Megjelent a Windows 8 hardverkövetelménye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy meg a memória arra van, hogy használjuk. Minek akarjátok nézegetni, hogy 5%-on van leterhelve örökké?
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Na mind1 nem fogok ebbõl ügyet csinálni, jóval kevesebb a RAM-od úgy látom, nyilván ezt is figyelembe veszi... 30%-ot eszik a tiédbõl, nekem 28% a 8gigából...
Nem mondom azt hogy fos oprendszer de igazán jónak se, betöltés az néha kész katasztrófa, menet közben már jobb. Kíváncsian várom SSD-vel majd mit mûvel.
üdv!
2 perce készült kép 😊
64bit több ramot eszik, és cserébe ugyanolyan nem 10 hanem 4-5éves gépen csigább.
Aztán odahajítottam neki dupla memóriát többek közt, meg jóval erõsebb cuccokat és még attól is lassabb lett. A betöltés mindenképp. Be ne magyarázd már hogy nem értek hozzá...
SSD jah, majd kíváncsi leszek én arra...
Biztosan gyorsabb lesz és nem azért mert annyival gyorsabb egy SSD a HDD-hez képest, hanem esetleg véletlenségbõl úgy van egykét sor beleírva vindóznak, hogy SSD-n sokkal jobban csipkedje magát, mint ahogy a HDD-n teszi ahelyett hogy tehetné, elvégre azoknak is élniük kell valamibõl...
Lásd, szerverek, telefonok (android is linux igen), routerek, tv-k, dvd lejátszók stb stb stb
Hihi! Szóval te minden mûszaki cikket a céltudatosság leghalványabb jele nélkül veszel meg ... értelek, végülis, a porszívót is lehet szexuális segédeszközként használni, hiába jobb rá a mûcunci! 😄
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Legalább rendes adatot írnál már, ha hazudni akarsz
nekem se tetszik az új kinézete és valljuk be hogy az ubuntu direkt desktop felhasználóknak van kitalálva.. magyarul a grafikai része igencsak fontos.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Szóval le kellene már szokni ezekrõl a Windows vs. Linux vitákról, mert jó mindkettõ, csak el kellene döntened, hogy mire akarod használni a saját tulajdonodban levõ kütyüt! 😄
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
egy mai korszeru gepen ami tartalmaz 8 GB ramot, SSD-t a windows 7 -8 hasit mint a villam, akinek nem telik ilyen gepre es 10 eves vackokon kenytelen szamitozni azt nagyon sajnalom, tanulni kell es kesobb vehet maganak barmit
régebbi masinám nagy vonalakba:
Duo8400, 4GB RAM, 8800GTS
Ezen a gépen az XP RAM foglalása, elindulást követõen ha jól emlékszem 600-800mega volt, mindennel felpakolva ami nekem kell rá.
Játékok futottak jól, vegyük ezt az összeállítást 100%-nak.
Ugyanerre a masinára felment a korszerû 64bites win7 és kapásból lefölözött a RAM-ból 1.7gigát... játékteljesítmény 80-90% körül... betöltése is hasonlóan LASSABB.
Még ez a gép megvan bontatlan állapotba(újat vettem) csak teszt kedvéért felrakom teljesen rá az XP-t majd és megméregetem pontosan, de sacc így látom a dolgot.
Na most hogy ne mondja senki hogy "ócskavassal" mit várok, megvettem nagy vonalakban a következõ gépet:
Corei5 2500k, 8GB RAM, 570GTX
Ugyanaz az oprendszer ugyanúgy feltelepítve, már 2.2GB ramot eszik, és a betöltése jóval LASSABB, játékteljesítmény szerencsére gyorsabb 200+% az elõzõ géphez képest...
Tudom most majd jól leszóltok hogy nem értek hozzá, meg minden, a win7-et kábé olyan szinten mûvelem mint anno az XP-t és a kornak megfelelõ elvárásomat sokkal könnyebb volt elérni benne mint most. Szóval érdekes a fejlõdés.
Egyébként miért kéne Windows alatt a megszakításokban turkálni? Netán egy LDT-t is használó jó kis vírust akarsz írni? <#eplus2>#eplus2><#vigyor1>#vigyor1><#idiota>#idiota>
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"
Egyszerû a válasz, hogy miért nem férsz(férhetsz) hozzá, se a memóriacímekhez, se semmi egyébhez, ami a tankönyvbe van... gondold át menni fog...
najó, segítek, példával.
tegyük fel, hogy assembly nyelven neki áll programozni, és olyan memória területen turkálsz, ahol a windows-nak vannak cuccai?
...pontosan, összesz*rja magát jobb esetbe a folyamat, rosszabb esetbe az egész rendszer. ebbõl mi következik? hogy a windows egy instabil f*s, és ezt a picipuha nem akarja, és én se.
Szóval, ha neked ilyenekre van szükséged, akkor lehet linuxozni, ingyenes, és azt csinálsz benne amit akarsz. Ha meg bonyolultnak találod ne használd a megszakítás szót, soha, sehol ... (max kettyintés közbe ... 😄)
Ha neked a registry, a csoportházirend, a _fájlrendszer_, illetve a bootszekvencia meg úgy általában a Windows API az kezelõi felület, akkor igen, csak abban turkálok könyékig! 😄
egyebkent 4 honapja win 8-at hasznalok , azt kell mondanom hogy fasza
Azt látom, hogy felesleges vitatzoni, mert mindenkinek mások az elvárásai és a tapasztalatai. NEM a vita kedvéért írtam le, amit, csak mint egy véleményt.
objektumorientalt gyulolo:XD , ne keseredj el de ez koveti legjobban a valovilag kapcsolatrendszeret, mit szolnal egy funkcionalis programozas nyelvhez
ha buta vagy ismerd fel es tanulj
Itt meg is állítalak. Windows 7-ben ugyanúgy könyékig turkálok mint anno 2001-ben XP alatt, elõzõ rendszerekrõl meg beszélni is felesleges, mert minél régebbiek, annál kevesebb funckióval rendelkeznek, így annál kevesebb a buherálható feature.
[i]"Minél bonyolultabbá válnak a rendszerek, annál kevesebb ember lesz képes (szánja rá az egyre több szükséges idõt), hogy nem csak félhülye sikítozó titkárnõként tudja használni a gépet."[i]
Ismét nem igaz, anyám akinek az szorult magyarázatra hogy a backspace kurzortól balra, delete pedig kurzortól jobbra töröl, sokkal jobban csípi a Windows 7-et mint a Windows XP-t.
"Az, hogy az újabb oprendszerek egyre lassúbbak és körülményesebbek, sajnos tapasztalat."
Lassabb?
ASUS 1005HA netbookomon a Windows 7 Home Premium bootideje 6-7 másodpercet ráver az XP Home-ra.
Körülményesebb?
Start menüben elég beírni a szövegmezõbe, hogy mi a szart akarsz, nem kell menüországban tévelyegni, stb.
Ez egy orbitális hülyeség már meg ne haragudj, természetesen ha az emberfia 10 éves konfigon várja el, hogy a legújabb oprendszer hasítson akkor igaz amit írsz, de egy modern gépen érdemes mindig a legújabb OS-t használni, mert azok aknázzák ki legjobban a rendszerben rejlõ lehetõségeket, ami a sebességre is igen pozitív hatással van.
A körülményességrõl meg annyit, a Windows kezelõfelülete és a telepítés menete is egyre inkább egyszerûsödik...
A DOS-os idõkben én is írtam programokat, amik az akkori gépen mûködtek. A kimenet általában egyszerû textfile volt, vagy a képernyõre (karakteres üzemmódban!) kirakott infó.
Ma, az "objektumorientált" (gyûlölöm) rendszerekben semmiféle belenyúlást nem tudok csinálni.
Minél bonyolultabbá válnak a rendszerek, annál kevesebb ember lesz képes (szánja rá az egyre több szükséges idõt), hogy nem csak félhülye sikítozó titkárnõként tudja használni a gépet.
A W98 nekem jogtisztán megvolt. Az XP már nincs. A Win7 szintén nincs (egyik itthoni gépen az van, a fekete háttér senkit sem zavar, a csicsákat akkkora ívben sz**om le, hogy megkerüli a Holdat).
Az, hogy az újabb oprendszerek egyre lassúbbak és körülményesebbek, sajnos tapasztalat. Én tisztelem azokat, akik jobban értenek a géphez, csak azokat a divatbuzi hülyegyerekeket nem tisztelem, akik mindig mindenbõl a legújabbat akrják, akkor is, ha valójában semmi szükségük sincs rá, csak lehet villogni a hasonló haverok elõtt.
Akinek tényleg szüksége van az újabb oprendszerekre, az rendben van, hogy használja, de õk vannak kevesebben szerintem.
De jó hogy említed, Windows 7-nek valóban jobb kompatibilitási módja van mint az XP-nek, emiatt értelmetlen halgatyó ellenérve a váltáshoz.
Van egy régi mondás: nem kell suszternek lenni ahhoz, hogy érezd hol szorít a cipõ.
a windows a legjobb oprendszer jelenleg a vilagon , ezt az is bizonyitja hogy 90%-os piaci reszesedese van
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Mondd, hogy csak viccelsz! Ha még igaz is lenne, hogy nem fut, nem igaz, hogy egy évtized alatt nem készült program, ami leváltaná!
Az én tapasztalatom az, hogy akárhányszor eddig op.rendszert kellett újítani, mindig csak sz*arabb és még sz**rabb lett! Ez már a DOS v5 óta így van. Most XP-t használok, kényszerbõl, és egy rakás fontos progim nem fut, ami a W98 alatt ment.
Ami fejlõdést lehet tapasztalni, az a hardver fejlõdése! A szoftver csak egyre fosabb, egyre lassúbb, egyre terjengõsebb, és majdnem kiegyenlíti (visszafelé!) a hardver óriási fejlõdését.
Úgyhogy szomorúan várom azt a percet, amikor rádöbbenek, hogy rá vagyok KÉNYSZERÍTVE az újabb és még idegestõbb winfos felrakására!
Sajnos, a Linux nem túl felhasználóbarát, az elõnyeit nem vitatom, a guruk kezében csodákat mûvel, de nem az én kezemben.
MS suxx
"Windows 8 tablets will also have to meet some minimum specs, including 10 GB of free space, a 720p camera, Direct3D 10 support and 1366-by-768 resolution."