55
  • zetortraktor
    Ha én az vagyok, akkor te mi? Főleg, hogy olyanba szólsz bele, amihez semmi közöd.

A kisgyerek lent bagatellizálta a korhatárkarikákat meg az értelmüket, mert nem érti a lényegüket. Ha lesz gyereke, akkor meg fogja érteni. Addig mást nem lehet csinálni, mint hülyézni. Őt rohadtul nem érdekli, hogy mi látnak a gyerekek, de próbálja elmagyarázni nekik előbb azt, hogy miért nincs télapó.
  • figyu
    Attól, hogy nem látja minden aspektusát nem lesz hülye.
    De az, hogy te felesleges és otromba személyeskedéssel nyitsz és zársz jól mutatja, hogy bunkó troll vagy.
    Szerintem.
  • KP27
    te sem lehetsz egy iq bajnok ha ilyeneket írogatsz másoknak egy fórumon. Képzeld el van akit érdekelnek a mozifilmek és nem akar hónapokat várni egy premierre. Egy évben körülbelül 5-6 filmet nézek meg moziban, és általában nem a premier napján. De ez nem jelenti azt, hogy hónapokat akarok várni.

Ezzel az egésszel megint a warezt erősítik csak. Néhány hónap és kint van a blue ray rip. Az eddig is csökkenő számú moziba járó közönség még tovább fog csökkenni.
  • szomferi
    képzeld, rajtam kívül kurva sok filmszerető embert érdekel hogy mikor láthatja a nagy filmeket...

és szerinted a szülő megnézi előre hogy milyen besorolású a film, mielőtt a gyereke elmenne rá moziba a barátaival? hát persze...
  • zetortraktor
    Te nagyon buta kisgyerek lehetsz.

Kit érdekel, hogy egy, két vagy tíz héttel később látom az Avengerst? Ha ennyire szánalmas vagy, hogy neked csak a premier napján működik, akkor meg is érdemled.

A 16-os karika meg nem hülyeség, csak nem érted a lényeget. Az a szülőt tájékoztatja, hogy milyen filmről van szó. És nem arra van, hogy egy 12 éves ne nézzen meg 16-os karikás filmet, hanem arra, hogy a szülő tudja, hogy milyen lesz a film, amit nézni akar a gyerek. Mert a szülő nem biztos hogy filmes oldalakat olvas, hogy tudjon mindenről.

Ekkora hülyét.
  • szomferi
    ha The Avengers és a többi nagy film emiatt fog késni, megb@szom a száját annak amelyik ezt a faszságot kitalálta

amúgy meg ki az isten viszi a 10 éves fiát egy keményebb akciófilmre (amit ráadásul nem is adnak mozikban...)

én anno moziban láttam a M:I2-t, és kurvára nem lettem se milliomos terrorista, és nem szórok szét a nagyvárosokban vírusokat...

meg amennyi szar megy a TV-ben, hamarabb látnak ott olyan dolgot a "kicsik"... hülyeség ez a 16-os karika is, semmi értelme sincs, ne mondjátok már hogy egy lassan agyilag érett kölyök 14-15 éves nem nézheti meg, mert szellemi károsodást szenved, pf hagyjuk már...
  • kalapos01
    Ezt csak egy kicsit nézted be, mert egyrészt nincs sok világpremier, csak a legnagyobb filmeknél, azoknál meg érthető, hogy azonnal akarják mindenhonnan a pénzt, plusz a "rossznak" tűnő filmeket eleve nem mutatják be világpremierként, hanem megvárják, hogy sikerül-e eladni őket Amerikában, és, ha nem, akkor nem is erőltetik a nemzetközi forgalmazást.

Ha ilyen egyszerű lenne, ahogy Mórickaként gondolod, akkor a The Devil Inside mindenhol moziba került volna azonnal.
  • Crane
    Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egyidejű világpremier tényleg azért van, mert dollár milliókat nem sajnálva, az ámmerikai producerek a "vevők" kedvében akarnak járni? :D
    Az egyidejű világpremier azért van, hogy a film rossz híre ne tudja megelőzni a vetítést. Hogy nehogy egy másik országban ezért bukjon a film, mert a média útján megérkezik a hír, hogy mekkorát bukott a film máshol. A kalózkodásról már nem is beszélve.

És egy jó film 10 év múlva is jó film, és 10 év múlva is el lehet adni. ;)
  • zserrbo
    A cikkről eszembe jutott egy film a
    Hülyék paradicsoma. Gondolom, akik hozták ezt a törvényt is a 2. típusú családból valók...Igazából más "kisebbségi" dologban is aktuális ez a film, de ebbe ne menjünk bele.
  • Wlanseraf
    Mekkora öngól bazzee:))) mire ide ér megnézem HD-ban grat!!!!! csak így tovább!!:)

Nem mintha kurvára érdekelne a mozi.. tegnap megnéztem a Sherlock2-őt.. tők jó volt a homály képet nézni.... akkor inkább itthon a kényelmes kanapé HD-ban igaz csak 120 centin.. de a hang az max azonos vagy inkább jobb..
  • willcox
    Számomra teljesen mindegy, hogy a magyar mozik mikor mutatnak be bármit is. Hosszú évek óta nem voltam ugyanis moziban. Filmeket csak otthon nézek.
  • vg
    Gondolod ott van magyar felirat/szinkron? Ja várj, gondolkozni is kellene okoskodás előtt.
  • asdasdasd
    Jó pár választási lehetőség kimaradt a fenti mikor nézed meg kérdésből:
    - Letöltöm ha érdekel
    --- Magyar premier előtt
    ------ kamerás
    ------ R5 angol hangal
    ------ DVD/BR rip, mert még mindig nincs magyar mozikan
    --- Magyar premier után
    ------ orosz kamerás magyar hangal
    ------ R5 magyar hangal
    ------ DVD/BR rip (esetleg magyar felirattal/hangal)
  • winnie
    sima ügy. autóba ülsz és átugrasz bécsbe. nagyon közel van annak, aki nem nagyon keleten lakik, és még egy kellemes nappal is össze lehet kötni a belvárosban sétálva vagy állatkertezve schönbrunnál. sőt, mivel itthon bezártak a nordsee-k, így be lehet pótolni a kimaradt haladagokat. tiszta nyereség, win-win.
  • SanMaster
    Én egy filmfüggő vagyok, és vannak olyan filmek, amiket annyira várok, mint a Messiást. Ez nagyon durva! Pl. ha a Prometheus késik egy hetet a világpremierhez képest én meglátogatom ezeket a törvényhozókat és álmukban rakok a gyomrukba Alien embriót, a k. anyjukat!!!
  • Rapid81
    Nem értem, hogy mit sírtok. Innentől fogva sokkal hamarabb fogjuk kapni a szinkronos DVDRip-eket egyenesen az NMHH-ból!
  • NEXUS6
    Nem az a lényeg, hogy mi az igazság, hanem, hogy mi van a médiában.

Amúgy olvasta valamelyikünk is ezt a jogszabályt -engem is beleértve-, tudjuk, hogy mi van a hátterében, hogy fog végrehajtódni, mi a szakma álláspontja erről?

NEM!!!

Szal azt csináljuk, mint a média meg a politikusok. Minden alap és konkrét infó nélkül hőzöngünk.
    Mondjuk én szeretek hőzöngeni, de talán mert nem veszem komolyan.
  • Norsz001
    A mai válságos helyzetben ez legyen a legnagyobb problémátok, h később lesz szinkronos vetítés/dvd stb
  • Szefmester
    A magyarok max a szinkront szokták felvenni a moziban és azt rákeverik egy orosz képre.
  • vladek
    ja NEXUS6 ha egy kicsit figyelnél felfedeznéd, hogy a legtöbb kamerás felvétel orosz felirattal kezdődik. Na mit lehet ebből levonni a magyarokat szivatja a kormány csak ilyenekkel.
  • vladek
    na hát lassan csak el jutunk oda, hogy cenzúra is lesz.Magyarország én így szeretlek :)
  • Alfa Of NS
    A kézikamerás felvételeket sosem értettem. Ki nézi őket? A film élvezeti értékét erősen rontja a tré minőség. Egyértelmű hogy érdemes várni normális minőségre. Bár lehet sokan inkább türelmetlenek.
  • Vazeratti
    Ti nem látjátok a mögöttes dolgot! Nekem anno angol tanárom azt mondta, hogy nézzek filmeket angolul, lehetőleg angol felirattal! Lehet nem értek sokat, de ahogy egyre többet / többször nézem egyre jobb lesz! Így akarnak minket angolul tanítani! Köszönjük!
  • tiaro
    Inkonpetens, retardált banda. Alkotnak megint.
  • Inquisitor
    A legtöbb warezfilm spanyol nyelven jön ki először, ami nem kamerás. A többi nagy része meg orosz. És minket vettek elő? Hány amerikai fogja a magyar szinkronos gagyi kamerás verziót megnézni?
  • Inquisitor
    "Annyi fog változni, hogy eztán az amerikai forgalmazók az amerikai besorolással egy időben beadják a magyar bizottságnak is a filmeket."

Öööö, eddig is így volt, csak nem bemutató előtt legalább 30 nappal, volt fizetős gyorsított eljárás egyhetes, amit megszüntettek. és most már végleges szinkronnal kell leadni, na és EZ az igazi szopás. Vagy rengeteg film feliratos lesz vagy a szokásosnál is ótvarabb "lezavarjuk egy nap alatt" szinkronnal jön ki.
  • skinnyman
    Most mindenféle párttól és politikától függetlenül: Az isten bassza meg azt a hülye faszt, aki ilyen törvényt talál ki...
  • NEXUS6
    Rosszul látjátok. Az egész célja az, hogy ha nincs világpremieres magyar vetítés, akkor nincs kézikamerás felvétel sem, ami megy a netre.
    A filmforgalmazók érdeke az egész, mert a magyar piacot lexarják, viszont egy for a kalauzok ellen.

Vagy valami ilyesmi.
  • kalapos01
    Odakint például 2 napja sorolták be a Safe House-t, ami itthon pont egy hónap múlva jönne. A törvény alapján nem jöhetne.
  • kalapos01
    A lényeget nem fogtad csak. A filmeket mindig hamarabb bemutatják. Eddig is megtették. Egyszer látja a bizottság, látják a mozisok elővetítésen, látja a sajtó is jóval a premier előtt, és meg kell csinálni a magyar szöveget is. Az a gáz, hogy mostantól a bizottság nem akar eljárni vetítésre, hanem DVD-t akarnak. Vagy VHS-t, nem tudom. Hogy sokszor meg tudják nézni otthon is, ha valami baj van. Meg ezzel egy időben magyar szövegkönyvet is, hogy ezentúl ne legyen az angol nyelv ismerete előfeltétel a pár százezres bónusz megkapásához.
  • asgh
    Ahol korhatár besorolás létezik, ott mindenhol jóval előre be kell mutatni a film egy kópiáját egy besorolást végző bizottságnak. Annyi fog változni, hogy eztán az amerikai forgalmazók az amerikai besorolással egy időben beadják a magyar bizottságnak is a filmeket.
  • Narxis
    Pontosan ezért fogja letölteni az ember. A magyar filmeket kár ide venni, nagyon ritkán láttam jót, talán a Kontroll volt ami tényleg jó volt. De a lényeg nem is ez hanem, hogy ha rászoktatják az embert a letöltésekre akkor a magyar film is le lesz töltve mert rájön az átlagember is arra, hogy otthon ha vár egy kamerásnál jobb verzióra akkor ingyen, nagy képernyőn esetleg válogatott társasággal százszor jobb filmet nézni.

Engem nem is a premier napja érdekel, de ha már 1 vagy 2 hónapot késik az sok. Annyit én nem várok arra amit meg akarok nézni.
  • gabeone
    Még mindig van mit elrontani az országban?
  • kvp
    En szemely szerint a kovetkezo filmeket szoktam nezni:
    -olyanokat amiket be sem mutatnak itthon
    -olyanokat, amik annyira regiek, hogy sehol sem jatszak oket evtizedek ota
    -olyanokat amik erdekelnek es be lehet szerezni oket digitalis formaban

A szinkronrol meg annyit, hogy ha nem ertem a nyelvet, akkor keresek hozza feliratot. Tobbnyire az sem magyar, de legalabb angol szokott lenni. Innentol szamomra az, hogy mozi, max. azt jelenti, hogy randevuhoz jo ha nem jut jobb eszebe az embernek...

Egyebkent nem ertem mi a baj. A vilagpremier utan beadhatjak engedelyeztetni, vagy nekiallhatnak szinkronizalni. Ez legrosszabb esetben 30 nap +3 nap szinkron (a regi 72 oras helyett), tehat legkesobb 33 nappal a film publikussa valasa utan itthon is mehetnek a filmek. Persze ekkora mar mindenki akit erdekelt megnezte otthon, igy a filmforgalmazok valoszinuleg mar nem hozzak be, mert nem eri meg, de legalabb lesz eselye a magyar filmeknek. Akit meg erdekel, az amugy is megnezi otthon a nagykepernyos tv-jen.
  • IhiXO
    Kerge30: Nagyjából nekem is ezek jutottak az eszembe. Persze nem igazán erről van itt szó, mert ezt ma lehetetlenség megoldani, hogy ne jusson el a nézőkhöz a film, akkor letöltenék az emberek és kész.

Ez az egész korbesorolásos dolog tök felesleges... sőt tovább megyek egyenesen hülyeség. Az NMHH-nál begyöpösödött vén hülyék ülnek, akik értékrendje valahol a 60-as években leragadt. Hát látható az eredménye... Az, hogy késnek a filmek egy dolog, de sokszor eléggé megvágva kerülnek bemutatásra, különösen gyakori ez a tv sorozatoknál.

Egyetlen pozitívumot viszont remélek ettől a törvénytől, a szinkron késni fog, így a mozik remélhetőleg, amint tudják adják a filmeket felirattal, csak, hogy minél előbb legyen vetítve. Így talán olyan filmeket is leadnak angolul, amiket amúgy nem lehetne megnézni úgy. Én pedig a szinkronos filmekért egy fillért nem adok ki, mert az eredeti szöveg ismerete nélkül is csak fogom a fejem a szörnyű fordításon, de ha nem azon akkor a szörnyű hangsúlyokon és beleélésen.
  • kerge30
    Ezek annyira hülyék,hogy az már nekem fáj!Vajon melyik ostoba díszpolgár gondolta,hogy a filmstúdiók elküldik a moziba kerülés előtt legalább egy hónappal a szigorúan titkos anyagokat?Egyébként is emlékszem olyanra,hogy a film rendezője egy héttel a bemutató előtt még vágta a filmet,hogy legalább limitált példányban le tudják gyártani a kópiát a premierre.Az egész amúgy kezd nagyon hasonlítani a kommunizmus legsötétebb pillanataira,amikor is a hájfejűek szivarozva és konyakozva élvezkedtek a kis moziszobájukban az amerikai csajok miniszoknyájának látványán,aztán egy tollvonással kihúzták a bemutatható filmek listájáról az alkotást.Egész egyszerűen botrányos,hogy a 21-ik században egy állítólag felvilágosult társadalomban ennyire agyatlannak és döntés képtelennek tartsák az embert!!!
  • Rage47
    spät - késő
  • morden
    "elyek egyébként a világpremierrel egy időben vagy pár hét spéttel kerülnének idehaza moziba"

Mi az a "Spét"? (google szerint a friss borok késleltetett eladása :D )
  • FoodLFG
    Nem baj! Addig is az emberek majd magyar filmeket néznek. (orkbán szerint)

LOL

Ez is csak arra jó, hogy fideszes kispuncikat juttassanak pozícióba / filmes támogatáshoz / ilyesmikhez. Majd szépen ki lehet mutatni, hogy mennyit emelkedett a magyar filmek nézettségének aránya azzal, hogy kevesebben mentek el külföldi filmeket nézni. :D
  • zetortraktor
    Épp ez az, hogy nem egy, hanem jóval több hónappal.