210
  • SchumiBacsi
    Attól még nem lesz gyorsabb...

Másképp kérdem: egy főablakhoz partnerlistával minek kell 110+ akárhány mega page fájl? MINEK?

Szórakozásból paint-be elkezdtem pár vonalat behúzni, és rögtön 150mega...

Tőlem foglalhatja a memóriát, meg kímélheti a HDD-t tegye azt. De azért kíváncsi volnék egy ilyen primitív programnál mint egy paint mi vagy mik azok amihez legalább 150mega memória kell...
  • hdo
    Pár hete raktam fel először 2010-es Office-t, előtte word 2003-mal dolgoztam, az ÖSSZES munkámat docx-ben meg xlsx-ben kaptam meg külső megbízótól, kérdezd meg hányszor volt problémám vele, vagy hányszor küldtek olyan visszajelzést, hogy konverziónál elveszett valami ...
  • hdo
    Ja, uptime is játszik? Én kérek elnézést, 17 nap, 20 óra 18 perc.
  • senki687
    "Most pedig fejezd már be a hozzá nem értő picsogó rinyádat, mert kurvára idegesítő!"

Ezek szerint nem próbáltad. Napi szinten használom az Office-t már régóta. A munkahelyen váltottak új Office-ra, de nem egyszerre. Ezért átmenetileg az általad belinkelt módszerrel tették alkalmassá a gépeket az új formátum kezelésére. 1-2 oldalas dokumentumok esetén, illetve párszáz soros Exceltáblák esetén rendben működött, de a nagyobb darab dokumentumok alatt kifagyott mind a Word, mind az Excel. Munkára használhatatlan volt.
  • WeAreMany
    Dobálkoztok itt iszonyatos gigákkal... Tess:

Firefox 9, 5 tab 1 youtube, Office Writer, Calc, Skype, Pidgin, Gauke terminál,
    Gnome Compizzal 5 desktop, 2 napos uptime.
    759MB...
  • cateran
    Aham..es szerinted mibol finansziroznak a fejleszteseket? Adomanyokbol? Csak remelni merem, hogy nem valami gazdasagi szakember vagy...
  • senki687
    "Az biztos is....most tartanank a hol is? Sehol bazzeg...(nem vagyok elajulva idonkent az ugynevezett fejlesztesektol, de ami igaz, az igaz..az elmult 20 evben az IT kibebaszott sokat fejlodott...teged kovetve meg most is koveket pattintanank...) "

Az állításod azon a téves feltételezésen alapul, hogy ha nincs tömeggyártás, akkor nincs fejlődés. Ha nem adnak ki x millió db chip-et, csak elérik, hogy le tudnák gyártani és nem gyárják le, hanem tovább lépnek és tovább fejlesztenek, akkor így chip-generációkat lehetne kihagyni, ezáltal óriási mennyiségű földi erőforrást lehetne megtakarítani az utókor számára. Nem termelne a világ egy halom felesleges szemetet. Az unokáidnak is kell még valahol élnie, nem? Minek akár 2-3 szoros teljesítményű chip-eket gyártani? Adják ki akkor, amikor már lényeges a különbség. Ez nem fogja vissza a fejlődést. A fejlesztés olcsóbb is lenne, mivel nem kellene tömegével le is gyártani hozzá. Csak szabályozni kellene az egész világnak összefogva.
  • hdo
    A másik meg az, hogy szintetikus teszteket kivéve még nem láttam az én 4 GB memóriámat több mint 2,98 GB használtság felett! :D

Fel nem tudom fogni miért vesz valaki azért 8-16-32-64 giga ramokat, hogy utána azért sírjon a szája miért eszik többet egy program! :D
  • cateran
    "eszik 1,2 Gb-ot a memoriabol (4 Gb)"
    Tippelj hany gigas....Most mar 1.98 Gb ebben pedig benne van mar a skype, az ati marhasagai, a chrome (most mar 8 ablakkal) es az EVE online jatek is...
  • hdo
    "Légy oly szíves magyarázd el a különbség okát ..."

2 szó:
    page file

minél több RAM-od van, annál kevesebbet használja ... te is menj már el valamerre senki 687-tel megtanulni mi az a PC!!!
  • SchumiBacsi
    Akkor ne hidd el...
    Egyébként hány gigás is a géped?

1,5-1,7 körül játszott 4gigán,
    2-2,2 körül játszik 8 gigán.

Sztem marhára nem mind1 mennyi a RAM...
    De egy dolgot nem értek, például az MSN, egy időbe szarakodott és néztem mennyit fogyaszt.

4gigás RAM-nál evett a főablak 80megát.
    8gigás RAM-nál eszik most 110megát.

Légy oly szíves magyarázd el a különbség okát, mert nekem magas hogy pont ugyanazt raktam fel ugyanúgy a gépre, ugyanavval a windowsal, és hogy lássak egy partnerlistát miért kell 30megával többet foglalnia az új gépen?
    Ja és csak magát az msn-t +plus, semmi egyebet.

Tudom majd jól le balf*szozol de lesz*rom.

Csak én már vettem új gépet játék miatt, pont az ezelőttit, mert a kedves developer elbaszott egy update-t és onnantól elkezdett akadni/szarakodni, előtte ment évekig gond nélkül csak egyik napról másikra belassult, és úgy maradt... természetesen a látvány semmit nem változott. Raktam rá új windowst új drivert, mindent és nem segített.

Most azért vettem új gépet mert megtehettem jól ment a játék előtte is, és hozza is azt a gyorsulást játékban amit elvártam a géptől. De a windows az betöltéskor csigább, és ne gyere nekem az SSD-vel, hogy fényévekkel jobb, mert a játékdologból kiindulva simán el tudok képzelni egy olyat hogy nem csak azért lesz látványosan gyorsabb mert az SSD hardveresen jobb, hanem azért is mert HDD-n lehet meg van adva az oprendszernek hogy tököljön egy kicsit, ezzel késztetve az SSD-re váltást, ha már az ipse tudott venni komplett gépet, vegyen akkor SSD-t is mit számít már az a pár tízezer HUF neki.
  • hdo
    "Talán mert nem tudod továbbszerkeszteni az új formában kapott dokumentumokat. Esetleg még olvasásra sem tudod megnyitni."

Tessék:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=3

Most pedig fejezd már be a hozzá nem értő picsogó rinyádat, mert kurvára idegesítő!
  • senki687
    "De pont ezt próbáljuk elmagyarázni, hogy ez nem így van. Ha csak officet használsz akkor talán még igen, de akkor ne is vegyél újat mert minek?"

Talán mert nem tudod továbbszerkeszteni az új formában kapott dokumentumokat. Esetleg még olvasásra sem tudod megnyitni.

"Tudod használni, pontosan ugyanazt tudja mint amikor megvetted."

Persze, ha elszeparálod magad a külvilágtól, akkor pontosan ugyan úgy működik. De pl. ha már kimerészkedsz az internetre és nem megy a HTML5-el készült oldal, akkor már kénytelen leszel böngészőt cserélni, stb. Ismét nő az erőforrásigény, dobhatod ki a géped.

"Viszont egy mostani közép gép HD videót képes vágni, realtim számol a szoftver szintetizátor rengeteg szólamot. Ezt a régi gép nem tudja."

Való igaz. És ez a gép miért nem tud egy nyavajás programot csúcskategória alatt is normális sebességgel működtetni? Ahhoz, hogy rákattintok és bejön a program 1-2 másodperc alatt, ahhoz muszáj SSD-t venni, miközben egy P1-es tudja a tetü lassú HDD mellett is, a mai 30-60 MB/s-os olvasási sebességű HDD-k a mai programok mellett nem tudják. Nyilván mert sokszorosára nőtt és lényegesen több adatot kell beolvasnia, de miért nem a teljesítményhez vannak mérve az erőforrásigények? Nyilván üzletpolitikai okokból.

"Te elvárnád, hogy a te 15 éves szoftveredet foltozgassák még mindig ingyen?"

Ez pillanatnyilag nem lényeges szempont, nem erről szól a vita. De erre válaszolva lehet azért pénzt kérni az új rendszerek helyett. Viszont nincs nekem semmi bajom az új rendszerekkel, ha nem viszik túlzásba a tényleges erőforrásigényt. Természetesen a foltozgatás sem tetszene, ha az erőforrásigényt túlzottan növelné, mert attól, mert nem adnak ki új rendszert, a foltok is megnövelhetik. Csak az erőforrásigény miatt panaszkodom.

"(pénzért meg többe kerülne mintha kidobod és veszel újat). Van egy racionális támogatási stratégia. Tíz éves oprendszer is a támogatott oprendszerek között van mégis hőzöngsz. Ezt nem érzem jogosnak."

Nem ezzel van baj, hanem hogy gépestől kell kidobni.

"NEM! Nem kell! Ha megvettél tíz évvel ezelőtt egy gépet egy feladatra, az a gép nem lett butább, pontosan ugyanazt tudja mint tíz évvel ezelőtt."

Azt kellene megértened, hogy a számítógépre nem lehet úgy gondolni, mint a külvilágtól elzárt eszközre. Semmire sem fogod tudni használni a régi géped, ha nincs megoldva a külvilággal való kommunikáció, ami kompatibilitás hiányában elvész. Tehát muszáj együtt fejlesztened a géped a többiekkel a szoftverek miatt, ami maga után vonja a hardveres fejlesztést.

"Az meg ne legyen már olyan nagy gond, hogy ha újabb dolgokat akarsz csinálni ahhoz hardvert is kelljen fejleszteni..."

Az emberek többsége szöveget szerkeszt, nyomtat, zenét hallgat, filmet néz, internezetik. Szokták mondani, hogy ehhez nem kell erős gép. De bizony kell, mert a szoftverek megkívánják. Holott egy kis 400 Hz-es vacak chip-ből barkácsoltak már HD filmet lejátszó masinát, akkor egy 10 éves gépnek ez ne legyen már probléma.

"Igen és ezt te találod ki vagy ki? Elhiszem, hogy neked kényelmes, de rengeteg olyan terület van ahol egy kicsi plusz teljesítmény maga a megváltás."

Például egy szimuláció esetében igen. De erre speciális gépeket használnak. A többségnek azért kinlódás, mert a programok nem a rendelkezésre álló hardvereknek megfelelően van megírva, hanem mindig felé mennek.

"Velük mi lesz? Nem azért gyártják a procikat mert muszály hanem mert el tudják adni,"

Látod, ez a baj. Csak az számít, hogy el tudják adni. És ezekkel a trükökkel tudják eladni, amiről vitázunk. A feladatok jórészét 10 éves géppel is kényelmesen, a mainál sokkal gyorsabban is meg lehetne oldani, de ez nem érdeke a befolyásos cégeknek. A többiek jogos erőforrásigényeit pedig ki lehetne elégíteni pl. felhős megoldásokkal.

"és azért tudják eladni mert megveszik, és azért veszik meg mert KELL!"

Nem! Azért veszik meg, mert mesterségesen generálják rá az igényt.
  • hdo
    1,59 GB-ot eszik most a 64 bites Windows 7-em. Fut msn, skype, 3 office 2010 word, 1 notepad, 1 winrar, 1 chrome 12 ablakkal adblock nélkül, valamint a Rainmeter alkalmazás 13 modullal, avast, ad-aware, daemon tools ... úgyszint 4 giga ram.

Szóval 1,7 giga totál kamu a részéről.
  • cateran
    "egy kicsit jobb processzort kiadni, elég lenne ha 10-20 évente gyártanának le tömegesen egy újabb generációt. "

Az biztos is....most tartanank a hol is? Sehol bazzeg...(nem vagyok elajulva idonkent az ugynevezett fejlesztesektol, de ami igaz, az igaz..az elmult 20 evben az IT kibebaszott sokat fejlodott...teged kovetve meg most is koveket pattintanank...)
  • cateran
    "Ugyanerre a masinára felment a korszerű 64bites win7 és kapásból lefölözött a RAM-ból 1.7gigát..."

Nagyon profi lehetsz...nekem 64bites win7, skype, chrome 6 ablakkal, meg 1-2 sitty-sutty progi (nem szamottevo) eszik 1,2 Gb-ot a memoriabol (4 Gb)
  • narumon
    "Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a fejlődést kritizálom. Nekem az a bajom ezzel, hogy bármikor vesz az ember egy középkategóriás gépet, annak a használata semmivel sem lesz gyorsabb, mint az elődjéé."

De pont ezt próbáljuk elmagyarázni, hogy ez nem így van. Ha csak officet használsz akkor talán még igen, de akkor ne is vegyél újat mert minek? Tudod használni, pontosan ugyanazt tudja mint amikor megvetted. Viszont egy mostani közép gép HD videót képes vágni, realtim számol a szoftver szintetizátor rengeteg szólamot. Ezt a régi gép nem tudja.

"A régi pedig használhatatlanná válik, mert a szoftverek elavulnak, nem foltozzák a sebezhetőségeit, új szabványokat vezetnek be, amelyeket a régi szoftverek nem tudnak támogatni."

Te elvárnád, hogy a te 15 éves szoftveredet foltozgassák még mindig ingyen? (pénzért meg többe kerülne mintha kidobod és veszel újat). Van egy racionális támogatási stratégia. Tíz éves oprendszer is a támogatott oprendszerek között van mégis hőzöngsz. Ezt nem érzem jogosnak.

"Tehát az embernek mindig váltania kell, pedig valójában nincs értelme."

NEM! Nem kell! Ha megvettél tíz évvel ezelőtt egy gépet egy feladatra, az a gép nem lett butább, pontosan ugyanazt tudja mint tíz évvel ezelőtt. Az meg ne legyen már olyan nagy gond, hogy ha újabb dolgokat akarsz csinálni ahhoz hardvert is kelljen fejleszteni...

"Több erőforrás maradna hasznos dolgok fejlesztésére. Nem kellene minden évben egy kicsit jobb processzort kiadni, elég lenne ha 10-20 évente gyártanának le tömegesen egy újabb generációt."

Igen és ezt te találod ki vagy ki? Elhiszem, hogy neked kényelmes, de rengeteg olyan terület van ahol egy kicsi plusz teljesítmény maga a megváltás. Velük mi lesz? Nem azért gyártják a procikat mert muszály hanem mert el tudják adni, és azért tudják eladni mert megveszik, és azért veszik meg mert KELL!
  • hdo
    30, azaz harminc ezer forint!

http://ipon.hu/webshop/product/microsoft_windows_7_home_premium_64bit_magyar_oem/128057

És ez az OEM, ami alaplaphoz van kötve, cseréled és vehetsz új windowst! A dobozos 54-67 ezer forintig bármennyibe kerülhet!
  • hdo
    "- rosszabb kialakított felhasználói rendszer az XP-hez képest. Érthetetlen helyeken és rendszerezéssel találtam meg a szükséges dolgokat."

Végre normális helyre pakolták a dolgokat!

"- a kinézett beállítása borzalmas volt. Nem is tudtam teljes mértékben a jól bevált XP stílust visszahozni. MSN régebbi verzióját kellett felrakni, az új nagyon szar volt. A tálca jobb részében az értesítő gombok vagy mi között nem volt az msn jele, hanem a tálca közepén helyezkedett csak el."

Start menüre jobb klikk, tulajdonságok, kis ikonok használata, alatta kettővel a lenyíló menüben kiválasztod hogy soha ne csoportosítsa a gombokat ... tessék lássék, "klasszikus" tálca! Az msn meg azért helyezkedik el a "tálca közepén", mert ha nem vetted volna észre, Windows 7-ben van olyan hogy jumplist, rákattintasz a gombra a tálcán jobb egérgombbal, és msn-ben például így pillalatok alatt ki tudsz jelentkezni, vagy átállítani a státuszodat stb.! Nem kell? Megkeresed a Program Files mappádban az msn-t, jobb egérgomb, kompatibilitás, windows xp sp3 ... ennyi, értesítési területen lesz! Windows 7 megalkuvás nélkül testreszabható olyan mértékben, hogy maximálisan igaz rá a "nincs lehetetlen csak tehetetlen" mondás!

"- XP-hez képest nagyon kevés új funkciót láttam felhasználói szemmel. Annyira hasonlít az XP-hez, elég a Sajátgép tulajdonságát megnézni példaként. Nem értem mit csináltak, nagyon kevés újdonságot fedeztem fel."

HEEEEEE?
  • senki687
    Mégis ki mondta, hogy win95-öt használj? Úgy veszem észre, teljesen mindegy, hogy mit írok, sorozatban olyan állításokat tulajdonítasz nekem, amit nem állítottam.
  • senki687
    Nem tettem. De nem is állítottam olyat, hogy tettem volna. Szerintem nem is lehet ezeket feltenni, amiket irsz, mert ez is az üzletpolitika része, bár nem kizárt, hogy egy fanatikus ezt is megoldja. Nem fejlesztik ki a szükséges driver-t hozzá. (Az XP viszont még felmegy egy mai gépre és egy Win98 is felmegy egy régi gépre, amivel a trend láthatóvá válik. De nem kell leragadni az összehasonlításban az operációs rendszereknél, a felhasználói programok újabb és régebbi változatai is ugyan ezt a trendet mutatják.)

Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a fejlődést kritizálom. Nekem az a bajom ezzel, hogy bármikor vesz az ember egy középkategóriás gépet, annak a használata semmivel sem lesz gyorsabb, mint az elődjéé. A régi pedig használhatatlanná válik, mert a szoftverek elavulnak, nem foltozzák a sebezhetőségeit, új szabványokat vezetnek be, amelyeket a régi szoftverek nem tudnak támogatni. Tehát az embernek mindig váltania kell, pedig valójában nincs értelme. Megfelelően fejlesztett programok esetében lényegesen kevesebb elektronikai szemetet termelne az emberiség. Több erőforrás maradna hasznos dolgok fejlesztésére. Nem kellene minden évben egy kicsit jobb processzort kiadni, elég lenne ha 10-20 évente gyártanának le tömegesen egy újabb generációt. Akkor hosszabb távon is élhető maradna az élet a Földön, mert energia és nyersanyagmegtakarítást jelentene, miközben megfelelő szoftverekkel felszerelve nem kellene lemondani semmi fontos dologról.
  • narumon
    "Pénzlehúzás az, amit most csinálnak és ettől az én szememben nem lesznek jobbak. A frissítések miatt elkérnek mondjuk évi 10 ezer forintot, lehet hogy majdnem mindenki élne vele."

Nebassz. Évente kifizetne 10e forintot amikor most 4 évente nem képest kifizetni 20e forintot? Ezt most nem gondoltad komolyan ugye?

"Egy rendszer talán 50 ezer forint és ha 2 évente cserélnek az emberek rendszert, akkor évi 25 ezer forint."

El vagy tájolva az árakkal; egy windows 7 home premium hoszonpárezer forint.

"miközben egy előfizetési rendszerhez szokott felhasználó az interneten keresztül egy jó tájékoztatást kapna arról, hogy továbbra is megéri meghosszabbítani."

Csak mellékesen súgok, hogy az MS jelenleg is kínál előfizetéses rendszert, persze nem home józsinak de a cégek nagyrésze ilyen rendszerben van most is.

"Csak lehet, hogy a Microsoft besülne, mert nem tudna ráhangolódni a felhasználó igényeire és a felhasználókat szolgálni."

Hát azért nem véletlen tart ott a piacon mert olyan hülyék.

"Inkább a Microsoft diktál mindent és csak annyi mindent épít be az új rendszerbe, ami pont elég ahhoz, hogy vigyék, mint a cukrot."

Én azt látom, hogy a leírásod alapján még az árakkal és a terméktámogatással sem vagy tisztában, és felvázoltál egy lényegesen rosszabb konstrukciót mint amit az MS jelenleg is kínál :) Brávó.
    Az XP és a Vista még támogatott oprendszer ami azt jelenti, hogy a tulajok megkapják a legújabb frissítéseket is rá. Az azonban nem úgy megy, hogy ami amúgy sincs benne a rendszeredbe azt magy egy updattel beleteszik...
  • Major
    Ez a hivatalos minimum. Azt hiszem megelőlegezhetem bármelyik cégnek, van olyan gépparkjuk, hogy el tud futtatni legalább egy Office 2003-at, vagy egy LibreOffice-t.
  • narumon
    "Remélem, legalább sok pénzed van, mert az eszed nem a húzóágazatod.."

No erre nem mondok semmit. Ez már parasztkodás.

A többi fejtegetésre sem, mert kitaláltál valamit és azt mantrázod.
    Szerintem:

V3>V4>V1>V2

Ettől azonban nem lettünk okosabbak, mert nincs megtiltva, hogy a mostani gépemen Win95.öt használjak, de már a legeléjén is azzal kezdtem, hogy a win7 az eddigi legjobb oprendszer akkor meg minek használjak rosszabbat?
  • WeAreMany
    Kedves Major, logikai hibádat nem javítottad, majd érveket kérsz tőlem, holott te sem adtál. De okés tessék:

Fedora 16 Gépigény
    A 400MHz or faster processor
    Legalább 768 MB memória (RAM), 1 GB ajánlott a legjobb teljesítményért
    Legalább 10 GB merevlemez tárhely (csak a telepítéshez szükséges)
  • Major
    Meg lehet közelíteni egy kis Információ gazdaságtan felül is a kérdést. Ha most veszek 150E Ft-ért egy laptopot, annak az ára, jó ha egy év múlva a felét éri. De, ha 1 év múlva nézek szintén 150E Ft-ért egy új laptopot, akkor sokkal jobb(2x, 3x jobb) laptopot tudok venni, mint egy évvel ezelőtt.

Amelyik ágazatban gyorsabban cserélődnek a termékek az a szegmens gyorsabban fejlődik.

Erre van egy jó idézetem is:

"If the automobile industry advanced as rapidly as the semiconductor industry, a Rolls-Royce would get half a million miles per gallon, and it would be cheaper to throw it away than to park it.“
    (Gordon Moore, 1998)
  • Magiszter
    Csak puszta kíváncsiságból: Hogy tettél te Új gépre Win95-öt? Sőt tudok jobbat is kérdezni: Hogy tettél régi gépre Win7-et? Nem kötekedés, tényleg érdekel. Mert a relációs feladványodból azt szűrtem le így józan paraszti ésszel hogy minden permutációját elvégezted a kérdésnek.

Illetve ha csak Vista-t próbáltál... nos azt még az MS is ganénak titulálta, próbáld a win7-et.

A másik meg hogy hasonlítsd össze a Win95 és a Win7 méretét. 10mb-al gyorsabban lehet dolgozni mint 10 gb-al. Kicsit több szolgáltatás, biztonsági megoldás van az új rendszerbe mint egy 95-be. Próbálj rádugni egy mai nyomtatót a 95-ös gépre... jah hogy USB sincs rajta? Ez is öszeesküvés, hiszen az LPT port is elég volt. Vagy menj fel vele Wifi-n... izé... azt se ismeri. De a WiFi is csak egy népbutító újítás volt. Semmi gyakorlati haszna nincs.

Igazából nem is értem az emberek egy része miért használ áramot. Gyertya jobb volt, vagy TV-t, a helyett hogy olvasna, vagy mosógépet, hisz ott a patak...stb...

Neander-völgyiek az interneten. Kicsit paradox nem? :)
  • senki687
    Remélem, nem hiszed el ezeket a nevetségesen alacsony gépigényeket az Office-kra vonatkozóan. Ilyen gépeken emberkinzás ezeket futtatni.
  • atomjani
    Ha az új gépen is elmegy a régi rendszer, akkor minek kell új rendszert gyártani? Az új hardvert támogató driverek felrakása nem egy nagy dolog. Ahelyett, hogy mindig új rendszereket adnának ki, lehetne a régi rendszert is fejleszteni.
    Pénzlehúzás az, amit most csinálnak és ettől az én szememben nem lesznek jobbak. A frissítések miatt elkérnek mondjuk évi 10 ezer forintot, lehet hogy majdnem mindenki élne vele. Ahogy lehet látni, váltani nem nagyon akarnak sokan és csak fölöslegesen csinálnak plusz munkát. Egy rendszer talán 50 ezer forint és ha 2 évente cserélnek az emberek rendszert, akkor évi 25 ezer forint. Ehhez az emberek 50 százaléka kell, hogy cserélje évente a rendszert. Ha mondjuk az emberek 20 százaléka teszi ezt, akkor a 10 ezer forintos előfizetési éves díjjal is jól járnak. Ha picivel többet kérnek, akkor talán jobban is járna a Microsoft. Sőt biztosan, mert az új rendszerre komoly marketing és egyéb költség is elmegy, miközben egy előfizetési rendszerhez szokott felhasználó az interneten keresztül egy jó tájékoztatást kapna arról, hogy továbbra is megéri meghosszabbítani. Csak lehet, hogy a Microsoft besülne, mert nem tudna ráhangolódni a felhasználó igényeire és a felhasználókat szolgálni. Inkább a Microsoft diktál mindent és csak annyi mindent épít be az új rendszerbe, ami pont elég ahhoz, hogy vigyék, mint a cukrot.
  • senki687
    Remélem, legalább sok pénzed van, mert az eszed nem a húzóágazatod...
    Megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy egy szellemi fogyatékos is megértse. Figyelj! És olvass! Egyszerre!

Régi gép + régi szoftver sebessége = V1
    Régi gép + új szoftver sebessége = V2
    Új gép + régi szoftver sebessége = V3
    Új gép + új szoftver sebessége = V4

Most figyeld a relációkat:
    V3 > V1 > V2
    V3 > V4 > V2

Viszont ez az egyenlőtlenség rendszer nem mond semmit a V1 és V4 közötti arányról. Azt viszont mutatja, hogy egy kis igazítással az új oprendszerek hardverigényének kis mértékű csökkentésével lényegesen emberbarátabb rendszereket lehetne alkotni.

A V1 és
  • Major
    Ne haragudj, de egy -100 as hasznosságú hozzászólótól nem is várhatunk mást :) Trollkodni, lehet. Jöhetnek az érvek.
  • Magiszter
    Ez szép írás volt
  • WeAreMany
    Egyre jobbak vagytok :-)

"rendes szakmai érv nélkül nem igazán állják meg a helyüket"
    És bemásolsz egy microsoft által kiadott gépigény doksit :-))))
    Gyakorlatilag egy gyönyörű logikai hibába futottál bele és fogalmad sincs róla :-)
  • Major
    Igazából teljesen felesleges, itt olyan emberekkel vitába szállni, akiket az épeszű józan érvek sem győznek meg. Lehet, jó szakmai vitákat folytatni, úgy hogy mind a két vagy több fél jártas a maga szakterületén. De, most 2012-ben arról témázni, hogy az XP mennyire jó rendszer és mennyire gonosz a kapitalista világ nem tudom, hogy mennyire helyén való itt az SG fórumon. Akinek nem tetszik valami, az menjen tüntetni, vagy égessen zászlót vagy bánom is én :)
  • Major
    Teljesen belemész olyan dolgokba, amik rendes szakmai érv nélkül nem igazán állják meg a helyüket.

1.
    Az, hogy egyes cégek mibe kérik a dokumentumokat az teljesen ő szuverén joguk. Az x-es (xml) alapú dokumentumtípusoknak nagyon sok előnyük van, de tényleg olvass utána. Megsúgom az ingyenes megoldások is feltudják dolgozni pl. Libre Office

2. Tényleg hatalmas a gépigény kell egy-egy office kiszolgáláshoz:

Office 2003
    --------------
    Computer and processor
    233 MHz
    Memory (RAM)
    128 MB
    Hard disk
    400 MB
    Display
    800 × 600

Office 2007
    --------------
    Computer and processor
    500 MHz
    Memory (RAM)
    256 MB
    Hard disk
    2 GB
    Display
    1024*768

Office 2010
    --------------
    Computer and processor
    500 MHz
    Memory (RAM)
    256 MB
    Hard disk
    3 GB
    Display
    1024*568

3. Ha használtál PhotoShop-ot akkor tudhatnád, hogy az új verziók szinte csak kényelmi szolgáltatásokat vezettek be, sok extra fícsörrel. Nem vagy rákényszerítve, ha neked elég egy CS3 avval is nagyszerűen megtudod csinálni a feladataidat.

4. Böngészőcsere. Mint minden más ez is fejlődik hardveres gyorsítás, webgl, HD. Ezeket nem fogod elfuttatni egy Netscape Navigator-ral.

5. Kötelező gépcsere, ami nem kötelező. MS nem egy jótékony szervezet, ha nem tetszik az üzletpolitikájuk használhatsz más alternatívákat is. Nyugodtan vegyél elő egy 286-os gépet és dos alol is netezhetsz, vagy az már még sem annyira jó?

Őszintén, ha minden elfutna egy mondjuk egy p4-es gépen, akkor hol maradna fejlődés? Belegondoltál abba, hogy amikor a processzorgyártók felhúznak egy új és kisebb csíkszélességgel készült technológiát, az mi pénzbe kerül egy ilyen gyártósor létrehozása? Ha nem vásárolná meg senki, akkor marhára nem érné meg belefektetni időt, pénzt és energiát.

Ha nem tetszik a kapitalizmus és a világ jelenlegi állása, nem biztos, hogy ez a megfelelő fórum ezeknek a dolgoknak a kinyilatkoztatására.
  • narumon
    "Peig mint a példa mutatja, ha az aktuálisan elterjedt gépek erőforrásaira lennének tervezve az oprendszerek és felhasználói programok, akkor mindenki elégedett lenne a gépével."

Pedig legtöbbször arra van... csak nem magyar átlag gépekre.
  • senki687
    Azt olvastam valahol, hogy a Linux párhuzamos telepítését csak az OEM változatú Windows 8 gátolja. Nem tudom, hogy így van-e, de ha igen, akkor ez a linux <-> Windows 8 közötti összeférhetetlenség csak felfújt dolog lenne.

Atomjani hozzászólásával teljesen egyet értek és egyáltalán nem találom beszűkült látásmódnak.
  • narumon
    "Narumon. De kényszerítenek, csak nem úgy, ahogy gondolod. Egyes cégek már DOCX formátumban kérik az új dokumentumot."

Nem kényszerítenek, te akarsz nekik megfelelni. Egyébként nekem is vannak minimum elvárásaim, hogy miben kérek egy egy anyagot a grafikustól. Az nem érdekel, hogy oldja meg de nem is erről volt szó hanem magán gépekről. Munka az teljesen más, szinte nincs olyan meló amihez ne kellene mindig újabb és újabb technika, hogy a megrendelő igényét ki tudd elégíteni. Ebbe beletartozik az informatika, de mondhatnám az újabb tipusú emelődarut, a kotróautót, a modernebb szövőgépet vagy bármit.

"Ott van maga a böngésző is. Aki internet világában él és a weboldalakat mindig jól akarja használni, akkor az elavult böngészőket le kell cserélni a nagyobb erőforrást igénylő böngészőre, hogy jól kezelje a weboldalakat. "

Ez az egy azért nem igaz. Egy normális XP-s gépen kényelmesen lehet böngészni még most is, legfeljebb a flasht kell legyilkolni de az nekem a Corei5.ön is tiltva van.

"Ügyes módon a cégek diktálnak és manipulálnak bennünket."

Addig amíg hagyod. Viszont ide nem tartozik ide a munkagép az egy teljesen más dolog, nem szerencsés idekeverni.
  • narumon
    "Ha neked teljesen természetes, hogy egy 15 éves konfiguráció gyorsabb működésre képes, mint egy 5 éves, és nem csak természetes, de szerinted így a normális, akkor nincs miről beszélnünk."

Node ez akkora baromság, hogy még te sem hiszed el. Az a 15 éves szoftver egy 13 éves hardveren gyorsabban megy mint egy 4 éves szoftver az 5 éves hardveren?
    Rakd fel azt a 15 éves szoftvert egy mosatni gépre és észreveszed hogy jééé csak gyorsabb a mai konfig. Komolyan nem is értem mit akarsz írni.
  • senki687
    Igen, többet nyújtanak a mostani rendszerek. De úgy érzem, nem a felhasználók számára megfelelő arányt alaklmazzák az erőforrásigény és a teljesítmény terén. Illetve kifejezetten saját maguk számára találták el a megfelelőt. A jelenlegi felállás szerint aki gyors működésre vágyik, az vagy sokat költ a hardverre, vagy megelégszik a régebbi szoftverekkel. Ez nagyon jó a cégnek, mert így mindenki elégedetlen lesz az aktuális konfigurációjával és vásárol. Még a trendet is sajátjának érzi a felhasználók többsége. Peig mint a példa mutatja, ha az aktuálisan elterjedt gépek erőforrásaira lennének tervezve az oprendszerek és felhasználói programok, akkor mindenki elégedett lenne a gépével. Természetesen ekkor senki sem akarna új gépet és új programokat vásárolni. Szóval ennek így kell működnie. De felhasználói szemmel ez így szar megoldás.