem kottyan, itt viszont mikor 8ember egyboől nekemfut, és ugye semmim nincs, csak sniper, még fedezék sincs.
    Hát elsőre irritáló.

Dx11, meg crysis3 nem érdekel.
    Nekem a játékmenet, ha jó, az elég.
    Mostani látvány nekem elég. Maxon elmegy a játék. Felesleges a nagyobb gépigény.
  • DarkSector
    Valahonnan gyanítottam.
  • mester1987
    Ha a Sniper Elite V2-vel jéátszottál ez meg se konnyanhat xD

Amúgy ha a játék fog úgy kinézni azzal a DX11-es packkal, mint anno a Crysis 2, az már pozitívum lenne. Természetesen még magasfelbontású textúrák nélkül is.
  • grebber
    Ugyanaz a nehézség mint az első részben ugyanazokkal a hibákkal!
    Ha egy területen lelősz mindenkit akkor a 300 méterrel odább lévő emberkék elindulnak feléd és te tökmindegy hogy a bokor aljába vagy behasalva ,ahogy odaérnek rádfordulnak és véged.
    Nem nehéz, csak azt kell csinálni amit a fejlesztők elvárnak és akkor nem lesz ilyen gond!
  • DarkSector
    Most csak engem szivat a játék vagy ez ennyire nehéz?
  • DarkSector
    Ja de csak sima bugokért nem rakom fel, annyira nem lényeg, dx11 sem nagyon hiányzik. azt hittem valamit rak a játékhoz...egyenlőre nem látok hibákat, addig nem teszek rá semmit. :)

Azért thx az infót.
    DX11 miatt nem játszom még1x. :)
  • mester1987
    Tuti javít bugokat. DX11-es pöcsre még várni kell, még csak most hámozzák össze.
  • grebber
    Na még 4-5 videó azt kész a komplett végigjátszás!
  • kirpill75
  • DarkSector
    A pöcs javít valamit (látvány, gyorsaság)? vagy ha alapon nem bugos akkor hagyjam?
  • grebber
    Én fenthagytam csak azért, hogy megnézzem a City mit tud Dx11-ben!
  • Tatyla
    már elkéstek :D
  • grebber
    Várjál már mingyá jön a dx11 es patch
  • Tatyla
    basszus 3 act,hát mi volt ez a gyalázatos rövidség? más játékoknál ez egy dlc...
  • mester1987
    Mindent vissza tudsz vele állítani és nem kúr el semmit.
  • mester1987
    Passzolom. Esetleg ezzel próbáld ki.

IObit Game Booster 3.4.0504
  • grebber
    Nálam full lowon se megy rendesen a Cry 3 :(
  • mester1987
    Egy két funkciót le kell venni és megy a Crysis 3 is jól. Advanced SystemCare "Game Booster"je segíthet kicsit. Persze emellett minden mást is érdemes kiiktatni. Mást nem nagyon ajánlok, mert zsákbamacska és én sem használom.
  • grebber
    Igen sebességben akkor is a Sniper GW 2 a jobb az csutkamaxon átlag 40 fps-t megy nálam ,addig a Crysis 3 csutkamaxon olyan 4-5 fps-t tol az arcomba!
  • mester1987
    Értelmetlen ez a hasonlítgatás :D
  • grebber
    Arra leszek kíváncsi ,hogy a dx11-es patch hozzáadás észrevehető lesz-e az fps csökkenésen kívül!
  • Maxtreme
    Lőttem én is egy ilyet.
    (nem, nem lowon van a GW2)

• Maxtreme
    Végre egy gameplay!
    Eddig nem volt az a 30 elég amit belinkeltek!
  • nandi17653
    végre egy kis ütős játék :D
  • mester1987
    A végén is ugyanolyan helyszínen játszódik gondolom, mint az első felében.
  • Shep
    Hát ez tényleg rövid volt 4 óra 27 percet írt a végén a statnál. Tibetes pályák azért jól össze voltak rakva, mintha addigra tanulták volna ki a készítők a pályaeditort :)
  • tomsolo
    Ja nekem is ilyen érzésem van, bár a sötét pályát leszámítva élvezhető a stuff. Mondjuk a bulletcam lehetne jobb is, - meg vagy 25 dolog :D.
  • mester1987
    Igen, mindenképp szerintem is.
  • Shep
    Pedig az első résszel jó irányba léptek szerintem, még a gyenge COD-os pályák ellenére is így gondolom.
  • mester1987
    Viszont jön DirectX 11!
  • mester1987
    Fejlődni kell nekik is visszafele.
  • Shep
    Ugyan nem értem még a játék végére (van még vagy 2 pálya) de szerintem az első rész jobb volt, itt valahogy olyan súlytalan az egész játékmenet, a történet ha lehet még gagyibb, mint az előzőben, a pályadesign néhol tök jó, néhol meg olyan gagyi, hogy csak ámulok, ,hogy tudták ezt összehozni. Úgyhogy az az ár amit elkérnek érte szerintem csúnya lehúzás ez max ilyen 2e Ft-os kategória de jó legyen 3 :)
  • rolemodels
    valaki megveszi? ha igen irjon mert van ts3 szobám és közösen játszhatunk
  • mester1987
    ...és kapsz az új fegyverekhez még lőszert is :D
  • TheGrinder
    Ha veszel hozzá season pass-t 49.90€-ért, akkor gondolom még lesz hozzá 1-2 single misszió és még 1-2 multis pálya. (Csak vicceltem.)