Kirobbanó profit az Apple-nél

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehàt a kisebb àrrès feltètelezi a mègtöbb gyerekmunkàt? Csacsisàg. Szerintem pont ellenkezöleg. Azèrt ilyen nagy a profit mert görèny mòdon kizsàkmànyoljàk a melòsaikat.

往前看同志

Gaz amit csinalsz, fejezd be inkabb..

killall imagent

Mi van? Agyadra ment az ifos?
Biztosan pucéran mászkálsz az utcán, mert ha az iPhone-t gyerekmunkával csinálják, akkor mi mehet a ruhaiparban, ahol nagyságrendileg kisebb az árrés?
"Hidd el, hogy tényleg nem zavar."
Jah a prostit sem a pénz érdekli, hanem a szerelem, a kuncsaftja meg csak beszélgetni akart. <#nyes>
Tök jó olvasni azt a cikket hogy "gyerekmunkával készülnek az iphoneok" majd rá 1 héttel "Kirobbanó profit az Apple-nél" valami nagyon el van rontva a fejekben...
Ha olcsobb lenne az imac meg iphone akkor kéne.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Hidd el, hogy tényleg nem zavar. Te viszont isznob és ibirka vagy, továbbá i(ngyenes)szendvicsember. Ezért nem tudtad megállni, hogy ne reagálj a hozzászólásomra. Én csupán a véleményemet írtam le, amire te egybõl rábuktál, mint gyöngytyúk a takonyra. Valószínûleg ibirka voltodból zuhansz rá az ifos cuccokra is, mert igyöngytyúk szindrómában szenvedsz.
"Net, telefonálás, esetleg sms, fényképezés, ébresztõóra, max. emlékeztetõ és egy két gagyi játék.
Na most elárulom neked, ez már az okos telefnok elõtti alap telefonokban is mind megvolt."

Csakhogy azokat a telefonokat nem ezekre a funkciókra fejlesztették, így a direkt játékra, netezésre, fényképezésre optimalizált okostelefonok simán lenyomták õket. Megint csak a termékben rejlõ szolgáltatás problémája jön elõ. Az okostelefon nem telefon, hanem zsebszámítógép, amivel telefonálni IS lehet. Csak azért integrálták a telefonba a többi funkciót (és nem mondjuk az mp3 lejátszókba raktak telefon modult), mert a telefon az egyetlen olyan mobil eszköz, amit az emberek mindenképpen maguknál tartanak. Értsd: a kapu elõtt a taxiból visszarohan a lakásba a telefonjáét, az MP3 lejátszóért meg nem.

"Azért ez egy olyan komoly limit, amit egy sima user talán még elnéz, de egy szakavatottabb ember nem igen."

Az apple ezért a "sima userek" márkája és nem a tech geekeké. És amint a mellékelt eladási mutatók jelzik, a "sima userek" vannak többen.
Az apple abban erõs, hogy felméri a célközönsége igényeit, és olyan termék-szolgáltatás kombót ad nekik, hogy ne is kelljen más szereplõt bevonni a játékba. Cserébe a user úgy tudja használni a high-end technológiát, hogy nem kell értenie hozzá és ez hatalmas elõny ebben a szegmensben.
DjDano
Erre mást nem lehet mondani csak azt: "Nagyon durva"

Egyben van, de csak magával. Amint valami mással akarod kompatibilissá varázsolni, nem fog menni.

Azért ez egy olyan komoly limit, amit egy sima user talán még elnéz, de egy szakavatottabb ember nem igen.

Ezért is fontos az Apple-nak, hogy nem globális, hanem regionális méretekben gondolkodjon.

Pl. egyes országokban jóformán akkora Apple dominancia van, hogy a legnagyobb gyártók sem rúgnak labdába. Ezt jól megértették, így az emberek nem igen aggódnak a kompatibilitási dolgok miatt plusz egy jó kis katalizátor a leendõ itermék tulajoknak, hogy inkább apple-t vegyenek.
Azhért jó lenn megnézni, hogy az átlag user az okostelón mely funkciókat használja.

Tippelhetek? Net, telefonálás, esetleg sms, fényképezés, ébresztõóra, max. emlékeztetõ és egy két gagyi játék.

Na most elárulom neked, ez már az okos telefnok elõtti alap telefonokban is mind megvolt.

Akkor hol itt az igény?
Nincs mit szépíteni szoftver - hardver nagyon egyben van. Jó cuccok. A többiek kapaszkodhatnak.

A marketinggel kapcsolatban kering egy alapvetõ félreértés a köztudatban: a laikusok szerint a markertig arra való, hogy a cég gyárt valamit, a marketing meg lenyomja az emberek torkán. Aki kicsit is foglalkozott a témával, azt viszont tudja, hogy ez mennyire nincs így.
A marketing a termék kitalálásánál kezdõdik. A legjobb marketing stratégia mindig az, ha olyan terméket készítünk, ami úgy eltalálja az emberek igényeit, hogy maguktól jönnek be érte a boltba. Ilyenkor a marketing dolga mindössze annyi, hogy tudatják az emberekkel, hogy egyáltalán létezik ilyen termék.
A másik nagyon fontos dolog a marketingben, hogy sohasem az eszköz számít, hanem a szolgáltatás, amit nyújt. A cégek nagy része azért megy csõdbe, mert nem értette meg pontosan, hogy mi is a terméke és mi kell valójában a felhasználóinak. Így amikor egy másik cég olyan termékkel áll elõ, ami az embereket ténylegesen érdeklõ feladatokat jobban, kényelmesebben, hatékonyabban látja el, akkor az elõzõ termék iránti kereslet egyszerûen megszûnik.
Ha pl. az emberek x%-a csak netezik a gépén, akkor annak az x%-nak (és nem mindenkinek <#ejnye1> ) olyan eszköz kell, ami a netezést, mint legfõbb funkciót a lehetõ legjobb minõségben nyújtja. Ha pedig az emberek inkább ágyban fekve, metrón, kávézóban, stb. neteznének, akkor inkább tabletet fognak venni, mint asztali PC-t. Egyszerûen azért, mert amire nekik kell, arra jobb a tablet.
Egyáltalán nem arról van tehát szó, hogy a gonosz marketingesek tudatmódosító eszközökkel rávennék az embereket, hogy olyat vegyenek, ami már van, vagy úgy általában nem is kell nekik. Egyszerûen régebben nem voltak olyan termékek, amik jobban ellátták volna azokat a feladatokat, amire az embereknek szükségük volt. Így amikor megjelennek, az új termékek leváltják a régieket.
Ez persze csak a rendszer alapja és mint általában az élet, ez sem mûködik tökéletesen. Sok a hülye, sok a kapzsi, sok a sznob, stb. Nagy számokban azonban ezek mind marginális tényezõk, amiket csak a médiabeli felülreprezentáltságuk miatt érzünk lényegesnek.
Azt gondolsz, amit akarsz. Csak a statisztika mást mutat. Ha az emberek nem volnának befolyásolhatóak, akkor tized ennyi szar fogyna. Rengetegen megvesznek felesleges dolgokat, két hétig újdonság, majd mikor elmúlt a varázslat, megy a lomok közé.

Tehát szerinted én (mi) hülyék vagyunk, mert velünk el lehet hitetni. Az esetleg fel sem merül, hogy magunktól tudunk dönteni, hogy valami kell-e, avagy sem?

Nem tudsz olvasni? Le is írtam, hogyan. De csak neked még egyszer. Elhitetik veled a marketing segítségével, hogy szükséged van rá. Rád tukmálják, rád sózzák, bepaliznak vele. És, ahogy elõttem is írták ez igaz mindenre manapság.

Valóban.

Mit jelent ez a "megvetetik"? Kik? Hogyan? Mivel? Kötelezõ? Fenyegetnek? Vagy...?

{ifos, isznob, ibirka} vs {engem nem zavar}

dehogynem zavar, kulonben leszarnad az egeszet es nem irsz egy felesleges troll-kommentet😊

http://gaborszantai.co.uk/

Felõlem olyan nyereséget érnek el, amilyet csak akarnak, én soha nem fogok ifos cuccokat venni. Az isznobok és az ibirkák vegyék csak, ha ettõl lesznek boldogabbak, engem nem zavar.
Siri 😊

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

"Évente hozzák ki az újabb, és újabb modelleket, ami alig több, mint az elõzõ modell. De megvetetik az emberekkel úgy, hogy bele is magyarázzák, hogy erre aztán tényleg szüksége van az embereknek. Ez az összes tabletre igaz kivétel nélkül."

Ez az összes háztartási elektronikai termékre igaz kivétel nélkül.
2012 van.

Az 1%-nyi desktop-hoz kotott geek es az 5% aki ezeken dolgozik, nem fogja meghatarozni a trendet.
A laptopok mar most eleg erosek nagyobb szamitasok elvegzesere, amire lassan a felhoszolgaltatasoknak koszonhetoen szukseg sem lesz.

A tobbieknek meg eleg akarmilyen tablet/okostelefona, mi eleg fejlett ahhoz, hogy HD tv-re streamelje wireless a jatekot vagy mediat. Hosszabb szovegbevitelre meg mindenhez van mar wireless billentyuzet.

Nem lehet kivaltani a desktop gepeket minden teruleten, de a tobbsegnek nem lesz szuksege ra.

http://gaborszantai.co.uk/

mi ez a sz@r duma?
akinek eddig netezésre meg levelezésre kellett csak egy eszköz, az pc-t vett, mert nem volt más. most tablet-et vesz, mert nem kell neki az a plusz, amit egy pc tud a tablethez képest.

syn7h37ic:
a lájkolás, fészbukolás ugyanúgy a mai fogyasztói (informatikai?) társadalaom napi (felesleges) tevékenysége, mint egy fórumban való értelmetlen trollkodás és fröcsögés.

sepsiszentgyörgy

Ezek a termékek tökéletes eszközei a fogyasztói társadalomnak. Évente hozzák ki az újabb, és újabb modelleket, ami alig több, mint az elõzõ modell. De megvetetik az emberekkel úgy, hogy bele is magyarázzák, hogy erre aztán tényleg szüksége van az embereknek. Ez az összes tabletre igaz kivétel nélkül. Persze lehet magyarázni, hogy ezért kell... azért kell... valójában azért, mert már nem tudom elképzelni az életemet a mindennapi netfüggõség miatt hogy ötpercenként ne másszak fel a féjszbúkra és lájkoljak, vagy megosszam másokkal, hogy épp most szarok a wc-n...
Ezek a termékek a birkatársadalom pulikutyái, ezekkel lehet terelni a nyájat a boldog tudatlanság és az agyatlan pénzszórás felé.

Így van, ki mire használja, én például kiröhögöm a 9,7" -es kijelzõt meg a szifont is úgy ahogy van, az én pénzemet nem rabolják le ilyen túlárazott szarságokkal. (ez csak az én privát véleményem)

Az iPad2 és az iPhone 4S, kiegészítve az iOS rendszerrel nagyon jól összerakott, kiforrott cuccok, nem csoda az eredmény. Jelenleg másolni lehet õket, megelõzni nem.
"A tablet és az okostelefon nem alternatívája egy PC-nek, bakker!"

Ha csak netezni akarok és filmeket nézni, akkor mi újság szerinted? Mi volt 5 évvel ezelõtt és mi van most? Érted?
Rapid81
"A fogyasztók az elemzések szerint láthatóan egyre inkább a tableteket és az okostelefonokat választják a hagyományos személyi számítógépek helyett."

Mi már ez a sz@r megint? A tablet és az okostelefon nem alternatívája egy PC-nek, bakker! Mikor fogják már fel végre?! Meg amíg telefont évente, 2 évente vesz az ember, addig PC-t bõven elég 3-4 évente frissíteni, még ritkábban pedig kompletten cserélni. Imádom az ilyen brit tudós szindrómás újságírást.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

← ElőzőOldal 2 / 2