751

Rocksmith : authentic guitar game
  • Fehercsoki
    És hogy megy?
  • gyurma78
    Minden nap:)
  • Fehercsoki
    Na aki Rocksmith miatt kezdett gitározni gitározik még?
  • Galy
    hi,

kicsit off, de:

eladnám eredeti Ubisoftos RS kábelem. 9ezer HUF-ért vettem, ajánlatokat priviben kérem.

Üdv!
  • Fehercsoki
    Ja de legalább van Pantera meg Foo Fighters:D

Aki nem ismerné: link
  • reaper5687
    Hébe-hóba, felraktam az összes eddigi számot, de még mindig nincs annyi jó zene benne amennyi lehetne. Hiányolom pl az Iron Maident...
  • Fehercsoki
    Játszik még valaki vele?:D Van már Pantera meg Foo Fighters DLC is. Én most 1 hónap után újra nekiálltam és jó szar volt=/
  • Fehercsoki
    Nekem kettő van, és mindkettő hibátlanul működik pedig jó pár órát beleöltem a játékba. Coop-ban is toltuk és mindkettő jó volt és még most is hibátlanok. Ezeken nincs márkajelzés, hangszerboltban 250 ft volt.
  • Probatbicol
    Nektek nem törnek el a jack átalakítók? Nekem már a második megy tönkre, az első műanyag háza 10 perc után tört el, a második is kb. annyi idő után, de ott csak 'kirobbant' belőle egy lyuk a laprugónál, most viszont teljesen tönkrement mikor próbáltam igazgatni. Aztán látom, hogy ahogy megfogom a házat morzsolódik apró darabokra mint a krémes/rétes lapja.
    És mindenütt csak ezt az ócska Hamát látom a boltokban.
  • Fehercsoki
    Nálad valami komoly probléma van, ha külön hallod a gitárt és külön a Rocksmith által kiadott jelet. Ha van direkt monitorozás funkció a hangkártyádon akkor kapcsold ki. Egyébként meg 48kHz 16 bitre kell állítani és mic in vagy line in-be legyen dugva.

#299 De pontosan miben nyilvánul meg ez a gerjedés? Sípol?
  • twi452
    vagy próbáld meg lehúzni a felvételi hangerőt a hangkártyán
    nálam így van pl.

a lejátszási hang azért van lehúzva mert így nem hallom simán a gitár hangját csak az effektezett hangot amit a játék ad ki :)

ha meg sípol nagyon akkor lehet, hogy belekeveri a sztereó keverőt, azzal begerjed ugye mint az állat :)
  • tomvader60
    Semmi, csak hatalmas gerjedés. A neten meg egy normális magyar tutot se lehet találni hozzá.
  • Fehercsoki
    Guitar Rig-ben tekerd fel max-ra a zajszűrőt, felül középen egy "potméter", dB-ben van megadva az értéke, kb. 90ig lehet feltekerni. Gate a neve GR-ben.
  • tomvader60
    Mondjuk most meg teljesen elromlott valami, emrt próbálkoztam a guitar riget működésre bírni (sikertelenül:( ), jelenleg csak fülrepesztő sípolás van amp módban...
    Franc, összegyűjtök egy erősítőre egyszer már...
  • Fehercsoki
    Recsegés is normális lehet egy ilyen gagyi játéknál(azaz rossz a hangminőség, meg az ampokat is kb. 5 perc alatt dobták össze) meg ki tudja milyen hangkártyánál.
  • Fehercsoki
    De amúgy szerintem csak nem tompítod eléggé(egyáltalán nem) a húrokat.
  • Fehercsoki
    Tehát ha egyáltalán nem is nyúlsz hozzá akkor elkezd sípolni? Mert az a gerjedés. Ha érzékeny arra hogy hozzáérsz a húrokhoz az normális. Ha megbököd kicsit a nyakat akkor annak is lesz hangja. Rakj be zajszűrőt vagy csökkentsd a gain-t, vagy válassz másik erősítő modellt.
  • tomvader60
    Félreértesz, irreálisan gerjed és recseg és nem azért, mert amp módban rosszul állítom be. Egébként epi special 2es les paul, anno nekem ajánlottad:D. Tompítani meg nem lehet, mert anélkül is gerjed, mint állat. Az RS audiónl esetleg van erre beállítás? Vagy a hangkarimnál kellene valamit állítani?
  • Fehercsoki
    Mióta gitározol és milyen gitárod van? Vedd lentebb a gain-t esetleg. Az elektromos gitár az már csak egy ilyen érzékeny szerkezet, egyébként a húrokat tompítani is kéne ha már nem kell hogy rezegjenek, és ez a te dolgod.
  • tomvader60
    Hali!
    Hogy lehet a gerjedést orvosolni? Ugyanis, ha picit hozzáérek a húrhoz, már elkezd zengeni, gerjedni és AMP módban kb lehetetlen vele gyakorolni mert összemosódik a hangzás :S
  • fecska
    na úgy csináltam meg hogy gitárból D.I.-be onnan keverőbe, keverő monitorról meg line inbe természetesen 192KHz-n 24 biten, legjobb hangminősége, ugyan olyan szarul szól minden gitárommal :D
    de legalább nem dobálja el a jelet :D
  • Fehercsoki
    Hát én nem tudom hogy mit linkeltem:D Szedd le NoCableDLC cracket cs.rin.run Rocksmith topicjából és kösd át mikrofon bemenetre.(és a line int meg tiltsd le) Én próbáltam line in és mic bemenettel is és nekem alapból mind a kettővel jó volt. Hang 48 Khz 16 bitre van állítva? Meg mindenféle cucc ki van kapcsolva amit tudhat a hangkártyád? Pl. zajszűrés meg jelerősítés meg ilyenek.
  • fecska
    integrált b, line in és az a .7z crack van fent amit te linkeltél még anno mediafire-ről
  • Fehercsoki
    Milyen bemenetbe dugtad? LineIn vagy Mic?
  • Fehercsoki
    Pedig elvileg ezért dobálja el a jelet, legújabb crack van fent?(NoCableDLC néven rakták fel) Integrált hangkártyába kötötted be a gitárt?
  • fecska
    hát nekem nem ez a probléma nem állított semmit el a jelszinten
  • fecska
    ok kipróbálom köszi!
  • Fehercsoki
    A legjobb ha ilyenkor escapet nyomsz, lerakod a játékot tálcára, és felhúzod a hangerőt és folytatod tovább. Nekem nem jött elő ez a probléma, nálam a játék nem állítgatja a hangerőt.
  • Fehercsoki
    Már írtam, de itt van újra: ilyenkor az van, hogy a játék átállítja a hangerőt, ez a hangerő a saját kábelével megfelelő lenne de más hangkártyáknál baj lehet vele, ezért ilyenkor mindig vagy visszaállítod a hangerőt vagy megakadályozod a játékot abban hogy szabadon állítgassa.(természetesen a mikrofon/bemenet hangerejére gondolok)
  • fecska
    jah és igen átállította monora a tübbi IN meg le van tiltva
  • fecska
    Miért van az h játszok egy eventet, és a szám felénél elkezdi nem érzékelni a hangokat? de mindig más helyenvan amikor az első számnál van amikor a másodiknál, és bármit játszok nem érzékel semmit...
  • raczger
    Na meg van a hiba oka, én voltam a hülye, mert basszgitár volt kiválasztva, de ez csak szólóra lett megcsinálva, ezért csak abban a listában van.
  • Fehercsoki
    Ha crackelted akkor működnie kell...
  • raczger
    Costum DLC importálása külön módon zajlik, vagy ugyanúgy csak a Content mappába másoljam be, mint a hivatalos DLC-ket? Metallica - Nothing Else Matters-t szeretném betenni, eddig nem jött össze, összes többi, hivatalos DLC pack már megy, ez még sajnos nem. Ötlet?
  • Fehercsoki
    De észreveszed, mert még egy kezdő is hallja ha rosszul csinálja.
  • Mersant
    ilyen technikai dolgokra ertettem mint pl. 3 hurt kell pengetni de csak kettot sikerul a nagy kapkodasban :), vagy nyujtasnal nem nyújtom meg elegge akkor nem fogadja el. es ezeket magamtol nem veszem eszre mert nem tudok gitarozni, viszont igy hogy a program ravilagitott a hibakra odafigyelek es probalom helyesen megtanulni. mar amennyire tolem tellik...:)
  • Fehercsoki
    Ja csak szarul ad visszajelzést...És nem is nagyon hallatszik ha elbaszod. Alapokból meg van amit elmagyaráz van amit nem.
  • Mersant
    a jatek azert jo, mert aki meg nem latott gitart, fogalma sincs mit hogyan annak mindent elmagyaraz. tudod gyakorolni a dolgokat es latod hogy jol csinaltad e vagy sem. aztan ha az alapok mar mennek, tudod mit miert, hogyan kell csinalni, akkor valoban sokkal egyszerubb tabbol tanulni, de a technikakat gyakorolni jo, mert ugye ad visszajelzest.
  • Fehercsoki
    Hát persze, RS hangzása jó szar, csak hasonlít az adott számhoz, erősítőn valósághűbb hangja lenne, jobb lenne azt hallgatni az biztos, de nem hasonlítana annyira a számhoz, hacsak nem egy modellező erősítőd van amin össze tudod magadnak dobni azt a hangzást és persze a gitárod is megfelelő. Szóval mondjuk nem 20ks stratod meg 10ks erősítőd van. Amúgy számokat tabról tanulj ne RS-ből, RS inkább arra van hogy elindítson a gitározás útján, de szerintem kb. 10 óra játék után már érdemesebb tab-ról tanulni, pl. Nirvana solok meg egyszerűbb számok ha gondolod majd írok párat. Nekem az elején tetszett a RS, de elég hamar ráuntam.
  • Prince of Máté
    Jah oké ez ilyen alap dolog akkor, csak nem tudtam :D
    Akkor így viszont elég egyértelmű mit mikor kell csinálni :)
    Még annyi kérdésem van, hogyha megtanulok egy számot rocksmithben teljesen, és utána rákötném a gitárt egy erősítőre akkor az teljesen máshogy szólna?