95
-
leone92s #95 igen, vannak még apróbb hülyeségek, de szerintem sokszor irritáló tud az lenni ha valaki ír a faladra, csak úgy. természetesen ott van a törlés opció, de tételezzük fel hogy te nem nézed meg csak 3 nap múlva a facebookod, lehet addigra egy lejárató üzenet mindenkihez eljut (ezt természetesen kilehet védeni azzal hogy letiltod ezt a funkciót, de valjuk be: ezt nem sokan tették meg).
egyenlőre úgy érzem, jobb ez így, mert ha akarod, tagelheted az ismerősöd +előjáróval a saját postodban, esetleg még a láthatóságot is lecsökkentheted csak rá, így szinte privát üzenetet alkotva.
Én úgy gondolom a saját streamem legyen a sajátom, más ne irkáljon oda (gondolok itt amikor születésnapod van és több 10 neadjisten több 100 post van a faladon... az olyan mintha kinulláznák a faladat, hiszen csak az fog látszódni, másrészt meg egyáltalán nem személyes, de ez csak egy vélemény...)
egyenlőre engem még az is foglalkoztat, hogy nincs ú.n. direct message, legalábbis egy ahhoz hasonló app van androidra, de az oldalon nem látom ezt, vagy csak én vagyok vak (mondjuk lehet az is hogy jól elvan dugva).
BTW, mostmár én is értem andrew barátunkat (bocsánat hogy nem idézem rendesen a neved, de azok az _ rendkívül kényelmetlenné teszik a neved gépelését), akkor valami a rendszerrel lehet a probléma, vagy mi vagyunk mind sötétek :)
Így zárásként azt érzem, hogy mindig lesznek akiknek nem tetszik az aktuálisan hypeolt oldal, de mégis használni fogják mert azon lehet majd elérni az embereket. Egyenlőre remek stratégiának érzem, hogy a g+-t beépítették az ICS-be, mert így több emberhez fog eljutni, többen ismerkednek meg vele. -
Neerpelt #94 Azt hiszem igen, bár szerencsétlen módon "Üzenet küldése" a funkciónak a neve. Nem keverendő össze az e-mail küldésével... grrrrrr. Szóval vannak még apró hülyeségek. -
#93 Na akkor szent a beke, nyugalom, meg peace-love-unity :P
Soha nem zarkoztam el a G+-tol, csak egyszeruen vannak benne olyan dolgok, amik miatt nekem a face egyelore jobban bejon. Ezt meg is irtam a guglinak mikor feedbacket kert. Egy dolgot mondjatok meg meg, azota lehet mar a masik uzenofalara irni?
Kosz -
Szefmester #92 Fura.. most már én is értettem. :)
A profil beállításoknál van pár lehetséges megoldás. pl
Személyek a köreidben legördülő menü, és két választás arra hogy kik láthatják ezt. Mindenki vagy csak a köreid.
Valamint egy: Akiknek a köreiben szerepelsz
Azon személyek megjelenítése, akik felvettek a köreikbe (pipával)
Próbáld ki egy ismerősöd segítségével. Pl nem alapbeállítás az hogy email vagy üzenetet fogadhassak ismerősöktől. -
Neerpelt #91 Vagy újra :) -
Neerpelt #90 Nahát, most hogy normálisan, összefüggéseiben elmagyaráztad, értem!
"Kerdem en, meg mindig igy van, vagy addig nem kerulok be mas koreibe, amig en meg nem erositem kolcsonosen?"
Magánszemélyeknél még mindig így van, de biztosíthatlak róla, hogy már nem csinálja ezt senki; nekem is volt ilyenem (speciel egy amerikai néger, akit persze nem ismertem), de a vandálok már október körül felhagytak ezzel. Oldalaknál viszont nincs: nem vehet fel senkit sem a köreibe addig, míg az fel nem veszi őt.
Ha van olyan oldal, vagy szégyelnnivaló ismerősöd (:D), akit nem mutatnál meg másoknak, azt is be tudod állítani, hogy csak bizonyos ismerőseid látszódjanak az profilodra látogatóknak.
Egyébként nagyon forradalmi változások nem történtek a felületen, úgyhogy lehet még csalódni fogsz. -
#89 Annyi a bajom mindossze, hogy nem akarok latszani mas koreiben, amig vissza nem igazolom, semmilyen modon, ez engem nagyon zavart. Ha most maskepp van, adok neki eselyt.
Az meg kellemetlen, hogy hiroldalak ugy probaltak magukat reklamozni, hogy boldog boldogtalant bevettek a koreikbe. Nem azert zavart mert el kellett olvasnom amit irtak, hanem azert mert ez tolakodas. Es aztan mentek tovabb az ember ismerosein, azokat is megjeloltek, a joember meg csak annyit latott, o, fasza, benne van a_n_d_r_e_w a kozos ismerosok kozott, pedig nem, ugymond visszaeltek valamilyen szinten velem.
Nem ertem miert nehez ezt megerteni :(
Kerdem en, meg mindig igy van, vagy addig nem kerulok be mas koreibe, amig en meg nem erositem kolcsonosen? -
unrealnoise #88 google +-on a követés a legjobb dolog, facebookon sírok, amikor egy csomó érdekes ember látok, de nincs ott követés gomb, mert b*szták aktiválni, illetve az FB baszta kötelezővé tenni.
googo +-on bezzeg ha érdekes személybe botlok, akkor nincs más dolgom csak a követésre bökni, a kommunikáció már ezzel elindult, legalábbis lehetővé tette.
FB-n ezzel szemben mit csinálhatok ha nem tudok feliratkozni egy illetőre?
kezdjem üzenetekkel bombázni, hogy megismerjen, aztán vegyen fel barátnak? az meg kamu, meg amúgy is, a legtöbben nyilván elküldenének a fenébe.
nekem többek közt ezért is szimpibb a google+, jah és még valami tetszik, láthatom, hogy pl egy zenekart kik követnek. nem csak egy számot látok, hanem arcokat is... -
Szefmester #87 Esetleg megpróbálhatnád példával és folyamatábrával vagy képekkel megmutatni TE mire gondolsz. Vagy mindenki helikopter és csak te vagy normális , meg 1 embernek van sejtése mire gondolsz, vagy... -
#86 Hat akkor sajnalom, de legelabb beismered ;) -
Neerpelt #85 "Az meg ne engem minositsen mar, hogy nem lehet megerteni mit irtam. Ott vannak a hozzaszolasok, masnak sikerult, neked nem, sajnalom, oszinten." -
Neerpelt #84 Mutass már innen egy hozzászólót is, aki megértett téged. Mert több is van, aki nem. De tudjuk, mi mind sötétek vagyunk. -
Neerpelt #83 Azért azt vegyük figyelembe, hogy 2004-ben nem mindenki ismerte még a közösségi oldal fogalmát. Hasonlatod olyan, mintha azt mondanám, hogy Tajvan mennyivel jobb hely, mint az USA, mert ott a teljes közvilágítás elterjedése (most hasamra ütök) 5 évbe telt, míg az USA-ban 50. Igaz, akkor még Tajvanon középkori állapotok uralkodtak, amikor már az USA-ban hozzáláttak az új, addig ismeretlen technológia kivitelezéséhez, vagy már pár utcai lámpa égett. -
Neerpelt #82 Habitus kérdése az egész, felesleges a győzködés. Ha Andrew-t zavarja, hogy van egy olyan ember a követői között, aki 1. nem lát semmit sem az andrew posztjaiból és 2. akinek az írásai nem kerülnek ki az andrew falára, akkor ez van. Végülis az is spam, hogy egyáltalán látunk olyanokat, akik spammelni akarnak, de nem megy nekik - zavaró spam, mert nem akarunk még csak látni sem ilyeneket.
Mivel nem múlik az életem a dolgon, ezért többet nem vagyok hajlandó ilyeneken vitázni. Ha meg csökött vagyok, akkor csökött vagyok, de legalább nem vagyok egyedül :) -
#81 Olyan dolgot bizonyitgatsz, amivel en is tisztaban vagyok, ezert mondom, hogy nem sikerult megertened mit irtam. Az meg ne engem minositsen mar, hogy nem lehet megerteni mit irtam. Ott vannak a hozzaszolasok, masnak sikerult, neked nem, sajnalom, oszinten. -
Szefmester #80 Akkor nem értünk.. egy zsenit nem lehet megérteni. De a kedvedért kipróbáltam két haver segítségével. Én felvettem őt követésre és egy másik haver engem vett fel követésre, a 3. emberke meg közös ismerős volt. Amit én írtam közösben azt látták mindketten, amit meg csak a barátaimnak azt meg csak a barát. Amit meg az írt akit én figyeltem én láttam, meg a haver is.. Amit meg a barátainak írt azt meg nem láttam. Nyilvánvalóan aljas módon szénnéspammelte a falat ezzel.
Fujj.. hát hogy lehet ilyen valami... feliratkozok rá és látom amit ír.. És ő is a enyém. undorító. De fura módon amit előtte írt az ismerőseinek nem látom. :S Aljas varázslat... mi az hogy nem látok olyan üzenetet amit nem nekem szántak azért mert pl megengedtem hogy jöjjenek az üzenetek.
Ha nem agyatlanul üzengetsz mindent nyilvánosnak beállítva akkor a követőid nem fogják látni, meg úgy általában csak azok akiknek küldöd. Akit meg te veszel fel az már a te dolgod. ha olyan ismerőseid vannak akik hobbiból spammelnek akkor szíved joga felvenni a köreidbe. De meg kell értened azt az egyszerű dolgot. ha valakit nem veszel fel a köreidbe az nem látja csak a nyilvános üzeneteid, és fordítva. A követésen kívül meg minden más csoporthoz visszaigazolás szükséges, azaz mindkét félnek bele kell mennie a kapcsolatba. ha meg spammel akkor letiltod. Olyan üzenetek soha nem fognak nálad megjelenni amiket te nem engedsz megjelenni.
Arról pedig jelenleg nem tudok hogy olyan üzenetek is megjelennének az ÉN falamon amit egy akárki (mégha követ is engem) kiír egy másik ismerősöm oldalán. -
#79 Parnak azert sikerult (meg Neerpelt is megertette mit kifogasolok, pedig o hadakozik ellenem a leginkabb). Arrol meg nem en tehetek, hogy nehany ember felfogasa gyengebb az atlagnal, sajnalom -
leone92s #78 azt érzem hogy senki sem értheti meg a_n_d_r_e_w-t, legalábbis eddig itt senkinek nem sikerült. szefmesternek teljesen igaza van, +1! -
#77 Nyilvan a bole beszel beloled, hiszen a hozzaszolasodbol latszik, hogy nem sikerult felfogni mit irtam. Nem baj, majd talan kesobb. -
Szefmester #76 Könnyen meglehet hogy az a szám hamarosan felcserélődik majd. Csak emlékezz mi volt a myspace-el kapcsolatban. Az volt a menő, és aki nem volt ott tag az le volt nézve mint ma az FB esetében, és a közeljövőben talán a G+ esetében. Itthon régen furcsán néztek rám amikor azt mondtam hogy nem vagy IWIW tag.. ma meg ha megkérdik hol vagyok és azt mondom IWIW elkerekedik a szemük, és zavartan kérdezik hogy FB nincs?.. Nincs és nem is lesz. Az FB hamarosan belép a légkörbe és egy látványos izzásban kiég. -
Szefmester #75 Most én komolyan nem értelek.. lehet még az esti bólé van a fejemben, de attól hogy én beraktam egy embert a követés köreimbe attól még Ő nem fogja látni hogy én mit írok, legyen az nyilvános vagy családi meghívó, vagy csak köszönet a barátaimnak a buliért. Azt viszont ÉN látni fogom amit ő ír nyilvánosan.. ha nem tetszik hogy spammel akkor kiszedem a követésből. Ha engem rak be magához a követésbe akkor meg ő csak annyit fog látni hogy Boldog új évet kívántam mindenkinek, de azt hogy a családomnak megköszönöm a karácsonyi ajándékokat már nem.
Ha Ő fel akar venni téged a köreibe (ami nem a követés) akkor NEKED vissza kell igazolnod azt. Mert egészen addig SEMMIT nem látsz tőle, így nem tudja szénnéspammelni a falad. Ha pedig a kretén spammert ismerik az ismerőseid akkor mi van? NEKED attól még NEM kell bejelölnöd.
Most akkor az már spammernek számít aki ismer 10 haveromból 8-at és ráadásul most hétvégén együtt is buliztunk de nem beszélgettünk, és ő úgy van vele hogy bejelöl? De kit zavar ha bejelöl? Nem jelölöm vissza és kész. Ha meg kitartóan jelölget újra és újra, akkor fogod magad és letiltod, de esetleg még írhatsz neki egy kedves üzenetet hogy hagyjon békén. Ha továbbra is jelölgetni akar pl új regisztrációval akkor írsz egy keményebb levelet..és jelented.. Ha megint jelölget új reggel... akkor szólsz pár haverodnak megkeresitek és "megbeszélitek pár ólmosbot társaságában" hogy ne merészeljen még egyszer zaklatni mert a kis botocskákat 8an fogjátok egyszerre feltolni az ánuszába miután véresre vertétek az értetlen fejét. Ennyi..
Ha meg az ismerőseid spammelnek össze vissza akkor az ismerőseiddel beszéld meg a dolgot vagy a profilodban állítsd be hogy kit nem akarsz olvasni. A kifogásaid olyan ember benyomását keltik aki hisztizik mint a kisgyerek amikor elvették a nyalókáját. Ne a rendszert hibáztasd ha te nem érted azt... -
opeca #74 Szerintem sem kell temetni a konkurenst. Azért nézzük már meg, hogy a faszbuknak mennyibe évébe telt mire idáig eljutott. Mikor startolt? 2004?
A kérdés szerintem az, hogy mennyire tudják majd felmérni a felhasználói igényeket és ennek fényében mennyire lesznek képesek a változtatni pozitív irányba. -
Sir Ny #73 franc. a namiszerv az nemiszerv akart lenni. elő kéne fizetnem sg-re :( -
Sir Ny #72 admin te végtag! namiszerv admin!!! rühes admin!!! ótvaros admin!!! terroristadmin!!! -
Sir Ny #71 admin te krumpli!!! -
phaszfej #70 te büdös faszparaszt!!!!! -
phaszfej #69 admin te retek!!!!! -
Neerpelt #68 Mondom, a kezdetekkor volt ez. Azóta nincs ilyen: gondolom a spammerek rájöttek, hogy ez nem hatékony, vagy a Gugli törölte őket, annyi bejelentés volt.
A többire nem tudok mit reagálni. Tiltani minden rendszerben lehet. -
#67 "mert az ő tartalmából semmi nem fog megjelenni a faladon amíg be nem jelölöd. Ezáltal így lehetetlen spammelni"
Keres nelkul reklamozza onmagat, es raadasul a barataimon keresztul, es tovabb megy az en baratimon is. Ez spam, a ruhesebb fajtabol.
"Miért? Ha nem veszed fel sehová, ugyanott tart, mintha fel se vett volna téged."
Mert aztan barki mast bejelol, az azt latja en ott vagyok az o koreiben, es ugymond ez alapjan lehet bizalommal fordul az adott spammerhez. Ha ez szerinted nem visszas, akkor nagyon elfogult vagy.
Ugy latszik semmiben nem volt igaza a hozzaszolonak. -
Neerpelt #66 De ha nem veszed fel őt a köreidbe, hiába vett fel ő a sajátjába, mert az ő tartalmából semmi nem fog megjelenni a faladon amíg be nem jelölöd. Ezáltal így lehetetlen spammelni... és érdekes, ilyennel nem is találkoztam mostanában, csak a kezdetek kezdetén.
"Ha csak ignoralom es nem rakom be akoreimbe, attol meg en ott maradok az oveiben, es ez megint csak zavar."
Miért? Ha nem veszed fel sehová, ugyanott tart, mintha fel se vett volna téged.
Úgy látszik igaza volt a hozzászólónak. -
#65 MS is ezt tervezi. WP, Xbox, hotmail, msn minden egy account alá kerülne. -
#64 Nem az a bajom, hogy latja amit en irok, akkor lenne igaz a twitteres pelda. A baj az, hogy nem erdekli mit irnak az emberek, hanem megy vegig mindenki baratlistajan es jelolgeti be mindet, hogy maganak igy szerezzen olvasokat, holott lehet nem vagyok kivancsi arra mit ir. Ha csak ignoralom es nem rakom be akoreimbe, attol meg en ott maradok az oveiben, es ez megint csak zavar. Ez a fajta spammeles sajnos nagyon elterjedt lett a vegere. -
bm823 #63 Ha te nem rakod bele egyik körödbe se az illetőt akkor csak azt fogja látni amit teljesen publikusan írsz. Nem kell itt tiltogatni meg ilyesmi. -
#62 Pont hogy az volt nekem az egyik indokom, hogy boldog boldogtalan be tudott rakni a koreibe, csak azert mert igy szerzett maganak olvasokat, ez bizony a spammeles magasiskolaja. Persze aztan lehetett blokkolni az illetot, vagy csak nem visszajelolni, de az o koreiben ott maradtam. Hagy en dontsem mar el, kit akarok kovetni, ne ok, ebbol a szmepontbol a facebook jobb, mert ott addig nem friend az illeto, mig vissza nem igazol, es az oldalakat is en valasztom ki, amiket lajkolni akarok. -
SNP #61 hű de kemény közösségi oldal abból a 100 ismerősből amit fb-n elérsz már 10-et g+-on is eltudsz érni. zsír ! :) -
Neerpelt #60 Erre idézek a G+-ról egy hozzászólást:
"És még nagyon sokan nem értik a g+-t.
Olvastam olyat aki azért törölte magát, mert túl sok ismeretlen "jelölte ismerősnek". Ami olyan mintha twitterről törölnéd magad mert valakiknek van mersze követni." -
dyra #59 Egyformán utálom az adatbányász G+ és a mocsadék Facebook-t. Sajnos mindkettőn vagyok mert ez a tetű világ rákényszerít. Akkor lennék boldog ha lenne egy olyan opció bennünk amivel mindenféle adatbányászatot egy klikkel tiltok. Ilyen szolgáltatása egyik ganajturónak sincs (mé lenne ebből élnek a rohadékok). -
leone92s #58 előzőhöz kiegészítés (mobilról írtam):
szóval a htmlben lehet dőlt meg áthúzott is, csak szöveges mezőben nem, erre szokták a bb-kódokat használni. [i]dőlt[i] << [-jel i ]-jel, szöveg, [-jel /-jel, i ]-jel. -
leone92s #57 Ehhhj de nem értettétek meg egymást... amúgy a g+ tényleg jobb abból a szempontból is hogy a +1eket és a postokat külön kezeli így te csak a valódi tartalmat látod. Nem is beszélve a hangoutról... az nagyon adja!
Btw a htmlben lehet dőlt meg áthúzott szöveg is csak html tagakkel lehet megvalósítani: <i>szöveg</i> -
Sir Ny #56 Nem értem ezt a fészbukon szarabb az emberek szinvonala, mint a guglin dolgot. Ha ugyanazokat az ismerősöket veszem fel, akkor is ugyanazokat a vicces és feletébb elgondolkoztató oldalakat fogják lájko(áthúzva) pluszegye(áthúzva) lájkolni, mint eddig, nem? ( hogy lehet az, hogy van kb sokezer html karakter, és NINCSEN áthúzott és aláhúzott betűtípus? Ez miért van? ) ( nem tudom milyen a g+, 18 év alatt nem enged regisztrálni )