751

Rocksmith : authentic guitar game
  • ratgab
    Alaplapi hangkártyával is lehet amúgy játszani a játékkal? Szereti az olyat a gitár vagy felejtsem el a dolgot?
  • J3ckson
    Sziasztok tudnátok segíteni nagyon kérlek?! Az a problémám hogy a játékban nincs hang.... a gitárt érzékeli meg minden mert amikor pengetni kell jelzi h van gitár... de szerintem késik valamennyit amúgy
    Bose USB Companion 5 hangfalam van.
    A hangkártya amire kötöm a gitárt meg valami creative nemtudommi... az alaplapit kisütöttem és találtam bele 1 pci-s kártyát. Amplitube 3 al szoktam gitározni... és ott Asio4all al nem késik és tökjól szol... csak itt a játékban nem értem miért nincs hang. Tudnátok segíteni? Letiltottam minden hangcuccot csak azt nem aminek szólnia kell. RocksmithNoCable3DevCapFix.exe-van belerakva hogy nocabeles legyen.... Jack csatlakozóval kapcsolódok hozzá...
  • J3ckson
    Van olyan crack....
  • twi452
    Szerintem nagyon hamarosan lesz olyan crack amivel real tone kábel nélkül is lehet nyomni.

memória szerkesztővel már ki lehet iktatni az ellenőrzést, működik is csak rohadt zajos recsegős nálam úgyhogy még állítgatnom kell :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    I have found a way to play without cable:

1. Download and install ArtMoney or another util that can change process memory.
    2. Ensure you have only one recording device enabled.
    3. Run Rocksmith.
    4. Run ArtMoney, select Rocksmith as process and choose Memory Editor from Process menu.
    5. Go to address 012AEE08 (that's for release with DLC I have downloaded a week before)
    6. You will see F8 06 F8 06 BA 12 92 A0 10 C0 (If there is no such string, the address is bad, try to find it someway)
    7. Change bold numbers to 00
    8. Go to Window's System Settings and reenable you mic/line in device
    9. Rocksmith now recognizes it as cable!

I don't want to make pictures for dummies, so If you have problems go and buy RS cable.
  • bazsi1
    Nekem kb. ugyanannyi idő alatt jöttek le...
  • Jeffjohnson
    Gyorsabb
  • dregnarr1 #464
    Töltési idő szempontjából a 2014-ben lehet tapasztalni valamilyen javulást a korábbi változathoz képest?
  • Doom 4
    Hali! Az a kábel hibája, ha amikor jelet érzékel, akkor mellék zúgás/sistergés keletkezik? (nem is kicsit) befolyásolhatja ez a játékot, hogy nem úgy "hallja" a hangokat ahogy én lepengetem?
  • gyurma78
    Steam/Rocksmith áruházi oldala/Rocksmith 2014 Disc Import Tool vásárlása
  • Bankihlaci
    Hol kell fizetni, hogy a régi RS számok is átkerüljenek a 2014-be?
    Én nem találom, biztos a jó Angol tudásomnak köszönhető :(
  • Jeffjohnson
    Részben sikerült megoldani. Több embernek is hasonló problémája van. A gond valahol ott lehet, hogy a játék a gitárt valami miatt halkabbnak érzékeli mint valójában ezért feltolja az égbe a hangját és ezért kezd el búgni a legkisebb érintéstől is. Mondjuk a visszhangra ez nem ad választ.
  • Jeffjohnson
    Hát én már mindent próbáltam átnéztem az összes tippet hivatalos fórumon is próbálgattam a rocksmith.ini t is de semmi
  • Bankihlaci
    Nekem is előfordult, de újraindítottam a játékot és rendbe jött .
  • Jeffjohnson
    Korai volt az öröm :( valamit elronthattam mert ha a legfelső húrt megpendítem akkor az alap hangon kívül zaj is van alatta alig érek hozzá és búgó hangot ad illetve ha felengedem a húrt megpendítés után olyan mintha visszhangos lenne. Valami ötlet mit ronthattam el?
  • Jeffjohnson
    Ez nagyon jó

Kis véleményt írok én is:

Számomra nagyon jó irányba változott a játék valahogy sokkal könnyebben megy a 2014-el a "játék" sokall jobban láthatóak, hogy mit kell éppen lefogni az egész valahogy tisztább jobban alkalmazkodik a tudásomhoz .Szépen fokozatosan nehezedik. Gyorsult is a játék köszönhetően az állandó hangolás kivételének.

Összességében nagyon tetszik egyedüli negatívum az a kis lehúzás, amit azért kell fizetni, hogy a régi RS számok is átkerüljenek a 2014-be, amit sajna meg is kellett lépnem elég hamar mert a 2014nek a számfelhozatala számom ra 1-2 kivételtől eltekintve nem túl jó. Viszont, ahogy lentebb is írta valaki előbb-utóbb jönnek a custom zenék és lehet megint Metallicát meg LP-t gyakorolni :D .

A behangolás csak nekem másabb? Vagy tényleg változott a régihez képest mert akkor elég volt 1x megpendíteni a húrt és mutatta, hogy mennyivel kell fentebb vagy lentebb tekernem viszont most folyamatosan kell pengetni, hogy mutassa.
  • twi452
    na Davidben megint nem kellett csalódni :D
  • bazsi1
    Kipróbáltam a 2012 Rocksmith-t. Remekül működik kábel nélkül.
    Most próbálok kábelt venni a 2014-hez.
  • Fehercsoki
    20-25k-ért vegyél használt Epiphone Les Paul Special 2-t, az mindenben jobb mint az a junior cucc...
  • KoRcSElMeLeT
    ha 30k körüli összegért nézünk gitárt, akkor ez jobb, mint a csomagban foglalt? http://www.argep.hu/product_1233871.html
  • Bankihlaci
    Végül is gyakorolni jó ez is. :)
  • Probatbicol
    Simán lehet, hogy van ahol annyiért adják, de itt csak ennyi.
  • Bankihlaci
    http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok/stratocaster-tipusu-elektromos-gitarok/p/17307-fender-squier-Bullet-Stratocaster-Tremolo-HSS-RW-Brown-Sunburst
  • Bankihlaci
    Bocs én 59 ért láttam a gitárral csomagolt változatot.
    http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok#p_main=onstock&priceRange=1,3121000
  • Probatbicol
    Mondjuk ezek azért nem olcsóbbak, mert a gitáros verzió 45k, ha leszámolod belőle a játék árát, ami 14k akkor a gitár csak 31 lesz, itt meg 40-nél kezdődnek az árak.
    De azt tudni kell, hogy a játék mellé adott gitár az 'junior' verzió, csak egy hangszedő van rajta a hídnál, emiatt kicsit furán is néz ki és kevesebb hangzást/hangszínt tud. Kezdőnek ez nem annyira probléma, de kint tényleg arra szánják, hogy az első pár hónapot ezzel tanuljon valaki, aztán csere, nálunk azért nem feltétlen így megy.
    Minőségben gondolom hozza az árkategóriának megfelelőt.
  • twi452
    hamarosan elkezdenek szállingózni a custom song-ok ha minden igaz már van a 2014-hez dlc csomagoló program :)
  • Bankihlaci
    Már olcsóbban jobb gitárt veszel.
    http://www.hangszerdiszkont.hu/-gitarok/szologitarok?manufacturer=228
    Bocs de még nem szúrhatok be linket. :(
  • KoRcSElMeLeT
    Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy valakinak birtokában van-e vagy a mostani, vagy a korábbi Gitáros kiadás? Úgy értem amihez adtak egy Epiphone gitárt. Gondolkodok egy ilyen csomag megvételén, korábban nem gitároztam, nem értek hozzá, szeretnék egy kicsit informálódni, hogy milyen gitár, megéri-e, jó minőség-e, vagy Ti milyet ajánlanátok megvételre?
  • Bankihlaci
    Sziasztok.
    Szerintem nagyon király lett a rocksmith 2014 PC-re vettem meg.
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kaptam valami plusz kódot DLC-hez ezt, hogy kel használni?
    Meg olvastam, hogy a rocksmith DLC-ket be lehet tenni a 2014-be találtam is egy DLC könyvtárat beraktam a zenéket, de nem müködik, ebben kérnék segítséget, hogy kell.
    Előre is kösz üdv.
  • gyurma78
    Na akkor én is írok egy picit, mert nem mindennel értek egyet. A hangok detektálása tényleg klasszisokkal jobb lett bármilyen hangolásban is vagyunk. Az előzőt is a saját kábelével játszottam, tehát egyértelműen javítottak az algoritmuson.

A karrier mód mostantól küldetéses rendszerre állt át. Mindig van 3 aktív küldetésed, ha egyet megcsinálsz, már kapod is az újat. Ráadásul ezek a küldetések általában a gyengeségeidhez vannak igazítva. Meglepő, hogy gyakorlatilag az összes menüpont tartalmazhat küldetést. Tényleg szinte minden. Nagyon változatos.

Ha belépsz a session módba - és nagyon ajánlott belépni:) - máris kapsz küldetést hozzá. Ez egyébként tényleg zseniális lett. Tavaly kezdtem gitározni a rocksmith első részével, tehát nem vagyok egy nagy gitáros. De amit ebben a módból ki tudtam hozni az nagyon meglepett. Néha tényleg úgy éreztem, hogy egy zenekar része vagyok. És nagyon tetszett amit hallottam. Mindenképpen próbáljátok ki.

Szóval szerintem nem tűnt el a játékos oldala, csak átalakult. Csináljátok a küldetéseket, idővel minden kialakul:) Mondjuk 3 óra elteltével lehet, hogy én is így éreztem. Most 16 órám van benne és már értve a logikáját, nagyon bejön:)
  • Probatbicol
    Na akkor az első benyomások, van pozitív és negatív is.
    Először is tényleg mindent kijavítottak ami béna volt az elsőben, a menü átláthatóbb, könnyen lehet egy számot begyakorolni, a riff repeater nagyon jó, benne van az automata intelligencia ahogy állítja a tudásodhoz a nehézséget és sebességet, de ezt bármikor felülbírálhatod manuálisan állítva be mindent. Az oktató részek profik, rengeteg a lehetőség, szerintem még a negyedét sem próbáltam ki.
    A hangzásokat, erősítőket, pedálokat próbálgathatod már az elején.
    Nagyon tetszik, hogy az egésznek az érzékenysége jobb lett, kb. 3 órát játszottam eddig, de egyszer sem fordult elő ami az első részben rendszeres volt, hogy jó helyen pengettem meg egy húrt és mégsem fogadta el. Mondjuk ezt nem tudom mennyire köszönhető annak, hogy most már a real tone kábellel játszom, de szerintem az algoritmuson is javítottak. A hivatalos kábellel a gerjedések is megszűntek. Késés, lag nincs. Ja és eltűnt az idegesítő hangolás-ellenőrzés minden mozzanatnál.

Ami viszont nagyon meglepett, nem tudtam róla, de lehet hogy csak nem figyeltem rá a hírekben, hogy a karrier módot teljesen kiszedték. Ezzel az egésznek a játék aspektusa gyakorlatilag megszűnt. Bármelyik számot választhatod, annyi sorvezető van, hogy az alap rendezési sorrend a daloknál az 'ajánlott', de ezt nem kell betartani. Mondjuk ebben az ajánlott sorrendben van az egyetlen logikátlanság amit eddig tapasztaltam: ha egy számot eljátszol akármilyen minőségben, akkor azt az ajánlott sor végére rakja. Tehát nem mondja, hogy gyakorold még mielőtt a következőre mész, hanem pont egy új számot ajánl.
    Az egész központja tényleg egy-egy szám begyakorlása lett, ott ad mindig egyre újabb feladatokat 'questeket', ezek nagyon jók.

Csak azt nem tudom, mi fog rávenni, hogy a nekem nem tetsző számokat eljátsszam. És itt a másik negatívum, ez mondjuk már szubjektív, de még mindig túl sok az ergya szám, egy ilyen játékban nem tudom mit keresnek olyan zenék, ahol a gitár nem dominál.

Szóval az egésznek a játékos oldala eltűnt (az arcade játékok persze megmaradtak) egy oktató program lett belőla, annak mondjuk vérprofi.
    Én sok időt fogok vele eltölteni, de pl. a fiam, akit maga a gitározás annyira nem érdekel, a mai nap kb. kivégezte a játékot, azt mondja eljátszotta azt a három számot ami tetszett neki, miért foglalkozna a többivel? Pedig ő az első résszel egész sokáig eljátszott.
  • Fehercsoki
    Próbáld ki a régit addig, ha tetszik akkor várd meg amíg lesz crack az újhoz vagy vedd meg.
  • bazsi1
    Akkor hiába is próbálkozom.
  • twi452
    nincs egyelőre ilyesmi csak a gyárival megy
  • RYO21
    Az új is működik kábel nélkül?
  • bazsi1
    Nos a 2014-et próbálom PC-n, a program elindul, a kalibrációig eljutok, de ott kábelhiányra panaszkodik. Van ehhez nocable cucc már? (próbáltam az átnevezést is, de akkor is ua. A hangerő ok...)
  • bazsi1
    Köszönöm a tanácsaidat. Akkor először kipróbálom PC-n.
  • Fehercsoki
    Ha már mindenképp meg akarod venni akkor viszont a 2014est vedd meg kábellel együtt.
  • Fehercsoki
    Még kábel sem kell, alaplapi hangkártyával is működik a játék.
  • bazsi1
    Sziasztok!
    Most találkoztam a programmal.
    Tanácsot kérek, hogy melyik verzió lenne a megfelelő.
    Van PC-m és van xbox360-am is. A kábel mint kiderült ugyanaz, mindegyik verziónál. Ebay-en 7900Ft a kábel, 8000Ft a Learn Guitar & Bass és kábel(PC).
    Az új PC-s 2014 kábeles 13500Ft a boltban.
    Érdemes megvenni a programot a DLC-k ,számok miatt?
    Vagy elég, ha a kábelt veszem meg?
  • Doom 4
    Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Session modba lehet-e nem standard hangoláson játszani? Csak mert D-re vagyok hangolva (még szerencs hogy alapbol van két szám ami D-n van) és hát nem igazán akarok azzal szórakozni, hogy áthangoljak, főleg hogy Jameléshez mindek kell standard?