210
-
Major #90 Ez te véleményed tapasztalatod, ezt természetesen nem veheti el tőled senki sem.
Szakmailag szerintem a látásmódod talán egy kicsit beszűkült, technolóiailag és szolgáltatásailag messze az egyik legjobb kiadás a Windows 7. De, valakikeket sosem lehet meggyőzni kész tényekkel sem. Persze evvel semmi gond sincsen.
"Windows 8. Elég szarrul esett a linux iránti hozzáállása miatt. A linux soha nem tiltja meg, hogy más rendszert is használjanak mellette. Pedig neki nagyobb oka lenne rá, ő jobban rá van szorulva arra, hogy ő legyen előtérbe, mert olyan kevesen használják."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy az 1% körüli Linux felhasználókat akarja kardjukba dönteni és nem a Windows Loaderes megoldásokkal akarja felvenni a kesztyűt, mivel hatalmas százalékban ilyen szoftverek indítják a felhasználók illegális kópiáit. -
atomjani #89 Narumon. De kényszerítenek, csak nem úgy, ahogy gondolod. Egyes cégek már DOCX formátumban kérik az új dokumentumot. Bocs hogyha nem így hívják az új Microsoft irodai csomag szövegszerkesztőjének a fájlformátumát. Ez az Office csomag már nem megy el a régebbi gépeken, ezért új hardvert kell venni, amit csak az újabb operációs rendszerek támogatnak, amiknek a követelményei sokkal magasabbak, miközben az új Office csomag követelménye is magasabb.
Az ilyen munkahelyi elvárás csak egy a sok közül. Iskolában is jól nyomják és nemcsak ezt.
Ott az Adobe Photoshop, amely esetén is mindig új verzióra kell állni és a magasabb követelmények miatt új gépre kell cserélni. Egy grafikus jobban érzi ezt a problémát.
Persze vannak alternatívák, csak általában azok nem megfelelőek az ember számára.
Ott van maga a böngésző is. Aki internet világában él és a weboldalakat mindig jól akarja használni, akkor az elavult böngészőket le kell cserélni a nagyobb erőforrást igénylő böngészőre, hogy jól kezelje a weboldalakat.
Csak hiszed, hogy az ember nem kényszerül rá új gép vásárlására. A mai fejlesztők egyáltalán nincsenek tekintettel azokra, akik régi gépet használnak és ezért kell nekik is váltaniuk. És igen, lehet minőségi programokat készíteni még a Windows 95-re is. Ha muszáj lett volna, akkor tudtak volna megfelelő javítócsomagot felrakni a rendszerre és nem pedig kidobni 10 új operációs rendszert sokkal nagyobb erőforrások követelményével. És igen, a javítócsomagban például új kinézeti modul a rendszer komolyabb változást hozó javítócsomag is kijött volna. Így mindenki csak azokat a modulokat rakta volna fel, ami a programjainak a futtatásához szükséges és így a gépet sokkal kevésbé terhelné.
És persze így is lenne gépfejlesztés és csere, de nem ilyen gyakran, ilyen drasztikusan és költségesen.
A Microsoft előfizetési rendszerrel túl élne, a hardvergyártók meg a cégeket céloznák meg jobban. Közben a fejlesztések és költségcsökkentésekre is tudnak koncentrálni. Talán a hardvergyártók számára lett volna nagyobb kihívás fennmaradni.
Sajnos a mai világban nem mindenkinek lehet mindig jó gépe és ez a rendszer több sebből is vérzik. A kapitalista világban élünk és nem az ügyfélbarát világban. Ügyes módon a cégek diktálnak és manipulálnak bennünket. -
senki687 #88 Szerintem tök mindegy, hogy hány évesek az MS programozói. Elég gyorsan változik az informatika ahhoz, hogy 40 éves programozó tudásban ne legyen előnyben a fiatalabbakhoz képest a programozási feladatok többségében. Egyébként meg nem tudom, hogy hány soros lehet a Windows 7, de biztosan több mint 50 millió soros. Nincs ember, aki ezt átlátja. Így nem jogos a programozókat szidni. -
Vers #87 egy mai bmw is lassabb mint egy 50 eves v8-as roadster, megis a tobbseg a bmw-t valasztana, mert tobbet nyujt -
senki687 #86 Ha nem látod benne az ellentmondást? Ezek szerint az agymosás sikeresen befejeződött.
Ha neked teljesen természetes, hogy egy 15 éves konfiguráció gyorsabb működésre képes, mint egy 5 éves, és nem csak természetes, de szerinted így a normális, akkor nincs miről beszélnünk. -
#85 "Magyarra lefordítva minek vegyen az ember játékkonzolt, ha az asztali gép hardvere erősebb, mint a konzolé? Mi ez, ha nem az operációsrendszer hibája?"
No ezt nem értem de miért kéne venni. Hát akkor játssz a PC-n.
(Ugye most nem a konzol viszonylagos nagyobb sebességével van bajod? Mert az egy teljesen más kérdés amit optimalizációnak hívnak, és csak nagyon kismértékben van köze hozzá az oprendszernek!) -
senki687 #84 Engem nem is kényszerítenek a váltásra. Tojik rám a MS. De ha az ember már pénzt költ a számítógépére, akkor szeretne minél kevesebb kompromisszumot kötni a használatával kapcsolatban. Ha már van "A" gép, ami képes futtatni egy bizonyos programot, akkor ne kelljen már egy "B" gépet is venni mellé, hogy azt a programot tényleg futtassa is az ember, csak mert az "A" gép oprendszere ezt a tevékenységet nem tolerálja.
Magyarra lefordítva minek vegyen az ember játékkonzolt, ha az asztali gép hardvere erősebb, mint a konzolé? Mi ez, ha nem az operációsrendszer hibája? -
#83 Nem. Miért, hol itt az ellentmondás? Ráadásul a Vista szar. Százan száz helyen leírták már. E6500, 4-8GB RAM és a Win7 teljesen jól fog menni. -
#82 "Talán nem élték meg a szegénység és tehetetlenség annak szintjét, hogy megértse, a gép felújítása vagy új gép és új operációs rendszer megvétele nem mindenki számára teljesíthető. És nem is mindenki számára szükséges ilyet tennie."
Válaszolni akartam, de válaszoltál is a végén. Ugyanezt válaszoltam volna én is. Akkor hol itt a gond? Ha valakinek nincs pénze új hardverre meg szoftverre akkor a többieknek se csináljanak újat? Vagy mi? -
senki687 #81 P1-166 MHz + win95 gyorsabb, mint E6500+Vista (bár SSD nélkül, de jóval gyorsabb HDD-mellett).
Nem érzed az ellentmondást? -
atomjani #80 Windows 7 esetén a következő problémáim voltak:
- rosszabb kialakított felhasználói rendszer az XP-hez képest. Érthetetlen helyeken és rendszerezéssel találtam meg a szükséges dolgokat.
- a szolgáltatások nagyon függnek egymástól. Internethez egy tárcsázos szolgáltatáshoz 10 szolgáltatásnak is működnie kellett. XP esetén ez nem volt ilyen, jobban lehetett minimalizálni.
- a kinézett beállítása borzalmas volt. Nem is tudtam teljes mértékben a jól bevált XP stílust visszahozni. MSN régebbi verzióját kellett felrakni, az új nagyon szar volt. A tálca jobb részében az értesítő gombok vagy mi között nem volt az msn jele, hanem a tálca közepén helyezkedett csak el.
- XP-hez képest nagyon kevés új funkciót láttam felhasználói szemmel. Annyira hasonlít az XP-hez, elég a Sajátgép tulajdonságát megnézni példaként. Nem értem mit csináltak, nagyon kevés újdonságot fedeztem fel.
- a gépünk van jó néhány éves és ezért a kék halál, a lassúság itt jobban érezhető volt és ez valóban hardver elavultsága miatt lehet. Azért a régebbi gépekkel is tudott volna elég kompatibilis lenni, jobban XP kinézetet varázsolni és sokkal többet váltottak volna.
Azért voltak jó oldalai is a Windows 7 esetén:
- szebb kinézett,
- a régi programokat és hardvereket viszonylag elég jól támogatta,
- a tálca alján lévő dolgokra húzva az egeret is könnyen ki lehetett lépni,
- a Start menü felépítése elfogadható és jól használható volt,
- a stabilitás is látszott.
Végül visszatértem az XP-hez és minden gyorsabb volt és otthonosan éreztem magam. A Windows 7-re nyitott voltam és bár viszonylag egy jó rendszer lett, a hátrányai miatt nálam az XP győzött.
Windows 8. Elég szarrul esett a linux iránti hozzáállása miatt. A linux soha nem tiltja meg, hogy más rendszert is használjanak mellette. Pedig neki nagyobb oka lenne rá, ő jobban rá van szorulva arra, hogy ő legyen előtérbe, mert olyan kevesen használják.
Szerintem rengeteg időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a felhasználók nagy része ne csak részben legyen elégedett és komolyan vegyék a panaszait.
Ja még valami. Valaki itt igen érdekesen ítélik meg azokat, akiknek nincs jobb gépük és operációs rendszerük. Talán nem élték meg a szegénység és tehetetlenség annak szintjét, hogy megértse, a gép felújítása vagy új gép és új operációs rendszer megvétele nem mindenki számára teljesíthető. És nem is mindenki számára szükséges ilyet tennie. -
#79 Kicsi nyíl a komment helyének közepén és lenyílik. -
#78 A lefele nyíllal lehet lenyitni -
WeAreMany #77 Csak Internet Explorer alatt jelenik meg!!! :-) -
ppista #76 Hova tűntek Vers kommentjei? El lesz cseszve a napom, ha nem olvashatom Közép-Európa egyik legnagyobb köpönyegforgatójának brilliáns gondolatait. -
#75 "De ettől még nem kell vaknak lenni a hibáira és az átverésekre, amelyek az értelmetlen erőforrástékozlás felé mutatnak azért, hogy egyre több pénzt öljenek az emberek a gépfejlesztésbe."
Én nem látom, hogy valaki kényszerítene téged, hogy válts. Van egy barátom konzolon játszik Pc-n netezik. Ezeréves gépe van XP-vel. Minek váltana? Amire eddig jó volt arra ezután is jó lesz. Viszont nem is kezdi elmagyarázni, hogy de szar a Win7 mert az ő gépén nem gyors... -
Vers #74 a microsoft programozoi fiatal suhancok altalaban , akik nemreg kapartak ki az egyetemrol, a tudasuk szintje nem olyan magas, emiatt az oprendszer sem lehet tokeletes, de ez ertheto az oregebbek vezetoi poziciokban vannak, vagy magan ceget alapitanak , ritka hogy egy 40 eves professzionalis tudassal biro programozo a microsoftnal gurculjon
tehat ertheto hogy valaki tobbet var el, csak meg kell erteni hogy ez a valo vilag ahol vannak korlatok, de azt tudni kell hogy 40 ezer programozo azert kuzd nap mint nap hogy a windows megfeleljen mindenki igenyeinek
es vitathatatlan hogy a windows7-8, a directx, az explorer, az office, az xbox, azure es meg szamos fejlesztes piacvezeto
-
senki687 #73 "Eszméletlen jókat tudok rajtatok röhögni :-)"
Ez a legfontosabb. Ha nincs vidámság, megette a fene az egész számítógépet. :) -
#72 Pár gondolatot hozzátennék a témához ami felmerült:
- Lyukkártyás, vákuumcsöves gépre Windows 7-est tenni marhaság. Ha nem megy, mert lassú, kifagy, nem talál driverek a rá rakott kávésbögréhez az nem a gép hibája.
- Egy két éves konfigon, ami 2 éve sem nem számított elavultnak, azon jó fog menni. Nekem is ilyen gépem van és suhannak az ablakok. Még a Fusion-ös netbookomon is W7-es megy és teljesen jó sebességben. Amire használom tökéletes.
- Linux vs Windows. Szerintem most lehet elfelejteni. Annyi közös van bennük hogy operációs rendszerek. De ez kb olyan mintha az acélbetétes bakancsot és a női tangát hasonlítanánk. Ruha mind a kettő, de más a célcsoport.
- Dos, Win95...stb. Nosztalgiázunk? De jó is volt régen az abakusz. Azzal miket nem lehetett számolni... Tessék haladni a korral. Aki lemarad, kimarad. Másik meg hogy anno XP megjelenésénél mennyit hőzöngtem a gépigény meg a kompatibilitás miatt. Aztán rá sok évre és Service Pack-re már vissza nem raktam volna a 98-at. Meg addigra vettem jobb gépet, amin már jobban futott. Most ugyan ez a helyzet a Win7-el. Modern konfiguráción jól megy. Ráadásul a Win8 béta még gyorsabb a netbookomon mint a Win7 SP1. És ezért egy netbookot erőgépnek nevezni igen csak nagyképűség.
A számokkal, százalékokkal és miegymással hadakozók meg vegyenek be valami nyugtatót és tegyék a kezüket a hátuk mögé. A Win7 jobb mint az XP. Ez tény. Hiába százalékok hiába a személyes (talán igaz se volt) tapasztalatok, hiába minden érv, ez tény. A Windows8 meg majd ha megjelenik kiderül. Amit a pre-bétából tapasztaltam az alapján azt tudom mondani hogy az irány, jó, bár van egy két olyan elem benne ami furcsa, de nem feltétlenül rossz. -
senki687 #71 Lehet, hogy Te megkapod azt a Windows 7-től, amit szeretnél, de ha körülnézel, láthatod, hogy nem mindenki elégedett vele. Ha van elég pénze az embernek szoftverekre és megfelelő hardverre és úgy hasonlítja össze a régebbi Windows-okkal, akkor egyértelműen a Windows 7 az eddigi legjobb. De ettől még nem kell vaknak lenni a hibáira és az átverésekre, amelyek az értelmetlen erőforrástékozlás felé mutatnak azért, hogy egyre több pénzt öljenek az emberek a gépfejlesztésbe. Ha nem akarod észrevenni, akkor úgyse foglak tudni meggyőzni, de ha nyitott szemmel körül nézel, akkor érteni fogod, hogy miről beszélek. -
WeAreMany #70 Eszméletlen jókat tudok rajtatok röhögni :-)
Úristen... az Internet Exploreres beszólás az nagyon tetszett. :-) Ez eddig a heti BestOfOstoba.
Felvidít hogy vannak tőlem ostobább emberek, de elkeserít, hogy ennyi. -
senki687 #69 Értem. Szóval ha a netezők 40%-a exploret-t használ, akkor az jó dolog. Ha az emberek 40%-a busszal közlekedik, akkor az csak jó lehet. Ha az emberek 40%-a éhezik az is jó lehet. Nem tudom, hogy mit szívtál tegnap este, de az is jó lehet, ha még most is hat. -
senki687 #68 Nem értem, hogy ezt mire mondod. Nem I7-el futtatom, pedig elkellne neki. Nem a Win95-öt dicsértem, nem a P1-et, hanem csak próbáltam szemléltetni, hogy a hardverkövetelmények mennyire megnövekedtek. -
#67 Én ezt mind megkapom a Win7-től, dehát természetesen mindenki úgy darabolja szét a gépét ahogy akarja... -
#66 Egyébként Win7 64bit egy SSD-s rendszer 10-15 mp alatt feláll. MAXIMUM! -
Vers #65 hat nekem meg sosem kellett linux netezeshez, boven jo az explorer is, ugyanugy ahogy a vilag netezoinek a 40+ szazalekanak, mivel az exploreer is vezeto technologia a piacon :)
-
#64 "Nemrég láttam a Windows 95-öt P1-166 MHz-es gépen. Kellemes érzés volt használni, mert gyors, azonnal reagál az adatbeviteli eszközökre"
Pont erről beszélek!! Ugye tudod, hogy a P1-166 az 1 évvel a Win95 után jelent meg? Ugye tudod, hogy akkor még olyan áron, hogy halandó ember +1 évig nem tudta megvenni magának? Tehát azt állítod, hogy a Win95 jól fut egy olyan gépen ami két évvel a szoftver megjelenése után lett szinte elérhető? Akkor a Win7-et is gondolom egy Core i7-el futtatod legalább 8 de inkább 16GB rammal? Mert így reális az összehasonlítás.... -
#63 "A DOS-os időkben én is írtam programokat, amik az akkori gépen működtek. A kimenet általában egyszerű textfile volt, vagy a képernyőre (karakteres üzemmódban!) kirakott infó. "
És ki gátol meg abban, hogy ma is csinálj ilyet? A win egyébként a dos parancsokat is ismeri természetesen batch fájlt ugyanúgy szerkeszthetsz, a programozási nyelvek meg nem bonyolodtak hanem egyszerűsödtek.
"Ma, az "objektumorientált" (gyűlölöm) rendszerekben semmiféle belenyúlást nem tudok csinálni."
Pont ugyanazokat meg tudod csinálni amit DOS alatt is megcsináltál.
"A W98 nekem jogtisztán megvolt. Az XP már nincs. A Win7 szintén nincs (egyik itthoni gépen az van, a fekete háttér senkit sem zavar, a csicsákat akkkora ívben sz**om le, hogy megkerüli a Holdat)."
Nekem mindegyik jogtisztán volt meg a Win7 is úgy van meg.
"Az, hogy az újabb oprendszerek egyre lassúbbak és körülményesebbek, sajnos tapasztalat."
Szerintem ez max félre / tapasztalat vagy 5 évvel ezelőtti konfigon akarod futtatni. Azt kell megértened, hogy amikor a Win95 kijött milyen gép kellett alá ahhoz hogy fusson? Win98? Most nézd meg a Win7-et. Lényegesen korrektebb.
"Én tisztelem azokat, akik jobban értenek a géphez, csak azokat a divatbuzi hülyegyerekeket nem tisztelem, akik mindig mindenből a legújabbat akrják, akkor is, ha valójában semmi szükségük sincs rá, csak lehet villogni a hasonló haverok előtt."
Ezeket én sem értem, de azt sem értem, hogy ha létezik egy jobb, gyorsabb, stabilabb oprendszer (Win7) akkor miért ragaszkodik valaki még mindig a régi, lassú, omladozó rendszerhez?
"Akinek tényleg szüksége van az újabb oprendszerekre, az rendben van, hogy használja, de ők vannak kevesebben szerintem."
Szerintem meg nem. Egy jó oprendszer az egész gép alapja, és ebből azt kell mondanom, hogy jelenleg a Win7 a legjobb oprendszer. Minden kertelés nélkül. -
senki687 #62 Természetesen céltudatosan választom meg. És így teszek a számítógéppel, valamint az operációsrendszerekkel is. De véleményem szerint nem szükségszerűen kellene ennek így lennie az operációsrendszerek esetében, csak az emberekkel elfogadtatták, hogy ez a természetes állapot. 1 gépen 4 különböző oprendszert használok. És használom mindet az aktuális feladattól függően, pedig nincsenek extrém igényeim, csak mindegyiket arra használom, amire szerintem jobb a többitől. Mert egy modern játék a 64 bites Windows 7-et szereti, egy régebbi alkalmazás kompatibilitási gondok miatt 32 bites XP-t igényel, szervernek inkább FreeBSD-t érdemes otthonról használni, internetezni pedig Linux-ról a legbiztonságosabb a kényelemről való lemondás nélkül. Így csak 1 gép van, de szélesedik a felhasználhatósága. Azt hiszem, ez teljesen normális elvárás egy számítógéptől. És egy operációs rendszertől is. Ehelyett ezt 4 különböző operációsrendszertől kapom meg. Véleményem szerint ez a természetellenes dolog. -
#61 "Biztosan gyorsabb lesz és nem azért mert annyival gyorsabb egy SSD a HDD-hez képest"
Pedig SSD meg HDD között kb 1 fényév különbség van sebességben... -
WoodrowWilson #60 Kevesebb memóriából eleve kevesebbet eszik. Meg az se mindegy, hogy be van-e kapcsolva a superfetch meg prefetch. Nekem most 2,1 GB van foglalva, kikapcsolt superfetch-csel, viszont van össz 8 GB, ezért ehet is többet.
Amúgy meg a memória arra van, hogy használjuk. Minek akarjátok nézegetni, hogy 5%-on van leterhelve örökké? -
saitek #59 Porszívó
-
Vers #58 8 masodperc win 8-al, pedig lassussd-m van,mar vannak 600MB/sec-el olvasok is -
SchumiBacsi #57 Gyanúsan lekonyult hirtelen a kék vonalad :D
Na mind1 nem fogok ebből ügyet csinálni, jóval kevesebb a RAM-od úgy látom, nyilván ezt is figyelembe veszi... 30%-ot eszik a tiédből, nekem 28% a 8gigából...
Nem mondom azt hogy fos oprendszer de igazán jónak se, betöltés az néha kész katasztrófa, menet közben már jobb. Kíváncsian várom SSD-vel majd mit művel.
üdv! -
finizlik #56
2 perce készült kép :) -
SchumiBacsi #55 Ugyanez rád is igaz lehet ;D
-
SchumiBacsi #54 Sztem olvass vissza, mert elégé friss a konfig.
64bit több ramot eszik, és cserébe ugyanolyan nem 10 hanem 4-5éves gépen csigább.
Aztán odahajítottam neki dupla memóriát többek közt, meg jóval erősebb cuccokat és még attól is lassabb lett. A betöltés mindenképp. Be ne magyarázd már hogy nem értek hozzá...
SSD jah, majd kíváncsi leszek én arra...
Biztosan gyorsabb lesz és nem azért mert annyival gyorsabb egy SSD a HDD-hez képest, hanem esetleg véletlenségből úgy van egykét sor beleírva vindóznak, hogy SSD-n sokkal jobban csipkedje magát, mint ahogy a HDD-n teszi ahelyett hogy tehetné, elvégre azoknak is élniük kell valamiből... -
finizlik #53 Lehet hogy 1%, de az az 1% nem kevés embert jelent. Tény hogy a Loader miatt csinálják főképp, de linux asztalin kívül mindenhol szarrá verte az összes wines próbálkozást.
Lásd, szerverek, telefonok (android is linux igen), routerek, tv-k, dvd lejátszók stb stb stb -
#52 "Miért kell eldönteni, hogy mire akarod használni? Látod, most vallottad be, hogy mindkettő szar."
Hihi! Szóval te minden műszaki cikket a céltudatosság leghalványabb jele nélkül veszel meg ... értelek, végülis, a porszívót is lehet szexuális segédeszközként használni, hiába jobb rá a műcunci! :D -
finizlik #51 Érdekes, nekem a 64 bites Enterprise ami 2 hónapja lett felrakva, jól emgszórva programokkal, Norton IS-el, eszik 1,1giga ramot 4 tabos Chrome al :D:D
Legalább rendes adatot írnál már, ha hazudni akarsz