80
-
morden #40 Nem igazán értem hogy az operációs rendszert hogy keverted ide, azt a lehető legritkábban csinálják ázsiai szegény sorsú gyermekek a gyárban... Természetesen AMD-t használok, mióta van egy minimális IT tudásom+ hallottam róla mit csinál az intel le is cseréltem. -
#39 Igazad van, Azz Apple termékek tényleg stabilak és szépek.
De informatikusként felmerül bennem a kérdés: milyen áron?
Míg Linux és Windows alatt nem nagyon találkoztam olyan hardverelemmel, aminek igen hamar ne lett volna támogatása, addig Apple alatt pont nemrég futottam bele egy olyan problémába, hogy egy szimpla USB-s TV tunert nem igazán volt hajlandó kezelni.
Másik dolog: olyan, hogy elpusztíthatatlan rendszer, nem létezik. Ez vonatkozik mind a hardver mind a szoftver elemekre.
Szoftver tekintetébe az Aplle nem vészes, lényegében egy agyonoptimalizált Linux a mai OS, tehát ha valami gubanc támad, akkor simán lehet újratelepíteni a rendszert. A programok már más tészta, ott találkoztam már olyannal, ami elég komoly fejfájást okozott, mire végre hajlandó volt együttműködni és be is indulni.
A hardveres rész már sokkal érdekesebb. Anno kijöttek a szép és kicsi MAC Mini PC-vel: az egész gépet belezsúfolták egy 20x20x8 cm-es dobozkáéba. Majd persze ez se volt elég vékony, fogták magukat és még lefaragtak a méretekből, így kaptak egy 20x20x4 cm-es dobozkát. De az Apple-nél ezzel se elégedtek meg, jöhetett az iMac, ami ugye egy monitorba összeépített PC.
Szép és jó dologi a formatervezés, csakhogy ezzel egyetlen dolgot értek el: a MAC Mini-t csakis és kizárólag szakszerviz tudja javítani, ami ugye garis időben nem gond, de azon túl elég húzós tud lenni a pénztárca számára.
És akkor még nem említettem, hogy az ára alapon egy hagyományos PC-nek a 2-3x-osa (miközben belül egy az egyben ugyanazok a hagyományos PC-s cuccok vannak, mint egy bolti PC-ben), emellett bővíttetni megintcsak egy vagyon, főleg ha az általad használni kívánt eszközt az Apple nem támogatja...
Nem tagadom, a MAC gépek szépek, stílusosak, de szakmai szemmel nézve azt kell, hogy mondjam, hogy nem igazán van olyan különlegessége, amivel verhet egy hagyományos PC-t, sőt, inkább hátrányai vannak. -
dyra #38 Van otthon egy Alma PC-d egy Alma táblád és egy Alma telefonod esetleg Alma routered ami egyben mentősegység is. Az összes hangtalanul teszi a dolgát, a formatervük mondhatni tökéletes de a legjobb az egészben a felhasználói élmény. Egy Almához nem kell hívnod a szomszédból pistikét. Minden logikus és maximálisan felhasználóbarát. Gyors azonnal történik minden egyszerűen kikezdhetetlenek a rendszereik. Aki ilyen rendszert "épít" otthon nem fog csatlakozni más rendszerekhez.
Itthon Linux-t tolok általában, a két rendszer még csak össze sem hasonlítható felhasználás szempontjából de még a Windows is mérföldekre van tőle.
A userek szeretik ha egyszerűen működnek a dolgok. És amellett igényes amit kézbe vesznek. Ez csak ennyiről szól. A többiek nem képesek ilyen szolgáltatás csomagot lepakolni az asztalra. -
blasko1990 #37 @modern
Nagyon nincs halálra ítélve , mert sajnos ez jellemzi a mai piaci kultúrát , ha tetszik , ha nem s egy jó ideje így működik , s fog is , ha nem így működne , akkor nem lenne harmadik világ , s a világ legprofitálóbb cégei nem a gyógyszergyárak lennének.. A nyitott piacon a tőke uralkodik , így működött régen is , csak azóta szembetűnő , amióta itt a 21-ik századi "információs társadalom" ,amióta 1clickre van minden.
pl: Amikor a 18.században Angliában bevezették az újfajta szövőgépeket , akkor több mint 1millió szövőmester és családja halt bele az éhezésbe technológia elterjedése után , mert szinte adott falvak lakosainak volt ez a szakvégzettsége , és a gép rengeteg ember munkáját feleslegessé tette.
Amit felhoztam az már bocsánat , kézzel fogható dolog , a 4P piaci modell nemegy eleme. Lehet , hogy neked nem mond sokat , de arról én nem tehetek. Ha észrevetted volna nem érveltem egyetlen szavammal sem a szemlélet ETIKAI HELYESSÉGE mellett , hanem csak púder nélkül elmondtam , hogy milyen típusú piaci trendek és események teszik lehetővé nekik ezt a nagy profitot. Azért nagy a különbség a két dolog között.
Egyetérteni nem értek ezzel egyet de ettől függetlenül ez van. S csak azért mert leírtam , hogy szerintem mi alkotja itt a profit nagy részét még nem vagyok "ultraliberális " XY mert éppenséggel a megmaradt szabadidőmben egy NGO szervezetnél segédkezem , ami által 111 országba szervezünk ingyenes oktatásokat , valamint a partnercégekkel szakmai képzéseket nemzetközi szinten , valamint segélyprogramokat. -
G_ArchAngel #36 Olyan nincs, hogy Apple-gyar, van pl. Foxconn, ami a vilag legnagyobb IT cegeinek gyart.
Tehat az a szegeny kis kinai gyerek lehet pont a te draga Androidos telefonodat, esetleg Nokiadat rakta ossze, netan az Intellel hajtott laptopodoat vagy asztali gepedet.
Gondolom te AMD-s Linux-ot hasznalsz, igy tiszta a lelkiismereted, mert a Foxconn 5%-nyi gyerekmunkasa az alabbi cegek termekeit erinti a kicsi kezeivel:
Acer Inc. (Taiwan)
Amazon.com (United States)
Apple Inc. (United States)
ASRock (Taiwan)
Asus (Taiwan)
Barnes & Noble (United States)
Cisco (United States)
Dell (United States)
EVGA Corporation (United States)
Hewlett-Packard (United States)
Intel (United States)
IBM (United States)
Lenovo (China)
Logitech (Switzerland)
Microsoft (United States)
MSI (Taiwan)
Motorola (United States)
Netgear (United States)
Nintendo (Japan)
Nokia (Finland)
Panasonic (Japan)
Philips (Netherlands)
Sharp (Japan)
Sony Ericsson (Japan/Sweden)
Toshiba (Japan)
Vizio (United States)
-
morden #35 Ej gondolom ilyen bullshit generátoros szöveget nyomnak az apple részvényeseknek is, hogy véletlenül se legyen lelkiismeret fúrdalásuk... na most a nagy hozzáértő jól elmondta a nagy semmit, viszont a valódi kézzelfogható dolgokkal mi lesz, pl az apple gyárban az egyszeri gyermekmunkással? Ő nem ül ott ezeknél a prezentációknál, ő nem hatja meg az hogy "övék a piacon lévő flash-storage-k legnagyobb része "... Ezt a személet, amit leírtál kb 100 éve nem illik felhozni sehol, ez a fajta ultraliberális picafelfogás mindenképpen halálra van ítélve ( szerencsére). -
#34 Ott az a kis minusz jel, aztán el is tűnnek az ilyen kisóvodások.... -
blasko1990 #33 Ez jellemző az egész országunkra , mindenki ért mindenhez csak mellékesen rohadtul fingja sincs az adott témához....
Nem a vietkong embriómunkások miatt nagy a profitja , akik már az anyaméhben szallagon dolgoznak , hanem azért , mert már a 90's évek elejétől a piacon vannak , az új piaci belépők száma lecsükkent mert ebbe a technológiába új belépőként lehetetlen beleinvesztálni , rohamosan csökkenti a termékek előállítási ktg-t az erős beszállítói kapcsolatok , rendelkeznek a termék előállításához szükséges majdnem minden eszközzel , s ami még nagyott dob a profiton , hogy mivel övék a piacon lévő flash-storage-k legnagyobb része , ezért nagyon alacson áron pakolják bele az eszközökbe (a versenytársaknak pedig egyre drágább emiatt ez a technológia) , s nem azért olcsó nekik mert szar , hanem azért mert saját 500 millió usd-s gyártósoruk van , valamint folyamatosan nő a fogyasztói körük , mert meg tudják tartani a vásárlóik igen nagy részét , és még sorolhatnám..
Ha közgazdász szemmel nézed a céget , akkor beláthatod , hogy ennél sikeresebb üzletviteli stratégiával egyik cég sem rendelkezik , nem csak a termékek a húzóerők , hanem azt is meg kell figyelni , hogy milyen cégeket vásárolt fel , s mibe fektetett bele.
Az androiddal nincs semmi bajom , mindenki azt használja , ami neki megfelel , csak azt nem szeretem , ha valaki valós okok nélkül osztja az észt.
Csak zárójeles megjegyzés az iPad-hez , nem csak Facebook-ra lehet használni.. pl én az egyetemen gyakorlati órákon , marketing ,stb.. erről vetítem ppt-ket , ezen hordom az összes tananyagot , sokszor elég ha a ppt-khez note-ba beírok egy-két megjegyzést ( a beépített helyesírási programmal amúgy a szavak 93%-a esetén ékezethez sem kell nyúlni ) , munkahelyi emailek , excel táblák , nagyon kedven program a FlipBoard (androidra is kinn van természetesen , ha vágod az angolt , akkor a legjobb news reader :) ), játszani mondjuk ritkán szoktam rajta , inkább dolgozni... Otthon van egy MacMinim rákötve egy 32"-s Samsung Led tv-re , így nekem a notebook-t tökéletesen helyettesíti pl... De persze biztos van aki csak fecebook-zik stb.. de azért nem csak erre van példa :)
A google-tól a gmail és szolgáltatásai jönnek be , a BlackBerry-től pedig a Business Service-k , tehát ezért ha valaki többségében ilyen márkájú cuccokat használ , az nem jelenti azt hogy csak ALMAALMAALMA :)
Csak plusz poénként "Apple fan"-ként az egyik üzleti szoftver concept-l megnyertem egy nemzetközi BlackBerry versenyt BlackBerry :Ő) -
morden #32 Nyilván minden rendben ha más is csinálja ne is tegyünk ellene jól van ez... (ilyenkor valamiért az agymosott kifejezés jut az eszembe, hogy az apple nem tehet semmiről, mert más is csinálja, most ez olyan mintha a bíróságon valaki azzal védekeznek, hogy de tisztelt bíróság xy is gyilkolt bár őt nem kapták el így én sem vagyok bűnös... ) -
FoodLFG #31 Én még a fogkefémet sem cserélem le egy év alatt!
Már nézegetem ZTE Blade-eket(ilyesmiket), azok megfelelőek lennének számomra. De franc se fog 20 000ret adni értük használtan. Majd veszek egyet egy év múlva 10ért. -
caius marius #30 Tehàt a kisebb àrrès feltètelezi a mègtöbb gyerekmunkàt? Csacsisàg. Szerintem pont ellenkezöleg. Azèrt ilyen nagy a profit mert görèny mòdon kizsàkmànyoljàk a melòsaikat. -
hurkaur #29 Gaz amit csinalsz, fejezd be inkabb.. -
willcox #28 Mi van? Agyadra ment az ifos? -
asgh #27 Biztosan pucéran mászkálsz az utcán, mert ha az iPhone-t gyerekmunkával csinálják, akkor mi mehet a ruhaiparban, ahol nagyságrendileg kisebb az árrés? -
asgh #26 "Hidd el, hogy tényleg nem zavar."
Jah a prostit sem a pénz érdekli, hanem a szerelem, a kuncsaftja meg csak beszélgetni akart. -
morden #25 Tök jó olvasni azt a cikket hogy "gyerekmunkával készülnek az iphoneok" majd rá 1 héttel "Kirobbanó profit az Apple-nél" valami nagyon el van rontva a fejekben... -
EnxTheOne #24 Ha olcsobb lenne az imac meg iphone akkor kéne. -
willcox #23 Hidd el, hogy tényleg nem zavar. Te viszont isznob és ibirka vagy, továbbá i(ngyenes)szendvicsember. Ezért nem tudtad megállni, hogy ne reagálj a hozzászólásomra. Én csupán a véleményemet írtam le, amire te egyből rábuktál, mint gyöngytyúk a takonyra. Valószínűleg ibirka voltodból zuhansz rá az ifos cuccokra is, mert igyöngytyúk szindrómában szenvedsz. -
asgh #22 "Net, telefonálás, esetleg sms, fényképezés, ébresztőóra, max. emlékeztető és egy két gagyi játék.
Na most elárulom neked, ez már az okos telefnok előtti alap telefonokban is mind megvolt."
Csakhogy azokat a telefonokat nem ezekre a funkciókra fejlesztették, így a direkt játékra, netezésre, fényképezésre optimalizált okostelefonok simán lenyomták őket. Megint csak a termékben rejlő szolgáltatás problémája jön elő. Az okostelefon nem telefon, hanem zsebszámítógép, amivel telefonálni IS lehet. Csak azért integrálták a telefonba a többi funkciót (és nem mondjuk az mp3 lejátszókba raktak telefon modult), mert a telefon az egyetlen olyan mobil eszköz, amit az emberek mindenképpen maguknál tartanak. Értsd: a kapu előtt a taxiból visszarohan a lakásba a telefonjáét, az MP3 lejátszóért meg nem.
"Azért ez egy olyan komoly limit, amit egy sima user talán még elnéz, de egy szakavatottabb ember nem igen."
Az apple ezért a "sima userek" márkája és nem a tech geekeké. És amint a mellékelt eladási mutatók jelzik, a "sima userek" vannak többen.
Az apple abban erős, hogy felméri a célközönsége igényeit, és olyan termék-szolgáltatás kombót ad nekik, hogy ne is kelljen más szereplőt bevonni a játékba. Cserébe a user úgy tudja használni a high-end technológiát, hogy nem kell értenie hozzá és ez hatalmas előny ebben a szegmensben. -
#21 Erre mást nem lehet mondani csak azt: "Nagyon durva" -
opeca #20 Egyben van, de csak magával. Amint valami mással akarod kompatibilissá varázsolni, nem fog menni.
Azért ez egy olyan komoly limit, amit egy sima user talán még elnéz, de egy szakavatottabb ember nem igen.
Ezért is fontos az Apple-nak, hogy nem globális, hanem regionális méretekben gondolkodjon.
Pl. egyes országokban jóformán akkora Apple dominancia van, hogy a legnagyobb gyártók sem rúgnak labdába. Ezt jól megértették, így az emberek nem igen aggódnak a kompatibilitási dolgok miatt plusz egy jó kis katalizátor a leendő itermék tulajoknak, hogy inkább apple-t vegyenek. -
opeca #19 Azhért jó lenn megnézni, hogy az átlag user az okostelón mely funkciókat használja.
Tippelhetek? Net, telefonálás, esetleg sms, fényképezés, ébresztőóra, max. emlékeztető és egy két gagyi játék.
Na most elárulom neked, ez már az okos telefnok előtti alap telefonokban is mind megvolt.
Akkor hol itt az igény? -
dyra #18 Nincs mit szépíteni szoftver - hardver nagyon egyben van. Jó cuccok. A többiek kapaszkodhatnak. -
asgh #17 A marketinggel kapcsolatban kering egy alapvető félreértés a köztudatban: a laikusok szerint a markertig arra való, hogy a cég gyárt valamit, a marketing meg lenyomja az emberek torkán. Aki kicsit is foglalkozott a témával, azt viszont tudja, hogy ez mennyire nincs így.
A marketing a termék kitalálásánál kezdődik. A legjobb marketing stratégia mindig az, ha olyan terméket készítünk, ami úgy eltalálja az emberek igényeit, hogy maguktól jönnek be érte a boltba. Ilyenkor a marketing dolga mindössze annyi, hogy tudatják az emberekkel, hogy egyáltalán létezik ilyen termék.
A másik nagyon fontos dolog a marketingben, hogy sohasem az eszköz számít, hanem a szolgáltatás, amit nyújt. A cégek nagy része azért megy csődbe, mert nem értette meg pontosan, hogy mi is a terméke és mi kell valójában a felhasználóinak. Így amikor egy másik cég olyan termékkel áll elő, ami az embereket ténylegesen érdeklő feladatokat jobban, kényelmesebben, hatékonyabban látja el, akkor az előző termék iránti kereslet egyszerűen megszűnik.
Ha pl. az emberek x%-a csak netezik a gépén, akkor annak az x%-nak (és nem mindenkinek ) olyan eszköz kell, ami a netezést, mint legfőbb funkciót a lehető legjobb minőségben nyújtja. Ha pedig az emberek inkább ágyban fekve, metrón, kávézóban, stb. neteznének, akkor inkább tabletet fognak venni, mint asztali PC-t. Egyszerűen azért, mert amire nekik kell, arra jobb a tablet.
Egyáltalán nem arról van tehát szó, hogy a gonosz marketingesek tudatmódosító eszközökkel rávennék az embereket, hogy olyat vegyenek, ami már van, vagy úgy általában nem is kell nekik. Egyszerűen régebben nem voltak olyan termékek, amik jobban ellátták volna azokat a feladatokat, amire az embereknek szükségük volt. Így amikor megjelennek, az új termékek leváltják a régieket.
Ez persze csak a rendszer alapja és mint általában az élet, ez sem működik tökéletesen. Sok a hülye, sok a kapzsi, sok a sznob, stb. Nagy számokban azonban ezek mind marginális tényezők, amiket csak a médiabeli felülreprezentáltságuk miatt érzünk lényegesnek. -
syn7h37ic #16 Azt gondolsz, amit akarsz. Csak a statisztika mást mutat. Ha az emberek nem volnának befolyásolhatóak, akkor tized ennyi szar fogyna. Rengetegen megvesznek felesleges dolgokat, két hétig újdonság, majd mikor elmúlt a varázslat, megy a lomok közé. -
cue #15 Tehát szerinted én (mi) hülyék vagyunk, mert velünk el lehet hitetni. Az esetleg fel sem merül, hogy magunktól tudunk dönteni, hogy valami kell-e, avagy sem? -
syn7h37ic #14 Nem tudsz olvasni? Le is írtam, hogyan. De csak neked még egyszer. Elhitetik veled a marketing segítségével, hogy szükséged van rá. Rád tukmálják, rád sózzák, bepaliznak vele. És, ahogy előttem is írták ez igaz mindenre manapság. -
syn7h37ic #13 Valóban. -
cue #12 Mit jelent ez a "megvetetik"? Kik? Hogyan? Mivel? Kötelező? Fenyegetnek? Vagy...? -
G_ArchAngel #11 {ifos, isznob, ibirka} vs {engem nem zavar}
dehogynem zavar, kulonben leszarnad az egeszet es nem irsz egy felesleges troll-kommentet:) -
willcox #10 Felőlem olyan nyereséget érnek el, amilyet csak akarnak, én soha nem fogok ifos cuccokat venni. Az isznobok és az ibirkák vegyék csak, ha ettől lesznek boldogabbak, engem nem zavar. -
Chris05 #9 Siri :) -
asgh #8 "Évente hozzák ki az újabb, és újabb modelleket, ami alig több, mint az előző modell. De megvetetik az emberekkel úgy, hogy bele is magyarázzák, hogy erre aztán tényleg szüksége van az embereknek. Ez az összes tabletre igaz kivétel nélkül."
Ez az összes háztartási elektronikai termékre igaz kivétel nélkül. -
G_ArchAngel #7 2012 van.
Az 1%-nyi desktop-hoz kotott geek es az 5% aki ezeken dolgozik, nem fogja meghatarozni a trendet.
A laptopok mar most eleg erosek nagyobb szamitasok elvegzesere, amire lassan a felhoszolgaltatasoknak koszonhetoen szukseg sem lesz.
A tobbieknek meg eleg akarmilyen tablet/okostelefona, mi eleg fejlett ahhoz, hogy HD tv-re streamelje wireless a jatekot vagy mediat. Hosszabb szovegbevitelre meg mindenhez van mar wireless billentyuzet.
Nem lehet kivaltani a desktop gepeket minden teruleten, de a tobbsegnek nem lesz szuksege ra. -
LaPalma #6 mi ez a sz@r duma?
akinek eddig netezésre meg levelezésre kellett csak egy eszköz, az pc-t vett, mert nem volt más. most tablet-et vesz, mert nem kell neki az a plusz, amit egy pc tud a tablethez képest.
syn7h37ic:
a lájkolás, fészbukolás ugyanúgy a mai fogyasztói (informatikai?) társadalaom napi (felesleges) tevékenysége, mint egy fórumban való értelmetlen trollkodás és fröcsögés. -
syn7h37ic #5 Ezek a termékek tökéletes eszközei a fogyasztói társadalomnak. Évente hozzák ki az újabb, és újabb modelleket, ami alig több, mint az előző modell. De megvetetik az emberekkel úgy, hogy bele is magyarázzák, hogy erre aztán tényleg szüksége van az embereknek. Ez az összes tabletre igaz kivétel nélkül. Persze lehet magyarázni, hogy ezért kell... azért kell... valójában azért, mert már nem tudom elképzelni az életemet a mindennapi netfüggőség miatt hogy ötpercenként ne másszak fel a féjszbúkra és lájkoljak, vagy megosszam másokkal, hogy épp most szarok a wc-n...
Ezek a termékek a birkatársadalom pulikutyái, ezekkel lehet terelni a nyájat a boldog tudatlanság és az agyatlan pénzszórás felé. -
Lack #4 Így van, ki mire használja, én például kiröhögöm a 9,7" -es kijelzőt meg a szifont is úgy ahogy van, az én pénzemet nem rabolják le ilyen túlárazott szarságokkal. (ez csak az én privát véleményem) -
M2 #3 Az iPad2 és az iPhone 4S, kiegészítve az iOS rendszerrel nagyon jól összerakott, kiforrott cuccok, nem csoda az eredmény. Jelenleg másolni lehet őket, megelőzni nem. -
M2 #2 "A tablet és az okostelefon nem alternatívája egy PC-nek, bakker!"
Ha csak netezni akarok és filmeket nézni, akkor mi újság szerinted? Mi volt 5 évvel ezelőtt és mi van most? Érted? -
#1 "A fogyasztók az elemzések szerint láthatóan egyre inkább a tableteket és az okostelefonokat választják a hagyományos személyi számítógépek helyett."
Mi már ez a sz@r megint? A tablet és az okostelefon nem alternatívája egy PC-nek, bakker! Mikor fogják már fel végre?! Meg amíg telefont évente, 2 évente vesz az ember, addig PC-t bőven elég 3-4 évente frissíteni, még ritkábban pedig kompletten cserélni. Imádom az ilyen brit tudós szindrómás újságírást.