Megjelent a Windows 8 hardverkövetelménye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
mivel a cégünk eléggé nagy ezért az MS még support-ál minket akár javításokkal is, de 2012-ben már nem. Ezért kell a csere. Ez ilyen. Okés, eljárt felette az idõ, de speciel sok ember nem azért cseréli mert eljárt felette az idõ, hanem mert az új alkamazások meg sem fognak mozdúlni a gépén.
És ha öreg a vas? Akkor már dobjam is ki? Miért? Azért mert már nincs támogatva az op. rendszer. A vas tökéletes, és a vállalati környezetnek is 100%-ban megfelelt.
megjegyzem: sok IT-s már nyomja a vezetõség felé, hogy akkor inkább már a linux vagy BSD, azok még mindíg jobbak, a usernak hót mindegy mivel találkozik, különben is az domino/mikado rendszerek csak klienssel érhetõek el (mindegy mi az op) a Citrix rendszer alatt meg úgy is Windows környezet fogadja a usert megint csak mindegy, hogy mi az op. rendszer. Viszont nagyságrenddel olcsóbb lenne a dolog, most kb. fél millió eruóval 😊
majd meglássuk mi lesz. Addíg meg lehet szoktatni magam a gondolathoz, hogy jön a win7
Az én Android 2.1-es készülékem meg perpill most foglal 121 mega ramot! 😄
Totálisan felesleges huszárkodni 2 oprendszer memóriafoglalásának a különbségével, ha egyáltalán nincs semmi közös programkód amit futtatn(i tudn)a! 😄
Tényleg jókat nevetek rajtatok :-)
Persze majdnem... csak egy pc ramja kb úgy 10x-20x-30x(egy alap DDR3 20 gigabyte/sec fölött van, a legjobbak meg 30 közelében) ilyen gyors(hogy jön ide az ipad?)... de majdnem tényleg 😊
Aztán mert szar a vindóz, vegyek ssd-t(vehetnék, de szar lassú még mindig) amikor fillérekért ott van a legalább 10x gyorsabb. Hát peeeersze.
Ez amit most összehoztál igazán fájdalmas volt, komolyan tényleg túlszárnyalod dzson-t és arrakistort is.
Tudod hogy hívják amit most összehánytál? igazi iqlight favágó módszer, avagy lõjjünk ágyúval a szúnyogra(persze úgy hogy nem is találjuk el 😄).
De most komolyan. Te most hülyéskedsz ezen a fórumon, vagy tényleg ennyire sötét vagy? 😄
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Bármennyire nem látod, igenis megvan az a tendencia, hogy visszafele minél újabb egy oprendszer, annál kompatibilisebb!!!
Persze nem kell 10-15 éves gépeket a win7 alá rakni, DE amin a Win7 elmegy azon kötelessége a Win8-nak jobban/gyorsabban és megbízhatóbban futni. Ez lenne a fejlõdés. De sajna nem ez van, hanem az, hogy vegyél egy picivel erõsebb vasat és akkor frankó lesz.
Az meg, hogy melyik alkalmazás mennyi memóriát zabál nem windows hiba, hanem az adott alkalmazás programozójáé. Természetesen az sem járja, hogy gigabájtokról beszélgetünk és még csak a rendszer megy.
Lejjebb valaki említette a célorientált dolgokat: minden op-ot a maga helyén kell haszálni. Ezzel én is így vagyok. Ja kérem a PC dolog az már csak ilyen. Gondolom akik ezt nem értik azok egy sportautóval mennek terepezni és fordítva... Én speciel elfeljetettem eladni/kidobni a régi gépeimet ezért gyk. minden op.rendszerem a neki való vason fut hiba és akadás nélkûl. Természetesen en sem akarok többet mint amit tudnak, ezért pl. a windows elsõsroban játékra a linux elsõsorban meg munkára/netre van használva. A DOS/Win95/98SE meg ha rámtõr a nosztalgia. De nem akarok 98-as játékok XP alatt futtatni mert úgy sem fog menni 95%-ban. Sõt: egy DOS-os játék nagyobb valszínûséggel indúl el 95/98 alatt mind ez utóbbikra írta játék XP alatt...
Továbbá (és ez már kicsit off): arra arcolni, hogy xy-nak van valamilye ami jobb meg drágább és ezért megy neki minden, yx-nek meg nincs és ezért õ csóró... Hát gyerekek tudjátok... Szánalmas érveket olvastam itt.
284MiB használt Ram.
Ismétlem:
RAM: 750MiB
Swap: 36KiB
A szoftvergyártó mondja meg a hardvergyártóknak, hogy mit gyárthatnak. 😄 (Jó, picit ferdítettem, de nem sokat.)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
jopar eve annak amikor erdekelt a page file nagysaga, talan az a baj hogy szegeny vagy es nem telik normalis gepre, csak lomisra, viszont erre nem az a megoldas hogy szidod a windowst, hanem az hogy elmesz egyetemre tanulsz mint atom , es utana lesz majd penzed megvenni a jo hardvert
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Linuxnál meg lazán beállíthatod egy értékkel hogy az is csesztesse a "page filet" (swapet), vagy csak akkor nyúljon hozzá ha egy bit ram nem maradt üresen.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ugyanmár gyerekek! Legalább annyi fáradtságot vegyél, hogy megnézed egy HDD specifikációit és összehasonlítod egy SSD-vel, mielõtt ekkora baromságokat írsz.
A Microsoft meg lepaktált a Kingston-nal meg az OCZ vel, hogy az SSD-jük gyorsabb legyen olyan óriásokat mint a Seagate meg a Western Digital meg kihagytak a buliból. Húha nem semmi... komolyan mondom ez már szánalmas...
De nem is erre vetted anno a gépet. (Egyébként meglepõdnék, ha egy mérsékelt gépen (amin elfut a Win XP normálisan) nem tudnád megoldani ezt a feladatot pl.
"De pl. ha már kimerészkedsz az internetre és nem megy a HTML5-el készült oldal, akkor már kénytelen leszel böngészõt cserélni, stb. Ismét nõ az erõforrásigény, dobhatod ki a géped."
Akkor nekem különlegesek az ismerõseim. Lentebb már írtam, hogy barátom csak netre használja a gépét, egy kutya közönséges Barton magos AMD, és teljesen jól elvan vele, egy chromeot is tökéletesen futtat.
"Való igaz. És ez a gép miért nem tud egy nyavajás programot csúcskategória alatt is normális sebességgel mûködtetni? Ahhoz, hogy rákattintok és bejön a program 1-2 másodperc alatt, ahhoz muszáj SSD-t venni, miközben egy P1-es tudja a tetü lassú HDD mellett is, a mai 30-60 MB/s-os olvasási sebességû HDD-k a mai programok mellett nem tudják."
Ez pont azért van mert a HDD-knek fizikai korlátjuk van, azaz a most megvett HDD az adott feladat szempontjából (gyors program megnyitás) nem gyorsabb lényegesen mint a régid. Ha itt modern akarsz lenni akkor a régi HDD alternatívája nem az új HDD hanem bizony az SSD. Ez ellen hiába tiltakozol.
"Azt kellene megértened, hogy a számítógépre nem lehet úgy gondolni, mint a külvilágtól elzárt eszközre. Semmire sem fogod tudni használni a régi géped, ha nincs megoldva a külvilággal való kommunikáció, ami kompatibilitás hiányában elvész. Tehát muszáj együtt fejlesztened a géped a többiekkel a szoftverek miatt, ami maga után vonja a hardveres fejlesztést."
Ugyanmár, ott a fenti példa, vagy tatám esete, akinek vettem egy használt Celeron 1500-as gépet 4GB RAM-mal, LCD monitorral 25e forintért. Ponotsan tökéletes azokra a dolgokra (email, netezés, szövegszerkesztés) amire õ használja. Nem kellett hozzá százezrekért gépet venni, és gyanítom ez még évekig ki is szolgálja.
"Az emberek többsége szöveget szerkeszt, nyomtat, zenét hallgat, filmet néz, internezetik. Szokták mondani, hogy ehhez nem kell erõs gép. De bizony kell, mert a szoftverek megkívánják."
Erre elég egy kicsi gép is. Jaaa, hogy te HD videot akarsz nézni akkor bizony fejlesztened kell, és nem a szoftverek miatt, hanem mert basszus az a hardver képtelen ellátni azt a feladatot amire használni szeretnéd. De ez nem informatika ez a világon mindennel így van. Szeretnél a trabanttal 180-al menni? Nem fog sikerülni.
"Holott egy kis 400 Hz-es vacak chip-bõl barkácsoltak már HD filmet lejátszó masinát, akkor egy 10 éves gépnek ez ne legyen már probléma."
Úgy látom, hogy te nagyon nem értesz a technikához. Az, hogy mi hány Mhz-es az ég világon semmit nem jelent. 300Mhz célprocesszor van az én HD mûholdvevõmben, de ettõl függetlenül ha te egy PII-300Mhz, de legyen 600Mhz írsz egy olyan programot ami viszi a fullHD-t a világ összes hardver és szoftverfejleszõ cége tárt karokkal fog várni álom fizetésekért és még a Guiness rekordok könyvébe is bekerülsz, ez garantált.
"Például egy szimuláció esetében igen. De erre speciális gépeket használnak. A többségnek azért kinlódás, mert a programok nem a rendelkezésre álló hardvereknek megfelelõen van megírva, hanem mindig felé mennek."
Én sokat utazok és videózok. Nekem jól jön, hogy meg tudom kényelmesen és gyorsan vágni a HD videokat. Unalmamban néha zenét szerkesztek, ezt egy régi gépen nem tudtam ilyen módon és minõségben megtenni. Nincs csúcsprocesszorom hiszen senki nem kényszerített, hogy vegyek egyet. Egy Corei5-2500K CPU-m van, mert ez jó azokhoz a feladatokhoz amikre nekem kell. Gyanítom évekig elég is lenne.
"A feladatok jórészét 10 éves géppel is kényelmesen, a mainál sokkal gyorsabban is meg lehetne oldani, de ez nem érdeke a befolyásos cégeknek."
Vannak azért független szoftver fejlesztõk, nézegesd az ö termékeiket. Ja, hogy azok még annyira sem mennek jól? micsoda összeesküvés.
Reálisan, egy bizonyos mértékig megéri optimalizálni a programokat, de amikor 1-2% teljesítmény kifacsarása már hónapokat vesz igénybe az már nem ez a kategória, és te sem lennél elõrébb azzal az 1-2%-al.
"A többiek jogos erõforrásigényeit pedig ki lehetne elégíteni pl. felhõs megoldásokkal."
Ezt most nyomják is, majd meglátjuk mit hoz a jövõ. Az én feladataimra egyelõre nagyon nem jó a felhõ, de léteznek olyan feladatok ahova igen. Ott használják is.
A 30 oldalas docx-ekkel sem volt probléma a jpeg fejlécekkel, táblázatokkal stb.
Másképp kérdem: egy fõablakhoz partnerlistával minek kell 110+ akárhány mega page fájl? MINEK?
Szórakozásból paint-be elkezdtem pár vonalat behúzni, és rögtön 150mega...
Tõlem foglalhatja a memóriát, meg kímélheti a HDD-t tegye azt. De azért kíváncsi volnék egy ilyen primitív programnál mint egy paint mi vagy mik azok amihez legalább 150mega memória kell...
Ezek szerint nem próbáltad. Napi szinten használom az Office-t már régóta. A munkahelyen váltottak új Office-ra, de nem egyszerre. Ezért átmenetileg az általad belinkelt módszerrel tették alkalmassá a gépeket az új formátum kezelésére. 1-2 oldalas dokumentumok esetén, illetve párszáz soros Exceltáblák esetén rendben mûködött, de a nagyobb darab dokumentumok alatt kifagyott mind a Word, mind az Excel. Munkára használhatatlan volt.
Firefox 9, 5 tab 1 youtube, Office Writer, Calc, Skype, Pidgin, Gauke terminál,
Gnome Compizzal 5 desktop, 2 napos uptime.
759MB...
Az állításod azon a téves feltételezésen alapul, hogy ha nincs tömeggyártás, akkor nincs fejlõdés. Ha nem adnak ki x millió db chip-et, csak elérik, hogy le tudnák gyártani és nem gyárják le, hanem tovább lépnek és tovább fejlesztenek, akkor így chip-generációkat lehetne kihagyni, ezáltal óriási mennyiségû földi erõforrást lehetne megtakarítani az utókor számára. Nem termelne a világ egy halom felesleges szemetet. Az unokáidnak is kell még valahol élnie, nem? Minek akár 2-3 szoros teljesítményû chip-eket gyártani? Adják ki akkor, amikor már lényeges a különbség. Ez nem fogja vissza a fejlõdést. A fejlesztés olcsóbb is lenne, mivel nem kellene tömegével le is gyártani hozzá. Csak szabályozni kellene az egész világnak összefogva.
Fel nem tudom fogni miért vesz valaki azért 8-16-32-64 giga ramokat, hogy utána azért sírjon a szája miért eszik többet egy program! 😄
Tippelj hany gigas....Most mar 1.98 Gb ebben pedig benne van mar a skype, az ati marhasagai, a chrome (most mar 8 ablakkal) es az EVE online jatek is...
2 szó:
page file
minél több RAM-od van, annál kevesebbet használja ... te is menj már el valamerre senki 687-tel megtanulni mi az a PC!!!
Egyébként hány gigás is a géped?
1,5-1,7 körül játszott 4gigán,
2-2,2 körül játszik 8 gigán.
Sztem marhára nem mind1 mennyi a RAM...
De egy dolgot nem értek, például az MSN, egy idõbe szarakodott és néztem mennyit fogyaszt.
4gigás RAM-nál evett a fõablak 80megát.
8gigás RAM-nál eszik most 110megát.
Légy oly szíves magyarázd el a különbség okát, mert nekem magas hogy pont ugyanazt raktam fel ugyanúgy a gépre, ugyanavval a windowsal, és hogy lássak egy partnerlistát miért kell 30megával többet foglalnia az új gépen?
Ja és csak magát az msn-t +plus, semmi egyebet.
Tudom majd jól le balf*szozol de lesz*rom.
Csak én már vettem új gépet játék miatt, pont az ezelõttit, mert a kedves developer elbaszott egy update-t és onnantól elkezdett akadni/szarakodni, elõtte ment évekig gond nélkül csak egyik napról másikra belassult, és úgy maradt... természetesen a látvány semmit nem változott. Raktam rá új windowst új drivert, mindent és nem segített.
Most azért vettem új gépet mert megtehettem jól ment a játék elõtte is, és hozza is azt a gyorsulást játékban amit elvártam a géptõl. De a windows az betöltéskor csigább, és ne gyere nekem az SSD-vel, hogy fényévekkel jobb, mert a játékdologból kiindulva simán el tudok képzelni egy olyat hogy nem csak azért lesz látványosan gyorsabb mert az SSD hardveresen jobb, hanem azért is mert HDD-n lehet meg van adva az oprendszernek hogy tököljön egy kicsit, ezzel késztetve az SSD-re váltást, ha már az ipse tudott venni komplett gépet, vegyen akkor SSD-t is mit számít már az a pár tízezer HUF neki.
Tessék:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=3
Most pedig fejezd már be a hozzá nem értõ picsogó rinyádat, mert kurvára idegesítõ!
Talán mert nem tudod továbbszerkeszteni az új formában kapott dokumentumokat. Esetleg még olvasásra sem tudod megnyitni.
"Tudod használni, pontosan ugyanazt tudja mint amikor megvetted."
Persze, ha elszeparálod magad a külvilágtól, akkor pontosan ugyan úgy mûködik. De pl. ha már kimerészkedsz az internetre és nem megy a HTML5-el készült oldal, akkor már kénytelen leszel böngészõt cserélni, stb. Ismét nõ az erõforrásigény, dobhatod ki a géped.
"Viszont egy mostani közép gép HD videót képes vágni, realtim számol a szoftver szintetizátor rengeteg szólamot. Ezt a régi gép nem tudja."
Való igaz. És ez a gép miért nem tud egy nyavajás programot csúcskategória alatt is normális sebességgel mûködtetni? Ahhoz, hogy rákattintok és bejön a program 1-2 másodperc alatt, ahhoz muszáj SSD-t venni, miközben egy P1-es tudja a tetü lassú HDD mellett is, a mai 30-60 MB/s-os olvasási sebességû HDD-k a mai programok mellett nem tudják. Nyilván mert sokszorosára nõtt és lényegesen több adatot kell beolvasnia, de miért nem a teljesítményhez vannak mérve az erõforrásigények? Nyilván üzletpolitikai okokból.
"Te elvárnád, hogy a te 15 éves szoftveredet foltozgassák még mindig ingyen?"
Ez pillanatnyilag nem lényeges szempont, nem errõl szól a vita. De erre válaszolva lehet azért pénzt kérni az új rendszerek helyett. Viszont nincs nekem semmi bajom az új rendszerekkel, ha nem viszik túlzásba a tényleges erõforrásigényt. Természetesen a foltozgatás sem tetszene, ha az erõforrásigényt túlzottan növelné, mert attól, mert nem adnak ki új rendszert, a foltok is megnövelhetik. Csak az erõforrásigény miatt panaszkodom.
"(pénzért meg többe kerülne mintha kidobod és veszel újat). Van egy racionális támogatási stratégia. Tíz éves oprendszer is a támogatott oprendszerek között van mégis hõzöngsz. Ezt nem érzem jogosnak."
Nem ezzel van baj, hanem hogy gépestõl kell kidobni.
"NEM! Nem kell! Ha megvettél tíz évvel ezelõtt egy gépet egy feladatra, az a gép nem lett butább, pontosan ugyanazt tudja mint tíz évvel ezelõtt."
Azt kellene megértened, hogy a számítógépre nem lehet úgy gondolni, mint a külvilágtól elzárt eszközre. Semmire sem fogod tudni használni a régi géped, ha nincs megoldva a külvilággal való kommunikáció, ami kompatibilitás hiányában elvész. Tehát muszáj együtt fejlesztened a géped a többiekkel a szoftverek miatt, ami maga után vonja a hardveres fejlesztést.
"Az meg ne legyen már olyan nagy gond, hogy ha újabb dolgokat akarsz csinálni ahhoz hardvert is kelljen fejleszteni..."
Az emberek többsége szöveget szerkeszt, nyomtat, zenét hallgat, filmet néz, internezetik. Szokták mondani, hogy ehhez nem kell erõs gép. De bizony kell, mert a szoftverek megkívánják. Holott egy kis 400 Hz-es vacak chip-bõl barkácsoltak már HD filmet lejátszó masinát, akkor egy 10 éves gépnek ez ne legyen már probléma.
"Igen és ezt te találod ki vagy ki? Elhiszem, hogy neked kényelmes, de rengeteg olyan terület van ahol egy kicsi plusz teljesítmény maga a megváltás."
Például egy szimuláció esetében igen. De erre speciális gépeket használnak. A többségnek azért kinlódás, mert a programok nem a rendelkezésre álló hardvereknek megfelelõen van megírva, hanem mindig felé mennek.
"Velük mi lesz? Nem azért gyártják a procikat mert muszály hanem mert el tudják adni,"
Látod, ez a baj. Csak az számít, hogy el tudják adni. És ezekkel a trükökkel tudják eladni, amirõl vitázunk. A feladatok jórészét 10 éves géppel is kényelmesen, a mainál sokkal gyorsabban is meg lehetne oldani, de ez nem érdeke a befolyásos cégeknek. A többiek jogos erõforrásigényeit pedig ki lehetne elégíteni pl. felhõs megoldásokkal.
"és azért tudják eladni mert megveszik, és azért veszik meg mert KELL!"
Nem! Azért veszik meg, mert mesterségesen generálják rá az igényt.
Szóval 1,7 giga totál kamu a részérõl.
Az biztos is....most tartanank a hol is? Sehol bazzeg...(nem vagyok elajulva idonkent az ugynevezett fejlesztesektol, de ami igaz, az igaz..az elmult 20 evben az IT kibebaszott sokat fejlodott...teged kovetve meg most is koveket pattintanank...)
Nagyon profi lehetsz...nekem 64bites win7, skype, chrome 6 ablakkal, meg 1-2 sitty-sutty progi (nem szamottevo) eszik 1,2 Gb-ot a memoriabol (4 Gb)
De pont ezt próbáljuk elmagyarázni, hogy ez nem így van. Ha csak officet használsz akkor talán még igen, de akkor ne is vegyél újat mert minek? Tudod használni, pontosan ugyanazt tudja mint amikor megvetted. Viszont egy mostani közép gép HD videót képes vágni, realtim számol a szoftver szintetizátor rengeteg szólamot. Ezt a régi gép nem tudja.
"A régi pedig használhatatlanná válik, mert a szoftverek elavulnak, nem foltozzák a sebezhetõségeit, új szabványokat vezetnek be, amelyeket a régi szoftverek nem tudnak támogatni."
Te elvárnád, hogy a te 15 éves szoftveredet foltozgassák még mindig ingyen? (pénzért meg többe kerülne mintha kidobod és veszel újat). Van egy racionális támogatási stratégia. Tíz éves oprendszer is a támogatott oprendszerek között van mégis hõzöngsz. Ezt nem érzem jogosnak.
"Tehát az embernek mindig váltania kell, pedig valójában nincs értelme."
NEM! Nem kell! Ha megvettél tíz évvel ezelõtt egy gépet egy feladatra, az a gép nem lett butább, pontosan ugyanazt tudja mint tíz évvel ezelõtt. Az meg ne legyen már olyan nagy gond, hogy ha újabb dolgokat akarsz csinálni ahhoz hardvert is kelljen fejleszteni...
"Több erõforrás maradna hasznos dolgok fejlesztésére. Nem kellene minden évben egy kicsit jobb processzort kiadni, elég lenne ha 10-20 évente gyártanának le tömegesen egy újabb generációt."
Igen és ezt te találod ki vagy ki? Elhiszem, hogy neked kényelmes, de rengeteg olyan terület van ahol egy kicsi plusz teljesítmény maga a megváltás. Velük mi lesz? Nem azért gyártják a procikat mert muszály hanem mert el tudják adni, és azért tudják eladni mert megveszik, és azért veszik meg mert KELL!
http://ipon.hu/webshop/product/microsoft_windows_7_home_premium_64bit_magyar_oem/128057
És ez az OEM, ami alaplaphoz van kötve, cseréled és vehetsz új windowst! A dobozos 54-67 ezer forintig bármennyibe kerülhet!
Végre normális helyre pakolták a dolgokat!
"- a kinézett beállítása borzalmas volt. Nem is tudtam teljes mértékben a jól bevált XP stílust visszahozni. MSN régebbi verzióját kellett felrakni, az új nagyon szar volt. A tálca jobb részében az értesítõ gombok vagy mi között nem volt az msn jele, hanem a tálca közepén helyezkedett csak el."
Start menüre jobb klikk, tulajdonságok, kis ikonok használata, alatta kettõvel a lenyíló menüben kiválasztod hogy soha ne csoportosítsa a gombokat ... tessék lássék, "klasszikus" tálca! Az msn meg azért helyezkedik el a "tálca közepén", mert ha nem vetted volna észre, Windows 7-ben van olyan hogy jumplist, rákattintasz a gombra a tálcán jobb egérgombbal, és msn-ben például így pillalatok alatt ki tudsz jelentkezni, vagy átállítani a státuszodat stb.! Nem kell? Megkeresed a Program Files mappádban az msn-t, jobb egérgomb, kompatibilitás, windows xp sp3 ... ennyi, értesítési területen lesz! Windows 7 megalkuvás nélkül testreszabható olyan mértékben, hogy maximálisan igaz rá a "nincs lehetetlen csak tehetetlen" mondás!
"- XP-hez képest nagyon kevés új funkciót láttam felhasználói szemmel. Annyira hasonlít az XP-hez, elég a Sajátgép tulajdonságát megnézni példaként. Nem értem mit csináltak, nagyon kevés újdonságot fedeztem fel."
HEEEEEE?