Megjelent a Windows 8 hardverkövetelménye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a fejlõdést kritizálom. Nekem az a bajom ezzel, hogy bármikor vesz az ember egy középkategóriás gépet, annak a használata semmivel sem lesz gyorsabb, mint az elõdjéé. A régi pedig használhatatlanná válik, mert a szoftverek elavulnak, nem foltozzák a sebezhetõségeit, új szabványokat vezetnek be, amelyeket a régi szoftverek nem tudnak támogatni. Tehát az embernek mindig váltania kell, pedig valójában nincs értelme. Megfelelõen fejlesztett programok esetében lényegesen kevesebb elektronikai szemetet termelne az emberiség. Több erõforrás maradna hasznos dolgok fejlesztésére. Nem kellene minden évben egy kicsit jobb processzort kiadni, elég lenne ha 10-20 évente gyártanának le tömegesen egy újabb generációt. Akkor hosszabb távon is élhetõ maradna az élet a Földön, mert energia és nyersanyagmegtakarítást jelentene, miközben megfelelõ szoftverekkel felszerelve nem kellene lemondani semmi fontos dologról.
Nebassz. Évente kifizetne 10e forintot amikor most 4 évente nem képest kifizetni 20e forintot? Ezt most nem gondoltad komolyan ugye?
"Egy rendszer talán 50 ezer forint és ha 2 évente cserélnek az emberek rendszert, akkor évi 25 ezer forint."
El vagy tájolva az árakkal; egy windows 7 home premium hoszonpárezer forint.
"miközben egy elõfizetési rendszerhez szokott felhasználó az interneten keresztül egy jó tájékoztatást kapna arról, hogy továbbra is megéri meghosszabbítani."
Csak mellékesen súgok, hogy az MS jelenleg is kínál elõfizetéses rendszert, persze nem home józsinak de a cégek nagyrésze ilyen rendszerben van most is.
"Csak lehet, hogy a Microsoft besülne, mert nem tudna ráhangolódni a felhasználó igényeire és a felhasználókat szolgálni."
Hát azért nem véletlen tart ott a piacon mert olyan hülyék.
"Inkább a Microsoft diktál mindent és csak annyi mindent épít be az új rendszerbe, ami pont elég ahhoz, hogy vigyék, mint a cukrot."
Én azt látom, hogy a leírásod alapján még az árakkal és a terméktámogatással sem vagy tisztában, és felvázoltál egy lényegesen rosszabb konstrukciót mint amit az MS jelenleg is kínál 😊 Brávó.
Az XP és a Vista még támogatott oprendszer ami azt jelenti, hogy a tulajok megkapják a legújabb frissítéseket is rá. Az azonban nem úgy megy, hogy ami amúgy sincs benne a rendszeredbe azt magy egy updattel beleteszik...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
No erre nem mondok semmit. Ez már parasztkodás.
A többi fejtegetésre sem, mert kitaláltál valamit és azt mantrázod.
Szerintem:
V3>V4>V1>V2
Ettõl azonban nem lettünk okosabbak, mert nincs megtiltva, hogy a mostani gépemen Win95.öt használjak, de már a legeléjén is azzal kezdtem, hogy a win7 az eddigi legjobb oprendszer akkor meg minek használjak rosszabbat?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Fedora 16 Gépigény
A 400MHz or faster processor
Legalább 768 MB memória (RAM), 1 GB ajánlott a legjobb teljesítményért
Legalább 10 GB merevlemez tárhely (csak a telepítéshez szükséges)
Amelyik ágazatban gyorsabban cserélõdnek a termékek az a szegmens gyorsabban fejlõdik.
Erre van egy jó idézetem is:
"If the automobile industry advanced as rapidly as the semiconductor industry, a Rolls-Royce would get half a million miles per gallon, and it would be cheaper to throw it away than to park it.“
(Gordon Moore, 1998)
Illetve ha csak Vista-t próbáltál... nos azt még az MS is ganénak titulálta, próbáld a win7-et.
A másik meg hogy hasonlítsd össze a Win95 és a Win7 méretét. 10mb-al gyorsabban lehet dolgozni mint 10 gb-al. Kicsit több szolgáltatás, biztonsági megoldás van az új rendszerbe mint egy 95-be. Próbálj rádugni egy mai nyomtatót a 95-ös gépre... jah hogy USB sincs rajta? Ez is öszeesküvés, hiszen az LPT port is elég volt. Vagy menj fel vele Wifi-n... izé... azt se ismeri. De a WiFi is csak egy népbutító újítás volt. Semmi gyakorlati haszna nincs.
Igazából nem is értem az emberek egy része miért használ áramot. Gyertya jobb volt, vagy TV-t, a helyett hogy olvasna, vagy mosógépet, hisz ott a patak...stb...
Neander-völgyiek az interneten. Kicsit paradox nem? 😊
Pénzlehúzás az, amit most csinálnak és ettõl az én szememben nem lesznek jobbak. A frissítések miatt elkérnek mondjuk évi 10 ezer forintot, lehet hogy majdnem mindenki élne vele. Ahogy lehet látni, váltani nem nagyon akarnak sokan és csak fölöslegesen csinálnak plusz munkát. Egy rendszer talán 50 ezer forint és ha 2 évente cserélnek az emberek rendszert, akkor évi 25 ezer forint. Ehhez az emberek 50 százaléka kell, hogy cserélje évente a rendszert. Ha mondjuk az emberek 20 százaléka teszi ezt, akkor a 10 ezer forintos elõfizetési éves díjjal is jól járnak. Ha picivel többet kérnek, akkor talán jobban is járna a Microsoft. Sõt biztosan, mert az új rendszerre komoly marketing és egyéb költség is elmegy, miközben egy elõfizetési rendszerhez szokott felhasználó az interneten keresztül egy jó tájékoztatást kapna arról, hogy továbbra is megéri meghosszabbítani. Csak lehet, hogy a Microsoft besülne, mert nem tudna ráhangolódni a felhasználó igényeire és a felhasználókat szolgálni. Inkább a Microsoft diktál mindent és csak annyi mindent épít be az új rendszerbe, ami pont elég ahhoz, hogy vigyék, mint a cukrot.
Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com
Megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy egy szellemi fogyatékos is megértse. Figyelj! És olvass! Egyszerre!
Régi gép + régi szoftver sebessége = V1
Régi gép + új szoftver sebessége = V2
Új gép + régi szoftver sebessége = V3
Új gép + új szoftver sebessége = V4
Most figyeld a relációkat:
V3 > V1 > V2
V3 > V4 > V2
Viszont ez az egyenlõtlenség rendszer nem mond semmit a V1 és V4 közötti arányról. Azt viszont mutatja, hogy egy kis igazítással az új oprendszerek hardverigényének kis mértékû csökkentésével lényegesen emberbarátabb rendszereket lehetne alkotni.
A V1 és
"rendes szakmai érv nélkül nem igazán állják meg a helyüket"
És bemásolsz egy microsoft által kiadott gépigény doksit :-))))
Gyakorlatilag egy gyönyörû logikai hibába futottál bele és fogalmad sincs róla :-)
1.
Az, hogy egyes cégek mibe kérik a dokumentumokat az teljesen õ szuverén joguk. Az x-es (xml) alapú dokumentumtípusoknak nagyon sok elõnyük van, de tényleg olvass utána. Megsúgom az ingyenes megoldások is feltudják dolgozni pl. Libre Office
2. Tényleg hatalmas a gépigény kell egy-egy office kiszolgáláshoz:
Office 2003
--------------
Computer and processor
233 MHz
Memory (RAM)
128 MB
Hard disk
400 MB
Display
800 × 600
Office 2007
--------------
Computer and processor
500 MHz
Memory (RAM)
256 MB
Hard disk
2 GB
Display
1024*768
Office 2010
--------------
Computer and processor
500 MHz
Memory (RAM)
256 MB
Hard disk
3 GB
Display
1024*568
3. Ha használtál PhotoShop-ot akkor tudhatnád, hogy az új verziók szinte csak kényelmi szolgáltatásokat vezettek be, sok extra fícsörrel. Nem vagy rákényszerítve, ha neked elég egy CS3 avval is nagyszerûen megtudod csinálni a feladataidat.
4. Böngészõcsere. Mint minden más ez is fejlõdik hardveres gyorsítás, webgl, HD. Ezeket nem fogod elfuttatni egy Netscape Navigator-ral.
5. Kötelezõ gépcsere, ami nem kötelezõ. MS nem egy jótékony szervezet, ha nem tetszik az üzletpolitikájuk használhatsz más alternatívákat is. Nyugodtan vegyél elõ egy 286-os gépet és dos alol is netezhetsz, vagy az már még sem annyira jó?
Õszintén, ha minden elfutna egy mondjuk egy p4-es gépen, akkor hol maradna fejlõdés? Belegondoltál abba, hogy amikor a processzorgyártók felhúznak egy új és kisebb csíkszélességgel készült technológiát, az mi pénzbe kerül egy ilyen gyártósor létrehozása? Ha nem vásárolná meg senki, akkor marhára nem érné meg belefektetni idõt, pénzt és energiát.
Ha nem tetszik a kapitalizmus és a világ jelenlegi állása, nem biztos, hogy ez a megfelelõ fórum ezeknek a dolgoknak a kinyilatkoztatására.
Pedig legtöbbször arra van... csak nem magyar átlag gépekre.
Atomjani hozzászólásával teljesen egyet értek és egyáltalán nem találom beszûkült látásmódnak.
Nem kényszerítenek, te akarsz nekik megfelelni. Egyébként nekem is vannak minimum elvárásaim, hogy miben kérek egy egy anyagot a grafikustól. Az nem érdekel, hogy oldja meg de nem is errõl volt szó hanem magán gépekrõl. Munka az teljesen más, szinte nincs olyan meló amihez ne kellene mindig újabb és újabb technika, hogy a megrendelõ igényét ki tudd elégíteni. Ebbe beletartozik az informatika, de mondhatnám az újabb tipusú emelõdarut, a kotróautót, a modernebb szövõgépet vagy bármit.
"Ott van maga a böngészõ is. Aki internet világában él és a weboldalakat mindig jól akarja használni, akkor az elavult böngészõket le kell cserélni a nagyobb erõforrást igénylõ böngészõre, hogy jól kezelje a weboldalakat. "
Ez az egy azért nem igaz. Egy normális XP-s gépen kényelmesen lehet böngészni még most is, legfeljebb a flasht kell legyilkolni de az nekem a Corei5.ön is tiltva van.
"Ügyes módon a cégek diktálnak és manipulálnak bennünket."
Addig amíg hagyod. Viszont ide nem tartozik ide a munkagép az egy teljesen más dolog, nem szerencsés idekeverni.
Node ez akkora baromság, hogy még te sem hiszed el. Az a 15 éves szoftver egy 13 éves hardveren gyorsabban megy mint egy 4 éves szoftver az 5 éves hardveren?
Rakd fel azt a 15 éves szoftvert egy mosatni gépre és észreveszed hogy jééé csak gyorsabb a mai konfig. Komolyan nem is értem mit akarsz írni.
Szakmailag szerintem a látásmódod talán egy kicsit beszûkült, technolóiailag és szolgáltatásailag messze az egyik legjobb kiadás a Windows 7. De, valakikeket sosem lehet meggyõzni kész tényekkel sem. Persze evvel semmi gond sincsen.
"Windows 8. Elég szarrul esett a linux iránti hozzáállása miatt. A linux soha nem tiltja meg, hogy más rendszert is használjanak mellette. Pedig neki nagyobb oka lenne rá, õ jobban rá van szorulva arra, hogy õ legyen elõtérbe, mert olyan kevesen használják."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy az 1% körüli Linux felhasználókat akarja kardjukba dönteni és nem a Windows Loaderes megoldásokkal akarja felvenni a kesztyût, mivel hatalmas százalékban ilyen szoftverek indítják a felhasználók illegális kópiáit.
Az ilyen munkahelyi elvárás csak egy a sok közül. Iskolában is jól nyomják és nemcsak ezt.
Ott az Adobe Photoshop, amely esetén is mindig új verzióra kell állni és a magasabb követelmények miatt új gépre kell cserélni. Egy grafikus jobban érzi ezt a problémát.
Persze vannak alternatívák, csak általában azok nem megfelelõek az ember számára.
Ott van maga a böngészõ is. Aki internet világában él és a weboldalakat mindig jól akarja használni, akkor az elavult böngészõket le kell cserélni a nagyobb erõforrást igénylõ böngészõre, hogy jól kezelje a weboldalakat.
Csak hiszed, hogy az ember nem kényszerül rá új gép vásárlására. A mai fejlesztõk egyáltalán nincsenek tekintettel azokra, akik régi gépet használnak és ezért kell nekik is váltaniuk. És igen, lehet minõségi programokat készíteni még a Windows 95-re is. Ha muszáj lett volna, akkor tudtak volna megfelelõ javítócsomagot felrakni a rendszerre és nem pedig kidobni 10 új operációs rendszert sokkal nagyobb erõforrások követelményével. És igen, a javítócsomagban például új kinézeti modul a rendszer komolyabb változást hozó javítócsomag is kijött volna. Így mindenki csak azokat a modulokat rakta volna fel, ami a programjainak a futtatásához szükséges és így a gépet sokkal kevésbé terhelné.
És persze így is lenne gépfejlesztés és csere, de nem ilyen gyakran, ilyen drasztikusan és költségesen.
A Microsoft elõfizetési rendszerrel túl élne, a hardvergyártók meg a cégeket céloznák meg jobban. Közben a fejlesztések és költségcsökkentésekre is tudnak koncentrálni. Talán a hardvergyártók számára lett volna nagyobb kihívás fennmaradni.
Sajnos a mai világban nem mindenkinek lehet mindig jó gépe és ez a rendszer több sebbõl is vérzik. A kapitalista világban élünk és nem az ügyfélbarát világban. Ügyes módon a cégek diktálnak és manipulálnak bennünket.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Ha neked teljesen természetes, hogy egy 15 éves konfiguráció gyorsabb mûködésre képes, mint egy 5 éves, és nem csak természetes, de szerinted így a normális, akkor nincs mirõl beszélnünk.
No ezt nem értem de miért kéne venni. Hát akkor játssz a PC-n.
(Ugye most nem a konzol viszonylagos nagyobb sebességével van bajod? Mert az egy teljesen más kérdés amit optimalizációnak hívnak, és csak nagyon kismértékben van köze hozzá az oprendszernek!)
Magyarra lefordítva minek vegyen az ember játékkonzolt, ha az asztali gép hardvere erõsebb, mint a konzolé? Mi ez, ha nem az operációsrendszer hibája?
Válaszolni akartam, de válaszoltál is a végén. Ugyanezt válaszoltam volna én is. Akkor hol itt a gond? Ha valakinek nincs pénze új hardverre meg szoftverre akkor a többieknek se csináljanak újat? Vagy mi?
Nem érzed az ellentmondást?
- rosszabb kialakított felhasználói rendszer az XP-hez képest. Érthetetlen helyeken és rendszerezéssel találtam meg a szükséges dolgokat.
- a szolgáltatások nagyon függnek egymástól. Internethez egy tárcsázos szolgáltatáshoz 10 szolgáltatásnak is mûködnie kellett. XP esetén ez nem volt ilyen, jobban lehetett minimalizálni.
- a kinézett beállítása borzalmas volt. Nem is tudtam teljes mértékben a jól bevált XP stílust visszahozni. MSN régebbi verzióját kellett felrakni, az új nagyon szar volt. A tálca jobb részében az értesítõ gombok vagy mi között nem volt az msn jele, hanem a tálca közepén helyezkedett csak el.
- XP-hez képest nagyon kevés új funkciót láttam felhasználói szemmel. Annyira hasonlít az XP-hez, elég a Sajátgép tulajdonságát megnézni példaként. Nem értem mit csináltak, nagyon kevés újdonságot fedeztem fel.
- a gépünk van jó néhány éves és ezért a kék halál, a lassúság itt jobban érezhetõ volt és ez valóban hardver elavultsága miatt lehet. Azért a régebbi gépekkel is tudott volna elég kompatibilis lenni, jobban XP kinézetet varázsolni és sokkal többet váltottak volna.
Azért voltak jó oldalai is a Windows 7 esetén:
- szebb kinézett,
- a régi programokat és hardvereket viszonylag elég jól támogatta,
- a tálca alján lévõ dolgokra húzva az egeret is könnyen ki lehetett lépni,
- a Start menü felépítése elfogadható és jól használható volt,
- a stabilitás is látszott.
Végül visszatértem az XP-hez és minden gyorsabb volt és otthonosan éreztem magam. A Windows 7-re nyitott voltam és bár viszonylag egy jó rendszer lett, a hátrányai miatt nálam az XP gyõzött.
Windows 8. Elég szarrul esett a linux iránti hozzáállása miatt. A linux soha nem tiltja meg, hogy más rendszert is használjanak mellette. Pedig neki nagyobb oka lenne rá, õ jobban rá van szorulva arra, hogy õ legyen elõtérbe, mert olyan kevesen használják.
Szerintem rengeteg idõnek kell eltelnie ahhoz, hogy a felhasználók nagy része ne csak részben legyen elégedett és komolyan vegyék a panaszait.
Ja még valami. Valaki itt igen érdekesen ítélik meg azokat, akiknek nincs jobb gépük és operációs rendszerük. Talán nem élték meg a szegénység és tehetetlenség annak szintjét, hogy megértse, a gép felújítása vagy új gép és új operációs rendszer megvétele nem mindenki számára teljesíthetõ. És nem is mindenki számára szükséges ilyet tennie.
Én nem látom, hogy valaki kényszerítene téged, hogy válts. Van egy barátom konzolon játszik Pc-n netezik. Ezeréves gépe van XP-vel. Minek váltana? Amire eddig jó volt arra ezután is jó lesz. Viszont nem is kezdi elmagyarázni, hogy de szar a Win7 mert az õ gépén nem gyors...
tehat ertheto hogy valaki tobbet var el, csak meg kell erteni hogy ez a valo vilag ahol vannak korlatok, de azt tudni kell hogy 40 ezer programozo azert kuzd nap mint nap hogy a windows megfeleljen mindenki igenyeinek
es vitathatatlan hogy a windows7-8, a directx, az explorer, az office, az xbox, azure es meg szamos fejlesztes piacvezeto
Ez a legfontosabb. Ha nincs vidámság, megette a fene az egész számítógépet. 😊
- Lyukkártyás, vákuumcsöves gépre Windows 7-est tenni marhaság. Ha nem megy, mert lassú, kifagy, nem talál driverek a rá rakott kávésbögréhez az nem a gép hibája.
- Egy két éves konfigon, ami 2 éve sem nem számított elavultnak, azon jó fog menni. Nekem is ilyen gépem van és suhannak az ablakok. Még a Fusion-ös netbookomon is W7-es megy és teljesen jó sebességben. Amire használom tökéletes.
- Linux vs Windows. Szerintem most lehet elfelejteni. Annyi közös van bennük hogy operációs rendszerek. De ez kb olyan mintha az acélbetétes bakancsot és a nõi tangát hasonlítanánk. Ruha mind a kettõ, de más a célcsoport.
- Dos, Win95...stb. Nosztalgiázunk? De jó is volt régen az abakusz. Azzal miket nem lehetett számolni... Tessék haladni a korral. Aki lemarad, kimarad. Másik meg hogy anno XP megjelenésénél mennyit hõzöngtem a gépigény meg a kompatibilitás miatt. Aztán rá sok évre és Service Pack-re már vissza nem raktam volna a 98-at. Meg addigra vettem jobb gépet, amin már jobban futott. Most ugyan ez a helyzet a Win7-el. Modern konfiguráción jól megy. Ráadásul a Win8 béta még gyorsabb a netbookomon mint a Win7 SP1. És ezért egy netbookot erõgépnek nevezni igen csak nagyképûség.
A számokkal, százalékokkal és miegymással hadakozók meg vegyenek be valami nyugtatót és tegyék a kezüket a hátuk mögé. A Win7 jobb mint az XP. Ez tény. Hiába százalékok hiába a személyes (talán igaz se volt) tapasztalatok, hiába minden érv, ez tény. A Windows8 meg majd ha megjelenik kiderül. Amit a pre-bétából tapasztaltam az alapján azt tudom mondani hogy az irány, jó, bár van egy két olyan elem benne ami furcsa, de nem feltétlenül rossz.
Úristen... az Internet Exploreres beszólás az nagyon tetszett. :-) Ez eddig a heti BestOfOstoba.
Felvidít hogy vannak tõlem ostobább emberek, de elkeserít, hogy ennyi.
Pont errõl beszélek!! Ugye tudod, hogy a P1-166 az 1 évvel a Win95 után jelent meg? Ugye tudod, hogy akkor még olyan áron, hogy halandó ember +1 évig nem tudta megvenni magának? Tehát azt állítod, hogy a Win95 jól fut egy olyan gépen ami két évvel a szoftver megjelenése után lett szinte elérhetõ? Akkor a Win7-et is gondolom egy Core i7-el futtatod legalább 8 de inkább 16GB rammal? Mert így reális az összehasonlítás....
És ki gátol meg abban, hogy ma is csinálj ilyet? A win egyébként a dos parancsokat is ismeri természetesen batch fájlt ugyanúgy szerkeszthetsz, a programozási nyelvek meg nem bonyolodtak hanem egyszerûsödtek.
"Ma, az "objektumorientált" (gyûlölöm) rendszerekben semmiféle belenyúlást nem tudok csinálni."
Pont ugyanazokat meg tudod csinálni amit DOS alatt is megcsináltál.
"A W98 nekem jogtisztán megvolt. Az XP már nincs. A Win7 szintén nincs (egyik itthoni gépen az van, a fekete háttér senkit sem zavar, a csicsákat akkkora ívben sz**om le, hogy megkerüli a Holdat)."
Nekem mindegyik jogtisztán volt meg a Win7 is úgy van meg.
"Az, hogy az újabb oprendszerek egyre lassúbbak és körülményesebbek, sajnos tapasztalat."
Szerintem ez max félre / tapasztalat vagy 5 évvel ezelõtti konfigon akarod futtatni. Azt kell megértened, hogy amikor a Win95 kijött milyen gép kellett alá ahhoz hogy fusson? Win98? Most nézd meg a Win7-et. Lényegesen korrektebb.
"Én tisztelem azokat, akik jobban értenek a géphez, csak azokat a divatbuzi hülyegyerekeket nem tisztelem, akik mindig mindenbõl a legújabbat akrják, akkor is, ha valójában semmi szükségük sincs rá, csak lehet villogni a hasonló haverok elõtt."
Ezeket én sem értem, de azt sem értem, hogy ha létezik egy jobb, gyorsabb, stabilabb oprendszer (Win7) akkor miért ragaszkodik valaki még mindig a régi, lassú, omladozó rendszerhez?
"Akinek tényleg szüksége van az újabb oprendszerekre, az rendben van, hogy használja, de õk vannak kevesebben szerintem."
Szerintem meg nem. Egy jó oprendszer az egész gép alapja, és ebbõl azt kell mondanom, hogy jelenleg a Win7 a legjobb oprendszer. Minden kertelés nélkül.
Pedig SSD meg HDD között kb 1 fényév különbség van sebességben...