Rocksmith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Simán lehet, hogy van ahol annyiért adják, de itt csak ennyi.
http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok/stratocaster-tipusu-elektromos-gitarok/p/17307-fender-squier-Bullet-Stratocaster-Tremolo-HSS-RW-Brown-Sunburst
Bocs én 59 ért láttam a gitárral csomagolt változatot.
http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok#p_main=onstock&priceRange=1,3121000
Mondjuk ezek azért nem olcsóbbak, mert a gitáros verzió 45k, ha leszámolod belõle a játék árát, ami 14k akkor a gitár csak 31 lesz, itt meg 40-nél kezdõdnek az árak.
De azt tudni kell, hogy a játék mellé adott gitár az 'junior' verzió, csak egy hangszedõ van rajta a hídnál, emiatt kicsit furán is néz ki és kevesebb hangzást/hangszínt tud. Kezdõnek ez nem annyira probléma, de kint tényleg arra szánják, hogy az elsõ pár hónapot ezzel tanuljon valaki, aztán csere, nálunk azért nem feltétlen így megy.
Minõségben gondolom hozza az árkategóriának megfelelõt.
hamarosan elkezdenek szállingózni a custom song-ok ha minden igaz már van a 2014-hez dlc csomagoló program :)
Már olcsóbban jobb gitárt veszel.
http://www.hangszerdiszkont.hu/-gitarok/szologitarok?manufacturer=228
Bocs de még nem szúrhatok be linket. :(
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék, hogy valakinak birtokában van-e vagy a mostani, vagy a korábbi Gitáros kiadás? Úgy értem amihez adtak egy Epiphone gitárt. Gondolkodok egy ilyen csomag megvételén, korábban nem gitároztam, nem értek hozzá, szeretnék egy kicsit informálódni, hogy milyen gitár, megéri-e, jó minõség-e, vagy Ti milyet ajánlanátok megvételre?

Sziasztok.
Szerintem nagyon király lett a rocksmith 2014 PC-re vettem meg.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kaptam valami plusz kódot DLC-hez ezt, hogy kel használni?
Meg olvastam, hogy a rocksmith DLC-ket be lehet tenni a 2014-be találtam is egy DLC könyvtárat beraktam a zenéket, de nem müködik, ebben kérnék segítséget, hogy kell.
Elõre is kösz üdv.
gyurma78
Na akkor én is írok egy picit, mert nem mindennel értek egyet. A hangok detektálása tényleg klasszisokkal jobb lett bármilyen hangolásban is vagyunk. Az elõzõt is a saját kábelével játszottam, tehát egyértelmûen javítottak az algoritmuson.

A karrier mód mostantól küldetéses rendszerre állt át. Mindig van 3 aktív küldetésed, ha egyet megcsinálsz, már kapod is az újat. Ráadásul ezek a küldetések általában a gyengeségeidhez vannak igazítva. Meglepõ, hogy gyakorlatilag az összes menüpont tartalmazhat küldetést. Tényleg szinte minden. Nagyon változatos.

Ha belépsz a session módba - és nagyon ajánlott belépni:) - máris kapsz küldetést hozzá. Ez egyébként tényleg zseniális lett. Tavaly kezdtem gitározni a rocksmith elsõ részével, tehát nem vagyok egy nagy gitáros. De amit ebben a módból ki tudtam hozni az nagyon meglepett. Néha tényleg úgy éreztem, hogy egy zenekar része vagyok. És nagyon tetszett amit hallottam. Mindenképpen próbáljátok ki.

Szóval szerintem nem tûnt el a játékos oldala, csak átalakult. Csináljátok a küldetéseket, idõvel minden kialakul:) Mondjuk 3 óra elteltével lehet, hogy én is így éreztem. Most 16 órám van benne és már értve a logikáját, nagyon bejön:)
Na akkor az elsõ benyomások, van pozitív és negatív is.
Elõször is tényleg mindent kijavítottak ami béna volt az elsõben, a menü átláthatóbb, könnyen lehet egy számot begyakorolni, a riff repeater nagyon jó, benne van az automata intelligencia ahogy állítja a tudásodhoz a nehézséget és sebességet, de ezt bármikor felülbírálhatod manuálisan állítva be mindent. Az oktató részek profik, rengeteg a lehetõség, szerintem még a negyedét sem próbáltam ki.
A hangzásokat, erõsítõket, pedálokat próbálgathatod már az elején.
Nagyon tetszik, hogy az egésznek az érzékenysége jobb lett, kb. 3 órát játszottam eddig, de egyszer sem fordult elõ ami az elsõ részben rendszeres volt, hogy jó helyen pengettem meg egy húrt és mégsem fogadta el. Mondjuk ezt nem tudom mennyire köszönhetõ annak, hogy most már a real tone kábellel játszom, de szerintem az algoritmuson is javítottak. A hivatalos kábellel a gerjedések is megszûntek. Késés, lag nincs. Ja és eltûnt az idegesítõ hangolás-ellenõrzés minden mozzanatnál.

Ami viszont nagyon meglepett, nem tudtam róla, de lehet hogy csak nem figyeltem rá a hírekben, hogy a karrier módot teljesen kiszedték. Ezzel az egésznek a játék aspektusa gyakorlatilag megszûnt. Bármelyik számot választhatod, annyi sorvezetõ van, hogy az alap rendezési sorrend a daloknál az 'ajánlott', de ezt nem kell betartani. Mondjuk ebben az ajánlott sorrendben van az egyetlen logikátlanság amit eddig tapasztaltam: ha egy számot eljátszol akármilyen minõségben, akkor azt az ajánlott sor végére rakja. Tehát nem mondja, hogy gyakorold még mielõtt a következõre mész, hanem pont egy új számot ajánl.
Az egész központja tényleg egy-egy szám begyakorlása lett, ott ad mindig egyre újabb feladatokat 'questeket', ezek nagyon jók.

Csak azt nem tudom, mi fog rávenni, hogy a nekem nem tetszõ számokat eljátsszam. És itt a másik negatívum, ez mondjuk már szubjektív, de még mindig túl sok az ergya szám, egy ilyen játékban nem tudom mit keresnek olyan zenék, ahol a gitár nem dominál.

Szóval az egésznek a játékos oldala eltûnt (az arcade játékok persze megmaradtak) egy oktató program lett belõla, annak mondjuk vérprofi.
Én sok idõt fogok vele eltölteni, de pl. a fiam, akit maga a gitározás annyira nem érdekel, a mai nap kb. kivégezte a játékot, azt mondja eljátszotta azt a három számot ami tetszett neki, miért foglalkozna a többivel? Pedig õ az elsõ résszel egész sokáig eljátszott.
Fehercsoki
Próbáld ki a régit addig, ha tetszik akkor várd meg amíg lesz crack az újhoz vagy vedd meg.

Akkor hiába is próbálkozom.
nincs egyelõre ilyesmi csak a gyárival megy
Az új is mûködik kábel nélkül?

Nos a 2014-et próbálom PC-n, a program elindul, a kalibrációig eljutok, de ott kábelhiányra panaszkodik. Van ehhez nocable cucc már? (próbáltam az átnevezést is, de akkor is ua. A hangerõ ok...)
Köszönöm a tanácsaidat. Akkor elõször kipróbálom PC-n.
Fehercsoki
Ha már mindenképp meg akarod venni akkor viszont a 2014est vedd meg kábellel együtt.

Fehercsoki
Még kábel sem kell, alaplapi hangkártyával is mûködik a játék.

Sziasztok!
Most találkoztam a programmal.
Tanácsot kérek, hogy melyik verzió lenne a megfelelõ.
Van PC-m és van xbox360-am is. A kábel mint kiderült ugyanaz, mindegyik verziónál. Ebay-en 7900Ft a kábel, 8000Ft a Learn Guitar & Bass és kábel(PC).
Az új PC-s 2014 kábeles 13500Ft a boltban.
Érdemes megvenni a programot a DLC-k ,számok miatt?
Vagy elég, ha a kábelt veszem meg?
Doom 4
Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Session modba lehet-e nem standard hangoláson játszani? Csak mert D-re vagyok hangolva (még szerencs hogy alapbol van két szám ami D-n van) és hát nem igazán akarok azzal szórakozni, hogy áthangoljak, fõleg hogy Jameléshez mindek kell standard?

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

akkor majd jöhet beszámoló is késõbb :P :)
Már épp lemondtam róla, amikor fél hétkor hozta a futár. A vicces, hogy szinte ugyanabban a pillanatban kaptam meg a Hearthstone kulcsomat is :)

A póló egész jó, vigyázzatok mert a dlc kódja a celofánon van, ki ne dobjátok.
erre való a riff repeater :)

ami az elõzõben bazi körülményes volt mert ha 1 kis részt sikerült elsajátítanod akkor vissza kellett tölteni a fõmenübe aztán kiválasztani a következõ kis részt, töltés, újra hangolás aztán mehetett
Ugyanezt el kellett játszani ha valami más beállítást szerettél volna, hogy máshogy gyakorold.. rohadtul idegesítõ :D

Amit eddig láttam belõle azon most egybõl lehet menet közben minden változtatni és az egész dalon végig lehet egyesével menni részletenként nem kell visszatöltögetni minden egyes alkalommal :)
Utolsó mondat. Pont ennyit szeretnék elérni elsõ körben. Kiugornék a bõrömbõl, ha sikerülne!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Jeffjohnson
Én is ugyanígy vagyok vele. Pontosan ezért vettem meg az alap RS-t nekem bejött és elõrendeltem a 2014-et is. Nem tudok gutiározni még mindig :) de ahhoz képest ahol kezdtem látható a fejlõdés kezdem eltalálni a húrokat és nem kell annyit lefelé nézegetni egy két dallamot is el tudok pötyögni. Legnagyobb öröm az, amikor az egyik kedvenc zenédbõl pár dallamot eltalálsz :) és már hasonlít a dallam még ha nem is tökéletes.

Nem kell engem már gyõzködni. Mindig is meg akartam tanulni gitározni, illetve zenélni.

Játszani meg szeretek, szóval össze tudom kötni a kellemest a még kellemesebbel. Win-win szituáció.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

1-2 hét és tele lesz a net tesztekkel, videókkal stb :)
Jól van. Ez eléggé meggyõzõ volt, köszönöm az infót.

Karácsonyra lehet meglepem magam egy guitra bundle-al és elkezdünk gyakorolni, tanulgatni.

az elõzõhöz kb azonnal hozzáláttak az emberek, hogy lehessen saját "DLC csomagot" készíteni így akinek volt hozzá türelme az tudott csinálni dalokat a játékba

és szerencsére sokan vették a fáradtságot és rengeteg "saját DLC" látott napvilágot

a mostanihoz (2014) természetesen még nincsenek ilyen eszközök de ami késik nem múlik :)
Mit értesz saját zene alatt?! Bocsi, de én csak most tervezem a vásárlást, nem ismerem a játék alapjait.
valószínûleg rövid idõn belül lesz lehetõség saját zenékkel is játszani ahogy az elõzõhöz is készült rengeteg, úgyhogy ez nem akkora probléma csak ki kell várni :)
Elég szûkösnek tûnik a szám felhozatal vagy legalább is az én érdeklõdésemnek.... :( azt látom, hogy lehet utóleg 3EUR-ért venni hozzá még számokat.......
Jeffjohnson
Szerintem pont arra jó, amire egy tanár nem, hogy szórakoztat. Azokat a dalokat és akkor játszod, amikor akarod. Ha komolyabban kedvet kapsz akkor meg irány a tanár.

gyurma78
Nem bírtam várni vele holnapig:)
Lekaptam a virágboltból. Most léptem ki 3 és fél óra játék után, mert megfájdult a hátam:) Isteni játék:)
Arra szerintem teljesen jó.

A régi nyögvenyelõs volt leginkább a menürendszer miatt, mert kb többet kellett várni a töltögetésekre mint amennyit eltöltöttél a játékkal fõleg ha gyakorolni akartál 1-1 dalt :)

De szerencsére ezt teljesen átdolgozták és sokkal kényelmesebb az egész.

a gitárról nem merek mondani semmit, szoktak itt járni jóval képzettebbek a témában :)
de rákereshetsz neten, belépõszintû darab de egyáltalán nem egy ismeretlen noname cucc :)

Epiphone Les Paul Junior
És a gitárról magáról mi a véleményed? Amúgy nem akarok én tanárhoz járni, hanem csak kicsit akarok pötyögni rajta pár nótát.

Nem célom profi lenni, csak picinykét megtanulni zenélgetni a magam szórakoztatására, ha már gyerek koromban ez kimaradt.

Abból a szempontból nem, hogy egy tanár ott van veled és látja mit csinálsz és azonnal "csírájában el tudja fojtani a problémát" ha hibásan fogsz le valamit és így nem engedi, hogy rosszul idegzõdjön be mert izommemóriából fogsz dolgozni késõbb.

A rocksmith ilyet nem csinál de ez az új verzió amit eddig láttam belõle már elég sok mindenre figyel, sok mindent megmutat de egy jó húsvér tanárt nem gondolom, hogy ki tudna váltani.

Aztán lehet, hogy minden egyes akkordot részletesen megmutat külön-külön, hogyan fogd le és nem csak beszámozza, hogy melyik ujjad hova, ezt nem tudom még majd kiderül :)
Más gondot én nem látok ezzel kapcsolatban és ahogy olvasgattam fórumokat mindenki nagyon elégedett a 2014-el.

Azért anyáznak, hogy az elsõ RS dalaiért újra fizetni kell valamennyit ha akarod õket ebben is játszani.
Aki így akar megtanulni gitározni, annak ez a program mekkora segítség. Illetve a játékhoz adott gitár megfelelõ-e ehhez?

szaporodnak is a felvételek yt-on :)
nagyon szépen lehet hallani amikor félresikerül egy-egy hang :)

http://www.youtube.com/v/PDq9P1rSHpU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
gyurma78
A steames változat kijött tegnap este 7-kor amerikában. Ekkor derült ki, hogy sajnos európában csak csütörtök este hét lesz belõle. De legalább elindult a visszaszámláló, nem csak azt írja már, hogy októberben.
Jeffjohnson
G2play azt írja 28. jelenik meg így nekem még várni kell egy kicsit.

Engem épp most hívtak, hogy pénteken hozza a futár :)
Jeffjohnson
Én tegnap rendeltem elõ :). Remélem hamarosan kipróbálhatom.

gyurma78
Mindjárt jön a steames változat. Tegnap óta nyomogatom az f5-öt, hátha valamiért elõbb kijön:) Borzalmasan várom már:)
Fehercsoki
Nekem mûködött TPBs crackel. Nem lehet hogy rossz helyre raktad a DLCket?

TPB nemtalál ilyesmit. Próbáltam már 20 fajta cracket, egyikkel sem megy rendessen.

Fehercsoki
Van külön a DLCkhez crack, piratebayen keress rá.

Volna egy kis problémám. NoCable-vel játszok, méghozzá basszusgitáron, viszont a DLC-ket és a custom songokat nemakarja megjeleníteni. Tegnap este egyszer megjelentek, de ma reggel már nem akartak. (RocksmithNoCableNew.exe - namost ez nemtudom mennyire új)

Jeffjohnson
Magyar custom zenék nincsenek?

Jeffjohnson
Nekem az elsõ is eredetiben van meg. Szerintem az ilyen játék megéri a támogatást.