Elérték a Holdat a NASA gravitációs mûholdjai

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Színes film 1907-ben a Lumiere fivérek bemutatták az autokróm eljárást. 1909-ben a londoni Palace varietében levetítették az elsõ színes hatású filmet. 1917-ben a tényleges színes film bemutatkozására az Amerikai Egyesült Államokban a technicolor eljárás adott lehetõséget. 1936-ban a szubtraktív színkeverés fejlettebb eljárás alkalmazták, amit az Agfacolor néven vált ismertté a színes filmek körében. A német gyártót az Eastman Kodak követte Kodakchrome néven. Technicolor vállalat 1930-ra dolgozta ki a három alapszín, illetve a keverésükkel létrehozott többi színnel készíthetõ filmek gyártási lehetõségét. Walt Disney fejlesztette ki az eljárást. A Hiúság vására címû film 1935-ben készült, de a színes film valódi premierjére 1937-ben került sor Disney Hófehérke és a hét törpe címû klasszikusának bemutatójával."
Ja és, az Apollo-11-nél még csak fekete-fehér kamerájuk volt, az elsõ színes kamerát a harmadik leszállásnál vitték fel, de mind kísérleti példány volt.

A köznépnek meg felhúzható rugós meghajtású kamerája volt csak, videokamerája még a profiknak se igen volt.

Erre a konteo-hívõk egy olyan összeesküvés-elmélettel jönnek, ami szerint az oroszok száját egy nekik elõnyös államközi szerzõdéssel fogták be..

Különben ezt már pro és kontra kidumálták párszor, de csak hajtogatják az agyröttyenéseiket...

Elõször is, a holdexpedícióknál a kor legjobb kameráit használták. Csakhogy azok még közel sem tudtak olyan felbontást, mint a mostaniak.

Aztán azt a képet még el kellett juttatni a Földre, egy korlátozott teljesítményû átjátszórendszerrel, ami megint nem használt a minõségnek.

A tokiói olimpia közvetítése sem volt jobb minõségû, de az archívumba nem tévéfelvételek kerültek, hanem profi filmek. Filmes kamerával felvett filmek.

Akkoriban a digitális technika még gyakorlatilag nem létezett, az analóg meg sokkal rosszabb minõségû volt.

Én is megnéztem Aranyi Lacinak pár videóját, és az azért érdekelne, hogy tényleg az ûrállomásra, és a fellõtt eszközökre is sokkal korszerûtlenebb képrögzítõ eszközöket tettek, mint amilyenre lehetõségük lett volna?

A többi állításuk hiszem vagy sem kategória, de ez érdekelne...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A fickó mondja, h megtörténhetett a Holdraszállás, de nem akkor, amikor mondják.
Már a tokiói olimpia is színesben ment, ezt nem ilyen silány fos minõségen adták csak közre.
A fekete-fehér kép meg nem azért fekete-fehér, mert annak látjuk, hanem mert utólag átírták a színek kódjait,hogy könnyebben hamisíták. Olyan tiszta fekete, mint ami a fotókon van, a természeten nincs.

Garou
A holdraszállást lekövették akkor a szovjetek is. A hidegháború közepén voltunk, ha valami stiklit csináltak volna az amcsik, tutira világgá kürtölték volna.

Kitettek anno tükröket is a felszínre, amiket azóta is bárki "meglõhet" lézerrel. Továbbá azóta már x mûhold (kínai meg japán is) lefényképezte az elsõ holdraszálláskor ott hagyott cuccost.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

hdo
Igen, direkt feldobtam a labdát, te meg okos kis összeesküvés-elmélet hívõként szépen be is kaptad a horgot, és bebizonyítottad azt, amire rá akartam mutatni.

van -> lenne

Kurvára mindegy mit írnak neked, a saját olvasatodat fogod mérvadónak tartani.
<#banplz><#mf2>

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Na, látom már kezded érteni... "fényszórókkal van megvilágítva"
<#pias><#papakacsint>

Mivel a Hold szürke, így nehéz színes képeket készíteni arról ami szürke - és nem fekete fehér. A csillagok csak hosszú expozíciós idejû felvételen látszanak, a Holdról is.

Meggyõzõ érv: bazdmeg távcsõ!

hdo
Ez a miért nem látszanak a csillagok a hold körül már szakállas. Városban este látod a csillagokat az égre nézve? Nem? Vajon miért?

Talán mert túlvilágítja valami? Nézzél már rá azokra a képekre, olyan világos a holdfelszín mintha fényszóróval lenne megvilágítva az egész, alap hogy nem látni csillagokat!

Fasz kivan az ilyen idióta összeesküvés-elmélet gyártókkal!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Például, hogy szerinte soha nem jártak emberek a Holdon, de azért ufot láttak az Apolló ûrhajósai. Ehhez, erõs duplagondol kell, vagy Xanax.

Pl milyen hülyeségre gondoltál?
Hogy színes felvételek helyett csak fekete-fehéret kapunk és hogy nem látszanak a csillagok a Hold-körül?
Vagy hogy tiszta-fekete színek vannak a fotón? :)
Ha tudsz meggyõzõbb érveket mondani, akkor Neked fogok hinni, de addig inkább egy olyan valakinek, aki elég közel volt a tûzhöz és logikus éveket mondd, nem csak böfög egyet,meg lebarmoz mindenkit, mint Te. sryy
<#pias><#ejnye1>

Milyen állatság mögött?

Neee :DDD Ez az a bizonyos "aranylaci" lenne? :DDDDD Mindig is tudni akartam ki áll amögött az állatság mögött :DDD

A leszállásokhoz tök fölösleges ilyen pontosságú mérés. A bányászathoz meg nem csak ezekre a mérésekre van szükség, hanem sok másféle vizsgálatra is.

Elsõsorban geofizikai(holdfizikai) kutatásokhoz, a Hold belsõ szerkezetének meghatározásához van szükség ilyen pontos mérésekre.

Lézerrel centin belüli pontossággal lehet mérni a Hold-Föld távolságot is.

Nagy ám Isten állatkertje, és alacsony a kerítés!

Aranyi meg példa rá, hogy a tudás megszerzése nem jár együtt a józan ész birtoklásával. Minden hülyeséget habozás nélkül birkaként ismételget.

Hogy mérik ott a gravitációt, ami felett nem száll el a mûhold?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

eddig én is azt hittem csak Norris képes ilyen pontos lenni, a NASA nem

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

norbre
mivel mérnek 100-200 kilométer távolságból ~0,008mm eltérést?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

http://www.youtube.com/v/LJgski9ZCSM

Ezek az adatok ket feladathoz kellhetnek. Egyreszt banyaszati cellal a kozetek anyaganak felterkepezesehez, masreszt egy emberes kuldetes leszallasanak palyaszamitasaihoz.
← ElőzőOldal 2 / 2